|
|
#481 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie w rodzinie same złe wieści odkąd jestem w ciąży. W lutym zmarła babcia TŻa. A 2 tygodnie po tym jak oznajmiłam moim rodzicom że będą dziadkami okazało się że mój tata ma białaczkę |
|||||
|
|
|
#482 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy on też nie ma jakichś problemów w razie negatywnego wyniku kontroli ZUSu i nie powinien woleć dawać chodzącego? Oby się dał przekonać, bo to dość mocno utrudniające życie z malutkim dzieckiem.Cytat:
Musi być Ci bardzo ciężko, zwłaszcza jak nie możesz go nawet tam odwiedzić. Życzę Twojemu tacie dużo siły teraz, tak samo Tobie i całej Waszej rodzinie. Rokowania dobre, to trzeba wierzyć w to, że będzie dobrze.
|
||
|
|
|
#483 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Przykro mi z powodu taty
|
|
#484 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może wiecie czy ten test obciążenia glukozą robi się po godzinie czy po dwóch? |
||
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu choroby twojego taty ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- I mnie pod adresem z l4 jest remont i mega rozpierducha |
|
|
|
|
#486 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)O rany, zawstydziłaś mnie. Dziękuję Kiedyś, gdy uprawiałam sport wyczynowo była dużo lepsza, tera to flaczek jestem, a do tego trochę za chuda. Liczyłam, że w ciąży nadrobię i zostawię sobie 5 kg na plusie, ale nie zapowiada się z czego wcale się nie cieszę Do tej pory przytyłam 40 dkg (ważąc się na czczo)![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście, że myję, a także piję przynajmniej litr wody, żeby rozrzedzić krew. Ostatnio miałam pobranie na 10, a wstałam o 6 i strasznie chciało mi się jeść. Zjadłam więc (za radą mamy-diabetyka) dwie kanapki z masłem. Wyniki wyszły ok, po 4 h po kanapkach nie było śladu. ![]() Cytat:
Współczuję z powodu choroby taty, ale nie martw się! Jeśli rak został odpowiednio wcześnie wykryty, a odmiana nie jest bardzo ostra to tato ma ogromną szansę na stałą remisję, choć oczywiście leczenie i pobieranie chemii nie należy do przyjemności. Rak to nie wyrok, głowa do góry ____________ Dziś byłam na połówkowym. Mam dokładnie 19 tc i 1d. Mała misia waży 243 g i całe usg najprawdopodobniej...prze spała Pani doktor starała się ją budzić, ale średnio się udało, hihi. Ledwo się ruszała, przytulona do ścianki i swojej rączki (fotka <3). Chyba zwariowałam, ale uważam, że ma zdecydowanie mój profil Kolejne genetyczne w 30 tc. Nina postanowiła zostać Niną, także określenie płci przez panią doktor w 13 tc, tak wyśmiewane przez niektóre moje koleżanki i niektórych lekarzy, okazało się trafione w punkt. Ta lekarka podobno słynie z tego, że ma sokoli wzrok (i zarąbisty sprzęt) i jak widać to prawdaZnów mnie wkurzyła teściowa...Bardzo ją lubię, naprawdę złota kobieta, ale jej wtrącanie się w naszą koncepcję wychowania dziecka doprowadza mnie do szału. Dziś się zdenerwowała, bo jak to nie ochrzcimy? No jak to?!?! Krzywdę mu zrobimy, poza tym mój tż ochrzczony, szwagierka ochrzczona i zyją! No cudownie, ale my do kościoła nie chodzimy (ona zresztą też, co najzabawniejsze), ja jestem antyklerykałem do kwadratu i nie będę składała publicznego krzywoprzysięstwa, że wychowam dziecko w duchu katolickim, skoro tak nie będzie. Jeśli córka kiedyś przyjdzie ze szkoły z płaczem, że chce iść do komunii to z nią porozmawiam poważnie i jeśli nadal będzie chciała to ją ochrzczę i do komunii puszczę, ale niech to będzie jej decyzja. Nie widzę powodu, aby już teraz zapisywać ją do organizacji, której się sprzeciwiam i uważam za największą sektę na świecie. Pomijam argument "co ci szkodzi". Od razu mam ochotę powiedzieć, że w sumie nic, dlatego pójdę z nią do meczetu na jakiś obrządek-no, bo w sumie czemu nie? Dla mnie chrzest powinien mieć wymiar duchowy i powinno podchodzić się do tego rytuału z szacunkiem, a jeśli tak nie jest to hipokryzją jest urządzać teatrzyk pt."Wszyscy tak robią to i ja"-to skrajna kpina z religii i kościoła. Zdenerwowałam się strasznie, ale na szczęście tż powiedział, że w razie kolejnej próby ataku dosadnie z mamą porozmawia (dziś tylko powiedział, że żadne z nas nie chodzi do kościoła i nie wierzy, na co teściowa, że jeśli mają się kłócić to może lepiej nie poruszać tego tematu; sądzę jednak, że on powróci jeszcze, tak samo jak wybór metody karmienia). Kurczę, nie mam 16 lat, żeby ktoś mi wychowywał dziecko. To moje dziecko i zrobię tak jak ja uważam. Teściowa swoje już miała, a moje niech kocha jak babcia, ale wychowanie zostawi mnie i tżtowi. Dostaję szału na jej "musisz, musicie". Nie wiem, ile to wytrzymam, a nie chciałabym psuć naszych relacji, które do tej pory były bardzo ciepłe. PS Dodałam filtr, żeby zdjęcie było wyraźniejsze i jakiś taki żółty okrutnie...no nic. Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-03-23 o 01:56 |
||||||||
|
|
|
#487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brawa dla Ninki..śliczne imię..jest u mnie w r-nie dziewczynka o tym imieniu - jest przebojowa, wrażliwa i bardzo mądra.. temat chrztu omijam, bo każdy ma swoje poglądy i tylko nimi się nalezy kierować.. choć rozumiem,że wkurzyłas się na teściową..mnie też szlag trafia jak ostatnio usłyszłam uwagi nt ślubu cywilnego - taki mamy i do tej pory była cisza, a po slubie jestem 8 lat , a teraz "dyskretne" aluzje.. normalnie ludzie problemów nie mają,żeby rozmyślać o moim ślubie..zamiast się cieszyć to wymyslają sobie problemy |
|||
|
|
|
#488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nowych dowodach nie ma adresu. Pani wypisywała mi zwolnienie i do mnie z tekstem "ale tutaj nie ma adresu ". A co to ja zarządziłam wygląd dowodu?
|
|
|
|
|
#490 | ||
|
Rozeznanie
|
Rano padał deszcz. Rzęsisty. A potem snieg
Gdzie jest moje 15 stopni ja się pytam![]() Cytat:
Współczuję chorego taty, ale nie załamuj się: w dzisiejszych czasach rak to naprawdę nie wyrok Cytat:
Co do chrztu, to jest to bardzo indywidualna sprawa: u nas Tż nalega, a skoro ustąpił mi ze ślubem (mamy cywilny), to ja nie będę protestowac przy chrzcie, choc wystąpię jako ta "niewierząca" połowa małżeństwa. Moja rodzina wie, jaki mam stosunek do kościoła i nawet ze mną nie dyskutują na ten temat, jego mojego antyklerykalizmu nie rozumie, ale juz dawno ustalilismy, że jestesmy poślubieni sobie, a nie naszym rodzinom i dobrze nam z tym. |
||
|
|
|
#491 |
|
Rozeznanie
|
Ziuta. trzymam kciuki za zdrowie Twojego taty. Dużo pomóc może pozytywne myślenie i chęć pokonania choroby
Twój tata ma dla kogo żyć a wkrótce pojawi się jeszcze jedna wyjątkowa osoba o kochania Miałam dziś podjechać na małe zakupy dla synusia, ale jestem przeziębiona i chyba wizyta w CH nie jest wskazana. Podjadę tylko po kocyk, który szyty był na zamówienie
|
|
|
|
#492 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i wtedy i tak kończy się na takich tradycyjnych.Cytat:
ważne, że Twój Tata jest pod opieką lekarzy. Czeka na wnuka (wnuczkę?) - to też mu doda woli życia Zobaczysz, będzie dobrze, trzeba być dobrej myśli.Cytat:
), ale za to TŻ już był "na stronie" z tekstem właśnie "a co Wam szkodzi". Mnie szlag trafia bo tak jak mówisz, a co mi szkodzi zapisać do innego wyznania Ciekawa jestem bardzo jak będzie z całą resztą naszych decyzji, które wyjdą "w praniu" - jak długo karmić piersią, czy ma spać z nami, kiedy wprowadzać jakie pokarmy ... mega się boję tego okresu, bo tak jak u Ciebie - mamy dość ciepłe stosunki i głupio by było przez takie pierdoły je popsuć ![]() Wgl wiecie co ja wczoraj pobiłam samą siebie... Tak gadałyście o tym jedzeniu, ja się tak wkręciłam na to KFC, później TŻ taki zmęczony z pracy wrócił i nie pojechaliśmy w końcu. A ja cały wieczór łaziłam po domu i szukałam czegoś do jedzenia na co mam ochotę, a nie miałam na nic, a byłam coraz bardziej głodna ... aż się popłakałam tak mocno te hormony są masakryczne :P współczuję temu mojemu TŻ czasami ![]() Uświadomiłyście mi też, że może do mnie przyjść kontrola z ZUSu a ja mam zwyczaj nie otwierania domofonu jak na nikogo nie czekam bo właśnie ciągle chodzą albo jehowi, albo z ulotkami, albo po jedzenie. I już mi się nie chce tyłka z kanapy ruszać.. a to mógł być ZUS oh well, wyślą list, tak?
|
|
#493 |
|
Raczkowanie
|
Witam się środowo !
Ziuta - trzymam kciuki za Twojego tatę, wszyscy musicie być jak najlepszej myśli i tak jak ktoś już wspomniał - świadomość narodzin wnuka/wnuczki jest potężnym zastrzykiem energii dla dziadków Niepamietamhasla - gratuluje udanej wizyty aż miło się czyta wasze relacje.My mamy dzisiaj wizytę chwilę po 17, ale mój ginekolog od stycznia już nie robi mi usg więc nie nastawiam się nawet na podejrzenie maluszka pewnie sprawdzi szyjkę, położna sprawdzi ciśnienie i wagę, wypisze L4 i do widzenia za 4tygodnie. Powiem wam że jestem zaskoczona że część z was wstaje z rana na L4 ja nie widzę za bardzo powodu dla siebie żeby od razu wyskakiwać z wyrka, jestem leniuszkiem i śpiochem tak więc nawet jak się obudzę o 8, to potem jeszcze poleżę z dwie godzinki, przejrzę wizaz i internet na telefonie i dopiero leniwie wstaję . Jedynie czasem króliczka domaga się otwarcia klatki [ATTACH]6300691[/ATTACH. Mimo deszczowego, pochmurnego dnia u nas życzę wam miłego dnia! załączam króliczkę
|
|
|
|
#494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja teściowa dostaje zawału na samą myśl. Nie dość, że bez ślubu to jeszcze bez chrztu. Młoda nie miała komuni, choć to było dla nas dużo łatwiejsze bo chodzi do świeckiej szkoły, więc nie było presji otoczenia. Cieszę się, że mieszkam tak daleko bo nikt nam się nie wtrąca.
|
|
|
#495 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak rokowania są dobre to nie ma się co załamywać Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
ja też nie widzę powodu żeby wstawać wcześnie na L4 taka okazja żeby się wyspać, szkoda marnować ![]() Udanej wizyty
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
ziuta trzymam kciuki za tatę
tak jak dziewczyny piszą, myślę, że oczekiwanie na wnuka/wnuczkę doda tacie siły i pokona to dziadostwo czego Wam z całego serca życzę!![]() Cytat:
![]() Ja wstaję wcześnie po pierwsze dlatego, że idę z moim kudłaczem na spacer, a odkąd nie śpi z nami w łóżku to niestety nie śpi zbyt długo (wcześniej potrafił nawet do 10 ). Poza tym zwyczajnie szkoda mi dnia... Jak wstanę ok 7 (czasem dłużej pośpię) to przynajmniej wypiję kawę z TŻ, porozmawiamy chwilę i po spacerze z psem mam sporo czasu na to, żeby ogarnąć mieszkanie na spokojnie, ugotować obiad i bez wyrzutów sumienia powizażować Dzisiaj np zdążyłam już zjeść śniadanie, pójść na spacer z psem, załadować zmywarkę, ogarnąć ciuchy tż (ubiję go kiedyś za robienie szafy z krzesła ), wyprasować i powiesić firankę i nawet się troszkę polenić ![]() A teraz zmykam na dalszą część przedświątecznych porządków Jest szansa, że w tym roku będę miała zrobione wszystko i w dodatku ciasta upieczone niekoniecznie o 1 w nocy jak to miało zwykle miejsce
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
Ja się odmeldowuje na kilka dni. Nie chce przy babci siedzieć w telefonie, a wieczorem nie wiem czy zawsze zdąże nadrobić.
W przyszłym tygodniu lecimy do Polski na tydzień (ostatnia wyprawa w tym roku (() i jak wrócę to wrócę do żywych
|
|
#498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tyle że zarówno ja jak i mój partner robimy sobie szafę z krzesła, ale od przeprowadzki idzie nam dużo lepiej chowanie ciuchów bo mamy większą szafę i tuż pod ręką |
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
ja do Świąt wzięłam urlop bo córka chora nie chciałam L4 ze względu na to , że każdy cały m-c to wyższa podstawa na prawie kolejne 1,5 roku ![]() Natalia, straszne mam migreny ![]() Córka chora, zaflegmiona, kaszle jak gruźlik ....odrywa jej się okropnie, suchego kaszlu w ogóle nie miała. do tego z nosa leci litrami, a w nocy miała gorączke. Póki co bez antybiotyku, ma 2 syropy + inhalacje. |
|
|
|
#500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana
![]() Ja na L4 mam bydzik ustawiony na 8 :P nie lubie dlugiego spania, bo mnie potem glowa boli itp. :P Ale np nie mam problemu z tym zeby sobie polezec o 9 na kanapie z ksiazka Cytat:
ale robie to i ja i Tz, tyle ze ja rano sprzatam, a jemu to gdzies umyka :P
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ziuta przykro mi z powodu taty. Musisz być jednak dobrej myśli. Lekarze też na pewno robią wszystko żeby Twój tata wyzdrowiał. Na pewno ma silną wolę walki i mu się uda ![]() Tabitabi piękny króliczek Tak słodko leży, jakbym widziała moje dwa zwierzyńce lecz "trochę" większe![]() Dzisiaj rano leżąc jeszcze w łóżku pierwszy raz dostałam porządne kopniaki Łzy same leciały....I mam pytanie kiedyś był temat śpiworków takich do spania. To jaki rozmiar byłby odpowiedni? Kupić większy czy taki w sam raz. Bo chyba to na chłodniejsze dni?
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie u nas również jest szafa pod ręką ale Tż wiecznie "nie ma czasu" i jest spóźniony. Dodam tylko, że wstaje 2 godziny przed wyjściem do pracy
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię leżeć.
Budzę się z mężem, najczęściej siku i zwykle nie zasypiam. Szybko robię się głodna to muszę wstać.Nie jadam w łóżku, więc już do niego nie wracam. Piżama dla mnie jest do spania to szybko wskakuję w ubranko. I jeśli poleżę, to na kanapie. W weekendy piliśmy kawę w łóżku. To taka godzinka dla nas. Teraz oboje szybciej wstajemy. |
|
|
|
#504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Ludzie zawsze gadali, gadają i będą gadać. Ważne , żeby robić co dla siebie jest najlepsze i nie denerwować się ![]() (ohhh jaka ja mądra teraz )---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Ja też nie znoszę leżeć ![]() Mój tż za to mógłby spać cały dzień ![]() w weekendy zawsze o to się wkurzam... |
|||
|
|
|
#505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
Dzisiaj u mnie równiez wizyta u gina Moze tym razem potwierdzi mi płec. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
On nie rozumie mojego poczucia estetyki. Oczywiscie nie wiesza tam calej swojej szafy, ale najczesciej takie podomowe spodnie i koszulkę plus cos tam zawsze dodatkowego się znajdzie. Ja juz wyrobilam w sobie nawyk zeby wieszac od razu do szafy. Ma cała wielką szafe na swoje ciuchy, wieksza od mojej bo ma pelno koszul do pracy. Takze miejsce ma. |
||
|
|
|
#506 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za Wasze wizyty
![]() Moja następna dopiero 6 kwietnia, a połówkowe 19 kwietnia i juz sie nie moge doczekać :/ Mam straszna zagwostke teraz, po tych zamachach wczorajszych bo mamy lecieć na euro w czerwcu do Paryża i nie wiem co z tym zrobic sprzedaż ciezko bo juz mamy wszytsko wykupione i nie wiem czy da rade bilety lotnicze sprzedać i tym bardziej bilety na mecze ale lecieć bym nie chciala..... Gdybym nie była w ciąży to co innego a tak to strach jescZze większy
|
|
|
|
#507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam po godzinie i po dwóch. Cytat:
my po przeprowadzce nadal mamy pełny kosz prania mimo, że ciągle coś się suszy na dwóch suszarkach. my teraz bez szafy ale z garderobą i wiszą, ale trzeba dokupić wieszaki bo już miejsca nie ma Cytat:
spoko, mój tż też tak robi. albo w łazience sobie robi taką kupkę kwadratowa i tam wklada brudne ubrania aż kupka nie urośnie i się nie zawali, a ja tego nie ruszam i się powoli uczy wynosić to do kosza |
|||
|
|
|
#508 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To fajnie Ci się trafiło z poduszką. U mnie jest ten minus, że nie znam kompletnie żadnej osoby, która mogłaby mi coś dać używanego dla dziecka lub dla mnie w ciąży (poza zwykłymi ubraniami, które są trochę większe niż moje ), bo wszyscy w rodzinie mają duże dzieci i dawno się pozbyli tego albo nawet wtedy nie było takich rzeczy, jak teraz. Znajomi niedzieciaci w ogóle.Cieszę się, że na połówkowym wszystko ok i masz potwierdzenie płci, córeczka wygląda ślicznie. Co do chrztu ja również uważam, że to kwestia indywidualna i nie powinniście dać się złamać. Ja sama do kościoła chodzę, mój mąż też i planujemy ochrzcić dziecko. Ale szczerze mówiąc, dla wszystkich byłoby lepiej i dla kondycji kościoła w Polsce, i ogólnie dla stosunków w rodzinach gdyby się przyjęło, że chrzci się osoby starsze, może nawet dorosłe. Komunia to nawet za wcześnie, może nawet bierzmowanie to za wcześnie. Każdy decydowałby sam. Ja do tego doszłam dopiero w wieku dwudziestu-paru lat. Co prawda wtedy to dziecko w przyszłości musiałoby walczyć z presją ze strony babci, ale i tak wydaje mi się to lepszym rozwiązaniem. ![]() Cytat:
![]() Powodzenia na wizycie! Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mieliśmy lecieć w maju do Paryża (prezent na moją 30-tkę), nie wiem czy polecimy czy nie ..... boję się trochę, do tego plany wakacyjne też mieliśmy na okolice maja.czerwca ale boję się wirusa Zika ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Dzięki Florencee
|
|
|
|
|
#510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

i nawet nie bede na pogrzebie 

Do tej pory przytyłam 40 dkg (ważąc się na czczo)
Kolejne genetyczne w 30 tc. Nina postanowiła zostać Niną, także określenie płci przez panią doktor w 13 tc, tak wyśmiewane przez niektóre moje koleżanki i niektórych lekarzy, okazało się trafione w punkt. Ta lekarka podobno słynie z tego, że ma sokoli wzrok (i zarąbisty sprzęt) i jak widać to prawda

tak jak dziewczyny piszą, myślę, że oczekiwanie na wnuka/wnuczkę doda tacie siły i pokona to dziadostwo czego Wam z całego serca życzę!
1.09.2012