Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-19, 11:42   #3001
lulka19
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Tż jest kochany <3 pojechał do sklepu po bułki bo sobie wymyśliłam dziś domowe hamburgery
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 11:43   #3002
Polinezyjka
Zakorzenienie

GGI wrzuciłam wyżej zdjęcie , nie wyświetla sie? Z kom nie widze czy się wyświetla czy nie :P

Ja w międzyczasie musze się zdrzemnąć bo teściowie sobie na sklepy pojechali i do 3 mam czas 8-)

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Tż jest kochany <3 pojechał do sklepu po bułki bo sobie wymyśliłam dziś domowe hamburgery

Haha tak jak pisałam nic tylko w ciszy byc tak o nas dbają nie nos, nie podnosi , daj pomogę
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 11:46   #3003
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Lucy - ta ksiazka to Polskie produkty analizuje?

Nie słyszałam o kurczaku w butelce :O w jakiej butelce? Po czym ta butelka? Jak sie go wklada ?

Lulka doczytalam to do kurczaka sie butelkę wpycha hahahha a ja rozkminiam jak kurczaka w butelce zmieścić 8-)

Teściu mu gwoździe na obrazki nad łóżeczkiem wbił <3, a hak na moja karuzele wszyscy uznali ze bez sensu, ze lepiej to inaczej rozwiązać. Mi to rybka tylko niech to rozwiążą tak bym mogla niedługo zawiesić.

Przywieźli nam komodę ktora sobie z mężem upatrzylismy dosyć droga ale idealna do naszego mieszkania, a tu wjeżdżają z bratem męża , na komodzie wielka kokarda i z okazji jego urodzin dostaliśmy komode od nich i smieje sie do męża ze na jego urodziny tez dostałam prezent hehe

W ogóle tesciowa od 6 lepila dla nas pierogi i dostałam ich chyba ze sto sie juz mrożą

Zrobila tez mięsa indycze od babci ze wsiowego indyka takie ze na kanapki mozna dawać :O

I wielka blachę szarlotki dostałam :O i dużo domowej roboty rogalików z drzewem

Takze no nic tylko byc w ciąży hehehe

I pistolet do kleju dostałam od niej wiec w tym tyg zrobię obrazki 8-)

Zaaarabiscie

Zaraz wam w ogóle pokaze ten przybornik na łóżeczko co kiedyś kupiłam musze tylko fotę strzelić
Polskie, polskie. Autorka jest Polka. Pisze o tych wszystkich chemicznych dodatkach, na co zwracać uwagę przy zakupach itp. I właśnie chyba w drugiej części podaje listę produktów godnych uwagi.

Zaraz zobaczę foty na kompie.
I daj znać jak rozwiązali to z karuzela bo też się dziś biorę za robotę, o ile w tym papierniczym do którego się wybieram będzie odpowiednio gruby filc. Wydawalo mi sie ze hak jest jedynym rozwiązaniem ale może faktycznie jest coś lepszego.

Zazdroszczę takiej ilości pysznego jedzonka.

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Witam się
Gratuluję wszystkich udanych wizyt
Gosiaczek nie łam się Ty akurat silna babka jesteś! A ja Ci tak mega zazdroszczę!
Co Wy macie z tym spaniem? Ja to mogę spać i spać. . I dopiero wstałam. .. tzn obudziłam się o 8 bo tz pojechał na egzamin do Warszawy którego i tak pewnie nie zda i o 9:30 poszłam spać dalej.. obiecałam ze coś przygotuje na dzisiaj bo ma trochę znajomych wpaść i jedni przywioza nam fotelik nie mam wogole pomysłu co zrobić do żarcia na wieczór. .
Ja to samo mam ze spaniem. Nawet jak się czasem budze ok. 6-7 to przejdę się tylko na siku i dalej śpię do 10 ☺
Choć dziś akurat musiałam wstać na badania.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 11:48   #3004
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Lulka ja tez czekam do poniedzialku mam nadzieje ze mi wyznaczy termin w koncu juz mam dosyc caly czas mam przepowiadajace...

Gosiaczek wiem i rozumiem, ale bedzie dobrze przeciez

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 11:52   #3005
velika
Winter is coming

zazdroszczę żarcia Poli ale bym sobie szarlotki zjadłam omnomnom
Do nas też dzisiaj wpadają znajomi, ale ja za wiele do żarcia nie robię. My w sumie uprawiamy jeszcze taki studencki styl imprezowania, mało jedzenia, dużo alko zrobię tylko pizzo babeczki, parówki w cieście francuskim, jedną sałatkę i jajka z majonezem do tego trochę przekąsek i git, w razie czego zamówimy pizzę
moja matka kupiła parę ubranek, wszystko różowe a ja tak kombinowałam przy zakupach, żeby jak najmniej różu było, no to będę miała i tak. Muszę jeszcze wyprasować wczorajszą partię prania ;]

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 11:53   #3006
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Lucy - ta ksiazka to Polskie produkty analizuje?

Nie słyszałam o kurczaku w butelce :O w jakiej butelce? Po czym ta butelka? Jak sie go wklada ?

Lulka doczytalam to do kurczaka sie butelkę wpycha hahahha a ja rozkminiam jak kurczaka w butelce zmieścić 8-)

Teściu mu gwoździe na obrazki nad łóżeczkiem wbił <3, a hak na moja karuzele wszyscy uznali ze bez sensu, ze lepiej to inaczej rozwiązać. Mi to rybka tylko niech to rozwiążą tak bym mogla niedługo zawiesić.

Przywieźli nam komodę ktora sobie z mężem upatrzylismy dosyć droga ale idealna do naszego mieszkania, a tu wjeżdżają z bratem męża , na komodzie wielka kokarda i z okazji jego urodzin dostaliśmy komode od nich i smieje sie do męża ze na jego urodziny tez dostałam prezent hehe

W ogóle tesciowa od 6 lepila dla nas pierogi i dostałam ich chyba ze sto sie juz mrożą

Zrobila tez mięsa indycze od babci ze wsiowego indyka takie ze na kanapki mozna dawać :O

I wielka blachę szarlotki dostałam :O i dużo domowej roboty rogalików z drzewem

Takze no nic tylko byc w ciąży hehehe

I pistolet do kleju dostałam od niej wiec w tym tyg zrobię obrazki 8-)

Zaaarabiscie

Zaraz wam w ogóle pokaze ten przybornik na łóżeczko co kiedyś kupiłam musze tylko fotę strzelić

Super prezent i fajnie z jedzeniem akurat po powrocie ze szpitala będzie co rozmrazac i jeść

A rogaliki z drzewem czy dzemem? :-D

Cytat:
Witam się
Gosiaczek nie łam się Ty akurat silna babka jesteś! A ja Ci tak mega zazdroszczę!
Co Wy macie z tym spaniem? Ja to mogę spać i spać. . I dopiero wstałam. .. tzn obudziłam się o 8 bo tz pojechał na egzamin do Warszawy którego i tak pewnie nie zda i o 9:30 poszłam spać dalej.. obiecałam ze coś przygotuje na dzisiaj bo ma trochę znajomych wpaść i jedni przywioza nam fotelik nie mam wogole pomysłu co zrobić do żarcia na wieczór. .
Hehe czemu mowisz ze maz i tak nie zda? Nie wierzysz w niego? :-P

Co do leków to moja mama wierzy w te wszystkie reklamy i jak tylko coś nowego reklamuja (niedawno coś na migrene) to zaraz to kupuje i testuje :-\ lekow ma tyle co w niejednej aptece.

Gosiaczek tak jak dziewczyny piszą będzie dobrze, wszystkie bedziemy trzymały kciuki ;-)

O kurczaku na butelce słyszałam ale nie robiłam.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 11:56   #3007
Ineso
Matka Smoka

Z żywnością, tak samo jak z kosmetykami - im krótszy i prostszy skład, tym lepiej.

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Co do żywności to tez ostatnio u nas plaga i najgorsze ze ludzie kupują te actimele, Danonki itp. A to nic innego jak zwykły jogurt pełen syfu...
Ostatnio zmienia się trochę świadomość jeśli chodzi o odżywianie ale to i tak ciągle za mało.
Danonki to jest normalnie temat na doktorat - nieprawdopodobne jaką to ma popularność, naprawdę szacun dla ich marketingowców
Faktycznie jest moda na zdrowe odżywianie, coraz więcej tego jest w sklepach - nadal mnie szokuje, że w biedronce można już kupić dwa rodzaje soczewicy, ciecierzycę, kaszę jaglaną 3 lata temu przywoziłam ciecierzycę z Turcji, bo tam kosztowała grosze a u nas była tylko mega droga w sklepach eko. Ale z drugiej strony jak widzę w hipermarkecie mega wielką aleję, w której znajdują się tylko chińskie zupki oraz proszkowe, kolejną z sosami instant, itd. to jakoś nie wierzę, że coś zmieniło się w domach Polaków
Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Ineso na leki homeopatyczne tez szkoda kasy chyba ze ktos wierzy w to ze woda po rozcienczeniu w niej substancji czynnej w stezeniu 0,(pierdyliard zer po przecinku )1℅ nabywa leczniczych wlasciwosci
Nie mam do końca sprecyzowanego zdania na ten temat - jest wiele argumentów za, które mnie przekonują, również badania. Nie wierzę też, że zawsze to tylko kwestia efektu placebo - bo ja jestem mocnym sceptykiem, a kilka razy coś stosowałam i działało. Nie chcę wchodzić tu w mechanizmy, ale wydaje mi się, że homeopatyki nie leczą jako tako, tylko mobilizują organizm do walki i ta ilość substancji czynnej wystarcza.

Kurczę przywiozłam ciuchy od mamy, poukładałam w szufladach i mimo, że całościowo wygląda to całkiem imponująco to jak przeliczę na sztuki i tak mniej więcej rozmiarowo, to mało tego - takich małych body z krótkim pod pajaca mam raptem kilka
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 11:56   #3008
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
zazdroszczę żarcia Poli ale bym sobie szarlotki zjadłam omnomnom
Do nas też dzisiaj wpadają znajomi, ale ja za wiele do żarcia nie robię. My w sumie uprawiamy jeszcze taki studencki styl imprezowania, mało jedzenia, dużo alko zrobię tylko pizzo babeczki, parówki w cieście francuskim, jedną sałatkę i jajka z majonezem do tego trochę przekąsek i git, w razie czego zamówimy pizzę
moja matka kupiła parę ubranek, wszystko różowe a ja tak kombinowałam przy zakupach, żeby jak najmniej różu było, no to będę miała i tak. Muszę jeszcze wyprasować wczorajszą partię prania ;]

Toż to fura jedzenia jest

Rogaliki z drzewem wymiatają
Stary 2016-03-19, 12:01   #3009
patryska0804
Zadomowienie

Akinomka haha nie wierzę bo się nic nie uczył bo nie miał materiałów. . . Pojechał na glupa... ma egzamin na drona a jak ja z nim ost byłam to pytania były z kosmosu nawet na necie nie było odp.. ale liczę na fuksa mam nadzieje ze teorie jakoś może zda albo ściągnie (ma niby gotowca ale ost były całkiem inne pyt) a praktyki może nie będzie bo dzisiaj latać się raczej nie da tak wieje. .

Jadę do mamy na obiad

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 12:04   #3010
velika
Winter is coming

Cytat:
Toż to fura jedzenia jest
heh jak patrzę ile zawsze żarcia szykują na imprezy moja teściowa albo babcia to ja wypadam bardzo blado
co do syfu w jedzeniu to się z wami zgadzam, ale naprawdę jest coraz lepiej w każdym sklepie można teraz dostać zdrowe produkty w dobrych cenach, a kiedyś to jakaś masakra była ;] ja nie jestem jakaś nawiedzona, ale od lat czytam składy i staram się unikać nadmiaru chemii w jedzeniu.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 12:14   #3011
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Po programie wiem co jem i wiem co kupuje bosackiej nauczyłam sie czytać sklady produktów i naprawde ciezko dostać cos zdrowego w sklepach.

Gosia zazdroszczę, jeju ja bym umierala ze szczescia jak byłabym pewna dnia kiedy przytule moje maleństwo.. Ekhm wlasnie wróciłam z ktg skurczów brak, wiec sobie jeszcze poczekamy no trudno, jak on sie nie pcha na świat to znaczy ze mu dobrze w brzuszku, nie bedziemy go na sile wywalać
Stary 2016-03-19, 12:14   #3012
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Z żywnością, tak samo jak z kosmetykami - im krótszy i prostszy skład, tym lepiej.

Danonki to jest normalnie temat na doktorat - nieprawdopodobne jaką to ma popularność, naprawdę szacun dla ich marketingowców
Faktycznie jest moda na zdrowe odżywianie, coraz więcej tego jest w sklepach - nadal mnie szokuje, że w biedronce można już kupić dwa rodzaje soczewicy, ciecierzycę, kaszę jaglaną 3 lata temu przywoziłam ciecierzycę z Turcji, bo tam kosztowała grosze a u nas była tylko mega droga w sklepach eko. Ale z drugiej strony jak widzę w hipermarkecie mega wielką aleję, w której znajdują się tylko chińskie zupki oraz proszkowe, kolejną z sosami instant, itd. to jakoś nie wierzę, że coś zmieniło się w domach Polaków

Nie mam do końca sprecyzowanego zdania na ten temat - jest wiele argumentów za, które mnie przekonują, również badania. Nie wierzę też, że zawsze to tylko kwestia efektu placebo - bo ja jestem mocnym sceptykiem, a kilka razy coś stosowałam i działało. Nie chcę wchodzić tu w mechanizmy, ale wydaje mi się, że homeopatyki nie leczą jako tako, tylko mobilizują organizm do walki i ta ilość substancji czynnej wystarcza.

Kurczę przywiozłam ciuchy od mamy, poukładałam w szufladach i mimo, że całościowo wygląda to całkiem imponująco to jak przeliczę na sztuki i tak mniej więcej rozmiarowo, to mało tego - takich małych body z krótkim pod pajaca mam raptem kilka
ja ostatnio byłam w szoku, jak mąż kupił ciecierzycę w małym osiedlowym sklepie i to za jakieś 3 zł

fakt, ze nadal są osoby dla których zupa bez kostki czy bez Magii nie istnieje, szczególnie w tym starszym pokoleniu, ale już w naszym coś powoli zaczyna sie zmieniać i mam wrażenie, ze przywiązujemy do zdrowego jedzenia więcej uwagi niż nasi rodzice

Poli konkretny ten organizer, ja mam tylko dwie duże kieszenie i dwie mniejsze
nie będą Ci się za bardzo kurzyć te tetry tak na wierzchu?
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 12:21   #3013
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:

Problem w tym ze tam nie ma ten substancji w zadnej ilosci zalecane w wiekszosci rozcienczenie dla srodkow homeopatycznych jest takie ze trzeba przyjac miliard dawek aby zazyc jedna czasteczke substancji czynnej
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 12:23   #3014
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Poli zazdroszczę takich pyszności, masz zapas konkretny ze nie musisz sie martwic gotowaniem jak maleństwo będzie na świecie.

My dzisiaj jedziemy do dziadka na imieniny i ciotki 50tke wiec liczę na to ze zaserwują same pyszności, juz odkładam miejsce w brzuchu
Stary 2016-03-19, 12:30   #3015
gosiaczek071
Zakorzenienie

Ja kurczaka robie tak, ze do butelki z piwem (nie wylewam/wypijam piwa) daje przyprawy i szczyptę soli tak w połowie pieczenia-wtedy piwo zaczyna wypływać (tzn przyprawy od razu po otwarciu kapsla, sól potem) i spływa sobie na kurczaka. Kluczem jest przyprawienie go dzien wcześniej i na nic do lodówki. Przyprawy tez mozna dac do naczynia i podlać woda, alkoholem czy czymś tam, by pasowało. No i pilnować czasu 1h na kazdy 1 kg mięsa. Ja robiłam na termoobiegiem i wyszła rewelacja!! Do tego ryż i melon w kostkę. Moje dzieci ZARLY-nie jadły

Teraz pękam o 16 mamy gości na kawę...nie chce mi sie no ale trudno. Przeżyje
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 12:51   #3016
kajaja
Zadomowienie

a ja mam takie wrazenie jakby zaraz miało ze mnie chlupnąc wodami....
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 12:53   #3017
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedziałam, że na CC też robi się Lewatywę
Nie wiem czy robi sie przed, w poprzedniej ciąży miałam robioną po bo miałam rodzić naturalnie, a że nie zdążyli mi zrobić to nie miałam. Bardziej chodzi mi o to, że jak bede tak sie stresować i latac do chaźla to bede na tyle przeczyszczona, że wcale nie trzeba bedzie robic

Ale sie objadłam racuchami z jabłkami pyyyycha

Edytowane przez Iwoncia81
Czas edycji: 2016-03-19 o 12:55
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 12:57   #3018
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Nieee to nie alergia, to cholerny katar, wirusowka jakas.. Gin kazał kupic prenalen i powiedział, ze do nosa to moge wszystko nawet otrivin itp. Ale jakos sie cykam tych psikadel. Oby zgubić katar do porodu...

Znajoma wczoraj urodziła córeczkę 60 cm dluga, a ubranka wszystkie na 56

A tak w ogole dzis 37t 0d. Kiedy to zleciało!
witaj w klubie u mnie tez 37 tc
30.03.2016 Antek Fabian
Stary 2016-03-19, 13:15   #3019
Polinezyjka
Zakorzenienie

Akinomka dżemem słownik haha bo chciałam dżem przez rz to mi zmienilo

Lucy, zaslonie czymś, a potem jak na bieżąco będą używane to juz mysle ze nie bede zaslaniac

Kajaja haha ciekawe wrażenie ciężko mi to sobie wyobrazić

O a ja jutro mam 36 tc 0 dn ale jajka no tak goni czas ze szok
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-19, 13:19   #3020
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
a ja mam takie wrazenie jakby zaraz miało ze mnie chlupnąc wodami....
Ja tak samo... ciąży mi wszystko w dół. Takie uczucie mam od dwóch tygodni jak mi gin szyjke maltretował.
Jeszcze dzisiaj kąpiel w planie a nie chce mi sie kompletnie nic

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Gratulki kolejnych tc
Ja dzisiaj 35
Stary 2016-03-19, 13:42   #3021
niulka_1985
Zadomowienie

Question Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Nasz nowy nabytek. Ciekawe czy się sprawdzi
Macie jakieś doświadczenie z tym ustrojstwem?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160311_231428.jpg (87,3 KB, 41 załadowań)
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 13:53   #3022
kajaja
Zadomowienie

Cytat:

Lucy, zaslonie czymś, a potem jak na bieżąco będą używane to juz mysle ze nie bede zaslaniac

No ciekawe i brzuch mi twardnieje chyba trzeba się położyć tylko z moją panną to nie bardzo się da
30.03.2016 Antek Fabian
Stary 2016-03-19, 13:56   #3023
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Może spróbuj wody morskiej albo inhalacji jakimś olejkiem, bo to chyba można w ciazy
Myslalam o wodzie morskiej, ale oczywiscie zapomniałam jak byłam w aptece.. Inhalacje to standard juz zasłony śmierdzą i kanapa, a pies chodzi i kicha cały czas aromactiv znalazłam ide sie natrzec

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Nic tylko się cieszyć! Jak system immunologiczny nie jest niczym obciążony to radzi sobie super Gripex to tylko na objawy działa. Ja niestety w dzieciństwie bardzo dużo chorowałam, co chwilę miałam jakiś nowy antybiotyk. Kiedyś wystarczyło że wyjdę do centrum handlowego i byłam zaraz chora na 3 tygodnie -.- Oczywiście też brałam te gripexy i inne świństwa.

Jakiś czas temu leczyć zaczęłam się ziołami (robiłam mieszanki), pomogłam sobie na niepłodność (brałam różne leki i nic nie pomogły), do tego mocno poprawiłam odporność. Ostatnio tż co chwilę chorował, a ja nic... ;D Całe szczęście szybciej zdrowieje, jak mu te zioła parzę, także powoli i jego odporność będzie dobra Jeśli już zachoruję, to trwa to 2 dni. A mówi się że katar trwa 7 dni
Jakie zioła na odpornośc?? Bo katar u mnie to ciagle 7 dni.. Ja w dzieciństwie ciagle chorowałam na gardło i mama trafiła na lekarza, ktory nie przepisał mi leków tylko kazał jesc codziennie łyżeczkę zmiażdżonego czosnku. Co to była za męka dla mnie.. Jeszcze niedawno miałam wstręt. Ale od tamtej pory przestałam chorować na gardło i odpornośc inna była. Czosnek brałam dluuuugo.

Cytat:
A mnie jeszcze bardziej przeraża ,,wzbogacanie" żywności i syfy typu margaryna z kwasami omega, obniżająca cholesterol, itd. Koszmarne produkty za duże pieniądze, a polecane nawet przez lekarzy. Myślę właśnie, że za to że Polacy tak dużo kupuję supli jest spowodowane tym, że one są polecane przez lekarzy - ja przy byle przeziębieniu dostaję od lekarza zazwyczaj długą listę nie-leków, których nie kupuję. Zresztą i ja i wielu znajomych już nie chodzi do lekarza w takich sytuacjach, bo i po co.

Prenalen tabletki i syrop to syf, sam cukier - szkoda kasy. jeszcze spray jest w miarę - bo to sama woda morska z olejkami, ja używam do płukania nosa, bo w odróżnieniu do zwykłej wody olejki działają tak odświeżająco i ułatwiają oddychanie.

Może jak się boisz zwykłego otrivinu to kup nasivin w dawce niemowlęcej - ja to brałam jak było bardzo źle na noc, żeby przynajmniej odetkać nos i przespać. Na długi katar dobre są jeszcze ziołowe tabletki sinupret. Brałam też spray homeopatyczny Euphorbium - ma różne opinie w necie, ale mnie raczej pomagał.
Nie wiedziałam, ze jest tez aerozol.. Wlasnie czytałam, ze na syrop w sobie.. Cóż jakos musze sie ratować. Nie chce chora rodzic i jeszcze infekcje na malucha przenieść. Zapomniałam a mam sinupret! Dzieki

Cytat:
Witam się
Ja jak nie wiem co to robie sushi szybko bezbolesnie, tylko trzeba miec składniki, u mnie zawsze uzupełniane na bieżąco

Cytat:
GGI wrzuciłam wyżej zdjęcie , nie wyświetla sie? Z kom nie widze czy się wyświetla czy nie :P

Ja w międzyczasie musze się zdrzemnąć bo teściowie sobie na sklepy pojechali i do 3 mam czas 8-)

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Haha tak jak pisałam nic tylko w ciszy byc tak o nas dbają nie nos, nie podnosi , daj pomogę
Poli super tescie! Ja to sobie moge pomarzyć o pomocy i prezent jaki dajny
Jakie obrazki bedziesz robic??

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja tak samo... ciąży mi wszystko w dół. Takie uczucie mam od dwóch tygodni jak mi gin szyjke maltretował.
Jeszcze dzisiaj kąpiel w planie a nie chce mi sie kompletnie nic

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Gratulki kolejnych tc
Ja dzisiaj 35

35 td zobaczysz jak te 5 zleci duzo masz w planie, Haha, zupełnie jak ja Ciekawe kiedy jak juz urodzą sie dzieciaki bedziemy miały "tyyyle" na glowie🤔

Kupiłam liście malin! Nie sądziłam, ze je tu dostane za powalającą kwotę-3zl

Kto pisalal o plackach z jabłkami??? Ide robic

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość

Niulka! Co to??? Śpiworek? Kształtem nie powiem co mi przypomina
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-19, 14:24   #3024
lulka19
Zakorzenienie

Pospaliśmy z TŻ godzinkę, ostatnio mogę spać, i spać

Wczoraj pisałam z moją koleżanką, ona taka drobniutka jest. Rodziła 2 lata temu, nawet miała termin na dokładnie ten sam dzień co ja no i po kilkunastu godzinach męki stwierdzili, że nie jest w stanie urodzić dziecka, i zrobili jej CC. Dwa porody przezyła. Teraz mówi, że nigdy więcej SN.
Stary 2016-03-19, 15:02   #3025
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Niulka dobrze widze ze woombie? tez kupilam i mam zamiar stosowac mimo gadania innych bo kolezanka miala malego rozdarciucha i tylko woombie na Niego dzialalo mamy nadzieje ze nasz syn bedzie lubil ciasne otulanie

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 15:04   #3026
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Lulka ja tez czekam do poniedzialku mam nadzieje ze mi wyznaczy termin w koncu juz mam dosyc caly czas mam przepowiadajace...

Gosiaczek wiem i rozumiem, ale bedzie dobrze przeciez
Poniedziałek będzie bardzo emocjonującym dniem

Cytat:
Akinomka haha nie wierzę bo się nic nie uczył bo nie miał materiałów. . . Pojechał na glupa... ma egzamin na drona a jak ja z nim ost byłam to pytania były z kosmosu nawet na necie nie było odp.. ale liczę na fuksa mam nadzieje ze teorie jakoś może zda albo ściągnie (ma niby gotowca ale ost były całkiem inne pyt) a praktyki może nie będzie bo dzisiaj latać się raczej nie da tak wieje. .

Jadę do mamy na obiad
Czasem takie egzaminy na przypal są najlepsze :-P i okazuje się że do zdania

Cytat:

Hehe no myślę że dżem a z jakich owocow?
U mnie już 37 tc 3 dni

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
To spiworek?

Cytat:
Pospaliśmy z TŻ godzinkę, ostatnio mogę spać, i spać

Wczoraj pisałam z moją koleżanką, ona taka drobniutka jest. Rodziła 2 lata temu, nawet miała termin na dokładnie ten sam dzień co ja no i po kilkunastu godzinach męki stwierdzili, że nie jest w stanie urodzić dziecka, i zrobili jej CC. Dwa porody przezyła. Teraz mówi, że nigdy więcej SN.
Mi też się przysnelo na chwilę
Kurde ale koleżanka się nacierpiala, moja mama tak z bratem miała, mówiła ze straszne to było, taka wymeczona była.

Ale tu dzisiaj cisza... :-P

Edytowane przez akinomka03
Czas edycji: 2016-03-19 o 15:06
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 15:25   #3027
niulka_1985
Zadomowienie

Dziewczyny To jest taki otulacz dzięki któremu dziecko czuje się bezpiecznie, niczym w brzuchu mamy i śpi lepiej w nocy. Ja akurat nie kupiłam woombie, tylko oh tully - ale to jest to samo, tylko trochę tańsze https://web.facebook.com/Ohtully/?ref=ts&fref=ts&__nodl

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2016-03-19 o 15:32
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 15:32   #3028
gosiaczek071
Zakorzenienie

Tak to cos przypominające kształtem nie powiem co to śpiworek robiony na woombie, ponoc sie sprawdzają-ja nie kupuje narazie. A taka dresowke mam ale w pandy z różowymi policzkami, szylam Hani kiecke, czapkę i chustę

Cos tam jeszcze miałam napisać, pamiętałam 2 godz temu ale zasnęłam i juz nie pamietam...

Wyparzyam laktator i butelkę, smoczek, nakładki (w razie w)...czekam aż wyschnie i spakuje. Do torby musze dopakowany ładowarkę, klapki, poduszki (bierzecie poduchy do karmienia do szpitala? Ja chyba wezmę oprócz Jaśka kurę, bede miała pod brzuch na jutro i potem do karmienia-bede małego kłaść na pieluszce na tej kurze) dziewczyny po cc pamiętajcie by wziac ten pasek od grubego szlafroka do podciągania po cc. Ja juz spakowałam sobie-to naprawde ułatwia.

Kejka trzymam kciuki za poniedziałek...pewnie bede podczytywać bo mam net w telefonie, ale zapewne nie doczytam wszystkiego. Jakby któraś rodziła albo co lub inne istotne info to piszcie na fejsa, Oki?

Nie moge sobie miejsca znaleźć...chciałam troche posprzątać ale juz brzuch twardy i maz sie drze...
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 16:03   #3029
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
35 td zobaczysz jak te 5 zleci duzo masz w planie, Haha, zupełnie jak ja Ciekawe kiedy jak juz urodzą sie dzieciaki bedziemy miały "tyyyle" na glowie🤔

Kto pisalal o plackach z jabłkami??? Ide robic
Ja przy jednym dziecku mam wiecznie cos do roboty to przy drugim to serio na wizaż nie wejde

Ja pisałam ale o racuchach z jabłkami już mnie mdli od nich dzisiaj

5 tygodni raczej nie bo będe cięta wcześniej

Edytowane przez Iwoncia81
Czas edycji: 2016-03-19 o 16:05
Stary 2016-03-19, 16:15   #3030
patryska0804
Zadomowienie

Akinomka masz rację no i się udało zdał

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości