|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
A właśnie mi lekarka napisała,że ma dzisiaj dyżur i jak coś to do szpitala...
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh no wlasnie.. Poki co tz mi pisze ze kataru i kaszlu nir ma. Mi lekarz zalecił paracetamol ;/ ide pogadac z pediatra jeszcze Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Motyl i co? Bedziesz jechała? Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Pediatra kazała robic inhalacje i obserwować. Jak sie nasili czy wroci to przyjechać i ma nas zbadać gdzies w jakiejś bocznej sali bo tu w przychodni ospa angina i inne dziadostwo.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2703 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Cytat:
Ja zdróweczka dla Was ![]() Motyl dzięki za linka i również zdrowia dla Zosi
|
|
#2704 |
|
Zadomowienie
|
Ja i Motyl niech Wasze dziewczynki zdrowieja! Ja też się kiepskawo czuje, ale licze że to dziadostwo nie przejdzie na małego.
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
nawet mi nie mów... muszę do łobuza kogoś znaleźć, mała póki co ok, ale się boje, żeby nie złapała, a łobuz ma albo coś na krtani albo oskrzelach :-(
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka poszła do przychodni z podziębionymi dziecmi, a wrócili z ostrym zapaleniem oskrzeli.I sąsiadka do mnie dzwoniła,że ospa panuje i czy szczepiłam Tuśkę. Dlatego Tusia póki co nie chodzi do przedszkola, przynajmniej do końca marca, a potem zobaczymy ![]() Ja ja inhaluję od kilku dni nebbudem z berudalem i kiepawo.Teraz znowu nic nie kaszle, nie ma kataru, a rano miała... próbuję się dodzwonić do innego lekarza, on nie przyjeżdża do domu, ale ma wizyty prywatne u siebie...
|
|
#2707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Cytat:
Tylko zmieniałam prawy lewy... a ta cały czas doiła. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#2709 |
|
Wtajemniczenie
|
Co jak co, ale urodziłysmy nasze maluszki w nieciekawym chorobowo okresie
, cały czas obawa, czy my nie zachorujemy, czy ktoś z rodziny, czy nie zarażą się nasze bąble, ehh... A najgorsze, ze taki maluch nic nie powie, co go boli...My po obiedzie, mały znów śpi(3 drzemka dzisiaj) u męża na klacie- w sumie pospali się obaj a ja się relaksuję .
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie martwię i nie wiem co robic
katar jakby jest ale salezy od pozycji w jakiej leży. Kaszlu nie ma. Ale apetyt jakby mniejszy.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2711 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,myślałam, ze wrosnę w kanapę ![]() . Pociecha, ze Lilka ma co doić .Ja dzisiaj po 2 drzemce odciagnęłam tak od niechcenia 100 ml mleczka przez niecałe 20 min., bo juz kapało z jednej piersi. A mały nie bardzo wyrywny w ciagu dnia do cyca, bo z butelki szybciej i wiecej na raz leci . Jak wstał, wypił tę setkę, ale mało było i jeszcze 60 ml trzeba było dorobić. Gdzie on to mieści?---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
. chociaż rozumiem, bo ja z zapartym tchem obserwowałąm swojego babla, ale u nas kaszel był, apetyt też.
|
||
|
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepsze,że próbuję się dodzwonić do obu pediatrów co mają wizyty u siebie i co?Obaj mają wyłączone tel. WNioskuję,że dzisiaj mają wolne. Sziet, nie znam żadnych innych ![]() Mam ciocię pediatrę, ale ona mieszka 30 km stąd...
|
|
#2713 |
|
Rozeznanie
|
Współczuję Wam dziewczyny katarków i kaszlu... masakra... ja za każdym razem jak widzę że kaszle albo jest jakaś markotna to dzwonię do pediatry i przyjeżdża, osłucha, sprawdzi gardło a przy okazji jak trzeba było jakieś recepty na szczepienia to od razu i ominęliśmy być może do tej pory jakieś choróbska przyniesione z przychodni.
U nas godziny jedzenia już się fajnie unormowały +/- 30 min : 7, 10, 13, 15, 18, 21, 1, 5 i między jedzeniami raz od razu zaśnie jak się jej tylko odbije a innym razem ogląda karuzelę i potrafi tak godzinę patrzeć jak się wszystko kręci ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- A ja jutro dziewczyny do mojej ginekolog jadę bo brałam tabletki na wywołanie i już dawno powinnam dostać okres a tutaj tydzień mija i zero nie ma... nie wiem co tam się dzieje... w ciąży na pewno nie jestem a tutaj żadne znaki na ziemi i niebie nie wskazują żeby okres miał na dniach wystąpić;/ Dzwoniłam do niej i kazała mi przyjechać na konsultacje jeśli do poniedziałku nie dostanę... |
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi sie dorwać pediatrę na wizyte domowa. Tz obdzwonił wszystkie możliwe miejsca i jeden jedyny sie zgodził. Oczywiscie płatnie 2 słóweczki
niedługo ma byc to osłuchać baczka. Kazdy pieniądz warty naszego spokoju i jej Zdrowka Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
Ja
kasują jak za zboże ... Ale wasz spokój ważniejszy oby wszystko było w porządku. Motylku zdrowia dla was Kurde ale okres chorobowy ... Aż sama się strachu najadam za każdym kichaniem małej ... Oby to tylko oczyszczanie noska zdrowia zdrowia i jeszcze raz zdrowia dla wszystkich najmłodszych
|
#2717 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Boję się, czy nie bedzie za to rozrabiał w nocy...Aninis, a jak ze spaniem Lilki? ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Ciekawe, czy ciocia zgodziłaby sie przyjechać i obejrzeć Malutką? |
|||
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
O ja cie wspolczuje chorobsk :-( :-(
U nas 2 dzien gosci.. Masakra. Zoska ladnie spi ale pewbie zaraz zacznie koncert. Z tz sie tak kloce ze glowa mala a dzis to juz calkien. Ostatnio nic od niego nie slysze oprocz daj mi spokój albo jakieś komentarze na moj temat. To mu ostro dzis pojechalam i tak sie podarlismy ze sie nie odzywamy. A on jedzie jutro do wawki. Ale coz mam go dosc i momentami naprawde lepiej mi jest samej.
|
#2719 |
|
Zadomowienie
|
Marcia ale masakra ... Powinnaś mieć w nim wsparcie teraz
ja bez mojego skoczyła bym z okna chociaż u nas nisko ... Choć też się klucimy to przy dziecku spokój i jakoś się dogadujemy ... Ciężki ten twoj przypadek
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Ta ja juz wole byc sama.. Ok czasem pomoze ale ostatnio cos go ugryzlo i zachowuje sie tak jakby mial mnie gdzies. Wiec i ja sie tak zachowuje ale dzis to juz sobie ostro pojechalismy bo mam serdecznie dosc...
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
wspolczuje nie wiem co doradzić chyba sama wiesz co dla ciebie dobre olej go może coś zrozumie
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Nie potrzebuje porady tylko tak musialam napisac bo juz nie dam rady powstrzymywac lez a nie chce przy Zosce plakac :-\ oleje ale co bedzie to nie wiem
|
#2723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona jak już zaśnie to śpi długo... karmiłam ją na śpiocha przed 7mą i obudziła się dopiero o 11. Ciekawa jestem co będzie dzisiaj, bo nie śpi od 11. Aktualnie wisi na cycu. A ja się od wczoraj faszeruję herbatkami: rumianek + koper włoski. Wczoraj wypiłam 3 takie mikstury. Dzisiaj właśnie piję 2gą. ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mi z kolei udało się dodzwonić do jednego z tych lekarzy, ale powiedział,że dzisiaj nie przyjmuje. WYsłał nas na to pogotowie jednak, bo mówił,że nie ma co czekać do jutra do wizyty u niego (Aninis - Ząbek).No i mówi,że w sumie w szczycie chorób to i u niego prywatnie możemy coś złapać, bo wchodzi pacjent za pacjentem. Na szczęście na pogotowiu nikogo nie było przed nami ani za nami ![]() A zośka jak się cieszyła do tej lekarki hehe. Osłuchowo czysto, katar spływa. Ale dowiedzieliśmy się,że pediatra bzdurnie do inhalacji przepisała lek, który rozszerza oskrzela i przez to ten katar mocniejszy://// Aninis daj znać po wizycie u Ząbka jak tam, też myślę,żeby dziewczyny tam przenieść
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was przetrwała etap darcie i prężenia się przy cycu? Kończy się to kiedyś? Mnie już rozpacz bierze...
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
Motyl dobrze że to "tylko" katarek... a nie nic gorszego
Amb ja ostatnio przeżywam darcie przy cycu i walenie rękami nie wiem co jej nie pasuje ...
|
#2727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmęczeni może oboje jesteście mała różne ma dni ![]() Cytat:
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to pojechałam z łobuzem na całodobową opiekę tutaj u nas, co prawda dla dorosłych, ale za to ze specjalistą chorób płuc wiec przynajmniej osłuchana od a do z. Póki co na płucach i oskrzelach czysto. Teraz łobuz 1,5h po lekach jak nowo narodzony, ciekawe jak będzie w nocy, bo mam co kilka h dawać.Trzeba znaleźć przyczynę jak samo po kilku dniach nie mija. |
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amb czasem bywa ale to wtedy gdy nie moze sie załatwić/bolibrzich/lub jest marudna i chce spac a nie moze zasnac
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam stracha iść do przychodni jak tyle choróbsk teraz Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

zdróweczka dla Was

, cały czas obawa, czy my nie zachorujemy, czy ktoś z rodziny, czy nie zarażą się nasze bąble, ehh... A najgorsze, ze taki maluch nic nie powie, co go boli...
.
. Jak wstał, wypił tę setkę, ale mało było i jeszcze 60 ml trzeba było dorobić. Gdzie on to mieści?
. chociaż rozumiem, bo ja z zapartym tchem obserwowałąm swojego babla, ale u nas kaszel był, apetyt też.

niedługo ma byc to osłuchać baczka. Kazdy pieniądz warty naszego spokoju i jej Zdrowka
Kurde ale okres chorobowy ... Aż sama się strachu najadam za każdym kichaniem małej ... Oby to tylko oczyszczanie noska