|
|
#4141 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III
Witajcie
Cytat:
Bardzo sobie cenię niezaleznośc, cenię sobie to że w każdej chwili moge zrobić to co mi przyjedzie na mysl, Tż też taki jest Zadne z naś nie lubi jak go ogranicza bo kazde z nas ustala swoja granice, które druga osoba akceptuje. Mamy wspólny świat, plany, sprawy ale każde z nas ma też swój odrębny świat. Dajemy sobie dużo wolności, dużo swobody przez to zazdrośc w naszym związku nie istnieje (ale wtedy gdy żadne z nas nie przekracza pewnych granic). Dlatego obdażamy sie ogromnym zaufaniem. Uwielbiamy spedzac ze sobą czas, ale cenimy sobie chwile spędzone samotnie, czy w towarzystwie innych. Potrzebujemy tego jak powietrza. Jesli którekolwiek z nas odebrałoby niezaleznośc, wolnośc wyboru drugiej osobie to już by było po zwiąku. Czytałąm gdzieś że nikt nie zrozumie, nie zaakceptuje "dziwnej" natury Wodnika jak drugi Wodnik i ja się z tym zgadzam Cytat:
Razem z Tz bedziecie świadkować?? Bo jesli tak to wszystko jasne, stres sie podawaja ![]() Cytat:
Cytat:
Romantyk z Twojego małżonka że hoho....Wie jak zadziałac na swoja zonkę ![]() Cytat:
![]() Madzialenko ja się zgadzam z dziewczynami, dla chcącego nic trudnego. Nie rozumiem trochę Twojego podejścia i cięzko mi uwierzyc nie mogłabyś wygospodarowac czasu na spotkanie z Tz, tymbardziej że sama sobie możesz ustalić co, kiedy robisz. Dla mnie to nie pojete! Jestem jak Dorinka, rzuciłąbym wszytsko, choćbym miała póżniej zaległosci po nocach nadrabiać to pojechałabym do Tż. Choć u nas taka sytuacja byłaby niemozliwa bo Tz wcześniej byłby u mnie ![]() Pamiętam jak Tz był w sanatorium na 3 tyg..Był W Iwoniczu Zdroju, ja w tym czasie miałam zjazd w szkole jakies 150 km od Iwonicza. Tż potrafił wieczorem po zabiegach w sanatorium przyjechać do mnie do Rzeszowa tylko po to albo az po to żebyśmy mogli zobaczyc się całę 30 min!Po to żebyśmy mogli się przytulić, pocałowac, porozmawiać, pobyc ze sobą całe 30 min!!!
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|||||
|
|
|
#4142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po pierwsze cwiczenia to swietna rzecz i daja duuuzo energii Wiec krok do przoduZrobil cos dla Ciebie.. chce zebys miala jakas odskocznie od wszystkich obowiazkow.. "zalatwil karnet na silownie"/ pomyslal o Tobie/ ![]() Przepraszam, ze pytam czy "przeklnelas"? slowa ktore wczoraj powiedzilas zabolaly go i pewnie dlatego dzis tez jeszcze bola i jest mu przykro. Ale na pewno nie chcialas mu tego powiedziec bo wtedy przemawialy przez ciebie zlosc, gniew i rozgoryczenie. Wiec kiedy sie spotkacie, lub napisz mu smsa ze przepraszasz /jezeli czujesz oczywiscie ze to Twoja wina/i to wszystko..Na pewno zrozumie ![]() Bardzo dobrze ze wiesz ze czasem zle postepujesz i chcesz to naprawic ![]() Najwazniejsze zeby pracowac nad sobaI Twoj Tz tez musi pracowac nad soba Wiesz ze go kochasz i on Ciebie na pewno tez Ps. Co do ubran zgadzam sie z ta metoda o ktorej pisala Dorinka, i malymi kroczkami ![]() Sanetko Na pewno cos znajdziecie i bedziecie mieli swoje gniazdko |
|
|
|
|
#4143 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no wlasnie nie pomyslal o mnie - mam karnet bo blagalam go o to pol roku a on zawsze o tym zapominal albo nie mial czasu a do tego nie jest potrzebny wysilek - wystarczy zadzwonic do kolegi co do slow - tak przeklnelam i czuje sie z tym zle - nie powinnam chce go przeprosic ale on powinien rowniez to zrobic a podejrzewam ze nawet nie wie za co jak zwykle dopoki mu tego nie uswiadomie
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On się nie interesuje, nie zna na trendach, tylko potrafi ocenić ale na podstawie tego co widział, co już zna.... Więc przy takim podejściu nigdy nie mogłabym wprowadzić nowego elementu do stroju, bo On ma podejście zachowawcze, raczej konserwatywne......Wiem, że mnie kocha i że mu się podobam, niezaleznie od moich wybryków modowych, czasem go zaskakuję ale po dwóch latach uznał, że wszystko jest trafione i że w tym temacie to ja jestem GURU Przyznam szczerze, ze mój Tż przeszedł zmianę wizerunku pod moim wpływem, ja tylko sugerowałam w czym go widzę, co można zmienić. Ale decyzja wyszła od niego- powiedział O.K wchodzę w to I tak począwszy od fryzury aż po korektę designu ![]() Teraz wygląda rewelacyjnie i co najważniejsze cieszy się z tego jak dziecko, jest mi wdzięczny za to, nigdy wcześniej nie miał takich doświadczen- a facet ma 32 lata , bo teraz mam świadomość, że jeszcze bardziej podoba się kobietom ![]() Cóż wybrał mnie i tego się trzymam, wiele z siebie daję dla związku ale nie oszaleję z zazdrości, nie będę schizowac, tak sobie obiecałam i daję radę
|
|
|
|
|
#4145 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
w kazdym badz razie dziekuje bardzo dziewczyny ze zawsze moge znalezc w Was wsparcie
ja narazie lece do kolezanki pogadac a Wy piszcie piszcie, opieprzajcie mnie za moja glupote - potrzebuje tego i pomaga mi to jeszcze raz dzieki papa
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko dziewczyny juz Ci poradziły co mogły i ja się z nimi zgadzam.
Dodam tylko że trzymam kciuki abyście poradzili sobie z waszymi prblemami
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
#4147 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
pamietaj tez, ze to, ze nie okazuje Ci uczucia ta, jak Ty bys chciala, nie znaczy jeszcze, ze nie kocha Cie najmocniej na swiecie. nie mozesz go zmusic do stania sie kims, kim nie jest, bo rozni sie do Twojego wyobrazenia idealnego romantyka, no Svinecko... milosc to tez kompromisy i akceptacja, nie zawsze ze strony mezczyzny. |
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak swiadkujemy we dwoje, na szczęście U nas żadne z nas nie zgodziło by się na tę szopkę z kimś obcym, zadrośniki z nas
|
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisuję się 4 kończynami pod Vadi.
Pisałam o NLP bo to jest (w telegraficznym skrócie) metoda "wywierania wpływu" czyli jak mówić i zachowywać się, aby inni chcieli nas słuchać i by każdy mógł osiągnąc to co chce. Jest tam kilka teorii odnośnie tego jak rozmawiać z ludźmi, żeby rozumieli nasze komunikaty i odczytywali je właściwie. Techniki te wykorzystuje się na codzień, ale także np w marketingu etc etc. Bardzo przydatne (ja się nie ęde zagłębiać, bo to trudne, mogę wam podać jedynie te oczywistości, które niby każdy wie ale się doń nie stosuje )
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
cos o nas:
1. Panna jest zbyt mało romantyczna i uczuciowa dla wrażliwej i emocjonalnej Ryby. Ryby mają dużą intuicję, a Panna ufa rozumowi. Panna lubi pouczać i krytykować, a Ryby tego nie noszą. Jednak podobne temperamenty i ustępliwość Ryb daje pewne szanse na porozumienie. Ryby są w stanie docenić praktyczną naturę Panny i zapewnić jej poczucie bezpieczeństwa. Aby związek mógł trwać długo i szczęśliwie, oboje muszą dużo zmienić w swoim zachowaniu. Pani Ryba musi nauczyć się porządku i nie zapominać o ważnych sprawach. Pan Panna natomiast musi stać się bardziej romantyczny i wrażliwy na potrzeby partnerki. 2. Dwa mentalne bieguny. Na pierwszy rzut oka wydawało by się, że para ta ma wiele wspólnego. Obydwoje spokojni, zdystansowani, kochający swoje rodziny najlepiej się czujący we własnym domu. I to jest prawda. Oczekiwania mają zbliżone, lecz zdecydowanie przeciwne mentalności. Tylko od nich zależy jak tą różnicę ze sobą pogodzą. Ona unosi się trochę na fali, nigdy nie jest pewna jak postąpić. Panna za to zawsze wie czego chce i jak to osiągnąć, jest zawsze pokładany i pedantyczny, mocno kroczy przez życie. Żyje w realnej rzeczywistości więc, lubi wytyczyć sobie plan i ściśle się go trzymać. Rybka woli pozostać w swoim, niekiedy onirycznym świecie - twarde realia przerażają ją, ucieka więc często do marzeń i fantazji. Tego nawet najszlachetniejszy Panna nie rozumie, dla niego to przejawy obłędu. Jednak gdyby udało im się dojść do porozumienia świetnie się będą uzupełniać. Mając przy boku trzeźwego Pana Pannę, Rybka stanie się bardziej konkretna, nawet asertywna. On z kolei nabierze trochę subtelności i łagodności.Początki nie będą łatwe, musicie bowiem zsynchronizować Wasze osobowości i mentalności. Wiele was łączy i wiele dzieli, gdy będziecie postępować mądrze, to różnice te wykorzystacie tylko z korzyścią dla Waszego związku. Ty Rybko postaraj się być bardziej rzeczową, a Ty Panie Panno mniej małostkowy. trudno mi sie nie zgodzic naprawde trafione
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś moja mama powiedziała mi, że to, że ktoś nie kocha mnie tak, ja bym tego chciała, nie oznacza, że nie kocha mnie najbardziej jak tylko potrafi... I chyba po prostu trzeba to zrozumieć, tak jak vadi mówi.
|
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Sanetko a kto u was jest rybka a kto panną??
Bo nie wiem jak mam interpretowac tekst
|
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
ja rybka: zyje marzeniami, zawsze uwazam ze jakos to bedzie, nie umiem sie zdecydowac.
TZ panna: twardo stapa po ziemi, na moje jakos to bedzie znajduje argumenty, uwielbia krytykowac (wszystkich), czytalam jeszcze keidys taka ksiazke: horoskop partnerski i tez sie duzo zgadzalo
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny a ja kupilam sobie dzisiaj plaszczyk taki sliczny
TZ-owi tez sie bardzo podobal
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sanetko z jakiej strony masz te horoskopy, ciekawa jestem naszego (ja Waga ) Moja siostra Panna- zgadzam się, z tym że uwielbia wszystkich krytykować i wydaje jej się, że jest we wszystkim naj....Najładniejsza, najmądrzejsza i dokonuje samych trafnych wyborów... |
|
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem cała zadowolona ![]() Ciekawe kiedy hania botki dostanie i jakie będą jej wrażenia ![]() Mój Mąż jest Koziorożcem i zawsze powtarza, że koziorożce to najlepsze chłopaki |
|
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.czary.pl/horoskopy/partnerski/partnerski.php
http://magia.onet.pl/2780,2689,214,horoskop.html 2 pierwsze lepsze strony
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z allegro? Ja nie znam żadnego faceta Koziorozca
|
|
|
|
|
#4160 | ||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Cytat:
w tym tez sie duzo zgadza no, poza materializmem Tż, to ostatnia rzecz o jaką go posądzam
|
||
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
No nie mówcie, że w to wierzycie:P
Chociaż ja bym może mogła zacząć skoro pozytywnie jest, ale mnie to nie przekonuje nic a nic. dla formalności tylko, byczek i rybka. Rano był Tż, wyprzytulal i pojechał do pracy, potem może znowu bęzie.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#4163 |
|
*sportaddict*
|
pewnie, ze nie
![]() ale spora część naszych cech się pokrywa idealnie ;D hehehe ![]() ale dobra dobra, Tż dobrze wie, że rządzenie mną to rzecz niewykonalna z założenia można co najwyżej mnie przekonac
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas
![]() To fascynująca para. Oboje wyrafinowani i wrażliwi, od razu przypadną sobie do serca. Uwielbiają romantyczne spacery w świetle Księżyca, prezenty i wspólne kolacje. Ich rozmowy przeciągać się będą do białego rana. Pan Ryba będzie analizować każdy gest i słowo partnerki i odczytywać ich miłosne znaczenie. Pani Waga po pewnym czasie przestanie poświęcać cały swój czas na kontakty z partnerem. Wtedy nastąpić może kryzys. Pani Waga nie zrozumie humorów i emocjonalnych szantaży Ryby. Pan Ryba natomiast może odkryć w partnerce duże pokłady egoizmu i emocjonalnej powierzchowności. Aby para żyła długo i szczęśliwie, Pani Waga powinna poświęcać partnerowi więcej czasu. Pan Ryba powinien pozwolić partnerce na bardziej swobodne życie towarzyskie. haha... No i nawet tu wychodzi ta zaborczość, tu akurat Tża. Autentycznie kiedyś mi zrobił aferę, że spotykam siz z koleżanką a nie poświęcam czasu jemu, mieszkając ze sobą 24/h
|
|
|
|
#4166 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() a koziorożec był moja pierwszą miłością miałam wtedy 13 lat... |
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
A my z mężem jesteśmy dwa Byki
Ico? Źle czy dobrze?
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze, znacie się już ile lat???? P.s Byki są świetnymi Kochankami podobno ? |
|
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mówie to wyłącznie poprzez pryzmat włąsnych doświadzceń z tymi znakami, takze nie obrazać się jesli wy lub wasi Tż sa spod tego znaku
|
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co ten koziorożec? Drań był? ![]() Ja myślę, że coby w horoskopie nie napisali, to i tak dobrze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

, czy rzeczywiście tak z Wami jest? Zazdrość w Waszym związku nie występuje???
....nie wiem o co chodzi ??? Chyba o to świadkowanie 

Najwazniejsze zeby pracowac nad soba