Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-24, 11:27   #691
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
to pewnie już przy chłopcu zostanie
Jak u Ciebie sprawa luteiny? Masz już odstawioną? Ja od dziś odstawiam, mam nadzieje, że nic się nie będzie działo.
Ja myślałam, że będę mogła powoli odstawiać po ostatniej wizycie, alee nie Moja szyjka szału nie robi i nie mogę odstawić
Stary 2016-03-24, 11:33   #692
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Ja myślałam, że będę mogła powoli odstawiać po ostatniej wizycie, alee nie Moja szyjka szału nie robi i nie mogę odstawić
Ja zapasy jak co mam. Zobaczymy jak będzie, chociaż nie ukrywam, że chciałabym już zmniejszać ilość tabletek.

Ostatnia próba wrzucenia mojego brzuchola

widać zdjęcie?

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 11:36   #693
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zapasy jak co mam. Zobaczymy jak będzie, chociaż nie ukrywam, że chciałabym już zmniejszać ilość tabletek.

widać zdjęcie?
No w końcu widać! Śliczny jest!
Stary 2016-03-24, 11:36   #694
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

to pewnie już przy chłopcu zostanie
Jak u Ciebie sprawa luteiny? Masz już odstawioną? Ja od dziś odstawiam, mam nadzieje, że nic się nie będzie działo.
Ja bralam przez ostatnie dwa tygodnie teraz duphaston. Bez luteiny. Teraz mnie spytal co wolalabym brac. Luteine czy Duphaston. Uznalam ze pomęcze sie z luteiną podjęzykową
Z takiego względu, ze Duphaston został wycowany w UK i jak bede mowila, ze bralam to mogą byc jakies problemy. Jak powiem ze bralam naturalny progesteron to moze nie bedą sie krzywo patrzyli.
Gin powiedzial, ze jeszcze bede musiala brac.
Chyba jest bardzo ostrozny w moim wypadku.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 11:36   #695
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Dokładnie! Tez bardzo chcę zeby przebywał z duza ilością osob i sie oswajał
Ale mi brzuch wywaliło w ciagu kilku dni....według ostatniego usg dzis zaczynam 20 tydzień (19t0d)
Załącznik 6302671
fajny brzusio, tylko następne ujęcie poproszę z bliska

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Witam sie czwartkowo, u nas od rana slonce swieci tylko trawa cala biala od mrozu.

Tak poza porodami i ciaza to chcialam sie zapytac czy robila ktoras tarte z nadzieniem z bialej czekolady, serka mascarpone i smietany 30%.
Chcialam taka zrobic ale nie wiem czy dobra.
Znalazlam przepis u Ewy Wachowicz na nia.
hmm brzmi słodko ta tarta, nie robiłam ale dorzuciłabym jakiś owoc do tego kwaśny np maliny/borówki albo jedno i drugie na wierzch - w biedrze są takie mutanty świeże.. będzie chyba mniej mulące z czymś owocowym..

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
O matko! Ja na myśl o cięciu Bożeny chyba już wolę ten brzuch dać sobie ciachąć .... mnie okropnie przeraża nacięcie krocza i w ogóle ta główka przeciskająca sie OMG !!
na youtubie przedwczoraj widziałam filmik gdzie pokazane jest jak wychodzi dziecko, ujęcie od strony wyjścia, że tak powiem..masakra..

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Czy Wy też czujecie dzieciaczki tak bardzo nisko?
ja właśnie to co czuję to niziutko

Cytat:
Ja pierwsze drgnięcia bo ruchami tego jeszcze nazwać nie można czuję nisko
Mam nadzieję, że to już to
Nie mogę się doczekać aż będą na tyle mocne że będę pewna ...
Na widok kuleczki wybrzuszajacej musze poczekać bo mam warstwę izolacyjną z tłuszczyku i chyba dzidziusiowi ciężej się "przebić"
o drgnięcia..też bym tak opisała..coś jak pulsowanie..i t eż nisko

Cytat:
Hej

Połowa ciąży za nami! Dzisiaj już jedziemy do rodziny na święta

Odniosę się do tematu porodu Uczestniczyłam w wielu porodach - naturalnych, cesarkach, kleszczowych i prawie przy użyciu próźnociągu. Porody są różne jak różne są kobiety. Uważam, że żadna z nas nie ma prawa oceniać drugiej kobiety za to w jaki sposób przyszło na świat jej dziecko. Poród jest tak ważnym wydarzeniem w życiu, że każda z nas chce go dobrze wspominać. Nie każda kobieta da radę urodzić sn (nie chodzi mi o wskazania medyczne, bo tutaj nie ma dyskusji) z powodów psychicznych. Tokofobia jest stosunkowo nowym pojęciem w medycynie. Część osób ją wyśmiewa. Ja tam wierzę. Lepiej zazwyczaj dla takiej kobiety wybrać CC na życzenie, niż potem przechodzić depresje poporodową. Bo tak na prawdę po porodzie dopiero wszystko się zaczyna. Jest dziecko i są nasze hormony, które szaleją. Dodajcie do tego okropne wspomnienia z porodu i depresja murowana. Ja jako położna wiadomo, że chętnie promuje poród siłami natury Mogę Wam godzinami o tym pisać. Ale trzeba też spojrzeć na każdą kobietę indywidualnie i nie besztać jej, bo ona urodziła inaczej niż natura zakładała. Także niech każda z nas zdecyduje co jest dla niej dobre z poparciem lekarza Przecież chodzi tylko o to by nasze dzieciaczki zdrowo przyszły na ten świat, a którędy - łii tam

Popieram każde słowo napisane przez Piernika!
za połowe..miłego pobytu świątecznego..mam nadzieję, że będziesz miała okazję zajrzeć do nas od czasu do czasu

i takich położnych jak Ty kochana nam trzeba..świat porodów byłby bardziej ludzki
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 11:40   #696
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Witam sie czwartkowo, u nas od rana slonce swieci tylko trawa cala biala od mrozu.

Tak poza porodami i ciaza to chcialam sie zapytac czy robila ktoras tarte z nadzieniem z bialej czekolady, serka mascarpone i smietany 30%.
Chcialam taka zrobic ale nie wiem czy dobra.
Znalazlam przepis u Ewy Wachowicz na nia.
Ja robie do tortów taki krem. Z tym ze lubi się zważyćwiec uważaj. na to pasuje lemon curd. Słodki krem ze śmietanki i cytrynowy na wierzchu mniaaaaaaam.

Cytat:

widać zdjęcie?
Pięknie widać

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Mój mąż wczoraj jęczał jak mu powiedziałam, że prawie połowa ciąży juz za nami, że w ogóle brzucha nie widać u mnie.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 11:41   #697
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Ja pierwsze drgnięcia bo ruchami tego jeszcze nazwać nie można czuję nisko
Mam nadzieję, że to już to
Nie mogę się doczekać aż będą na tyle mocne że będę pewna ...
Na widok kuleczki wybrzuszajacej musze poczekać bo mam warstwę izolacyjną z tłuszczyku i chyba dzidziusiowi ciężej się "przebić"
Ja też ruchy czuję nisko gdzieś na wysokości blizny po wyrostku (mam w poziomie cięcie) . Brzuch też mi już raz zrobił się twardy tak jak by stawał dziwne uczucie szczególnie że mam dużą warstwe tłuszczu na nim i on tez się twardy wydawał.Jestem zapisana na 31.03 na badanie połówkowe obaczymy czy potwierdzi się chłopak- bo od badania w 12 tyg do końca gin mi nie dawała potwierdzenia czy będzie chłopak bo bobo wstydliwe . Teraz po tym badaniu to już zaczniemy zakupy robić poważne . Jwstem zapisana na szkołę rodzenia ze szwagierka zaczyna się w połowie maja a kończy sie chyba pod koniec lipca w sumie ma być 15 spotkań , śmiałam się, że może na ostatnie zajęcia nie damy rady iśc ale zobaczymy . Zapowiada sie fajnie tylko trzeba mieć zgode od gina bo będą zajęcia też z jakimiś ćwiczeniami.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 11:42   #698
di_anna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Możliwe, że to po badaniu. Ale jak się będzie powtarzać to lepiej zadzwoń do gina Mnie zaczął twardnieć brzuch w okolicach 20tc i gin zalecił mi zażywanie asmag forte 3xdziennie. Póki co jest zdecydowanie lepiej, bardzo rzadko mi twardnieje brzuch.

Wczoraj wieczorem też mi Mała nawalała po brzuchu przed spaniem

Czy Wy też czujecie dzieciaczki tak bardzo nisko?
Również nisko odczuwam ruchy Pytałam lekarza o te twardnienia, powiedział, że to normalne,u jednych może być rzdziej u innych częściej. Trzeba wyczuć co jest normą i jak będzie ponadto (czyli bardziej bolesne, dłuższe, intensywniejsze) to wtedy się niepokoić dopiero.

Cytat:

widać zdjęcie?
Widać widać no piękny,nie da się już ukryć
di_anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 11:43   #699
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
A u Ciebie tam bliżej ( Oświęcim?) nie zapewniają znieczulenia?
Też panikuję na myśl o cięciu Bożeny , ale co zrobić jak mój organizm w momencie przerwał poród bo wbili mi wenflon

Tak u mnie syn jest bardzo nisko głową. Jak nią rusza czuję mały dyskomfort.
o kurde..nigdy nie miałam wenflonu..może być podobnie u mnie..

a ja myślałam, że dzieciaczek u mnie stoi sobie na baczności i tam na dole to girkami merda..

Cytat:
a co z Twoją szyjką? ja chyba jutro będę molestować lekarza, żeby jednak sprawdził u mnie tą szyjkę, bo się gimnastykuje (też dosłownie) w domu, w kuchni mam wszytsko w szafkach na dole, non stop kucam, ostatnio miałam zakwasy i myślę, czy to nie wpływa negatywnie właśnie na szyjkę...

Cytat:

widać zdjęcie?
ja schodzę z duphastonu..wczesniej zdarzały mi się bóle brzucha jak odstawiałam jedną z dwóch tabletek, a teraz poszło gładko..mam nadzieję, że też niedługo odstawie całkiem..choć biorę jeden duphaston, 2xmagnez, 1xwitaminy

ale brzusio .. no i mama - Twoja figura.. Ty napewno masz już synka?
Stary 2016-03-24, 11:44   #700
asiulek8
Wtajemniczenie

Mi cały czas twardnieje brzuch. W sumie już przywyklam. Teraz leże i widzę jak się ściska.
A Bobo czuje w sumie różnie pod pępkiem, na jego wysokości po lewej i poprawej. Woercipięta mi rośnie jak siostrzyczka.
Pamiętam że w pierwszej ciąży córka non stop wariowala. Na szczęście w nocy ładnie spala . Az się obawiałam co to będzie jak w końcu wyjdzie na świat. A się okazało że była wielkim spioszkiem

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-24, 11:45   #701
Talantea
Zakorzenienie

natalia_23

Jaki ładny, zgrabny i okrągły

To ja sie pochwale moim.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160322_185137108.jpg (80,7 KB, 48 załadowań)

Stary 2016-03-24, 11:47   #702
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
o kurde..nigdy nie miałam wenflonu..może być podobnie u mnie..
Ja tez nie miałam, ale y mnie nie miało założenie wpływu na akcje porodowa. Na początku dziwne takie uczucie było, jakbym kolczyk w ręku miała potem przywyklam. A miałam zakładany tak około 15 cm nad nadgarstkiem na zewnętrznej stronie ręki

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-24, 11:48   #703
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
A u Ciebie tam bliżej ( Oświęcim?) nie zapewniają znieczulenia?
Też panikuję na myśl o cięciu Bożeny , ale co zrobić jak mój organizm w momencie przerwał poród bo wbili mi wenflon
Oświęcim nie ma alni Dolarganu ani ZZO tylko gaz ... do tego tam jest słaba możlwiość rodzenia z mężem chyba tylko jedna sala do tego dostosowana ...
W Bielsku (mam tak samo daleko) tylko jeden szpital (wojewódzki) podaje taką możliwość ale "jeśli jest anestezjolog i nie ma w tym czasie żadnej operacji' więc hmm jakoś czarno to widzę, do tego nie ma gazu ale jest dolargan no i w każdym boxie można rodzic rodzinnie ale za to obowiązkowy wenflon na wejsciu ....
Wrrr
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 11:49   #704
asiulek8
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a co jest nie tak w zakładaniu wenflonu? Ze wam się to nie podoba?

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-24, 11:50   #705
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

widać zdjęcie?

Ale brzusio to który to juz tydzien?
U mnie tez jeszcze słabiutko widac...
Ale podejrzewam ze niedługo wyskoczy mimo tego mam juz prawie 5kg na plusie

Ja ruchy tez przeważnie czuje nisko pod pępkiem ale zdarzają sie z boku lub wyżej ostatnio czułam jak sie przenosi z prawej na lewa i z lewej na prawa niby mówią ze te ruchy teraz nie sa regularne ale poki co czuje je codziennie. Czasami jak chodzę nawet to sa tak mocne ze czuje. A przeważnie jak siedze w pracy przy biurku/jade autem lub leżę wieczorem
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 11:51   #706
Piernik Torunski
Zakorzenienie

dziewczyny jeszcze w sprawie porodu wrzucam skopiowany wpis z bloga:http://stashki.pl/ :

"Matka piątki dzieci. Mogłaby być naprawdę szczęśliwa. Mogłaby, gdyby te dzieci miała. piątka. Cała magiczna piątka. Wyobraź sobie teraz zamiast jednej pary gołych stóp, które przyklejają się do podłogi i coraz głośniej podążają w stronę Twojej sypialni, żeby tylko zawołać radośnie „mama! mama! tati! tati!”, o piątej nad ranem, biegnie stóp pięć razy więcej. I wszystkie chcą się przytulać i całować Cię po polikach, włosach, rękach, byle tylko nocną tęsknotę ukoić. Przecież wiadomo, że z całą piątką spać nie będziesz! No każdemu należy się odpoczynek! Więc nocna rozłąka kończy się w Twoim łóżku. I pięć razy więcej małych talerzyków, kolorowych sztućców i podkładek. Zapomnij o kawie, póki całej tej rozkrzyczanej bandy nie ogarniesz, nie oddasz połowy mężowi, niech do przedszkola wiezie, do szkoły odstawia, gdziekolwiek. Może do babci na chwilę. Byleby ta kawa ciepła była. A nieważna w sumie ta kawa! Niech ta piątka będzie! Niech krzyczy! Albo może chociaż jedno! Chociaż to jedno szczęście matki. Na różnym etapie ciąży stracone. Chociaż jedno. Wiesz ile szczęścia by Ono dało? Ile wniosłoby do tego domu chaosu, krzyku, nocy nieprzespanych, poranków ciężkich jak tony żelaza, włosów zaklejonych kaszą i radości? Wiesz ile, bo masz takie szczęście w domu. Matka piątki dzieci, każde w innym momencie stracone. Gdzieś po drodze każde te szczęścia z kieszeni wypadły, zgubiły się bezpowrotnie. A ona walczy. Bo wie, że szczęście jej się należy. Ale naturalnie rodzić już nie może…
A Ty spotkasz ją na ulicy później, w piaskownicy z rudowłosą, piegowatą pięknością, co kiedyś serce niejednemu złamie, spotkasz ją i powiesz „a co Ty tam wiesz o porodzie, skoro dziecko położnik za ciebie urodził.” I dumna będziesz z siebie bardzo, bo natura dała ci możliwość taką, piękne bujne kobiece ciało z siłą lwicy, naturalnie dziecku dałaś powietrza zaczerpnąć. Więc wiesz. Wiesz najlepiej jak się dzieci rodzi. I prawo sobie przypisałaś, żeby powiedzieć, po to natura nam dała możliwość rodzenia, żeby cierpieć. i wspomnisz jeszcze o naturalnej selekcji. I wiedzieć musisz, że serce złamiesz niejednej matce, która okaże się być lepszą od Ciebie. Mimo, że z brzucha jej położnik dziecko wyciągnął i bólu nie poczuła, jak na prawdziwą kobietę przystało…
A wiesz, ja jestem matką najlepszą na świecie. I kobietą jestem też silną! A nigdy dziecka naturalnie nie urodzę."

ale Tija Ty nam promuj dalej sn
Stary 2016-03-24, 11:51   #707
agisia84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Chodzi mi o to jak będę mieć naliczone chorobowe jak już pójdę na L4? Więc pracuję w tej firmie od listopada ale na umowę-zlecenie. Od 7 stycznia mam umowę o pracę do końca marca. Właśnie czekam na przedłużenie. Dowiedziałam się już w ZUS że chorobowe będę mieć wyliczone jako średnia z pełnych przepracowanych miesięcy czyli puki co z lutego i marca. Teraz w kwietniu chcę wziąć tydzień L4. Mam pytanie czy w tej sytuacji kwiecień też się liczy do tej średniej czy nie? Czy liczy się jako pełny przepracowany miesiąc? Bo z tym tygodniowym L4 to dostanę mniejszą pensję (pomniejszona premia i dodatek za dojazdy) więc zaniży mi średnią a nie chciałabym potem dostawać mniejszego chorobowego. Ogólnie to od maja chyba wezmę już L4 do porodu.
Parę lat temu moja koleżanka miała podobną sytuację (nie pamiętam szczegółów) że potem żałowała że nie wzięła ciągłego L4 do porodu bo właśnie dostawała mniejsze chorobowe. Ale te przepisy się zmieniają i może teraz jest inaczej?
Z tego co wiem dla ZUS muszą być przepracowane całe kalendarzowe miesiące, nowa podstawa jest liczona, jeśli przerwa pomiędzy zwolnieniami wyniesie 3 pełne miesiące
agisia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 11:54   #708
kasia_ruda
Zakorzenienie

Wenflon na początku moim zdaniem jest praktycznie niewyczuwalny (mialam zakładany kilkanaście razy: przy operacjach, porodzie, badaniach jak rezonans z kontrastem, drożności jajowodów itd, punkcji przy in vitro), nieprzyjemnie robi się po jakimś czasie, tak w 2-3 dobie, mnie wtedy wszystko boli wokól niego już. Ja po porodzie rano (urodziłam o 18.50) poszłam do położnych i powiedzialam, że super się czuję, nic mi przecież nie będą dawać i proszę o wyjęcie o dziwo zgodziły się i wyjęły ( w niektórych szpitalach trzeba mieć wenflon "w razie czego", gdyby trxeba bylo podać jakieś leki szybko). To bardzo mi pomogło, bo z wenflonem w nadgarstku kiepsko opiekować się noworodkiem.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 11:59   #709
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
na youtubie przedwczoraj widziałam filmik gdzie pokazane jest jak wychodzi dziecko, ujęcie od strony wyjścia, że tak powiem..masakra..

o drgnięcia..też bym tak opisała..coś jak pulsowanie..i t eż nisko
odnośnie pierwszej części :
odnośnie drugiej : o to to dokładnie takie

Mam do Was pytanie. 3 dni temu pierwszy raz zdarzyło mi się takie kłucie na wysokości żołądka po prawej stronie, kiedy chciałam się nachylić lub nabrać dużo powietrza, jakbym tam miała wbite jakieś ości czy coś, samo przeszło jak poszłam spać, przed wczoraj znów przed jedzeniem i znów takie kłucie ale po kolacji przeszło i wczoraj po raz kolejny też pod wieczór i też odpuściło po jakims czasie. Macie pomysł co to? Pierwszy raz w życiu coś takiego miałam.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co jest nie tak w zakładaniu wenflonu? Ze wam się to nie podoba?
Ja miałam wenflon założony przy operacji wycięcia wyrostka. Po 45min ręka zaczęła mnie tak boleć, że nie dałam sobie nic podać przed ten wenflon. Musieli mi założyć drugi a ten pierwszy wyciągnąć już pod narkozą w czasie operacji. Cały czas czułam jakbym tam miała igłę, ręka mi siniała i w ogóle masakra.
Ten drugi już był zupełnie inny (oba miałam w wierzchu dłoni)

Przy drugiej operacji miałam juz powyżej nadgarstka i to już nie było aż takie straszne ale też mnie bardzo długo bolało
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-24, 11:59   #710
di_anna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
[B]

To ja sie pochwale moim.

Cytat:
Oświęcim nie ma alni Dolarganu ani ZZO tylko gaz ... do tego tam jest słaba możlwiość rodzenia z mężem chyba tylko jedna sala do tego dostosowana ...
W Bielsku (mam tak samo daleko) tylko jeden szpital (wojewódzki) podaje taką możliwość ale "jeśli jest anestezjolog i nie ma w tym czasie żadnej operacji' więc hmm jakoś czarno to widzę, do tego nie ma gazu ale jest dolargan no i w każdym boxie można rodzic rodzinnie ale za to obowiązkowy wenflon na wejsciu ....
Wrrr
Widziałyście tą stronę?:
http://www.gdzierodzic.info/
są tam informacje, jakie znieczulenie szpital stosuje, jakie są sale, jak wygląda procedura przyjęcia.
Stary 2016-03-24, 12:03   #711
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

widać zdjęcie?
Cudny taki krąglutki ;p
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-24, 12:05   #712
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

za połowe..miłego pobytu świątecznego..mam nadzieję, że będziesz miała okazję zajrzeć do nas od czasu do czasu

i takich położnych jak Ty kochana nam trzeba..świat porodów byłby bardziej ludzki
Nie masz co oglądać?

Dziękuje za miłe słowa

Cytat:

a co z Twoją szyjką? ja chyba jutro będę molestować lekarza, żeby jednak sprawdził u mnie tą szyjkę, bo się gimnastykuje (też dosłownie) w domu, w kuchni mam wszytsko w szafkach na dole, non stop kucam, ostatnio miałam zakwasy i myślę, czy to nie wpływa negatywnie właśnie na szyjkę...
Od samego początku jest dość krótka, ostatnio troszku zmiękła

Cytat:
natalia_23

Jaki ładny, zgrabny i okrągły

To ja sie pochwale moim.
Te leginsy to są ciążowe?

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja tez nie miałam, ale y mnie nie miało założenie wpływu na akcje porodowa. Na początku dziwne takie uczucie było, jakbym kolczyk w ręku miała potem przywyklam. A miałam zakładany tak około 15 cm nad nadgarstkiem na zewnętrznej stronie ręki
W dobrej miejscówce miałaś wkłucie Najbardziej wkurzają te na zgięciach Jak byłam w szpitalu 3 dni to miałam 4 wenflony

Cytat:
dziewczyny jeszcze w sprawie porodu wrzucam skopiowany wpis z bloga:http://stashki.pl/ :

"Matka piątki dzieci. Mogłaby być naprawdę szczęśliwa. Mogłaby, gdyby te dzieci miała. piątka. Cała magiczna piątka. Wyobraź sobie teraz zamiast jednej pary gołych stóp, które przyklejają się do podłogi i coraz głośniej podążają w stronę Twojej sypialni, żeby tylko zawołać radośnie „mama! mama! tati! tati!”, o piątej nad ranem, biegnie stóp pięć razy więcej. I wszystkie chcą się przytulać i całować Cię po polikach, włosach, rękach, byle tylko nocną tęsknotę ukoić. Przecież wiadomo, że z całą piątką spać nie będziesz! No każdemu należy się odpoczynek! Więc nocna rozłąka kończy się w Twoim łóżku. I pięć razy więcej małych talerzyków, kolorowych sztućców i podkładek. Zapomnij o kawie, póki całej tej rozkrzyczanej bandy nie ogarniesz, nie oddasz połowy mężowi, niech do przedszkola wiezie, do szkoły odstawia, gdziekolwiek. Może do babci na chwilę. Byleby ta kawa ciepła była. A nieważna w sumie ta kawa! Niech ta piątka będzie! Niech krzyczy! Albo może chociaż jedno! Chociaż to jedno szczęście matki. Na różnym etapie ciąży stracone. Chociaż jedno. Wiesz ile szczęścia by Ono dało? Ile wniosłoby do tego domu chaosu, krzyku, nocy nieprzespanych, poranków ciężkich jak tony żelaza, włosów zaklejonych kaszą i radości? Wiesz ile, bo masz takie szczęście w domu. Matka piątki dzieci, każde w innym momencie stracone. Gdzieś po drodze każde te szczęścia z kieszeni wypadły, zgubiły się bezpowrotnie. A ona walczy. Bo wie, że szczęście jej się należy. Ale naturalnie rodzić już nie może…
A Ty spotkasz ją na ulicy później, w piaskownicy z rudowłosą, piegowatą pięknością, co kiedyś serce niejednemu złamie, spotkasz ją i powiesz „a co Ty tam wiesz o porodzie, skoro dziecko położnik za ciebie urodził.” I dumna będziesz z siebie bardzo, bo natura dała ci możliwość taką, piękne bujne kobiece ciało z siłą lwicy, naturalnie dziecku dałaś powietrza zaczerpnąć. Więc wiesz. Wiesz najlepiej jak się dzieci rodzi. I prawo sobie przypisałaś, żeby powiedzieć, po to natura nam dała możliwość rodzenia, żeby cierpieć. i wspomnisz jeszcze o naturalnej selekcji. I wiedzieć musisz, że serce złamiesz niejednej matce, która okaże się być lepszą od Ciebie. Mimo, że z brzucha jej położnik dziecko wyciągnął i bólu nie poczuła, jak na prawdziwą kobietę przystało…
A wiesz, ja jestem matką najlepszą na świecie. I kobietą jestem też silną! A nigdy dziecka naturalnie nie urodzę."

ale Tija Ty nam promuj dalej sn
I o to chodzi! Sposób porodu nie ma wpływu na to jaką matką jest kobieta
Stary 2016-03-24, 12:09   #713
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość

Widziałyście tą stronę?:
http://www.gdzierodzic.info/
są tam informacje, jakie znieczulenie szpital stosuje, jakie są sale, jak wygląda procedura przyjęcia.
Tak, właśnie jak byłam ja wykładach "rodzić po ludzku" to polecali tą stronę i zniej mam właśnie info dot moich szpitali w okolicy

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:

To ja sie pochwale moim.
Wyglądam bardzo podobnie do Ciebie
Wrzucę fotkę jak będę w domu ( mam nadzieję, ze dziś nie zapomnę ;p)
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-24, 12:09   #714
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Te leginsy to są ciążowe?
Zwykłe, tylko gumka sie bardzo dobrze rozsciąga i jeszcze nieco miejsca mam , ale juz niewiele

Stary 2016-03-24, 12:12   #715
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Zwykłe, tylko gumka sie bardzo dobrze rozsciąga i jeszcze nieco miejsca mam , ale juz niewiele
Fajne Te moje lidlowe to też mi na za długo nie starczą, bo się kończą jakiś kawałek nad pępkiem, więc nie długo będą uciskać.
Stary 2016-03-24, 12:15   #716
di_anna
Raczkowanie

Cytat:
Mam do Was pytanie. 3 dni temu pierwszy raz zdarzyło mi się takie kłucie na wysokości żołądka po prawej stronie, kiedy chciałam się nachylić lub nabrać dużo powietrza, jakbym tam miała wbite jakieś ości czy coś, samo przeszło jak poszłam spać, przed wczoraj znów przed jedzeniem i znów takie kłucie ale po kolacji przeszło i wczoraj po raz kolejny też pod wieczór i też odpuściło po jakims czasie. Macie pomysł co to? Pierwszy raz w życiu coś takiego miałam.

Ja miałam wenflon założony przy operacji wycięcia wyrostka. Po 45min ręka zaczęła mnie tak boleć, że nie dałam sobie nic podać przed ten wenflon. Musieli mi założyć drugi a ten pierwszy wyciągnąć już pod narkozą w czasie operacji. Cały czas czułam jakbym tam miała igłę, ręka mi siniała i w ogóle masakra.
Ten drugi już był zupełnie inny (oba miałam w wierzchu dłoni)

Przy drugiej operacji miałam juz powyżej nadgarstka i to już nie było aż takie straszne ale też mnie bardzo długo bolało
Po prawej stronie to by wskazywało na wątrobę, zaczyna nam się ucisk na narządy, może to to.

Wenflon to takie małe paskudztwo nieprzyjemne nie lubię ale przeżyję

Pierniku, nie możesz sobie tak bezkarnie na forum dla ciężarnych zamieszczać takich opowieści hormony buzują, siedzę i czytam i ryczę teraz
Stary 2016-03-24, 12:23   #717
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
fajny brzusio, tylko następne ujęcie poproszę z bliska

:

Rozkaz
A gdzie są moje ruchy?! Ja tez chcę poczuć
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 12:25   #718
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Rozkaz
A gdzie są moje ruchy?! Ja tez chcę poczuć
Jeszcze chwilka i poczujesz
Stary 2016-03-24, 12:27   #719
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze chwilka i poczujesz

Ehhh trzymam za słowo bo juz sie doczekać nie moge, juz taki duży jest skubany a mimo to go nie czuję
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 12:27   #720
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Nie masz co oglądać?

Dziękuje za miłe słowa

Od samego początku jest dość krótka, ostatnio troszku zmiękła

edukacja przedporodowa
to szczera prawda
ehh..mam nadzieję,że sytuacja będzie stabilna u Ciebie , mimo wszystko..

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość
Po prawej stronie to by wskazywało na wątrobę, zaczyna nam się ucisk na narządy, może to to.

Wenflon to takie małe paskudztwo nieprzyjemne nie lubię ale przeżyję

Pierniku, nie możesz sobie tak bezkarnie na forum dla ciężarnych zamieszczać takich opowieści hormony buzują, siedzę i czytam i ryczę teraz
też mi się wydaje,ze ucisk na jakiś organ
jestem gotowa poddać się karze..albo w ramach zadośćuczynienia przyznam,że i mi łezka się zakręciła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości