PM 2017 cz.14 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-19, 16:51   #4171
Kredzia_
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017 cz.14

Cytat:
Napisane przez koolorowana Pokaż wiadomość
Kredzia co tam znowu?
Generalnie to żyjemy w grzechu, rozgrzeszenia nie dostaniemy, a jak je chcemy to mamy się wyprowadzić od siebie

dostaliśmy taką reprymendę od księdza, że to głowa mała ...

btw. Bierzmowanie do ślubu nie jest potrzebne. Ja nie mam, mieć chciałam i też nie mogę przez to, że ze sobą mieszkamy
Kredzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 16:53   #4172
koolorowana
Zakorzenienie

O matko..brak słów.. I co zrobicie? W innej parafii wezmiecie slub?
koolorowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 16:54   #4173
Promyk03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Nie wiem, wczoraj normalnie siedział pod lampką, grzał się. Aż się zdziwiłam widząc że późno w nocy przeszedł w siano, ale myslałam że po prostu spi. Dziś rano włączyłam mu lampkę, chciałam się z nim przywitać i jak zwykle podrapałam go lekko w nóżkę a on nic nie schował jej, nie rusza się

O jejuuu!!!! 😚

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 16:57   #4174
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:
O matko..brak słów.. I co zrobicie? W innej parafii wezmiecie slub?
Zapisy na ślub Pani w kancelarii (mojego tż była wychowawczyni, a moja nauczycielka) powiedziała, że są od sierpnia dopiero. I żeby w sierpniu przyjsć
w czerwcu zmienia się ksiądz więc zobaczymy jak tamten podejdzie do sprawy.

Ostatecznie jeszcze zapytamy księdza z Parafii, w której byłam chrzczona i przyjmowałam Komunie Świętą.

Jeżeli tutaj w naszej Parafii nowy ksiądz będzie robił nam problemy, to pójdziemy tam do mojej według mojego starego miejsca zamieszkania. Jezeli tamten też to już nie wiem co robić...

Kłamać? Mówić, że żyjemy oddzielnie? Czy mówić prawdę? I obawiać się że nie udzieli nam ślubu?

Nie wiem... płakać mi się chce poważnie...
Stary 2016-03-19, 16:58   #4175
koolorowana
Zakorzenienie

Dużo osób mieszka razem przed slubem i normalnie dostaja rozgrzeszenie..nie martw się, napewno ten nowy albo w drugiej parafii bez problemu was "rozgrzesza"
Stary 2016-03-19, 17:00   #4176
focusonme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Hej

Przepraszam, że tak mało się udzielam. Nie jestem w stanie Was nadrobić, a potem nie mogę wbić się w temat :/ no i tak dużo nowych osób, nie daję rady Was poznać będę się starała odzywać i czytać na bieżąco, ile dam radę. Daję znać, że żyję i nie wyparowałam

Dziewczyny, zna się któraś na krawieckich rzeczach? Kupiłam sobie spodnie, standardowo poszły do skrócenia i lekkiego zwężenia od kolan w dół. Były u dwóch krawcowych, a ciągle się podnoszą i przez to tak rolują w kolanach. Myślicie, że zrobiły mi je za obcisłe i się tak "pociągają"?

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Widzę, że pani Agnieszka na czasie :p u nas kręci jej mąż-Robert. jesteś z okolic Lublina?
U nas tez mieszkam w Lublinie

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
focusonme na ile osób robicie wesele?

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Jak to?
Sama najblizsza rodzina to 300 osób ale myślę że około 50 odmówi
focusonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 17:14   #4177
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kredzia_ Pokaż wiadomość
Generalnie to żyjemy w grzechu, rozgrzeszenia nie dostaniemy, a jak je chcemy to mamy się wyprowadzić od siebie

btw. Bierzmowanie do ślubu nie jest potrzebne. Ja nie mam, mieć chciałam i też nie mogę przez to, że ze sobą mieszkamy

Czemu nie masz bierzmowania? Idźcie do innej parafii
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 17:15   #4178
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo osób mieszka razem przed slubem i normalnie dostaja rozgrzeszenie..nie martw się, napewno ten nowy albo w drugiej parafii bez problemu was "rozgrzesza"
Mam nadzieje... że nowy Ksiądz będzie bardziej podchodził do pewnych spraw biorąc pod uwagę dzisiejsze realia a nie tylko pismo święte... W każdym razie jakiś tam niesmak pozostał... Zobaczymy w sierpniu co to będzie.

Ale ja ogólnie nie ogarniam ludzie tyle grzechów popełniają ...
Moja ciotka zamierza ochcrzcic u tego Księdza swoje dziecko. Na początku jej robił problemy bo to nieślubne itp... a teraz zapisał do Księgi i chrzciny będą mogły się odbyć (pierwsze spotkanie w sprawie chrzcin było rok temu dokładnie, tyle czasu zajęło aby Ksiądz zgodził się na chrzest) Paranoja...
Stary 2016-03-19, 17:15   #4179
luna_laula
catwoman

Cytat:

co a to nie jest tak, że skoro się "nawracacie" to wszystko jest bez problemu? słyszałam o takich sytuacjach, że jak się dowiadywali, że razem mieszkają, ale chcą zawrzeć związek małżeński to księża byli jak najbardziej na tak i jeszcze zachęcali młodych. twardogłowy jakiś

Edytowane przez luna_laula
Czas edycji: 2016-03-19 o 17:18
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 17:17   #4180
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Zapisy na ślub Pani w kancelarii (mojego tż była wychowawczyni, a moja nauczycielka) powiedziała, że są od sierpnia dopiero. I żeby w sierpniu przyjsć

w czerwcu zmienia się ksiądz więc zobaczymy jak tamten podejdzie do sprawy.

Ostatecznie jeszcze zapytamy księdza z Parafii, w której byłam chrzczona i przyjmowałam Komunie Świętą.

Jeżeli tutaj w naszej Parafii nowy ksiądz będzie robił nam problemy, to pójdziemy tam do mojej według mojego starego miejsca zamieszkania. Jezeli tamten też to już nie wiem co robić...

Kłamać? Mówić, że żyjemy oddzielnie? Czy mówić prawdę? I obawiać się że nie udzieli nam ślubu?

Nie wiem... płakać mi się chce poważnie...

Daj spokój trafiliście po prostu na zatwardzialy typ inni raczej nie robią problemów. Pogadać wiadomo sobie mogą ale i tak do ślubu bez problemu dopuszczają. Ale to co poszliście sie zapisać a on od razu czy mieszkacie razem? U nas o nic nie pytal tylko nas zapisał

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez focusonme Pokaż wiadomość
Sama najblizsza rodzina to 300 osób ale myślę że około 50 odmówi

To po ile rodzeństwa maja Wasi rodzice? :P i będziecie prosić 300osob czy jeszcze więcej bo znajomi?
Stary 2016-03-19, 17:18   #4181
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu nie masz bierzmowania? Idźcie do innej parafii
bo nie chodziłam na msze które były 2 razy w tygodniu o 5 rano i w niedziele o 22... Nie zostałam dopuszczona przez to
Stary 2016-03-19, 17:19   #4182
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
co a to nie jest tak, że skoro się "nawracacie" to wszystko jest bez problemu? słyszałam o takich sytuacjach, że jak się dowiadywali, że razem mieszkają, ale chcą zawrzeć związek małżeński to księża byli jak najbardziej na tak i jeszcze zachęcali młodych. twardogłowy jakiś

Ale jak nawracacie? Ze ślub? Nawróciliby sie wg księdza jakby sie od siebie wyprowadzili.
Stary 2016-03-19, 17:20   #4183
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Daj spokój trafiliście po prostu na zatwardzialy typ inni raczej nie robią problemów. Pogadać wiadomo sobie mogą ale i tak do ślubu bez problemu dopuszczają. Ale to co poszliście sie zapisać a on od razu czy mieszkacie razem? U nas o nic nie pytal tylko nas zapisał [COLOR="Silver"]
Chyba tak ... No ale już na wstępie to człowieka zniechęca :/

Tak zapytał się od razu czy mieszkamy razem... Ja kłamać w żywe oczy nie potrafie, a co dopiero księdzu? więc powiedziałam "tak prosze księdza". I poszła litania jacy to my grześnicy jesteśmy
Stary 2016-03-19, 17:21   #4184
luna_laula
catwoman

Cytat:
Ale jak nawracacie? Ze ślub? Nawróciliby sie wg księdza jakby sie od siebie wyprowadzili.
Że razem mieszkają bez ślubu, ale chcą to zmienić I tu nie było dyskusji czy się przeprowadzą tylko wskazówka by nie było "innych zabaw"
Stary 2016-03-19, 17:21   #4185
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie i tak nam powiedział. "Musicie się rozejść, nie mieszkać ze sobą, inaczej żyjecie w grzechu ciężkim"
Stary 2016-03-19, 17:23   #4186
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tak ... No ale już na wstępie to człowieka zniechęca :/

Tak zapytał się od razu czy mieszkamy razem... Ja kłamać w żywe oczy nie potrafie, a co dopiero księdzu? więc powiedziałam "tak prosze księdza". I poszła litania jacy to my grześnicy jesteśmy

Trzeba bylo się bronić :P ja tam bym sie nie dala. Przeciez mnóstwo ze sobą mieszka. Poza tym chyba dobrze,ze para chce zalegalizować związek. Generalnie ja bym na koniec wygarnela temu księdzu i na pewno tam ślubu nie chciałabym miec.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Że razem mieszkają bez ślubu, ale chcą to zmienić I tu nie było dyskusji czy się przeprowadzą tylko wskazówka by nie było "innych zabaw"

Nie zrozumiałam Nie chodzi o san seks,ale mieszkanie ze sobą to tez grzech. Mysle ze o seksie ksiądz nawet nie pomyślał,mieszkanie go wystarczająco zgorszylo
Stary 2016-03-19, 17:26   #4187
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
Tak mi przykro, smutne to strasznie. Zwłaszcza, że to tak niespodziewanie
Muszę go pochować.. Ale nie chcę go zakopywać

Cytat:
Nemi..przepraszam ale parsknelam śmiechem na komentarz twojego Tza..xd serio faceci i ich niewyparzony jezyk.. ale napewno mu jest przykro.. ach ile był z wami?
Nie jest mu przykro, właśnie powiedział żebym mu odrąbała skorupę i zrobiła popielniczkę.

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Biedny co mu się stało?
Nie wiem.. Może coś mu się w środku stało jakiś narząd czy coś..
Zresztą umarł jakoś rankiem bo dopiero się robi zimny..

Cytat:
Dostaniecie wiele par mieszka ze sobą i normalnie dostają rozgrzeszenie. po prostu trafiliście na idiotę. Albo idźcie do innej parafii albo znoście tego buraka..

Cytat:
Napisane przez Promyk03 Pokaż wiadomość
O jejuuu!!!! 😚

Cytat:
Idźcie tu

Cytat:
bo nie chodziłam na msze które były 2 razy w tygodniu o 5 rano i w niedziele o 22... Nie zostałam dopuszczona przez to
To zrób sobie gdzie indziej
Też nie dopuścili mnie do bierzmowania w mojej parafii.

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 17:28   #4188
luna_laula
catwoman

Cytat:

Nie zrozumiałam Nie chodzi o san seks,ale mieszkanie ze sobą to tez grzech. Mysle ze o seksie ksiądz nawet nie pomyślał,mieszkanie go wystarczająco zgorszylo
Już nie chcę analizować tego, co ludzie mogą robić w domach, ale czytałam kilka artykułów o wierzących parach, które mieszkają razem, ale sypiają w innych pokojach i absolutnie nic cielesnego ich nie łączy bo się lubią i nie mają z kim innym mieszkać rozumiem, że to źle, bo się kuszą
Stary 2016-03-19, 17:33   #4189
koolorowana
Zakorzenienie

Uuu to już przesadził Nemi.. Wredota z niego..
Stary 2016-03-19, 17:40   #4190
motylek825
Zakorzenienie

Co za ksiadz! Masakra. Dlatego tez boje sie isc do mojej parafii.

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 17:43   #4191
focusonme
Raczkowanie

Cytat:
Daj spokój trafiliście po prostu na zatwardzialy typ inni raczej nie robią problemów. Pogadać wiadomo sobie mogą ale i tak do ślubu bez problemu dopuszczają. Ale to co poszliście sie zapisać a on od razu czy mieszkacie razem? U nas o nic nie pytal tylko nas zapisał

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

To po ile rodzeństwa maja Wasi rodzice? :P i będziecie prosić 300osob czy jeszcze więcej bo znajomi?
Mama TŻ ma 4 siostry które maja w sumie 13 dzieci i niektórzy maja juz dzieci:d ojciec TŻ ma dwie siostry ale one maja w sumie 8 dzieci i niektórzy z nich też już maja dzieci, a gdzie rodzeństwo moich rodziców: D także duża rodzinka myślę że koło 310 będziemy zapraszać no ale wiadomo że nie wszyscy przyjdą
focusonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 17:44   #4192
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
Już nie chcę analizować tego, co ludzie mogą robić w domach, ale czytałam kilka artykułów o wierzących parach, które mieszkają razem, ale sypiają w innych pokojach i absolutnie nic cielesnego ich nie łączy bo się lubią i nie mają z kim innym mieszkać rozumiem, że to źle, bo się kuszą
Mi ksiądz podczas spowiedzi powiedział, że mieszkanie razem samo w sobie jest grzechem. Dał rozgrzeszenie warunkowo, ale kazał się mi/TŻ wyprowadzić. Nie spełniłam "warunku" i teraz nawet się do spowiedzi nie wybieram. Ale wydawało mi się, że ostatnia spowiedź przed ślubem jest formalnością. Że się zawsze dostaje to rozgrzeszenie dla potrzeb sakramentu. I chyba którys ksiądz też mówił, że teraz rozgrzeszenia nie da parom mieszkającym razem, dopiero przed ślubem dostaniemy.
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 17:46   #4193
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bardzo lubię porto tawny. I słyszałam ze takie niebieskie z Maryjka jest dobre,Anka doradzala.
Porto dla mnie za słodkie fuu
Cytat:
U nas nie można.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Posprzątałam jeden pokój dokladnie. Pomylam okna, upralam,uprasowalan i zawiesilam firanki,wszystkie kurze wytarlam za łóżkiem i w ogole padam na twarz. Nie chce mi sie iść na ten tort do tego chrzesnika Tz. Kupiłam mu duża Milke,niech sie cieszy To impreza w sumie dla dzieciaków,Tz i tak daje mu kasę to co ja bede się wykosztowywać. Mnie na urodziny nawet czekolady nie dali
U nas też nie można raczej. Nawet w tym roku na rekolekjach mówił, że jak można brać śluby w piątki??!! Toż to grzech i masakra...
Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
ja tez dla l4 bym sie poswiecila i zaplacila ta stowke i miala swiety spokoj

tylko i wylacznie taki jak dla mnie:
Mi taki stanik nie trzyma piersi, wydaje mi się że za chwile wszystko odpadnie, a donic to ja nie mam
Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Przebiegle . Chociaż ja już bym wolała firanki niż naczynia .
Ja wole naczynia
Cytat:
Dziewczyny wklejam teledysk z moją salą i kamerzystą. Co myślicie? Dobre to jest? No i same zobaczcie, sala faktycznie duża.
Bardzo fajnie zrobiony! Sala duża, w razie czego dopraszaj znajomych
Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Dziewczyny, obrączki będziecie nosić na prawej czy lewej dłoni?
Na prawej, jak to w PL zwykle
Cytat:
Nie no jasne z tym się zgadzam Jeśli będę mieć odkryte głęboko plecy tak jak planuję to w ogóle nie zakładam stanika ,albo bede miala wszyte miseczki w suknie. Myslałam,że mowisz po prostu o wszystkich sukniach gorsetowych bez ramiączek. A tam przeciez mozna założyć stanik,bo plecy są zakryte

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Dwójkę. No marzec ma przechlapany co roku. Urodziny mają chrześnica i chrześnik,no i ma jeszcze przegląd samochodu i ubezpieczenie Wczoraj prawie 500 zł wydał na przegląd i ubezpieczenie-podrożało o 60zł!
No,a dzisiaj wyskoczy z dwóch stówek na urodziny dzieci Daje im po stówie.
Małgorzato nie cytuj zdjęć
Cytat:
Dziewczyny... mój Lucjanek umarł

Cytat:
Muszę go pochować.. Ale nie chcę go zakopywać

Nie jest mu przykro, właśnie powiedział żebym mu odrąbała skorupę i zrobiła popielniczkę.
Ja ostatnio zakopywałam kota, bo ktoś nam podrzucił potrąconego

Ale chamidło z tego Twojego Tż

Edytowane przez nivea91
Czas edycji: 2016-03-19 o 17:47
nivea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 17:49   #4194
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba bylo się bronić :P ja tam bym sie nie dala. Przeciez mnóstwo ze sobą mieszka. Poza tym chyba dobrze,ze para chce zalegalizować związek. Generalnie ja bym na koniec wygarnela temu księdzu i na pewno tam ślubu nie chciałabym miec.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

byłam w takim szoku, że mi mowe odjęło

ale później swoją złośc przelałam na ludzi u nas na wsi, których z tż obczailismy. Chcieli psy u nas podrzucić i ich zburałam. nastraszyłam policją i pojechali
Stary 2016-03-19, 17:53   #4195
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez dzastina159 Pokaż wiadomość
Ja też pierwsze słyszę o skierowaniu na nauki. Wiem tylko o skierowaniu do poradni, ale to już bliżej ślubu się załatwia. .. pewnie co parafia to zasady...

A na która godzinę chcecie mieć ślub? ?
ja tez pierwsze slysze o tym skierowaniu

Cytat:
Dziewczyny wklejam teledysk z moją salą i kamerzystą. Co myślicie? Dobre to jest? No i same zobaczcie, sala faktycznie duża.

sliczny teledysk i sala tez mi sie podoba

Cytat:
My wczoraj zarezerwowalismy ślub na 15.00 z racji tego że robimy jeden dzień i zapytalismy się o koszty bo jeśli dużo by chciał to wzielibyśmy ślub w parafii narzeczonego

Cytat:
Dziewczyny... mój Lucjanek umarł
oj przykro mi

Cytat:
A Tż zamiast mnie pocieszyć to powiedział "tyle kasy poszło.." jakby to była jego kasa i najważniejsze.
dla TŻ faceci

ja dzis zamowilam wreszcie zaproszenia pieczatke na winietki i koperty do zaproszeń i imionka na tort
: brokul:
Stary 2016-03-19, 17:54   #4196
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Leży w sianku a ja mam nadzieje że się obudzi
Przykro mi Nemi

Cytat:
Brak mi słów powaznie...
mam nadzieje, że w czerwcu do Naszej parafii przyjdzie NORMALNY ksiądz...
Ehh tez się tego obawiam, że ksiądz naskoczy z tym ze grzesznicy jesteśmy bo mieszkamy razem :/

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
No własnie, straszny tekst do Ciebie Nemi :/

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 18:00   #4197
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu to już przesadził Nemi.. Wredota z niego..
Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Cham okropny. Nie wiem dlaczego ja z nim jestem.
Szczególnie że wie jak bardzo kocham zwierzęta, jak marzyłam o Lusiu.. A teraz? Nie chce mi się nawet z nim gadać.

Nivea masakra ja go nie chce zakopywać..

Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość
oj przykro mi

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Przykro mi Nemi

No własnie, straszny tekst do Ciebie Nemi :/
Wiem

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-19, 18:07   #4198
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

Dostaniecie wiele par mieszka ze sobą i normalnie dostają rozgrzeszenie. po prostu trafiliście na idiotę. Albo idźcie do innej parafii albo znoście tego buraka.

Dziewczyny z drugiej strony moze nie przesadzajmy. Akurat ten ksiądz ma takie a nie inne poglądy,ale jak najbardziej zgodne z wiara i jej zasadami. Wiadomo ze to nas denerwuje ale bie robi nic wbrew "prawu" katolickiemu.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Mama TŻ ma 4 siostry które maja w sumie 13 dzieci i niektórzy maja juz dzieci:d ojciec TŻ ma dwie siostry ale one maja w sumie 8 dzieci i niektórzy z nich też już maja dzieci, a gdzie rodzeństwo moich rodziców: D także duża rodzinka myślę że koło 310 będziemy zapraszać no ale wiadomo że nie wszyscy przyjdą

No tak każdy inaczej rozumie blidka rodzinę mama mojego Tz ma 9 rodzeństwa wiec sobie wyobraź :P ale my zapraszany naprawde bliziutką rodzinę bo tylko rodzeństwo rodziców z dziecmi. A i tak Tz no nie zaprasza jednego brata mamy,tylko jego dzieci. Bo z bratem mamy sa kiepskie relacje. Jakbyśmy prosili każdego bez wyjątku to na pewno w 200 byśmy sie nie zmiescili :/ dla mnie 300 osob to jakas abstrakcja. Bawet bym ich nie ogarnęła na weselu. A to dla mnie ważne.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Nivea przepraszam,odpowiadałam na apce i dlatego :/ ale jak mnie ładnie nazwalas,Tz mnie tak nazywa jak komuś o mnie mowi
Stary 2016-03-19, 18:13   #4199
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Nivea masakra ja go nie chce zakopywać..
Jeżeli zdechł, to za bardzo nie masz wyboru...
Cytat:
Dziewczyny z drugiej strony moze nie przesadzajmy. Akurat ten ksiądz ma takie a nie inne poglądy,ale jak najbardziej zgodne z wiara i jej zasadami. Wiadomo ze to nas denerwuje ale bie robi nic wbrew "prawu" katolickiemu.

Nivea przepraszam,odpowiadałam na apce i dlatego :/ ale jak mnie ładnie nazwalas,Tz mnie tak nazywa jak komuś o mnie mowi
No dokładnie

Stary 2016-03-19, 18:20   #4200
micia00
Wtajemniczenie

Nemmi

Malgosia - jednak jest!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1458408023690.jpg (39,7 KB, 5 załadowań)
micia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości