![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozciąganie ucha, tunel
poniewaz nie masz skończonych 18 lat, bedziesz musiała mieć pisemną zgodę na wykonanie piercingu od opiekunów
ciekawe jak to jest z etyką zawodu- robić dzieciakowi piercing? bo bez obrazy ale panną to nie jesteś Masterko papier moze sobie samo nasmarowac, albo starszy kolega.. ja uważam, ze szanujący się piercer nie zrobi Ci tunelu, tak jak fryzjer trwałej mogłam teraz mieć tatuaż, tak bardzo go chciałam, poprosiłam nawet obecnego TŻ o pomoc z powrotem z Wawy ale moje życie, światopogląd zmienił się o 180 stopni przez te 5 lat i teraz na mysl o tatuażu czuję wstręt kiedyś nosiłam glany, zielone spodnie; teraz ubieram sie w sieciówkach; może za 10 lat będę miała hodowle koni jak Eulalia i będe chodzić po gnojowicy, kto wie ![]() co ty bedziesz robić w życiu? tego nikt nie wie tunel to nie dziurka, tylko dziura, nie łudź sie że zniknie gdy już nie będziesz go chciała
![]() |
#182 |
Konto usunięte
|
masz racje, dlatego ja jeszcze sie zastanawiam, i jak cos robie sobie naprawde male tunele.
![]() pamietajmy, by swoim zdaniem nie obrazac niczyjego gustu, bo jak powinien wiedziec kazdy o gustach sie nie dyskutuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Kariera wybacz ale nie prosiłam o takie opinie na mój temat... Ni ejstem dorosła i nie będę pytać o jakiś papierek mojej mamy bo moge razem z nią isć do piercera...
Ja nadak myśle na temat spirali w uchu nie mowie że to nagl na pstryknięcie palcem zniknie... Nie chce mieć dziury w uchu która ma 20 mm tylko chce trochę większą od normalnej o wymiarach 4 mm ... Teraz się zacznei temat że ejstem smarkula że mam jakąś nienormalną mamę itd... Boże ludzie wy to lubicie chyba zjechać wszystkich równo... Tylko dlatego że mam 14 lat i inne zdanie na temat tuneli... i spiral... Głupio się czuje że z jednego mojego pytania zrobiła się ztaka awantura...
![]() |
#184 |
Konto usunięte
|
14 lat? po twoich wypowedziach mozna wywnioskowac wiek. jasie na twoj temat nie wypowiadam. eot.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
A więc jaki wiek wywnioskowałaś no wal śmialo 10 lat ? Może 9 ...
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
chryste, juz dawno nie widziałam na tym forum rownie glupiej i bezsensownej dyskusji. wypowiadają się o wiszących uszach osoby, ktore w życiu rozciągniętego ucha - ani z wkładką ani bez - nie widziały i wygłaszają sądy o tym, jak odrażająco to wygląda.
mam tunele 10 mm, miały być w zamyśle większe, niestety były drobne problemy z rozciągnięciem lewego ucha, więc dałam sobie na wstrzymanie. Zaczęłam je robić w wieku lat 14, rozciągałam powoli rok. Jeżeli rodzice dziewczyny nie widzą problemu, to po co się oburzacie? Nie jest dorosła, ale tunel nie jest modyfikacją stałą, tak jak kolczyk (tak, stałe uszkodzenie ciała), czy tatuaż, rozciąga się istniejące dziurki i jeżeli jest to przeprowadzone powoli i odpowiednimi sposobami, nie wiąże się z tym żadne ryzyko, nawet ból. najłatwiejszym i najbardziej wygodnym sposobem jest rozciąganie za pomocą rozpychaczy i nawiniętą na nie taśmą teflonową. Ja rozpychacze robiłam sama, z modeliny FIMO, na kształt oryginalnych wildcatowskich spiral i kłów, może je jednak kupić. Na rozpychacz nawija się 1-2 warstwy taśmy, wkłada do ucha i włala. Czynność nawijania powtarza się co jakis czas, ważne, żeby robić to powoli i nie naderwać ciągłości tkanki, w innym wypadku powstaną blizny w kanale przekłucia i dalsze rozciąganie będzie utrudnione a same tunele mogą nie chceć się skurczyć. Co do podanego artukułu - jego bohaterka, Kinga, jest moją znajomą i wiedziała doskonale, ze w ten sposób tuneli robić nie powinna, brała konsekwencje swoich decyzji w całości na siebie. Jej sposoby nie są godne powielania, ona sama doskonale o tym wie. Tunele, jeżeli tkanka nie była uszkodzona w czasie rozciągania, nie mają większych problemów z zejściem się. Jako granice podaje się 10-12 mm, jednak na forum Candy pisała o swoich 16 mm, które bez problemu skurczyły się do 3 mm. Gwoli ścisłości - ucho rozciągnięte do 4 mm, o których tutaj mowa, nie różni się mocno wyglądem od normalnej wielkości dziurki w płatku ucha. Nawet, gdy się je naciągnie. Nie ma tutaj mowy o wykonywaniu zabiegu piercingu (i wyrażaniem na to zgody rodziców, idąc tym tropem), o jakim któraś zatroskana wizażanka pisała i nie polecam oddawania się w ręce 'speców' w Polsce, bo ludzi, którzy dobrze skalpelem się posługują jest u nas niewielu i trzeba siedzieć dłużej w temacie, żeby wiedzieć do kogo sie udać a nie wpaść w ręce domorosłego rzeźnika, który z ucha zrobi jesień średniowiecza. W przypadku kogoś, kto chce 4 mm i ma lat 14 - swobodnie można dokonać tego w domu. Pragnę tylko zauważyć, że jeżeli chcesz 4 mm, to kiedy do nich dojdziesz, zapragniesz 6 mm... I tak dalej. To bardzo uzależniające.
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it? If it was someone you truly loved?" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Yaza- okej przyznam bez bicia- ja widziałam, mam taką dziewczyne w grupie na studiach i dziękuję bardzo, ale mam odruch wymiotny dlatego nic nie pisałam o tym, jak to wygląda, czy mi sie podoba, bo jak ktoś chce sobie wsadzić kołek albo obrączkę w ucho to to zrobi bo jemu sie to pdooba nie musi sie podobać mnie pisze jako stwierdzenie faktu,że przeciwnik tunelu na tym forum w życiu go nie widział widziałam i naprawde upiększa to panienkę rewelacyjnie ale moze ona akurat nie chce sie wcale mnie podobać ![]() dlatego- peace
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Yaza dzięki w końcu za jakąś sensowną odpowiedź ^^
4 mm to malo a chce je rozciągnąć góra do 6 mm więc to mało ![]() A i jeszcze jedno... Yaza po mniej więcej jakim czasie 4mm mogą wrócić do starych wymiarów i czy jeśli powróca trzeba będzie je spowrotem rozciągać czy odrazu można będzie można włożyć tunel/spiral ?
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
zależy od tego ile czasu ma się już tunel i jak się rozciągało.
pewnej nocy byłam na weselu, rozciągałam wtedy mój pierwszy tunel (mam 3), doszłam do 6 mm i rozpychacz wypadł. w ciągu kilku godzin dziurka zeszła do zera, tak, ze rozpychanie zaczęło sie od nowa. Im tunel ma dłuższy staż, tym dłużej będzie się schodzić. kariera85 jestes w takim razie 1/10 osob w tym watku, wliczając zatunelowionych, ktore wiedzą jak tunel wygląda na żywo. nie wiesz jednak jakimi metodami sie go robi ani jakim zasadom on podlega, po jakim czasie sie schodzi, czy w ogole sie chodzi. dlatego apeluje, aby osoby wypowiadające opinie najpierw sie doedukowały, bo po prostu nie wiecie o czym piszecie. smieszy mnie to, bo potem ludzie robią do mnie wielkie oczy i pytają, 'a ty wiesz, jak on bedzie wyglądał na starosc?!'. Ta, a oni wiedzą? nie mając podstawowej wiedzy? myślą, ze po wyjęciu tunelu skóra się nie obkurcza, ze nadal mam 10 mm okienko w ciele. to już nawet śmieszne nie jest, raczej żenujące.
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it? If it was someone you truly loved?" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Yaza a możesz napisać jeszcze kilka słów na temat pielęgnacji ?
I czy na nową "dziurke" nadaje sie spiral akrylowy bo takowy mam zamiar zamówić z wildcat'a ![]()
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak na marginesie. Nigdy nie pytałam, tym bardziej obcych sobie ludzi, i nie zapytam, czy ową wątpliwa seksowność pustego już ucha zawdzięczają nieprawidłowemu rozciąganiu, czy też może temu, że ledwo co wyciągnęli tunele z płatka, ale wiem, jak to potrafi wyglądać już bez tych czaderskich ozdóbek, nie podoba mi sie to, i dlatego ja swojemu dziecku tuneli zrobić nie pozwolę. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Masterka, zadawaj konkretnie pytania co chcesz wiedziec o pielęgnacji, bo nie wiem co jeszcze moge dopisać. na poślizg możesz uzywać wit. A, wzmaga elastycznośc skóry, nawilża. jak bedziesz zamawiac spirale, to od razu zamów kilka gumek do plugów odpowiedniej wielkości, bo spirale moga wypadać z ucha przy rozciąganiu. założysz wtedy gumkę na koniec spirali i będzie elegancko trzymac wszysto w kupie. Akryl sie nadaje, ale trzeba uważać, bo delikatny jest.
Aeterna, czy mi się wydaje, czy ja nie obrażałam cię personalnie, nie wypowiadałam sie w mniej lub bardziej obraźliwy sposób o osobach w twoim wieku? skomentowałam infantylny poziom powyższej dyskusji, która oscylowała raczej na domysłach, nieszczególnie zresztą trafnych, osób niemających na temat zielonego pojęcia. Gdzie objawia się moja zarozumiałość? Że podsumowałam to wszystko niepasującym komuś zdaniem? Infantylne jest jechanie komuś, patrząc na wiek. Tym bardziej, ze już nie raz dowiodłam na tym forum, ze to nie rok w akcie urodzenia świaczy o odpowiedzialności.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Przepraszam że niejasno się wyraziłam. Chodzi mi o przemywanie sola fizjologiczna itp ? Czy coś takiego stosuje czy nie ma takiej potrzeby ?
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Pisząc o infantylności miałam na myśli ten dokładnie fragment:
Cytat:
![]() Gdzie się pojawiła, poszukaj. ![]() ![]() To wszystko, pozdrawiam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
a czy jest coś nieprawdziwego, obraźliwego w tym, co napisałam? czy nie jest tak, ze ludzie wchodzą tutaj, zachęceni tytułem wątku, aby napisać, że to obrzydliwe, ochydne, albo inaczej - na konkretne pytanie kogokolwiek o tunele odpowiadają - 'ja w twoim wieku...', 'ja swojej corce...', 'nie oszpecaj sie...', 'gdyby moje dziecko...' - i tak dalej i tak dalej. Dyskusja była durna i nie wnikam w iloraz inteligencji jej uczestników bo mało mnie on obchodzi. Faktem jest jednak, że zanim Masterka uzyskała konkretną odpowiedź na pytania, przez dwie strony wysłuchiwała, że jest za młoda/odwidzi jej się/to okropne. Byc może dziewczyna nie urodziła się pół wieku temu, ale nie ma sensu uświadamiać jej o niestabilności jej psychiki co drugi post. Dzieckiem tez nie jest, ma prawo popełniać błedy, zbierać doświadczenia i po to zadaje pytania, zeby uzyskac na nie konkretne odpowiedzi. Tym bardziej, ze, jak pisałam, tunel nie jest czymś nieodwołalnym. Nawet moi rodzice - anty-fani jakiegokolwiek modyfikowania ciała, patrzący pobłażliwie na każdego wyróżniającego się z tłumu - byli w stanie to zrozumieć. Rozciąganie ucha niesie ze sobą mniesze konsekwencje niż zrobienie klastyczej dziurki w jego płatku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
![]()
Ja widziałam na żywo "tunele" i dla mnie to zwykłe szpecenie swojego ciała - estetyka pelmion afrykańskich rozepchane wagi, uszy i zwisające piersi do kolan w ogóle do mnie nie przemawia. Nie znam faceta którego pociągałoby nienaturalnie rozciągnięte kobiece ucho
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1169760872
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=3535059 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=3535059 Co jest grane ![]() Po lupę aż poszłam ![]() ![]() ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ Masterko,nie sądzę,żeby w tak młodym wieku okaleczanie trwałe ciała było dobrym pomysłem i dziwi mnie,że Twoja mama się na to zgadza ![]() Czy ona aby na pewno wie,co chcesz sobie zafundować ??
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps.znam niejednego faceta ,którego kręca moje rozciagnięte uszy mojemu TZ zeszły sie z 18mm do ok.2-3mm-potem ponownie rozciągnął ja jestem zwolenniczką akrylowych expanderów-łatwe do utrzymanie w czystości w przeciwieństwie do modeliny i tasmy ptfe-mozna też rozciągać na zwykłych BCR ze stali(nie kosztują dużo) i kiedy w końcu przestaniemy toczyć zbędne dyskuje o gustach
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozciąganie ucha :]
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
własnie mam w uszach na dobry początek wykałaczki.Robie sobie tunele bo,są śliczne.Za niedługo bede miała sztangi w uszach i kolczyk w wardzie.Nie rozumiem osob które uważają że to nie jest ładne...dla mnie to poezja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli z profilu wygląda tak,jak na tych zdjęciach-to są to 'zwykłe' kolczyki i nie widzę większego sensu w naciąganiu ucha,jeśli gołym okiem nie widać różnicy. No-chyba,że z boku wygląda to inaczej;może masz jakieś zdjęcie? ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ Cytat:
Jakie zbędne dyskusje o gustach? Nie ma nic złego w tym,że nie wszystkim się takie coś podoba i wyrażają swoje zdanie na ten temat. Dziewczyna,która chce sobie tak uszy ponaciągać będzie miała możliwość poznać różne punkty widzenia i zobaczyć,że są także głosy mówiące,że jest to nieestetyczne -coś w tym złego?
![]() |
![]() |
#202 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja tylko czekam,aż ktoś wpadnie na pomysł,wkladania czegoś do wary,aby je rozciągnąć tak jak mają Afrykańskie kobiety ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Och, zachowujesz sie jak dziwka, ale wiesz, nie mówię, że jesteś dziwką.
![]() A gdy piszesz o dyskusji, że jest durna, tym samym oznajmiasz uczestniczącym w niej ludziom, że są durniami. ![]() Za to czy Ci sie to podoba, czy nie, to forum, jak ładnie to ktoś ujął (zresztą za to to miejsce także lubię) off topem stoi, i wyobraź sobie, że jeśli będę miała ochotę między ![]() ![]() Buziaki. ![]()
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nawet jesli Tobie się to podoba i dobrze się z tym czujesz (mnie się to nie podoba,ale szanuję Twoje zdanie na ten temat) nie znaczy jeszcze,żeby inną osobę zachęcać do takich ozdób. To tak samo,jak z paleniem papierosów. Wiadomo,że szkodzą i jeśli ktoś jest palaczem,to młode osoby powinien zniechęcać,a nie zachęcać. I z tym tunelowaniem jest tak samo-trzeba pokazać nie tylko za:'ja lubie miec kasetkę pełną ikon plugów' ,ale i przeciw:'nieestetyczne' chociażby (zresztą mnie by taki argument skutecznie zniechęcił,choć przyznaję,że gdybym się na taki tunel napaliła niczym szczerbaty na suchary,sporo czasu musiałoby upłynąć nim przyznałabym rację osobie,która odwodziłaby mnie od takiej zachcianki) .
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako osoby wykonujące takowe i takowe posiadające odpowiadamy na pytania osób zainteresowanych
![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
A po co wam te tunele ? ^^
![]() |
#208 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Pytam się tylko,to niezłośliwość,żeby niebyło. ![]() AA i sobie weszłam na pewną strone,by pooglądać piercingi.Znalazłam fote przed i po zszyciu dziury po tunelu. ![]() Dla ludzi o mocnych nerwach. http://www.bmezine.com/pierce/01-ear...mepb605060.jpg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
dla samosatysfakcji. A po co przekłuwanie sobie płatki uszu? jakieś wyższe cele? i czemu uważacie, ze chęć posiadania tylko i wyłącznie kasetki plugów to za mało? robicie to samo, przekłuwacie uszu, pępki, żeby je mieć, żeby móc się z nich cieszyć, żeby kupować kolczyki, żeby je wymieniać.
Ja dziesiątek plugów nie mam, ale tunele przypominają mi kim jestem. Lubię swoje odbicie w lustrze i wsjo. Aspekty estetyczne? po to sie przeciez wkłada plugi/tunele, zeby to nieestetycznie nie wyglądało. bardziej nieestetycznie wygląda juz tampon nasiąknięty krwią. Aeterna, wyrażaj swoje szanowne poglądy, proszę bardzo, nikomu tego nie zabraniam. Przypominam wciąż tylko o pewnej kulturze i bardzo proszę, jak już coś wygłaszasz, to z łaski swojej nie wypowiadaj się na temat mojej osoby. Btw. pewnie nie masz dzieci? Jest taka sztuczka, rodzice powinni ją znać - nie wolno nigdy mówić dziecku 'jesteś okropny!'. Należy powiedzieć 'zachowujesz się okropnie'. Jeżeli nie rozumiesz różnicy - to jest akurat twój problem. łooho, ileż ja już rozciągnietych warg sromowych widziałam... drogie panie, nie sądzę, żeby tego typu 'zaczepki' działały na miss, na mnie zresztą też.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.