|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Boziu co te babki z tymi malinami maja
Iwoncia widze ze Twoj gin idzie z duchem czasu wydaje mi sie ze ten test to API czy jakos tak (danika pewnie Ty pamietasz jak to sie zwie) ![]() Poli masakra ten pokoj od razu widac ze to UK bo sciany niewygipsowane
|
#4172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego no to faktycznie do terminu cesarki może jeszcze dobić do 4kg. Pewnie bedzie miał już geny po mamie Cytat:
szkoda że z tym duchem czasu nie idzie w lepszy sprzęt do usg on widzi na swoim monitorze super obraz za to na tym monitorze dla cieżarówek to już inna bajka. Fotki jak drukuje to pffff... Rozjechane wsio.Będe mieć czkawkowe dziecko chyba bo znów czka
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2016-03-25 o 00:17 |
||
|
|
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
Patulinka miałaś dobre przeczucie żeby pojechać. Ależ Zosia się pcha, trzymamy kciuki żeby jeszcze posiedziała choć tydzień.
Patryska u mnie z ruchami bez zmian, młody tak szaleje jakby miał wyjść przez brzuch. Szczególnie daje czadu po jeździe samochodem. Wczoraj jak wróciliśmy od gina brzuch mi cały falowal ☺ Poli pokój mnie przeraża 😈 raczej mało noworodkowe klimaty 😊 Co do zakupu liści malin to jakas masakra. Te które planują kupić niech może od razu męża wyślą ☺ może chłopu sprzedadzą ☺ Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-03-25 o 00:18 |
|
|
|
#4174 | ||
|
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
trafisz tak jak bedziesz chciała, zobaczysz! Na najlepszego Nie wiem co te kobity z tymi malinami! Jakie poronienie? W donoszonej ciazy?? jak bym usłyszała takie cos to pewnie bym nie Piła, bo ja to taki strachobździl![]() Cytat:
ciekawe jak moj klocek gratki za negatywa!![]() Poli pokoj straszny ![]() Ruchy Czuje cały czas prawie, az sie zastanawiam kiedy on spi a dzis tak cudnie kolankiem jezdzil po skorze![]() ![]() Moj tz przestał pic piwko sam z siebie, powiedziałam ze nie bedzie mogl byc ze mna i juz i odpuścił, ciekawe jak w święta bedzie🤔 Kurczę cos mojej psinie sie w łapkę stało, tak biednie chodzi, kuleje , jak jutro nie bedzie lepiej to musze z nia do weterynarza, ale sama sie boje ze jej nie utrzymam, toc to 32 kg żywej wagi i niespożytej energii oby nie stawy
Edytowane przez kopycio Czas edycji: 2016-03-25 o 00:33 |
||
|
|
|
#4175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój pierwszy syn natomiast był bardzo aktywny do końca, budził mnie w nocy swoim wierceniem, jak do meża brzuchem dotchnełam to kopanie budziło i jego a teraz spokój :0Moze to też zależne, ze wcześniej łożysko na tylnej, teraz na przedniej ścianie
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Mama Land
|
Patryska: Mi też się dwa razy wydawało, że ruchów jest mniej, ale sobie policzyłam i się okazało, że tak się do nich przyzwyczaiłam, że nie zauważyłam intensywności.
Dla własnego spokoju raz policz :-*
|
#4177 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
W nocy mimo tej kroplowki z magnezem odczuwalam skurcze, ale nie były jakoś bardzo bolesne. Spać nie mogę. Myślę że umowie się na spokojnie z moim doktorkiem na przyszły tydzień żeby mnie przyjął do szpitala i zdjął ten krążek. Bo skoro córka moja się tak pcha, płuca wykształcone, ciąża donoszona, szyjki nie ma i są skurcze to bez sensu na siłę hamować poród. Tylko zaufać naturze. lulka Jasne że chodziło o 2 890 :P ![]() Cytat:
Współczuję tych zastrzykow Iwoncia81 Witam też po wizycie ![]() Wszystko w najlepszym porządku, GBS pobrany, a że sprzęcik doktorek ma u siebie to wynik od razu i jest negatywny Mały od równo 3 tygodni przybrał na wadze UWAGA 1100g i na dzień dzisiejszy ma 3500g także klocuszek zważając, że pierwszy synek urodzony w 38tc ważył 2600g. Stawić sie do szpitala mam 12 marca na 7:30 bo wiadomo przed cesarką badania także między 13tym, a 15tym Damian będzie już na świecie Martwi mnie tylko że spędze w tym szpitalu tydzień rosi: chyba za starszym synkiem sie zatęsknie na amen mimo, że będą mnie codziennie odwiedzać, a z okna w domu widze porodówke...[/QUOTE]Niezły ten twój klocek ![]() Będziemy trzymać kciuki między 13 a 15 |
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam i nie odnoszę się bo trochę tego było a ja już nic nie wiem... a nie chcę nikogo pominąć. .. więc hurtowo tylko powiem, że fajnie, że wszystko spoko i w ogóle dajemy radę
![]() Kejka pytała jak tam... no mam bolesniejsze skurcze od 3ci ej ale regularność kiepska... więc wnioskuję, że znów trening, tym razem nie zegarowy a kurczowy tak se to nazwałam. Wczoraj macica jak w zegarku ale skurcze słabe, a dzisiaj zegarka zapomniała, za to piękne fale bólu czuję - jeszcze takie do ogarnięcia, no ale już ze specjalnym oddechem tylko.Na ktg dzisiaj cisza, młoda większość czasu spała, a na koniec zapisał się jeden skurcz na poziomie... nie wiem ile bo mi coś mignęło 120 a na zapisie krecha była poza skalą. No ale to był ten bezbolesny. Ogólnie przypominam sobie teraz o oddychaniu na skurczu. Z tego co czytałam wasze relacje ze sr, oddech takie czy siakie, to mi się to jakoś nie widzi i zastosowałam to, co mi położna przy pierwszym porodzie poleciła. Od początku skurcza robię głęboki wdech i potem głęboki wydech. I liczę ile tego na skurczu jest. U mnie 6 a skurcze minutowe wiec około 5 sekund wdech i 5 wydech. Nie ma mowy o jakiejś hiperwentylacji. No i co z tą wiedzą robimy... skurcz to fala więc najgorzej jest na koniec 3go wydechu. A potem odpuszcza więc się odprężam. I nie myślę nawet "oo boli" tylko "jedeeeen, dwaaaa, trzyyy i luuuuzik do 6ciu" ![]() Aa z tym gbs to u nas też jest ten test z wynikiem natychmiastowym. Pytałam ginki, to są te testy nowsze Kurde siedzę już na tej piłce tyle czasu... I znów się nie wyśpię cholera... rodzić nie rodzę, położna mnie też utwierdzila, że mam przyjechać jak będzie regularnie co 5 minut minimum, a do tego boleśnie. Czyli kombinacja wczorajszej I dzisiejszej nocy no ciekawe ile sobie na taką poczekam...
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak mam, po prostu już tak nie zwracam uwagi na ruchy jak jestem czymś zajęta. Jak na chwilę się skupię to widać, że piorunica chyba nigdy nie śpi.
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Asia i patulinka spać proszę!
![]() Aaa i w ogóle RoseLady rzadko piszesz i jak czytałam to se myślałam ooo może poród w pełnię był ale nuuuuda jednak...Aa. Pytałam położną, czy było ciasno na porodówce i czy w pełnię coś zwiększony ruch ogólnie. .. ale mówiła, że w całej swojej karierze nie zauważyła zależności, więc luzik, jesteśmy normalne
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4182 |
|
Wtajemniczenie
|
Martinixx wodoglowie po porodzie, po kilku latach sie jakos "wchłonelo" ale padaczka zostala....powinni mu wtedy odciagnac jakis tam plyn, ale po co...
Patryska no to poniedzialek jest Twoj moj sie rusza czesto...standardowo co godzine ma 15 minut aktywnosci i oby tak zostalo bo jestem spokojna przynajmniej. Iwoncia moje dziecie tez czkawkowe, ale to chyba znaczy ze pluca sa gotowe nie? Czy to jakas bujda na kolkach? RoseLady ️ ️ ️ dobrze ze jestes![]() Cloche moze macica szykuje Cie na swieta? przynajmniej cos sie dzieje![]() A ja dzis od 4:20 nie spie- dzwonil brat meza ze mame zawiozl do szpitala. Dostala na glowe. Maz o 7 rusza w trase do Nich ale wroci jeszcze dzis. Boze...wykrakalam...!! Mowilam ze maja ja ustawic do pionu jesli chca miec zdrowa matke i co...za pozno teraz...staram sie nie przejmowac, ale wiecie jak jest. Podswiadomie jednak czlowiek sie denerwuje...
|
#4183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!
Kto zabrał mi słońce?? No pytam! Tak dzis szaro![]() Patulinka Mysle, ze to dobry pomysł. Mała nie moze sie doczekac spotkania z Wami ![]() Cloche Juz miałaś rożne kombinacje skurczy to teraz jak Cie dopadną wszystkie na raz to moment urodzisz ![]() Kejka Tak jak napisałam Twoja teściowa to toksyczny człowiek. Udaje cierpiętnicze, wszyscy wokół niej skaczą, w ogole nie mysli o Was mysle, ze to trzeba po prostu przetrzymac. Także duzo sil i nie myśl o niej zbyt często! Skoro nie spie zrobie tz kanapki No i zobacze co z moja bidulka, moze ozdrowiała
|
|
|
|
#4185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4186 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna psinka, pewnie jej coś wlazło w łapke? Sprawdzałaś? Cytat:
Dziękuję! Cytat:
Oby już niedługo Cytat:
![]() Doliczam sie czasem nawet do 7 razy w ciągu dnia. Pierwszy też tak czkał ![]() Co do Twojej teściowej to wiem co czujesz bo moja teściowa ma te same problemy niestety. Teraz jej już nie widuje bo teście sie rozwiedli, teściowa często ląduje w psychiatryku a i ogółem rodzina tżta ma znikomy z nią kontakt. Tyle dobrze bo potrafiła naprawde robić rzeczy o których zdrowy człowiek pojęcia nie ma. Także wiem doskonale jak to jest i co czujesz
|
||||
|
|
|
#4187 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde, wiecie co, wierzyc mi sie nie chce ze czlowiek moze w tak krotkim czasie "dostac na glowe". Tak mi jest szkoda meza i szwagra, tym bardziej, ze ten jest na miejscu i ma to na co dzien. Kobieta pracuje w sluzbie zdrowia...ale jak widac, kazdego moze to dotknac. Ja podejrzewam ze odwioza ja dzisiaj ze szpitala normalnego do psychiatryka w Gnieźnie. O ile jeszcze tego szpital nie zrobil. Cudne swieta...
jest mi tak niedobrze, ze kosmos...
|
#4188 | |
|
Rozeznanie
|
Sprawdzalam i nic. Jakies pol roku tomu tez tak miała. Wtedy az piszczała z bolu i po jakis lekach jej przeszło. Teraz inna łapa. Niby nie piszczy i chodzi, ale musi sie najpierw rozchodzić. Albo zle stanęła albo jakos zeskoczyła niefortunnie. Popatrzę na nia wyjde na spacer, ewentualnie pojedziemy do weta. Boje sie ze to stawy, wtedy czeka operacja
![]() Cytat:
dobrze ze tz dzis do Ciebie wraca.
|
|
|
|
|
#4189 |
|
Wtajemniczenie
|
Kopycio na lezaco raczej nie da sie malowac jajek, ale dzieki
|
#4190 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja już po śniadaniu, naleśniki z dżemem truskawkowym
Urodziła któraś w nocy? ![]() Kejka ale masz problemów z teściowa zrób coś przyjemnego dla Ciebie żeby faktycznie o tym nie myśleć i zrelaksować się choć troszkę
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę nie moge spac na lewym boku
mecze si, budzę sie co chwile, kluje mnie i piecze to miejsce na górze brzucha - nie wiem ci ja mam tam ucisnietego ale fuck It!!Wiec dzis polozylam sie na prawym, trudno, i zasnęłam. I teraz od 7 probuje zrozumieć ułożenie mojego dziecka, bo na pewno się poprzekrecala, tylko nie wiem kompletnie jak. oby tylko stronę zmieniła.Sny Jaaaakie miałam sny :O 1. Jowitazz urodziła, Gosiaczek znowu urodziła i Beth wyslala zdjęcie swojego przystojniaka i księżniczki 😍 och cudowne!!! 2. Snilo mi sie ze bylam u dziadka i przyszla babcia ktora od 9 lat nei zyje. Ależ bylam szczesliwa, wzięłam córkę w wózku i pojechaliśmy we dwie do niej na działkę caly czas rozmawiając fantastycznie bylo znowu ja zobaczyć ![]() 3. śnią wam się piosenki? Mi czasami sie snia .... I dzis : Oj siano siano pod sianem woda, gdzie sie podziala moja uroda, pójdę do młyna nastawie wode, bede szukala mojej urody. Taka folkowa przyśpiewka ciągle mi sie odtwarzala, no męczące jak nie wiem ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Kejka wspolczuje bardzo tesciowki
|
|
#4192 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Gdyby Ci wyszedł pozytywny to byś i tak musiała do labu leciec;p Moj gin zrezygnował chyba z tego sposobu bo teraz od razu do laboratorium odsyła
|
||
|
|
|
#4193 |
|
Mama Land
|
Kejka współczuję teściowej, ale przynajmniej nie zwali Ci się na święta. Mój dziadek regularnie trafia na oddział zamknięty, a jest zdrowym człowiekiem.
Poli: Ty nawet przez sen wymiatasz 😎 Po nocnych przerwach na siku zawsze podczytuję i jak nigdy w nocy odpisałam :P Pozycja: Jak śpię u siebie, to po prawej mam TZta, więc jak chcę się do niego przytulić, to muszę być na prawym boku, co jest dla mnie niewygodne, a wręcz bolesne. Dziś spałam z cebuszką, bez Męża i szukając go przekręcałam się na prawo i bylo mi wygodnie 😵
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się jeszcze ze w nocy bylo mi tak gorąco jakbym miała gorączkę i wypieki! Odkrylam sie a w pokoju naprawde mamy chlodno imię wiedziałam co mam zrobić bo taka w pól snie bylam :O normalnie mnie takie poty zalały jak babke przy menopauzie
![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- AsiaPo super hehehehe Rozumie ze o ta kijowa w kolko odtwarzaną piosenkę w mojej glowie w czasie snu Uwierz mi jest to męczące :P śpiewały mi w glowie kobiety a mężczyźni po nich powtarzali No: Pójdę do młyna ... Potem faceci: Pójdziesz do młyna .... Bleeee Pozycja Czyli jednak Ci dobrze na prawym ? hehe
|
|
#4195 |
|
Rozeznanie
|
Patryska
ja licze ruchy i moja to szalenstwo, czesto w ciagu godz ponad 10 ruchow, a wiieczorem to takie tance ze wszystko w srodku boli :-P mozesz dla swojego spokoju policzyc ruchy. Kejka Co za przeboje z ta tesciowa. Czy ona chce zwrocic na siebie uwage, szkoda ze mąż musial jechac, nie martw sie ![]() Poli Filmik z kurczakami okropny, biedne :'( Przynajmniej w Twoich snach cos się dzieję bo tak to nuda :-P No ale mamusie kwietniowe to nasze dzieciaczki czekaja do kwietnia ![]() Co do przyspiewki to padlam :-D nie, mi się takie piosenki nie śnią ![]() Mnie dzis w nocy obudzila ból brzucha, bolała aż du.pa, plecy i nogi. Mysle sobie moze sie zaczyna, ale zadnych skurczy, brzuch miekki i mała kicala, nie spalam 1,5 godz. Pozniej zasnelam i teraz juz nie boli.
|
#4196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kopycio moze psina cos ma wbite w poduszeczki w łapkach kejka kochana wiem ze podswiadomosc robi swoje! ale Wy jestescie najwazniejsi nie denerwój sie nic ie zmienisz.
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Kejka masakra z teściową. Biedna jesteś, zamiast się zrelaksować to macie z nią urwanie głowy.
Mi najlepiej śpi się na prawym boku, na lewy też się przekręcam czemu towarzyszy za każdym razem jęk z bólu. Cytat:
ala: wystarczyło, że przeczytalam i już mi siedzi w głowie |
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara
to nie napisałam jeszcze jednej zwrotki ktora śpiewają sami faceci :Twoja uroda po świecie chodzi, i żadnych chłopców, i chłopców ładnych, i żadnych chłopców za sobą wodzi ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Ładnych nie żadnych słownik
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
Doigrasz się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

wydaje mi sie ze ten test to API czy jakos tak (danika pewnie Ty pamietasz jak to sie zwie) 
od razu widac ze to UK bo sciany niewygipsowane 

: na studiach nam o tym mowili ale wtedy to ponoc bylo bardzo drogie. Teraz pewnie stanialo i juz nie trzeba hodowac bakterii
on widzi na swoim monitorze super obraz za to na tym monitorze dla cieżarówek to już inna bajka. Fotki jak drukuje to pffff... Rozjechane wsio.
). Czyli w najbliższym czasie nie urodzę
trafisz tak jak bedziesz chciała, zobaczysz! Na najlepszego
jak bym usłyszała takie cos to pewnie bym nie Piła, bo ja to taki strachobździl
ciekawe jak moj klocek

, jak jutro nie bedzie lepiej to musze z nia do weterynarza, ale sama sie boje ze jej nie utrzymam, toc to 32 kg żywej wagi i niespożytej energii
oby nie stawy

moj sie rusza czesto...standardowo co godzine ma 15 minut aktywnosci i oby tak zostalo bo jestem spokojna przynajmniej.
️
Kto zabrał mi słońce?? No pytam!
mysle, ze to trzeba po prostu przetrzymac. Także duzo sil i nie myśl o niej zbyt często!
co do GBS to ja nie wiem czy on potrzebuje jakiś czas do wyhodowania. Miał wszystkie potrzebne rzeczy, powiedział że jak skończe sie ubierać to wynik będzie. Pobierał mi tylko z pochwy więc nie wiem czy jest jakaś różnica jak pobiera sie także z odbytu. No nie znam sie
nie denerwój sie nic ie zmienisz.