|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Więc ta waga nie do końca jest dobrze wyliczana
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
KASIA86 super ze wszystko ok.
KIARA hm.. i co auto trzeba będzie zmieniac zeby na isofixie jeździć? Ok. Doczytalam już ![]() MAJKELA twoje dzieciaki mają wspolny pokój? Masz synka i córkę tak? ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- MAJKELA taaaa juz powoli sie załącza syndrom wicia gniazda. No ale leci 31tc i tak jakoś coraz bliżej ![]() ANIA przewaznie usg moze sie pomylic z waga do 500g w jedną lub drugą. Tak średnio. Mój gin nawet na swoim bardzo dobrym sprzęcie pod koniec ciąży mówił ze waga jest orientacyjna.
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to bardzo dużo
|
|
#4234 |
|
Konto usunięte
|
Kiara, Weronia dziękuję za pochwalenie paznokci. Robi mi moja siostra
uwielbiam hybrydy. Jeszcze w kwietniu sobie zrobię na wesele a potem już pauzuje na jakiś czas ![]() Gratuluję udanych wizyt! Fajnie się czyta dobre wiadomości! Powodzenia na wizytach jutro ![]() co do isofixa to zaciekawilyscie mnie tym obowiązkiem. Muszę poczytać. My mieliśmy foteliki montowane pasami bo oba auta mieliśmy bez isofix. Miqesi może to ten hunk czy hulk był, bo Batman nie i spidermen też nie Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4235 | ||
|
Zadomowienie
|
Miqesi, a myślałam, że kupiłaś w Mother Care w Magnolii bo tam wyprzedają sklep bo otwarty tylko do soboty. Też fajne rzeczy były, ale byłam tam na koniec zakupów i już mi brzuch dokuczał i nie miałam mocy żeby tam pobuszować...
Cytat:
Cytat:
Strasznie drogi ten fotelik Maxi Cosi z bazą wychodzi. Dlatego ja kupowałam Recaro. Razem z bazą wyniosło mnie to gdzieś ok.850 zł chyba z tego co pamiętam.
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57919111]
co do isofixa to zaciekawilyscie mnie tym obowiązkiem. Muszę poczytać. My mieliśmy foteliki montowane pasami bo oba auta mieliśmy bez isofix. [/QUOTE] z tego co się dowiedzialam na warsztatach nie ma obowiązku mieć w samochodzie isofix. Bo no 15-20 letnie samochody tego nie mają , normalnie fotelik się zapina pasami.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-03-24 o 22:51 |
|
|
|
#4237 | ||||||
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57886356]http://www.â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠ / pl-pl /nasze-przepisy /r/ drozdzowe-zajaczki. html[/QUOTE]
Czaderskie, ale dla mnie za pracochłonne, a ja leniwa ostatnio jestem ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też i ich nie lubię, nie mają tej magii co Cytat:
Cytat:
za udane zakupy.Aż musiałam sobie wygooglować o kim mowa boziu toć to dziecko, co Ty robiłaś z małoletnim![]() A ja też już wyglądam jak księżyc w pełni ![]() Cytat:
ja to nawet na takie małe rozmiary nie patrzę, mój robaczek raczej taki malusi nie będzie![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Co do isofixu... My mamy dwa auta kilkunastoletnie i mąż ostatnio kupował jakąś magiczną część żeby można było tą bazę zamontować... Ale nie dopytywałam jak to się nazywa, szczerze mówiąc to tą kwestię fotelikową zostawiłam mężowi
|
|
|
|
#4239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i pochwale się : POCZUŁAM jak Maja nogę mi wbija i ją prostuje ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
bo ja po proszę Tż o zakup takiego czegoś
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-03-24 o 23:04 |
||
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok, jutro dopytam
|
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
pieluszki tetrowe jaki rozmiar bierzecie 60x80 czy 70x80 ?
![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
chociaż kto wie... :/
|
|
#4242 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mam w domu małego kucharza, naleśniki, placki i łatwe ciasta zrobi, ale daleko mu do masterchefa![]() Cytat:
za udaną wizyte i za zakupy, faktycznie drogi ten fotelik![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe czy w ferworze pracy dam radę chociaż maznąć odżywką![]() Pomocnik wymiata Cytat:
czas pokaże, a może wygramy w totka i każdy będzie miał swój pokój![]() Cytat:
![]() --------- Mnie święta, a raczej porządki wiosenno-świąteczne-remontowe pochłonęły. W między czasie jeszcze ogarniam zakupy i tak czas leci. My święta spędzamy w domu, a raczej na górze u mamy, ale u nas tylko domownicy. U nas święta są składkowe ja robię przekąski zimne / sałatki i ciasta mama i babcia reszte. Dobrze, że śliczne i ciepłe święta zapowiadają to chociaż człowiek ruszy się zza stołu, a i tak zlecą, bo tylko 2 dni a potem dziewczyny będziemy odliczać do czerwca![]() Dobrej nocy
|
|||||||
|
|
|
#4243 |
|
Rozeznanie
|
Majkela12- to jej wybór był niech żaluzje ale współczuje głupia sytuacja ale czasami warto nie utrzymywać kontaktów zaoszczędzi to nerwy
Dziewczyny czymajcie kciuki jutro o 9:00 jadę na założenie krążka mam nadzieje ze nie będę musiała zostać w szpitalu ze szyjka sie bardziej skraca i z powodu tego twardnienia brzucha mam nadzieje ze szyjka zostanie juz na tek długości boje sie jak diabli dobranoc buziaczki
|
#4244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jest, przy dobrym sprzęcie różni się plus minus 200 do 500gram. 500gram to dużo też tak uważam chociaż Nasze mamy nie mialy w ciąży usg to dopietpr zagadka była czy zdrowe dziecko jest,jaks płeć,ile waży itd ![]() Cytat:
![]() Są bazy ktorer montuje się zarówno za pomocą systemu isofix jak i pasami. Cybex taką ma. Dobra miemiecka firma. Cenowo tak jak Recaro Privia wychodzi a w testach ADACa ma 5gwiazdek zarówno przy montażu isofix jak i przypieciem bazy pasami.
|
|
#4245 |
|
Rozeznanie
|
Wprowadziłam zamieszanie z tym isofixem. Tak naprawdę nie mam pojęcia, jak to ma wyglądać. Sprzedawca sam z siebie o tym powiedział, nie przyszło mi do głowy dopytywać, przyjęłam to do wiadomości i w sumie tyle. Z drugiej strony to w naszym przypadku nie miał powodu "kłamać", w jakiś sposób zachęcać do kupna takim tekstem, bo i tak byliśmy zainteresowani bazą. No, ale powiedział wyraźnie, że od 2018 roku ma być obowiązek montowania fotelików na bazie isofix i już nie będzie można pasami oraz że to już obowiązuje w niektórych krajach. Może to "chwyt marketingowy"... Nie wiem
|
|
|
|
#4246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Dobranoc jutro zaglądnę jak wszystko załatwimy trzymać kciuki proszę
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weronia trzymam mocno kciuki będzie dobrze, nie ma innej opcji!!!Dobrej Nocki Dziewczyny!
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
ANIA az o tyle, tez bylam.zaskoczona
w sumie nie pamietam jak mi z Igim wychodziło... pieluszki mam.chyba standardowe.. kilka dla Galganka dokupilam, a tak mam jeszcze takie po mnie i powiem wam, ze dozo lepsze jakosciowo (!)KOCIAK tez liczę ze to dotyczy tylko aut z możliwością montażu isofixa. Igi korzysta z axkida bez bazy, bo nia ma jak zamontować. Wazy ledwo 13kg, wiec raczej na dlugo starczy. Okruszkowi za to pewnie będzie trzeba drugi kupić, jak wyrośnie z recaro.. chociaz Galganka przesadzilismy dobrze jak rok.skończył, bo sie juz wkurzal, ze nic nie widzi i jazda zaczela byc koszmarem. A moglby dluzej pojezdzic bo wysoki nie jest a fotelik do 18kg. MAJKELA pytam bo sama sie zastanawiam nad możliwościami zagospodarowania. Domu nie mamy i jesli bedzie dziewczynka czy nie przeszkadza, aby miala pokoj z bratem. Moj maz mówi, ze on bardzo długo mial pokoj z siostrą. ![]() WERONIA kciuki! Uwielbiam czuc ruchy. Okruszek jest taki ruchliwy i takie cuda juz wyprawia z moim brzuchem, ze.i w tej ciąży nie potrzebuję zadnej aplikacji do liczenia ruchów STawiam soczki dzisiaj!
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine najlepszego.
Kciuki za wizyty Ja przypinałam pasami fotelik i nie sprawiało mi to problemu. W aucie nie mamy isofixa |
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy trzy auta i w żadnym isofixa. Zapinanie fotelika pasami to nie jest aż taki koszmar
![]() Za godzinę zbieram się na wizytę, mam nadzieje ze wrócę z dobrymi wiesciami ![]() Weronia trzymam mocno ![]() Elaine najlepszego! |
|
|
|
#4252 |
|
Konto usunięte
|
Weronia będzie dobrze!
czekamy na wieści!Ania ![]() Madzius powodzenia na wizycie! My mieliśmy maxi cosi i bazę montowana pasami. Jak dla mnie super wygoda, ale to kwestia przyzwyczajenia. Teraz też planujemy takie rozwiązanie. Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Weronia kciuki, będzie dobrze.
---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Dziewczyny, wy tu piszecie z przygotowaniami do świąt, a ja to się boję do domu wrócić, bo nie wiem jaki syfek zastanę. Postanowiłam leżeć i odpoczywać jak wrócę, nie będę ryzykować kolejnego powrotu do szpitala, mojego zaciagnę do ogarnięcia z grubsza domu, nawet koszyczka nie będę robić do święcenia, bo teściowa mi trochę udzieli święconki. |
|
|
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
Motylek ty się nic porządkami nie martw to tylko jedne takie święta. Maluszki najważniejsze! Leż leż leż. Ja się zapieram rękami i nogami żeby w tej ciąży obylo się bez szpitala. Mam o tyle trudna sytuację ze staram się za dużo nie leżeć żeby cukry byly w normie.
Pocieszam się ze za rok o tej porze to wszystko będzie tylko wspomnieniem |
|
|
|
#4255 |
|
Rozeznanie
|
Weronia, trzymam kciuki. Na pewno bexzie wszystko ok
![]() Madzius, kciuki za wizyte ![]() Elaine, naj naj najlepszego ![]() Witam z rana ![]() Maz poszedl do pracy, a ja leze w lozku i mysle jak zaplanowac dzien. Dzis w planach obiad - placki ziemniaczane z sosem, sprzatanie, zakupy i sprzedac troche Avonu. Poki co sloneczko u mnie wychodzi wiec moze wiecej energii dostane. Jak tam u Was samopoczucie ? ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Motylek, swieta to przeciez nie czyste podlogi i bogato zastawiony stol. Swieta to czas spedzony z rodzina, poczuc ich bliskosc, oraz na przezyciach duchowych. W tym monencie najwazniejsza jestes Ty i dzieciaczki w twoim brzuszku, wiec lez i odpoczywaj ![]() Olinka, tak trzymaj. Bedzie dobrze, obejdzie sie bez szpitala. No juz tylko niecale 3 miesiace i te nasze dolegliwosci ciazowe mina
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57924486]Weronia będzie dobrze!
czekamy na wieści!Ania ![]() Madzius powodzenia na wizycie! My mieliśmy maxi cosi i bazę montowana pasami. Jak dla mnie super wygoda, ale to kwestia przyzwyczajenia. Teraz też planujemy takie rozwiązanie. Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Fotelik mieliście wpinany do bazy,? Tylko bazę pasami przypieta. Cytat:
teraz najważniejsze jest żeby dzieci u Ciebie jak najdłużej w brzuszku siedziały!
|
|
#4257 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Witam się z rana. Nie śpię już od 4 rano bo cały czas smarkam kicham i prycham. Boli mnie gardło i czuje jak mi do uszów idzie idę dziś do lekarza, żeby nie męczyć się całe święta. Jak ja nienawidzę być choraCo do teściowej to moja spoko, acz jak już pisałam gdzieś wcześniej, ostatnio mnie doprowadza do szewskiej pasji,acz jak piszecie o swoich to moja trochę zyskuje, nie powiem ![]() Co do obaw to ja na razie sobie tego nie wyobrażam. Noworodek jest jeszcze dla mnie abstrakcją, bardziej przeraża mnie na chwilę obecną bunt dwulatka lub to że będzie małym łobuzem. Myślę, że bliżej porodu przyjdzie strach jak damy sobie radę z noworodkiem. Na chwilę obecną mamy ustalone, że TŻ bierze L4 na żonę w połogu i nie chcemy pomocy innych. Nasi rodzice mieszkają w tym samym mieście , więc jak zmienimy zdanie nie powinno być problemu. Ja też mam ostatnio bardzo realistyczne sny, z tym że mocno erotyczne i akurat bez udziału mojego TŻ zła żona ze mnieMotylku niech nam bliźniaki rosną a Ty broń Boże się nie przemęczaj Weronia kciuki za dzisiejszą wizytę
|
#4258 | |||||
|
Ania
|
Dzień dobry
![]() Ja mam nadzieję na lepszy dzień dzisiaj... Muszę dziś zrobić resztę zakupów na święta, więc muszę się ogarnąć.. Aha, od dziś jest promocja w rossmanie te -49%? ktoś wie? ![]() Cytat:
A co do kataru, kaszlu.. nie wygrasz z rodzicami, niestety..(jako opiekun). Cytat:
A co do różnicy wagi- to wiadomo, różnie może być. A przedwczoraj rozmawiałam z kuzynką i mówi mi, że jak jej mama była w ciąży z bratem(19 lat temu) to wagę oceniał lekarz "na oko" no i miał być 4kg. A się okazało, że wyszedł(siłami natury) ponad 5 kg.. Więc dobrze, że teraz różnica nie może być taka wielka-chyba... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie mam bazy w aucie, ale kupiła fotelik z Przypinasz go pasami a dodatkowo jest taki "pałąk" montowany do podłogi- więc można z bazą, nawet jak w aucie nie ma![]() Cytat:
![]() Chudziaszek- zdrówka;* o proszę, erotyczne sny.. ja też je miewam częściej, ale jakoś tak wychodzi że z udziałem tż ![]() Motylek- Ty się niczym nie przejmuj, tylko odpoczywaj
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-03-25 o 08:43 |
|||||
|
|
|
#4259 |
|
Wtajemniczenie
|
Motylku, Ty się Kochana w ogóle tym nie przejmuj
to tylko jedne takie święta, a będą tak wyglądały z poważnej przyczyny, a nie z Twojego lenistwa czy zaniedbania. Słoneczka najważniejsze Pomyśl, jakie piękne święta was czekają za rok!! Ile będzie radości i miłości! Weronika, nie bój się nic! Będzie dobrze!! Elaine, wszystkiego najlepszego!!
|
|
#4260 |
|
Rozeznanie
|
Co do isofix to ja mam tą bazę z maxi cosi po chrześnicy do końca jeszcze nie wiem jak to montować ma nam szwagier zdobić przeszkolenie któregoś dnia ale z przodu nie ma isofix tylko z tyłu a na początku bede Mała z przodu wozila także musi być możliwość przypiecia bo moja chrześnica tak na początku też jeździła.
Kciuki za wizyty dziewczynki tylko dobre wiadomości prosimy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

to bardzo dużo
uwielbiam hybrydy. Jeszcze w kwietniu sobie zrobię na wesele a potem już pauzuje na jakiś czas 

boziu toć to dziecko, co Ty robiłaś z małoletnim

dobranoc buziaczki

idę dziś do lekarza, żeby nie męczyć się całe święta. Jak ja nienawidzę być chora