Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-24, 23:57   #4171
justyna_fli
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Boziu co te babki z tymi malinami maja
Iwoncia widze ze Twoj gin idzie z duchem czasu wydaje mi sie ze ten test to API czy jakos tak (danika pewnie Ty pamietasz jak to sie zwie) na studiach nam o tym mowili ale wtedy to ponoc bylo bardzo drogie. Teraz pewnie stanialo i juz nie trzeba hodowac bakterii
Poli masakra ten pokoj od razu widac ze to UK bo sciany niewygipsowane
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 00:15   #4172
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość

no no spory ten Twoj maluch

tak wogole... czy wasze maluszki tez si tak malo juz ruszaja?? ja chyba zaczne od jutra liczyc bo az sie martwie zy te 10 jest...
Mój jest ruchliwy zawsze. No czuje go praktycznie cały czas. On chyba wcale nie śpi, albo lubi sie przeciągać we śnie
Co do pogrubionego no to faktycznie do terminu cesarki może jeszcze dobić do 4kg. Pewnie bedzie miał już geny po mamie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Iwoncia widze ze Twoj gin idzie z duchem czasu wydaje mi sie ze ten test to API czy jakos tak (danika pewnie Ty pamietasz jak to sie zwie) : na studiach nam o tym mowili ale wtedy to ponoc bylo bardzo drogie. Teraz pewnie stanialo i juz nie trzeba hodowac bakterii
Taaa szkoda że z tym duchem czasu nie idzie w lepszy sprzęt do usg on widzi na swoim monitorze super obraz za to na tym monitorze dla cieżarówek to już inna bajka. Fotki jak drukuje to pffff... Rozjechane wsio.

Będe mieć czkawkowe dziecko chyba bo znów czka

Edytowane przez Iwoncia81
Czas edycji: 2016-03-25 o 00:17
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 00:15   #4173
lucy111
Zadomowienie

Patulinka miałaś dobre przeczucie żeby pojechać. Ależ Zosia się pcha, trzymamy kciuki żeby jeszcze posiedziała choć tydzień.

Patryska u mnie z ruchami bez zmian, młody tak szaleje jakby miał wyjść przez brzuch. Szczególnie daje czadu po jeździe samochodem. Wczoraj jak wróciliśmy od gina brzuch mi cały falowal ☺

Poli pokój mnie przeraża 😈 raczej mało noworodkowe klimaty 😊

Co do zakupu liści malin to jakas masakra. Te które planują kupić niech może od razu męża wyślą ☺ może chłopu sprzedadzą ☺

Edytowane przez lucy111
Czas edycji: 2016-03-25 o 00:18
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 00:30   #4174
kopycio
Rozeznanie

Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Melduję się po wizycie. Gbs w końcu pobrany, te cholerne bakterie na reszcie wyleczone. Za to szyjka całkowicie zamknięta, główka jak to się gin wyraził "w niebie" (a jeszcze kilka tygodni temu cisnął głową na szyjkę). Czyli w najbliższym czasie nie urodzę Mówił że dobrze że TŻ wraca, to może się coś ruszy Dowiedziałam się też, że w maju odchodzi ze szpitala razem z najlepszym lekarzem jaki tam pracuje. Czyli jakbym miała rodzić w maju, to na bank zmieniłabym szpital, bo zostają sami najgorsi. Na szczęście w najgorszym przypadku będę rodzić pod koniec kwietnia. Chociaż tak naprawdę nie wiadomo na kogo trafię, ale nadzieja zawsze jest... Kupiłam sobie liście malin i pani w sklepie podejrzliwie wypytywała czy to dla mnie i czy ja sobie zdaję sprawę, że one wywołują poronienie i co w ogóle na to mój lekarz
No z lekarzem Ci sie poszczęściło trafisz tak jak bedziesz chciała, zobaczysz! Na najlepszego
Nie wiem co te kobity z tymi malinami! Jakie poronienie? W donoszonej ciazy?? jak bym usłyszała takie cos to pewnie bym nie Piła, bo ja to taki strachobździl

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Kalpana super że bakterie wyleczone! Teraz jak tż przyjedzie to działajcie

Witam też po wizycie
Wszystko w najlepszym porządku, GBS pobrany, a że sprzęcik doktorek ma u siebie to wynik od razu i jest negatywny
Mały od równo 3 tygodni przybrał na wadze UWAGA 1100g i na dzień dzisiejszy ma 3500g także klocuszek zważając, że pierwszy synek urodzony w 38tc ważył 2600g.
Stawić sie do szpitala mam 12 marca na 7:30 bo wiadomo przed cesarką badania także między 13tym, a 15tym Damian będzie już na świecie
Martwi mnie tylko że spędze w tym szpitalu tydzień rosi: chyba za starszym synkiem sie zatęsknie na amen mimo, że będą mnie codziennie odwiedzać, a z okna w domu widze porodówke...
Ale przypakowal! Czad! ciekawe jak moj klocek gratki za negatywa!

Poli pokoj straszny

Ruchy
Czuje cały czas prawie, az sie zastanawiam kiedy on spi a dzis tak cudnie kolankiem jezdzil po skorze

Moj tz przestał pic piwko sam z siebie, powiedziałam ze nie bedzie mogl byc ze mna i juz i odpuścił, ciekawe jak w święta bedzie🤔

Kurczę cos mojej psinie sie w łapkę stało, tak biednie chodzi, kuleje, jak jutro nie bedzie lepiej to musze z nia do weterynarza, ale sama sie boje ze jej nie utrzymam, toc to 32 kg żywej wagi i niespożytej energii oby nie stawy

Edytowane przez kopycio
Czas edycji: 2016-03-25 o 00:33
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 01:37   #4175
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Wazne ze zrozumial

no no spory ten Twoj maluch

tak tez mysle kiedys mi powiedzial ze na trzezwo tego nie wytrzyma i ze przed porodowka bedzie musial lyknac moze i cos w tym jest... co do Poniedzialku chcialabym to byc ja

Poli co za okropny pokoj!!! jakby mi rodzice taki zrobili to by se sami mieszkali w nim

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

tak wogole... czy wasze maluszki tez si tak malo juz ruszaja?? ja chyba zaczne od jutra liczyc bo az sie martwie zy te 10 jest...
Te ruchy to chyba od ułożenia zależą, u mnie jak zacznie się wiercić, to pod skórą tylko jeździ, ae jest bardzo spokojny, czasami musze się skupić czy się rusza, kiedy co, no ale to moze dlatego ze mam drugiego w domu, i często jestem w ruchu, wiec May w brzuchu śpi.

Mój pierwszy syn natomiast był bardzo aktywny do końca, budził mnie w nocy swoim wierceniem, jak do meża brzuchem dotchnełam to kopanie budziło i jego a teraz spokój :0
Moze to też zależne, ze wcześniej łożysko na tylnej, teraz na przedniej ścianie
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 04:39   #4176
AsiaPo
Mama Land

Patryska: Mi też się dwa razy wydawało, że ruchów jest mniej, ale sobie policzyłam i się okazało, że tak się do nich przyzwyczaiłam, że nie zauważyłam intensywności.

Dla własnego spokoju raz policz :-*
Stary 2016-03-25, 04:48   #4177
patulinka94
Zadomowienie

Dzień dobry.
W nocy mimo tej kroplowki z magnezem odczuwalam skurcze, ale nie były jakoś bardzo bolesne.
Spać nie mogę. Myślę że umowie się na spokojnie z moim doktorkiem na przyszły tydzień żeby mnie przyjął do szpitala i zdjął ten krążek.
Bo skoro córka moja się tak pcha, płuca wykształcone, ciąża donoszona, szyjki nie ma i są skurcze to bez sensu na siłę hamować poród.
Tylko zaufać naturze.
lulka Jasne że chodziło o 2 890 :P

Cytat:
Napisane przez angeletta Pokaż wiadomość
Velika na slodyczach to tylko ja słusznie przykoksilam
Poli te zastrzyki w brzuch to właśnie z heparyna - lekiem przeciwzakrzepowym (wyszły mi podwyższone d-dimery, które mogą świadczyć o zakrzepicy żył).
Co do tego badania klaczkow, tez pierwszy raz się spotkałam. Chodzi o to, że ciało naszych dzieci pokrywa maz plodowa. Gdy dziecię jest dojrzałe, ciąża donoszona ta maz się luszczy do wód plodowych i pojawiają się klaczki. U mnie ich nie było, więc dziec jeszcze nie gotowy do porodu. A badanie odbywa się na fotelu ginekologicznym przy użyciu wziernika i czegoś w rodzaju sondy - dokładnie nie widziałam, bo perspektywę miałam kiepska
Też pierwsze słyszę o badaniu tych klaczkow. Dziękujemy za info, teraz jesteśmy douczone ☺
Współczuję tych zastrzykow

Iwoncia81
Witam też po wizycie
Wszystko w najlepszym porządku, GBS pobrany, a że sprzęcik doktorek ma u siebie to wynik od razu i jest negatywny
Mały od równo 3 tygodni przybrał na wadze UWAGA 1100g i na dzień dzisiejszy ma 3500g także klocuszek zważając, że pierwszy synek urodzony w 38tc ważył 2600g.
Stawić sie do szpitala mam 12 marca na 7:30 bo wiadomo przed cesarką badania także między 13tym, a 15tym Damian będzie już na świecie
Martwi mnie tylko że spędze w tym szpitalu tydzień rosi: chyba za starszym synkiem sie zatęsknie na amen mimo, że będą mnie codziennie odwiedzać, a z okna w domu widze porodówke...[/QUOTE]
Niezły ten twój klocek
Będziemy trzymać kciuki między 13 a 15
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 05:05   #4178
cloche
Zakorzenienie

Nadrobiłam i nie odnoszę się bo trochę tego było a ja już nic nie wiem... a nie chcę nikogo pominąć. .. więc hurtowo tylko powiem, że fajnie, że wszystko spoko i w ogóle dajemy radę

Kejka pytała jak tam... no mam bolesniejsze skurcze od 3ci ej ale regularność kiepska... więc wnioskuję, że znów trening, tym razem nie zegarowy a kurczowy tak se to nazwałam. Wczoraj macica jak w zegarku ale skurcze słabe, a dzisiaj zegarka zapomniała, za to piękne fale bólu czuję - jeszcze takie do ogarnięcia, no ale już ze specjalnym oddechem tylko.

Na ktg dzisiaj cisza, młoda większość czasu spała, a na koniec zapisał się jeden skurcz na poziomie... nie wiem ile bo mi coś mignęło 120 a na zapisie krecha była poza skalą. No ale to był ten bezbolesny.

Ogólnie przypominam sobie teraz o oddychaniu na skurczu. Z tego co czytałam wasze relacje ze sr, oddech takie czy siakie, to mi się to jakoś nie widzi i zastosowałam to, co mi położna przy pierwszym porodzie poleciła. Od początku skurcza robię głęboki wdech i potem głęboki wydech. I liczę ile tego na skurczu jest. U mnie 6 a skurcze minutowe wiec około 5 sekund wdech i 5 wydech. Nie ma mowy o jakiejś hiperwentylacji. No i co z tą wiedzą robimy... skurcz to fala więc najgorzej jest na koniec 3go wydechu. A potem odpuszcza więc się odprężam. I nie myślę nawet "oo boli" tylko "jedeeeen, dwaaaa, trzyyy i luuuuzik do 6ciu"

Aa z tym gbs to u nas też jest ten test z wynikiem natychmiastowym. Pytałam ginki, to są te testy nowsze

Kurde siedzę już na tej piłce tyle czasu... I znów się nie wyśpię cholera... rodzić nie rodzę, położna mnie też utwierdzila, że mam przyjechać jak będzie regularnie co 5 minut minimum, a do tego boleśnie. Czyli kombinacja wczorajszej I dzisiejszej nocy no ciekawe ile sobie na taką poczekam...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 05:08   #4179
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Patryska: Mi też się dwa razy wydawało, że ruchów jest mniej, ale sobie policzyłam i się okazało, że tak się do nich przyzwyczaiłam, że nie zauważyłam intensywności.

Dla własnego spokoju raz policz :-*
Też tak mam, po prostu już tak nie zwracam uwagi na ruchy jak jestem czymś zajęta. Jak na chwilę się skupię to widać, że piorunica chyba nigdy nie śpi.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 05:10   #4180
cloche
Zakorzenienie

Asia i patulinka spać proszę!

Aaa i w ogóle RoseLady rzadko piszesz i jak czytałam to se myślałam ooo może poród w pełnię był ale nuuuuda jednak...
Aa. Pytałam położną, czy było ciasno na porodówce i czy w pełnię coś zwiększony ruch ogólnie. .. ale mówiła, że w całej swojej karierze nie zauważyła zależności, więc luzik, jesteśmy normalne
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 05:29   #4181
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
więc luzik, jesteśmy normalne
Hahaha
Jesteśmy normalne- to najważniejsze
Stary 2016-03-25, 06:06   #4182
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Martinixx wodoglowie po porodzie, po kilku latach sie jakos "wchłonelo" ale padaczka zostala....powinni mu wtedy odciagnac jakis tam plyn, ale po co...

Patryska no to poniedzialek jest Twoj moj sie rusza czesto...standardowo co godzine ma 15 minut aktywnosci i oby tak zostalo bo jestem spokojna przynajmniej.

Iwoncia moje dziecie tez czkawkowe, ale to chyba znaczy ze pluca sa gotowe nie? Czy to jakas bujda na kolkach?

RoseLady ️ dobrze ze jestes

Cloche moze macica szykuje Cie na swieta? przynajmniej cos sie dzieje

A ja dzis od 4:20 nie spie- dzwonil brat meza ze mame zawiozl do szpitala. Dostala na glowe. Maz o 7 rusza w trase do Nich ale wroci jeszcze dzis. Boze...wykrakalam...!! Mowilam ze maja ja ustawic do pionu jesli chca miec zdrowa matke i co...za pozno teraz...staram sie nie przejmowac, ale wiecie jak jest. Podswiadomie jednak czlowiek sie denerwuje...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 06:20   #4183
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
A ja dzis od 4:20 nie spie- dzwonil brat meza ze mame zawiozl do szpitala. Dostala na glowe. Maz o 7 rusza w trase do Nich ale wroci jeszcze dzis. Boze...wykrakalam...!! Mowilam ze maja ja ustawic do pionu jesli chca miec zdrowa matke i co...za pozno teraz...staram sie nie przejmowac, ale wiecie jak jest. Podswiadomie jednak czlowiek sie denerwuje...
Kejka wspolczuje ci tych akcji z tesciowa... Zwłaszcza teraz na końcówce ciąży kiedy powinnaś odpoczywać i to ona powinna Was wspierać.
Stary 2016-03-25, 06:47   #4184
kopycio
Rozeznanie

Dzien dobry! Kto zabrał mi słońce?? No pytam! Tak dzis szaro

Patulinka
Mysle, ze to dobry pomysł. Mała nie moze sie doczekac spotkania z Wami

Cloche
Juz miałaś rożne kombinacje skurczy to teraz jak Cie dopadną wszystkie na raz to moment urodzisz

Kejka
Tak jak napisałam Twoja teściowa to toksyczny człowiek. Udaje cierpiętnicze, wszyscy wokół niej skaczą, w ogole nie mysli o Was mysle, ze to trzeba po prostu przetrzymac. Także duzo sil i nie myśl o niej zbyt często!

Skoro nie spie zrobie tz kanapki No i zobacze co z moja bidulka, moze ozdrowiała
Stary 2016-03-25, 06:49   #4185
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Kalpana super że bakterie wyleczone! Teraz jak tż przyjedzie to działajcie

Witam też po wizycie
Martwi mnie tylko że spędze w tym szpitalu tydzień rosi: chyba za starszym synkiem sie zatęsknie na amen mimo, że będą mnie codziennie odwiedzać, a z okna w domu widze porodówke...
To tak jak u mnie córka urodzona w 41 tyg z waga 2900 a mały teraz na usg juz miał 3200 w 37 tyg i tez od ostatniej wizyty przybrał ponad kilogram
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 06:55   #4186
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Ale przypakowal! Czad! ciekawe jak moj klocek gratki za negatywa!

Kurczę cos mojej psinie sie w łapkę stało, tak biednie chodzi, kuleje, jak jutro nie bedzie lepiej to musze z nia do weterynarza, ale sama sie boje ze jej nie utrzymam, toc to 32 kg żywej wagi i niespożytej energii oby nie stawy
Dziękuje

Biedna psinka, pewnie jej coś wlazło w łapke? Sprawdzałaś?

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
W nocy mimo tej kroplowki z magnezem odczuwalam skurcze, ale nie były jakoś bardzo bolesne.
Spać nie mogę. Myślę że umowie się na spokojnie z moim doktorkiem na przyszły tydzień żeby mnie przyjął do szpitala i zdjął ten krążek.
Bo skoro córka moja się tak pcha, płuca wykształcone, ciąża donoszona, szyjki nie ma i są skurcze to bez sensu na siłę hamować poród.
Tylko zaufać naturze.

Niezły ten twój klocek
Będziemy trzymać kciuki między 13 a 15
Może to i racja z tym ściągnięcem krążka tym bardziej że ciąża donoszona i skurcze czujesz

Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Nadrobiłam i nie odnoszę się bo trochę tego było a ja już nic nie wiem... a nie chcę nikogo pominąć. .. więc hurtowo tylko powiem, że fajnie, że wszystko spoko i w ogóle dajemy radę

Kejka pytała jak tam... no mam bolesniejsze skurcze od 3ci ej ale regularność kiepska... więc wnioskuję, że znów trening, tym razem nie zegarowy a kurczowy tak se to nazwałam. Wczoraj macica jak w zegarku ale skurcze słabe, a dzisiaj zegarka zapomniała, za to piękne fale bólu czuję - jeszcze takie do ogarnięcia, no ale już ze specjalnym oddechem tylko.

Na ktg dzisiaj cisza, młoda większość czasu spała, a na koniec zapisał się jeden skurcz na poziomie... nie wiem ile bo mi coś mignęło 120 a na zapisie krecha była poza skalą. No ale to był ten bezbolesny.

Ogólnie przypominam sobie teraz o oddychaniu na skurczu. Z tego co czytałam wasze relacje ze sr, oddech takie czy siakie, to mi się to jakoś nie widzi i zastosowałam to, co mi położna przy pierwszym porodzie poleciła. Od początku skurcza robię głęboki wdech i potem głęboki wydech. I liczę ile tego na skurczu jest. U mnie 6 a skurcze minutowe wiec około 5 sekund wdech i 5 wydech. Nie ma mowy o jakiejś hiperwentylacji. No i co z tą wiedzą robimy... skurcz to fala więc najgorzej jest na koniec 3go wydechu. A potem odpuszcza więc się odprężam. I nie myślę nawet "oo boli" tylko "jedeeeen, dwaaaa, trzyyy i luuuuzik do 6ciu"

Aa z tym gbs to u nas też jest ten test z wynikiem natychmiastowym. Pytałam ginki, to są te testy nowsze

Kurde siedzę już na tej piłce tyle czasu... I znów się nie wyśpię cholera... rodzić nie rodzę, położna mnie też utwierdzila, że mam przyjechać jak będzie regularnie co 5 minut minimum, a do tego boleśnie. Czyli kombinacja wczorajszej I dzisiejszej nocy no ciekawe ile sobie na taką poczekam...
Współczuje Ci tego męczenia sie...
Oby już niedługo

Cytat:
Iwoncia moje dziecie tez czkawkowe, ale to chyba znaczy ze pluca sa gotowe nie? Czy to jakas bujda na kolkach?

Co do czkawki to chyba nie chodzi o rozwinięte płucka bo u nas ta czkawka jest już daaawno i często
Doliczam sie czasem nawet do 7 razy w ciągu dnia. Pierwszy też tak czkał

Co do Twojej teściowej to wiem co czujesz bo moja teściowa ma te same problemy niestety. Teraz jej już nie widuje bo teście sie rozwiedli, teściowa często ląduje w psychiatryku a i ogółem rodzina tżta ma znikomy z nią kontakt.
Tyle dobrze bo potrafiła naprawde robić rzeczy o których zdrowy człowiek pojęcia nie ma. Także wiem doskonale jak to jest i co czujesz
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 07:12   #4187
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Kurde, wiecie co, wierzyc mi sie nie chce ze czlowiek moze w tak krotkim czasie "dostac na glowe". Tak mi jest szkoda meza i szwagra, tym bardziej, ze ten jest na miejscu i ma to na co dzien. Kobieta pracuje w sluzbie zdrowia...ale jak widac, kazdego moze to dotknac. Ja podejrzewam ze odwioza ja dzisiaj ze szpitala normalnego do psychiatryka w Gnieźnie. O ile jeszcze tego szpital nie zrobil. Cudne swieta... jest mi tak niedobrze, ze kosmos...

Mikołaj <3
Stary 2016-03-25, 07:29   #4188
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuje

Biedna psinka, pewnie jej coś wlazło w łapke? Sprawdzałaś?
Sprawdzalam i nic. Jakies pol roku tomu tez tak miała. Wtedy az piszczała z bolu i po jakis lekach jej przeszło. Teraz inna łapa. Niby nie piszczy i chodzi, ale musi sie najpierw rozchodzić. Albo zle stanęła albo jakos zeskoczyła niefortunnie. Popatrzę na nia wyjde na spacer, ewentualnie pojedziemy do weta. Boje sie ze to stawy, wtedy czeka operacja

Cytat:
Kurde, wiecie co, wierzyc mi sie nie chce ze czlowiek moze w tak krotkim czasie "dostac na glowe". Tak mi jest szkoda meza i szwagra, tym bardziej, ze ten jest na miejscu i ma to na co dzien. Kobieta pracuje w sluzbie zdrowia...ale jak widac, kazdego moze to dotknac. Ja podejrzewam ze odwioza ja dzisiaj ze szpitala normalnego do psychiatryka w Gnieźnie. O ile jeszcze tego szpital nie zrobil. Cudne swieta... jest mi tak niedobrze, ze kosmos...
Staraj sie odegnać mysli o niej, zajmij sie czymś. O, jajka maluj! dobrze ze tz dzis do Ciebie wraca.
Stary 2016-03-25, 07:33   #4189
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Kopycio na lezaco raczej nie da sie malowac jajek, ale dzieki

Mikołaj <3
Stary 2016-03-25, 07:45   #4190
annihilate
Rozeznanie

Hej, ja już po śniadaniu, naleśniki z dżemem truskawkowym

Urodziła któraś w nocy?

Kejka ale masz problemów z teściowa i to jeszcze przed świętami i na końcówce ciąży, współczuję Ci zrób coś przyjemnego dla Ciebie żeby faktycznie o tym nie myśleć i zrelaksować się choć troszkę

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 07:49   #4191
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kurczę nie moge spac na lewym boku mecze si, budzę sie co chwile, kluje mnie i piecze to miejsce na górze brzucha - nie wiem ci ja mam tam ucisnietego ale fuck It!!

Wiec dzis polozylam sie na prawym, trudno, i zasnęłam.

I teraz od 7 probuje zrozumieć ułożenie mojego dziecka, bo na pewno się poprzekrecala, tylko nie wiem kompletnie jak.

oby tylko stronę zmieniła.

Sny

Jaaaakie miałam sny :O

1. Jowitazz urodziła, Gosiaczek znowu urodziła i Beth wyslala zdjęcie swojego przystojniaka i księżniczki 😍 och cudowne!!!

2. Snilo mi sie ze bylam u dziadka i przyszla babcia ktora od 9 lat nei zyje. Ależ bylam szczesliwa, wzięłam córkę w wózku i pojechaliśmy we dwie do niej na działkę caly czas rozmawiając fantastycznie bylo znowu ja zobaczyć

3. śnią wam się piosenki? Mi czasami sie snia .... I dzis :

Oj siano siano pod sianem woda, gdzie sie podziala moja uroda, pójdę do młyna nastawie wode, bede szukala mojej urody.

Taka folkowa przyśpiewka ciągle mi sie odtwarzala, no męczące jak nie wiem

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Kejka wspolczuje bardzo tesciowki
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 08:02   #4192
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Kejka dzięki, mam nadzieje że jakoś przeżyje ten czas w tym szpitalu bo dla mnie to trauma normalnie co do GBS to ja nie wiem czy on potrzebuje jakiś czas do wyhodowania. Miał wszystkie potrzebne rzeczy, powiedział że jak skończe sie ubierać to wynik będzie. Pobierał mi tylko z pochwy więc nie wiem czy jest jakaś różnica jak pobiera sie także z odbytu. No nie znam sie pokazywał mi wynik na identycznym teście jak ciążowy i aż sie śmiałam czy sie nie pomylił
Cytat:
Co do gbs to jedyne co mi jeszcze gin powiedział że to jakaś nowość te preparaty do pobierania. Może dlatego tak szybko. Nie wiem nie znam sie, nie dopytywałam bo wie co robi tak myśle
Jest u nas najlepszym ginem w mieście to ja tam nie będe sie przejmować
No nie powiedziałabym, że to nowośc, bo sama tak już 2 lata temu miałam badany gbs Gdyby Ci wyszedł pozytywny to byś i tak musiała do labu leciec;p Moj gin zrezygnował chyba z tego sposobu bo teraz od razu do laboratorium odsyła
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 08:08   #4193
AsiaPo
Mama Land

Kejka współczuję teściowej, ale przynajmniej nie zwali Ci się na święta. Mój dziadek regularnie trafia na oddział zamknięty, a jest zdrowym człowiekiem.

Poli: Ty nawet przez sen wymiatasz 😎

Po nocnych przerwach na siku zawsze podczytuję i jak nigdy w nocy odpisałam :P

Pozycja:

Jak śpię u siebie, to po prawej mam TZta, więc jak chcę się do niego przytulić, to muszę być na prawym boku, co jest dla mnie niewygodne, a wręcz bolesne. Dziś spałam z cebuszką, bez Męża i szukając go przekręcałam się na prawo i bylo mi wygodnie 😵
Stary 2016-03-25, 08:11   #4194
Polinezyjka
Zakorzenienie

Przypomniało mi się jeszcze ze w nocy bylo mi tak gorąco jakbym miała gorączkę i wypieki! Odkrylam sie a w pokoju naprawde mamy chlodno imię wiedziałam co mam zrobić bo taka w pól snie bylam :O normalnie mnie takie poty zalały jak babke przy menopauzie

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

AsiaPo super hehehehe

Rozumie ze o ta kijowa w kolko odtwarzaną piosenkę w mojej glowie w czasie snu

Uwierz mi jest to męczące :P śpiewały mi w glowie kobiety a mężczyźni po nich powtarzali

No:

Pójdę do młyna ...

Potem faceci: Pójdziesz do młyna ....

Bleeee

Pozycja

Czyli jednak Ci dobrze na prawym ? hehe
21 tc córeczka
Stary 2016-03-25, 08:12   #4195
akinomka03
Rozeznanie

Patryska
ja licze ruchy i moja to szalenstwo, czesto w ciagu godz ponad 10 ruchow, a wiieczorem to takie tance ze wszystko w srodku boli :-P mozesz dla swojego spokoju policzyc ruchy.

Kejka
Co za przeboje z ta tesciowa. Czy ona chce zwrocic na siebie uwage, szkoda ze mąż musial jechac, nie martw sie

Poli
Filmik z kurczakami okropny, biedne :'(

Przynajmniej w Twoich snach cos się dzieję bo tak to nuda :-P
No ale mamusie kwietniowe to nasze dzieciaczki czekaja do kwietnia
Co do przyspiewki to padlam :-D nie, mi się takie piosenki nie śnią

Mnie dzis w nocy obudzila ból brzucha, bolała aż du.pa, plecy i nogi. Mysle sobie moze sie zaczyna, ale zadnych skurczy, brzuch miekki i mała kicala, nie spalam 1,5 godz. Pozniej zasnelam i teraz juz nie boli.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 08:14   #4196
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
ehhh współczuję. DLa mnie to co zawsze pisałaś o niej i tej sytuacji to jakiś kosmos!
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 08:20   #4197
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angeletta Pokaż wiadomość
Dobry wieczór moje drogie
My nareszcie wróciliśmy ze szpitala do domku, po 8 dniach pobytu, nadal w dwupaku. Skurcze porodowe udało się wyciszyć, ale szyjka zgladzona i rozwarcie na 3 cm. Dziś dodatkowo odszedł mi czop i ordynator chciał już indukowac porod, ale zlecił jeszcze badanie na obecność klaczkow w wodach plodowych i ze ich nie było zgodził się mnie wypisać. Koniecznie muszę wytrzymać jeszcze chociaż tydzień, bo Polka jest maleńka, waży zaledwie 2200 w 36 tygodniu. Jak to Velika mówi, musi jeszcze przykoksic mam faszerowac się magnezem, żelazem i heparyna. Dziś pierwszy raz sama zrobiłam sobie zastrzyk w brzuch... bry.. :-/
Nadrabiam was powoli, jakieś 15 stron jestem do tylu...
Kochana no to wielki podziw ze Cie wypuscili. U mnie sie nie zapowiada wypis. który masz dokladnie tydzień?

kopycio moze psina cos ma wbite w poduszeczki w łapkach

kejka kochana wiem ze podswiadomosc robi swoje! ale

Wy jestescie najwazniejsi nie denerwój sie nic ie zmienisz.
Stary 2016-03-25, 08:23   #4198
madziara889
Zakorzenienie

Kejka masakra z teściową. Biedna jesteś, zamiast się zrelaksować to macie z nią urwanie głowy.

Mi najlepiej śpi się na prawym boku, na lewy też się przekręcam czemu towarzyszy za każdym razem jęk z bólu.

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Sny

Jaaaakie miałam sny :O

1. Jowitazz urodziła, Gosiaczek znowu urodziła i Beth wyslala zdjęcie swojego przystojniaka i księżniczki 😍 och cudowne!!!

2. Snilo mi sie ze bylam u dziadka i przyszla babcia ktora od 9 lat nei zyje. Ależ bylam szczesliwa, wzięłam córkę w wózku i pojechaliśmy we dwie do niej na działkę caly czas rozmawiając fantastycznie bylo znowu ja zobaczyć

3. śnią wam się piosenki? Mi czasami sie snia .... I dzis :

Oj siano siano pod sianem woda, gdzie sie podziala moja uroda, pójdę do młyna nastawie wode, bede szukala mojej urody.

Taka folkowa przyśpiewka ciągle mi sie odtwarzala, no męczące jak nie wiem

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Kejka wspolczuje bardzo tesciowki
Zatłukę Cię za tą przyśpiewkę ala: wystarczyło, że przeczytalam i już mi siedzi w głowie
Stary 2016-03-25, 08:28   #4199
Polinezyjka
Zakorzenienie

Madziara to nie napisałam jeszcze jednej zwrotki ktora śpiewają sami faceci :

Twoja uroda po świecie chodzi, i żadnych chłopców, i chłopców ładnych, i żadnych chłopców za sobą wodzi

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Ładnych nie żadnych słownik
21 tc córeczka
Stary 2016-03-25, 08:31   #4200
madziara889
Zakorzenienie

Doigrasz się
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości