|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłośniczki H&M cz. 22
![]() Mój nosi L/XL i ma 52/54.
|
#1592 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
zamawiała któraś z Was ten kombinezon?
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0331093002.html
|
|
#1594 |
|
A.
|
Mialo byc morelka
auto korekta zrobiła swoje
|
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Domyśliłam się
|
#1596 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nadal jeżeli zrezygnowałam z jakiejś rzeczy moge jej poprostu nie odbierać od kuriera?
|
|
|
|
#1597 | |
|
dream big
|
Cytat:
|
|
|
#1598 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1599 |
|
dream big
|
|
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Cherry zlecenie na kombiak zrobiłam. Mam nadzieje, że jutro się pojawi kurier.
|
#1602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic już nie ma.... ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
ooo i szlafroki były ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- ide płakać
|
|||
|
|
|
#1603 | ||
|
dream big
|
Cytat:
daj znać jak przelew dojdzie ![]() Cytat:
super z pracą
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OK
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie kurier wpienił nie przyjechał znowu po zwrot...
konsultuje się ![]() 20.05.2015 KONSULTACJA DR A.B. 09.10.2015 KONSULTACJA M.SZ 16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł. 23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J. OXY 64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8 ![]() 56,6->56,3->55,9->55,2 https://www.instagram.com/lukrecjaass/ |
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję i trzymam kciuki!
![]() U mnie po paczkę. Zjawił się dzień później, więc jak się wdrapał na 4 piętro to mu pow, że zlecenie anulowane
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
niby nic konkretnego nie chce oprócz właśnie szlafroka i marynarki, ale jak była taka mega dorzutka to zawsze coś bym przygarnęła
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
nie dziękuję
|
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie kliknęłam zaproszenia, wystrój stołów i auta oraz welon
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny doradźcie w skrócie..niecały miesiąc temu sprzedałam na olx szafkę łazienkową (niedużą jakieś 50 cm na 30) z lusterkiem na drzwiczkach, myślałam, że może zgłosi się ktoś z okolic moich i odbierze osobiście (koszt 150 zł), jednak zgłosiła się jakaś dziewczyna z daleka, że bardzo jej się podoba i bardzo by chciałą ją kupić za pobraniem. miałam wątpliwości nawet radziłam się Morelki czy wysyłać za pobraniem, bałam się że nie odbierze i poniosę koszty zwrotu do mnie, w końcu się zgodziłam, bo tak mnie prosiła. Nadałam przesyłkę firmą kurierską DPD żeby uniknąć uszkodzenia paczki... Zapakowałam ją w bardzo twardy karton, owinęłam kilkukrotnie folią bąbelkową bardzo grubą warstwą około 15 cm z każdej strony, do środka dałam gazety + na całą paczkę z każdej strony ponaklejałam naklejki czerwone - uwaga szkło i ostrożnie. Następnego dnia po nadaniu o godz 9 rano napisała mi maila, że dostała paczkę, zapłaciła i jest okej, wiec odetchnęłam z ulgą. Wieczorem zadzwoniła do mnie, że dopiero rozpakowała paczkę, bo cały dzień nie miała czasu, że paczka jest uszkodzona, zapytałam czy uszkodzone było opakowanie paczki, powiedziała, że opakowanie nie było uszkodzone, ale w środku lustro jest pęknięte + jest złamany zawias górny przy drzwiczkach ta szafka wysłana przeze mnie była w idealnym stanie, nic nie było uszkodzone...Następnego dnia zadzwoniłam do DPD, żeby pojechał do niej kurier i spisał protokół szkody, napisałam reklamację do DPD, jednak w dniu dzisiejszym dostałam odpowiedź, że jest rozpatrzona negatywnie, ponieważ powinna paczkę sprawdzić przy kurierze i wtedy spisać protokół szkody.... Napisałam jej dziś maila, załączyłam odpowiedź DPD, a ona teraz do mnie wydzwania po nocy, pisze SMSy, że mam jej oddać kase z własnej kieszeni że jak jej nie oddam to ona zgłosi sprawę na policję... co mam zrobić? nigdy nie miałam podobnej sytuacji, piszę może trochę chaotycznie ale strasznie mnie na noc zdenerwowała... nie wiem co robić...co byście zrobiły na moim miejscu?
|
|
|
|
|
#1611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
napisalam monolog - wysle na pw żeby nie zaśmiecać
Nie masz się czym martwić ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Daj spokój kobieta jest niepoważna - powinna sprawdzić taką przesyłkę przy kurierze. Co innego sklep, który może pokryć koszty bo i tak ma spory dochód. Co innego osoba prywatna. W życiu bym nie dopłaciła do takiego interesu. Swoją drogą niezła laska...
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyjęcie przesyłki przez uprawnionego bez zastrzeżeń powoduje wygaśnięcie roszczeń z tytułu ubytku lub uszkodzenia, chyba że: 1) szkodę stwierdzono protokolarnie przed przyjęciem przesyłki przez uprawnionego; 2) zaniechano takiego stwierdzenia z winy przewoźnika; 3) ubytek lub uszkodzenie wynikło z winy umyślnej lub rażącego niedbalstwa przewoźnika; 4) szkodę niedającą się z zewnątrz zauważyć uprawniony stwierdził po przyjęciu przesyłki i w terminie 7 dni zażądał ustalenia jej stanu oraz udowodnił, że szkoda powstała w czasie między przyjęciem przesyłki do przewozu a jej wydaniem. Jeśli nie zażądała od razu sprawdzenia i spisania protokołu, to teraz na niej ciąży obowiązek udwodonienia że ta szkoda powstała w trakcie transportu. Ale to tak na szybko podaję, musiałabym się zastanowić czy jest coś mocniejszego, bo prawda jest taka że prawo swoje, kurierzy swoje, a ciężko udowodnić kiedy to się stało, bo mogłaś Ty wysłać uszkodzoną, mogła się stłuc w trakcie transportu, a mogła też ta babka to uszkodzić. Ale na pewno w jej interesie było sprawdzenie tego, także smiało jej podeślij to co wyżej wkleiłam
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
co do tego, że np ja bym mogła wysłać uszkodzoną to chyba mogę się bronić tym, że nie zgodziłabym się wysłać za pobraniem? przecież wiem, że mogłaby sprawdzić, nie odebrać i ja bym została obciążona dodatkowymi kosztami
|
||
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie, powiedz jej tak albo jak wolisz możesz to wszystko ładnie spisać zeby zabrzmiało mądrze moge pomoc napisać jak chcesz
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
My to jesteśmy
Widzisz Necia jak dbamy o Twój sen
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, już mi bardzo dużo pomogłaś tym co zamieściłaś, nie chcę nikogo wykorzystywać, jutro ładnego maila skleję z tego co mi wysłała na PW Morelka + to co od Ciebie i zobaczymy jak się sprawa dalej potoczy, jak będę miała problemy to oczywiście będę Cię (Was) męczyć ![]() Strasznie Wam dziękuję, uspokoiłam się i myślę, że będę mogła zasnąć, już chciałam jej zwrócić te pieniądze jeszcze dziś żeby mieć święty spokój, ale stwierdziłam, że jeszcze się Was doradzę
Edytowane przez netkaa00 Czas edycji: 2016-03-22 o 23:28 |
|
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam bo mąż mi marudzi od 3 h...
![]() Buźka!
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

nic już nie ma....
ale sie ciesze!
️
daj znać jak przelew dojdzie
w skrócie..
ta szafka wysłana przeze mnie była w idealnym stanie, nic nie było uszkodzone...
że jak jej nie oddam to ona zgłosi sprawę na policję... co mam zrobić? nigdy nie miałam podobnej sytuacji, piszę może trochę chaotycznie ale strasznie mnie na noc zdenerwowała... nie wiem co robić...co byście zrobiły na moim miejscu?