Już w koszyczku jest pisanka, nie bierz rajstop do sandałka! PM 2017 cz. 15 ! - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-24, 14:53   #2071
luna_laula
catwoman

Dot.: Już w koszyczku jest pisanka, nie bierz rajstop do sandałka! PM 2017 cz. 15 !

Cytat:
Napisane przez jaszczurka94 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała by moja świadkowa założyła coś w fioletach (Zła ja i złe fiolety xD), nawet gdyby był to ciemny fiolet, ale fiolet. A ona, że granatową założy, bo wie, że moja mama by się wkurzyła, gdyby ubrała się na czarno, ale na fiolet się nie zgodzi.
Jeśli zdecyduję się na druhny, co nadal rozważam, to chciałabym aby obie założyły coś w tej samej kolorystyce. Na pewno nie będę wymagać tych samych krojów, bo moja przyjaciółka jest mocnej budowy i wysoka (ja 160, ona 180cm wzrostu), a koleżanka też wysoka, ale szczuła bardzo (ok. 175 myślę).
Ja się dopiero ostatnio dowiedziałam, że podobno nie wypada zakładać na czyjś ślub czarnej sukienki Nigdy w życiu nie byłam w innej niż czarnej... Mi by nawet nie przeszkadzało jakby ktoś w białej przyszedł
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 14:53   #2072
jaszczurka94
Zakorzenienie

Dot.: Już w koszyczku jest pisanka, nie bierz rajstop do sandałka! PM 2017 cz. 15 !

W ogóle nie pokazywałam Wam tekstu jaki chcę na zaproszeniach. Mówiłam coś o tym, ale i tak wkleję cały w załączniku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Tekst-zaproszenia.jpg (90,9 KB, 20 załadowań)

Razem od: 11.04.2013. Zaręczeni w dniu: 11.08.2014 .
Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
jaszczurka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 14:55   #2073
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
Dobrze ze majtek im jeszcze nie wybiera
no co ty! od majtek zaczęłam!
Stary 2016-03-24, 14:55   #2074
jaszczurka94
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Ja się dopiero ostatnio dowiedziałam, że podobno nie wypada zakładać na czyjś ślub czarnej sukienki Nigdy w życiu nie byłam w innej niż czarnej... Mi by nawet nie przeszkadzało jakby ktoś w białej przyszedł
Byłam na 4 weselach świadomie.
1. w gimnazjum, miałam czarną kieckę.
2. w gimnazjum, miałam czarną kieckę z czerwonymi wstawkami.
3. w 2014, miałam granatową. (postęp)
4. w 2015 u znajomych, miałam czarną do ziemi.

No ja nie widzę się w innych niż ciemnych/czarnych. Ale w sumie świadkowa na czarno obok białej panny młodej? Jakoś mniej mi pasuje.

Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
Stary 2016-03-24, 14:58   #2075
koolorowana
Zakorzenienie

Jaszczurka , fajne te zaproszenie , już widziałąm takiego typu zaproszenia
koolorowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 14:58   #2076
luna_laula
catwoman

Cytat:
Byłam na 4 weselach świadomie.
1. w gimnazjum, miałam czarną kieckę.
2. w gimnazjum, miałam czarną kieckę z czerwonymi wstawkami.
3. w 2014, miałam granatową. (postęp)
4. w 2015 u znajomych, miałam czarną do ziemi.

No ja nie widzę się w innych niż ciemnych/czarnych. Ale w sumie świadkowa na czarno obok białej panny młodej? Jakoś mniej mi pasuje.
Ja mam 99% ubrań czarnych, więc to dla mnie kolor podstawowy Inne stanowią dla mnie wyzwanie
Stary 2016-03-24, 14:58   #2077
koolorowana
Zakorzenienie

Cytat:
no co ty! od majtek zaczęłam!
i jaki koloor ?
Stary 2016-03-24, 14:59   #2078
nivea91
Zakorzenienie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;5789103 1]A polecilabys jakies dobre szampony bez i z sls? Bo ja szukam swoich szamponow a ciagle trafiam na niewypaly[/QUOTE]
Ja bez sls polecam babydream z rossmana albo facelle do higieny intymnej (bardzo fajnie myje włosy i jest delikatny), polecam szampon equilibra aloesowy z lżejszą formą sls czy als, który też dobrze oczyszcza a jest delikatniejszy
Cytat:
Moja świadkowa miała lekko przechlapane na ostatnio ślubie. W tym roku znowu świadkuje i jak się dowiedziała, że za rok u mnie to zrobiła oczy pełne przerażenia Niektóre pm chyba uważają, że to pewien rodzaj niewolnika, który będzie za tobą latać do kibla, zszywać sukienkę, pilnować wódki na stołach itd... a wcześniej będzie obecna przy każdej przymiarce, obejrzy wszystkie projekty zaproszeń i pójdzie na degustacje tortu...masakra Ja od ślubnych dylematów mam druhenkę, która bierze ślub w tym samym miesiącu, sprawami technicznymi zajmie się inna, do innych spraw są jeszcze inne. Do koordynowania samego ślubu zobowiązali się rodzice, no i wiadomo my. A teraz większość spraw załatwiam sama, bo po co mam komuś głowę zawracać Świadkowa ma tylko podpisać dokumenty i siedzieć ze mną przy stole, to przecież w końcu moja przyjaciółka, a nie służąca
Stąd wzięłam że masz kilka osób do różnych rzeczy i załatwiania spraw,a nie z nieba
Cytat:
Czy ja mówię, że wymagasz? Napisałam o tym, o czym usłyszałam w realu, mi by coś takiego do głowy nie przyszło

U nas też nie ma czegoś takiego jak kilka druhen. Za bardzo nie wiem o czym mówisz. Jest jakiś jeden kodeks druhnowania? To będzie mój ślub i moje zasady. Dziewczyny, które mają druhnować zostały o to grzecznie zapytane, a ich obowiązkiem będzie założenie tych samych sukienek i np. trzymanie w zasięgu wzroku mojej kosmetyczki Tyle, żadnych więcej wygibasów.

Co do tych druhen to chyba mnie znowu źle zrozumiałaś? Bierzemy z przyjaciółką ślub w tym samym miesiącu i najpierw ja będą u niej druhną od zadań specjalnych, a 2 tygodnie później ona u mnie. Sama się zadeklarowała, że pomoże mi z moim długim trenem i z czymkolwiek co mi tam niespodziewanie na ślubie wypadnie

A moja świadkowa się cieszy, że ma tylko być i dobrze się bawić, a jej jedynym obowiązkiem będzie podpisanie dokumentów Od dawna jej o ślubie nawet słowem nie wspominam i w niczym poza "tym dniem'' nie musi uczestniczyć, bo mieszka w innym mieście i ma swoje sprawy na głowie.

Nivea91 mam uczucie, że cały czas wyciągasz moje słowa z kontekstu i nadajesz im inne znaczenie. Jakbyś szukała zaczepki.
Pogrubione zaprzecza pierwszemu postowi. Najpierw piszesz o kilku osobach które mają różne zadania a potem mówisz, że nie masz kilku druhen? Nie rozumiem.
Czytam posty ze zrozumieniem i nie wyciągam z kontekstu a z postu który sama piszesz, więc nie wiem o co cho
Stary 2016-03-24, 14:59   #2079
czerwiec2017
Zadomowienie

hm, ja będę mieć tylko świadkową - moją siostrę u nas nie ma czegoś takiego jak druhny... będą oczywiście na weselu moje dobre koleżanki, ale niech ubierają się jak chcą świadkowa i świadek będą siedzieć za nami w kościele
czerwiec2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 15:00   #2080
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Magdenka czyja to kiecka? piekna :P
Jedna z tych australijskich, o których Małgosia i Papaya pisały wczoraj

Cytat:
Ja bym chciała by moja świadkowa założyła coś w fioletach (Zła ja i złe fiolety xD),
Nie obraź się, ale fiolet to chyba ostatni kolor, który bym na siebie włożyła

Cytat:
Zgadzam się Dla mnie w ogóle moda weselna i te charakterystyczne pstrokate, świecące sukienki to jedno wielkie Ale w czarnej sukience jeszcze osobiście nie byłam. Zastanawiam się czy nie pójść na najbliższe wesele.
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 15:01   #2081
jaszczurka94
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 99% ubrań czarnych, więc to dla mnie kolor podstawowy Inne stanowią dla mnie wyzwanie
No u mnie podobnie.
Mam granatowe i czarne spodnie, innych nie. W sumie to prawie wszystko mam w tych kolorach. W bieliźnie dodatkowo trochę czerwieni. I mam ukochaną koszulę, którą noszę zarówno do bokserki, tshirta i zwyklej bluzki, i ona jest czerwono-czarna.
Inne kolory to mniejszość i prawie ich nie noszę.

Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
Stary 2016-03-24, 15:01   #2082
czerwiec2017
Zadomowienie

Ja na tą chwilę chciałabym, żeby moja świadkowa miała sukienkę w pastelowym/brudnym różu ale wiem, że moja siostra lubi ten kolor i być może sama go wybierze w każdym razie baaardzo chciałabym, aby była to jasna sukienka chociaż niczego jej nie narzucę.
czerwiec2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 15:05   #2083
Balkonikowa
Rudziutka..! :)

Hey nadrobiłam baaaaaaaaaaaaardzo pobieżnie Jesteście niemozliwe od wczorajszego ranka mnie nie było a tu chyba z 20 stron i bym do wieczora musiała nadrabiać

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
ladne pazurki a włosów mało widać :
Bo kolor miało być widać Jak się wylansuje to zrobię jakieś fajniejsze aktualne

Cytat:
Fajny kolor włosów !
Ja miała chorobę straszną lokomocyjną jak byłam mała, teraz nie jeżdżę autokarami a w samochodzie z przodu bo jak jadę z tyłu to mi niedobrze, Tż się śmieje, jak pojedziemy do ślubu w takim razie, żebym przypadkiem go nie obrzygała hahahaha
Kolejny koszmar ślubny do kolekcji

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość

Kolor włosów to rudy?
Bardzo ładne pazurki
Rudo podobny zależy co wyjdzie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
no myślałam, że nigdy sie nie zapytasz a to mój ulubiony kawał:
bo obwód koła to 2*pi*r, a liczba pi to 3 z hakiem i ten hak tak stuka o tory
Fuck.. a ja myślałam, że serio się dowiem czemu stukają

Cytat:
na 1 zdjęciu jakie miałam do niedawna, a na drugim co się z nimi stało
Kolor bobmowyyyy
No niestety ja tez miałam więcej niż do połowy pleców ale były tak zniszczone, że nie było sensu..

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
- czemu kwas tyje?

-bo jest żrący
rawie jak Stockinger

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
Ja też myję podłogę dwa razy. Ale dziennie
Nie no żartuję, ale 3 razy w tygodniu to mus. Gdyby ktoś się zastanawiał nad białymi podłogami to odradzam
Ja ciemną też!

Cytat:
A pierwsze słyszę:d ja się tam takimi rzeczami nie przejmuje

Muszę się Wam pochawalić w kwietniu może uda mi się wziąć udział w pokazie fryzjerskim gdzie będzie go prowadził taki Włoch arcymistrz fryzjerstwa już raz mi się udało i miałam włosy jak milion dolców oby mi się teraz też udało

Lece robić obiad

10.2011
12.2015
06.05.2017
Balkonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 15:09   #2084
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz chyba wszystkiego poza Disco Polo, co mi w radiu wpadnie w ucho czy w telewizji. Kiedyś siedziałam mocno w Rocku i w Metalu i nic innego mnie nie interesowało. Teraz grunt to zróżnicowanie, zależy jaki mam humor. Ale jeśli chodzi o mocniejsze klimaty to bardzo lubiłam/lubię Metallicę, Slayera, Iron Maiden, Rammstein, Huntera, Acid Drinkers i wiele innych (lubię, ale cholernie rzadko słucham, poza paroma kawałkami, które mam w ulubionych na YT i Spotify). Ale... na weselu chcę kilka kawałków z klasyczniejszego rocka. ^.^
A co, to Twoje klimaty Nivea?
Zdecydowanie
Kiedyś był Children of Bodom, Devildriver i tego typu rzeczy, aktualnie troszkę lżej, aczkolwiek lubię sobie czasem podjarać muzę i puścić coś mocnego
Wokalnie uwielbiam Osbourne'a, a Eddie Vedder to moja miłość
I wielu wielu innych. Jak masz jakieś fajne kawałki to zarzuć
Stary 2016-03-24, 15:10   #2085
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Stąd wzięłam że masz kilka osób do różnych rzeczy i załatwiania spraw,a nie z nieba

Pogrubione zaprzecza pierwszemu postowi. Najpierw piszesz o kilku osobach które mają różne zadania a potem mówisz, że nie masz kilku druhen? Nie rozumiem.
Czytam posty ze zrozumieniem i nie wyciągam z kontekstu a z postu który sama piszesz, więc nie wiem o co cho
Wiem, że to źle wygląda, ale zamiast poprawić zajęłam się pisaniem o czym innym. Chodziło mi o to, że tylko główna druhna będzie mieć więcej na głowie, ale to już nasze osobiste ustalenia i mam nadzieję, że ja na jej ślubie też sprawdzę się w tej roli Oczywiście mam nadzieję, że jej jedynym zajęciem będzie dobra zabawa
Stary 2016-03-24, 15:14   #2086
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koolorowana Pokaż wiadomość
Kiedyś miałam farbowane włosy(1 załącznik) i po tym farbowaniu dużo włosów mi powypadało i się zniszczyły, długo doprowadzałam je do porządku i w końcu mam takie (2 załącznik) ale dużo mi jeszcze brakuje do idealnych
Dobrze,że zrezygnowałaś z farbowania,bo swój kolor masz piękny
no,ale ja nie znoszę tych wszystkich czerni i czekoladowych brązów farbowanych
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 15:16   #2087
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że to źle wygląda, ale zamiast poprawić zajęłam się pisaniem o czym innym. Chodziło mi o to, że tylko główna druhna będzie mieć więcej na głowie, ale to już nasze osobiste ustalenia i mam nadzieję, że ja na jej ślubie też sprawdzę się w tej roli Oczywiście mam nadzieję, że jej jedynym zajęciem będzie dobra zabawa
Spoko, tylko wkurza mnie jak ktoś zarzuca mi wyciąganie zdań z kontekstu bo potem muszę przebijać sie przez posty i cytować, żeby pokazać że nie wyciągam nic z pupy
Stary 2016-03-24, 15:16   #2088
koolorowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Dobrze,że zrezygnowałaś z farbowania,bo swój kolor masz piękny
no,ale ja nie znoszę tych wszystkich czerni i czekoladowych brązów farbowanych
też mi wszyscy to mówią dziękuję
Stary 2016-03-24, 15:18   #2089
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Siostro...
http://13539-presscdn-0-36.pagely.ne...4/AY1_9242.jpg
jeszcze ta jest fajna. Wiem, wiem, mam dziwny gust, a te sukienki wyglądają jak firanki jeszcze podobają mi się z zabudowaną górą i tiulem na dole. Przy przymierzaniu zdecyduję, w którym kierunku pójdę.
Ja też uwielbiam taki styl Ale ta w pudrowym różu po prostu za mało slubnie dla mnie wygląda,a jednak chcę by trochę była

Siostro Mam ten sam gust.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Mnie to w ogóle nie przeszkadza. Dla mnie czerń to bardzo elegancki kolor. Trochę dziwnie świadkowa by wyglądała w czerni przy Peemce,ale inne Panie na weselu czemu nie.
Stary 2016-03-24, 15:19   #2090
nivea91
Zakorzenienie

Zapomniałam o Queen i Freddim
Under pressure, i was born to love you, bohemian rhapsody czy somebody to love
Stary 2016-03-24, 15:20   #2091
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Nie obraź się, ale fiolet to chyba ostatni kolor, który bym na siebie włożyła

Ja też. Nienawidzę fioletu i zielonego. Khaki,miętowy,pistacjowy-kocham. Ale taka zielone zieleń odpada i czułabym się bardzo źle w takim kolorze na weselu jeśli Pani Młoda kazałby mi go założyć. Więc z tymi kolorami też trzeba uważać.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Balkonikowa Pokaż wiadomość

rawie jak Stockinger
Jaki Stockinger? Strasburger
Stary 2016-03-24, 15:31   #2092
jaszczurka94
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowanie
Kiedyś był Children of Bodom, Devildriver i tego typu rzeczy, aktualnie troszkę lżej, aczkolwiek lubię sobie czasem podjarać muzę i puścić coś mocnego
Wokalnie uwielbiam Osbourne'a, a Eddie Vedder to moja miłość
I wielu wielu innych. Jak masz jakieś fajne kawałki to zarzuć
Cytat:
Zapomniałam o Queen i Freddim
Under pressure, i was born to love you, bohemian rhapsody czy somebody to love
Devildrivera nie znałam. Ale z resztą się zgadzam.
Lubiłam też bardzo KoRn'a, ale pierwsze albumy.

Huntera znasz? Jak dla mnie świetni.

Ślubowaliśmy:
29.04.2017.

Edytowane przez jaszczurka94
Czas edycji: 2016-03-24 o 15:35
Stary 2016-03-24, 15:42   #2093
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Z SLS stosuje najczęściej jakieś pokrzywowe/skrzypowe i nie przykładam do nich jakiejś większej uwagi. Myję nimi raz w tygodniu, więc zależy mi jedynie na SLS na początku.
Z tych bez SLS to albo babydream, z tym że z nimi ciężko się pracuje, plączą włosy, można się nimi zrazić i jest duużo roboty. Ja obecną chwilę posiadam aloesowy szampon do włosów z jojobą z forever living products z tym że jedna butelka kosztuje ponad 80 zł i gdyby nie to, że dostałam go od koleżanki to na pewno nie kupiłabym go no i jak go skończę to wracam do szamponu aloesowego equilibra. No i ten mi najbardziej odpowiada
<3 dziękuję za odpowiedź

W ogole dawno tak nie mialam ale polozylam sie na chwile bo mnie zmoglo i spalam do tej chwili
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 15:49   #2094
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Devildrivera nie znałam. Ale z resztą się zgadzam.
Lubiłam też bardzo KoRn'a, ale pierwsze albumy.

Huntera znasz? Jak dla mnie świetni.
Byłam nawet na ich koncercie
Stary 2016-03-24, 16:12   #2095
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Świadkowa ze świadkiem będą siedzieć w pierwszej ławce z boku chyba. A druhenki gdzie im się będzie podobało

Poza tym to luźne plany, zluzujcie dziewczyny I nie będzie jak w wojsku, nie rozumiem czemu wyciągacie takie wnioski.
Jeszcze jedno pytanie odnośnie druhen/świadkowych. A Twój TŻ też będzie miał drużbów? Wybacz, że pytam ale u mnie się tego nie praktykuje,a jestem bardzo ciekawa. I przypomniało mi się jak kiedyś oglądałam fotorelacje jednego fotografa i nie rozumiałam dlaczego najpierw przy młodej były 3 dziewczyny ubrane tak samo, które pomagały jej w przygotowaniach, a później nagle w kościele pojawiła się 4 dziewczyna ubrana zupełnie inaczej. Teraz wiem, że tamte 3 musiały być drużkami, a tamta 4 świadkową

Cytat:
W moich stronach na wesela nie praktykuje się czerni i bieli. I o ile czarne sukienki są jeszcze do przyjęcia, tak gdyby któraś z dziewcząt przyszła w białej to byłaby do odstrzału

Cytat:
Ja też. Nienawidzę fioletu i zielonego. Khaki,miętowy,pistacjowy-kocham. Ale taka zielone zieleń odpada i czułabym się bardzo źle w takim kolorze na weselu jeśli Pani Młoda kazałby mi go założyć. Więc z tymi kolorami też trzeba uważać.
Ja niedługo będę miętową świadkową, no ale kolor szczerze średnio mi pasuje mam nadzieję przemycić jakiś niebieski naszyjnik/szpilki żeby nie było tak mdło

Cytat:
Ja bez sls polecam babydream z rossmana albo facelle do higieny intymnej (bardzo fajnie myje włosy i jest delikatny), polecam szampon equilibra aloesowy z lżejszą formą sls czy als, który też dobrze oczyszcza a jest delikatniejszy
Zapomniałam o facelle mojej miłości której używam od stóp do głów

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Balkonikowa Pokaż wiadomość
Kolejny koszmar ślubny do kolekcji
Ja dzisiejszej nocy miałam pierwszy śniło mi się, że dj był słaby i wszyscy goście wyszli przed 12

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Jaki Stockinger? Strasburger

Edytowane przez oljaa
Czas edycji: 2016-03-24 o 16:09
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 16:18   #2096
jaszczurka94
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam nawet na ich koncercie
Ja na dwóch albo trzech.
A mój TŻ na Jelonka chodził w tych samych latach. A przecież ich koncerty to kwestia tygodnia-dwóch różnicy zwykle była.

Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
Stary 2016-03-24, 16:21   #2097
motylek825
Zakorzenienie

Hej hej witam sie po pracy pieknie zmoklam po drodze, och jak cudownie mi sie jechało pod wiatr

Co do facelle to słyszałam, że dziewczyny myją nim włosy i chyba spróbuje. Bede teraz większe zapasy z Polski przywozić jak sie sprawdzi bo póki co używam go tylko "tam"
Cytat:
Co do tych druhen to chyba mnie znowu źle zrozumiałaś? Bierzemy z przyjaciółką ślub w tym samym miesiącu i najpierw ja będą u niej druhną od zadań specjalnych, a 2 tygodnie później ona u mnie. Sama się zadeklarowała, że pomoże mi z moim długim trenem i z czymkolwiek co mi tam niespodziewanie na ślubie wypadnie

A moja świadkowa się cieszy, że ma tylko być i dobrze się bawić, a jej jedynym obowiązkiem będzie podpisanie dokumentów Od dawna jej o ślubie nawet słowem nie wspominam i w niczym poza "tym dniem'' nie musi uczestniczyć, bo mieszka w innym mieście i ma swoje sprawy na
To nie lepiej zeby twoja przyjaciolka była świadkiem? Takie troche bez sensu. Wg mnie od tego powinna byc jedna osoba.

Cytat:
Zapisałam, jak bede w Rossmannie to sobie kupie

Cytat:
luna_laula ja mam pytanie. Jaka jest u Was różnica między druhną a świadkową? Pytam, bo u mnie jedna pani będzie spełniać to samo zadanie (uśmiechać się i podpisywać dokumenty ) niezależnie od tego jak ją nazwę
O to to

Cytat:
mi to byłoby głupio im mówić, w co mają się ubrać
Mi tak samo

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 16:23   #2098
motylek825
Zakorzenienie

Kuferek na obrączki doszedł
ImageUploadedByWizaz Forum1458832977.992743.jpg

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 16:27   #2099
koolorowana
Zakorzenienie

Motylek jaki piękny ile kosztował i gdzie kupilaas?
Stary 2016-03-24, 16:28   #2100
luna_laula
catwoman

Cytat:
Jeszcze jedno pytanie odnośnie druhen/świadkowych. A Twój TŻ też będzie miał drużbów? Wybacz, że pytam ale u mnie się tego nie praktykuje,a jestem bardzo ciekawa. I przypomniało mi się jak kiedyś oglądałam fotorelacje jednego fotografa i nie rozumiałam dlaczego najpierw przy młodej były 3 dziewczyny ubrane tak samo, które pomagały jej w przygotowaniach, a później nagle w kościele pojawiła się 4 dziewczyna ubrana zupełnie inaczej. Teraz wiem, że tamte 3 musiały być drużkami, a tamta 4 świadkową

W moich stronach na wesela nie praktykuje się czerni i bieli. I o ile czarne sukienki są jeszcze do przyjęcia, tak gdyby któraś z dziewcząt przyszła w białej to byłaby do odstrzału

Ja niedługo będę miętową świadkową, no ale kolor szczerze średnio mi pasuje mam nadzieję przemycić jakiś niebieski naszyjnik/szpilki żeby nie było tak mdło
Na razie ma tylko świadka i chyba na nikogo więcej się nie zdecyduje, chociaż jest jeszcze tyle czasu, że może coś wymyśli
U mojej koleżanki, u której będę druhnować pan młody ma mieć świadka i jeszcze kumpla do pomocy Zobaczymy jak się sprawdzi, może zmałpujemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości