![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
młodszy on, starsza ja.
Hej,
Ja mam 23 lata on 20. Około dwa lata temu poznaliśmy się ja zauroczyłam się, dla niego jak można się domyślić była to zabawa. W sumie czego się spodziewać miał 18 lat i tylko zabawę w głowie. Po dwóch latach odezwał się, że żałuje wielu rzeczy które kiedyś robił, że stracił kontakt z bardzo wartościowymi osobami, chce wszystko naprawić o ile się da i wie, że musi dużo z siebie dać. Ostatnio dołączyłam się do niego innych znajomych podczas wyjścia na miasto. Na początku widziałam, że nie wiedział jak ma ze mną rozmawiać, gdy zostaliśmy sami przeprosił mnie, mówił że rozumie, że tak na niego reaguję. Po czasie zaczeliśmy wszyscy razem się bawić, a on nie spuszczał ze mnie wzroku, ciągle ze mną był i w pewnym momencie pocałowaliśmy się. Po tym powiedział, że to nie jest tak że on się mną bawi i żebym tak nie myślała... Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że mam do niego OGROMNY sentyment, serio, nie wiem czemu... Nie wiem o mam robić, bo wiem, że wystarczą mi nawet głupie rozmowy, żeby się przywiązać do niego... a boję się, że po chwili wszystko pryśnie jak bańka mydlana. Czy taka różnica wieku wiadomo niewielka daje jakieś pole do popisu na tworzenie czegoś na poważnie? Wiem, że wszystko jest możliwe, ale wiadomo z chłopakami jest troszkę inaczej, później dojrzewają, a ja nie chcę znowu dostać przysłowiowego kopa w dupę...więc co robić ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: młodszy on, starsza ja.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem różnica żadna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
W tym przypadku różnica wieku jak dla mnie żadna, ale kwestia tego czy faktyvcznie zmieniło się jego nastawienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jestem trochę starsza od Ciebie [ale też nie dziesięciolecia starsza], więc może patrzę już inaczej, ale generalnie 20-22letni facet w tej chwili to dla mnie dzieciak. Dostrzegam przerażająco dużą przepaść i nie związałabym się z młodszym [znacznie] mężczyzną.
Natomiast możliwe, że po prostu mam jakiś dziwny fart trafiać na chłopców w tym wieku, którzy są wybitnie niedojrzali. Ciężko generalizować, natomiast przykłady które znam zniechęciłby mnie do jakiegokolwiek związku z młodszym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Różnica metrykalnie nie jest duża, lepiej patrz na niego całościowo - na ile jest dojrzały, jak podchodzi do tej znajomości, nie spiesz się nigdzie. Poobserwuj.
Mój TŻ jest ode mnie młodszy 2 lata i to nie jest w ogóle odczuwalne, tyle, że my się poznaliśmy jak byliśmy już nieco starsi od Was. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Różnica wieku między Wami nie jest duża i pewnie jesteście na tym samym etapie życia, więc nie powinna w niczym przeszkadzać. Większym problemem niż wiek wydaje się być jego nastawienie do Waszej znajomości.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Różnica żadna, moim zdaniem powinnaś spróbować skoro on rozumie swoje zachowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
różnica to problem zerowy, ale problem w tym, że wtedy się z Tobą spotykał i na końcu Cię olał i teraz jest wysokie prawdopodobieństwo, że będzie tak samo. Szczególnie, że łatwo dałaś się ponownie wyrwać. Koleś widzi, że praktycznie bez wysiłku Cię znowu ma.
Jesli masz siłę to nie wplątuj się w to, nie zakochuj się, olej ten kontakt, a jak niewiele potrzebujesz by się przywiązać, szczególnie, że lecisz na niego, no to będziesz cierpieć. A 20 lat to w mojej ocenie jest takie samo fiubździu jak 18. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2016-03-21 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Ja mam 21 i jestem normalny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Jestem odpowiedzialny, nie pajacuje i nie heheszkuje sobie z nieodpowiednich rzeczy, planuje przyszłość, jestem samodzielny..
![]() Autorko jak ten chłopak posiada te cechy to nie musisz się obawiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ale tu raczej chodzi o to, że on już ją raz zrobił w bambuko. A teraz ona po jednym spojrzeniu się rozpływa. Ja bym się obawiała.
Edytowane przez tarkowska Czas edycji: 2016-03-21 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Ale dostrzega błędy z dawnych lat i teraz zależy mu tylko na kobiecie życia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Ms. Tarkowska, nie wiesz ze niektórzy w tym wieku robią wszystko na hura?
![]() Z miłością czekać nie sposób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to drugie podejście. U mnie by go w ogóle nie było, a Autorce polecam ostrożnie i powoli. Ale mimo wszystko powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 20 i 23 to nie jest dobre połączenie. U dwudziestolatków taka róznica jest KOSMOSEM. Jestem prawie pewna, że ani on nie nadąży ani Ty nie zniesiesz jego "młodzieńczego" toku rozumowania. To zabrzmi brutalnie, ale daj sobie siana kobieto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
23 lata to tez młódka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Mój facet ma 19, ja 21. Ogólnie różnica między nami wynosi 2,5 roku. Jesteśmy razem trochę czasu, i nie jest nieodpowiedzialny i dziecinny jak to wizazanki mówią ;p wg mnie powinnaś spróbować, a co.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Średnia długość życia kobiety w Polsce wynosi 77,5 roku, zaś mężczyzny - 73,5 roku. Jeśli więc kobieta nie jest miłośniczką wyprawiania pogrzebów i chciałaby mieć co najmniej 50% szans na to, że pogrzeb męża ją ominie, powinna szukać mężczyzny młodszego o co najmniej 4 lata. Trzy lata różnicy to wciąż za mało...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Póki co radziłabym odnowić z nim kontakt na stopie koleżeńskiej, poobserwować i wtedy zdecydować czy warto się w to pakować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Silveris
|
Znam dziecinnych 40-latków i poważnych dojrzałych 20-latków. Wiek nie zawsze ma znaczenie, bo to kwestia charakteru, doświadczenia, wychowania... Ważniejsze jest to jak się razem dogadujecie, co czujecie a nie to kto kiedy się urodził.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Właśnie to jest ten problem, że za 5-10 lat różnica wieku 3 lata to jest śmiech bo tego się nie widzi ani nie odczuwa. A na aktualną chwilę jednak ten wiek troszkę tutaj się ujawnia i to dość często. Chociaż muszę przyznać, że ja też nie jestem AŻ tak poważną i dojrzałą osobą jak większość moich znajomych. Na ostatnim spotkaniu miałam wręcz wrażenie, że on jest czasami poważniejszy i że dojrzalej patrzy na niektóre sprawy. ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
A na poważnie to ja sama nie mam konkretnych planów na przyszłość, ciagle szukam czegoś co chciałabym w przyszłości robić, czasami sama nie jestem poważna i lubię pożartować z tego i tamtego... Więc myślę, że tutaj chodzi też o to, że ja nie chcę kogoś kto powie mi za rok ślub, kolacja w restauracji, zero śmiechu bla bla. Ja jestem osoba, która nie lubi nudy, jestem w sumie jeszcze młoda i chyba się do końca sama nie wyszalałam więc może dlatego padło na młodszego chłopaka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Rozpływa czy nie rozpływa. Ja chyba dobrze to jeszcze maskuję. To że mam rozkminy, to że mam do niego sentyment mam tylko w środku. On wręcz się chyba boi cokolwiek zrobić że odwrócę się na pięcie i tyle mnie zobaczy. Sam też nie chce nie wiadomo czego tylko czasu ze mną więcej niż wtedy mieliśmy. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Poznałam mojego TŻ jak miał 19 lat, a ja 21.
Jesteśmy razem od 7 lat, zaręczeni. Nie ma reguły. A już na pewno bzdurą jest gadanie, że tylko starszy jest lepszy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kto powiedział, że 21 latek to jest "nienormalny". ![]() Piękny wiek ale daleko mu do życiowej mądrości i wybitnego ogarnięcia i tak właśnie być powinno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.