młodszy on, starsza ja. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-21, 14:51   #1
whisper_of_the_heart
Raczkowanie

młodszy on, starsza ja.

Hej,
Ja mam 23 lata on 20. Około dwa lata temu poznaliśmy się ja zauroczyłam się, dla niego jak można się domyślić była to zabawa. W sumie czego się spodziewać miał 18 lat i tylko zabawę w głowie.
Po dwóch latach odezwał się, że żałuje wielu rzeczy które kiedyś robił, że stracił kontakt z bardzo wartościowymi osobami, chce wszystko naprawić o ile się da i wie, że musi dużo z siebie dać. Ostatnio dołączyłam się do niego innych znajomych podczas wyjścia na miasto. Na początku widziałam, że nie wiedział jak ma ze mną rozmawiać, gdy zostaliśmy sami przeprosił mnie, mówił że rozumie, że tak na niego reaguję. Po czasie zaczeliśmy wszyscy razem się bawić, a on nie spuszczał ze mnie wzroku, ciągle ze mną był i w pewnym momencie pocałowaliśmy się. Po tym powiedział, że to nie jest tak że on się mną bawi i żebym tak nie myślała... Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że mam do niego OGROMNY sentyment, serio, nie wiem czemu... Nie wiem o mam robić, bo wiem, że wystarczą mi nawet głupie rozmowy, żeby się przywiązać do niego... a boję się, że po chwili wszystko pryśnie jak bańka mydlana.
Czy taka różnica wieku wiadomo niewielka daje jakieś pole do popisu na tworzenie czegoś na poważnie? Wiem, że wszystko jest możliwe, ale wiadomo z chłopakami jest troszkę inaczej, później dojrzewają, a ja nie chcę znowu dostać przysłowiowego kopa w dupę...więc co robić
Stary 2016-03-21, 15:15   #2
201607040940
Konto usunięte

Dot.: młodszy on, starsza ja.

Cytat:
Napisane przez whisper_of_the_heart Pokaż wiadomość
Hej,
Ja mam 23 lata on 20. Około dwa lata temu poznaliśmy się ja zauroczyłam się, dla niego jak można się domyślić była to zabawa. W sumie czego się spodziewać miał 18 lat i tylko zabawę w głowie.
Po dwóch latach odezwał się, że żałuje wielu rzeczy które kiedyś robił, że stracił kontakt z bardzo wartościowymi osobami, chce wszystko naprawić o ile się da i wie, że musi dużo z siebie dać. Ostatnio dołączyłam się do niego innych znajomych podczas wyjścia na miasto. Na początku widziałam, że nie wiedział jak ma ze mną rozmawiać, gdy zostaliśmy sami przeprosił mnie, mówił że rozumie, że tak na niego reaguję. Po czasie zaczeliśmy wszyscy razem się bawić, a on nie spuszczał ze mnie wzroku, ciągle ze mną był i w pewnym momencie pocałowaliśmy się. Po tym powiedział, że to nie jest tak że on się mną bawi i żebym tak nie myślała... Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że mam do niego OGROMNY sentyment, serio, nie wiem czemu... Nie wiem o mam robić, bo wiem, że wystarczą mi nawet głupie rozmowy, żeby się przywiązać do niego... a boję się, że po chwili wszystko pryśnie jak bańka mydlana.
Czy taka różnica wieku wiadomo niewielka daje jakieś pole do popisu na tworzenie czegoś na poważnie? Wiem, że wszystko jest możliwe, ale wiadomo z chłopakami jest troszkę inaczej, później dojrzewają, a ja nie chcę znowu dostać przysłowiowego kopa w dupę...więc co robić
co robicie? studiujecie? pracujecie? uczycie się? Różnica wieku dla 30 latków - żadna, a dla 18 i 21 - trzy lata to kosmos.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 15:24   #3
201607111028
Konto usunięte

Moim zdaniem różnica żadna
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 15:36   #4
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

W tym przypadku różnica wieku jak dla mnie żadna, ale kwestia tego czy faktyvcznie zmieniło się jego nastawienie
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 15:39   #5
_ema_
Zakorzenienie

Jestem trochę starsza od Ciebie [ale też nie dziesięciolecia starsza], więc może patrzę już inaczej, ale generalnie 20-22letni facet w tej chwili to dla mnie dzieciak. Dostrzegam przerażająco dużą przepaść i nie związałabym się z młodszym [znacznie] mężczyzną.
Natomiast możliwe, że po prostu mam jakiś dziwny fart trafiać na chłopców w tym wieku, którzy są wybitnie niedojrzali. Ciężko generalizować, natomiast przykłady które znam zniechęciłby mnie do jakiegokolwiek związku z młodszym.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 16:35   #6
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Różnica metrykalnie nie jest duża, lepiej patrz na niego całościowo - na ile jest dojrzały, jak podchodzi do tej znajomości, nie spiesz się nigdzie. Poobserwuj.
Mój TŻ jest ode mnie młodszy 2 lata i to nie jest w ogóle odczuwalne, tyle, że my się poznaliśmy jak byliśmy już nieco starsi od Was.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 17:36   #7
201609290857
Konto usunięte

Różnica wieku między Wami nie jest duża i pewnie jesteście na tym samym etapie życia, więc nie powinna w niczym przeszkadzać. Większym problemem niż wiek wydaje się być jego nastawienie do Waszej znajomości.
201609290857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 17:59   #8
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Jestem trochę starsza od Ciebie [ale też nie dziesięciolecia starsza], więc może patrzę już inaczej, ale generalnie 20-22letni facet w tej chwili to dla mnie dzieciak. Dostrzegam przerażająco dużą przepaść i nie związałabym się z młodszym [znacznie] mężczyzną.
Natomiast możliwe, że po prostu mam jakiś dziwny fart trafiać na chłopców w tym wieku, którzy są wybitnie niedojrzali. Ciężko generalizować, natomiast przykłady które znam zniechęciłby mnie do jakiegokolwiek związku z młodszym.
Ja tak samo.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 18:26   #9
StarFighter
BAN stały

Różnica żadna, moim zdaniem powinnaś spróbować skoro on rozumie swoje zachowanie
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 18:29   #10
Hultaj
BAN stały

różnica to problem zerowy, ale problem w tym, że wtedy się z Tobą spotykał i na końcu Cię olał i teraz jest wysokie prawdopodobieństwo, że będzie tak samo. Szczególnie, że łatwo dałaś się ponownie wyrwać. Koleś widzi, że praktycznie bez wysiłku Cię znowu ma.
Jesli masz siłę to nie wplątuj się w to, nie zakochuj się, olej ten kontakt, a jak niewiele potrzebujesz by się przywiązać, szczególnie, że lecisz na niego, no to będziesz cierpieć.
A 20 lat to w mojej ocenie jest takie samo fiubździu jak 18.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2016-03-21 o 18:31
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 18:34   #11
tarkowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
różnica to problem zerowy, ale problem w tym, że wtedy się z Tobą spotykał i na końcu Cię olał i teraz jest wysokie prawdopodobieństwo, że będzie tak samo. Szczególnie, że łatwo dałaś się ponownie wyrwać. Koleś widzi, że praktycznie bez wysiłku Cię znowu ma.
Jesli masz siłę to nie wplątuj się w to, nie zakochuj się, olej ten kontakt, a jak niewiele potrzebujesz by się przywiązać, szczególnie, że lecisz na niego, no to będziesz cierpieć.
A 20 lat to w mojej ocenie jest takie samo fiubździu jak 18.
Popieram
tarkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-21, 18:39   #12
StarFighter
BAN stały

Ja mam 21 i jestem normalny
Stary 2016-03-21, 18:43   #13
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
SF - jaka jest Twoja definicja normalności?
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 18:47   #14
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Ty mentalnie masz 16
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 19:03   #15
StarFighter
BAN stały

Jestem odpowiedzialny, nie pajacuje i nie heheszkuje sobie z nieodpowiednich rzeczy, planuje przyszłość, jestem samodzielny..

Autorko jak ten chłopak posiada te cechy to nie musisz się obawiać
Stary 2016-03-21, 19:07   #16
tarkowska
Zadomowienie

Cytat:
Jestem odpowiedzialny, nie pajacuje i nie heheszkuje sobie z nieodpowiednich rzeczy, planuje przyszłość, jestem samodzielny..

Ale tu raczej chodzi o to, że on już ją raz zrobił w bambuko. A teraz ona po jednym spojrzeniu się rozpływa. Ja bym się obawiała.

Edytowane przez tarkowska
Czas edycji: 2016-03-21 o 19:08
Stary 2016-03-21, 19:08   #17
StarFighter
BAN stały

Ale dostrzega błędy z dawnych lat i teraz zależy mu tylko na kobiecie życia
Stary 2016-03-21, 19:15   #18
tarkowska
Zadomowienie

Cytat:
Ale dostrzega błędy z dawnych lat i teraz zależy mu tylko na kobiecie życia
No z tym bym właśnie uważała. Jak na moje oko to wszystko za szybko.
Stary 2016-03-21, 19:32   #19
StarFighter
BAN stały

Ms. Tarkowska, nie wiesz ze niektórzy w tym wieku robią wszystko na hura?

Z miłością czekać nie sposób

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-21, 19:36   #20
tarkowska
Zadomowienie

Cytat:
Ms. Tarkowska, nie wiesz ze niektórzy w tym wieku robią wszystko na hura?

Z miłością czekać nie sposób
No oczywiście. I popieram, bo młodość ma swoje prawa.

Ale to drugie podejście. U mnie by go w ogóle nie było, a Autorce polecam ostrożnie i powoli. Ale mimo wszystko powodzenia
Stary 2016-03-21, 22:22   #21
findsomething
Zadomowienie

Cytat:
Po tym powiedział, że to nie jest tak że on się mną bawi i żebym tak nie myślała...
Już uprzedził Twoje śledztwo Normalnie chłopak by czegoś takiego nie powiedział, bo to tak jakby DOBRY człowiek miał powiedzieć "nie, nie okradnę Cię" kto DOBRY by na to wpadł? I po co miałby tak mówić?
Cytat:
Czy taka różnica wieku wiadomo niewielka daje jakieś pole do popisu na tworzenie czegoś na poważnie?
20 i 23 to nie jest dobre połączenie. U dwudziestolatków taka róznica jest KOSMOSEM. Jestem prawie pewna, że ani on nie nadąży ani Ty nie zniesiesz jego "młodzieńczego" toku rozumowania. To zabrzmi brutalnie, ale daj sobie siana kobieto.
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 22:24   #22
StarFighter
BAN stały

23 lata to tez młódka
Stary 2016-03-22, 16:27   #23
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Mój facet ma 19, ja 21. Ogólnie różnica między nami wynosi 2,5 roku. Jesteśmy razem trochę czasu, i nie jest nieodpowiedzialny i dziecinny jak to wizazanki mówią ;p wg mnie powinnaś spróbować, a co.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-22, 16:52   #24
AlaZala
Zadomowienie

Średnia długość życia kobiety w Polsce wynosi 77,5 roku, zaś mężczyzny - 73,5 roku. Jeśli więc kobieta nie jest miłośniczką wyprawiania pogrzebów i chciałaby mieć co najmniej 50% szans na to, że pogrzeb męża ją ominie, powinna szukać mężczyzny młodszego o co najmniej 4 lata. Trzy lata różnicy to wciąż za mało...
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-22, 17:14   #25
shanta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
Średnia długość życia kobiety w Polsce wynosi 77,5 roku, zaś mężczyzny - 73,5 roku. Jeśli więc kobieta nie jest miłośniczką wyprawiania pogrzebów i chciałaby mieć co najmniej 50% szans na to, że pogrzeb męża ją ominie, powinna szukać mężczyzny młodszego o co najmniej 4 lata. Trzy lata różnicy to wciąż za mało...
Interesujący punkt widzenia!
shanta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-22, 17:15   #26
_independent
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Różnica metrykalnie nie jest duża, lepiej patrz na niego całościowo - na ile jest dojrzały, jak podchodzi do tej znajomości, nie spiesz się nigdzie. Poobserwuj.
Dokładnie. Sam fakt, że jest młodszy od Ciebie o 3 lata nic nie znaczy. Ważne czy jest dojrzały czy dzieciakiem, który skacze z kwiatka na kwiatek i jedyne o czym myśli to zabawa i seks.

Póki co radziłabym odnowić z nim kontakt na stopie koleżeńskiej, poobserwować i wtedy zdecydować czy warto się w to pakować.
_independent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-22, 19:31   #27
y@kor
Silveris

Znam dziecinnych 40-latków i poważnych dojrzałych 20-latków. Wiek nie zawsze ma znaczenie, bo to kwestia charakteru, doświadczenia, wychowania... Ważniejsze jest to jak się razem dogadujecie, co czujecie a nie to kto kiedy się urodził.
y@kor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-25, 10:06   #28
whisper_of_the_heart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Mój facet ma 19, ja 21. Ogólnie różnica między nami wynosi 2,5 roku. Jesteśmy razem trochę czasu, i nie jest nieodpowiedzialny i dziecinny jak to wizazanki mówią ;p wg mnie powinnaś spróbować, a co.
Wiadomo, to zalezy od osoby. Ja troszkę też się boję, że jeszcze się nie wyszalał do końca itd i jeszcze przyjdzie czas,ze znajdzie sobie jakąś w swoim wieku, fajną, rozrywkową i zostanę z ręką w nocniku jak zawsze haha

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Mój TŻ jest ode mnie młodszy 2 lata i to nie jest w ogóle odczuwalne, tyle, że my się poznaliśmy jak byliśmy już nieco starsi od Was.
Ja też uważam, że różnica wieku to tam mało ważna jest. Ważne jaki ktoś jest itd. Próbuję powoli, nic nie obiecuję, poważne rozmowy omijam, troszkę z nich żartuję. A co z tego wyjdzie zobaczymy, na wszystko potrzeba czasu.

Właśnie to jest ten problem, że za 5-10 lat różnica wieku 3 lata to jest śmiech bo tego się nie widzi ani nie odczuwa. A na aktualną chwilę jednak ten wiek troszkę tutaj się ujawnia i to dość często. Chociaż muszę przyznać, że ja też nie jestem AŻ tak poważną i dojrzałą osobą jak większość moich znajomych. Na ostatnim spotkaniu miałam wręcz wrażenie, że on jest czasami poważniejszy i że dojrzalej patrzy na niektóre sprawy.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:

haha nie posiada chyba wszystkich ;o
A na poważnie to ja sama nie mam konkretnych planów na przyszłość, ciagle szukam czegoś co chciałabym w przyszłości robić, czasami sama nie jestem poważna i lubię pożartować z tego i tamtego... Więc myślę, że tutaj chodzi też o to, że ja nie chcę kogoś kto powie mi za rok ślub, kolacja w restauracji, zero śmiechu bla bla. Ja jestem osoba, która nie lubi nudy, jestem w sumie jeszcze młoda i chyba się do końca sama nie wyszalałam więc może dlatego padło na młodszego chłopaka

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Rozpływa czy nie rozpływa. Ja chyba dobrze to jeszcze maskuję. To że mam rozkminy, to że mam do niego sentyment mam tylko w środku.
On wręcz się chyba boi cokolwiek zrobić że odwrócę się na pięcie i tyle mnie zobaczy. Sam też nie chce nie wiadomo czego tylko czasu ze mną więcej niż wtedy mieliśmy.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
haha ale się uśmiałam czytając to zawsze to jakiś powód żeby interesować się młodszymi
Stary 2016-03-25, 10:24   #29
201611240917
Konto usunięte

Poznałam mojego TŻ jak miał 19 lat, a ja 21.
Jesteśmy razem od 7 lat, zaręczeni.

Nie ma reguły.
A już na pewno bzdurą jest gadanie, że tylko starszy jest lepszy.
201611240917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-26, 09:53   #30
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Cytat:
uderz w stół.
Kto powiedział, że 21 latek to jest "nienormalny".
Piękny wiek ale daleko mu do życiowej mądrości i wybitnego ogarnięcia i tak właśnie być powinno.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości