|
|
#331 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: NOWE KWC - wątek informacyjny :)
Treść usunięta
|
|
|
|
#332 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Czyli zamiast normalnie wejść w kategorię "szampony", wybrać właściwy rodzaj i ustawić "najlepsze na początku" biegamy naokoło, odczekujemy zanim nam znikną reklamy i dopiero mozolnie zaznaczamy gwiazdki, hity i inne takie
To, żeby było miło, łatwo i przyjaźnie dla użytkownika? Sorry, nie wyszło.
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie wyswietla ciagle czarny przycisk dodaj recenzje mimo ze wszystko jest wypelnione
nie potrafie dodac recenzji, co zle robie? Wszystko jest wypelnione
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2016-03-21 o 15:15 |
|
|
|
#334 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki za wskazówki, ale niestety mogę sobie tylko wyszukać krem szampon odżywkę, a nie krem do cery trądzikowej szampon do włosów suchych itd. Gdy wpisałam "trądzik" i pozaznaczałam kategorie (twarz, krem), oraz gwiazdki (3,4,5), wyszło mi 16 produktów (!!), a nie było w nich mojego ostatniego KWC, czyli kremu Bielendy o nazwie "Bielenda Pharm, Trądzik, Antybakteryjny krem na noc". Krem jest świetny i znalazłam go tylko dzięki starej wersji KWC. Szczerze mówiąc jestem załamana. Ostatni bastion świadomej konsumpcji właśnie legł w gruzach. W tym chaosie na pewno lepiej będzie ukryć wszelkie kosmetyczne buble. Nie ma też kategorii "najgorsze", gdzie takie buble były widoczne od razu. |
|
|
|
|
#336 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Wpisałam "krem trądzik" nie zaznaczyłam nic więcej. Wyszukało 79 produktów, zaznaczyłam sortowanie od najwyższej oceny. Ten krem Bielendy pokazał mi się na 6 miejscu.
|
|
#337 |
|
Przyczajenie
|
Niestety, ale te zmiany, które zaszły są dla mnie niesamowicie nie przystępne. Nagle bach i wszystko w jeden dzień wywrócone do góry nogami.
Przede wszystkim całość jest mniej spójna niż przedtem, bo design bardziej minimalistyczny (kolory, czcionki, symbole) ale sama forma np. widok produktu - niesamowity chaos, brak czytelności. Wszystko i nic - chociażby właściwości i składniki na jednym poziomie, składniki które trzeba rozwijać. Poza tym w nagłówku nie widać jakiej marki jest produkt, co jest absolutną podstawą. Druga kwestia - dodawanie produktów graniczy teraz z cudem. Chciałam coś dodać, ale po prostu zrezygnowałam. Właściwości i przeznaczenie produktów są zbyt ograniczone. Zawsze będą zbyt ogólne albo zbyt wąskie. Przykład? Chciałam dodać produkt, żel do twarzy, który jest przeznaczony do cery trądzikowej, tłustej, (co za tym idzie, często i młodej, ale też mieszanej) ale również wrażliwej. I co Waszym zdaniem mam tam zaznaczyć? Kompletnie bezsensowna opcja, tylko zniechęca do dodawania produktów, poza tym ciekawe jak chcecie to weryfikować, czy jest zgodne z prawdą - znów zrobi się tylko większy bajzel. Inna kwestia to skład, którego nie można na ten moment przekopiować, tylko trzeba przepisywać składnik w składnik, a jak już nam jakiś wynik wyskoczy, to często jest z jakimś błędem, np. z datą albo * dotyczącymi certyfikatów i bio upraw. I tak wychodzą takie kwiatki jak np. składnik "Linalool* Składniki pozyskane z upraw ekologicznych". Opcja gdzie został kupiony produkt też kompletna pomyłka. Nie powinna być obowiązkowa, nic nie wnosi, nie będzie też rzetelna, bo nie wiem jak wy, ale ja chyba nie zapamiętuje gdzie kupiłam każdy pojedynczy kosmetyk. Krzywdzące jest również że ranking najczęściej chwalonych recenzentek został zmieniony na najaktywniejsze, co jest głównie oceniane przez ilość recenzji. Obawiam się, że wzrośnie ilość byle jakich, bezużytecznych recenzji, których pewnie moderatorzy nie są w stanie na bieżąco usuwać. Ja nie mówię, że każda zmiana jest zła. Ale taka całościowa to przegięcie. To miał być w założeniu serwis dla szerokiej społeczności, a nie wytwór jakiejś prywatnej jednostki/zespołu, który (zazwyczaj) obserwuje mniejszy wycinek społeczeństwa - coś takiego można sobie zmieniać z dnia na dzień. Byłam aktywną recenzentką w serwisie KWC, ale obawiam, że może się to teraz po prostu zmienić, bo wizaż w tym momencie zachował się po prostu nie fajnie. Teraz jest jeden wielki bajzel. Nawet swoich starych recenzji nie mogę zobaczyć. I nie ma spójności pomiędzy kwc i całym serwisem, co też jest słabe.
http://lessismore555.blogspot.com/ Edytowane przez Marta___S Czas edycji: 2016-03-21 o 15:26 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
To już wolę wpisać nazwę w google i poczytać, co mi wyskoczy, na chybił trafił, czego bardzo żałuję, bo przyzwyczaiłam się sprawdzać opinie o kosmetykach, zanim coś kupię, lubiłam też wejść w kategorię "ostatnio dodane" i poobserwować nowinki.
|
|
#339 |
|
Przyczajenie
|
Ciekawe czy pojawi się jakakolwiek odpowiedź na te wszystkie posty...
Jak na razie jedna wielka cisza. |
|
|
|
#340 |
|
Konto usunięte
|
Też usycham z ciekawości
|
|
|
|
#341 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Jasne, ze się pojawi! W tonie "to my się dla Was staraliśmy a Wy nie doceniacie, jak to Wam zrobiliśmy dobrze! a w ogóle jak się komuś nie podoba, może nie korzystać, przymusu nie ma. Nie wiecie, co dla Was dobre i tyle!"
Całkiem jakbym słyszała pana prezydenta.....
|
#342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gdy zaznaczysz gwiazdki ten krem znika, mimo że powinien zostać. Nie neguję tego, że jak już mamy nazwę kosmetyku, to da się go znaleźć. Podważam jedynie użyteczność KWC jako źródła wiedzy o dobrych, czasem mniej znanych i mniej dostępnych kosmetykach. W mobilnej aplikacji KWC kremów do skóry trądzikowej jest ponad 150 (nie ma licznika, ale policzyłam specjalnie na użytek tego wątku - ale doszłam tylko do 150, być może jest ich znacznie więcej). Jak to ma się do tych 79, które wyskakują po wpisanie w wyszukiwarkę? A co jeśli dobry krem na trądzik nie ma tego słowa w nazwie? Nie przeszkadzałby mi nowy layout i właściwości, jeśli byłaby zachowana podstawowa i najważniejsza użyteczność KWC. Ale ponieważ nie została - węszę spisek. Producenci musieli nie cierpieć miejsca w sieci, które mogło ich marketingową perełkę zmieszać z błotem, tylko dlatego, że była... bublem. |
|
|
|
|
#343 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Z tego co pisała rochelle_, dzisiaj miał być dzień spotkań i ustaleń, trzeba poczekać.
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
Edit: pewnie że nie ma go po zaznaczeniu gwiazdek, przecież w wyborze gwiazdek nie ma połówek...niedopracowane, trzeba zgłosić.
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-03-21 o 15:41 |
|
|
|
|
#344 |
|
Konto usunięte
|
Przecież jest prosty sposob na bubla-rozdać 100 egzemoplarzy i po 2 tygodniach będzie wysyp z kategorii odkrycie roku i absolutne KWC
|
|
|
|
#345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#347 |
|
Konto usunięte
|
fairytale, popatrz na to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/szukaj.html?search_full[product_category_2][]=30&search_full[filter_auto_108][]=273 (widzisz długą lewą kolumnę?) Nie ma podkategorii, bo zamiast nich są te całe właściwości. (Tzn. są jeśli ktoś dostanie się do nich od strony konkretnego produktu, bo na razie wszystko jest rozwalone i właściwości nie pokazują się z poziomu normalnego wyszukiwania.) Nie spisek, tylko bugi. |
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Założenie KWC było zawsze takie, że jest wiarygodne i czytelne. Jeśli o mnie chodzi to na pewno już tam zaglądać nie będę, byłam ze 3 razy zanim doszukałam się w zalewie reklam recenzji to sporo czasu minęło, szkoda mojego czasu, reklamy nachalne mnie nie interesują, a jest coraz więcej w necie możliwości wyszukania ocen danego kosmetyku.
|
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
a juz myslalam ze zupelnie osleplam i nie zauwazylam jakiegos pola do wypelnienia...no nic..poczekamy...moze KWC do tego czasu stanie sie bardziej czytelnie i bedzie mozliwe sprawne recenzjowanie
|
|
|
|
#351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale zastawia mnie kto te właściwości ustala... bo przecież 60 recenzentek może teoretycznie podać np. 10 właściwości danego kremu (jedne piszą, że do cery wrażliwej, drugie, że do trądzikowej, dojrzałej, mieszanej itd itp.) Czy ktoś nad tym zapanuje? |
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
hehe, wpisałam szampon i poprosiłam to cudo o sortowanie wg najczęściej recenzowanych. Pierwszy pojawił się szampon mający 104 recenzje, drugi 6 recenzji (!), 4 ma 43 rec, a 5 posiada ich 109
to jest to sortowanie od-do? ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- W punkt! |
|
|
|
#353 | ||||||||||
|
Mów mi Rosia :)
|
UWAGA! Udało mi się nadrobić wątek do 10 strony. Jutro rano usiądę do następnych części. Bardzo przepraszam, ale fizycznie nie dałam rady więcej! Jeśli macie błędy konkretne - proszę kierować na PW. Wtedy na 200% odczytam i odpiszę.
Kochane, jestem, przepraszam, że miałam weekendowy przestój, ale nie miałam jak odpisać na wszystkie wiadomości z telefonu. Dzięki wielkie tym z Was, które piszą pw i załączają screeny - to mam bardzo ułatwia diagnozę błędów! Cytat:
Powoli wszystkie błędy zostaną naprawione.Udało nam się dzisiaj trochę naprawić. Przed nami w najbliższym czasie (perspektywa najbliższego tygodnia): - problemy z logowaniem - przywrócenie widoku wszystkich recenzji, produktów, hitów itp. w profilu - dodanie adnotacji, kto wykonał akcje na profilu - przekierowanie starych kategorii do nowych (linki) - najlepsze i najgorsze oraz lista kategorii - intuicyjne przejście do najnowszych produktów, recenzji. Trzeba cofać - edycja i usunięcie recenzji z poziomu strony produktu - obsługa zdjęć użytkowniczek - panel dodawania składników w dodawanie produktu – ucinanie składników przy edycji składu - gruba rzecz, ale konieczny do naprawy błąd - plus naprawianie bieżących, zgłaszanych błędów. Cytat:
Kolor - nie zmienimy. Kwestia dislike - będzie dyskutowana. Dajcie szansę tej funkcjonalności. W tej chwili ją naprawiamy, aby łapki się zliczały do statystyk w profilu. Uwaga! Kliknięcie łapki w dół nie wpłynie na obniżenie liczby pochwał w profilu. MdM, daj znać, czy nadal masz problemy z liczbą pochwał. Wyślę zapytanie do IT, ale możliwe, że tak jak chimay mylisz pochwały od liczby osób, które cię pochwaliły. [1=794f4f7fd0b0868ccd574eb 97c8ebd94d2e43545_60bea4f 1edd75;57570136]Mi sie oprawa graficzna podoba, jednak od strony technicznej nie jest za dobrze - ciezko sie polapac co gdzie jest. Jak teraz znalesc poddzial np. Wlosy -> odzywki -> odzywki do wlosow suchych i zniszczonych? A potem posegregowac wedlug najlepszych w kategorii? Szukam, szukam i nie moge znalesc.[/QUOTE] Cytat:
2. To znany nam błąd, w tej chwili nie zlicza się do pochwał. Spokojnie, wiemy, naprawiamy. Cytat:
Łapki zastępuję pochwały. Ich mechanizm jest jednak do poprawy. Niestety nie zrobimy kategorii testy. Nie usuwamy recenzji negatywnych. Czy możesz proszę na priv (tak szybciej zobaczę) napisać, o których recenzjach piszesz? Chodzi mi o produkt. Cytat:
![]() Domyślnie recenzje wyświetlają się chronologicznie. Pracujemy nad tym, aby wyświetlały się: najpierw twoja, potem najpopularniejsze. Możesz je teraz sortować i filtrować. Cytat:
Marka znajduje się pod zdjęciem i jest klikalna (przenosi do strony marki). Ranking - jest osobna zakładka, są też na głównej. W tej chwili to dwa odrębne rankingi - chwalone, czyli z największą liczbą pochwał, najaktywniejsze, czyli te, która dodają najwięcej recenzji i produktów. Jest do poprawy. Ceneo - boks, który codziennie klika bardzo wiele dziewczyn i dzięki temu robi zakupy. Funkcjonalność, która wyszła ze społeczności. Mam nadzieję, że za dwa tygodnie uda Ci się przychylniejszym okiem spojrzeć na nowe KWC. Cytat:
Recenzje są, nigdzie nie zginęły. Problemem zajmiemy się w tym tygodniu.Cytat:
2. Marka znajdziesz pod zdjęciem. Będzie przesuwana wyżej. 3. Kategoria jest niżej, pod zdjęciem, obok marki. 4. Pracujemy nad czcionką ![]() Cytat:
Dalej (po świętach): - będziemy pracować na lepszym wyświetleniem marki (i na stronie produktu i w wyszukiwarce) - ranking recenzentek - do poprawy - wyszukiwarka (wspomniana sephora to dobry przykład) Cytat:
Jest mi cholernie przykro, że tak odpierasz naszą pracę. Dzięki jednak za opinię.
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej. Z kościoła możesz się wypisać, a konta na wizażu nie usuniesz.
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam. Edytowane przez lolka80 Czas edycji: 2016-03-21 o 18:17 |
|
|
|
|
#358 |
|
Szanelowa Madżesti
|
Czy można dodać do Sortowania pozycję Sortowanie wg alfabetu. Np jeśli wchodzę w jakiegoś producenta pojawiają mi się jego produkty i nie mogę sortować po nazwie ( wg alfabetu ) tylko od najwyższej oceny, od najniższej oceny, od najnowszych, od najstarszych, po hitach, najczęściej recenzowane.
|
|
|
|
#359 | ||
|
Raczkowanie
|
ojj...
Cytat:
Cytat:
![]() Akurat tego się pewnie nikt nie spodziewał. Nie po to rozdawali produkty oczekując zachwytów, aby nikt nie zaglądał bądź nie traktował poważnie tej kategorii. Te opinie powinny się ładnie wymieszać z pozostałymi ![]() Ja już tylko bym chciała, aby powróciły moje recenzje.... . |
||
|
|
|
#360 |
|
Przyczajenie
|
Zalogowałam się, mimo ze na codzien jestem bierna, ale wierna czytelniczka KWC
Wszystko zostalo juz powiedziane. Dodam od siebie: Przykro. Zabili KWC. ![]() Załączę jeszcze tylko taki hit wszechczasow: https://edipresse.pl/news/kosmetyk-w...lona-katalogu/ (...) Wśród wprowadzonych zmian znalazły się nowe funkcjonalności. Użytkownicy Wizaz.pl mają teraz możliwość zadawania pytań recenzentce oraz ich obserwowania. Recenzentki mogą być również oceniane przez użytkowników co dodatkowo wzmacnia wiarygodność publikowanych treści. W chwili obecnej katalog Kosmetyk Wszech Czasów Wizaz.pl to społeczność ponad 86 000 zaangażowanych recenzentek. Zmienił się również layout katalogu, formularze dodawania produktu i opinii są jeszcze bardziej intuicyjne, a wyszukiwarka produktów jest prostsza, szybsza i zyskała nowe filtry wyszukiwania. W nowym KWC również niezalogowani użytkownicy mają możliwość polecania wybranych produktów. Strona jest responsywna, ma nowe logo i szatę graficzną za które odpowiada firma Simply User. Za relaunch katalogu odpowiada Dorota Szostek-Rejowska, dyrektor produktu Wizaz.pl oraz Elżbieta Żywiczyńska – manager KWC, wieloletnia użytkowniczka Wizażu. „KWC jest katalogiem opierającym się na społeczności Wizażanek – dlatego też na bieżąco konsultowaliśmy zmiany, które wprowadzaliśmy z użytkowniczkami Wizażu, bądź wręcz wdrażaliśmy zapotrzebowania, jakie zgłaszały. Nie jest to koniec zmian, planujemy dalszy rozwój. Oczywiście w porozumieniu z recenzentkami katalogu. ”- komentuje Elżbieta Żywiczyńska.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne dla katalogu kosmetyków
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

nie potrafie dodac recenzji, co zle robie? Wszystko jest wypelnione

) dobrze pamiętam już jedną rewolucję w KWC.
) dawała radę

Powoli wszystkie błędy zostaną naprawione.
Bardzo prosze o jej przywrocenie i to ze wszystkimi kosmetykami, ktore mialam (niby jest napisane, ze mam 48 kosmetykow w przegrodce do zrecenzowania, ale w rzeczywistosci bylo ich okolo 10 wiecej). Jak klikam na torebke/przegrodke wyswiela mi sie 0.