|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||||
|
Ania
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
a na drugi dzien śnieg i minusowa temp.. nie lubię tego okresu.. ja chcę już wiosne! Kuruj się i odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no a baton musi zrównoważyć smaki![]() Ja zjadłam własnie makaron ze szpinakiem i mięsem i zagryzłam naleśnikiem z dżemem ![]() Cytat:
Dobrze, że z pieskiem już ok
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
KOCIAK ja kupowalam zwykle w Diverse
i noszę jak ciążowe, a na pewno taniej. KASIA86 brawa za dobre wiesci z wizyty MADZIUS super, ze Bartek.dal.sobie obciac wloski ![]() ZEBRAH wszystkiego najlepszego dla Rafka! Ide z mężem do kina ostatni raz bylismy 3lata temu
|
#3243 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za życzenia w imieniu Rafka dziewczyny
Właśnie zmajstrowałam babkę marmurkową- w całym domu pachnie czekoladą. Ciekawe czy mi wyjdzie- słaba jestem z ciast. Pytanie do tych co często pieką- czy żeby mi babka wyszła ładnie z formy muszę ją wyjmować zimną czy gorącą? (smarowałam ją masłem i opruszyłam mąką przed pieczeniem). Ja miałam problem z ciuszkami małymi- na długość były dobre, ale Rafcio nie zapinał się... w klacie Podobnie jak w pierwszym kombinezonie- ze szpitala wiozłam go w niedopiętym, przykrytego kocykiem. Nie było mi do śmiechu jak się gość nie zapiął w niczym co przygotowałam na wyjście ze szpitala. I dlatego w sumie dla Leosia mam niewiele małych ciuszków- dosłownie 2 bodziaki na 50.Zastanawiam się, gdzie dać ubranka Leosia? Będzie spał w naszej sypialni i tam będzie przewijak więc chyba w naszej szafie. Ciaaasno będzie Jak Wy będziecie robiły? Wstawiacie osobne komody dla dzieci?Elaine- na co idziecie? |
|
|
|
#3244 |
|
Raczkowanie
|
Zebrah ja chcę mieć dla Łucji osobna komode i szafe w jej pokoiku bo u siebie juz zdecydowanie nie mam na to miejsca ale zobaczymy w praktyce jak trzeba będzie po to chodzic
daleko nie ma ale pewnie zawsze cos na przebranie będę miała pod ręką!Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3245 | |
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57611581]Rozumiem to, miałam tak w pierwszej ciąży. Uratował mnie wizaż i książki. Lubisz czytać? A może nadrobisz zakeglosci w tv?
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Właśnie staram się czytać, oglądać seriale, filmy i przez pierwszych kilka dni było spoko, ale teraz bardzo szybko mi się to nudzi Dzisiejszy dzień był super, bo mąż w domu, a dodatkowo odwiedziła nas siostra z siostrzeńcami, jeden ma 13 miesięcy, a drugi 3 lata i mega fajnie czas zleciał, ale w tygodniu całe dni siedzę sama. No, ale nic, muszę tylko wymyślić coś konstruktywnego do roboty, bo nie potrafię być taka bezczynna ![]() Cytat:
![]() Zebrah Najlepsze życzenia dla synka! ![]() Ja opróżniłam naszą komodę w sypialni i tam powkładałam ubranka, bo myślę, że wygodniej niż do szafy, bo mamy taką wielką, ma 3 metry szerokości, jest mega głęboka i strasznie niewygodnie byłoby z niej takie maleńkie ubranka wyciągać. W tej komodzie będę miała takie bieżące rozmiary, a resztę w szafie i będę wymieniać w miarę jak maluszek będzie rósł. Jeszcze pomyślałam, że wygodnie byłoby jakieś organizery na te maleńkie ubranka do szuflad kupić, ale zobaczymy, czy znajdę takie pasujące. A co do babki to ja zawsze ciepłą wyciągam z formy, a potem studzę na kratce
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Raczkowanie
|
Oj jakis wykrzyknik mi się wkradł i nie umiem go skasowac
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj przyszło łózeczko i oczywiscie musiałam złozyc na próbe
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszy byłby sok z malin , ale niestety już u taty w piwnicy nie ma ani malin ani czarnego bzu i zostaje mi cytryna i miód.
Ciasto na bułeczki mi rośnie zaraz zabieram się za formowanie ich i jeszcze 30 min i dopiero do piekarnika. Przeglądnęłam te ciuszki i padam... jejciu, ależ mnie bolą krzyże. Teraz to nie powinnam już ubranek kupować bo po co ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- ooo super pokaż
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja widziałam za grosze rozmiar 44/46 w Tesco takie piękne bodziaki, ale stwierdziłam że to takie maleńkie i oby moja mała sie taka maleńka nie urodziła tylko tak powyżej 50 ale chcieć to ja sibier mogę :p Motylku oby dzidzie jak najdłużej u Ciebie siedziały Zebrah ja też w pieczeniu ciast dobra nie jestem ale teraz siedzę w domku to kombinuje. Zawsze muffinki, murzynek i jabłecznik włoski mi wychodzi na święta może coś bardziej wymyslnego zrobię Byłam z tz w Carefurze. Trochę po dziale dziecięcym pochodzilam macie od nich ubranka, jak z jakościa? Sporo było przecenionych, ale nic finalnie nie wzięłam bo na 52 nic nie bylo ładnego :P---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Tak też dumam czy komode z ubrankami małej wrzucamy do sypialni na początek czy może mój nocny stolik który ma 2pojemne szufladki zaadoptujemy jako doraźna szafka na ciuszki, a pieluszki i ew. Rzeczy niezbędne do pielęgnacji w koszyczek
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem przewrażliwiona punkcie mojego psieła, od maluteńkiego nam chorował. Jak byl u nas kilka dni, to już miał zapalenie pęcherza, sikał krwią, wet, antybiotyk itd, a to zapalenie ucha, wymioty, nawet raz czopek mu musiałam aplikować, nie wspomnę o zastrzykach jak mu sama dawałam, żeby nie jeździć po kilka razy do weta, albo zapalenie skóry i od tej pory kąpę go w nizoralu, w zeszłym roku nie mógł się wyleczyć, z jakiegoś zapalenia ptaszka, ciagle miał spuchnięty, też antybiotyk, maść, lato minęło i to też, myślę że to było uczulenie na trawy, albo nawóz. Chyba wszystkie choroby już przeszliśmy :-( ale kochamy go ponad życie i jak tylko coś się zaczyna to od razu wet.
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- My ciuszki będziemy trzymać w sypialni w komodzie, będzie mi brakować tylko jakiejś szafeczki na kosmetyki podręczne, pewnie na komodzie będą, chętnie kupiłabym przewijak z pułeczkami, ale w sypialni to się już chyba nie zmieści :-( |
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Również i u mnie Małej rzeczy będą w sypialni. Na pewno komodę musimy dokupić bo nie mam gdzie swoich rzeczy trzymać.
A kosmetyki myślę trzymać w jakimś np pudełeczko żeby nie leżały tak byle jak.
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Zjadłam celowo kinderka ser żółty i wędlinę. Cukier 97 - zgłupiałam
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Takie rzeczy odłożyłam dla Małej.
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bidulka. Ile lat jest z Wami piesek? Kupiliśmy dziś kość taka mała o smaku kurczaka dla piesa, booze biega z nią jak szalona tylko przynosi żeby jej podrzucić ![]() Cytat:
coś pewnie wybiorę ![]() Ania jak sie czujesz?
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze tu reszta.
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zamrażarce znalazłam mała porcję malin i robię z nich sok i będę popijać. Mam nadzieje że mi pomogą, bo na zajęcia do szkoły bym chciała się wybrać. Takie koszyki to wygoda cały czas sie zastanawiam jakie kosmetyki kupić dla Małej .... ?---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Krzyże mnie cholernie bolą wstawię bułeczki do pieca i zrobię parę kocich grzbietów.
|
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
Nasz myszeł już 8 lat jest z nami, wiek kudzki to pewnie koło 60, a ochota na zabawy mu dalej nie przeszła, jak mamy gości, to od razu leci po zabawki i nosem trąca w nogę, żeby mu rzucić.
|
|
|
|
#3258 |
|
Konto usunięte
|
Sto lat dla solenizanta i udanej imprezki!
![]() A ja zupełnie niespodziewanie kupiłam dzisiaj wózek, łóżeczko i przewijak Patrzyłam rano na olx na wózki i pojawiło się korzystne ogłoszenie z jednego komisu, więc pojechaliśmy oglądać. Wózek nie zniszczony, lekki, fajnie się prowadzi za 500 zł. Dokupiliśmy jeszcze łóżeczko i przewijak ![]() O taki wózeczek mamy: |
|
|
|
#3259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najstarsza kotka miała 120 lat ( 22 lata) i niestety musieliśmy ją uśpić.. bo już bardzo chorowała.. ciężka decyzja.Cytat:
takie zakupy są podoba najlepsze aaaa może i ja się przejdę do komisu
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
Ania super ciuszki dostałaś. Przykro z powodu kotka, ja nawet nie wyobrażam sobie takiej sytuacji :-( bo w końcu zwierzaki to część rodziny.
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Śliweczka super pojazd, świetne zakupy :-D |
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
to tylko tak na próbe, żeby sprawdzić czy wszystko git ;p jutro będziemy rozkładać
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3263 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz w koncu w lozeczku.
Zebrah najlepsze zyczenia dla Rafalka. Co do babki to moze raz pieklam to nie wiem jak najlepiej. Dziewczynki nie chorowac czosnek, cebula w ruch i bedzie lepiej ![]() Jutro mam wolne, az nie wiem ze soba poczne ![]() Moje zakupy w Nextcie )
|
#3264 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się płakałam. Oglądam właśnie porodówkę na TLC i dziewczyna rodziła w 28 tc siłami natury, bo odeszły jej wody w 18 tc. Nutę wiem czemu nie zrobili CC . Jejku taki maluszek
Ps. Sto lat dla Rafałka.
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-03-19 o 21:58 |
|
|
|
#3265 |
|
Rozeznanie
|
Asiek, sliczne łozeczko
)
|
#3266 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ania- malinki super pomysł. Ogólnie to te kosmetyki z Babydream mają dobre składy więc warto i dużo dziewczyn używa też serii Linomaga. Nie kupuj za to Johnsona, bo to chemiczny szajs. Poczytaj sobie ten blog Sroki o kosmetykach. Olinka- ser żółty to tłuszcz więc opóźnia uwalnianie cukru do krwi. A 1 kinderek to naprawdę niewielki grzeszek Madzia- Ty muffinki, Ania bułeczki- dziewczyny co Wy Boginie Domowego Ogniska jesteście? Normalnie wpadam w kompleksy |
||
|
|
|
#3267 |
|
Rozeznanie
|
Chudziaszek, to moze lepiej nie ogladaj zebys tak sie nie wzruszala. Roznie bywa w zyciu
ale nie trzeba sie od razu nastawiac co moze nas spotkac bo to czy tamto innych spotkalo
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
Justynka piękne ubranka, a najładniejsza kurteczka:-D
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Asiek super łóżeczko i piękna pościel, gdzie kupowana?? |
|
|
|
#3269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
My łóżeczko będziemy mieć w sypialni a komodę dla małej mamy już złożoną w drugim pokoju. Wiem, że będzie nam nie wygodnie, ale inaczej nie da rady
Najlepsze jest to, że mamy dwie duże szafy: jedna moja w jednym pokoju a druga męża w sypialni W komodzie chce póki co trzymać bieżące 2 rozmiary a resztę ciuszków mamy pochowanych w takich komodach pod łóżkiem Nie mam pojęcia, gdzie będę trzymać kosmetyki i resztę rzeczy Ale jakoś sobie poradzimy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

...oczywiście żałuję, ale zdrowie ważniejsze.

Ale jakoś sobie poradzimy