|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Corka_rosy, bo miałam wklejać zdjęcie, a z telefonu to mi idzie jak krew z nosa... łózko takie: http://img18.allegroimg.pl/photos/or.../64/5771156475 z materacem pianka-kokos.
Wymyśliłam sobie, że zrobię mu mebelki w kolorze dębowym, naturalne drewno i do tego kolorystyka... no, powiedzmy marynarska: białe ściany i czerwone, niebieskie dodatki. Białymi meblami wyżyję się u Zosi w pokoju ![]() Malpka, Filip też miewa ataki "NIE UMIEM". Albo NIE WIEM. Emocje wszystkie na wierzchu i jedna mała iskra zapalna i jest wielkie boooooom. Zapalona lampka i czytanie u niego trwa czasami i 2h. Gada sobie, śpiewa, tańczy. Byou, niesamowita jest Zosia ze swoją empatią. Ale wydaje mi się, że po mamusi taka W sumie to jestem pewna.Moderna będzie niespodzianka! Klementyna ja jadę do teściów na święta, a tam to jakoś dziwne jedzenie :P
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Zabiegana
TŻ teraz przez tydzień w DE ale nawet jak jest na miejscu to praca 8-20 a w sezonie 7-22 więc o pomocy mowy nie ma ![]() Cytat:
dla mamyMój K. to nienawidzi kisielu, galaretek, naleśników a ja się jarałam że przyrządzam mu deserkiK. na 1 urodziny miał pierwsze 4 na raz i to górne ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Słyszałyście o Brukseli? Mój tata tam pracuje, na szczęście już przyleciał do PL i siedzi obok, bo bym chyba osiwiała
|
|
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co on robi?slyszalam dzis ranow radiu .. ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- tzn?
|
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
J. też na zawołanie nagle niczego nie umie, albo jest "coś ty mamusiu, za mały jestem żeby to zrobić", w szpitalu mówił że on chory i nie może samochodzika podnieść z podłogi, zawsze znajdzie jakiś argument. Często ubieramy się do przedszkola, przychodzi moja mama i J. od razu leci "babciu pomożesz mi?", przy babci nic nie umie, ale mama już wie że nie pozwalam tak wyreczac i szanuje to.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1116 | ||
|
Zakorzenienie
|
eeee, normalny 3 latek.
miał bunt dwulatka? wszystko to przechodziłam na wiosnę rok temu. teraz mam (odpukać!!!!!!) ideał. i mam nadzieję, że "trudny 3latek" nas ominie ![]() Cytat:
![]() u nas było "czy urodziny do mnie przyjdą?", "czy urodziny już idą?" ![]() Cytat:
u nas jak śpi, to jest wieczorem aktiv do 23ej... jak nie śpi pada o 20.30. a co jedzą?! mój wszelkich placków. ale tylko w domu ![]() Bruksela -
|
|
|
|
#1117 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U notariusz zrobili takie cyry z Zosią, że... wyszliśmy po wszystkim z tż i się poł godziny śmialiśmy. To był nerwośmiech na odreagowanie stresu. Filip wył, że chce zupę pomidorową. U notariusza! Jak mówiłam, że w domu ugotuję to wył jeszcze bardziej bo on chce tu i teraz. Zosia wisiała na cycu (z ciekawych miejsc do karmienia to chyba mi jeszcze tylko kościół został). Wczoraj Fifi wpadł w histerię bo chwalił się, że malowali im buźki w żłobku w kwiatki z okazji "Pani Wiosny" i tż zapytał jaki kolor pisaków do skóry mieli. No i rozpętało się piekło bo to: a) nie są pisaki tylko farby b)nie do skóry tylko do twarzy! Cytat:
Moderna, u Ciebie pewnie też był DZIWNY BARSZCZ ![]() robią coś na zakwasie żytnim (ale jakoś nie kwaśne dla mnie) z mlekiem... smakuje to ohydnie, do tego kiełbaska, jajko. Niby barszcz, ale ani barszcz biały, ani żurek.... takie trochę zepsute mleko z kiełbasą. Fleeee. Raz toto spróbowałam "za kawalerki" i więcej się nie tknęłam Filip je
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Sorce prostuje - TEN prezent
chciałam kupić prezent by on się z niego cieszył, dlatego pytałam co chce na urodziny - no i tego rowerka się tak uczepił ze codziennie o niego pyta a ja nie zbywam tylko szczerze odpowiadam ze jeszcze trochę i dostanie o inne nie pyta , wiec będzie taka "niespodzianka" zyczeniowa ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- O rany - barszcz z mlekiem??? Chyba nie znam moja mama robi taki fajny gesty żurek, ale mleka tam ni huhu
|
|
#1119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodka jest Zosia Cytat:
![]() u nas też z emocjami podobnie, babcia się zawsze śmieje bo czasami wracają z przedszkola KArol szczęśliwy, śpiewa, skacze, a nagle upadnie mu na przykład kamyczek który trzymał w ręku i jest rozpacz i łzy jak grochy lecą ![]() Cytat:
![]() Karol śpi 2 h w przedszkolu, a pada o 20 ale Julka miała tak samo. Cytat:
![]() O tak u nas też tak jest, powiesz inaczej niż on chce i już płacze, zamiast powtórzyć drugi raz spokojnie
|
|
|
#1120 |
|
Wtajemniczenie
|
przyznaj się! czym ich faszerujesz?
|
|
|
#1121 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jaki to sernik poddzieciowy? Śpi różnie, czasem całą noc, czasem zawoła w środku nocy, bo chce do nas, ale ogólnie raczej spokojnie. Właśnie tak mi sie wydaje, że ze 2-3 razy słyszałam, jak zgrzytał zębami. Cytat:
Cytat:
Oj, u Wo też faza na nieumienie. Najczęściej to takie sprawy okołoubraniowe: nie chce się sam rozbierać, ubierać, stawiać ładnie butów. Kurtkę jak już zdejmie, to rzuci na środek i leci. Ale talerze i kubki po sobie myje ![]() Moderna, takiej wielkanocnej tradycji nie znam My jedziemy do teściów, oni tam dziwnie jedzą na Wielkanoc. Mój żołądek zawsze po tym cierpi. Cały dzień na zimno, żadnego obiadu, jedyne ciepłe danie to żurek NA ŚNIADANIE - fuj! Ja tylko zrobię sałatke inspirowana przepisem Pani (taka z fasolą i awokado). Upiekę mazurka z bezą i sernik chałwowy. BYou - ból zęba, współczuję...
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2016-03-22 o 15:17 |
|||||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Uff jutro na 10idziemy z mama do natariusza moja starsza siostra dzis przylatuje wiec z nim zostanie godzinke (mialmisc jutro 1wszy dzien do tego przedszkola ale okazalo sie ze pani zapomniala mi powiedziec ze maja wycieczke po sniadaniu hehe no i mlody sie juz nie zalapal na wycieczke) ale zapisalam go na 1kwietnia juz do teatru bo jada. No i starsza mi wszystkie ciuchy przywiezie wiec trzeba bedzie posegregowac i pozanosic w czwartek
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Sorce - haha mlekiem faszeruje moze to tak dziala
. Jakby zabraklo w domu mleka to moje dzieci by sie zaplakaly:P
|
|
#1124 |
|
Wtajemniczenie
|
Corka_rosy, muszę to napisać: Tak, możesz zapytać ile kosztowało
![]() Ty się z żurku na śniadanie nie śmiej, u mnie też się tak je. Ale obiad potem też jest. Malpka, choinka Filip też mlekopij i widzisz... to coś innego... może jakieś antydopalacze?
|
|
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
wiedzialam, wiedzialam, ze tak odpowiesz!!!
![]() Sorce kochana, ile kosztowalo lozeczko?
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
Coro, z przesyłką 470zł
Materac pianka kokos i wymiary 180x80, model HUGO
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Byou dzieki.
Kasia dopytaj notariusza czy od pelnomocnictwa udzielanego mamie nie musisz jeszcze oplaty skarbowej zaplacic. Sorce, moje pierwsze przedszkole z listy wypada jest ponad 30 samotnych mam... Mam dzis dosyc, starsza daje w dupe i mlodsza. W razie czego na paczki swiatecznne czekam w psychiatryku
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"-ta druga opcja ostatnio lepiej mi pasuje;p;pCytat:
A powaznie duzo siły!JAK TAM Oli z dietą? Pani jakotakiego buntu 2 latka nie mieliśmy;l;p raczej constans. Ale płaczliwy jest i K. ostanio bardziej. Np, wył osttanio bo miś został w aucie. |
|||
|
|
|
|
#1130 | ||||
|
Zakorzenienie
|
my w rozjazdach, w domu chyba tylko ciasto jakieś upiekę bo i tak do nas nikt nie przychodzi a tydzień po świetach robimy urodziny. Sałatkę zrobię do rodziców, będą jajka, barszczyk biały, ciacho
![]() Cytat:
czy mylnie rozumiem ![]() Karol też jak idziemy do kogoś gdzie czekają dzieci do zabawy to ekspresem się rozbierze, a w domu czasami nie umie ![]() Brawo za mycie naczyń ![]() Cytat:
, to może melisa którą w ciąży piłam a może geny, bo ja też najchętniej o 20 już bym w łóżku leżała Cytat:
Cytat:
---- a moje dzieci śpią, tż pojechał na rower, a ja wyjełam pizze z pieca ![]() --- a w ogóle to tż szedł do sklepu zielarskiego i kazałam żeby kupił mi jakieś ziółka na odchudzanie. Na opakowaniu pisze "MOtylem byłem ..." brakuje tylko "...ale utyłem"
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2016-03-22 o 20:27 |
||||
|
|
|
|
#1131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, umiem jeden zrobić (sernik amerykański) zawsze ten sam. zero roboty, zawsze wychodzi. polany musem z owoców i posypany wierzchem płatkami migdałów też wygląda.poddzieciowy - w sensie: robiony w domu z wiadomo jaka zawartością ![]() WOW! Cytat:
![]() :conf used: grzeszysz....
|
|
|
|
#1132 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
A fuu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przesyłam siły ![]() Cytat:
Ja chodze spac o 12, 1 w nocy, TZ też. ------ Musze pomyslec co ugotować na swieta. My jakos tam specjalnie nie obchodzimy...może jakąś sałatke A tak poza tym to otwierają w galerii najbliższej mi H&M. Czy mowiłam, że jak sie coś bardzo chce to się ma ![]() Nie wspomne, że szukają kadry a ja szukam pracy, ech...marzenie. |
||||
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Despa dopytam sie jutro.
Uwaga uwaga BYLAM W KINIE (na psach mafii) cala sala dla.mnie czekajac na film i ogladajac reklamy stwierdzam ze min 4 nowe filmy bd musiala obejrzec bo fajnie sie zapowiadaly. No nic lece spac bom niedawno - z tego kina wrocila. |
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Bunt 2-latka, 3-latka a mi chyba aktualnie najbardziej "przeszkadza" bunt 9-miesięczniaka
zaczęło się.. jak tylko coś nie po myśli D. to od razu krzyk, pisk, płacz, rzucanie się. w krzesełku do karmienia tłucze głową i oparcie i płacze jak kończy się jedzenie, na nocniku rzuca się do tyłu/przodu, jedynie w wanience nie przeszkadza mi to rzucanie się i machanie rękami bo obie mamy ubaw z rozchlapującej się wody. od tygodnia jest wścieklizna, duże trudności ze snem, teraz jeszcze takie wybuchy.
|
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
JUlka w szkole, KArole w przedszkolu, Wojtek śpi to chyba się wezme za okna, jeszcze 2 mi zostały ![]() oj nie zresztą te herbatki to tylko działają na układ trawienny, pijąc tylko nie schudnie się to trzeba ćwiczyć hehe ![]() Cytat:
|
|
|
#1137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi...Nas na szczescie "bunty" omijaja - M.mial krotkie okresy takie bardziej placzliwe, emocjonalne - ale juz dosc fajnie komunikuje mi o swoich emocjach Cytat:
u nas na sniadanie byla zimna salatka jarzynowa z szynka gotowana (albo szynka z puszki to byly takie dziwne czasy lat 90-tych ) i zurek wlasnie na cieplo - wrzucalo sie do miski pokrojony chleb, pokruszony bialy ser, jajko na twardo, skwarki ze sloninki, smazona kielbaske i goracy zur (moja mama robi przepyszny )Cytat:
Ja caly czas mysle i mysle, czy wracac do H&M czy szukac czegos innego ![]() Moja szefowa jest teraz na macierzynskim, wiec nawet nie wiem, jak z powrotem by bylo. Z drugiej strony wolalabym spokojniejsza prace biurkowa, na dupce ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- a jak z usunieciem? Bez problemow sie obeszlo? |
|||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1138 |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna nawet nie wiedzialam ze Ty w h&m. Czym sie zajmujesz? U nas na razie szukaja kierownikow I dekoratora. Dekorator mi sie marzy no ale trzeba doswiadczenie miec na podobnym stanowisku.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Demeter trzymam kciuki ja tam bym Cię przyjęła na ich miejscu właściwy człowiek na właściwym miejscuMożemy Ci napisać wizazowe referencje ![]() Też bym chciała h&m na miejscu Tymczasem, widzialyscie jakie ladne getry są w pepco dla tych naszych panien? w róże i w zajączki Małpka Ty masz dzieci idealne ![]() A z tym spaniem mam tak samo. Tylko latem jakoś tak dziwnie kłaść się jak jest jeszcze jasno hehe Pani jak tam jedzenie Oli? Zuzia wczoraj zjadła najwięcej w całym swoim zywocie. 3/4 szklanki po nutelli kleiku ryzowego z bananem po świętach kupię królika i pierwszy raz zje mięso. Mozolnie nam idzieSorce jak skóra Zosi? Cieszę się, że piszecie, że u Was też dużo płaczu. Wychodzi na to, że to normalka w tym wieku nie jesteśmy sami a żebyście widziały jak się Karollo profesjonalnie focha i to z przytupem ![]() Dzięki za odpowiedzi w sprawie rowerkow. Tak na prawdę pytałam Byou, bo chciałam wiedzieć czy puky nie za mały na Roszpunke rozumiem, że jeszcze trochę Wam posluzy?K. też całą zimę smigal na tym swoim mikrusie z biedry Byou za pozbycie się ósemkiCórka nie zniechecaj się dzialajcie przy drugim jest więcej luzu a ponarzekać trzeba. W końcu jesteśmy w Polsce nie? Oczywiście szajby można czasem dostać ale tak samo można i z jednym ![]() Z resztą oprócz narzekania, często przecież pisze o fajnych rzeczach Przykład: Zuzia zaczyna piszczec a K. do niej leci, przytula, całuje, glaszcze i mówi "Nie płać Zuzio, będzie dobzie" albo "Plosie pobaw się moim taktolem". No kolana mi miękną w takich sytuacjach Także tego... Do roboty
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.

dla mamy
a ja się jarałam że przyrządzam mu deserki
Mój tata tam pracuje, na szczęście już przyleciał do PL i siedzi obok, bo bym chyba osiwiała

05.07.2008 

zresztą te herbatki to tylko działają na układ trawienny, pijąc tylko nie schudnie się to trzeba ćwiczyć hehe