Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-24, 10:51   #3151
Lola2828
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3

Paula wspolczuje przecież było już lepiej czekamy na 3 miesiąc będzie lepiej no musi w końcu !!! Pomysl o tym spaniu z małą bo się wykończysz Nana super że już lepiej ! Mamuski na mleku mm mają już super wyregulowane nocki ) Ciekawe kiedy u nas tak będzie choć ja ostatnio nie narzekam idzie spać koło 22 wstaje po 2 o 6 i tak po 8 na karmienie teraz ja wzięłam do siebie nakarmiłam i śpi a ja ide na śniadanie i kawę ) a potem na zakupy świąteczne do polskiego sklepu
Stary 2016-03-24, 10:54   #3152
marciar7
Zakorzenienie

Zoska nie spi z rana ani z wieczora. Ona jak roczniak jedna drzemka dziennie do sklepu nie ma mowy ze pojde
Stary 2016-03-24, 10:54   #3153
kaaasi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

Marciar a ta środowiskowa to po co i kiedy przychodzi? u mnie tylko położna była 4 razy a o innych wizytach nic nie wiem

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 10:57   #3154
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Marciar a ta środowiskowa to po co i kiedy przychodzi? u mnie tylko położna była 4 razy a o innych wizytach nic nie wiem
No to właśnie ta ;-) ja ja tak nazywam bo mama tak nazywa te pokozne i siebie ktore laza po pacjentkach :-P
Stary 2016-03-24, 11:02   #3155
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
U mnie chyba będzie 6 razy. Dzisiaj byla 4 raz. Janek ma już 4290g! Coś czułam że przykoksił, bo zrobił się cięższy i ma drugą brodę i małe fałdki

Co do problemów z wyproznianiem to powiedziala, że do 3 m-cs niestety tak może być
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 11:36   #3156
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Paula wspolczuje przecież było już lepiej czekamy na 3 miesiąc będzie lepiej no musi w końcu !!! Pomysl o tym spaniu z małą bo się wykończysz Nana super że już lepiej ! Mamuski na mleku mm mają już super wyregulowane nocki ) Ciekawe kiedy u nas tak będzie choć ja ostatnio nie narzekam idzie spać koło 22 wstaje po 2 o 6 i tak po 8 na karmienie teraz ja wzięłam do siebie nakarmiłam i śpi a ja ide na śniadanie i kawę ) a potem na zakupy świąteczne do polskiego sklepu
poprzednio nauczyłam się karmić na śpiąco (ja na śpiąco), bo inaczej bym się chyba nie doczekała ale u mnie zęby szły strasznie ciężko...

Dziś chrumkanie od 6 do 7 rano, oby wróciła do tego rytmu, bo łobuzowi choroba przechodzi i tż będzie wracać do sypialni, to go nie będzie budzić przed budzikiem

Paula jak ona budzi tż, to może tż w salonie a Ty z małą?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 11:38   #3157
Aagaciorek
Zadomowienie

O rety Agaczilla, jak Wy sie we czworke miescicie w jednym lozku

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-03-24, 11:39   #3158
Lola2828
Zadomowienie

Dobrze że mała już zdrowieje najważniejsze !
Stary 2016-03-24, 11:39   #3159
figa84
Zakorzenienie

U mnie była 2 razy, drugi tylko dlatego, żeby mi jeden szew podciąć, bo tak to by nie przyszła ale ona tutaj na wsi każdego zna, wszystko o wszystkich wie... i ogólnie przy kolejnych dzieciach jak się nic nie dzieje to nie nachodzi... A jak się ma pytania czy coś to przychodzi i więcej razy niż trzeba i o każdej porze. Mi to akurat na rękę, bo jej nie potrzebuje
Stary 2016-03-24, 11:41   #3160
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny, jak ja Wam współczuję tych nocek.. Ja nie mam takich problemów, jak mały zaśnie około 23 to budzi się około 5, później 8... Przed zmianą mleka mieliśmy marudzenie, teraz jak ręką odjął, nie czuję że mam dziecko. No, ale pewnie jakbym cycem karmiła to by było inaczej, nie wiem..
Ponoc dzieci karmione piersia czesciej sie budza w nocy, niz te karmione mm.
Stary 2016-03-24, 11:58   #3161
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Sasia

Ja czekam na ten trzeci miesiąc jak na zbawienie.... oby tylko to była prawda bo jak nie to co wtedy
Bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Paula siasia dobry pomysł rzuciła. Co ty na to?

Bylysmy na spacerze. Podczas niego zoska w placz. A co ja moge zrobic na srodky ulicy?sprobowac dac smoczka ktorego nienawidzi. I tak szlysmy do dony predko a ona ryczala. Najmwet jakbym miala butel z mlekiem to by nie pasowalo jej.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Do tego 3 jej kupa jest mega zielona. Od czego to moze byc?
Ja tak kiedys karmilam M idac przez miasto Pieluche sobie zaczepilam i dalam jej cyca w drodze bo tak sie darla ze sie ludzie za mna ogladali Ale to lato bylo, to co innego

Ja jem wszystko jak leci i J miala 3 dni zielone kupy ale juz sa znowu zolte. Podobno zielone moga byc. Ja tam nie wiem bo u nas mowia zeby wszystko jesc a ze nic jej na skorze sie nie robi to jem
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 12:00   #3162
Lola2828
Zadomowienie

Ja jak dokarmiałam mm nie widziałam różnicy w pobudkach ale pewnie na dłuższą mete jest różnica bo mleko mm jest bardziej sycące i bardziej ciezkostrawne a mleko mamy jest lekkie
Stary 2016-03-24, 12:18   #3163
agaczilla21
Zakorzenienie

Lilka z Mikolajem śpią bardzo blisko siebie wiec ja i Patryś mamy dużo miejsca

Patryś spi wiec zadzwoniłam po sąsiadkę i bylam w sklepie po 2 zgrzewki wody bo do wtorku 3 butelki to za malo...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 12:23   #3164
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Bedzie dobrze

Ja tak kiedys karmilam M idac przez miasto Pieluche sobie zaczepilam i dalam jej cyca w drodze bo tak sie darla ze sie ludzie za mna ogladali Ale to lato bylo, to co innego

Ja jem wszystko jak leci i J miala 3 dni zielone kupy ale juz sa znowu zolte. Podobno zielone moga byc. Ja tam nie wiem bo u nas mowia zeby wszystko jesc a ze nic jej na skorze sie nie robi to jem
Dobre z cycem. Ale ja bym nawet bie miala gdzie usuasc chyba ze na stojaco :-P. Dziś 1stopien więc cyca bym nie wyjela :-D

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Lilka z Mikolajem śpią bardzo blisko siebie wiec ja i Patryś mamy dużo miejsca

Patryś spi wiec zadzwoniłam po sąsiadkę i bylam w sklepie po 2 zgrzewki wody bo do wtorku 3 butelki to za malo...
Dobrze ze zadzwonilas
Stary 2016-03-24, 12:35   #3165
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Ponoc dzieci karmione piersia czesciej sie budza w nocy, niz te karmione mm.
są badania, które mówią, że nie a jakieś inne, że te kp szybciej zasypiają
Myślę, ze musimy przeczekać te 3 miesiące, a potem się okaże co i jak u kogo
Stary 2016-03-24, 13:00   #3166
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Kiedyś ja brałam to tak burczala ze tż budzila. A bez sensu hak i on ma nie spać

A tak to idę do salonu i tam siedzimy

Eh zachciało mi się dziecka i mam Samarę
Tyle wytrzymałas juz bliżej niż dalej do 3 miesiąca

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
U nas nocka dobra. Pomarudziła do 23, ale jak zasnęła tak obudziła się dopiero o 4. Później ocknęła się na moment najwyraźniej bo jak się obudziłam to spała u TŻ na klacie

Teraz znowu coś grymasi i ciśnie kupsko, może jej się uda przed spacerem. A spacer dzisiaj ważny bo idziemy Michała do szkoły zapisać. Mój 6 latek we wrześniu idzie do pierwszej klasy Nie widzę sensu zostawiania go w zerówce 2 rok, wolę żeby się rozwijał a nie kolejny raz leciał z tym samym programem, który już w tym roku go nudzi...

Paula nie bój sie nie zgnieciesz jej. Starszy spał z nami przez pierwsze pół roku, Zuzi też się zdarza zostać z nami w łóżku. Ja mam taki czujnik że jak ona z nami leży to śpię jak kłoda i budzi mnie najlżejszy szmer...

ważny dzień dziś macie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
No to właśnie ta ;-) ja ja tak nazywam bo mama tak nazywa te pokozne i siebie ktore laza po pacjentkach :-P
U mnie była 4 razy i na ostatniej wizycie stwierdziła że nie widzi potrzeby dalszych wizyt rękę mi to bo w sumie ogarniam temat a przychodnia blisko jak coś myślałam że to ktoś inny ma jeszcze przychodzić Mati śpi, dom ogarnięty, tz na zakupach a ja zbieram się za prasowanie a tak mi się chce ze masakra no i spacer w planie jeszcze dziś bo tak ładnie dziś

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 13:06   #3167
agaczilla21
Zakorzenienie

U nas położna była 3 razyi ma być jeszcze raz bo fundusz wymaga minimum 4 wizyt. Mi to tam lotto- przychodzi czy nie...Moje 3 dziecko więc nic nowego mi nie powie...O tyle dobrze że jak ma przyjechać to dzwoni wcześniej to z grubsza chałupę ogarniam
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 13:58   #3168
lamia12344
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;amp;l t;3

Z zapisu do szkoły nici bo sekretarka zrobiła sobie wolne

Za to kolejna wizyta u pediatry z tymi kupami bo dzisiaj juz śluz sie pojawił... No i lekarka stwierdziła ze skoro po tym co przepisała ostatnio nie ma poprawy należy jednak rozważyć opcję skazy białkowej jak osłuchiwała jej serduszko to nawet tam słyszała jak jej po jelitach jeździ, więc mam odstawić wszystko co mleczne, wołowinę, cielęcinę i trzymać tak 3-4 tygodnie. Jak będzie poprawa to po tych 3 tyg spróbować napić się mleka i wtedy będzie jasność.

Więc Figa staje się moim guru od dzisiaj Możesz mi podlinkować jakieś strony ze sprawdzonymi przepisami co prawda teraz i tak będę na ryżu i marchewce bo mam na razie stosować dietę jak przy biegunce, ale później na pewno się przyda. I pytanie pierwsze- czym smarować pieczywo :-o masło odpada, margaryny bezmleczne niby są ale to jeden wielki syf... Jakaś podpowiedz?

U nas położna była już 4 razy i co chwilę dzwoni i pyta jak tam pępek, który nadal się trzyma. Co prawda po poniedziałkowym podwiązaniu na niteczce ale siedzi...

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-03-24 o 14:02
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 14:03   #3169
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Paula nie zgnieciesz Mijki na pewno...tez miałam takie obawy jak Mikolaja urodziłam...i sie dziwilam jak praktycznie wszystkie babki na położniczym spały z dziecmi...a te lozka takie wąskie...a z Lilka i z Patrykiem to juz w szpitalu na tym wąskim lozku spalam. Mikołaj dlugi czas spal w łóżeczku...po jedzonku odbicie i buch do łóżeczka nawet jak nie spal i zasypial sam...a teraz mam trojke dzieci do usypiania...zadne samo nie zaśnie...a nieraz w nocy to juz wszyscy czworo śpimy w jednym łóżku 😉
Potwierdzam my też śpimy z malym coprawda mamy duże łóżko ale ja śpię z malym na jednej części i rzeczywiście jest stan czuwania ale da się tak wyspać ja tak robię ☺

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Właśnie wróciliśmy ze spacery wcześniej byliśmy u pani pediatry dermatolog. Wizyta udana ale opiszę później. I nadrobię później

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 14:18   #3170
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;amp;l t;3

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Z zapisu do szkoły nici bo sekretarka zrobiła sobie wolne

Za to kolejna wizyta u pediatry z tymi kupami bo dzisiaj juz śluz sie pojawił... No i lekarka stwierdziła ze skoro po tym co przepisała ostatnio nie ma poprawy należy jednak rozważyć opcję skazy białkowej jak osłuchiwała jej serduszko to nawet tam słyszała jak jej po jelitach jeździ, więc mam odstawić wszystko co mleczne, wołowinę, cielęcinę i trzymać tak 3-4 tygodnie. Jak będzie poprawa to po tych 3 tyg spróbować napić się mleka i wtedy będzie jasność.

Więc Figa staje się moim guru od dzisiaj Możesz mi podlinkować jakieś strony ze sprawdzonymi przepisami co prawda teraz i tak będę na ryżu i marchewce bo mam na razie stosować dietę jak przy biegunce, ale później na pewno się przyda. I pytanie pierwsze- czym smarować pieczywo :-o masło odpada, margaryny bezmleczne niby są ale to jeden wielki syf... Jakaś podpowiedz?

U nas położna była już 4 razy i co chwilę dzwoni i pyta jak tam pępek, który nadal się trzyma. Co prawda po poniedziałkowym podwiązaniu na niteczce ale siedzi...
W akcie desperacji bez mleczna i bez transow jest Flora Light :p niektórzy kropia olejami (np. oliwa), ale ja nie przepadam za tym sposobem, choć czasem robię. Robię gładkie pasty z soczewicy czy avocado, dodaje trochę oleju, żeby się łatwiej smarowalo i mam pod wędliny. No i robię różne pasty do kanapek, bo ileż można by jeść chleb z wędlina :p I polecam spróbować kaszę jaglaną jak nie znasz, bo całkiem ok w smaku, a można z niej cuda wyczarować
Stary 2016-03-24, 14:23   #3171
lamia12344
Rozeznanie

Pasta z awokado brzmi intrygująco Będę musiała zgłębić temat jaglanej bo do tej pory próbowałam tylko zapiekanek z jabłkami
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 14:36   #3172
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ja jak dokarmiałam mm nie widziałam różnicy w pobudkach ale pewnie na dłuższą mete jest różnica bo mleko mm jest bardziej sycące i bardziej ciezkostrawne a mleko mamy jest lekkie

Nie jestem przekonana. Jak pola skonczyla rok przeszła na mm i nic to nie zmieniło w pobudkach

Moja Lilka na cycu a niemal każda noc tak samo wyglada - 21, 2-3, 5-6 i dalej spi do 8-9.

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

To zem nadrobiła, pola wzywa

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 15:06   #3173
badzia987
Wtajemniczenie

Cześć

Myt po spacerku. Jakoś zmarzłam.

marcia- tak myśle, że może ten zielony kupon to jakiś efekt po szczepionce? ale to taka luźna myśl. Bo jeśli nic nowego nie jadłaś to co innego? Ja tam nie wierzę "bo dziecko się wiaterku nawdychało"...

U nas młody poszedł spać o 21.30 i ale ja nie wiem czy była 1 czy dwie pobudki. Na pewno druga była o 3.

Figa- masz jakieś swoje ulubione strony z przepisami? Bo przyznam, że jak zarzuciłaś tego gościa od kaszy jaglanej to jestem po wrażeniem tych przepisów. I ta pasta z tej pietruszki też super brzmi...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 15:25   #3174
wykalacka
Zadomowienie

My po spacerku znowu 2h. Szkoda tylko, że słoneczka nie ma.
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 15:34   #3175
nursii
Zadomowienie

U nas w końcu dziś ładna pogoda, byłam z Alutką na spacerze w końcu, bo trzy dni już kisiłyśmy się w chałupie... pogoda cudna, byłyśmy w parku, czuć wiosnę Byłam też z nią w Biedronce, w sumie nic nie musiałam kupować ale poszłam dla rozrywki haha kupiłam Ali dwie sztuki bodów za 19, 90 rozmiar 74 cm, bedzie miała na później:p były jeszcze bluzeczki i półśpiochy, widziałam też jakieś kocyki dziecinne z mikrofibry nawet ładne...
Stary 2016-03-24, 15:43   #3176
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle wytrzymałas juz bliżej niż dalej do 3 miesiąca

ważny dzień dziś macie

U mnie była 4 razy i na ostatniej wizycie stwierdziła że nie widzi potrzeby dalszych wizyt rękę mi to bo w sumie ogarniam temat a przychodnia blisko jak coś myślałam że to ktoś inny ma jeszcze przychodzić Mati śpi, dom ogarnięty, tz na zakupach a ja zbieram się za prasowanie a tak mi się chce ze masakra no i spacer w planie jeszcze dziś bo tak ładnie dziś
Ta co miala byc u mnie to znajoma i jej powiedziakan zeby wzieka ode mnie podpisy i nie prYchodzila bo jak cos bede dzwonic a jak cis mama mi powie.

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Cześć

Myt po spacerku. Jakoś zmarzłam.

marcia- tak myśle, że może ten zielony kupon to jakiś efekt po szczepionce? ale to taka luźna myśl. Bo jeśli nic nowego nie jadłaś to co innego? Ja tam nie wierzę "bo dziecko się wiaterku nawdychało"...

U nas młody poszedł spać o 21.30 i ale ja nie wiem czy była 1 czy dwie pobudki. Na pewno druga była o 3.

Figa- masz jakieś swoje ulubione strony z przepisami? Bo przyznam, że jak zarzuciłaś tego gościa od kaszy jaglanej to jestem po wrażeniem tych przepisów. I ta pasta z tej pietruszki też super brzmi...
Tez myslalan o tej szczepionce. Dzis cały czas zielone kupy. Ale wiecej dokegliwosci brak.
Stary 2016-03-24, 17:14   #3177
Elena_22
Wtajemniczenie

Dziewczyny, poczytałam Was piąte przez dziesiąte , na razie tak na szybko, bo zaczęłam ostre przygotowania do świąt .
Ostatnie prania koców, dywaników, poduszek zakończone, niektóre pokoje juz ogarnięte, upiekłam dzis 2 babki cytrynowe i sernik z pianą kokosową i ugotowałam i pokroiłam warzywa na sałatkę jarzynową. Na każdy dzień mam coś zaplanowane, zeby coś zrobic, ale się nie przemęczyć . Miluś ma teraz drugą drzemke, wiec usiadłam na relaks, choć zastanawiam się, czy jeszcze dzis bananowca nie zrobić, zawsze to jutro mniej będzie.
A przy dzieciach nauczyłam sie jednego- jak ma sie coś do roboty, to sie robi, kiedy można, a nie kiedy sie chce .

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Co do spania w jednym łóżku z dzieckiem, to nie dla mnie, nie piszę się, bo wystarczy, ze teraz jak karmię w nocy mojego pyśka, bo zdarza sie, ze zasnę tak mocno, ze jak sie ocknę, maly bezwładnie zwisa z moich rąk najcześciej głową do dołu , a co mówic o całonocnym spaniu?!
Może i mam te 3 pobudki w nocy, ale przynajmniej między nimi sie wyspie, a póki co mój mały i córka też tak miała, nie wymagały usypiania w nocy, tylko odłozenia do łózeczka. oby tak było cały czas
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 17:25   #3178
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Co do spania w jednym łóżku z dzieckiem, to nie dla mnie, nie piszę się, bo wystarczy, ze teraz jak karmię w nocy mojego pyśka, bo zdarza sie, ze zasnę tak mocno, ze jak sie ocknę, maly bezwładnie zwisa z moich rąk najcześciej głową do dołu , a co mówic o całonocnym spaniu?!
Może i mam te 3 pobudki w nocy, ale przynajmniej między nimi sie wyspie, a póki co mój mały i córka też tak miała, nie wymagały usypiania w nocy, tylko odłozenia do łózeczka. oby tak było cały czas
Też tak miałam kilka razy. Dla mnie spanie z dzieckiem też nie wchodzi w grę, ja odkładałam zawsze małą do łóżeczka, nawet jak miała taki etap, że musiałam ją lulać... Ze względów bezpieczeństwa przede wszystkim a po drugie nie chce żeby się przyzwyczajała i później spała z nami do niewiadomo kiedy... Dla mnie dzieciak ma swoje łóżeczko po to żeby w nim spał i koniecModlę się tylko, żeby tak zostało że Ala tak ładnie śpi w łóżeczku swym...
Stary 2016-03-24, 17:31   #3179
Elena_22
Wtajemniczenie

U mnie ani córka ani synek teraz nie robia jakichs problemów ze spania samemu w swoim łóżeczku, wiec w to mi graj, gorzej, jakby nie umiały same spać.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Mój Bobi sie obudził idę cycać
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 17:34   #3180
marciar7
Zakorzenienie

Ja pieprze ale dzis masakra. Caly dzien wycie. Zero spania. Jak tak bedzie do 23 to sie zachlastam.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości