|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Natalia Ale już niektulne ![]() O rany, co za chamy patentowe to zmieniły Nie wiedziałam nawet...---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Super, gratuluję
|
||
|
|
|
#3872 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wierze ze to juz 17 tydzień... Przed chwilą zobaczyłas dwie kreski!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiem co czujesz
|
||||
|
|
|
#3873 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale cudny brzusio I widać, że laseczka z Ciebie, też zauważyłam te usta ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Jest taki specjalny pakiet przedciążowy? Może progesteronu nie było bo trzeba go zrobić w odpowiednim dc?
|
||
|
|
|
#3874 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, a ja dzisiaj znowu bzikuję ![]() Naczytałam się w necie, że tą toksoplazmozą można zarazić się od wędzonego łososia na zimno, a ja ostatnio sporo go jadłam i boję się, że mogłam się zarazić ![]() Jak robiłam w styczniu badania na toksoplazmoze to miałam wynik ujemny i teraz jutro zrobię, ale się boję, ze przez tego cholernego łososia mogłam to złapać
|
|
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietaj zeby juz nie jesc surowych ryb i nie denerwuj sie tak
|
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3878 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jadłam do tej pory dużo surowych dań, ale nie złapałam tokso Po prostu teraz doczytaj o diecie w ciąży i następnym razem odmów sobie niektórych dań.
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
majwija a jak teraz z przytulankami u Was bo jak sie staraliscie to tż nie mial lekko
no i jestem ciekawa czy mu odpuscilas juz calkowicie jak sie udało?
|
|
|
|
#3880 |
|
Zadomowienie
|
U mnie @ nadal brak a mam 31 dc. Robiłam test 28 dc ale negatyw. Dziwnie sie czuje, od dosłownie kilku dni bolą mnie strasznie sutki dodatkowo jestem niskociśnieniowcem a dzisiaj mega mi sie w głowie kręciło i mam mega wysokie ciśnienie jak na mnie 125/95, a miałam zawsze 90/60. I nogi mnie mega mrowia i puchną.. Aż sie boje ze cos z ta moja krzepliwością teraz sie ujawnia. Poczekam kilka dni, zrobię test i najwyżej umówię sie do lekarza.
|
|
|
|
#3881 |
|
Wtajemniczenie
|
MajWija, dla własnego zdrowia psychicznego, powinnaś wyłączyć sobie internet na 9 miesięcy
Ja tez tak zrobię jak zajdę, bo inaczej będę jednym wielkim klebkiem nerwów jak będę wszystko analizować w necie, a niestety też tak mam, podobnie jak Ty :P
|
#3882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie analizuj tak wszystkiego w necie bo tylko niepotrzebnie się stresujesz i nakręcasz |
|
|
|
|
#3883 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ojej ![]() ![]() na usta zawsze narzekam że mam rybi pyszczek a tu jakie miłe komplementy ![]() Ja też nie wierzę Ciąża leci mi niesamowicie szybko, mimo że nie pracuję to dni lecą jak szalone Cytat:
Coś w tych snach jest najwyraźniej
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-03-20 o 14:34 |
|||||
|
|
|
#3884 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wolę lekarza spytać, czy jest bezpiecznie i wtedy Męża dopuszczę ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Jednak tą toksoplazmozą od ryby się raczej nie zarazi, bo to zwierzęta lądowe przenoszą, tylko chodzi o to w wędzonych rybach, że mogą mieć listerię. Tokosplazmozę i tak jutro powtórzę, dla własnego spokoju. |
||
|
|
|
#3885 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć. Wreszcie zajęcia skończyłam. Okazało się dziś że moja dobra koleżanka ze studiów jest w ciąży chociaż tego nie planowała ale bardzo się cieszą. Druga koleżanka zamierza w najbliższym czasie zacząć starania. Cieszę się ale trochę mi też przykro, bo mam przeczucie że my jeszcze długo będziemy się starać i druga koleżanka pewnie jeszcze przede mną będzie w ciąży. Także trochę taki wisielczy humor dzisiaj mam. Zwłaszcza że przy tym moim niskim progesteronie spisalam ten cykl na straty i czekam na @
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Rozmawiałam przed chwilą z mamą przez telefon. Powiedziała mi że moja kuzynka jest w ciąży. Coś we mnie pękło o zaczęłam jej się zwierzac o tym że się staramy już pół roku i się nie udaje, że mam ten niski progesteron i problemy z fazą lutealna. Do tej pory nie mówiliśmy nikomu że się staramy, ale jakoś mi ulzylo że z nią o tym porozmawialam. Okazało się ze ona w moim wieku też miała dokładnie takie same problemy a możliwości leczenia były wtedy gorsze niż teraz a po roku leczenia udało jej się zajść w ciążę więc pocieszala mnie że będzie dobrze tylko trzeba trochę cierpliwości. I przestrzegla żeby uważać po urodzeniu dziecka bo ona wtedy myślała że będzie znowu trudno o ciążę i za bardzo nie uważali więc 1.5 roku po mnie na świecie zawitała moja nieplanowana siostra :P
|
|
#3886 | |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś w śluzie widziałam ślady krwi, pisałam Wam, że kalendarz w telefonie obliczył mi, że owulację miałam wczoraj, ale ta krew w śluzie jest chyba związana z wydostaniem się pęcherzyka? Czyli niby dziś mam owulację, co myślicie? Szkoda, ze dopiero jutro po południu będę mieć te testy owulacyjne bo bym sprawdziła
Ale tak myślę, że w takim razie mogłabym zbadać progesteron w sobotę Zielona w temacie się czuję, wszystko takie trudne ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Dobrze, że się wygadałaś przed mamą, czasem lepiej komuś powiedzieć o naszych bolączkach niż trzymać to w sobie
|
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
Hej mozna dolaczyc?
|
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne
zapraszamy
|
#3890 |
|
Zadomowienie
|
To moze powiem cos o sobie
Mam na imie Ewelina 28lat staramy sie z mezem o bobasa od grudnia 2012 roku..mam niedoczynosc tarczycy ktora ujawnija mi sie w lipcu obecnie jestem na euthyroxie.. Jestem po nieudanym hsg W lutym przeszla. Laparoskopie na sprawdzenie droznosci jajowodow no i okazalo sie ze oba drozne a mimo wszystkonie wychodzi. Poczatek kwietnia czeka nas wizyta w klinice i zobaczymy co powiedzą |
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3892 |
|
Konto usunięte
|
Kolejny cykl na straty. Przyszła @ i to tydzień szybciej
|
|
|
|
#3893 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Witamy ![]() Dziewczyny, dzisiaj mam 19 dzień cyklu i odczuwałam takie jakby delikatne ciągnięcie czy kłucie w podbrzuszu... Myślicie, że to może być autosugestia, czy być pozytywnej myśli?
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-03-20 o 22:07 |
||
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3895 |
|
Zadomowienie
|
Hsg nie udane bo kontrast za szybko przelal sie do jamy brzusznej i bylo to nie do zdiagnozowania bo albo mam tak drozne albo tak niedrozne.. 3 razy kontrast podawany ..podejzewali przebicie macicy i ostatecznie skierowali mnie na laparoskopie no i wyszlo ze wszystko ok i drozne oba bez zadnych zrostow swobodny przeplyw
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3897 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za mile przyjecie
|
|
|
|
#3898 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny😊 zaglądam do Was cały czas, ale ten tydzień mam tak zwariowany że w tej chwili układam się już do snu😏
Kiepsko się czuję, ciągle zmęczona, z lekkimi mdłościami które zwykle rano dają pawia. W pracy ledwo stoję, nie wiem jak przeżyję ten przedświąteczny tydzień 😞 tyle sprzątania i w ogóle... W ogóle Fantasmagori, fajny brzusio, całkiem już spory, ja w pierwszej ciąży dopiero w 5-6 miesiącu zaczęłam mieć jakikolwiek brzuszek, a w tej mam już cały czas jakby lekko wzdęty, boję się że przez te 9 miesięcy urośnie do gigantycznych rozmiarów 😜 Mój mąż taki kochany jest, cały czas się martwi jak będę odwozić córcię do przedszkola, bo ją trzeba włożyć do fotelika a mnie nie wolno dźwigać. A jemu zmieni się niedługo tryb pracy i nie da rady jej wozić jak do tej pory. No i a propos przytulanek, to wczoraj mieliśmy tiruriru zakończone moim mega szybkim finałem jak nigdy😜 póki brzuch nie przeszkadza to można szaleć, potem to już nie bardzo bo po pierwszej ciąży wiem że mąż się bał brzucha hehe Witam nowe dziewczyny i życzę kolorowych snów 😙 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
#3899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W kwietniu laparoskopia - może znajdzie się przyczyną tego. W dodatku mąż wyniki na granicach normy. 244mln plemników na 2 ml to super. Ale tylko 4% prawidłowych a to jest minimum wg norm. I ruch postępowy 20% :'( |
|
|
|
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
U mnie maz tez ma 4% prawidlowych .. Po swietach nowe wyniki robimy bo maz witaminy bierze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

Nie wiedziałam nawet...

zaczęłam 10 tydz
Myślę, że powinien być uwzględniony w pakiecie badań a tu nic

Ale tak myślę, że w takim razie mogłabym zbadać progesteron w sobotę