|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Masakra a te dziadostwo tak cieżko dostać ze szok maź tyle aptek zwiedził i specjalistycznych aptek ze szok w końcu zdobył palcie licho ze 200zl to kosztuje ale mam nadzieje ze pomoże. Wystraszyłam sie powiedział lekarz ze narazie nie jest najgorzej bo ujście sie jeszcze nie otwiera ale muszę przyjść założyć krążek w piątek i na kontrole co z ujściem
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
Weronia przytulam, założą ci i będzie wszystko ok, wszystkie donosimy do wyznaczonego terminu. A lekarz mówił od czego takie skracanie mogło wystąpić? U mnie jatg dzisiaj wyszło super, bez skurczy, ale podejrzałam wyniki z wczorajszej morfologi i moczu, w moczu glukoza obecna :-( krzywa jeszcze przede mną, ale martwię się, że jak w moczu się pojawiła to i cukrzyca może wystąpić :-( no i próby wątrobowe podwyższone, muszę lekarza podpytać o to, bo na obchodzie nic nie mówił.
|
|
|
|
#3933 |
|
Rozeznanie
|
Weronia dobrze ze można temu zapobieca a przynajmniej się starać . Będzie dobrze, jesteśmy z Tobą
Motylku tule Cię
|
|
|
|
#3934 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i daj znac jak coś będziesz wiedzieć odnośnie wyników.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#3935 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Veronique, a Róża cieszy się z nowego pokoju? kiedy remont? może do urodzin zdąży się przyzwyczaić i będzie szczęśliwa, że taka duża dziewczynka, że ma swój pokój u nas dzieci będą od urodzenia razem w pokoju, chociaż pewnie w nocy maluch będzie po karmieniu zostawał z nami
|
|
#3936 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że już jesteś na zwolnieniu, odpoczniesz i infekcja powoli minie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Boże słuchajcie jaki ja cyrk przeżyłam od rana z ta glukoza !!!
pojechałam na 8 do labolatorium gdzie zawsze chodze, 30 min w kolejce, wchodze mówie że glukoze prywatnie a ona do mnie, że skierowanie od lekarza. Ja mowie ze nie mam skierowania bo prywatnie robie. Na co jakas druga to, ze powinnam miec karteczke z nazwa badania i pieczątka lekarza. Od kiedy kur .... ?! tyle lat robie tam prywatnie badania i nigdy tak nie bylo Ok zagotowalam sie wewenętrznie, wyszlam żeby pojechac do labolatorium obok. Odczekalam kolejne 40 min w kolejce, żeby sie dowiedziec, że oni wgl tego badania nir wykonuja ;-) az sie poryczalam bo juz bylo po 9 ;/ pojechalam do szpitala do labolatorium, pobrali i kazali czekac na wynik - bo tu maja taka polityke ze jak juz na czczo wyjdzie zly cukier to juz sie nie pije tej glukozy Czekalam 40 minut na wynik, wypilam. boze czemu mi nikt nie powiedzial, ze to cieple daja katastrofa ze 3 razy mnie coflo, mialam cytrynowaTakze wyszlam z domu o 7 40, a wypilam dopie4o o 10;30 i jeszcze 2h czekania :// a nie jadlam od wczoraj od 18 :/ Co za kraj, co za pech |
|
|
|
#3938 | |
|
Ania
|
Cytat:
Współczuję No ale szybciutko zleci i zjesz dobry wczesny obiadek!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine ciężko mi uchwycić kolor na zdjęciu. Pokazuje w słońcu i w świetle dziennym. A żywo mają taki mahoniowy odcień bardziej
|
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję Ci tego ganiania ja też nie raz robię prywatnie badania w laboratorium, tak dla siebie, i jakoś nigdy nikt nie chciał ode mnie żadnej karteczki od lekarza. Przychodzę, mówię co chce za badanie, place i maja mi wykonać. Porażka |
|
|
|
|
#3941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez w diagnostyce cała ciąże robiłam wszystkie badania i nigdy nic takiego nie wymagali ;/ jakbym wiedziała, to bym wziela ta zasrana karteczke przeciez od lekarza :-D
ale na szczescie zostalo juz ostatnie 40 minut odsiadki, nic mi nie jest oprocz głodu i przez pierwsze 10 minut po wypiciu mnie zemdliło i miałam takie uderzenia gorąca :/ |
|
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
Ja też. Okropieństwo ta glukoza
|
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pewnie dopiero w piątek dostane skierowanie na glukozę, a Wy już będziecie miały to za sobą
|
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj jakas nie przytomna :/ o 8 się obudziłam wziełam tabletki i mnie ścieło o 10.30 otworzyłam oczy a na telelfonie 6 sms 2 telefony. Zrobiłam kawe i kanapki, zjadłam i dalej leże w łózko. Nie mam sily żeby wstać aaaa sporo mam do zrobienia. Muszę garnki umyć... nienawidzę Katar mi przechodzi ale za to kaszel sie pojawił który mi przeszkadza.. i czuje się bez sił... jak do piątku nie przejdzie to do lekarki podejde. Weronika będzie wszystko dobrze! Motylku odpoczywaj i nie martw się na zaś justynko proponuję porozmawiać z Tż i podjąć decyzję.. bo jak u siostry tyle ludzi i na dodatek bałaganiarze to moze lepiej znaleźć coś mniejszego dla siebie
|
#3946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3947 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka, witam się
Jesteśmy dzisiaj synkiem w domu, ale jutro chyba już pójdzie do przedszkola, bo szyjka boli już go mniej, a poza tym, mają jutro robić koszyczki i ozdoby wielkanocne, więc sam chce iść. Zamówiłam śliczna sukieniusię dla Izki na sesję noworodkową, teraz muszę jeszcze czegoś dla siebie poszukać, bo później nie będzie na to czasu. Cytat:
Tylko wtedy nie można chyba seksu uprawiać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Od kiedy na prywatne badania wymagają skierowania?? Nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Podłe babiska. Nie stresuj się, żeby Ci cukier jeszcze bardziej nie skoczył. Najważniejsze, że już po. Cytat:
Miałam bardzo podobny kiedyś przez 3 lata. Potem przyciemniłam ![]()
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() mało piszę, bo telefon mi zepsuł, a nowy jeszcze nie dojechał od siedzenia przy kompie boli mnie brzuch..w pt mam echoserca Mikołajka, wczoraj byłam u okulisty, po zaświadczenie o braku przeciwwskazań do porodu SN kazał mi się zgłosić po 32 tc. to moje ostatnie ubrankowe nabytki, właśnie zapełniam koszyk na gemini, bo w sumie nic jeszcze nie mam.. planujecie położyć tapetę w pokoju dziecinnym? właśnie wymyśliłam, że na jednej ścianie będzie tapeta znacie jakieś sklepy z fajnymi dziecięcymi wzorami?
|
#3949 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny spodziewające się kolejnego dziecka: zapewniam Was ,że jakimś magicznym sposobem miłość do dzieci się mnoży, a nie dzieli
Nie musicie się w ogóle tym martwić
|
|
|
|
#3950 |
|
Zadomowienie
|
Ja w diagnostoce robię, i na drzwiach jest karteczka, że glukoza ze skierowaniem od lekarza.
|
|
|
|
#3951 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tez mnie poród nie przeraża, ani połóg, tylko to, czy uda mi się podzielic opieke na dwójkę maluchów tak, by żadne nie czuło się mniej kochane ![]() To chyba faktycznie rozterki każdej mamy ![]() Cytat:
![]() Mam dzisiaj jakiegoś doła Powietrze ze mnie uciekło i nie moge się napompować. Mała marudna, a raczej nieznośna - wyrzuciła mi dzisiaj na kuchnię wszystkie kosze na śmieci, jak sprzątałam, to w łazience wyciągnęła z toalety odświeżacz, wylała na siebie wodę, rozłączyła mi komputer tak, że nie mogłam myszki podłączyć bo nie wiedziałam gdzie. To wszystko w zaledwie kilkanaście minut. Normalnie bym to zniosła, ale czuję się taka ociężała już, zmęczona, niestety wybuchnęłam na nią krzykiem. Rozpłakała sie więc ją przytuliłam. Tak się składa że mama moja była obok i mówi mi "czemu ją przytulasz, nie powinnaś, źle zrobiła, jest niegrzeczna, musi ponieść konsekwencje". Zrobiło mi się cholernie przykro! Już nie raz mamie mówiła, że nie podzielam takich poglądów, nie uznaje kar, na dziecko sie nie krzyczy bo to nic nie daje! Ale ona tak jak tu któras pisała uważa, że ją rozpuszczam przez to "bezstresowe wychowanie". Mała często jest u dziadków beze mnie teraz przez ten remont i teraz mnie to martwi - bo w rodzinie nikt nie podziela moich poglądów. Wysłuchują je ale i tak uważają że sie nie znam, bo przeciez co ja moge wiedziec o wychowywaniu dzieci skoro jestem mamą dopiero półtorej roku. Chce mi się ryczeć. Cholerne hormony ciążowe |
||||
|
|
|
#3952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() Do okulisty i ja sie musze zapisać bo kurde jeszcze zapomne i będe jaja :/
|
|
#3953 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Dobrze, że synkowi lepiej ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57828126] U mnie od zawsze. Szczerze mówiąc teraz pierwsze od Was czytam, że na krzywą cukrową gdzieś Was wpuścili bez skierowania. Ja też wszystkie badania robię prywatnie i nie potrzebne jest skierowanie, ale na krzywą cukrową i gin i w labo od razu mi mówili, że skierowanie musi być ![]() Mam dzisiaj jakiegoś doła Powietrze ze mnie uciekło i nie moge się napompować. Mała marudna, a raczej nieznośna - wyrzuciła mi dzisiaj na kuchnię wszystkie kosze na śmieci, jak sprzątałam, to w łazience wyciągnęła z toalety odświeżacz, wylała na siebie wodę, rozłączyła mi komputer tak, że nie mogłam myszki podłączyć bo nie wiedziałam gdzie. To wszystko w zaledwie kilkanaście minut. Normalnie bym to zniosła, ale czuję się taka ociężała już, zmęczona, niestety wybuchnęłam na nią krzykiem. Rozpłakała sie więc ją przytuliłam. Tak się składa że mama moja była obok i mówi mi "czemu ją przytulasz, nie powinnaś, źle zrobiła, jest niegrzeczna, musi ponieść konsekwencje". Zrobiło mi się cholernie przykro! Już nie raz mamie mówiła, że nie podzielam takich poglądów, nie uznaje kar, na dziecko sie nie krzyczy bo to nic nie daje! Ale ona tak jak tu któras pisała uważa, że ją rozpuszczam przez to "bezstresowe wychowanie". Mała często jest u dziadków beze mnie teraz przez ten remont i teraz mnie to martwi - bo w rodzinie nikt nie podziela moich poglądów. Wysłuchują je ale i tak uważają że sie nie znam, bo przeciez co ja moge wiedziec o wychowywaniu dzieci skoro jestem mamą dopiero półtorej roku. Chce mi się ryczeć. Cholerne hormony ciążowe[/QUOTE] Kto jakie ma poglądy, to inna sprawa. Ale nikt nie powinien się wtrącać przy dziecku! później dziecko przez to "głupieje". Jeśli mama chciała Ci powiedzieć, że wg niej robisz źle, to mogła to zrobić nie przy dziecku- bo to co mówią rodzice jest najważniejsze a nie dziadkowie. Jeśli chodzi o konsekwencje złego zachowania, to ja tez uważam, że jak dziecko zrobi coś złego, to najgorsze, co można zrobić, to go przytulić w tym momencie. to jest wzmacnianie jego złych zachowań. Najpierw trzeba jakoś wytłumaczyć, i dopiero przytulić. Ale rozumiem, każda z nas wychowuje dziecko inaczej i każda uważa to za słuszne. Ja teraz tak mówię, ale jak na świecie pojawi się Hania, to być może wiele poglądów się zmieni. Co do krzyków, to rozumiem i tu masz rację, nie załatwi się tym za wiele. A więc rozumiem, że sama "źle zrobiłaś" a więc w tym momencie przeprosiłaś dziecko tuleniem- to inna sytuacja- przynajmniej ja to tak odebrałam. I głowa do góry ochłoń, zaparz meliskę i postaraj się uspokoić
||
|
|
|
#3954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() miałam własnie napisane na kartce od lekarza, że 75g i pobranie po 2h ale nie miałam pieczątki ![]() ważne, ze juz po i nigdy wiecej nie chce tego pić a bleezajechałam do biedronki akurat ciepłe bułeczki wykładali od razu lepiej |
||
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
jestem tak zmięta że masakra... bez siły... dalej w łóżku leże :/ czas cos z tym zrobić.
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
i takie ładne pieluszki dorwałam w Pepco
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzanet, doskonale Cię rozumiem. Ja mam dużo cierpliwości do córki, ale teraz w ciąży to czasami mam dość i szybciej się na nią denerwuję bo sama jestem zmęczona. Ale staram się trzymać nerwy na wodzy. Generalnie masz rację, ale myślę, że właśnie u dzanet było to bardziej przytulenie za ten krzyk. Zresztą zależy w jakim stanie jest dziecko, bo jak jest roztrzęsione to z tłumaczeń i tak nic nie zrozumie. A poza tym to też dużo zależy od tego co kto uważa za złe zachowanie. Niektórzy mówią do dziecka, że jest niegrzeczne, bo biega, skacze itd. Mi kiedyś jakaś obca baba mówiła do córki na ulicy, że jest niegrzeczna bo płacze (bo coś tam się akurat awanturowała ze mną na ulicy). A nie zawsze to, że dziecko nie zachowuje się tak jakbyśmy chcieli oznacza, że jest niegrzeczne.
|
|
#3959 |
|
Rozeznanie
|
Eh,dziewczyny, bo tak to jest z wyjazdami. My wyjechalismy do ie zeby zarobic na wesele i pomoc szwagierce bo miala rodzic niedlugo drugie dziecko. Wesele sie odbylo i zostalismy dalej, no bo gdzie bedziemy mieszkac w polsce. A ze oni nas nie wyganiali, a wszystkim tez bylo to na reke, bo opaty dzielone i czynsz. Nas malo co bylo bo do pracy oboje i to rozne zmiany. Czesto chodzilo sie po szesc dni w tygidniu, aby jak najszybciej zarobic. No i udalo sie, oszczedzilismy na tyle zeby postawic maly domek, lub kupic mieszkanie w polsce. No to jeszcze ciaza i macierzynsji zeby odebrac te skladki co placilismy przez te lata, bo zadne z nas nawet jak chorowalo to do pracy lecialo. No teraz po tych layach za bardzo nie mamy do czego wracac w polsce i sie zastanawiamy co dalej. Jakis pol roku macierzybskiego przetrwam w tym domu i potem decyzja albo wracamy, albo zostahemy i wynajmujemy cos sami.
Aniu wiem co czujesz, ja tak czulam sie przez ostatbie dni. Dzis myslalam sue jest lepiej i wybralam sie na zakupy, poszukac prezentu kolezance na babyshower, ale tak mi slabo bylo i poty mnie oblewaly ze masakra. Zero przyjemnosci z zakupow.
|
#3960 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Na obiad kupcie coś gotowego i tyle.. Cytat:
No tak, i z tym "złym zachowaniem" to się zgadzam z Tobą, dla każdego to coś innego.
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

u nas dzieci będą od urodzenia razem w pokoju, chociaż pewnie w nocy maluch będzie po karmieniu zostawał z nami

katastrofa ze 3 razy mnie coflo, mialam cytrynowa

Tez mnie poród nie przeraża, ani połóg, tylko to, czy uda mi się podzielic opieke na dwójkę maluchów tak, by żadne nie czuło się mniej kochane