|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
|
|
|
|
#3482 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź Goka30
Migotka trzymaj się słońce Wszystkie jesteśmy z Tobą JADorek trzymam cały czas mocno Lalosia nie denerwuj się wszystko będzie okey
|
#3483 |
|
Raczkowanie
|
Migotko
następny cykl będzie nasz w końcu musi się udać Kambro teraz dopatrzyłam ,że miałaś histeroskopię to Ciebie wysłał nasz dr po laparo na ten zabieg?
27.05.2016r serduszko Od stycznia z nami nasz mały WIELKI CUD Edytowane przez alutka29 Czas edycji: 2016-03-21 o 17:42 |
|
|
|
#3484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak z ciekawości pamiętasz jaki był koszt w Diagnostyce tych badań? Jak nie to sobie zadzwonię, choć Dr mówił że wszystko można w Prokocimiu zrobić. JaDorotek...trzymam za wasz dwupak kciuki |
|
|
|
|
#3485 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny proszę doradźcie coś bo nie wiem co robić. Odebrałam wyniki ANA 2 wyszło 1:1000 typ świecenia ziarnisty. Chciałabym postarać się o drugie dziecko, ale boję się z takimi wynikami. Czy dr Przybycień może coś zaradzić na w takiej sytuacji?? Dodam, że miałam jedna donoszoną ciążę, ale wcześniej nie miałam problemów ze stawami po których mam takie wyniki:/. Czy w takiej sytuacji może do immunologa?? Miała któraś z Was taką sytuację?? Podobno przy takich wynikach powinno brać się encorton?? czy dr Przybycień go w ogóle przepisuje?? dziękuję bardzo za odpowiedzi.
|
|
|
|
#3486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana nasz Dr wysłał mnie na laparo ( nic nie wspominał o histeroskopii..) Dowiedziałam się o niej na miejscu w Dębicy, Dr Gawlik poinformował że po 4 tyg. po laparoskopii trzeba zgłosić się na oddział i wykonać histeroskopie diagnostyczną Że to podobno normalne, że po laparo jest histero, tak było w moim przypadku
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
Już po. Po wizycie i po nadziei... Okruszek urósł z 4,4 na 6 mm ale są duże wady w rytmie serduszka bradykardia, tachykardia i różne no i pęcherzyk ciążowy jest dużo mniejszy w stosunku do wieku ciąży, zarodka i ciałka żółtego. Mam odstawić leki, dostałam skierowanie do szpitala bo mam grupę krwi minus, mąż ma plus i może być konflikt dostanę immunoglobuline. Dzielny wojownik 😍😍😍
|
#3488 |
|
Rozeznanie
|
JADorotek ale czy to znaczy ze maluszek nie ma szans? Czy jest jeszcze dla niego nadzieja? Tule mocno
|
|
|
|
#3489 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=JADorotek;57716286]Już po. Po wizycie i po nadziei... Okruszek urósł z 4,4 na 6 mm ale są duże wady w rytmie serduszka bradykardia, tachykardia i różne no i pęcherzyk ciążowy jest dużo mniejszy w stosunku do wieku ciąży, zarodka i ciałka żółtego. Mam odstawić leki, dostałam skierowanie do szpitala bo mam grupę krwi minus, mąż ma plus i może być konflikt
immunoglobuline. Dzielny wojownik 😍😍😍[/ QUOTE] JaDorotek,bardzo mi przykro,bardzo...:-(U mnie bylo podobnie,tzn serce bilo dobrze,tylko plod byl jakby o tydzień starszy niz wynikało to z usg,czyli rozwinal sie wolniej.Dobrze,ze masz duzo mrozaczkow.Po zabiegu będziesz musiala poczekac z 3 miesiące z transferem,musisz byc silna...Walczylas dzielnie,jak Twoj Maluszek...
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
#3490 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
JADorotek bardzo mi przykro trzymaj się kochana
|
|
#3492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, zauważyłam dzisiaj, że na drzwiach w trn zmieniły się godziny monitoringów. pon od 17 wt od 19 śr od 17 pt od 17 sb od 17 nd od 17
|
|
#3493 |
|
Raczkowanie
|
Usypiają na chwilkę ok. 20 minut i w tym czasie kamerką (histeroskopem) wchodzą przez ciapkę do jamy macicy i oceniają jej stan wewnętrzny ( czy są polipy, mięśniaki, zrosty itd.) Tego samego dnia wróciłam do domku
|
#3494 |
|
Rozeznanie
|
JADorotek serca i nieba bym Ci uchyliła
musisz być dzielna!Kambro, mam nadzieję, że infekcja szybciutko minie jeśli chodzi o maść Pimafukort to jest rewelacyjna - bardzo szybko pomaga ![]() Migotka, musisz teraz się wyluzować i wyciszyć bardzo mi przykro z powodu takiego wyniku... ale w końcu i nad Tobą zaświeci piękne Słońce ![]() Nasze ciężarne dziewczynki, bardzo się cieszę, że Wasze dzidzie rosną i dają Wam o sobie znać tak trzymać! Życzę Wam wytrwałości i duuuużo zdróweczka!
|
|
|
|
#3495 |
|
Raczkowanie
|
JADorek trzymaj się kochana
tak mi przykro nie tak miało być. .. Bądź silna
|
#3496 |
|
Raczkowanie
|
Mówią że stres wywołany niepłodnością i jej leczeniem jest porównywalny do stresu jaki towarzyszy przy chorobie nowotworowej . No to muszę powiedzieć jak mało kto że doświadczyłam obu tych "przyjemności" wiem co to chemia , wymioty, czekanie na wyniki, niepewność jutra. Lecz niestety stres spowodowany niepłodnością jest dużo gorszy, ta na raz odebrana nadzieja i nikt nie da gwarancji że następnym razem uda się... Ja jestem silną kobietą ogarnę się, tylko po ludzku to tak jakoś cholernie przykro człowiekowi . Podobno Pan Bóg daje tyle krzyży ile jest się w stanie unieść... Na razie ten mnie powalił dość konkretnie ale dźwigne się, kto jak nie ja.
|
#3497 |
|
Rozeznanie
|
Kochana tulę Cię mocno!
musisz być silna, wiem że te słowa są mało krzepiące, bo masz w sobie niesamowity ból... jednak przyjdzie czas kiedy wyskoczysz ponad góry właśnie z tej doliny, która Cię przy sobie trzyma życzę Ci jak najlepiej!
|
|
|
|
#3498 |
|
Raczkowanie
|
JADorotek kochana moja tak strasznie przeżywałam Twoją bete z każdym dniem czekałam na informacje od Ciebie, bo wiedzialam ze zaraz bedzie mnie to czekało... nie potrafie opisac jak mi przykro i jak bardzo bym Ci chciala pomóc. Wieze że udzwigniesz ten krzyż i dasz rade, bo dobrze wiem, że zawsze dajemy rade MY STARACZKI bo nie mamy innego wyjścia i tylko my wiemy co czujemy w środku...
"Nie chce się skarżyć na swój los Nie proszę więcej, niż dać możesz I ciągle mam nadzieję, że ... Że chyba wiesz, co robisz Boże..." Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015 |
|
|
|
#3499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3500 |
|
Wtajemniczenie
|
JaDorotek,jestes naprawdę dzielną i silna kobietą ,trzymaj sie bardzo mocno,caluje!
Lalosia,Angel,macie dla mnie jeszcze Gonapeptyl?Chyba mi oferowalyscie jeśi dobrze pamiętam.Chal,a Tobie nic nie zostalo?Kto moze mi odsprzedać swoj Gonapeptyl,będę wdzięczna,proszę,dajcie znac.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
#3501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niech wiara i siła Cie nie opuszcza |
|
|
|
|
#3503 | |
|
Raczkowanie
|
Ja Dorotek tak cholernie przykro.. ,cały czas myślałam o Was.
Mocno Cię przytulam i ryczę razem z Tobą. Twój wojownik absolutnie najdzielniejszy. Trzymaj się dzielnie kochana daj znać jak będziesz po zabiegu. Mam nadzieję że wrócisz do sił,zdrówka jak najszybciej. ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:19 ---------- Cytat:
Kamila, kiedy Ty dokładnie podchodzisz? Ja wciąż na antykach jestem więc pewnie gdzieś końcem kwietnia będę miała transfer -jeśli wszystko dobrze pójdzie w końcuuuu! Tyle że nie wiem jeszcze jakie leki dostanę, ale pamiętam o Tobie. Edytowane przez jazzjazz Czas edycji: 2016-03-21 o 23:52 |
|
|
|
|
#3504 |
|
Raczkowanie
|
JaDorotek, bardzo mi przykro. Tulę Cię mocno Kochana. Musisz być silna, masz po kogo wracać. Trzymaj sie kochana.
|
|
|
|
#3505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w każdym bądź razie chętnie odstąpię. Jestem z Krakowa także chyba nie bedzie problemu żebyśmy sie jakos spotkały
|
|
|
|
|
#3506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Migotkaaa przykro mi Rzeczywiście u Ciebie jest jakaś mega blokada, albo jakiś problem, którego nikt nie potrafi zdiagnozować... U mnie przynajmniej coś od czasu do czasu się zadzieje, więc mam nadzieje, że w końcu uda sie zajść i utrzymać ciążę. Ale czas ucieka i boje się, że moje jajniki wkrótce wysiądą Ciężkie to wszystko, ale nie możemy się poddawać ![]() JaDorotek życie Cię nie oszczędza, ale jesteś dzielną kobietą, w końcu wywalczysz swoje szczęście, jestem pewna
Nie musi być łatwo, chcę tylko, żeby było warto... Edytowane przez Marzena_83 Czas edycji: 2016-03-22 o 07:34 |
|
|
|
|
#3507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez chal Czas edycji: 2016-03-22 o 08:14 |
|
|
|
|
#3508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przykro mi ...---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Chal jak tam u Ciebie?? wytrzymujesz to oczekiwanie??? jak pamiętam to jutro testujesz??? już trzymam kciuki :P byłybyśmy oprawie równo :P Justyś a ty jak samopoczucie ??? dziś jeszcze na wolnym to odpoczywaj i nie myśl o światecznych porządkach :P Jadorotek dalej mocno przytulam ... Ja po wczorajszym monitoriungu bardzo zadowolona, bo byłam ostatnią pacjentką i siedziałam tam dobre pół godziny :P wypytałam o wszystko i jeszcze nawet był czas pogadać z dr o pierdołach :P mam niski progesteron - 15 i dr zapytał, czy stac mnie na leki (chodzilo o crinome) bo musi go mi dac i powiedział, że mi da kase (pożyczy) na ten lek. oczywiście odmówiłam i powiedziałam, że dla okruszka kupie wszystko co potrzebne. i tak w aptece zostawiłam 1070 zł ... dobra chwile sie zastanawiałam, czy mam tyle na kącie:Pdostałam tez pierwsze zdjecie okruszka jest bardzo wysoko jak to dr powiedział, ale to znaczy ze dobrze :P
"Nie chce się skarżyć na swój los Nie proszę więcej, niż dać możesz I ciągle mam nadzieję, że ... Że chyba wiesz, co robisz Boże..." Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015 |
|
|
|
|
#3509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez fuglonka Czas edycji: 2016-03-22 o 08:41 |
|
|
|
|
#3510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musisz być silna dla swoich dzieciaczków. Trzymaj się kochana Chal jak tam nastawienie? Jutro trzymamy mocno kciuki ![]() lalosia88 niech maleństwo zdrowo rośnie co do kasy, to ja wydaję na leki i wizyty więcej niż zarabiam...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

Wszystkie jesteśmy z Tobą

Że to podobno normalne, że po laparo jest histero, tak było w moim przypadku 

nie tak miało być. .. Bądź silna