|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Bardzo dużo czytam. Jednak nie kupuję książek, ale jestem czestą bywalczynią bibliotek i to różnych w moim mieście.
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
Jako że czytacie dużo książek, to może poradzicie mi, jaki autor pisze podobnie do Murakamiego? Chodzi mi głownie o atmosfere tych książek, taką z pogranicza jawy i snu (kto czytał Murakamiego, wie o co mi chodzi ) Istnieje w ogole taki pisarz, czy Murakami jest jedyny w swoim rodzaju?
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Czapeczko, nikt mi na razie nie przychodzi do głowy.
A sama chętnie się dowiem
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
witam, ja wydaję na książki około 60zł w miesiącu, bo staram się raczej wypożyczać z bibliotek. moja siostra za to wydaje więcej, bo studiuje germanistykę i cięko u nas w mieście wypożyczyć coś po niemiecku. no więc kupuje w empiku tak średnio 3 książki w oryginale - ostatnio "Katz und Maus" Guntera Grassa. jak ja się z niemieckiego podciągnę, to może też to przeczytam.
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj w końcu mogłam odebrać moją paczkę z empiku
![]() i właśnie zrobiłam przelew za trzy kolejne ![]() lubię mieć naraz dużo nowych książęk (maj presziyz |
|
|
|
#936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jest szansa na sfotografowanie Twojej biblioteczki? |
||
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
ja bardzo różnie, standardowo około 50-70złotych miesięcznie. generalnie staram się wypożyczać, ale... nowe własne książki są jedyne w swoim rodzaju
2 dni temu odebrałam zamówionego w Empiku Mikołajka (miodzio, jestem w połowie ), śmieję się że w promocji zaoszczędziłam 10zł to mogę kupić kolejną :P a w kolejce od długiego czasu Władca Pierscieni, i Sillmarillion i Dzieci Hurina, wszystko w kolekcjonerskim wydaniu, o ile coś NOWEGO mnie nie zainteresuje bardziej
|
|
|
|
#938 |
|
Przyczajenie
|
Całkowicie zrezygnowałam z empiku z powodu cen~ za dużo wydawałam a mało książek tym samo było za tą cenę
Obecnie kupuję tylko z vivid.pl /rabaty/opiekun klienta/możliwość zamówienia książek unikatowych, których nawet w merlinie nie ma- tym samym przejście na vivid.pl dało mi 2 książki więcej za cenę około 70 złotych, które wydaję na 2 miesiące (przeważnie) na nowości książkowe na rynku.
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie posiadam aparatu, w telefonie nie nie ma takiego zasięgu, żeby dobrze moją biblioteczkę objąć![]() a wczoraj wygrałam kolejną aukcję na allegro, i już trzy wiadomości dostałam od sprzedawcy, w tym smsa, ile mam mu wpłacić niektórzy sprzedawcy są dziwni, ale książka fajna i cena okazyjna, więc mu tą natarczywość wybaczam
|
|
|
|
|
#940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwielbiam Cobena Mogę się pochwalić,że posiada wszystkie jego dzieła
|
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
Na książki wydaję prawie nic :P
Bardoz wiele czytam, ale współpracuję z róznymi wydawnictwami i książki dostaję zwykle za darmo. Czasem parę złotych zostawię w antykwariacie czy na allegro. |
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW. wyczytałam ostatnio że merlin liczy sobie opłatę za przesyłkę nawet wtedy, jeśli się odbiera osobiście w siedzibie firmy - dla mnie jakaś parodia. |
|
|
|
|
#943 |
|
Rozeznanie
|
W mojej księgarni od tygodnia jest bardzo fajna promocja. Można nawet oszczędzić 20%. Jesli wartośc wybranych ksiązek pzrekroczy 100 zł, dostaje sie owe 20% zniżki.(2/3 na nastepną
W zwiazku z tym kupiłam sobie: 1. Pieczęć Medyceuszy- T.Breslin 2. Rokoko - A. Trigiani 3. Szkarłatny manuskrypt- A. Gala 4. Burmistrz Lexington Avenue - J. Sheehan Zapłaciłam 92 zl z groszami,a 24 zostały na nastepną książkę ![]() Zresztą zastanawiam sie jeszcze nad dwiema..... |
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja wklejam aktualizację: ostatnie dwa tomy kolekcji 'Dziennika' (ciekawi mnie czy będzie jakiś jej ciąg dalszy? , dwie książki Marthy Grimes (po rekomendacji Shachownicy
|
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Korzystając z wolnego czasu, wklejam zdjęcie moich nowych nabytków - dotarła do mnie wreszcie paczka z merlina,
a w niej:
![]() Ondine - gratuluję "łupów" ![]() Miłej niedzieli, dziewczyny
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
ja wydaje wiele....niestety, ale mi nie żal
|
|
|
|
#947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Promocja trwa jeszcze tydzien,a ja mam na oku dwie książki.Pewnie dołączą wkrótce do juz zakupionych. Życze Ci , bys też trafiła na jakąś fajną promocję. A Twoje zdobycze też są świetne , gratuluję. Na ksiażki wydaję dużo, bo lubię miec własne .Niektóre mogłabym wypożyczyc, ale niestety mam słabo zaopatrzoną bibliotekę. Promocje tego typu są wiec niezmiernie pożądane. |
|
|
|
|
#948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIÂĄÂŻKI? ;)
Cytat:
A teraz licytuje na all jakies ksiazki, wiec mam nadzieje, ze cos upoluje za male pieniadze ![]() No i zlozylam zamowienie w KKKK ![]() to chyba tyle
Edytowane przez gasta18 Czas edycji: 2007-11-12 o 11:23 Powód: korekta |
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tylko przeczytam, na pewno podzielę się wrażeniami Świetna książka ![]() |
|
|
|
|
#950 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wlasnie wygralam aukcje z ksiazka:
Ogrod Afrodyty - Stachniak Ewa - 1zl Jestem zadowolona bo nikt mnie przelicytowal
Edytowane przez gasta18 Czas edycji: 2007-11-13 o 02:30 Powód: dopisek |
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo lubię kupować książki, ale niestety niektóre ceny są zbyt wysokie i dlatego kupuję ich mało ;( Można jednak książeczki kupować okazyjnie w antykwariacie i na allegro. Również w tanich księgarniach, których jest w moim mieście kilka. Sama również sprzedałam na aukcjach kilka sztuk z nadzieją, że ktoś sobie chętnie poczyta to, co ja już mam za sobą ;P Myślę, że nie wydaję wiele na książki, bo pewnie ok. 30-40zł na miesiąc, co tak w praktyce w sklepie wyszłoby na jakąś 1 książkę, ale po okazyjnych cenach, to większa ilość.
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja wrzucam moją aktualizację. W czwartek/piątek wieczór będzie większa, bo odbiorę paczkę z Empiku i wpadnę do ŚK |
|
|
|
|
#953 |
|
Rozeznanie
|
Świetne zakupy Dziewczyny!
a do mnie paczka z merlina nie dotarła jeszcze ![]() Już wiem, że pomylili nr domu, jadnak sąsiedzi twierdzą, że nic nie dostali ![]() Zajrzę dziś na pocztę, bo nerwowa już jestem, za paczkę zapłaciłam przecież z góry. |
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło! |
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam już ponad miesiąc na ksiązkę zakupioną na Allegro, wysylam maile do sprzedającego i nic, zero odpowiedzi. Chyba będę zmuszona wystawić negatywny komentarz, bo moja cierpliwość ma swoje granice. ![]() Ana, fajne zakupy, czekam na piątkową aktualizację Gasta - gartuluję zakupu, bardzo dobrą ksiązkę kupiłaś w świetnej cenie
|
|
|
#956 |
|
Rozeznanie
|
Wstyd się przyznać ale niewiele. Zawsze znajdę jakąś wymówkę i ważniejszą potrzebę. Za to bardzo lubię dostawać książki w prezencie
|
#957 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze płacę przelewem z góry. Wygodniej mi. Mnie nigdy nie ma w domu do 17 i najczęściej przesyłki odbiera rodzinka, jeśli akurat ktoś jest w domu. Za dużo zamieszania by było gdyby mieli za nie jeszcze płacić. ![]() Cytat:
![]() Ale zapłaciłaś już za przesyłkę Niv? Miesiąc to dużo, coś musi być nie tak. Ja ostatnio wylicytowałam książkę na allegro, potem wysyłałam maile do Sprzedawcy czy wszystko w porządku, bo jeśli tak to przelewam. Nie było odpowiedzi przez tydzień, w końcu odpisał, a ksiązka była u mnie już następnego dnia. Więc na koniec wyszło tak, że płaciłam przelewem po otrzymaniu ksiązku. ![]() A ja tymczasem swoje odstałam wczoraj na poczcie i przesyłka się znalazla. ufffff - 'Szkarłatny płatek i biały' - Faber - 'Miłość Peoni' - Lisa See - 'Śpiace piękności. Tysiąc żurawi' - Kawabata - 'Kronika ptaka nakręcacza' - Murakami - 'Po zmierzchu' - Murakami Nie wiem za co najpierw chwycić.
|
||
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Niv
![]() Cytat:
Ale... najważniejsze, że Twoja przesyłka odnalazła się cała i zdrowa. Hmm... ja bym chyba rekomendowała Ci najbardziej Fabera... Albo 'Miłość Peonii'. Albo... nie wiem Ehh, naprawdę masz dylemat od czego zacząć, tyle dobrych tytułów
|
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Foxina, Ana -
Gasta - dołujesz mnie z tymi książkami za 1zł. Też tak chcę ![]() Ale jakoś nie mam nosa do takich aukcji ![]() A ja dostałam wczoraj z wymiany wizażowej "Imprimatur" oraz "Cappuccino" Marielli Righini
|
#960 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokladnie to wylicytowalam:
"Ogrod Afrodyty" 1zl i "Timaios Kritias" Platon 1zl (nie wiem po co mi to ) bylam pewna ze mnie ktos przebije...A ja tak mam, ze jak chcce cos naprawde zalicytowac to mnie ktos przebije albo net padnie a jak sobie dam zlotowke tak "dla jaj" to przewaznie wygrywam aukcje. Aukcje powyzszych ksiazek konczyly sie o 2 w nocy wiec nie chcialo mi sie ich obserwowac i poszlam spac... a rano mila niespodzianka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

Jako że czytacie dużo książek, to może poradzicie mi, jaki autor pisze podobnie do Murakamiego? Chodzi mi głownie o atmosfere tych książek, taką z pogranicza jawy i snu (kto czytał Murakamiego, wie o co mi chodzi
) Istnieje w ogole taki pisarz, czy Murakami jest jedyny w swoim rodzaju?

Obecnie kupuję tylko z vivid.pl /rabaty/opiekun klienta/możliwość zamówienia książek unikatowych, których nawet w merlinie nie ma- tym samym przejście na vivid.pl dało mi 2 książki więcej za cenę około 70 złotych, które wydaję na 2 miesiące (przeważnie) na nowości książkowe na rynku.
niektórzy sprzedawcy są dziwni, ale książka fajna i cena okazyjna, więc mu tą natarczywość wybaczam