|
|
#3631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
ja ich używałam dla mojej małej i skóra z niej nie zeszła ale jak masz być spokojniejsza to możesz zainwestować w jakieś Emolium albo Oilatum.
|
|
|
#3632 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() Chciałbym, żeby Hania mogła używać tych babydrem, a nie tych najdroższych Po prostu dopytuje, a skoro można, to wezmę
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzis cięzki dzien i ni wesoły
byliśmy na wizycie kontrolej u neonatologa i usłyszał smery na sercu Igorka ![]() jestem załamana dziś cały dzien szukałam kardiologa dzieciecego na cito... terminy na nfz na pazdziernik... prywatnie na maj!! szukalam w obrebie 100 km od naszego domu w kazda strone...ZNALAZŁAM cudona lekarke ktora powiedziala ze przyjmie nas jutro na nfz w poradni jako ostatniego pacjenta.. nie wierzyłam ze są jeszcze lekarze z takim sercem. 3majcie kciuki jutro za Igorka... żeby te szmery to nie było nic grożnego.. a najepiej zeby neonantolog okazał sie głuchy i nic tam nie było ![]() nawet nie wiecie jaka siła we mnie wstąpiła, że MUSZE ZNALEŚĆ TEGO KARDIOLOGA NA JUŻ skierowanie owszem dostałam co centrum zdrowia dziecka co z tego jak najbizszy termin pazdziernik ![]() byliśmy też na usg bioderek i z tym jest ok ![]() a i chciałam sie z wami podzielić moimi dowiadczeniami z wkładkami laktacyjnymi ![]() http://www.smyk.com/lansinoh-wkladki...t-niemowlaka-p polecam te ! serio jako jedyne nie przemakaja i sa bardzo wygodne ![]() a kosmetyków do malego używam http://mommecosmetics.com/sklep/kate...tu/dla-dzieci/ wyprobowałam śmietanke do kąpieli i jest świetna oraz krem na każda pogode
|
|
|
|
#3634 | |
|
Ania
|
Cytat:
czekamy zatem na wieści co i jak.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Rozeznanie
|
Misia, tez trzymam kciuki, aby ten lekarz byl gluchy i okazalo sie ze Igorek zdrowy
|
#3637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko ze coz jeden ibuprofen juz wzielam bo doktorek nie odbieral dosc dlugo.dlugo- jakies 30 min a ja bylam juz mocno umeczona bolem i wzielam.po prostu odpuszcze wieczorny paracetamol. Mam przynajmniej nadzieje na poprawe. Motylek trzymaj sie procedury szpitalne sa uciazliwe ale przynajmniej jestes pod opieka!
|
|
#3638 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia, kciuki za synka!! Oby wszystko było ok!
Pikpik, zdrówka jeszcze raz wyobrażam sobie jak się musisz czuć w takim chaosie :-/ oby szybko przeszło!
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
motylku wszystko będzie dobrze!!!
sofinka nie denerwuj się niczym, również u Ciebie będzie dobrze!!! misia z Igorkiem będzie dobrze u siostry u Malutkiej też się pojawiły szmery przetrzymali ja jeden dzień dluzej w szpitalu, potem u lekarza była i jest wszystko dobrze. Podobno u większości maluszków takie szmery występują. Trzymam kciuki !! ale wierze że będzie wszystko dobrze!!! olinko więcej optymizmu !!! ja pospałam aż godzinkę, potem wzięłam się za obiad - pojadłam, teraz leże i czytam i przeglądam internet... z przykrych wieści to takie że koleżanka musi usunąć ciążę bo na 99 % dzieciątko urodziłoby się z wadą , ale wierze że za jakiś czas uda im się na nowo i dzieciątko będzie zdrowe!!!---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Pikpik, zdrówka
|
#3640 |
|
Konto usunięte
|
Misia kciuki za to serduszko! Super że znalazłas tak szybko lekarza! Ta fakt, mama potrafi wtedy kiedy wydaje się że nic zdziałac nie można
![]() A kosmetyki drogie Nie slyszałam o nich wczesniej. Ale najwazniejsze że się sprawdziłyMotylek kciuki! |
|
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam pocytowalam i kurczę wszystko sie usunęło wrrr jak jestem wściekła wrrrr
![]() Dzisiaj na obiad placki z bakłażanów i do tego ogórki z jogurtem greckim u czosnkiem u mała w brzuszku szaleje Byłam w pepco i zakupiłam te opaski co kupiła jedna z nas nie pamietam która są świetne dzięki Ni i w biedronce były grzechowi za 10zl to sie skusiła ![]() Justyna świetne wieści ale i tak uważaj na siebie z tymi lekarzami nigdy nic nie wiadomo moja ciocia Polozna twierdzi se w tym tygodniu odejście wód może być jak najbardziej i wtedy sie kontroluje a nawet leży w szpitalu ale chyba u ciebie szyszki dobrze jak lekarz na własna odpowiedzialność Cię wypuścił powodzenia odpoczywaj Motylek 1984 mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i lekarz tylko narobił szumu i cię nastraszyl i ze jest głuchy tak jak piszesz. Igorek musi być zdrowy i tak bedzie głowa do góry ![]() Sifinka-pierwszy raz słyszę coś takiego mam nadzieje ze dotrzymasz przynajmniej do tego 36tc a nawet 40tc odpływaj dużo i nie myśl o tym dużo bo to pewnie jeszcze bardziej szkodzi stres i zdenerwowanie wiem ze łatwo sie mówi jak nas to nie dotyczy ale głowa do góry i uśmiech na twarzy musi być dobrze
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu, niefajna informacja z koleżanką
widzę, że zła passa na forum trwa a w którym tygodniu się dowiedziała o wadzie? Tak z ciekawości tylko pytam.
|
|
#3643 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mojej córki stwierdzono nieprawidłowości jeszcze jak była w brzuchu- arytmia. Byliśmy u kardiologa prenatalnego i nic niepokojącego nie stwierdzono, budowa serca i przepływy w porządku. Po urodzeniu na pierwszej kontroli u pediatry też stwierdzono szmery i dostałam skierowanie do kardiologa. Dziecko moje miało wykonane EKG i echo serduszka. W EKG był zapis prawidłowy,a w echo lekarka zauważyła w jednej komorze luźne włókienko mięśniowe, które najprawdopodobniej te szmery powodowało. Powiedziała, że to nic groźnego i że w ogóle często u małych dzieci występują tzw. szmery rozwojowe. Początkowo chodziliśmy na kontrole co pół roku i zawsze- pomimo tych ciągłych szmerów- wszystko (EKG+echo) było ok. Potem mieliśmy kontrole 1 raz w roku i ostatnią już prawie 2 lata temu. Obecnie już żaden lekarz u córki szmerów nie słyszy Wcześniej pediatra na każdej wizycie przy byle jakiej chorobie podczas osłuchiwania słyszała szmery i zawsze zwracała na to uwagę.Życzę Ci oczywiście żeby ten lekarz źle usłyszał i okazało się, że wszystko ok. ale nawet jeśli potwierdzi się to co mówił i te szmery jednak są to to naprawdę nie musi oznaczać nic strasznego
|
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
dowiedziała że 2 tyg wcześniej, ale postanowiła zrobić te dodatkowe badania i czekała na wynik... jest to przykre,ale trzeba myśleć pozytywnie i optymistycznie być nastawionym. Wierze że następnym razem im sie uda. Dziewczyna ma 36 lat.
|
#3645 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia, co do szmerów, to bardzo dużo dzieci tak ma i nie jest to żadna choroba. Z wiekiem to zanika. Ale lepiej sprawdzić. I nie zamartwiaj się na zapas, wszystko będzie OK
![]() PikPik, od jednego Ibuprofenu nic się nie stanie. Kuruj się i odpoczywaj. Ja dzisiaj już tu więcej nie zaglądam. Za dużo złych wiadomości. Idę robić bułeczki z serem. Miłego wieczoru.
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-03-21 o 18:57 |
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
smacznego
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, u nas na szczęście wszystko w porządku
Mała waży ok. 1,4 kg, ułożona główką w dół, więc już wiem, że to jej łepek mi tak momentami uciska na pęcherz No i najbardziej ucieszyłam się z faktu, że nie mam cukrzycy
|
|
|
|
#3648 | ||
|
Raczkowanie
|
Misia trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
Cytat:
![]() Jaki laktator wzięłaś w końcu? Ja dzisiaj kupiłam używaną Medelę Swing za trochę ponad 200 zł. Dokupię sobie wymienne części i powinno być ok. Cytat:
Australia super wieści
![]() 6 czerwca 2016 Tymek Edytowane przez Paula_ck Czas edycji: 2016-03-21 o 19:06 |
||
|
|
|
#3649 | |
|
Ania
|
Ania- przykre z koleżanką..
![]() A jak Ty się czujesz? lepiej? ![]() Cytat:
I waga piękna
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nam te dzieciaczki rosną oby tak dalej !!!
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ! A to, że cieżko ktg podłaczyć, to się nie przejmuj, czasem przy jednym dzieciątku jest ciężko a co dopiero przy dwóch brojach
![]() Misia - wszystko bedzie dobrze, dużo dzieci malutkich ma te szmery. Ale oczywiście lepiej, jakby się okazało, że tamten się przesłyszał. Daj znać jutro ! Australia gratuluję ! Ale dużaaaaa już !! |
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wzięłam dawkę lekarstw i jeszcze za 8 godzin kolejną. Katar cholernie mi przeszkadza :/ raz dziurki zatkane obie, raz jedna, raz obie odetkane itp. Katar gęsty nie lejący się. Cały czas pije ciepła herbatę to z miodem , cytryną , sokiem z malin i tak na cały czas.
Zobaczymy jak będzie jutro ...
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie z innej beczki, bo nie odpowiedziałyście mi wczoraj ;P
JAK MÓWICIE O OTULACZACH BAMBUSOWYCH, TO CHODZI WAM O JAKIEŚ SPECJALNE OTULACZE ZAPINANE NA RZEPY ETC, CZY ZWYKŁE PIELUCHY BAMBUSOWE, W KTÓRE OWINIECIE DZIECKO ? ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Co do ibuprofenu to niby nie można, ale jak byłam w 1 ciaży (jakoś po 30 tc) na ip z mega mega mega migreną, wymiotami itd, to powiedzieli mi że w razie co mogę wziać ibuprofen na tym etapie ciąży... ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Co do ibuprofenu to niby nie można, ale jak byłam w 1 ciaży (jakoś po 30 tc) na ip z mega mega mega migreną, wymiotami itd, to powiedzieli mi że w razie co mogę wziać ibuprofen na tym etapie ciąży... |
|
|
|
#3654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłabym bób
|
#3656 | ||
|
Rozeznanie
|
Soffinka- kciuki trzymam mocno, żeby wszystko było dobrze z łożyskiem. Bądźmy dobrej myśli
Cytat:
Cytat:
Mój też łebkiem wwierca się w pęcherz, bo już na nietoperka jest ułożony.Misia- kciuki za wizytę |
||
|
|
|
#3657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
tego mi nie powiedzieli ... ale wydaje mi się że daun
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Paula a brałaś tą 120x120, czy jakąś mniejszą też ? |
|
|
|
|
#3660 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Od teraz same dobre wieści prosimy ![]() Ewka ja planuję kupić zwykłe pieluchy bambusowe i stosować początkowo do otulania. Potem normalnie do okrycia. Ktoś tu też pisał o otulaczach z motherhood takich na rzepy ale to raczej na krótko wystarczy albo wręcz zostanie użyte raz czy dwa bo nigdy nie wiadomo czy dziecko będzie chciało być otulone... Bezpieczniej zwykłe pieluchy lub kocyki moim zdaniem, ew. później otulacz zapinany albo woombie
Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-03-21 o 19:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.

ja ich używałam dla mojej małej i skóra z niej nie zeszła 

byliśmy na wizycie kontrolej u neonatologa i usłyszał smery na sercu Igorka 

Nie slyszałam o nich wczesniej. Ale najwazniejsze że się sprawdziły

No i najbardziej ucieszyłam się z faktu, że nie mam cukrzycy 
Mój też łebkiem wwierca się w pęcherz, bo już na nietoperka jest ułożony.