|
|
#2791 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
My po drugim karmieniu. Mala zaczęła trochę stękać ale zasnęła. W ogóle musiałam ją po 4 h snu budzić :-o ale akurat wiedziałam że ma kupę w pampersie a nie chcę odparzonej pupy na dokładkę...
Agaciorek też mi sie wina chce, mam pyszne bułgarskie w barku |
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &l t;3
Cytat:
![]() Mi się na fotach podobają Balumi, ale ciekawa jestem jak w realu. U nas standardowo pomiędzy 5 a 6 pobudka na cyca i kupę po nocy. Pocisla 2 razy, gada i się ćwierci i nie wiem czy jeszcze pocisnie, bo czasem i 3 razy przebieramy, a już raz przegrałam. Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2016-03-21 o 06:05 |
|
|
|
|
#2793 |
|
Zadomowienie
|
My też drugie cycanie. Mały pospal od 20 do 1:15 także mama się wyspałam
a teraz wstał o 5. Przy pierwszej pobudce daliśmy wapno i wit c i patrze teraz ze wysypka o połowę mniejsza teraz pozostaje mi dojść co go uczula wszystko prałam w lovelli od urodzenia no nic bee szukać.
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis masakra, ciężko jednoznacznie określić skąd takie zachowanie u Lilki.
A może spróbujcie 5S Karpa? http://tatapad.pl/dziecko/jak-uspoko...stuprocentowa/ No i do poczytania, bo może Lilka to HNB http://dziecisawazne.pl/high-need-ba...atkowe-dzieci/ ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- ja jestem Żydek i szkoda mi wydać 150 zł na sukienkę, którą Zonia będzie miała przez jakieś 2-3 godziny (Bo Tusię też szybko przebrałam na przyjęciu,żeby miała wygodnie). Obie moje dziewczyny mają sukienki za 70 zł nie mam zamiaru sprzedawać żadnej z nich, są odłożone w specjalnym pudle na pamiatki
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Nanar super, ze wysypka mniejsza
Teraz tylko znalezc zrodlo!Tez trzeba sie bedzie nad strojem na chrzest dla chlopca zastanowic... macie jakies pomysly/inspiracje? ![]() U nas juz czwarte karmienie. Maly zamknal oczy...niech pospi jeszcze z pol godz, bo matka chce owsianke zjesc ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#2796 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Widzę, że u Was różnie z dzieciaczkami U nas w weekend średniak dał popalić, bo złapał chyba jakiegoś rota. Tylko dziwnie bo zwracał wszystko rano po wstaniu a później cały dzień ok, tylko smutas chodził. Na pytanie czu go coś boli pokazywał oko, kolano, nogę...generalnie co mu rzyszło do głowy ![]() Na szczęście wczoraj odespał, dzisiaj szalał od 6 i poszedł do przedszkola ![]() Ja właśnie wcinam..ale skusiłam się na jakiegoś gotowca z owocami leśnymi i jest paskudny ![]() Właśnie mi uświadomiłyście, że Marta nie ma zdjęć w kiecce ze chrztu. Może dzisiaj ją ubiorę i zrobimy sesję Ja nie kombinowałam tylko ubrałam sukienkę po kuzynkach Też szybko zdjęłam, bo z tyłu ma zamek i miałam wrażenie, że ją uwierał w szyjkę.
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.hafija.pl/2016/03/kiedy-to-sie-skonczy.html oo to na pocieszenie dla wszystkich
)))))
|
#2798 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj się wyspałam
bez wieczornego ryku, bez godzin lulania w nocy. 2 pobudki na karmienie są do przeżycia zwłaszcza że padłam o 21 Teraz Zuza jeszcze śpi ale postękuje jak dinozaur. Nałykała się chyba powietrza a za nic nie chciało jej się odbić
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Moje starsze oboje chrzczone w betach...Patryka tez mam zamiar w becie a pod spod bialy kombinezon. Tylko czapki jeszcze nie mam. A na "imprezę" to jeszcze nie mam pomysłu w co go ubiorę...
|
|
|
|
#2800 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to pewnie wejdę w internety i tam czegoś poszukam, może Allegro ☺
|
|
#2801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2802 |
|
Wtajemniczenie
|
Siemka
![]() Widzę, że dzieciaczki dają popalić U nas też wesoło. Wczoraj o 18 był wrzask, że czasy kolek mi się przypomniały ale na szczęście trwał tylko 5 min i już.Ja tam zaczęłam chodzić spać o 20-21 bo od 3 to już jest ciągłe postękiwanie i już tak na czuwaniu jestem. Wstaję o 6 i jestem mega wyspana Ja daje espumisan i kupy jakieś bardziej wodniste się zrobiły ale z bąkami jest ciut lepiej. I Młody też ma akcję, że śpi 10-15 min a potem ma 1,5-2 h aktywności. Ale ja mam jeszcze Małgosię to czas mi tak szybko schodzi. Dzisiaj była śmieszna akcja bo Młody już był na zjeździe ale chciałam go jeszcze przebrać. Zostawiłam go z gołym tyłkiem i poszłam do innego pokoju po pieluchę. On coś tam cały czas marudził to Gosia podeszła do niego i zaczęła go pocieszać i głaskać a ten... obsikał ją. Ale miałam ubaw A ona jak zwykle ryk jakby ją wrzątkiem polało Także takie sytuacje mi poprawiają humor ![]() A w ogóle Krzyś wczoraj zaliczył pierwsze uśmiechy Co dziwne- do TŻ-ta !!! I byłam tego świadkiem. A jak ja do niego zacieszałam to zero zainteresowania.Kasii- ja mam ten i jest ok. Cały styczeń wszyscy razem się inhalowaliśmy więc dla mnie to dobra rzecz.
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ubran do chrztu to jestem tego samego zdania co motyl. Ale ze chrzestna jest siostra tz a u nich w rodzinie jest taka tradycja ze chrzestna kupujr stroj więc juz nie chciało mi sie klocic a nawet mi to na reke. A na przebranie mam pare kiecektok toras wybiorę pewnie.
U nas noc srednia do tego boli mnie glowa po tej klotni z tz....
|
#2804 |
|
Zadomowienie
|
Taki mamy strój dla Dominika za równo tydzień będzie ochrzczony
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Badzia, haha, dobra ta akcja z obsikaniem ![]() Gratulacje z powodu pierwszego usmiechu! Marcia, o jeden wydatek mniej bedzie ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2806 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Ja ogólnie nie jestem zwolennikiem kupowania drogich ubrań dla dzieci. A juz szczególnie takich malutkich, bo zaraz wyrastają... Zuza połowę ubranek na 56 założyła raz albo w ogóle
Ja o chrzcie nawet nie myslalam jeszcze- nie spieszy nam się. Michała chrzciłam jak miał pół roku. Teraz kieca jest wiec sie dostosujemy i ochrzcimy jesienią ![]() Zaraz zbieramy sie do chirurga z tym nieszczęsnym pępkiem chyba zabieg nas nie ominie
Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-03-21 o 10:30 |
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to skok rozwojowy. Dziewczyny jak Lilka padła o 1 tak śpi do tej pory. Karmiona na śpiocha o 6 i 10. Ja - mam w środè wizytę patronażową, więc jak nie przejdzie to zapytam lekarza co doradzi. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Cytat:
chrzest póki co planujemy gdzieś w czerwcu ubranka my w 56 startujemy pomału Wyspana jestem tylko jedna pobudka w nocy tż małego rano zabrał do drugiego pokoju i pospalam jeszcze Słonko świeci na spacer będziemy się zbierać ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Badzia Margaret musiała mieć minę
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łobuza chrzciłam w środku zimy, nie bawiłam się sukienki. Kupiłam biały zestaw ubranek i już. A pannę myślimy chrzcić w maju, chyba że maj będą zimny zapowiadać to później Chcemy jak już będzie na tyle, że da się bez kombinezonów i grubych ciuchów.Fajny ![]() Łobuz do 4 w nocy przeżył bez gorączki, a potem powrót do 38,5... a do tego Lusia od 5 rano pobudka na kupę i nie spała do 7. Padłam z oboma po 8 i wstałyśmy o 10:30 ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Badzia padłam ![]() Kasia to Mati malutki Ja już 56 odłożyłam, a widzę, ze niektóre 62 co mała dostała też takie mini mini są... W ogóle zaczęła się rozprostowywać, kopać nóżkami i odrazu widać co jest na styk
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
Aninis kochana
ja miałam bardzo podobnie jak Ty, już naprawdę myślałam że wpadnę w jakąś depresję Też czytałam o HNB ale nie ma co się doszukiwać takich rzeczy w dziecku... Twoja ma dopiero 3 tygodnie, możliwe że to skok rozwojowy, potrzebuje więcej żarełka, a nie potrafi jeszcze tak perfekcyjnie ssać i musi się namęczyć, żeby pobrać tyle mleka ile potrzebuje, więc się denerwuje... do tego jak brzuch ją męczy to już całkiem tragedia, a jak tak długo się męczy i nie śpi to mimo zmęczenia właśnie nie może zasnąć ze zmęczenia... i takie błędne koło się robi Ale trzeba to przetrwać no dzieciaczki takie są... moja naprawdę odstawiała takie maniany czasami, że już chciałam się chlastać:p Teraz jest trochę lepiej, bo ogarnęliśmy troche jej brzuch, ale nadal nie idealnie, 3 dni była aniołkiem, nawet noc przesypiała a dzisiejsza noc znowu histeria nie wiadomo o co... Trzeba się nastawić że tak będzie póki dzieci nie dobiją do tego 3- 4 miesiąca, raz słońce a raz deszcz jak to mówią![]() Angażuj Tż i spij jak tylko mała śpi. Ja nie spałam jak mała zasypiała tylko jeszcze chciałam chałupę wypucować w tym czasie, w rezultacie na łeb mi już padało i myślałam że ze zmęczenia się przewrócę i ducha wyzionę... My dziś mieliśmy iść na szczepienie z Alą... aż tu rano zadzwonili z przychodni, że nasz lekarz chory i przełożyli nam na 4 kwietnia... kurde strasznie późno ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Dziewczyny czy któraś z Was stosuje metody Tracy Hogg??? Przeczytałam ta jej książkę" Język niemowląt"... czy któras stosuje się do tego" łatwego planu"? jedzenie - aktywność- sen? Bo ona w tej książce pisze jakby to było lekarstwo na całe zło, ale kurde jakoś nie wydaje mi się:p w ogóle jak to czytałam to miałam niezłą polewkę, bo ona tam opisuje różne pary z dziećmi, że ona do nich jechała do domu i od razu dziecko stawało się aniołkiem ... no spoko, niech przyjedzie też do nas:p
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam w mieście w pobliżu sklep niemiecki to może kupie sab simplex bo tam mają i spróbuje podawać małemu zamiast espumisanu może to i dicoflor pomoże bo dziś tak się męczy nie mogę już patrzeć jak śpi i co 5min się przebudza stęka i sie zwija w klebek
|
#2812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja w nocy tez spokojnie je Niestety choroby jeszcze sa ale ja juz lepiej, zostało lekko gardło i mega katar. Ale jak pojawia sie katar to znaczy ze choroba zbliża sie ku końcowi Lilka niestety bez zmian ale tyle dobrze ze sie nie pogarszaA sen cudny ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Czytałam wczoraj ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale on urodził się mały Chyba mu się zrobiła pleśniawka
|
|
#2814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te jej metody fajnie brzmią ale serio to sie nie da wrzucić wszystkich dzieci do jednego worka. U nas z Lilka teraz tak jest - jedzenie aktywność sen. U poli ni było opcji bo oba wiele miesiecy zasypiala tylko przy piersi (w minutę ale jednak) albo przy butli z moim mlekiem jak tz ja usypiał Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
No spróbuj - sab simplex ma największe stężenie symetykonu, moze pomoze. Jakby co to online można kupić Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
No to malutki u nas 56 od zeszłego tyg nie ma mowy nawet sie nie dopna. I tak z dnia na dzien!Wspolczuje pleśniawki ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Nana też Chrzcicie w lany poniedziałek? Oby był tak ładny jak zapowiadają
![]() A my już po poradni preluksacyjnej, wszystko ok i kontrola za 7 tygodni.mamy jej zakładać szersze spodenki i kłaść dużo na brzuchu.
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
My zaliczylysny godzinby spacer. Zoska pieknie spala pogoda cudna. Ja sie dotlenilam.
Kaasi współczuję plesniawki:-( ale Mati malutki!ja dostalam z usa duzo ubran na 50 ale nie ma szans na nie. U nas tak 56/62 zalezy jakie ubranka
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Nursii ty się od teorii pani hogg trzymaj z daleka,bo ona proponuje trenowanie dzieci:p
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Kaaasi serio 50 nosiliscie? Tusia się urodziła jeszcze chudsza a 56 nosiła, jedynie kłopot był,że szerokie miała
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam wolę swoje metody i się sprawdzaja
) Kasia może to nie pleśniawki ? U nas też dobra nocka od 22 do 10 trzy karmienia ja wstałam a mała do 11 jeszcze pospala . Piękna pogoda u nas też spacer murowany Marcia mam nadzieję że po spacerze samopoczucie lepsze Ja dobrze że choc trochę lepiej a u Lilki nie gorzej
|
#2819 |
|
Rozeznanie
|
U nas tez była super noc: o 21 zjadła, później o 1 i o 4.30, kolejne o 8.30 i do tej pory śpi
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to byłoby już super.Jak dla mnie to jak Lilka chce zasypiać o 1 lub 2 i spać do 11 to spoko... tylko żeby się tak nie darła od 22 do uśnięcia :-( jak słyszę jej płacz to mi psycha siada, że nie potrafię jej uspokoić. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

chyba zabieg nas nie ominie
ja miałam bardzo podobnie jak Ty, już naprawdę myślałam że wpadnę w jakąś depresję

to byłoby już super.