![]() |
#1861 |
BAN stały
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Zadomowienie
|
No ja wydaje na gumki około 50 zł na 2/3 mies lub 150 na ponad pół roku. Obawiam się, że więcej miesięcznie idzie na pieluchy, ale co ja tam wiem...
#1864 |
Konto usunięte
|
Mam jamnika. wszyscy wiemy jak wygląda jamnik - parówka na nogach. NIGDY nie puszczam jej ze smyczy w miejscu gdzie są ludzie, po prostu nie. Codziennie chodzę z nią na pola o 6, pola oddalone o mniej więcej 1,5 km od cywilizacji. I dopiero tam spuszczam psa ze smyczy,ludzie chodzą tam bardzo rzadko. Idę sobie o 6 i nagle z bocznej leśnej ścieżki schodzi zakapturzona postać, mój pies zaczyna szczekac w miejscu, nie podbiegł do niej, po prostu zaczęła szczekac. Baba zaczyna się drzeć (przypominam - jamnik ), ja psa przywołuję, pies przychodzi, ona do mnie z mordą, że takie to się powinno na smyczy trzymać, a nie "puszczać na ludzi", jestem głupia, nieodpowiedzialna. Dodam, że pies jest szkolony, więc nie rzuca się na ludzi, nie skacze, prawie nigdy nie szczeka. Pies nie zrobił NIC z wyjątkiem szczekania. I z jednej strony - miała prawo się przestraszyć (dodam, że chodzę tamtędy codziennie i widziałam ją pierwszy raz), z drugiej - gdzie mam spuszczac psa ze smyczy, jak nie na odludziu wcześnie rano?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja się przyzwyczaiłam do takich akcji więc mnie to już nie rusza ![]() Nie raz i nie dwa miałam ciśnienie na ludzi. Np. facet szedł z dziewczynką może 4-letnią a ja z psem (na smyczy) i on do niej patrz jaki ładny piesek, ona w pisk, pies przerażony, ona pyta ojca czy może pogłaskać a on że oczywiście i zanim zdążyłam odpowiedzieć rękę miałam wyrwaną niemal z zawiasu bo pies się wystraszył jak biegła i piszczała, zaczął szczekać i oczywiście co? Facet na mnie najazd, że co ja robię a że sobie nie pozwolę to ja na niego buchnęłam, że możemy wezwać policję i pokazać jak się szanowny tatuś zachowuje i do dużego psa małe dziecko wysyła bez pytania właściciela. Myślałam, że tam wybuchnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja uważam, że bez przesady. Żyj i daj żyć innym. Jak sam widok psa i dźwięk jego szczekanie powoduje u ciebie ataki paniki, to nie miej pretensji, że psy są na świecie i szczekają.
#1867 |
Konto usunięte
|
Za młodu miałam psa, to cały czas latał bez smyczy, nawet sam wychodził na osiedle i cholera wie gdzie był, zawsze wracał :P
Teraz wiem, że tak się nie robi, ale wtedy za dzieciaka mnie to nie interesowało. |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- W tej chwili by długo nie polatał, od razu by był telefon żeby go zgarnęli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
BAN stały
|
Cytat:
A kot to nie problem, na smyczkę i w drogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | |
BAN stały
|
no to znaczy, że jest szczęśliwy w mieszkaniu
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1876 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1879 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, nie pamiętam w którym wątku pisałam o upośledzonej dziewczynie z którą chodziłam do klasy i którą wszyscy cisnęli. jest w ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Konto usunięte
|
o kurcze
ale myslisz, ze dobrowolnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Konto usunięte
|
Chyba tak, chodzi sobie z chłopakiem za rączkę od + - wakacji (mieszkamy w promieniu kilometra), ostatnio ich widziałam w dzień kobiet.
Aż do niej napisałam co tam i w ogóle, ale pogadaliśmy chwilę o niczym i nie napisała, że jest w ciąży to też nie będę wypytywac. A brzuch ma ewidentnie ciążowy i pod zdjęciem gratulacje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Wredny kotecek
|
Są i moje ulubione komentarze "Powiem tylko tyle, gdyby nasze mamy myślały jak niektóre kobiety dzisiaj to nie było by nas. Za dużo teraz mamy rozkmin na czynniki pierwsze wszelakich tematów." |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
BAN stały
|
Ja również dzieci mieć nie chce. Skończyłam nie dawno 28 lat. Od rodziców ostatnio usłyszałam, że jestem poje**** egoistka.Jak dobrze, że nie długo idę na swoje mieszkanie z TŻ udało nam się kredyt załatwić. On jest ode mnie młodszy o kilka lat. Puki co dzieci mieć nie chce boje się jednak, że mu się może odmienić.Jak idę do koleżanek które mają dzieci to stwierdzą, że jestem nie mądra oczywiście tekst w stylu kto Ci poda szklankę wody jest na porządku dziennym. Dlatego kontakty z takimi koleżankami ograniczyłam do minimum bo ile tego można słuchać. Więc została mi tylko jedna młodsza koleżanka bez dziecka. Do tego wykryto u jakiś czas temu PCOS i oczywiście ginekolog kazał zajść najlepiej w ciążę. Bo później będzie ciężko. Oczywiście nie przejęłam się tym, olałam sprawę i nawet tego nie lecze. Bo mam tylko obraz USG jajników oraz długie cykle żadnych innych objawów. W TŻ rodzinie również naciski na dzieci.Gupie docinki, że chce psa który będzie mi dziecko zastępował, że tylko wycieczki mi w głowie i że nigdy nie dorosne? Nie zarabiamy w TŻ też nie wiadomo ile wystarczy nam jednak na auto, wakacje raz w roku, opłaty na mieszkanie na dziecko i tak by nie starczyło. Zresztą od gimnazjum wiedziałam i głośno mówiłam, że dzieci mieć nie będę i trzymam się tego twardo i wiem, że nigdy mieć ich nie będę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, padłam po lekturze wątku "wazektomia a chęć posiadania dzieci".
![]() Jak nie chcecie dzieci, a wasz facet tak, to kompromisem będzie urodzenie dziecka. #potwierdzoneinfo |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Podła wiedźma ;)
|
Dziewczyny, byłam wczoraj u dentysty, miała być to wymiana plomby, bo mi się już za bardzo starła poprzednia i zaczął ząb reagować na zimno/ciepło. Dentystka mi rozwierciła zęba i okazało się, że był pusty w środku i musiała mi go już zatruć, bez znieczulenia. Pierwszy raz w życiu będę miała kanałowe i pierwszy raz w życiu tak bardzo mnie bolało u dentysty... Z reguły zęby mnie nie bolą, nawet jak mi się zepsują. A i rzadko mi się psują. Nawet mam jeszcze jednego mleczaka
![]() Od wczoraj wiem, dlaczego ludzie nienawidzą dentystów... Na szczęście ząb mnie pobolał tylko wczoraj, dzisiaj już nie boli, mam nadzieję, że to oznacza, że ładnie się zatruł. Onnaa88 też mam stwierdzone PCOS. Zawsze mi wmawiano, że młoda jestem i mam dlatego nieregularne @. Potem brałam tabsy i chciałam raz zrobić sobie roczną przerwę aby organizm odpoczął, trafiłam na świetną panią ginekolog, która "zabrała się za mnie" i zrobiła mi wszystkie badania, jakie tylko mogła wymyślić. ![]() Jak Wam święta minęły? U mnie dosyć spokojnie. Zrobiła mi się paskuda na ustach ![]() ![]()
"- Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE." ![]() "Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty." ************** |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Konto usunięte
|
Ja miałam robione kanałowe i nic mnie nie bolało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dobry żart. Ja miałam wreszcie święta takie jak chciałam. We dwoje, na luzie. Mieliśmy wreszcie czas i pogodę na spacer po Łazienkach i nad Wisłą. Edytowane przez 201611240917 Czas edycji: 2016-03-30 o 08:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Święta minęły wyjazdowo, ale na szczęście w gronie bez smarkatych dzieciątek. Żarcie, picie, spacery, planszówki i było naprawdę fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Wredny kotecek
|
Witam po świętach
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- A co do dentystów-sadystów ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- No i często miałam tak, że jak się wychodząc nie umówiłam na wizytę, to potem ciężko było się zebrać i zadzwonić. Teraz sekretarka sama do mnie dzwoni i umawia na kolejną wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.