|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
Dobranoc
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Też powoli zasypiam.
dobrej nocki
|
#3723 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57734521]W takim razie kupię sobie. A orientujecie się czy dzieci też go mogą pić?
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Kurczę, byłabym z tym ostrożna. Dzieciom ogólnie do 3r.ż. nie powinno się podawać herbat i ziół (oprócz tych do nich skierowanych rzecz jasna). Cytat:
ani normalnie związać, bo muszę użyć miliona wsuwek, ani rozpuścić, bo wtedy to już w ogóle porażka ![]() Muszę w końcu kupić ten czystek, cały czas zapominam
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
włosy też mam ładne, nie wypadają! Pewnie po porodzie,polecą :PZazdroszczę grubych włosów ja może mam swoich dużo na głowie ale to piórka bardziej o tyle je lubię, że łatwo się układają i są podatne.
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczyny za słowa otuchy
![]() Jestem w domu nie w szpitalu. Postawiłam sobie za cel jak najmniej stresu jak najwiecej odpoczynku i obserwacje ruchów oraz wizyty na ktg Musi byc dobrze ale zacznę sie rozglądać za mniejszymi ciuszkami bo biorę pod uwagę fakt ze moze byc tak ze Ignas urodzi sie wczesniej ale zrobie wszystko by donosić Stanu łożyska niestety nie da sie cofnąć ani zahamować |
|
|
|
#3726 |
|
Raczkowanie
|
Noc przespalam na termoforku ale zapowiedzialam starszakowi ze nie ma spania ze mna.moglam tylko na wprost lezec a on to mnie spycha wala sie po mnie itd. No to juz po 2h u siebir sir obudzil i juz spal nie bedzie! Chce do mojego lozka.no to prosze! powiedzialam. Poszedl spac do meza a ja spalam sama w syna lozku.troche krotkie ale przynajmniej sama spalam.noc minela dobrze moge sie poruszac ale sztywno musze siedziec i sie nie rozgladac
na boki ale juz jest o niebo lepiej w porownaniu do wczoraj.ile wytrzymam tyle powstrzymam sie od lekarstw.
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
ANUSZKA ja czytam wieczorem na telefonie. Moze na l4 będę miala troszkę wiecej czasu na wizazu.
![]() KIARA dlatego kazdy sam dokonuje wyboru a b.dobry fotelik, ktory jest zle zamontowany tez nie spelnia warunków bezpieczeństwa to fakt..PIKPIK dobrze ze po nocy nieźle. Ciezko takiemu maluchowi czasami wytlumaczyc. Szczegolnie jak sie uprze. SOFFINKA dobrze ze w domu. Kciuki mocne, odpoczywaj, niech rodzinka jeszcze bardziej o Ciebie dba teraz. No nic zmykam do pracy
|
#3729 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dalej jest trochę krzywy, jest obrzęk. Smaruję i na noc usztywniam. W dzień bandaż mi przeszkadza,powodzenia w remoncie! My wczoraj wynieślismy meble z salonu, chcemy go odświeżyć. Ale wieczorem już miałam dość... Cytat:
Dzień dobry! Młodsza od 6 tak fika w brzuchu ze spać nie moge!kopie pęcherz, w nocy trzy razy siku byłam ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-03-22 o 07:36 |
||
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Ja praktycznie tylko na Tel czytam. Nie mam czasu i siły odpalać lapka. Działo się wczoraj tutaj. Mam nadzieje że to tylko takie straszaki. Stres na pewno nie pomaga.
Olinka ja teraz nie mam cukrzycy. Siedzę teraz w poczekalni u giną. Nie ma mojej lekarki ale ma być zastępstwo. Ciekawa jestem czy będzie ktoś kogo znam. I czy przyjdzie na 8 czy z opóźnieniem jak to ma w zwyczaju moja dr |
|
|
|
#3731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dwa dni to już zniknięcie, niedopuszczalne! ![]() Lalare też coś ostatnio przycichła ![]() Cytat:
Myślę podobnie ![]() Fiazo, powodzenia ![]() Ale beznadziejna pogoda Gdzie ta wiosna?
|
||
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie leje. Dobrze że dziś mam auto.
|
|
|
|
#3733 |
|
Rozeznanie
|
milego dnia,dziewczyny
u mnie sloneczko wychodzi )
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Zadomowienie
|
Pocieszające ze to się nie musi powtórzyć! Dziewczyny powodzenia na wizytach Soffinka,Motylek Trzymam mocno kciuki! A Tu na dzień dobry - ciekawy tekst ![]() http://www.szczesliva.pl/a-mialam-by...-cierpliwosci/ Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-03-22 o 08:46 |
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawa jestem co tam u Motylków
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie zbieram i jade do kolezanki porobić jakieś zdjęcia ciążowe, póki brzuszek ładny zgrabny :-D
I u mnie pogoda też kijowa ;/ |
|
|
|
#3738 |
|
Zadomowienie
|
dawaj to słońce do Wrocławia
dzisiaj jest tak paskudnie że nic się nie chce. Dzisiaj jadę do koleżanki, której niestety szyjka się skraca i musi leżeć i się nudzi. Jest jakoś w 34 tc. Radena, temat fotelików poruszyłaś. Ja mam Recaro Young Profi Plus. Zaufałam tej firmie, a jest tańsza niż Maxi Cosi (które oprócz tego, że jest dobre to cenę generuje niestety w dużej mierze znana marka). Ale jak tu już dziewczyny pisały - warto dany fotelik przymierzyć do auta! Bo nawet najlepszy fotelik źle dopasowany lub źle zapięty nie spełni swojej roli.
|
#3739 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja dziś wyspana jak nigdy! Moje dziecię pospało do 7.30 ![]() Cytat:
) Także u mnie niski cukier, ale ja bardziej mam problem na czczo niż po posiłkach ![]() Cytat:
Dziś mąż w domu do 12, więc ja się zaraz zbieram na łowy do sh
|
|
#3740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sushi? Ja się boję zjeść cokolwiek Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-03-22 o 09:42 |
|
|
|
|
#3741 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewuszki! Witam się z pracy- mój ostatni tydzień się kurczy coraz bardziej
W sumie jak pojadę na jakieś łowy do sh czy na jakieś większe zakupy to zawsze można podjechać do pracy na kawkę soffinka czytałam trochę wczoraj o tych stadiach łożyska i w sumie w większości przypadków pomimo III stadium, dawały jeszcze dość długo radę zaopatrywać maluszki we wszystko co potrzebne. Trzymamy kciuki za Twoje łożysko co by było najlepiej do końca ciąży wydolne. Wiem, że to pewnie trudne ale postaraj się nie denerwować i jak najwięcej odpoczywać honcia gratuluję samych dobrych wieści z wizyty! U nas też dzisiaj leje ale szczerze mówiąc w taką pogodę jakoś łatwiej mi w biurze siedzieć , bo nie zazdroszczę ludziom zza okna ![]() Miłego dzionka! |
|
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam mega długiego posta i mi go zjadlo:-( ech ech
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !!
![]() Takie głupoty mi się śnią , że się zastanawiam skąd to się bierze ![]() Noc nawet przespana oprócz 4 pobudek na siku ... i o 2 w nocy Maja szalała w brzuszku. Wstałam nie przytomną :/ Jak na razie to czuje się ciut lepiej, katar dalej jest, ale aż tak nie przytyka mnie... jeszcze się nie ciesze. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- koleżanka pojechała termin ustalić i ją zostawili w szpitalu..dzisiaj będzie zabieg...
|
#3744 | |||||||
|
Ania
|
Dzień dobry!
![]() U mnie słonka co prawda nie ma, ale nie pada na razie, więc nie jest źle ![]() Cytat:
chociaż dziecko pewnie im starsze, tym bardziej zawiedzione, bo pewnie jeden prezent, a tak miałoby dwaA co do ubioru.. moj tż też nie lubi jak mu za gorąco, i często też paraduje "dziwnie" ubrany w porównaniu do innych ![]() Nie przemówisz mu, że wygląda dziwnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie można myśleć w ten sposób, bo zwariujesz! Moja mama np straciła córkę godzinę po porodzie i co mam myśleć, ze u mnie też tak będzie? nie myślę o takich rzeczach, nie można ześwirować... Cieszmy się, że wszystko jest ok, nie myślmy co może się zdarzyć. Więc po raz kolejny głowa do góry. Cytat:
Cytat:
piękne podejście! Cytat:
oby tak dalej![]() Ciekawe jak tam u motylka?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||||
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dzisiaj wyjątkowo długo pospałam ale za to takie głupoty mi się śniły, że masakra. Małe dzieci, lasy wilki i do tego trochę zboczonych scen... ![]() Dziś wieczorem jedziemy na SR ciekawe czy się czegoś nowego dowiem. Ostatnio jedna z dziewczyn (termin na koniec miesiąca) była mega zaskoczona, że kikut pępowinowy trzeba pielęgnować i, że tak od razu sam nie odpada... Porażka jakaś XXI wiek, internet wszędzie a podstawowej wiedzy brakuje przyszłym mamom![]() Olinka Ty masz dzisiaj diabetologa prawda? Mam nadzieję, że on Cię uspokoi Uszy do góry, brzuch po przodu ![]() Właśnie sobie uświadomiłam, że moje dziecko od rana się nie rusza... ale kujnęłam ją paluchem w głowę i mi oddała z bańki ![]() Idę trzeć chrzan ... Trzymajcie za mnie kciuki
Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-03-22 o 10:20 |
|
|
|
#3747 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zastanawiam się co sobie myślały wcześniej takie kobiety, które są zawiedzione PRAWDZIWYM macierzyństwem. Nie wiem- myślały, że będzie jak na reklamach i w żurnalach i potem gdy dziecko w nocy płakało przez 4 godziny i w ciągu jednego dnia obrzygało całą swoją garderobę są załamane? Albo gdy drze się podczas kąpieli, która miała być wspaniałym przeżyciem, nie lubi jeździć w wózku podczas gdy one zaplanowały sobie długie spacery na łonie przyrody...Chyba każda racjonalnie myśląca kobieta ma świadomość tego, że może być różnie, że są różne dzieci i może nam się trafić to z półki "high need" Ale czy trzeba wtedy zaraz tak narzekać? Ja jak słyszę takie gadki zawiedzionych mamuś to mi się nóż w kieszeni otwiera, bo są kobiety/ rodzice, którzy mają bardzo ciężko w życiu, chorują lub mają chore dzieci i jakoś dają radę... Których dzieci cierpią każdego dnia i nie wiedzą czy będzie im dane spędzić razem kolejny...Wiadomo, że bywa raz lepiej, raz gorzej, często zmęczenie i niewyspanie bierze górę ale jeżeli tylko ma się zdrowe dziecko, które dobrze się rozwija to należy codziennie dziękować za to wszystkim mocom świata, a zmęczenie i inne przejściowe tak naprawdę błahe problemy spuścić na drzewo
|
|
|
|
|
#3748 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale NARAZIE nie wypadają, nie przetłuszczają się i ładnie się błyszczą. Coś za coś ![]() Cytat:
moja to jak się kręci, że nieraz budziłam się z jej pupą na mojej twarzy ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57743186] A co dajesz córci do picia? Moja na śniadanie pije ze mną rooibos a potem w ciągu dnia wodę. Chyba że gdzieś jesteśmy to wolę jej dac coś ciepłego, wtedy rooibos też[/QUOTE] Woda albo herbatki owocowe (ale nie granulowane, bo dużo cukru mają, a tego chcę uniknąć), od czasu do czasu koperek, i dużo mam soków od babci, truskawkowych, malinowych, więc też jej rozcieńczam. Ta herbata co jej podajesz, też jest super, bo zawiera śladowe ilości teiny, a to głównie jej dziecko nie powinno w takim wieku przyjmować. Zazdroszczę! U mnie pada ![]() No właśnie Olinka, na spokojnie, nerwy Ci nie służą. Cytat:
|
|
|
#3749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie bez sensu mieć urodziny w któreś święto, lepiej mieć radochę 2 dni ![]() Haha no to masz gorącego chłopa w domu ![]() Cytat:
Też tak czasem robię Wcześniej mi nie oddawała od razu, chyba za mała była, a teraz reakcja jest natychmiastowa Kurczę, tylko żeby nie było, że po porodzie się nam odwdzięczą za te zaczepki... |
||
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej się od początku nastawić, że po prostu może być różnie Będzie miód albo g**o, które wypłynie z pieluchy aż po samą główkę kilka razy pod rząd
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

dobrej nocki
ani normalnie związać, bo muszę użyć miliona wsuwek, ani rozpuścić, bo wtedy to już w ogóle porażka 
na boki ale juz jest o niebo lepiej w porownaniu do wczoraj.ile wytrzymam tyle powstrzymam sie od lekarstw.

ale na dzisiaj już spokój, bo coś już brzuchol mi się spina. Moja macica dzielnie ćwiczy
wszystko będzie dobrze, jesteście pod dobrą opieką lekarzy
ja czekam na kwiecień i też się biorę za kompletowanie
dalej jest trochę krzywy, jest obrzęk. Smaruję i na noc usztywniam. W dzień bandaż mi przeszkadza,
Gdzie ta wiosna? 

Wcześniej mi nie oddawała od razu, chyba za mała była, a teraz reakcja jest natychmiastowa