|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Bardzo dobrze, mi również wyszło ujemne
![]() Cytat:
Moje podsumowanie: -9 dni do testu ![]() Chwilowe napady energii Chcica na słodkie Dzisiejsze delikatne beżowe plamienie Muszę się doinformować jak interpretować pozycje i wielkość szyjki, bo jakaś nietypowa jest ![]() Tak,tak, a potem będzie, że tylko się schizowałam...
|
|
|
#3962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że masz wolne. Zasłużony odpoczynek ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
lecz nie jestem pewna.
|
|||
|
|
|
#3963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Atmosfera ogólnie pewnie będzie spoko, tylko nikt nie będzie chciał, żebyśmy wspominali Córkę, jakoś niektórych to drażni, że wciąż pamiętamy i myślimy, zwłaszcza moją mamę. A dla nas to ważne, żeby o Niej pamiętać... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3964 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Więc jak widać staniki "lepsze" jakościowo mają troche inną rozmiarówke Pamiętam jak je mierzyłam, o jezu myślałam, że się udusze, tak mnie ściskała.
|
||
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3966 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Mam dziś 31dc i według średniej długości fazy lutealnej dziś lub jutro mam termin spodziewanej @ Przyznam ze bardzo pozytywne nastawienie mam w tym cyklu i duża nadzieje. Jak na razie to czuje od dzisiaj delikatnie podbrzusze. Natomiast niezwykłym jest to ze w ogóle nie mam wrażliwych piersi, a zazwyczaj z tego co kojarzę mam ten objaw @ pare dni przed.... Może jednak skuszę się na testowanie jutro, chociaż miałam nigdy nie testować jak nie ma dużego opoźnienia :-D Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3967 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie mogę juz się doczekać wizyty u gin... Najlepsze jest to, ze wczoraj miałam tego mega dola, pojechałam potem na bieżnie, a tak w siłowni lecą 'trudne sprawy' i co? Oczywiście odcinek o ciąży Cytat:
Skąd ja to znam trzymam kciuki, żeby opóznienie było 9-miesięczne
|
|||||
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz, po co to się tak stresować
Cześć U mnie bez zmian, chyba już przywykłam że zawsze mam temp umarlaka
|
|
#3969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale tylko trochę bo potem będzie stres o kupki, ząbki, zdarte kolana, oceny, dziewczyny...
|
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() Jakiegoś mam dziś doła, weźcie dziewczyny potestujcie i sypnijcie dwoma kreseczkami, żebym jakoś odżyła ![]() Dziś znowu idę do lekarza, sprawdzimy czy pregnyl spowodował ładne pęknięcie pęcherzyka o czasie, wg. mnie było to w piątek, bo czułam jakby ból owu, a później już nic... Dziś mi się śniło, że zrobiłam test i były dwie kreski, ale zastanawiałam się czy to nie pozostałości pregnuly (bo on pokazuje II jak jeszcze jest w organizmie) Poza tym w piątek wylatujemy do Norwegii i ja już jestem cała w strachu, śniła mi się już katastrofa lotnicza z nami na pokładzie, ile ja nerwów zjadłam w tę noc |
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze co do snów to wczoraj zapomniałam napisać że mi się śniło że w ciążę zaszły Nemmireth (tylko pod starym nickiem nam pisała ) i malaMi mam nadzieję że sen się sprawdzi ![]()
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-03-22 o 11:31 |
|
|
|
|
#3972 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale atmosfera jest tam na tyle miła, że to nic nie szkodzi, ważne, że rodzina ![]() Mojej teściowej menu jeszcze nie zdążyłam dobrze poznać, ale już wiem, że jak imprezy to: bigos, sałatka, zrazy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A, że jedną już straciłam, to ciało jest już wyczulone na odczucia i się schizuję...Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj zauważyłam krew w nosie Wyczytałam, że to się często zdarza... A jak to u Was było? Miałyście lub macie delikatniejszą, ukrwioną śluzówkę nosa?
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-03-22 o 11:29 |
|||||
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może dzisiaj w nocy? A krew w nosie też miałam, jakoś 2 razy od zajścia w ciążę
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to trzymam kciuki, ja zawsze testuje nie umiem wytrzymac :P Cytat:
nooo kochana to oby to było prorocze! bo jak nie to bedę trzelac jak twój kot w avatarze ![]() ![]() : brzydal:A, ze płodne chyba się zaczynają to muszę przystąpić do zmasowanego ataku na TŻ! No byłoby pięknie urodzić na święta, ale jakoś w głębi czuje, ze naprawdę czeka nas jeszcze daleka droga. Na święta będziemy juz z jego wynikami i po wizycie w klinice więc bardzo trzymam kciuki za nas, bo nie chciałabym świąt na smutno
|
||
|
|
|
#3977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, ja miałam. Dwa razy, ale to po pozytywnym teście i becie. Taka mała ilość krwi po wysmarkaniu nosa, naprawdę bardzo niewielka ilość. Ja mogłabym cały czas spać. Chata nieogarnięta na Święta i nie wiem, czy coś ogarnę, może jutro Prace dyplomową też przerwałam od kiedy zrobiłam test ciążowy, ale obiecałam sobie, ze dzisiaj przysiądę do niej bo sama się nie napisze, a do 15 maja musimy oddać |
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3980 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czułam się ściśnięta jak sardynka Ale trzeba przyznać że dzięki temu stanik się trzymał całą noc a był bez ramiączek, także byłam bardzo zadowolona. No i dzięki temu już wiem jak te piersi ułożyć żeby był efekt push - up ![]() Cytat:
![]() Testuj kochana jutro. My trzymamy ![]() Cytat:
Nie dość że starali się 14 miesięcy to jeszcze pomylili jego badania w klinice i myślał że jest bezplodny ![]() Cytat:
I u mnie zawsze, w każdym przypadku ta zasada się sprawdza.Pamiętam jak kiedyś koleżance ze studiów śniło się że jest w ciąży z dziewczynką. I mówi do nas: ee spokojnie śni się zawsze na odwrót. A nasz współlokator: Masz rację Asia, będzie chłopczyk ![]() Daj nam koniecznie znać jak po wizycie ![]() Cytat:
Co do kuchni tesciowych i mam to gdyby dało się je połączyć to mielibyśmy dania na poziomie Masterchefa Moja mama lubi wyszukane dania ale znów nie umie ich przyprawić, są takie mdłe. Za to teściowa robi tylko tradycyjne potrawy: schabowe, de volaie, krokiety, gołąbki, golonka, itd. Wszystko raczej bardzo tłuste ale za to bardzo doprawione. Aż bym powiedziała że za ostre i za pieprzne dla mnie. Ale sałatki robi genialne. No i robi najlepsze spaghetti bolognese Ale i tak uważam że moja kuchnia jest najlepsza
Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-03-22 o 13:42 |
|||||
|
|
|
#3981 | ||
|
Zadomowienie
|
dzięki
Cytat:
![]() Cytat:
ja tam bym chciała nawet tradycyjna kuchnie umiec, ale wciąż uważam, ze średnia kuchara ze mnie a lubie robić w kuchni, chyba zbyt krytyczna dla siebie jestem ![]() tylko lubie jasne przepisy albo jak mi ktoś wytłumaczy jak krowie na rowie
|
||
|
|
|
#3982 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zadzwoń może po kogoś z rodziny, żeby pomógł sprzątać? Będzie lżej... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi się dzisiaj śniło, że mnie niedźwiedź gonił
|
|
|
#3983 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
daj znać jak po wizycie ale mam przeczucie że pęcherzyk pękł i będą dwie kreski ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie, ale postaram się dzisiaj
|
#3986 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Niestety mam ograniczony czas ponieważ to da mnie czas egzaminów na studiach także przepraszam, że nie na bieżąco Was odwiedzam. Wpadłam was poinformować, że okres mi się spóźniał byłam u lekarza, skierował mnie na bete i ciąży brak. @ wreszcie przyszła tak więc zaczynam ponowny cs i jak tylko się skończy zaczynamy działać serdecznie Was pozdrawiam i życzę Wesołych Swiąt
|
#3987 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie wie czy wierzyc ale zrobilam test ciazowy dzisiaj rano i odlozylam go po chwili bo slabo sie pokazywala kreska kontrolna, wiec zajrzalam do niego po orzyjsciu do domu i sadwue wyrazne kreski (test check go)dzisiaj mam 8/9dzien po owu. To mozliwezeby tak wczesnie pokazal??? Jutropojde na bete. Jeszcze w tym cyklu z dwocg jajnikow
po raz pierwszy z lewego od kiedy sie staram. Co myslicie?
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nby wynik testu powinno sięodczytywać do 10 minut, ale skoro piszesz, że i tak kreska kontrolna się pokazywała tylko słabo to może powtórz test? Biegła w temacie nie jestem, ale test i bete chyba najwcześniej robi się w dniu spodziewanej @ Trzymma kciuki |
|
|
|
|
#3990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja trzymam kciuki, za wyniki i za wizytę ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

Całe szczęście od środy mam wolne to może coś poogarniam bo w domu wszędzie z 1 cm warstwy kurzu leży, a o ogrodzie zdewastowanym przez psa już nie wspomnę
za wizytę 

Wyczytałam, że to się często zdarza... A jak to u Was było? Miałyście lub macie delikatniejszą, ukrwioną śluzówkę nosa?
I u mnie zawsze, w każdym przypadku ta zasada się sprawdza.
Ale i tak uważam że moja kuchnia jest najlepsza
a lubie robić w kuchni, chyba zbyt krytyczna dla siebie jestem