|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Śliczne!
![]() Cytat:
|
|
#182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwielbiam te malutkie cudeńka!
|
|
#183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie obejmują tylko te nowe okresy wypowiedzenia, natomiast (ze względu na stanowisko, a jestem asystentem sędziego) umowę na czas nieokreślony bede miała dopiero po ukończeniu stażu, który teoretycznie kończy sie 23 marca a praktycznie to niestety niewiadomo
|
|
|
|
|
#184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Serio? Czyli beda zmieniać umowy? Czy po prostu taka umowa bedzie jak jest ale prawnie inaczej wszystko bedzie wygladac tak jak piszesz? |
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w nowych przepisach nie mogę się odnaleźć. To moja druga umowa na czas określony, jednocześnie czas ich trwania w sumie to wiecej niż 33 miesiące.
|
|
|
|
#187 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dostałam po prostu informacje o zmianie okresów wypowiedzenia Nie muszą zmieniać teoretycznie umów po upływie tego 33miesiecznego okresu, bo to jest automatyczne ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
To juz masz umowę o prace na czas nieokreślony bo przepis brzmi z tego co widze "okres zatrudnienia na podstawie umowy o prace na czas określony, a także łączny okres zatrudnienia na podstawie umów o prace na czas określony zawieranych miedzy tymi samymi stronami, nie moze przekroczyć 33 miesięcy". Wystarczy wiec ze masz nawet jedna umowę na 34 miesiące to po 33 miesiącach jest ona umowa na czas nieokreślony
|
||
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To by oznaczało, ze mam gdzie wrócić za rok. |
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie byłoby idealnie
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
lecę do lumpa
jak narazie mamy tylko jedno body z krotkim rekawem i jedno z dlugim a nasz bobo nie chce pokazać co ma między nogami i trochę ograniczona jestem. ale i tak chce ubierać go w uniwersalne ciuszki, nie w niebieski i różowy :/ chociaż kupiłabym już takie spersonalizowane...
|
|
|
|
#193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj moze jakby jeszcze nie pokazał to bym nie kupiła tylu rzeczy :/ a tak to nie moge sie powstrzymać i mam juz prawie wszystko.... |
|
|
|
|
#194 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teoretycznie pracodawca powinien przedstawić aneks do umowy od dnia po zakończeniu 33 miesięcy, ale jeśli nawet tego nie zrobi, to przepis pozostaje w mocy - od tego momentu pracownik ma takie same prawa i obowiązki jak osoba zatrudniona na czas nieokreślony. Pracodawca oczywiście również. Najprościej iść do działu kadr/HR/przełożonego i zapytać, kiedy można się spodziewać aneksu (jak jesteście akurat w takim okresie czasu pracy). |
|||
|
|
|
#195 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a za wizytę - brawo Ty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Rozumiem, że masz dość odpoczywania, ale bez przesady ![]() Cytat:
Kasia_ruda polecała orzechy piorące. Mam czasem takie zajawki na eko rzeczy, pewnie wypróbuję w najbliższym czasie. A za życzenia jeszcze raz dziękuję
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie czuje przypływ energii i bym cos porobila bardziej aktywnego. Ugotowanie obiadu i ogarniecie mieszkania to nie jest wielki wysiłek, szczególnie, ze moge rozlozyc robote na caly dzien. Mam równiez pelno spraw do zalatwienia po powrocie Teraz to wykorzystuje ostatnie tygodnie na błogie leniuchowanie.
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to ja pisałam o szmizjerce i dziś wracając z pobrania krwi przypomniało mi się, że w poniedziałki mają dostawę więc skorzystałam z okazji ![]() ale będzie jak nasza dziewczynka okaże się jednak chłopcem, a ja w tyle różu sie zaopatrzyłam (mimo ze chciałam go początkowo unikać)
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
Mój pokazał płeć już dawno, lekarka niby była pewna że chłopak, ale nachodzą mnie takie myśli - a co jak się pomyliła.
), czyli w zasadzie tylko różowy odpuszczę.
|
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Ehhhh rodzina mnie wyrzuca do lekarza, bo twierdzą że wcale lepiej nie wyglądam.
Posprzatalam dziś sypialnie i myślałam, że flaki wypluje. Doczytam Was chyba dziś dopiero wieczorem
|
|
#201 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może potem zdjęcie wstawię? Poza tym do zakupów w C&A dostałam kupon zniżkowy na 40 zł jak zrobię zakupy na 150 zł Mam zamiar wykorzystać całość na zakupy dla dzidziulki ![]() Cytat:
Cytat:
, ja nie mam co liczyć na umowę na czas nieokreślony. Czekam aż mi dadzą umowę do porodu... a potem będę się zastanawiać czy mam gdzie wrócić.Cytat:
|
||||
|
|
|
#202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chcesz się dalej męczyć? Idź, nie zwlekaj!
|
|
#203 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a minky można kupić w tekstyliach, u mnie jest sporo kolorów do wyboru, ale jeszcze się nie zdecydowałam
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomo, że nie chce.
Jutro babcia przyjeżdża i co będziemy w domu siedzieć? ((Czy Wam też się dzieje taka dziwna rzecz na aplikacji, że np tam gdzie powinny być smutne buźki to wyświetlają się uśmiechnięte?
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
Ja po wizycie- już oficjalnie jestem na l4
![]() Wszystko super- dzieciątko siedziało sobie po turecku zgrabne stópki po mamusi póki co z głową do góry, ale jeszcze się nie raz przekręci i myślę, że do porodu będzie główka w dół ![]() W ubiegłym tygodniu żegnałam się z moimi przedszkolakami- byłam z nimi przez 3 lata )Dostałam od każdego dziecka piękną, dużą czerwoną różę z jego imieniem ![]() W piątek żegnały mnie koleżanki z pracy i znów był płacz Dostałam wspaniały prezent- płytę cd z piosenkami dla dzieci z dedykacją od autorki Polecam!Dziś byłam u fryzjera i tż jest zachwycony jutro lecę na hybrydy |
|
|
|
#206 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale super pożegnanie i prezenty!
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie miec taka prace, gdzie beda za Tobą tęsknić... Ciekawe czy do mnie ktos zadzwoni jak pójdę na L4 oprócz kierowniczki Właśnie tez chciałabym pojsc tylko ja sie zastanawiam nad przedłużeniem na formie ale żelem. Robi któraś? Myślicie, ze mozna? Bo mam swoje ogryzki... I nawet TZ mi powiedział ze juz dawno nie byłam na pazurkach
|
|
|
|
|
#209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dla maluszka![]() dla Twoich dzieciaczków, ich rodziców i ![]() ![]() klask i:dla Ciebie, bo muszą Cię uwielbiać,że tak się przygotowali..i jeszcze większe brawa za seksi mamę![]() ![]() k laski:
|
||
|
|
|
#210 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(Mam problem z nawleczeniem nici na igłę żeby przyszyć guzik Cytat:
![]() Cytat:
Idź do lekarza, w tej sytuacji niefajnie, ale trzeba się wykurować do końca. ![]() Cytat:
![]() Super pożegnanie, kochane te przedszkolaki.
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

uwielbiam te malutkie cudeńka! 

ale i tak chce ubierać go w uniwersalne ciuszki, nie w niebieski i różowy :/ chociaż kupiłabym już takie spersonalizowane...

i jak z tą umową?
więc będę na dniach dzwonić i się umawiać - trzymajcie kciuki żeby były miejsca bo teraz to się przestraszyłam 

klask i:dla Ciebie, bo muszą Cię uwielbiać,że tak się przygotowali..i jeszcze większe brawa za seksi mamę