|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3452 |
Rozeznanie
|
Lulka no i elegancko
![]() ![]()
![]() |
#3453 |
Mama Land
|
NADROBIENIE WAS TO ISTNA MASAKRA! Nie daję rady, autentycznie :P: nie wiem nawet o co c'man z "RZanetą" ![]() ![]() A że zostałam dziś zbesztana, to się powypowiadam trochę, licząc na to, że nie powtórzę wszystkiego, co już napisane :P: Pępkowe: U nas to podstawa. Ostro zakrapiane, na mieście. Matka i Dziecko nie uczestniczą ![]() Sunshine: Zatłukłabym Męża za poranne wyrzuty , że "nieposprzątane":pala : Co do gości: Sami byliśmy u znajomych, którzy mięli tygodniowego Maluszka. Było około 15 osób, my wyszliśmy koło 23 (zanim wyszliśmy Matka dziecka poszła się wykąpać, a ja zajęłam się Maleństwem, żeby mogła odpocząć). Wszystko zależy od osobistych preferencji - jeśli gospodarze nie mają nic przeciwko, to goście powinni czuć się swobodnie. Nie wyobrażam sobie jednak sytuacji, w której ja padam, Dzieckiem nie potrafię się jeszcze zająć/nie znalazłam rytmu, a mi się ludzie wpraszają na chatę. Pewnie siedziałabym z nimi i robiła dobrą minę do złej gry, a potem wyłabym w poduszkę ![]() Poli: Piękny nowy podpis :róża: GGI: Aż się zastanawiam, co gorsze: święta w szpitalu, czy w mojej rodzinie :P: nie żeby było tragicznie, ale nuda na maksiora ![]() U nas pełnia nie zrobiła zbyt wiele ![]() ![]() Kciuki za wizyty trzymałam, bo widziałam, ze większość z Was dziś wizytuje ![]() ![]() ![]() W ogóle czuję, ze Mała mi urosła (w końcu!) bo jakaś taka konkretniejsza się zrobiła ![]() Justyna: Piękny pokoik ![]() ![]() SIKU: Wstaję regularnie, więc o 21-22; 24-1, 4-6 no i rano ![]() Dzieki temu wciągam żelazo wg sugestii Cloche (za którą dziękuję, bo da się z tym żyć ![]() Smarrita: Przykro mi, że porządki nie wywołały akcji ![]() ![]() Ja ostatnio zaproponowałam przyjaciółce, że pomyję jej okna za miesiąc, więc niech teraz tę czynność oleje :P: No i jako że skończyłam 35 tc, to zaczęłam pić liście malin ![]() ![]() PORZĄDKI: Ostatnio tak się wczułam, że odkamieniałam łazienkę, a odkurzałam z takim zamachem, że uszczerbiłam lampę i zablokowałam rurę metalową, bo wciągnęłam pędzel do pudru i wlazł na styk do rury ![]() Alkohol: Trochę mi brakuje, więc byłam ostatnio z kumpelą w knajpie no i nabyłam kilka bezalkoholowych ![]() ![]() Za to poruszanie się między stolikami i lawirowanie między ludźmi to nie lada wyzwanie ![]() ![]() GBS będę pobierać dopiero jutro, ale jak wiecie - nie spieszy mi się z porodem ![]() Jako że nadrabiam i nadrabiam, a kolejna strona mi przybyła to wstawiam fotę dzisiejszego obiadu: krewetki z grzanką <3 Męczta się, jak ja :P:
#3454 |
Raczkowanie
|
cloche mam nadzieje że do chłopa mojego trafiły słowa i więcej takiego numeru nie zrobi. Raz już mu zrobiłam taką jazdę ale z innego powodu ale wtedy to tak dal czadu że mi osobie spokojnej już pierwszy raz w życiu zagotowało na maxa na 100 procent to zrobiłam gorszą jazdę ale dotarło do niego że przegiol na całej lini i takiego numeru drugi raz nie zrobił.
Chrzciny Mamy zamiar chrzcić w ostatnią niedzielę kwietnia. Po tej akcji a gośćmi to aż się boje chrzcin. Jak rodzinka męża się rozsiedzi to czy pobiją rekord godziny 23.
#3455 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem jak Leon przypakował od poprzedniej wizyty, może go choć trochę podtuczyłam słodyczami ![]() Cytat:
tymi wymienionymi mnie zaciekawiłaś bo jest szansa, że mogłyby mi podpasować chodzi o tę laverę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...isturiser.html z tym drugim moze być u nas problem z dostępnościa a wydaje sie jeszcze ciekawszy i skład taki ładny ![]() Cytat:
![]() no słabo z tym kremem, moze drugi będzie fajniejszy leczo z ciecierzycą jest super, zjedliśmy z pęczakiem, pycha ![]() zaciekawiłaś mnie tą prażoną ciecierzycą, je sie ja tak po prostu samą czy też jest dodatkiem do jakichś dań dwie drzemki dziś zaliczyłaś? ![]() przypomniałas mi ze zrobiłam sobie zapas kisielu, może dziś tez sie skusze, a teraz uciekam pić herbatkę z malin, mam nadzieję ze nie jest bardzo zła w smaku |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Wtajemniczenie
|
Martinix ja tez pozegnalam hybrydy tydzien temu i jest masaka
![]() Patulinka no sobie czop wylecial po prostu ![]() Lulka fajnie ze jestes pozamykana ![]() A teraz o mnie troche... Rozwarcie 3 cm, szyjka bardzo krotka, miekka- jednym slowem gotowa do dzialania. Podczas badania lekarz wyczul noge Mikiego...tak myslalam juz wczoraj jak ostatni raz aplikowalam luteine- ze to noga albo reka ![]() ![]() Nie znam wagi, bo zrobil mi szybkie USG zeby sprawdzic serducho malego. W srode mam isc na godzine 10 na KTG do mojej poloznej, doktor bedzie na oddziale wiec zbada mnie przy okazji i zrobi USG. I moze byc tak, ze w srode bede miec ciecie, wiec mam byc spakowana w domu. Jesli KTG i przeplywy beda okej to poczekamy na "po swietach" choc doktor powiedzial, ze wg Niego marne szanse. Przez ta nozke w szyjce moga w kazdej chwili odejsc wody jak sie maly naprezy. Mam sie mega oszczedzac jesli nie chce CC przed swietami ![]() ![]() ![]() ![]()
#3457 |
Zakorzenienie
|
AsiaPo
Dobrze, że nie znam smaku krewetki i nie mam na to chęci hahah ![]() U mnie wizyta taka se. Lekarz stwierdził, że dziecko będzie należało raczej do mniejszych. Max to będzie 3500g, a jak na razie to 2900g. Szyjka zamknięta, ale miękka - chociaż tyle! Kazał mi za to mierzyć ciśnienie i na następne ktg zbadać mocz. W 2 tygodnie przybrałam 2kg i trochę się zaniepokoił. Ja z resztą też nie mam sobie nic do zarzucenia pod względem żarcia i aktywności :/ no nic, liczę na tą waszą pełnię księżyca ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Kejka90 Ło matko z córko! Strasznie dziwnie chyba poczuć kończynę dziecka.. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli. ![]()
#3458 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kejka leżeć!!! ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Raczkowanie
|
Kejka no już tuż tuż i będziesz tulić dzieciątko.
#3460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie szloby ustalic chrzcin jakos tak rozsadnie? ze dziadkowie cos pomoga przygotowac? bo rozumiem, ze w domu bedziecie... na pewno nie daj sie wrobic w cos takiego ponownie, pogadaj powaznie z mezem i niech sie chlop ogarnie, musisz byc twarda... zeby nie wyszlo, ze bedziesz potem do konca zycia calej rodzince uslugiwac... nalezy ci sie szacunek, glownie wlasnie od meza, tylko niech on do tego dojrzeje.......
![]() |
#3461 |
Zadomowienie
|
no, no Asia poczułaś się żeby dać nam znak, że wszystko ok
![]() ![]() widzę, że Ty ciągle w biegu, podziwiam ![]() Kejka o kurcze, ale wieści, jeszcze przed świętami mozemy witac kolejnego maluszka ![]() będzie dobrze, głowa do góry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3462 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 3,5 kilo to nie takie małe...mój tez ostatnio ważył 2900 g ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no living nature dobrze skorze robi, ale faktycznie, w polsce trudniej o niego... ja mam stacjonarnie w dobrze zaopatrzonym bio-markecie w monachium, ale z reguly zamawiam online z jakims rabacikiem ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3464 | ||
Mama Land
|
Pozytywny w sensie negatywny chyba?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To od teraz leżeć i pachnieć! Jeszcze większy reżim niż dotychczas! Kciuki za cc po świętach. 30.03 to też piękna data ![]() Poli: Nam też samochód zdechł ![]() ![]()
![]() |
#3465 |
Winter is coming
|
kejka no nieźle, a ta nóżka w szyjce mnie zabiła
![]() ![]() ![]() btw ciekawe co u jowity, cicho dzisiaj siedzi ;] AsiaPo idź z tymi krewetkami, bo zaraz ekran laptopa zeżrę ![]()
#3466 |
Mama Land
|
No i jak u Agnesssy, bo też nie dała później znać
![]() Kejka: Spadłaś z tronu Top Spamerek! ![]()
#3467 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie, az strach lezec, wstac czy cokolwiek robic
![]() ![]() ![]() Boje sie a sama nie wiem czego... Tez myslalam o Jowicie ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Asia pewnie dlatego ze ostatnio nie mialam ochoty pisac ![]() ![]()
#3468 |
Zakorzenienie
|
do dziewczyn z wysokim ciśnieniem
Ten dopegyt pod koniec ciąży mam wrażenie że przestaje działać. Teraz też już mi zaczyna dobijać 136/85 a jeszcze niedawno było niskie w granicach 122/74 W poprzedniej ciąży było tak samo. Jak dojdą bóle porodowe to na pewno ciśnienie skoczy w zwyż + jeszcze stres. W takich momentach na bank robione jest cc bo grozi rzucawką. lulka u Ciebie chyba to doczytałam że lekarka "na zimno" nie nastawia Cie teraz na cc? To pół ciąży planowane było a teraz nie? Dziwne. Jasne że sie zdarzyć może że pozwolą początkowo rodzić naturalnie a potem cc. Mnie sie tak zdarzyło i cud że mnie nie nacieli w dole, a potem by sie okazało że cesarka i podwójnie pozszywana... Dziwi mnie po prostu zmiana zdania lekarza tak nagle. |
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z niecierpliwością będę oczekiwac środowych wieści po KTG. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Raczkowanie
|
Kejka to tuż, tuż
![]() ![]() Lulka u mnie podobnie jak u Ciebie. Proba SN, a jak cisnienie zwaryjuje to cesarka, bo strach o dziecko. Ale bede zawiedzona, jsk nie uda sie SN. Jakos po pobycie w szpitalu, porod ten juz mnie tak nie przeraza. Wlasnie wypilam dwie szklanki koktajlu banan-kiwii-maslanka-miod ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mini Monix nie dziwie sie lekarzowi. Ale dla uspokojenia, powiem Ci ze u mnie waga skacze rowniez. I przez 2 tyg. Tyje 2 kg, a kolejny miesiac stoje. Na poczatku myslalam ze to przez cisnienie, ale teraz stwierdzam ze to trzeci trymestr i juz... . Edytowane przez madzia2409 Czas edycji: 2016-03-21 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
Narobię wam smaka
Kupiłam: MELONA ![]() sok z wyciśniętych marchewek kisiel banany, kiwi - dodam jutro do jogurtu nat ![]() Ohhh ![]() ![]() cloche SO'BiO etic tak tak, no widzisz, czyli Tobie też nie zbyt podeszło. Ja jeszcze zobaczę tą resztę bo mam troszkę tych próbek - wzięłam różne odcienie bo kurczę miałam nadzieję znaleźć mój kolor i potem zamówić duże opakowanie. A ten BB lavera - słabo bardzo kryje? Ja nie potrzebuję bóg wie jakiego znów krycia, tyle tylko by jednak koloryt skóry był jednolity. I troszkę wągry zakryć. AsiaPo Ty wariatko nasza ![]() ![]() ![]() weź więcej nie znikaj bo brakuje CIebie! tak się ośmiałam przy Twoim poście hehhehhe ![]() ![]() W skrócie Ci napiszę o Rzanecie : - przyszedł kurier z paczką dla męża, więc żebym ja mogła odebrać musiał wpisać moje imie do tego tabletu, mówię: Żaneta, a ten pisze: Renata. To mówię: Żaneta, po czym on pisze Rzan.... ja kilka razy: przez ż z kropką. On zaklepał i tak na mnie wtedy patrzy: nie przez erzet? Ja z całej siły starałam się nie patrzeć na niego krytycznie: nie. No i musiał jeszcze raz wprowadzać i jeszcze raz pisać tym razem przez ż z kropką ![]() MÓZG I za podpisik dziękuję ![]() ![]() A Ty nie jesteś z mężem jakoś daleko od rodziny? Dobrze pamiętam, że macie daleko do teściów i Twoich rodziców? To jak spędzacie święta w tym roku? ![]() Pokoik piękny ale KOCYK - chcę Ci ukraść kocyk!!!! To dla Ciebie? czy dla dziecka? ![]() Ja chcę taki dla siebie ![]() A krewetki - boszeee pychaaa lucy mi nie robi tapety, wręcz mam wrażenie, że po tym wytarciu z tych grudek to nie ma zbyt różnicy przed i po:P no z autkiem ulga, chociaż dalej tam coś jest nie tak, ale nie jest to coś co może spowodować, że się nie da uruchomić czy jechać, więc ustaliliśmy, że po porodzie damy do naprawy. prażoną to tak wcinam wiesz ![]() Może ciśnienie! Ale jestem tak śpiąca - o przepraszam, teraz nie jestem pfff. A cały dzień to bym przespała. Ja szukałam kisielu bez cukru - WYCZYN. A co do herbatki - daj znać jak CI smakuje ![]() kejka Och raju! Kochana to nas zaskoczyłaś! Ale z tą stopą Mikiego między nogami to przepraszam ale się roześmiałam ![]() ![]() Oj ten Miki to wariat mały ![]() Oby to badanie nie spowodowało niczego dziś i jutro! ![]() MiniMonix oho! To sympatyczna waga:P chociaż ja sobie dziś uświadomiłam, że waga wagą, ale obwód główki mnie interere ![]() Gratuluje wizyty ![]()
![]() |
#3472 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Aaa i jeszcze mialam pisac, ze poprosilam doktora zeby mi na szybko plec sprawdzil i widzial w USG ze mały ma wodniaka jądra, ale to nic groznego i mam sie nie bac. Podobno 20% chlopcow "to" ma...
Co do CC w srode...wszystko by bylo okej, ale w takim przypadku pewnie mnie na swieta do domu nie wypisza?!? Teraz dopiero jak Smarrita napisalas o swietach to sobie tak pomyslalam...
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-21 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3474 |
Winter is coming
|
kejka co tam święta, nie przejmuj się
![]() moja młoda chyba pozazdrościła Mikiemu, bo tak czuję, jakby mi gmerała łapą w bożenie ![]() ![]()
#3475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3476 |
Wtajemniczenie
|
Velika nie sprawdzaj lepiej, bo uczucie mega dziwne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Smarrita i tego sie bede trzymac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3477 |
Zadomowienie
|
Kejka- trzymam kciuki za dobre decyzje i też czuję, że środa to będzie Wasz dzień.
Ps. Ty wyczułaś nogę tak, jak ja czuję główkę Leona. ![]() Gratulacje za udane wizyty- z długiej szyjki przy dobrych skurczach może się rozkręcić poród, więc się dziewczyny nie przejmujcie i tuczcie dalej dzieciaki w środku. Dziś to tyle- głowa mnie boli, po paracetamolu nie przeszło i mi niedobrze. Coś mam zjazd formy.
![]() |
#3478 |
Zakorzenienie
|
Kejka zaciskaj nogi i wytrzymaj jeszcze te 1,5 tygodnia chociaż. Matko ja bym w życiu TAM palca nawet nie włożyła bo bym zeszła na zawał jakbym coś wyczuła
![]() ![]() Leż kochana i odpoczywaj ![]() Te skurcze mnie wykończą chyba... chce już maj! |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Iwoncia ja wkladalam palec bo aplikowalam luteine, sama tak "o" bym w zyciu sobie tam nie gmerala
![]() Az takie skurcze masz? Trisdom wlasnie wczoraj wieczorem sobie o Tobie pomyslalam ![]()
#3480 |
Zakorzenienie
|
Polinezyjka
Ja juz o główkę nie pytałam nawet. Jaka już by nie była :p nawet wierzę mu, że dziecko nie duże będzie. Po takim ojcu i matce to jakie ma być :p pomijam moje kilogramy ciążowe oczywiście, bo to kosmos ![]() madzia2409 Jakoś bardzo nawet się nie przejmuję. Dużo przytyłam i wszystko u mnie jest możliwe, nawet te 2kg w 2 tygodnie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.