|
|
#361 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję Wam dziewczyny tej zgagi, mnie też dopadła ze 2 razy, a wcześniej nie wiedziałam nawet co to jest. ;/ Co do KFC to ostatnio miałam smaka, ale na maka i poszliśmy z mężem, zjadłam cały zestaw, buła, fryty, cola. ![]() U mnie z takich irytujących objawów to jeszcze są te prądy w stopach, o których kiedyś Wam wspominałam. Czytałam w necie, że to zespół niespokojnych nóg (kiedyś była często reklama radiowa jakiegoś specyfiku na to i brzmiało dziwnie, jak jakiś wymysł, a to prawdziwe zjawisko niestety jak się okazuje, na jakimś blogu było nawet wymienione jako "rzadka dolegliwość ciążowa" ), biorę żelazo, magnez i potas, jak polecił lekarz, trochę pomogło, ale dalej wkurza mnie.
|
||
|
|
|
#362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#363 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie na co ja mam jeszcze ochotę? na łososia!!
najchętniej wędzonego - ale wszędzie gdzie patrze to są tylko na zimno jutro chyba sobie ulżę trochę i zrobię pieczonego na obiad
|
#364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm nie zazdroszczę tych niespokojnnych nóg
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O coś takiego: ![]() Przymierzyłam moje dwie wiosenne kurtki, póki co dobre
|
|
#366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O matko bosko! Nic mi nie mow o zespole niespokojnych nóg!! Tez mnie męczyło cholerstwo od tygodnia? No masakra nie moge normalnie zasnąć musze wierzgać kopytami a TZ sie tylko śmieje...Co do ciuszków i tego ze sa typowo niebieskie dla chłopców i różowe dla dziewczynek a waśnie ze nie byłam przed chwila na giełdzie na chwilkę i wlasnie widziałam takie o cuda ImageUploadedByWizaz Forum1458649895.247725.jpgPowiedzcie mi dziewczyny te ktore juz były i te ktore idą w jakich tygodniach wypada Wam to badanie połówkowe? Ja niestety musiałam przełożyć moje bo kielczanka z pracy bierze urlop i wypadnie mi 22t lub 21t5d i nie wiem czy to nie jest za późno... Babka w recepcji mi pwoiedziala, ze doktor preferuje do 24t i jak chciałam wczesniej to mowila ze wczesniej bedzie za wcześnie.... Ale ja gdzies czytałam pamietam ze niby w 20 najlepiej widac serduszko ehhh |
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-03-22 o 13:44 |
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wypada w 21+3
|
|
|
|
#369 | ||
|
Zakorzenienie
|
wcale się nie dziwię taaak kasa już wydana czekam na następny przelew Cytat:
Cytat:
Ja niestety od wczoraj nie zapinam już kurtki zimowej, proszę o wiosnę
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem idę na prywatne usg między 22 a 24, bo mój lekarz uważa, że wtedy najlepiej ocenia się płód zwłaszcza serduszko. Nie martwią mnie te terminy, bo mam co wizytę usg i na bieżąco lekarz ocenia czy wsio ok USG połówkowe do 22+0 się robi.Ale Ci poszło!
|
|
#371 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A i tak w sumie piekłam go potem, bo tartę zrobiłam z nim i z camembertem, gruszką i rukolą. Mam chęć to powtórzyć. ![]() Cytat:
Słyszałam, że oprócz żelaza, magnezu, potasu jeszcze masaże łydek pomagają.Ciuszki na giełdzie fajowe. ![]() Ja idę na samym początku 21 tygodnia (skończonego) na połówkowe, ogólnie mówili że im później tym lepiej widać wszystkie ważne elementy. |
||
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#374 |
|
Rozeznanie
|
Hmm... Kurczę, to tak się zastanawiam, czy ja nie za wcześnie? Dziś idę prywatnie, a mam 20t3d. Idę za tydzień w środę (więc będzie 21t4d) na nfz do swojego prowadzącego. Ale on ma słabe usg w przychodni. Na jakieś poważniejsze sprawy kazał mi przychodzić do szpitala, bo tam ma dobry sprzęt, ale za tydzień idę normalnie do przychodni, gdzie ja jak patrzę na monitor, to nic nie widzę
![]() Myślicie, że za wcześnie mam to dzisiejsze?
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem
![]() Cytat:
|
|
#376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mogłabym jesc kfc i McDonalda codziennie, na zmianę z pizza ewentualnie :/ bede miała fast foodowe dziecko ![]() A jak miałam na początku ciąży wstręty jedzeniowe i nic mi nie pasowało, tak na kfc zawsze miałam ochotę
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie między 18 a 22 się robi więc ok
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
ja z wrześniówek, ale wpadłam zapytać, ile jest mam z Poznania i okolic, bo niestety nie mamy żadnych znajomych małżeństw (ani tym bardziej rodziców) z mężem tutaj, a chciałabym poznać nowe osoby na podobnym etapie życia jak my
|
|
#380 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale patrząc obiektywnie na twarzy nie przytyłam i w ogóle mam wrażenie że poszło mi tylko w brzuch i tyłek, ale od dziś bede więcej spacerowac, bo jedzenia odmówić sobie nie potrafie :P Cytat:
też chce! ![]() mega, ja kupiłam dopiero 3 pary body :P jestem daleko za murzynami
|
|
#381 |
|
Rozeznanie
|
Uff, no to mnie uspokoiłyście, dzięki
![]() A gofry to i ja bym zjadła. Takie z bitą śmietaną i owocami. Ale nie mam gofrownicy Moja koleżanka miała i robiła super, najlepsze na świecie - ale wyjechała do Stanów A tak to tylko latem nad morzem mi tak smakują Kurde, mam jakieś deja-vu, jakbym już kiedyś ten post pisała
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#383 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to ja miałam identycznie żadne zdrowe jedzenie, fuj było wszystko ale McDonalda to mmmmmm nie mogłam sobie odmówić teraz mnie odpycha ale ostatnio byliśmy dwa razy na takim burgerze z wolowinki, pyszny był a to KFC jak dzisiaj wciągnę to chyba nosem Mmmm stripsiki albo pałki mniam mniam albo jeszcze longer albo twister a na gofra... Phi!! Tylko czekam aż pojadę do domu na święta i pojedziemy nad morze wciągnę z dwa!!! z bita śmietana brzoskwiniami i truskawkami albo malinami albo kiwi.... Albo z krówka i wiśniami ahhhhhhhh---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
My to samo ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Ja jestem z Poznania ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
Ja mam 4 moze po wczorajszych pierogach z 5 Hahahha ale było warto ale mam to.... Na szczęście na twarzy schudłam, wydłużyła mi sie albo co? Mam nadzieje ze nie spuchnie z czasem
|
||||
|
|
|
#384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
haha spokojnie, chodzi mi, że po synku mam bardzo dużo rzeczy na razie poza jednym komplecikiem bluzka + spodnie nic nie kupiłam
|
|
|
#385 |
|
Rozeznanie
|
A mnie naszła taka refleksja. Dziewczyny żartowały o (nie) farbowaniu włosów w ciąży, bo się urodzą rude dzieci. Sama jestem ruda i w dzieciństwie w ogóle mi to nie przeszkadzało, byłam lubiana i nie traktowano mnie inaczej z tego powodu. Jednak w okresie dorastania kolor włosów zaczął być problemem, jestem dosyć nieśmiała a rudy kolor włosów zwraca uwagę. Spotkałam się również z docinkami. Chyba dlatego mniej więcej od szkoły średniej farbowałam włosy na ciemny brąz, w tym czasie nabrałam trochę pewności siebie (zdeterminował to wiek? a może włosy?- nie wiem) i poznałam tż.
Obecnie mam włosy w kolorze rudego blondu i jest mi z nim dobrze, pasuje mi. Zastanawiam się czasami czy mój syn odziedziczy kolor włosów po mnie czy ciemne po tż, ale nie to jest ważne. Ważne, by był zdrowy i spotkał w życiu ludzi, którzy będą go akceptować a nie posługiwać się stereotypami... Taki monolog
|
|
|
|
#386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taka historyjka, mama mi ją często opowiadała: Jej koleżanka z klasy bardzo kiedyś "maltretowała" inną koleżankę - typowo rudą z piegami. Nie dała jej żyć. Jakież było zdziwienie za kilkanaście lat, gdy sama urodziła typowo rude z piegami dziecko. Ani ona, ani jej mąż tacy nie byli. Ciekawe
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem ruda
, synek w lato miał takie lekko rudawe włosy, ale teraz ma piękny platynowy blond. Dziewczyny mogą być rude i piegowate po mnie, byłyby słodkie ja kocham moje wlosy, jedna z niewielu rzeczy, które w sobie lubię, kolor jest niepowtarzalny, nie do uzyskania farbą. Nigdy nic z nimi nie robiłam (farb, szamponów), mam ładne loki, złoto- rudy kolor, wyróżniają mnie w tłumie ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
Hej Laseczki nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta
nie było mnie prawie 2 tyg . Zatrzymałam sie gdzieś na 125 str poprzedniego wątku - nie wiem czy bede w stanie to nadrobić . Komp mi zdechł i był tak długo na naprawie, a moja kom jest taka stara że wizaż nie chciał współpracować... W każdym razie już jestem i witam sie z Wami . Co słychac u nas 5ty miesiąc i od tamtego poniedziałku czuję ruchy . Pozdrawiam Was wszystkie bardzo cieplutko .
|
|
|
|
#390 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja właśnie upieklam ciasteczka kokosowe mmmm, ale takie fit, bez cukru tylko z miodem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

), biorę żelazo, magnez i potas, jak polecił lekarz, trochę pomogło, ale dalej wkurza mnie.

<3
najchętniej wędzonego - ale wszędzie gdzie patrze to są tylko na zimno
jutro chyba sobie ulżę trochę i zrobię pieczonego na obiad 

Słyszałam, że oprócz żelaza, magnezu, potasu jeszcze masaże łydek pomagają.

żadne zdrowe jedzenie, fuj było wszystko ale McDonalda to mmmmmm nie mogłam sobie odmówić
a to KFC jak dzisiaj wciągnę to chyba nosem Mmmm stripsiki albo pałki mniam mniam albo jeszcze longer albo twister