|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
![]() ale jednak obawiam się, że może mi sie w głowie zakręcić i przez to mogę mieć problem z utrzymaniem równowagi okna zostawiam mężowi, ale to pewnie dopiero w sobotę, bo w tygodniu jak wraca z pracy już wieczór się robi znów mi niedobrze z rana, w weekend było ok, a teraz znów to samo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Wtajemniczenie
|
GGI ma chyba wskazania z tego co pamietam
![]()
#3364 |
Zakorzenienie
|
GGI szkoda, że święta spędzisz w szpitalu ale maleństwo najważniejsze.
Ja się dzisiaj biorę za pranie dywanu. Miałam myć okna ale czasem mam zawroty głowy więc wolę nie ryzykować. |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały klocek ![]() Chyba neurologiczne ![]() Ja nie analizuję już tego CC, dziś dowiem się co i jak. Może będę miała jednak SN. Choć patrząc na to, że wczoraj wieczorem miałam ciśnienie 150/100 długo już nie wytrzymam.Jednak wiem, że wszystko jest do przeżycia. Mogę mieć tez poród wywoływany przed terminem. Do tej pory nie zanotowałam żadnego kurczu, nawet przepowiadacza. Gosia miała 3 cesarki, kilka moich znajomych tez miały po 3. Da się jakoś to przetrwać :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Zadomowienie
|
Hej, hej. Już Was chyba nie nadrobię. A tyle się dzieje na wątku
![]() U nas bez zmian, niestety moja walka z chorobą nie przyniosła rezultatów i dziś lekarz. Oby zaproponował coś konkretnego, co w końcu pozwoli mi się wyspać, bo domowe sposoby nie dają rady, a kaszel i zatkane zatoki męczą... Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, dziewczyny w szpitalach- jesteście dzielne! Gratuluję zdrowych i dużych dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3368 |
Wtajemniczenie
|
Bylam odebrac wyniki u poloznej. Dolaczam sie do "pozytywnych paciorow"...hemoglobina cala ciaze piekna a teraz jak Wam wzrasta to u mnie 11,5
![]() ![]() Co tu taka cisza?
#3369 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cisza przed burzą ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Mi to życzyć trzeba dzieciaczka 3kg, a max 3,200 :P Więcej się boję przeciskać ![]()
![]() |
#3370 |
Zadomowienie
|
Wyniki
u mnie gbs na szczęście ujemny, ale z hemoglobiną podobnie. Całą ciążę było idealnie a teraz spadła mocno i bez żelaza się nie obyło:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez czuję, że u mnie pacior będzie pozytywny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 |
Rozeznanie
|
Kurczę chyba jeszcze tylko ja nie miałam badania na paciora, mam dopiero 1 kwietnia, ale czy dotrwam? Oto jest pytanie
![]() Dziś pierwszy dzień wiosny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3373 |
Raczkowanie
|
sunshine
Współczuję ciężkiego wieczoru. Byłaś dzielna. Dobrze, że powiedziałaś mężowi, że postąpił beznadziejnie, nie ustalając tego z Tobą. Valaria Niezła waga ![]() ![]() pępkowe Mąż zrobi pewnie na mieście z kumplami. Ewentualnie pod moja nieobecność w domu, bo u nas też jest zwyczaj, że opija się bez narażania matki i dziecka na taką imprezę ![]() odwiedziny Po narodzinach córki przychodziło do nas sporo ludzi, ale zwykle po jednej parze/rodzinie. Każdy się zapowiadał, więc to było super. Czułam się dobrze, więc nie miałam nic przeciwko. Zwykle siedzieli godzinkę, dwie i chcieli się zbierać, ale czasem sama ich zatrzymywałam, bo skoro córka spała, a miałam okazję spędzić miło czas, pasowało mi to. Teraz zastanawiam się nad opcją, żeby w okolicach czerwca zrobić jedno większe przyjęcie dla przyjaciół. |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziś będziesz miała robiony gbs? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Polinezyjka;5768919 1]hehehehe
![]() ja przed ciążą to 1-2 razy w nocy na siusiu zawsze wstawałam. A teraz .... to z 10 razy na bank. może zacznę liczyć ![]() ![]() ![]() ![]() A jak miałam zapalenie pęcherza - albo mała mi na niego naciskała to latałam chyba i z 20 razy. O wtedy to się nie wysypiałam. Tzn. ja się właśnie przez to nocne wstawanie nie wysypiam. I dlatego drzemka w dzień to mój obowiązek.... ale cóż ![]() ![]() ![]() Hehhe ![]() ![]() Ochh... szkoda. Masz co w ogóle tam robić? Książki gazety? pomijam komórke heh bo to na szczęście masz ![]() echhh nudno nie jest bo mam laptopa filmy forum fb kolezanka z pokoju tez spoko wiec no nic tylko imprezke robic ![]()
#3376 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Rozeznanie
|
Też właśnie dostałam wyniki na maila Gbs dodatni :-\
Dodatkowo pisze ze grzybow z rodzaju candida nie stwierdzono, pierwotniakow nie stwierdzono.
#3378 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kosmetyki dla malentwa- nie ma co przesadzać. Ja mam tylko żel do mycia ciałą i włosów z Sylveco, olej kokosowy zamiast oliwki,zielony linomag na pupę,sudocrem mały w razie odparzeń,ale ostatnio nie było potrzeby używać bo linomag tak ładnie zabezpiecza,że nie było zaczeriwienień. Kupiłam też na wypróbowanie nową wersję różowego linomagu(bez parabenów)ale nie wiem do czego będę używać ![]() Tantum rosa jest dobry do przemywania krocza. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak w ogole gratki za wszystkie wizytujące dzisiaj! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() danika no spoko zapraszam dzis i jutro spoko zmiana:d hi hi Dziewczynki dziekuje jesteście cudowne!!! ![]() Po za tym stwierdziłam że skoro moje dziecko bedzie czuło potrzebe wczesniejszego wyjścia na świat to musze się z tym pogodzić i tyle! nie takie maluchy sie rodziły i zdrowe jak smoki są ![]() Tak jak Malos napisała w tym roku w szpitalu a na nastepny rok będziemy juz obie szaleć z koszyczkiem ![]() patulinka kochana już pisałam mam wskazania neurologiczne. ania mala bidulko Ty mam nadzieje ze wizyta u lekarza pomoze i wrócisz szybko do formy
![]() |
#3380 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj ten gbs zanosiłam do laboru - zobaczymy, co tam urośnie. jeszcze musiałam iść do laboratorium szpitalnego, bo u nas w ośrodku takich badań nie robią. taka kolejka, że łomatko... dobre pół godziny się wystałam, choć na ostatnie parę minut już się załapałam na krzesełko. ciasno, tłoczno, duszno, straszne miejsce. sumie to w kolejce spędziłam więcej czasu niż na wizycie
![]() ![]()
#3381 |
Zakorzenienie
|
GBS ja tez nie miałam robionego ale czy do cc robia?
#3382 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Wtajemniczenie
|
Salud bo u Gosi lekarz stwierdzil ze robi w niedziele, dobrze myslalas tylko lekarz zmienil zdanie
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- GGI robia do CC tez ![]()
#3384 |
Zakorzenienie
|
Byłam na chwilę na dworzu, wieje jak cholera, zaczyna się chmurzyć ale za to skowronek tak pięknie śpiewa, ze od razu humor mi się poprawił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja też mam dziś wizytę i ten paciorkowiec czy jak to się tam zwie będzie. Jutro zaniosę do labu gdzies. W książeczce ciąży już ostatnie wolne miejsce - na dzisiejszą wizytę ![]() ![]() ![]() Obiadek zrobiony, zupa krem z papryki i pomidorów. wyszła mi troszkę ostra. Dobrze, ze TŻ lubi pikantne i zje wszystko co mu podam ![]() apropo... macie moze jakieś pomysły an to co można TŻ do pracy szykować na tzw. drugie śniadanie czy obiadek jak idzie na popke? bo chleba i bułek nie jemy bo co kupimy to nam pleśń zżera ![]() ![]()
![]() |
#3386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w którym tyg sie to robi dokładnie 36tc?
![]() |
#3387 |
Zadomowienie
|
GGI szkoda, że święta w szpitalu. Tak długo was tam trzymają
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- chyba w normach jest że po 35 tygodniu. tak coś kojarzę.
#3388 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorzej jest jak SN i w dodatku wody odejdą w domu ![]() Padam na ryjek, zdąrzyłam od rana częśc podług umyc, wyjśc z dzieckiem na 1,5h na plac zabaw, obiad zrobic i ciasto. Dziecko śpi a ja odpoczywam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3390 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Po drzemce
![]() ![]() no od razu czuję, że myślę ... ![]() Teraz tylko trzeba obiadeczek zrobic więc trzeba wyjść na spacer do sklepu ![]() Cytat:
![]() A jak się czujesz jeśli chodzi o "energie"? Masz jej więcej czy ospała jesteś? I mówisz, że po buzi coś widać no to trzymam kciuki byś jeszcze te 2 tyg wytrzymała bo chyba wtedy będzie już dla was bezpiecznie? Cytat:
Dzięki za liste! Cytat:
![]() ![]() gratuluje udanej wizyty! Cytat:
Więc najpierw przetestujemy tą opcje. Jak naprawdę wyjdzie nie fajnie z tym stelażem - to obiecał, że wtedy spróbują już w suficie. Cytat:
Ale ja tak od dziecka mam. Zawsze babcia i mama stawiały mi koło łóżka szklankę wody, drugą babcia stawiała w dużym pokoju hehe ![]() I noc w noc się budziłam, piciu i od razu szłam siku. A u babci miałam na wszelki wypadek właśnie 2 szklankę po drodze i 3 w kuchni jeszcze hehhe. Ach <3 teraz tak z sentymentem to wspominam ![]() Przecież przez to moje wstawanie jak lunatykowałam to wyszłam z domu i chciałam do windy iść siku. Mama na szczęście ma lekki sen i się obudziła ![]() Męża cholera trafiała jak zamieszkaliśmy razem - że to nie możliwe, żeby tak chodzić siku, ale ja bardzo dużo piję, i przed snem też piję i w nocy budzę się bo mi się chce pić. Po za tym konsultowałam to z lekarzami kiedyś i nic nie stwierdzili. Ja to chyba tak mam. Tak samo jak zasypianie -koło 20-30 min mi schodzi by zasnąć. Mi po prostu się nie chce. Po za tym nie lubię ryzykować a takie stanie na krzesełku przy oknie jest dla mnie ryzykiem. Cytat:
![]() A imprezka w okolicach czerwca to bardzo ciekawa opcja ![]() Ja myslę, że jeśli teściowie wyjadą na wakacje i będą nas prosili byśmy zajęli się domem na czas ich nieobecności (czasem jechaliśmy na weekend i karmiliśmy koty no i byliśmy w domu). To wtedy zrobimy grilla dla znajomych ![]() Więc pewnie wypadnie to w podobnym czasie jak u was - czerwiec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie mam na myśli "grubego" jako jakiegoś z wełny czy coś. Tylko te co mam to jakoś w dotyku w porównaniu do tego co przyjaciółka miała dla swojego synka to są naprawdę takie leciutkie. No nic.. nad tym jeszcze pomyślę. Dobra to tantum na pewno chcę mieć ![]() Z kosmetykami oczywiście, że nie chcę przesadzić. Ale coś do mycia główki wypadałoby mieć. No i mieć w ogóle jakiś plan. Dlatego może zrobię tak jak Ineso - będę myła szarym mydłem. Albo kupię z tego rosmanna jak nie dla dziecka to i tak ja wykorzystam - tak jak pisałyście ![]() Ale dzięki za wasze opinie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.