|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Kochane, idę już spać, bo już mi się oczy kleją, moje współlokatorki dawno pousypiały, a ja na wizażu siedzę, pa pa.
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez uciekam
|
|
#4083 | ||
|
Rozeznanie
|
Madzia9999 serio tragedia nawet na ślubie na szym nie chciała być ach szkoda wspominać jakie cyrku były ile sie wyplakalam i wycierpialam
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
|
|
#4084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W,Twoim podwójnym szczęściu ta pomoc będzie bardzo potrzebna!Dobrej nocki i samych dobrych wieści na obchodzie jutro ![]() Cytat:
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Jesli chodzi o karmienie piersia bardzo polecam książkę Warto karmic piersia i co dalej? Bylam.w szpitalu gdzie bylo nastawienie na kp, ale i tak nie mialam oporów przed dopraszaniem sie o pomoc pielegniarek i poloznych laktacyjnych. Przez nastepnr 3tyg tez bylismy kilka razy w poradni laktacyjnej i u położnej laktacyjnej aby uregulować to kp, bo Igi nie przybieral i nie chwytal odpowiednio. Kosztowalo to nas (i maluszka) troche nerwow, ale po miesiacu bylo stabilnie i potem martwilam.sie tylko przy kryzysach laktacyjnych, ktore pojawiaja sie regularnie. Karmilam 1,5roku. MOTYLEK daj znac co Twoj gin na wykres po ktg powiedział ladnie nasze bliźniaki rosną![]() WERONIA olej teściową. Wazne ze Twoj partner sie o Ciebie martwi. WIOLINKAX ja staniki do kp kupilam pod koniec ciąży. Rozmiar doradzala mi polozna laktacyjna. Myślałam ze przesadza, ale po porodzie okazalo sie ze idealnie dobrala i mimo spadajacego obwodu nie musialam ich wymieniac. No i teraz juz mam. Mysl pozytywnie te z nas ktore maja juz pociechy maja byc moze inne obawy, ale mają. Nawet mnie ostatnio co jakis czas bierze. Co do organizacji wszystko da radę. My nie mamy dziadkow ani rodziny pod ręką i dalismy radę. Znam.dziewczyny, ktorych mezowie wyjezdzaja często i tez potrafily sie zorganizować. Jest na pewno troche trudniej, ale duzo siedzi w głowie i to co juz dziewczyny tutaj pisaly: ustalenie priorytetów czy od poczatku ledwo zywa chcesz miec tez chatę na błysk czy wolisz trochę odespac i miec wiecej sily i cierpliwosci do maluszka. Za ubranka w kwietniu na l4 sie wezmę. Ale kusi mnie juz oczywiscie w pplanach mam rez male przemeblowania i moj maz sie smieje ze znowu wszystko pozmieniam w chacie
|
#4086 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry!
Weronia współczuję teściowej, olej ją, szkoda nerwów! Dzisiaj mam ambitne plany ogarniecia domu, potem spowiedź i paznokcie jutro piekę mleczną kanapki i zajączki do koszyczka :-DWysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4087 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez : D Dziewczyny polećcie mi dobrego taniego sprzedawcę allegro potrzebuje kupic materac ręczniki itp Wczoraj kupiłam cala reklamowe babydream. Mój mąż oznajmił - JUZ CZAS ))
Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-03-24 o 07:54 |
|
|
|
#4088 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i święta spokojniejsze ![]() Cytat:
W końcu piękna pogoda do mnie dotarła czekają nas dzisiaj przedświąteczne zakupy zastanawiam się czy zrobić mleczną kanapkę. Na pewno mam w planach jakieś ciasteczka, może mi się uda znaleźć jakieś świąteczne foremki. Widziałyście gdzieś jakieś zajączki??
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-03-24 o 08:42 |
||||
|
|
|
#4089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O mojej też bym mogła książkę napisać. Masz o tyle dobrze, że nie mieszkacie razem, więc olej Mam tylko nadzieję, że mi na "starość" nie odwali i będę normalną teściową, jak np., moja mama ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4090 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Weronia, tak jak pisza dziewczyny, olej tesciowa. Mnie moja tesciowa wkurzala przed slubem, modzila siwatem i nastawiala mojego wowczas natzeczonego tak jak ona chce, gdy mnie w poblizu nie bylo. Teraz widze ja dwa razy do roku po kilka dni i tez mnie czasami ostro w☠☠☠☠ia, ale ze moja mama dobrze mnie wychowala, w szacunku do starszych, trudno mi czasamo, ale dopowiadam jej tym samym. Ogolnie ona uznaje corke swoja i jej dzieci, a my jestesmy, bo jrstesmy. W sumie troche sie ucieszyla ze jrstem w ciazy, co bylo mile, do czasu az nie okazalo sie ze to chlopiec, a ona tak liczyla na wnuczke i otwarcie do kazdego mowila ze jest zalamama.
|
#4091 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,pytanie z innej beczki,co gotujecie na święta? Ciasta już wymyśliłam,ale nie mam pomysłu co jeszcze. A idziemy do teściów i powinnam chyba przynieść coś wytrawnego do nich
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie robie nic haha dalam sie zaprosic w kazdy dzien do kogos innego haha
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, no właśnie siedzę i się głowię... Zimne i ciasta obcykane, ale nie mamy z mamą pomysłu na dania na ciepło w ogóle :p
|
|
|
|
#4094 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki, u nas ok, ale jeszcze dzisiaj zostaję, gin zapytał czy chcę wyjść, a ja że chętnie, ale jeżeli trzeba to zostanę, no więc jeszcze dzień będę na obserwacji, może i lepiej, przynajmniej będę bardziej spokojna.
|
|
|
|
#4095 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
złoty człowiek---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Ale robię babkę cytrynową i mazurka kajmakowego tylko jak teraz mam się oszczędzać to mąż będzie pichcić
|
|
#4096 |
|
Rozeznanie
|
Motylek, dobrze ze juz lepiej
dla pewnosci jakos przetrzymasz jeszcze dzien. Wazne ze oba maluszki sa ok i zostaja w brzuszku
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Racja, lepiej zostać dzień dłużej i mec pewność że jest wszystko w porządku. Mimo że takie leżenie w szpitalu nie jest przyjemnością.
|
|
|
|
#4098 |
|
Rozeznanie
|
Ja swieta nie robie kompletnie nic. Moj maz pracuje cale swieta. Do tej pory ja tez pracowalam w kazda Wielkanoc. A zeby mu nie bylo przykro to po prostu nie obchodzimy swiat. Jedynie co to do szwagierki podepne sie do sniadania wieljanocnego i moze jakas babke upieke i tyle.
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
Ja na święta też nic nie robię. Jedziemy do rodziców i będę się cieszyć zajadaniem tego co przygotuje mama i teściowa
Ja właśnie planuję kupić ze 2 staniki z alles mama ale to po porodzie dopiero - właśnie spojrzałam, że we Wrocławiu jest nawet ich sklep. W poprzedniej ciąży kupiłam przed porodem, szybko się okazało, że się nie mieszczę w ten stanik i na szybkiego kupowałam przez neta gdzieś i tak średnio ten stanik dobrany był. No i muszę kupić jakiś dobry stanik na noc - mięciutki, ale dobrze dobrany bo z tym też miałam problem. Ale właśnie teraz też muszę kupić jakiś, bo w moje już się nie mieszczę, a te z poprzedniego karmienia są jednak za duże (jeden był dobry, ale właśnie poszedł do śmieci, bo się zepsuł).
|
#4100 | ||
|
Ania
|
Witam!
Ja mam spadek energii jakiejkolwiek.. Nic mi się nie chce, totalnie nic... Wczoraj wieczorem łapały mnie skurcze i wiem, że to normalne, ale do tego ból w krzyżach się pojawił i a serio się wystraszyłam..wzięłam wcześniej nospe, bo brzuch mnie bolał, i na szczęście przeszło, bo juz się zastanawiałam czy nie jechać na ip.. Kurde, myślałam, że ciąża, to wszystko wiadomo co i jak. A tu nigdy nic nie wiadomo, czy to normalne, czy nie..ech i jak tu nie panikować?I jeszcze te głupie sny. No nic, miłego dnia życzę. Ja nie mam planów, pewnie będę leniuchować, zaglądać tu i nic innego nie zrobię. Chyba, że nagle dostanę powrót sił! [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57857911]A ja głupia myśle sobie, jak jej parówka na przeziębienie ma pomóc Jak to przeczytałam o tej parówce, to też o tym pierwsze co pomyślałam ![]() Cytat:
I nie rozpaczam, bo to tylko teściowa, obca dla mnie osoba! najważniejsze,że tż się o Ciebie martwi, a ona do niczego Ci nie potrzebna ![]() No i jak któraś napisała, ja też tymbardziej na święta bym tam nie pojechała. Cytat:
Najważniejsze, ze jest lepiej a jeden dzień różnicy dla Ciebie jako takiej nie zrobi, ale żeby poobserwować maluszki to juz bardzo dużo!Wiec odpoczywaj
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
![]() Wyspalam się chociaż od 4rano trzy razy bylam z,piesem na dworze :PWeronika klasyczna komode Malm z Ikei kupimy i może jakieś poleczki z koszyczkami ewentualnie dokupie jak się okaże, że za mało miejsca na,szpargaly jest ![]() My swieta raczej sami spędzamy. W Wielką Niedzielę mamy wesele u bliskich znajomych tz więc wystawny obiad odpada. W sobote ugotuje biały barszczyk na golonce tz uwielbia upiekę szynkę na kanapki, moze krolika zrobimy,biała kielbaska do barszczyku i ciasto 3bita planuję mam ochotę na jakieś słodkie ciacho :P---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Motylku dawaj znać co z Wami cieszę się, że skurczy już nie ma!
|
#4102 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Nie wiem co się dzieje od kilku dni ale jestem ledwo żywa Tak mi się chce niesamowicie spać, że jakbym oparła teraz głowę na biurku to bym pewnie była w krainie Oz już po 30 sekundach W ogóle jakaś ostatnio ciągle poirytowana jestem. Kurdę, nie lubię tak mieć ![]() Dzisiaj po pracy jadę na zakupy świąteczne i jeszcze w ogóle nie wiem co mam kupić misia- ty cwaniaro, nie będziesz musiała gotować ![]() Współczuję wrednych teściowych, moja na szczęście w porządku. Nie podoba mi się jedynie, że faworyzuje moją córkę, a do syna nie podchodzi tak samo... Wydaje mi się, że nawet nie zdaje sobie z tego sprawy ale mnie to razi. Sama ma dwóch synów, jej siostry też tylko synów, więc jak się jej wnuczka urodziła to oszalała na jej punkcie. Weronia, nie martw się tym krążkiem, wszystko będzie ok. Dwie moje koleżanki też miały i po zdjęciu jakoś na 2 tygodnie przed terminem obie jeszcze przenosiły ciążę o kilka dni. Będzie dobrze! U mnie słonko świeci, a ja w robocie miałam jutro nie przychodzić ale jednak nie ogarnę do końca tego co mi zostało i jednak zawitam... Mam nadzieję, że od nast. tygodnia będę już uwolniona... Muszę jeszcze tylko to idiotyczne sprawozdanie do GUSu zrobić i uporządkować umowy, które przez lata ładowałam na tzw. kupę ![]() Miłego dzionka! |
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Sliweczko może w święta odpoczniesz,i poirytowanie minie
tego Ci życzę! Ja za niedługo też spadam na zakupy spożywcze do Lidla oby tloku jeszcze nie było!jutro przed południem na rynek po warzywa pojadę.Pierwszy raz będę robiła sama koszyczek do swieconki
|
#4105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja z dnia na dzień czuję się coraz lepiej katar mija, kaszel też i więcej energii się pojawia ![]() Na obiad w planach mam zrobić tylko zupę ogórkową i tyle Tż będzie późno. Dla siebie dodatkowo surówkę z marchwi i jabłuszka. A co na święta hmmm... dalej nie jestem posiadaczką miksera więc zrobię dwa ciasta na zimno :sernik z galaretką, truskawkami na biszkoptach oraz ciasto z kaszą gryczaną z brzoskwiniami i galaretką na biszkoptach w czekoladzie. Dodatkowo robię sałatkę jarzynową dla wszystkich ![]() Sobotę spędzamy tutaj na mieszkaniu, niedziele u mojego Taty a w poniedziałek u rodziców Tż. w między czasie ma nas odwiedzić brat Tż i w niedziele po tacie byśmy podjechali do koleżanki bo zostaliśmy zaproszeni ale jeszcze to nie do końca jest dograne. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
niestety są lepsze i gorsze dni. Co do snów to faktycznie ostatnio są jakieś dziwnee.. ale musimy je jakoś przeżyć ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
W planach mam zrobić ładna świąteczna wiązankę albo koszyczek dla Mamci
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-03-24 o 10:56 |
||
|
|
|
#4106 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Także robię tylko Mleczną kanapke, dziele na dwóch i resztę jemy u rodziców Cytat:
Dajesz gotowy ser czy jakoś go robisz? Co do snów to dzisiaj mi się śniło że superbohater się we mnie zakochał, zabierał mnie ze soba na rózne akcje, poruszał sie w powietrzy z prędkością światła i byłam sławna |
|||
|
|
|
#4107 |
|
Konto usunięte
|
dzanet, jaki sen
|
|
|
|
#4108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My święta spędzamy u rodziców, ale ja lubię zawsze coś przynieść, więc zrobię sałatkę z jajkiem i szynką i zdecydowałam się z końcu na babkę pomarańczową. Jakbym dostała gdzieś te foremki do ciasteczek to jeszcze zrobię jakieś zwykle kruche ciasteczka i tyle. A pytała któraś z Was o przepisy. Kiedyś robiłam coś takiego: pasta jajeczna (jajka pokrojone w kosteczkę, odrobina majonezu, CHRZAN!, sól, pieprz), zawinięta w plasterki szynki i wszystko zalane galaretą. Dobre to było
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
28 tydzień się zaczął
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57883186] Eh jeszcze nigdy nie robiłam sernika na zimno Dajesz gotowy ser czy jakoś go robisz? Co do snów to dzisiaj mi się śniło że superbohater się we mnie zakochał, zabierał mnie ze soba na rózne akcje, poruszał sie w powietrzy z prędkością światła i byłam sławna Kupiłam zmielony gotowy ser w kubełku, dodam do niego odrobinkę cukru pudru żeby był ciut słodszy i rodzynki. A co do snu to wymiata ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------
|
#4110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale kiedyś można dokupić nową
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

jutro piekę mleczną kanapki i zajączki do koszyczka :-D

Maz zadzwonił ze nie wie czy przyjedziemy w święta bo mam zagrożenie porodem i zależy wszystko w piątek co mi powie a ona takie coś wrrr znam ja i wiem ze taka jest ale nie myślałam ze do tego stopnia ach wrrrr jeszcze bardziej jestem nerwowa

i jak tu nie panikować?

Dajesz gotowy ser czy jakoś go robisz?