Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-23, 13:45   #3961
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

Ubranka gdzie kupiłaś?
tutaj https://www.facebook.com/kokardkaipomponik/?fref=ts

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
i takie ładne pieluszki dorwałam w Pepco
super te pieluszki chyba odklikam te z gemini i ruszę do pepco...

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 13:47   #3962
Miqesi
Wtajemniczenie

Ja robiłam prywatnie glukozę bez skierowania.

Haneczko, ta na samej górze, w prawym rogu, ta kwiecista z koronka ecru na dole.
Ale jeszcze zastanawiałam się nad tym wdziankiem po lewej stronie na górze, tym miętowym.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12239883_982058805164284_3486898474544558566_n.jpg (111,2 KB, 29 załadowań)

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 13:57   #3963
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:

Kto jakie ma poglądy, to inna sprawa. Ale nikt nie powinien się wtrącać przy dziecku! później dziecko przez to "głupieje".
Jeśli mama chciała Ci powiedzieć, że wg niej robisz źle, to mogła to zrobić nie przy dziecku- bo to co mówią rodzice jest najważniejsze a nie dziadkowie.

Jeśli chodzi o konsekwencje złego zachowania, to ja tez uważam, że jak dziecko zrobi coś złego, to najgorsze, co można zrobić, to go przytulić w tym momencie. to jest wzmacnianie jego złych zachowań. Najpierw trzeba jakoś wytłumaczyć, i dopiero przytulić.
Ale rozumiem, każda z nas wychowuje dziecko inaczej i każda uważa to za słuszne.
Ja teraz tak mówię, ale jak na świecie pojawi się Hania, to być może wiele poglądów się zmieni.

Co do krzyków, to rozumiem i tu masz rację, nie załatwi się tym za wiele. A więc rozumiem, że sama "źle zrobiłaś" a więc w tym momencie przeprosiłaś dziecko tuleniem- to inna sytuacja- przynajmniej ja to tak odebrałam.

I głowa do góry ochłoń, zaparz meliskę i postaraj się uspokoić
Haneczko przytuliłam ją dlatego, że się rozpłakała bo wystraszyłam ją swoim krzykiem. Uważam, że krzyk nic nie wskóra w takiej sytuacji. Młoda ma teraz etap uderzania głowa w różne przedmioty jak coś jest nie po jej myśli. Jak mam jej pokazac, że można inaczej rozładować emocje, skoro sama nie potrafię nad nimi zapanować i krzyczę...
W tej sytuacji powinnam jej wytłumaczyć, że ma tak nie robić. Ona jest jeszcze mała, ale bardzo dużo już rozumie.
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 14:33   #3964
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Eh,dziewczyny, bo tak to jest z wyjazdami. My wyjechalismy do ie zeby zarobic na wesele i pomoc szwagierce bo miala rodzic niedlugo drugie dziecko. Wesele sie odbylo i zostalismy dalej, no bo gdzie bedziemy mieszkac w polsce. A ze oni nas nie wyganiali, a wszystkim tez bylo to na reke, bo opaty dzielone i czynsz. Nas malo co bylo bo do pracy oboje i to rozne zmiany. Czesto chodzilo sie po szesc dni w tygidniu, aby jak najszybciej zarobic. No i udalo sie, oszczedzilismy na tyle zeby postawic maly domek, lub kupic mieszkanie w polsce. No to jeszcze ciaza i macierzynsji zeby odebrac te skladki co placilismy przez te lata, bo zadne z nas nawet jak chorowalo to do pracy lecialo. No teraz po tych layach za bardzo nie mamy do czego wracac w polsce i sie zastanawiamy co dalej. Jakis pol roku macierzybskiego przetrwam w tym domu i potem decyzja albo wracamy, albo zostahemy i wynajmujemy cos sami.

Aniu wiem co czujesz, ja tak czulam sie przez ostatbie dni. Dzis myslalam sue jest lepiej i wybralam sie na zakupy, poszukac prezentu kolezance na babyshower, ale tak mi slabo bylo i poty mnie oblewaly ze masakra. Zero przyjemnosci z zakupow.
Czyli rozumiem, że pieniądze macie jakieś zaoszczędzone? chodzi mi o to, że łatwiej byłoby Wam zamieszkać osobno tam w takim razie.
Bo jak sama mówisz, dużo ludzi tam, a to na dłuższą metę jest męczące, a jeszcze z dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
tutaj https://www.facebook.com/kokardkaipomponik/?fref=ts

super te pieluszki chyba odklikam te z gemini i ruszę do pepco...
Dziękuję, zapisane w zakładkach

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość

Haneczko, ta na samej górze, w prawym rogu, ta kwiecista z koronka ecru na dole.
Ale jeszcze zastanawiałam się nad tym wdziankiem po lewej stronie na górze, tym miętowym.
piękna! ja bym tą wzięła!

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57831806]Haneczko przytuliłam ją dlatego, że się rozpłakała bo wystraszyłam ją swoim krzykiem. Uważam, że krzyk nic nie wskóra w takiej sytuacji. Młoda ma teraz etap uderzania głowa w różne przedmioty jak coś jest nie po jej myśli. Jak mam jej pokazac, że można inaczej rozładować emocje, skoro sama nie potrafię nad nimi zapanować i krzyczę...
W tej sytuacji powinnam jej wytłumaczyć, że ma tak nie robić. Ona jest jeszcze mała, ale bardzo dużo już rozumie.[/QUOTE]

Czyli tak jak sądziłam.
A to jest właśnie najgorsze w tym wszystkim: jak pokazać dziecku dobre zachowania, jak sami popełniamy tyle błędów?
To jest dopiero sztuka.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 14:51   #3965
motylek1984
Zadomowienie

Hej dziewczyny, ja już po usg, na szczęście wszystko ok, szyjka zamknięta i narazie nie skrócona, ale gin powiedział, że i tak się skróci,bo przy bliźniakach tak już bywa. Jak nadal wszystko będzie ok, to jutro do domu wracam :-D pytałam o tą glukozę w moczu, może to być faktycznie za wysoki cukier, ale najprawdopodobniej to od tych sterydów, a o próbach wątrobowych to w sumie nic nie powiedział, ale po świętach i tak jeszcze sobie powtórze.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Pisała któraś dziewczyna o aplikacji do liczenia skurczy, w której to było? Bo ja mam trzy aplikacje ciążowe i w ani jednej tego nie ma, a mamy co jakiś czas liczyć ruchy i by mi się przydało.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 14:55   #3966
Weronia93
Rozeznanie

Dziewczyny dziękuje za wsparcie i dobre słowa
Stary 2016-03-23, 14:57   #3967
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:

Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 15:06   #3968
motylek1984
Zadomowienie

Już tydzień temu, wysłałam kolejne zwolnienie, a do tej pory nie dostałam za poprzednie, co jest? Zawsze kasa przychodziła, jeszcze zanim wysłałam nowe.
Stary 2016-03-23, 15:09   #3969
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Veronique, a Róża cieszy się z nowego pokoju? kiedy remont? może do urodzin zdąży się przyzwyczaić i będzie szczęśliwa, że taka duża dziewczynka, że ma swój pokój u nas dzieci będą od urodzenia razem w pokoju, chociaż pewnie w nocy maluch będzie po karmieniu zostawał z nami
Aj, ani jej nie pytam, bo się ostatnio nauczyła mówić "nie", więc wolę nie ryzykować a tak na poważnie, to za mała jest żeby to zrozumieć. Ona bardzo lubi ten pokoik, często do niego chodzi i sobie tam siedzi (w sumie nie wiem po co, bo tam nic nie ma poza takim starym łóżkiem), więc jestem dobrej myśli. Wydaje mi się, że jak powędrują tam jej zabawki to zaczai o co chodzi. A w razie W mamy kojec, więc przełoży się do niego materacyk i będziemy wszyscy w jednym pokoju. Tylko boję się, żeby się dziewczyny nawzajem w nocy nie budziły.
Po świętach tam wkraczamy działać

Cytat:
Boże słuchajcie jaki ja cyrk przeżyłam od rana z ta glukoza !!!

pojechałam na 8 do labolatorium gdzie zawsze chodze, 30 min w kolejce, wchodze mówie że glukoze prywatnie a ona do mnie, że skierowanie od lekarza. Ja mowie ze nie mam skierowania bo prywatnie robie. Na co jakas druga to, ze powinnam miec karteczke z nazwa badania i pieczątka lekarza. Od kiedy kur .... ?! tyle lat robie tam prywatnie badania i nigdy tak nie bylo
Ok zagotowalam sie wewenętrznie, wyszlam żeby pojechac do labolatorium obok. Odczekalam kolejne 40 min w kolejce, żeby sie dowiedziec, że oni wgl tego badania nir wykonuja ;-)

az sie poryczalam bo juz bylo po 9 ;/

pojechalam do szpitala do labolatorium, pobrali i kazali czekac na wynik - bo tu maja taka polityke ze jak juz na czczo wyjdzie zly cukier to juz sie nie pije tej glukozy

Czekalam 40 minut na wynik, wypilam. boze czemu mi nikt nie powiedzial, ze to cieple daja katastrofa ze 3 razy mnie coflo, mialam cytrynowa
Takze wyszlam z domu o 7 40, a wypilam dopie4o o 10;30 i jeszcze 2h czekania ://

a nie jadlam od wczoraj od 18 :/

Co za kraj, co za pech
No masakra!! Tak się namęczyłaś dobrze, że już za Tobą!

Ja robiłam glukoze prywatnie, nie potrzebowałam nic od lekarza, tylko panie pytały się czy 50 czy 75 i ile kłuć lekarz zalecił.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57828126]Mam dzisiaj jakiegoś doła Powietrze ze mnie uciekło i nie moge się napompować. Mała marudna, a raczej nieznośna - wyrzuciła mi dzisiaj na kuchnię wszystkie kosze na śmieci, jak sprzątałam, to w łazience wyciągnęła z toalety odświeżacz, wylała na siebie wodę, rozłączyła mi komputer tak, że nie mogłam myszki podłączyć bo nie wiedziałam gdzie. To wszystko w zaledwie kilkanaście minut. Normalnie bym to zniosła, ale czuję się taka ociężała już, zmęczona, niestety wybuchnęłam na nią krzykiem. Rozpłakała sie więc ją przytuliłam. Tak się składa że mama moja była obok i mówi mi "czemu ją przytulasz, nie powinnaś, źle zrobiła, jest niegrzeczna, musi ponieść konsekwencje". Zrobiło mi się cholernie przykro! Już nie raz mamie mówiła, że nie podzielam takich poglądów, nie uznaje kar, na dziecko sie nie krzyczy bo to nic nie daje! Ale ona tak jak tu któras pisała uważa, że ją rozpuszczam przez to "bezstresowe wychowanie". Mała często jest u dziadków beze mnie teraz przez ten remont i teraz mnie to martwi - bo w rodzinie nikt nie podziela moich poglądów. Wysłuchują je ale i tak uważają że sie nie znam, bo przeciez co ja moge wiedziec o wychowywaniu dzieci skoro jestem mamą dopiero półtorej roku.
Chce mi się ryczeć. Cholerne hormony ciążowe[/QUOTE]

Są takie cięższe dni może przez pogodę, bo jakaś dziwna. Jutro będzie lepiej, a dzisiaj postaraj się już nie denerwować. Jesteś świetną mamą, a że czasem nerwy Cię poniosą i zareagujesz nie tak jakbyś chciała... Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i każda mama popełnia błędy a Ty jesteś młodziutka mamą i się cały czas uczysz
(Jakoś tak trochę chyba też o sobie piszę )

A co do książki, to poszukam coś jak się do komputera dorwę a jakbym nic nie znalazła to się odezwę

Motylek, ta aplikacja to moja ciąża.

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-03-23 o 15:10
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 15:16   #3970
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja już po usg, na szczęście wszystko ok, szyjka zamknięta i narazie nie skrócona, ale gin powiedział, że i tak się skróci,bo przy bliźniakach tak już bywa. Jak nadal wszystko będzie ok, to jutro do domu wracam :-D pytałam o tą glukozę w moczu, może to być faktycznie za wysoki cukier, ale najprawdopodobniej to od tych sterydów, a o próbach wątrobowych to w sumie nic nie powiedział, ale po świętach i tak jeszcze sobie powtórze.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Pisała któraś dziewczyna o aplikacji do liczenia skurczy, w której to było? Bo ja mam trzy aplikacje ciążowe i w ani jednej tego nie ma, a mamy co jakiś czas liczyć ruchy i by mi się przydało.

No to super wieści

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 15:20   #3971
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:

cudowności piękne te ubranka

Cytat:

super wieści trzymam kciuki za powrót do domku

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 15:32   #3972
Konto usunięte

Cytat:

Super wieści!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 15:42   #3973
Weronia93
Rozeznanie

Zapomniałam napisać ze w mojej przychodni była kontrol z zusu w mojej sprawie zastanawiam sie czemu hmm Ale wszystko podobnie dobrze było, kasa sie zgadza to mam to gdzieś

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Weronia przytulam, założą ci i będzie wszystko ok, wszystkie donosimy do wyznaczonego terminu. A lekarz mówił od czego takie skracanie mogło wystąpić? U mnie jatg dzisiaj wyszło super, bez skurczy, ale podejrzałam wyniki z wczorajszej morfologi i moczu, w moczu glukoza obecna :-( krzywa jeszcze przede mną, ale martwię się, że jak w moczu się pojawiła to i cukrzyca może wystąpić :-( no i próby wątrobowe podwyższone, muszę lekarza podpytać o to, bo na obchodzie nic nie mówił.
W piątek idę założyć wiec wszystko powiedział ze mi wytłumaczy dał mi skierowanie na krew i mocz chciał abym zrobiła to dziś ale jadłam i jutro jadę . Wydaje mi sie ze z intensywnego trybu życia przyznane szczerze ze od początku ciąży chociaż nie pracowałam byłam w ciągłym rychu ciagle na wysokich obrotach ale nie wiem czy to jest z tego w piątek sie dowiem bo dzisiaj nie potrafiłam słowa wydusić jak usłyszałam ze grozi mi przedwczesny poród narazie i tym nie myśle mam nadzieje ze Hania urodzi sie w czerwcu i tyle
Stary 2016-03-23, 15:45   #3974
Radena
Zadomowienie

Motylek,super ze wszystko ok

Jestem już w domku glukoza w sumie poszła lepiej niż myślałam, ale w sumie dobrze ze się tak nastawilam że może być źle,bo byłam pozytywnie zaskoczona,że jednak nie było. Byłam w rossmanie i kupiłam 4 rzeczy z babydream,oczywko czwarta gratis i jeszcze jedna paczkę pieluszek newborn, a sobie podkład w nagrodę;-) tylko teraz kminie nad szybkim obiadem. A i jeszcze wzięłam w koncu arbuza i truskawki w biedrze,Boże,jakie dobre!!!
Wizytę mam w przyszłą środę,mam nadzieję że z powodu świat mi szybko zleci i nie będę długo myśleć o wynikach tej glukozy. Ale szczerze Wam powiem,że tak się bałam ze mało co w nocy spałam
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 15:45   #3975
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
hej
mało piszę, bo telefon mi zepsuł, a nowy jeszcze nie dojechał od siedzenia przy kompie boli mnie brzuch..
w pt mam echoserca Mikołajka, wczoraj byłam u okulisty, po zaświadczenie o braku przeciwwskazań do porodu SN kazał mi się zgłosić po 32 tc.

to moje ostatnie ubrankowe nabytki, właśnie zapełniam koszyk na gemini, bo w sumie nic jeszcze nie mam..

planujecie położyć tapetę w pokoju dziecinnym? właśnie wymyśliłam, że na jednej ścianie będzie tapeta znacie jakieś sklepy z fajnymi dziecięcymi wzorami?
Echo na pewno wyjdzie dobrze Śliczne ubranka!

Cytat:
Hejka, witam się

Jesteśmy dzisiaj synkiem w domu, ale jutro chyba już pójdzie do przedszkola, bo szyjka boli już go mniej, a poza tym, mają jutro robić koszyczki i ozdoby wielkanocne, więc sam chce iść.

Zamówiłam śliczna sukieniusię dla Izki na sesję noworodkową, teraz muszę jeszcze czegoś dla siebie poszukać, bo później nie będzie na to czasu.
Dobrze, że synek już lepiej i piękna sukieneczka dla Izki

Cytat:
i takie ładne pieluszki dorwałam w Pepco
Mam taką jak pierwsza i trzecie

Cytat:
Świetne wieści!
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 15:47   #3976
zebrah
Rozeznanie

Dzanet- dziś jakiś świński dzień mają dzieci. Rafek też dzisiaj przechodzi sam siebie i naprawdę dobrze Cię rozumiem, że masz kryzys. Brzuch już duży, siły nie ma, a tu te szkraby małe wulkany energii i psocą... Damy radę!

Asiek- no to miałaś poranek piękny...
Motylek- super wieści
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 15:51   #3977
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie mam mocy bym spała tylko a w nocy nie mogę no ale obiad sie sam nie zrobi
Zwlekłam się z łóżka o 15, umyłam włosy i garnki, zjadłam zupę i piję herbatę. Lepiej się czuję to odkurzę sobie bo Tż naniósł butami błoto a i sierść kota jest:/

Tż zrobiłam listę zakupów w biedronce i o 19 maja być e-zakupu tescowe, więc już wszystko będę miała.

dobrze że wczoraj zrobiłam zupę , na drugie mięso mi się rozmraża.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Aniu wiem co czujesz, ja tak czulam sie przez ostatbie dni. Dzis myslalam sue jest lepiej i wybralam sie na zakupy, poszukac prezentu kolezance na babyshower, ale tak mi slabo bylo i poty mnie oblewaly ze masakra. Zero przyjemnosci z zakupow.
Dokładnie, jak człowiek źle się czuję to nic go nie cieszy.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Ania, to leż i odpoczywaj, bo choroba nigdy Ci nie odpuści.
Na obiad kupcie coś gotowego i tyle..
przyznam że bym zjadła pizze

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 15:51   #3978
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Fiazo- jak długo zamierzasz pracować jeszcze? Nie masz warunków w pracy na L4, czy po prostu dobrze się czujesz?
zamierzam jeszcze cały kwiecień, lubię swoją pracę i dobrze się czuje. W poniedziałek tylko przytłoczyli mnie uczniem nadprogramowym i potrzebuje oddechu. Już sobie wypisałam wolne na piatek i może na wtorek to będę miała długi weekend

Cytat:
Weronia przytulam, założą ci i będzie wszystko ok, wszystkie donosimy do wyznaczonego terminu. A lekarz mówił od czego takie skracanie mogło wystąpić? U mnie jatg dzisiaj wyszło super, bez skurczy, ale podejrzałam wyniki z wczorajszej morfologi i moczu, w moczu glukoza obecna :-( krzywa jeszcze przede mną, ale martwię się, że jak w moczu się pojawiła to i cukrzyca może wystąpić :-( no i próby wątrobowe podwyższone, muszę lekarza podpytać o to, bo na obchodzie nic nie mówił.
ale mocno podwyższone ? normy są chyba ok 35

Cytat:
Boże słuchajcie jaki ja cyrk przeżyłam od rana z ta glukoza !!!

pojechałam na 8 do labolatorium gdzie zawsze chodze, 30 min w kolejce, wchodze mówie że glukoze prywatnie a ona do mnie, że skierowanie od lekarza. Ja mowie ze nie mam skierowania bo prywatnie robie. Na co jakas druga to, ze powinnam miec karteczke z nazwa badania i pieczątka lekarza. Od kiedy kur .... ?! tyle lat robie tam prywatnie badania i nigdy tak nie bylo
Ok zagotowalam sie wewenętrznie, wyszlam żeby pojechac do labolatorium obok. Odczekalam kolejne 40 min w kolejce, żeby sie dowiedziec, że oni wgl tego badania nir wykonuja ;-)

az sie poryczalam bo juz bylo po 9 ;/

pojechalam do szpitala do labolatorium, pobrali i kazali czekac na wynik - bo tu maja taka polityke ze jak juz na czczo wyjdzie zly cukier to juz sie nie pije tej glukozy

Czekalam 40 minut na wynik, wypilam. boze czemu mi nikt nie powiedzial, ze to cieple daja katastrofa ze 3 razy mnie coflo, mialam cytrynowa
Takze wyszlam z domu o 7 40, a wypilam dopie4o o 10;30 i jeszcze 2h czekania ://

a nie jadlam od wczoraj od 18 :/

Co za kraj, co za pech
jejku współczuje Ci i przytulam

Cytat:

super że ok i oby tak dalej , kciuki za jutrzejsze wyjście

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 16:01   #3979
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

motylku wspaniałe wieści oby takich więcej

ja tez sie zastanawiam nad taka aplikacją bo powiem Wam że Maja czasami to szaleje i tańcuje porządnie w brzuszku

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Już tydzień temu, wysłałam kolejne zwolnienie, a do tej pory nie dostałam za poprzednie, co jest? Zawsze kasa przychodziła, jeszcze zanim wysłałam nowe.
co do pieniążków z zus ja dostałam o tydzień później niż ostatnio :/ , więc trochę nie rozumiem ich polityki.
i tak jak myślałam że ujeli mi podwyżki.. więc nie będzie takiej kwoty macierzyńskiego o jakiej myślałam... dobrze że w ogolę coś będzie.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Jestem już w domku glukoza w sumie poszła lepiej niż myślałam, ale w sumie dobrze ze się tak nastawilam że może być źle,bo byłam pozytywnie zaskoczona,że jednak nie było. Byłam w rossmanie i kupiłam 4 rzeczy z babydream,oczywko czwarta gratis i jeszcze jedna paczkę pieluszek newborn, a sobie podkład w nagrodę;-) tylko teraz kminie nad szybkim obiadem. A i jeszcze wzięłam w koncu arbuza i truskawki w biedrze,Boże,jakie dobre!!!
Wizytę mam w przyszłą środę,mam nadzieję że z powodu świat mi szybko zleci i nie będę długo myśleć o wynikach tej glukozy. Ale szczerze Wam powiem,że tak się bałam ze mało co w nocy spałam
Arbuz znowu smaka robicie a co ostatnio jadłam

A co do glukozy to wydaje mi się ze bardzo się nastawiłaś źle itp i dlatego tak bardzo to przeżywałaś że nie mogłaś spać
Teraz jest już to za Tobą oby tylko wyniki były dobre i będzie wszystko ok

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

odpoczęłam to idę odkurzyć i włosy wysuszę, żeby wyglądać jak człowiek jak Tz wróci bo jeszcze mi powie że go straszę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-23, 16:07   #3980
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

O jejciu jejciu

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:

To super wieści

Aplikacja "Moja ciąża" (tylko nie ta z e-dziecko)
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 16:15   #3981
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Aj, ani jej nie pytam, bo się ostatnio nauczyła mówić "nie", więc wolę nie ryzykować a tak na poważnie, to za mała jest żeby to zrozumieć. Ona bardzo lubi ten pokoik, często do niego chodzi i sobie tam siedzi (w sumie nie wiem po co, bo tam nic nie ma poza takim starym łóżkiem), więc jestem dobrej myśli. Wydaje mi się, że jak powędrują tam jej zabawki to zaczai o co chodzi. A w razie W mamy kojec, więc przełoży się do niego materacyk i będziemy wszyscy w jednym pokoju. Tylko boję się, żeby się dziewczyny nawzajem w nocy nie budziły.
Po świętach tam wkraczamy działać

No masakra!! Tak się namęczyłaś dobrze, że już za Tobą!

Ja robiłam glukoze prywatnie, nie potrzebowałam nic od lekarza, tylko panie pytały się czy 50 czy 75 i ile kłuć lekarz zalecił.

Są takie cięższe dni może przez pogodę, bo jakaś dziwna. Jutro będzie lepiej, a dzisiaj postaraj się już nie denerwować. Jesteś świetną mamą, a że czasem nerwy Cię poniosą i zareagujesz nie tak jakbyś chciała... Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i każda mama popełnia błędy a Ty jesteś młodziutka mamą i się cały czas uczysz
(Jakoś tak trochę chyba też o sobie piszę )

A co do książki, to poszukam coś jak się do komputera dorwę a jakbym nic nie znalazła to się odezwę

Motylek, ta aplikacja to moja ciąża.
No mam tą aplikację, ale ja tam tego nie widzę. :-(
Stary 2016-03-23, 16:18   #3982
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Dzanet- dziś jakiś świński dzień mają dzieci. Rafek też dzisiaj przechodzi sam siebie i naprawdę dobrze Cię rozumiem, że masz kryzys. Brzuch już duży, siły nie ma, a tu te szkraby małe wulkany energii i psocą... Damy radę!
Może to bunt rocznika 2104
Byle przejdzie do czerwca Jasne że damy radę!
Stary 2016-03-23, 16:22   #3983
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
zamierzam jeszcze cały kwiecień, lubię swoją pracę i dobrze się czuje. W poniedziałek tylko przytłoczyli mnie uczniem nadprogramowym i potrzebuje oddechu. Już sobie wypisałam wolne na piatek i może na wtorek to będę miała długi weekend

ale mocno podwyższone ? normy są chyba ok 35

jejku współczuje Ci i przytulam

super że ok i oby tak dalej , kciuki za jutrzejsze wyjście
Dokladnie nie pamiętam o ile, bo tylko przez chwilę zerknęłam na wyniki, powtórzę badania i wtedy zobaczymy, ja myślę, że to nie cholestoza, bo mnie nic nie swędzi, myślę że prędzej od leków, bo na dopegybie jest napisane, żeby po jakimś czasie stosowania zrobić próby wątrobowe, pewnie może mieć takie skutki uboczne.
Stary 2016-03-23, 16:39   #3984
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie nie pamiętam o ile, bo tylko przez chwilę zerknęłam na wyniki, powtórzę badania i wtedy zobaczymy, ja myślę, że to nie cholestoza, bo mnie nic nie swędzi, myślę że prędzej od leków, bo na dopegybie jest napisane, żeby po jakimś czasie stosowania zrobić próby wątrobowe, pewnie może mieć takie skutki uboczne.
Jak w wiekowości leków zazwyczaj jakieś skutki są.
Będzie dobrze zobaczysz ! ja to mówię !

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Zastanawiam się nad kupnem obrazu - tryptyk na ścianę np w maki
Takie puste te ściany tutaj sa :/ chociaż na jednej powiesiłam nasze zdjęcia i muszę wywołać zdjęcie Mai i też powiesić

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-23, 16:50   #3985
Konto usunięte

Tryptyki są fajne! U nas na scisnach tylko obrszy ze zdjęć

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-03-23, 16:55   #3986
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57841171]Tryptyki są fajne! U nas na scisnach tylko obrszy ze zdjęć

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
to musi to fajnie wyglądać chociaż mam jedne pomysł na taka większe fototapetę, ale to dopiero jak Maja będzie na świecie i jedynie na swoim mieszkaniu.
Na pewno na swoim to całkiem inaczej bym sobie umeblowała i pomalowała pomieszczenia

Czy sa tu kobitki które mieszkają może w tbs ?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-23, 16:57   #3987
olinka012
Zadomowienie

Ja
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-23, 17:02   #3988
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Ja
to ja może na priv napisze kilka pytań.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Dzisiaj już jem 4 jabłko ... pycha

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-23, 17:19   #3989
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Jak w wiekowości leków zazwyczaj jakieś skutki są.
Będzie dobrze zobaczysz ! ja to mówię !

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Zastanawiam się nad kupnem obrazu - tryptyk na ścianę np w maki
Takie puste te ściany tutaj sa :/ chociaż na jednej powiesiłam nasze zdjęcia i muszę wywołać zdjęcie Mai i też powiesić
Ja mam tryptyk na ścianie, jak wrócę to zrobię foto :-D
Stary 2016-03-23, 17:33   #3990
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
No mam tą aplikację, ale ja tam tego nie widzę. :-(
Są dwie, jedna o nazwie "moja ciąża" a druga "moja ciąża z e-dziecko". Chodzi o tą pierwszą. I tam u góry po lewej stronie są takie trzy kreski poziome i jak je naciśniesz to pokazuje się całe menu. Wczoraj Madzius wrzuciła zrzut ekranu z tego. Ja nie mam takiej możliwości to nie wrzucę

Źle się czuję od wczoraj, poszłam do sklepu po buraki żeby sobie z nich zrobić syrop i kupiłam wszystko tylko nie buraki... pokroiłam już cebulę, czosnek i cytrynę, przełożyłam to miodem (dobrze, że akurat miałam to wszystko w domu), tylko ile to ma stać zanim syrop puści? I w cieple czy w lodówce?

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-03-23 o 17:40
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości