Opłata audiowizualna doliczona do rachunku... za prąd?! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-20, 10:17   #181
201604250941
Konto usunięte

Dot.: Opłata audiowizualna doliczona do rachunku... za prąd?!

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Tego się nie da rozdzielić, że ja nie oglądam. Ja zapłacę za to, że monitor stoi (nie tv, monitor) podłączony do konsoli i ma dvbt czyli tv oglądać mogę.
W ich FAQ jest napisane, ze za to sie nie placi, tylko za fizyczny telewizor. Podany jest przyklad laptopa z karta telewizyjna, za niego sie nie placi
Ale zaplacisz za posiadanie czegos na prad na realizacje misji.
ale dalej nie wiem co z moim drugim TV, ktory stoi odlaczony, bo mam jedno gniazdo do podlaczenia, chocbym chciala, to nie podlacze, ale no fizycznie jest ;/

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
No ale do tej pory też obowiązywał abonament radiowo-telewizyjny a jakoś wątku pełnego oburzenia nie było

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
bylo, tylko rozsiane
Cytat:
Oczywiście, że może. Tylko na logikę, teraz obniżą opłaty, więc wszyscy powinni się cieszyć.
No i trudno mi uwierzyć, że ktoś w ogóle nie korzysta z radia, a mając telewizor ano razu nie włączył czegoś na jedynce czy tam tvp kultura.

szczerze to ja sie ciesze osobiscie, bo ja place wiecej, nie wiem ile mam na koncie, bo sie tego sprawdzic tak poprostu nie da, moze mam odsetki jakies, nie pamietam o tym zawsze, a teraz to bedzie naliczone, pewnie bedzie tez nadplata/niedoplata, dla mnie lepiej
ale co z ludzmi, co nie maja odbiornikow, no z jakiej paki?
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 10:22   #182
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
No ja nie mam właśnie (tak, radia też, słucham tylko w pracy), i tak z tego wnioskuję, że zapłacę.
Stary 2016-03-20, 10:24   #183
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
No ja nie mam właśnie (tak, radia też, słucham tylko w pracy), i tak z tego wnioskuję, że zapłacę.
No z tego co wiem, to tak, bo ludzie klamali, ze nie maja odbiornikow, nie rejestrowali, a poczta nie jest w stanie do kazdego wyslac kontroli do domu, wiec przywala wszystkim. I w sumie jakos duzo sie nie pomyla, bo malo jest osob, ktore nigdy nawet radia nie slysza.
Stary 2016-03-20, 10:28   #184
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Jak nie masz Tv i nie korzystasz to jasne że głupio byś płaciła. Jednak mnóstwo osób tutaj piszących telewizor ma, na nawet oplaca anament cyfrowy. Bo i teraz jak tu uwierzyć że taka osoba nigdy kanału telewizji publicznej nie włączyła? Poza tym to płycie się o kiljanascie złotych, jak kogoś stać na telewizor i na abonament cyfrowy to te kilkanaście zl nie zabolą.
A jak ktoś nie płacił abonamentu a teraz płacze to trudno, za nieuczciwość (a tym jest miganie się od obowiązkowych opłat) się powinny należeć odsetki a nie tylko lepsza ściągalność na przyszłość.

Mam telewizor ale niepodlaczony bo jest mi niepotrzebny. W sensie nie mój tylko właścicieli mieszkania w którym wynajmuje pokój. Dotychczasowej opłaty nie kazali mi uiszczac, ale nowa przyjdzie z rachunkiem za prad i tego nie rozumiem, płacić to czy nie? Dwie pozostałe osoby mają telewizory z których korzystają, rachunki są dzielone na 3, więc 120 PLN rocznie więcej robi mi różnicę. Umowy mamy każde niezależnie bezpośrednio z właścicielami bo współlokatora to dla mnie obcy ludzie, teoretycznie nie jest to sprawa do przegadania z nimi tylko z właścicielami. Więc ciekawi mnie jak w takiej sytuacji być powinno.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 10:29   #185
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
teoretycznie, jeśli faktycznie pójdą w argument, że płacisz za samą możliwość podłączenia się do czegoś i oglądania tv/słuchania radia, to odbiornik tv nie jest potrzebny. wystarczy komórka z radiem, internet itp.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 10:36   #186
I ona
Zakorzenienie

Ja jestem serio wkurzona. Płacę swojemu dostawcy określoną kwotę za internet plus TV, w ofercie TV mam 152 kanały, w tym również wliczone te publiczne. W imię czego ja mam płacić ten abonament? Bo mam telewizor, kur.. mam tez tablet, sokowirówke i piekarnik wiec może niech też wymyślą za to abonament, a co! Lud zapłaci!
Kurde dają 500+ i teraz wielkie szukanie i ja i Ty i inny Kowalski który dzieci nie ma na to będzie łożył. I ba ta kasa nie idzie tylko do biednych, Pyżalska milionerka też weźmie! A cały naród zapłaci za to właśnie w abonentach od wszystkiego, mediach itp.

Mam nadzieje, że z tym abo to nie przejdzie bo wyjde z siebie!
I ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 10:46   #187
201604250941
Konto usunięte

ja czytalam gdzies ile zebrali po wezwaniach, ile wynosi dlug obywateli wzgledem abonamentu i powiem szczerze, ze z tego moznaby naprawic zus, a nie krecic serial
niech podwyzsza emerytalna o 15 zl, a nie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-20, 10:51   #188
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Ja jestem serio wkurzona. Płacę swojemu dostawcy określoną kwotę za internet plus TV, w ofercie TV mam 152 kanały, w tym również wliczone te publiczne. W imię czego ja mam płacić ten abonament? Bo mam telewizor, kur.. mam tez tablet, sokowirówke i piekarnik wiec może niech też wymyślą za to abonament, a co! Lud zapłaci!
Kurde dają 500+ i teraz wielkie szukanie i ja i Ty i inny Kowalski który dzieci nie ma na to będzie łożył. I ba ta kasa nie idzie tylko do biednych, Pyżalska milionerka też weźmie! A cały naród zapłaci za to właśnie w abonentach od wszystkiego, mediach itp.

Mam nadzieje, że z tym abo to nie przejdzie bo wyjde z siebie!
Oczywiście, że przejdzie ten abonament. Nie wiem na co liczysz, że nie.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 10:51   #189
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
ja czytalam gdzies ile zebrali po wezwaniach, ile wynosi dlug obywateli wzgledem abonamentu i powiem szczerze, ze z tego moznaby naprawic zus, a nie krecic serial
jeśli znajdziesz źródło tej informacji, to chętnie przeczytam
Stary 2016-03-20, 10:54   #190
pffe
BAN stały

Cytat:
Ja mówię, uciekać z tego kraju czym prędzej bo za chwilę jeszcze będziemy płacić za to, że wiatr wieje i śnieg pada.
A sorry, ja nie będę dokładać do ich 500+.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
Dług jest ogromny, poszukam też info. Dla porównania. Właściciel mieszkania, które wynajmuję zapłacił w zeszłym roku 2500 zł. Za to, że przed nami mieszkał jego ojciec i ten abonament płacił, jak zmarł to kogo to obchodziło a właściciel twierdzi, że nawet o tym nie wiedział (kpina, nie wierzę w to) a mnie to nie interesowało bo ja nawet nie odbieram jego listów jak przychodzą bo nie pokwituję za niego za cholerę.
W końcu przyszło awizo, an którym był dopisek, ze postępowanie administracyjne i jak się okazało miał do zapłacenia 2500 zł za 3 lata niepłacenia tego abonamentu.
Stary 2016-03-20, 10:57   #191
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Dług jest ogromny, poszukam też info. Dla porównania. Właściciel mieszkania, które wynajmuję zapłacił w zeszłym roku 2500 zł. Za to, że przed nami mieszkał jego ojciec i ten abonament płacił, jak zmarł to kogo to obchodziło a właściciel twierdzi, że nawet o tym nie wiedział (kpina, nie wierzę w to) a mnie to nie interesowało bo ja nawet nie odbieram jego listów jak przychodzą bo nie pokwituję za niego za cholerę.
W końcu przyszło awizo, an którym był dopisek, ze postępowanie administracyjne i jak się okazało miał do zapłacenia 2500 zł za 3 lata niepłacenia tego abonamentu.
no dobra, ale żeby naprawić ZUS to potrzeba kilkaset miliardów - naprawdę tyle Polacy zalegają z abonamentem rtv? tyle udało się wyegzekwować?
Stary 2016-03-20, 10:58   #192
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
teoretycznie, jeśli faktycznie pójdą w argument, że płacisz za samą możliwość podłączenia się do czegoś i oglądania tv/słuchania radia, to odbiornik tv nie jest potrzebny. wystarczy komórka z radiem, internet itp.
No i co będą chodzić i sprawdzać jaki mam telefon? Może starą nokię z antenką

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Kto ma prąd, może odbierać programy audiowizualne

"Poza tym wychodzimy z założenia, że każdy odbiorca prądu ma możliwość odbioru programów audiowizualnych" - dodał Czabański.

A kto ma penisa może zgwałcić.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 10:59   #193
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
dobra, masz starą nokię, więc inaczej - wiesz co znaczy "możliwość podłączenia odbiornika"?
Stary 2016-03-20, 11:00   #194
pffe
BAN stały

Cytat:

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Kto ma prąd, może odbierać programy audiowizualne

"Poza tym wychodzimy z założenia, że każdy odbiorca prądu ma możliwość odbioru programów audiowizualnych" - dodał Czabański.

A kto ma penisa może zgwałcić.
no ale tym telefonem możesz radio odbierać więc na jedno wychodzi. Każdy telefon ma radio z tego co wiem, nawet stara nokia 3310.
Stary 2016-03-20, 11:00   #195
201604250941
Konto usunięte

Cytat:

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/krrit...onamentu/ng8dq

2,3 mld to jest dlug, w 2014 sciagneli ponad 750 mln, z czego 410 to zaleglosci
Stary 2016-03-20, 11:01   #196
pffe
BAN stały

Cytat:
dobra, masz starą nokię, więc inaczej - wiesz co znaczy "możliwość podłączenia odbiornika"?
To, że masz możliwość korzystania z radia lub tv, proste. I to nie jest istotne czy na tablecie, komórce, telewizorze czy w samochodzie. O to w tym zapisie chodzi. Nie ma osoby, która nie ma takiej możliwości bo to w sumie fizycznie niemożliwe żebyś nie miała jak radia podłączyć w domu.
Stary 2016-03-20, 11:02   #197
201604250941
Konto usunięte

nie wiem czy kilkaset miliardow potrzeba, ale jak wrzucisz 2,3 miliarda do zusu to na pewno poprawisz jego sytuacje
nie wiem co moze zrobic telewizja majac 2,3 miliarda, bo chocby chcieli to nie wydadza
Stary 2016-03-20, 11:03   #198
motyla
Zakorzenienie

Cytat:

2,3 mld to jest dlug, w 2014 sciagneli ponad 750 mln, z czego 410 to zaleglosci
i z tych "groszy" można by naprawić ZUS?

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
nie wiem czy kilkaset miliardow potrzeba, ale jak wrzucisz 2,3 miliarda do zusu to na pewno poprawisz jego sytuacje
nie wiem co moze zrobic telewizja majac 2,3 miliarda, bo chocby chcieli to nie wydadza
hola hola, napisałaś o naprawie ZUSu
Stary 2016-03-20, 11:03   #199
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
no ale tym telefonem możesz radio odbierać więc na jedno wychodzi. Każdy telefon ma radio z tego co wiem, nawet stara nokia 3310.
To może mam stacjonarny? Na tym chyba się nie da ;p
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 11:03   #200
marianna144
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiście, że może. Tylko na logikę, teraz obniżą opłaty, więc wszyscy powinni się cieszyć.
No i trudno mi uwierzyć, że ktoś w ogóle nie korzysta z radia, a mając telewizor ano razu nie włączył czegoś na jedynce czy tam tvp kultura.

no to uwierz nie uzywam radia bo teraz nie ma porzadnych stacji a w aucie slucham SWOICH plyt . tv nie ogladam jakby nie dziecko i maz (ogladaja bynajmniej nie publiczne kanaly) to w ogole tv mogloby dla mnie nie istniec.
Cytat:
oczywiście, że może być. wszystko teoretycznie można. ja np. mogę wyrazić swoje rozbawienie faktem, że wszystko zostaje prawie tak samo, bo jedyne co się zmienia to kwota i sposób egzekwowania, a bulwersujecie się, jakby co najmniej nowy podatek chcieli na was nałożyć

zapominacie wciąż o jednym - nie płaci się za oglądanie tv czy słuchanie radia, ale za sam fakt posiadania odbiornika (teraz) lub za samą możliwość podłączenia się do tv czy radia (prawdopodobnie tak będzie).
wlasnie tego nie rozumiem najbardziej- dlaczego akurat PAnstwu mam placic za to ze za swoje pieniadze kupilam telewizor? co innego jakby panstwo rozdawalo te telewizory no to rozumiem...

z drugiej strony czy teoretycznie jak wzrosnie sciagalnosc myslicie ze poziom tv wzrosnie? czy dalej w Klanie Olka bedzie uczyla widzow jak wlozyc udka z kurczaka do woreczka posypac Winiarami do piekarnika i voila danie gotowe?9 taka subtelna reklama przeciez):brzyda l: (pamietam to chociaz juz z 7 lat minelo jak klanu nie widzialam:-P )
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 11:04   #201
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
To, że masz możliwość korzystania z radia lub tv, proste. I to nie jest istotne czy na tablecie, komórce, telewizorze czy w samochodzie. O to w tym zapisie chodzi. Nie ma osoby, która nie ma takiej możliwości bo to w sumie fizycznie niemożliwe żebyś nie miała jak radia podłączyć w domu.
i za to jest naliczana opłata. głupie? głupie. ale to konsekwencja tego, że 92% naszych rodaków miga się od płacenia.
Stary 2016-03-20, 11:04   #202
201604250941
Konto usunięte

2,3 miliarda to jest grosz? Wiesz ile wynosi roczny budżet kraju?
Stary 2016-03-20, 11:06   #203
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
z drugiej strony czy teoretycznie jak wzrosnie sciagalnosc myslicie ze poziom tv wzrosnie? czy dalej w Klanie Olka bedzie uczyla widzow jak wlozyc udka z kurczaka do woreczka posypac Winiarami do piekarnika i voila danie gotowe?9 taka subtelna reklama przeciez) (pamietam to chociaz juz z 7 lat minelo jak klanu nie widzialam:-P )
też to widziałam tak, teoretycznie jest szansa, że nie będą musieli się sprzedawać. inna sprawa, że Klan pewnie tego cudownego czasu nie doczeka
Stary 2016-03-20, 11:08   #204
201604250941
Konto usunięte

TVP przestala nadawac Mode, od tej pory nie ogladalam tvp ani razu. Nie wiem co to bedzie, kiedy nie beda musieli trzymac poziomu, zeby sie utrzymac z reklam.
Stary 2016-03-20, 11:10   #205
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
2,3 miliarda to jest grosz? Wiesz ile wynosi roczny budżet kraju?
Cytat:
Ministerstwo Finansów zaplanowało, że tegoroczny deficyt nie przekroczy 54 mld 740 mln zł. Dochody mają wynieść 313 mld 788 mln 526 tys. zł, a wydatki 368 mld 528 mln 526 tys. zł.
czy na sam program 500+ nie ma iść 20mld?

tak, przy takich kwotach 2,3mld to grosze.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
TVP przestala nadawac Mode, od tej pory nie ogladalam tvp ani razu. Nie wiem co to bedzie, kiedy nie beda musieli trzymac poziomu, zeby sie utrzymac z reklam.
mam nadzieję, że odpadną idiotyczne programy z Edytą Górniak w jury czy rolniki szukają żon.

Edytowane przez motyla
Czas edycji: 2016-03-20 o 11:12
Stary 2016-03-20, 11:12   #206
jaksy
Zasiedzenie

Mój telefon nie ma radia (nad czym kiedyś ubolewałam), ale jaki to model nie powiem bo nie pamiętam, mam go 10 lat. Ale jak podciągną pod tę ustawę internet, to mi się skończą argumenty
Stary 2016-03-20, 11:12   #207
pffe
BAN stały

Cytat:
To może mam stacjonarny? Na tym chyba się nie da ;p
Skoro masz taki telefon to masz gniazdko, pod które jak się podepniesz to masz internet a jak masz internet to możesz odbierać radio/tv. Proste.
Nie ma fizycznie możliwości żebyś nie miała MOŻLIWOŚCI odpalenia tv czy radia.
No niestety.
Przemyśleli. Mądrzy nie są ale przemyśleli ten zapis.
Stary 2016-03-20, 11:13   #208
201604250941
Konto usunięte

Przy deficycie 55mld, 2,3 juz jest w stanie cos zalatac, a te 15zl od kazdego mieszkania to juz w ogole, chyba sprzataczki w siedzibie beda sprzatac jednorazowymi, diamentowymi miotlami
Stary 2016-03-20, 11:14   #209
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Przy deficycie 55mld, 2,3 juz jest w stanie cos zalatac, a te 15zl od kazdego mieszkania to juz w ogole, chyba sprzataczki w siedzibie beda sprzatac jednorazowymi, diamentowymi miotlami
śmiem się nie zgodzić.

może sprawdź, jaki % finansowania telewizji stanowią obecnie wpływy z abonamentu rtv, bo gadanie głupot o diamentowych miotłach nie przystoi w poważnej rozmowie.

Edytowane przez motyla
Czas edycji: 2016-03-20 o 11:15
Stary 2016-03-20, 11:16   #210
jaksy
Zasiedzenie

No ale ktoś pisał (czy podawał linka) że komputera i internetu nie będą w to wliczać (chyba).
Ja jestem w stanie przełknąć tę opłatę pod jednym warunkiem - że wyprodukują za to filmy i seriale na miarę HBO
.
.
.
Na pewno tak będzie.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości