Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-25, 08:37   #4201
Polinezyjka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Doigrasz się

Hihihihihi
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 08:39   #4202
beth007
Zadomowienie

Iwoncia81 gratulacje udanej wizyty i ustalenia terminu! Dzidzia juz naprawdę duża!

Oj poli proszę nie strasz haha. Ja do kwietnia trzymam dzidzie w brzuchu ! Nie ma innej opcji

Noc dziś nie przespana. .. eh.
To idę z psem na spacer bo mnie już podgryza a potem jakieś ciasto piec trzeba

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 08:42   #4203
Smarrita
Wtajemniczenie

Rzucam kontrowersyjny temat dla mamuś dziewczynek

Co myślicie i czy będziecie przebijac uszy przed 1rż?

(dodam, że ja jestem na nie, Paulina na chrzest dostała kolczyki od chrzestnego- teściowa oczywiście zachwalała jak to takie dzieci ładnie w kolczykach wyglądają sratatata. Ja uznaję zasadę, że jeśli będzie chciała przebic uszy to sama przyjdzie i powie, więc póki co kolczyki leżą i czekają na odpowiedni moment)
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 08:46   #4204
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Avlis Pokaż wiadomość
Ineso
Mam czekać na naturalny rozwój wypadków. A pozycję dziecka będą monitorować po KTG co tydzień. Po przyjeździe na porodówkę, gdy dziecko się zdecyduje wyjść, zrobią też ostatnie USG. Tylko mam nie zwlekać z przyjazdem.
Bardzo się cieszę, że tak się ułożyło po twojej myśli. Tp masz w miarę niedługo, więc miejsca tam już mało - myślę, że szanse na ponowny obrót słabe (podobno gorzej w tą stronę). Także trzymam się myśli, że może się spotkamy
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Mały od równo 3 tygodni przybrał na wadze UWAGA 1100g i na dzień dzisiejszy ma 3500g także klocuszek zważając, że pierwszy synek urodzony w 38tc ważył 2600g.
OMG myślałam, że one już tak szybko nie rosną, jeśli mój tyle przybrał to kaplica. A skoro dziewczyny mówią, że od słodkiego nabiera masy to mój z 5 kg będzie miał
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ja dzisiaj w ramach ograniczania słodkiego kupiłam sobie biszkopty i zjadłam pół opakowania. Przynajmniej nie miały czekolady w sobie.
Haha też tak wczora kombinowałam i wzięłam takie kruche cistaka z biedro tylko w maziaje z czeko. I też pół opakowania nie ma. Niestety myślę, że czeko już lepsza niż ta mąka i utwardzane tłuszcze.
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Mam przeczucie ze kolejny dzieciaczek pojawi sie w Poniedzialek Wielkanocny
Lany poniedziałek i odejście wód
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
A GBS to czasu nie potrzebuje na "wyhodowanie"?
Czasu potrzebują, jak wyjdzie pozytywnie bo muszą zrobić posiew i sprawdzić na co jest wrażliwy, wtedy się dłużej czeka.

Angeletta - też biorę zastrzyki, i to od początku - miło nie jest, ale da się przeżyć. Do końca ciąży już masz zalecone?

Liście malin
Masakra na kogo trafiacie. Proponuję kolejnej, która trafi na taką minę, zapytać panienkę z okienka o konkretne argumenty - na czym opiera swoje przekonanie i jak dokładnie działają te liście. A jak wymięknie to jej powiedzieć, żeby się nie wypowiadała na tematy, na których się nie zna.
Potem cała kolejka słucha bzdur i plotka w miasto idzie, że przyszła ciężarna i chciała poronić.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość

(dodam, że ja jestem na nie, Paulina na chrzest dostała kolczyki od chrzestnego- teściowa oczywiście zachwalała jak to takie dzieci ładnie w kolczykach wyglądają sratatata. Ja uznaję zasadę, że jeśli będzie chciała przebic uszy to sama przyjdzie i powie, więc póki co kolczyki leżą i czekają na odpowiedni moment)
Nie będę mamą dziewczynki, ale się wypowiem.
Jestem bardzo przeciw. Wg mnie wcale to ładnie u takiego malucha nie wygląda. Ale ważniejsze, że jest niebezpieczne - takie maluchy mogą sobie rękami zerwać, zjeść kolczyk i jeszcze ileś tam rzeczy wymyślić. Ja miałam przebite gdzieś na koniec przedszkola.
Ale kolczyki jako prezent na chrzest mi się podobają - ale z zamysłem, żeby to było do założenia na komunię.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 08:46   #4205
GGI
Zakorzenienie

Cytat:

ja na pewno przebije!
Stary 2016-03-25, 08:46   #4206
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:

Ja chciałabym przebić córce, ale przynajmniej jak skończy 7 msc.
Temat faktycznie kontrowersyjny :P
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 08:55   #4207
lucy111
Zadomowienie

I kolejna spokojna noc bez porodów. Nawet te szatanskie maliny na nas nie działają.
W kwietniu chyba codziennie będziemy witać jakiegoś malucha.

Kejka współczuję sytuacji z teściowa I to jeszcze teraz przed samym porodem. Wiem ze tak sie nie da ale spróbuj choć trochę uciec od tego myślami.

Iwoncia no ładnie Młody przypakowal. Czym Tu go dokarmiasz? ☺ super ze gbs negatywny.

Poli miażdżysz tymi swoimi snami 😊 przyśpiewki nie znam a już coś tam zaczęłam sobie nucic

KOLCZYKI
mimo że będę mama chłopca to się wypowiem. ☺ nie rozumiem w jakim celu przebijać uszy maleńkiemu dziecku. Nie dość ze niebezpieczne jeśli dziecko się o coś zaczepi czy pociągnie za kolczyki to jeszcze może z wiekiem wcale nie będzie chciało nosić kolczyków. Uważam że tu dziecko samo powinno zdecydować czy chce.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 08:56   #4208
a_g_ata
Rozeznanie

A ja snu nie miałam za to naszła mnie refleksja podczas nocnej wyprawy do kibelk...
Że Poli i Kejka są cyborgami i ich umysły są połączone z klawiaturą komputera i nie muszą pisać tylko sobie pomyślą i już jest nowy post na forum!! haha...

##Uszy##
Ja przebije jak sama będzie chciała..bo wtedy będzie miała większą frajde...i będzie podjarana,ze juz jest dużą i może nosić kolczyki:p
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 08:57   #4209
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Nie będę mamą dziewczynki, ale się wypowiem.
Jestem bardzo przeciw. Wg mnie wcale to ładnie u takiego malucha nie wygląda. Ale ważniejsze, że jest niebezpieczne - takie maluchy mogą sobie rękami zerwać, zjeść kolczyk i jeszcze ileś tam rzeczy wymyślić. Ja miałam przebite gdzieś na koniec przedszkola.
Ale kolczyki jako prezent na chrzest mi się podobają - ale z zamysłem, żeby to było do założenia na komunię.
ja też miałam w okolicach przedszkola- sama chciałam. Pistoletem kosmetyczka przebijała, potem bolało, szczypiało ale nie narzekałam, nie płakałam, w końcu sama chciałam
Stary 2016-03-25, 09:03   #4210
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Witam sie z czkawka maluszka od rana :P

Kejka co dokladnie sie stalo teściowej ze aż do szpitala musiala trafić?

Ja nie przebijam, bo chłopiec w kolczykach to tak nie bardzo ciesze sie ze będę miala chłopca- duzo dylematów juz na startcie z Glowy

Iwoncia u mnie się podobny klocek szykuje, tydzień temu mial 3300, aż sie boje jak ja go wycisnę..

Weszłam z nadzieja ze jakiś poród tu sie odbył a nadal nic.. Poczekamy moze do tego 1 kwietnia... Ja znając moje szczęście to przenoszę do 13tego..

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Aha przekrecalam sie dzisiaj po raz enty z oczywistym jękiem i wstawalam siku a tz.. Rodzisz? No myslalam ze go zabije wrrr
Stary 2016-03-25, 09:09   #4211
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:

Ja nie planuje przebijać w tak wczesnym wieku. Wydaje mi się że później będzie na to czas. Może to być niebezpieczne jak gdzieś dziecko zaczepi.
I nie wiem jak spać w kolczykach, ja nie mogę, zawsze mnie gniota ale to ja :-P wiem że ludzie (kobiety) śpią.
Ja miałam przebite po komuni, jak dostalam pierwsze kolczyki.
Moja siostra jest kosmetyczka i często przychodzą matki z małymi dziewczynkami, ostatnio była z 10 miesięczna, bardzo płakała przy przebijaniu.

Edytowane przez akinomka03
Czas edycji: 2016-03-25 o 09:10
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 09:11   #4212
danika
Zakorzenienie

dzień dobry

nikt nie rodzi?

my z córcią dopiero po śniadanku, młoda sie bawi i-padem a matka się obija

ale zaraz się bierzemy za odkurzanie i może w ramach spaceru zajrzymy na chwilę do kościoła tak koło południa, na razie zimno chociaż słoneczko piękne

Cytat:
R

nie przebiłabym niemowlakowi bo raz, że nie podoba mi się jak to wygląda, a dwa, że bałabym się, że sobie zerwie ucho...

moja nie ma przebitych, teraz mówi że chciałaby bo kuzynka ma i koleżanki mają (ma 4,5 roku). wytłumaczyłam jej, ze teraz nie możemy przebić bo chodzi na basen, ale w wakacje jak bedzie chciała nadal to przebijemy i sobie wybierze kolczyki.
u nas w przedszkolu nie wolno dzieciom nosić takich wiszących kolczyków innych niż wkrętki, na basen też muszą dziewczynki ściągać.

ja nie mam ciśnienia bo sama nie noszę kolczyków, miałam przebite ale ponosiłam może ze 3 miesiące, wkurzało mnie to

TESTY NA PACIORKOWCA (GBS)
podejrzewam, ze to są takie jak na anginę testy paskowe. jakoś kurcze wolę posiew

mój gin ostatnio mówił, ze na zachodzie się odchodzi od tych badań bo nie stwierdzono istotnego wpływu leczenia GBS na spadek zakażeń okołoporodowych u dzieci.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 09:12   #4213
Linaewen
Zakorzenienie

Jestem, żyję, nadal w dwupaku. Chociaż czasu na forum jak na lekarstwo, albo śpię, albo jem, albo spędzam czas z rodziną, albo oglądam jakieś filmy, żeby oderwać się od rodziny...

Byłam wczoraj w szpitalu , ale tylko po to, żeby zapisać się na CC. Mój lekarz zmienił zdanie, mam nie czekać na akcję tylko się umówić. No to zapisali mnie na 13 kwietnia, ale cięcie nie tego dnia tylko później. Trochę szkoda, bo spodobała nam się data 13tego i się ucieszyłam, że mogę ten termin, a tu po zapisie niespodzianka, że wtedy mnie tylko przyjmą i będą przygotowywać. To po kiego grzyba mam być na 8mą?

Gorzej, że przed zapisem zrobili mi KTG i kazali leżeć na lewym boku. A lewy mam chory i na własnym łóżku nie mogę leżeć na nim dłużej niż 10-15 minut bo zaczyna boleć. Po 40 minutach na lekarskiej kozetce nie mogłam stanąć prosto, tak mi zdrętwiały mięśnie, że nie miałam właściwie czucia poniżej kostki i same mi łzy leciały z bólu... Także to był jakiś prawdziwy dramat A i tak nie wiem, co tam wyszło, bo pielęgniarz jak mnie ściągnął z kozetki to poleciał z wynikiem do pani doktor i jak do niej dokuśtykałam to już wpięła wynik w dokumentację i wyciągała kalendarz, żeby umówić termin. A mi jakoś nie w głowie było dopytywać...

Cytat:

Ja absolutnie nie będę przebijać, mimo tego, że sama chciałam mieć kolczyki od podstawówki a odważyłam się dopiero przed studniówką Jak Olka będzie taki sam cykor jak ja to trudno, jak sama zechce to wtedy jej przebijemy TŻ w ogóle nie lubi kolczyków, więc tutaj mam wsparcie przed ewentualnym atakiem babć i prababć
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 09:18   #4214
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Maz pojechal o 7 a ja sie troche przespalam. Mdli mnie strasznie jak na poczatku ciazy, zoladek boli. Mam nadzieje ze Mikołaj nie zechce robic niespodzianki.

Co do tesciowej- maz wlasnie dojechal do domu. Gada z bratem. Poki co wiem tyle, ze w nocy poszla do syna do pokoju ze spakowana torba i blagala go o to zeby zawiozl ja do szpitala bo slyszy glosy, jak probowal ja uspokoic to zaczela prosic zeby zadzwonil po jej mame..ktora nie zyje prawie 20 lat. Wiec sie skapnal ze cos jest nie halo...byla zamroczona i nieobecna. Gapila sie w jeden punkt a lzy lecialy strugami po policzkach. Wiec no jeszcze w srode podobno latala po chacie, trzaskala wszystkim, szukala czegos, ale Damian myslal ze robi na zlosc mezowi bo wrocil z nocki a ona wieczorem (dzien przed tym) dowiedziala sie ze ma ta realna kochanke co Wam pisalam.

Niestety ja bylam swiadoma ze tak to sie skonczy, pisalam mgra na temat roznych rodzaji depresji itp., wrecz prosilam zeby postawili ja do pionu, zeby cos zrobili. Ale wiecie jak to z facetami...oni twierdzili ze wyolbrzymiam. Ze matka zawsze byla impulsywna itp. Wiec ja mam swiadomosc, ze zamkna ja w zakladzie na jakis czas...i to niestety jest dla Niej jedyne rozsadne wyjscie, ale ja sie nie odzywam, zeby zle mnie nie zrozumieli. Moze beda chcieli zabrac matke do domu i Damian sie nia zajmie...nie mam pojecia.

Jak sie troche ogarne, bo zaraz ma przyjsc polozna, to Wam napisze swoj smieszny sen ktory swoja droga skonczyl sie przez ten telefon w nocy...

Poli, rozwalasz system

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 09:19   #4215
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
I nie wiem jak spać w kolczykach, ja nie mogę, zawsze mnie gniota ale to ja :-P wiem że ludzie (kobiety) śpią.
Ja spałam przez pół życia - efekt taki, że nie mam dziurek tylko takie rozerwane pionowe kreski Połowa kolczyków odpada - albo za małe i przełażą przez dziurkę, albo jak ciężkie zwisające to wyglądam jak Afrykanka.
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Mój lekarz zmienił zdanie, mam nie czekać na akcję tylko się umówić. No to zapisali mnie na 13 kwietnia, ale cięcie nie tego dnia tylko później. Trochę szkoda, bo spodobała nam się data 13tego i się ucieszyłam, że mogę ten termin, a tu po zapisie niespodzianka, że wtedy mnie tylko przyjmą i będą przygotowywać. To po kiego grzyba mam być na 8mą?
Bo tak są przyjęcia Poza tym będą Ci chcieli pewnie badania porobić.
Stary 2016-03-25, 09:21   #4216
lulka19
Zakorzenienie

Kejka współczuję przebojów z teściową.. akurat teraz gdy masz rodzić wszystko się skomplikowało. Oby jakoś się to ułożyło

ja czuję ruchy praktycznie non stop. Młody jeździ mi po brzuchu, zaczyna od lewej i kończy po prawej, dziwne uczucie. A brzuch mi tak faluje, że można na yt nagrać
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 09:24   #4217
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

No naprawde nie wesoło z ta tesciowa, jestem w szoku ze tak szybko to postąpilo, ale moze faktycznie szpital to jedyne rozsądne dla niej wyjście, chyba mocno przezyla te kochankę, mimo ze okazywala ze ją to nie rusza..
Stary 2016-03-25, 09:25   #4218
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

No naprawde nie wesoło z ta tesciowa, jestem w szoku ze tak szybko to postąpilo, ale moze faktycznie szpital to jedyne rozsądne dla niej wyjście, chyba mocno przezyla te kochankę, mimo ze okazywala ze ją to nie rusza..
Stary 2016-03-25, 09:33   #4219
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Pewnie Ci niedobrze z nerwow?

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Tapatalk sie psuje, sory
Stary 2016-03-25, 09:36   #4220
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Ja spałam przez pół życia - efekt taki, że nie mam dziurek tylko takie rozerwane pionowe kreski Połowa kolczyków odpada - albo za małe i przełażą przez dziurkę, albo jak ciężkie zwisające to wyglądam jak Afrykanka.

Bo tak są przyjęcia Poza tym będą Ci chcieli pewnie badania porobić.
Ale to nie można jakoś o bardziej ludzkiej godzinie? Na przykład do 12, byłoby perfekcyjnie... Mam alergię na szpitale... Wczoraj najpierw zrobiłam TŻtowi aferę o ustawienie suszarki na pranie a potem wpadłam w półgodzinną histerię, że się boję...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 09:38   #4221
patulinka94
Zadomowienie

My przez ten skurcz zapisany na porannym ktg zostajemy do jutra. Maja dac jeszcze jedna kroplowke z magnezem.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 09:51   #4222
Smarrita
Wtajemniczenie

Co szpital to inaczej. W jednym kaza byc na 8 wtedy mega koleji sa w innych nie. Ja moge na spokojnie sniadanko w domu zjesc wysxykoeac sie i jechac na 10-11:p

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Patulinka to oby Cie jutro wypuscili na święta

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-03-25, 09:55   #4223
annihilate
Rozeznanie

Ja jestem mamą chłopców, ale co do kolczyków to się wypowiem. Ja bym nie przebijała takim małym dzieciom uszu. Jak widzę mojego Mikołaja, to nie wyobrażam sobie takiego małego brzdąca z kolczykami. Moim zdaniem to niebezpieczne. Mój Miki wszędzie te paluchy wsadzi i takie kolczyki na pewno takie małe dziecko by zainteresowały A jakby jakimś cudem dziecko by je wyciągnęło to mogło by nawet połknąć. Więc jestem na nie. Sama nie mam parcia na kolczyki bo choć dziurki mam to noszę naprawdę rzadko. Jestem za tym, żeby dziewczynka sama zadecydowała czy chce kolczyki czy nie. A ból czują i niemowlaki i już starsze dzieci.

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 10:01   #4224
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:

Jestem stanowczo na nie. Moja ma 3 lata prawie i nie ma przebitych uszu i na razie nie myślę tego robić. Kiedy jak będzie chciała to ok zgodzę się. A takiemu maleństwu to w ogóle nie widzę potrzeby przebijac bylabym się ze będą przeszkadzać w spaniu czy nawet w zakładaniu czapeczki. Albo będą ropialy.
Sama przebilam sobie dopiero na swój ślub i nie wiem nawet po co bo teraz tyko mnie wkurzaja chwile nie noszę to zaraz mi zarastaja dziurki masakra
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 10:09   #4225
velika
Winter is coming

witam z rana i znowu żadna nie urodziła. Ja też nie, na całe szczęście, chłop ma jelitówkę, więc by mnie nawet nie mógł zawieźć do szpitala. Ja się czuję ok, może mnie nie dopadnie
Kolczyki - ja jestem na nie. Sama miałam przebijane uszy jakoś w okolicy pójścia do podstawówki/komunii i tak jest ok, po co młodszemu dziecku kolczyki? Kolczyki bardzo lubię, mam 3 dziurki w lewym uchu, w prawym 1.
tabaska a ty tego syna nie bądź taka pewna, mój chłop ma dwa kolczyki
Lin to dobrze, że już znasz termin. Może przyspieszą u ciebie tak jak u gosiaczka? jej cc zrobili jednak w dzień przyjęcia. Symuluj skurcze czy coś
kejka masakra z tą twoją teściową, ale jak o niej pisałaś to już od dawna mi się wydawało, że ona ma coś nie tak z głową. Mam nadzieję, że cała ta sytuacja jakoś się rozwiąże... jeszcze w takim momencie takie rzeczy

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-03-25 o 10:13
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 10:15   #4226
Anastazja_91
Raczkowanie

Dziewczyny, jak leżycie na plecach i napniecie mięśnie brzucha to pojawia Wam się taki "stożek" na brzuchu? Bo mi tak i od początku myślałam, że to w ciąży normalne, ale ostatnio koleżanka coś napomknęła o rozejściu mięśni prostych w ciąży i po ciąży i się trochę przestraszyłam

KOLCZYKI

Ja, gdybym miała mieć córkę, raczej nie zdecydowałabym się na przebicie jej uszu poniżej roku. Może tak koło 2 r.ż. wzwyż. Ja sama miałam przebite uszy jak byłam niemowlakiem i nigdy nie miałam z tym problemu, nawet się cieszyłam, że nie musiałam sama o tym decydować, podczas gdy mojej kuzynce ciocia nie przebiła uszu i ta, mimo że chciała mieć kolczyki dużo wcześniej, to zdecydowała się na przebicie dopiero w okolicach szkoły średniej. I tak jej się spodobało, że teraz nosi tunele
Anastazja_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 10:23   #4227
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Anastazja_91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak leżycie na plecach i napniecie mięśnie brzucha to pojawia Wam się taki "stożek" na brzuchu? Bo mi tak i od początku myślałam, że to w ciąży normalne, ale ostatnio koleżanka coś napomknęła o rozejściu mięśni prostych w ciąży i po ciąży i się trochę przestraszyłam
Tak, i koleżanka ma rację. Duży masz, tzn. na jaką długość? Mnie się zaczyna trochę nad pękpiem i w górę idzie - fizjoterapeutka powiedziała, że to dość mały. W większości przypadków to zanika po porodzie, ale trzeba kontrolować i ćwiczyć, najlepiej pod okiem fizjoterapeuty. Po porodzie po napięciu jest dziura, w którą wchodzą palce.
Od razu po porodzie trzeba zacząć ćwiczyć mięśnie kegla, to pomaga najpierw. Nie wolno robić klasycznych brzuszków. I w ciąży uważać - żadnych ruchów angażujących te mięśnie czyli zero mocnych wygięć, skłonów, skrętów w bok. Wstajemy zawsze podtrzymując się na rękach, nie siłą brzucha.
Stary 2016-03-25, 10:27   #4228
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Sprawdzalam i nic. Jakies pol roku tomu tez tak miała. Wtedy az piszczała z bolu i po jakis lekach jej przeszło. Teraz inna łapa. Niby nie piszczy i chodzi, ale musi sie najpierw rozchodzić. Albo zle stanęła albo jakos zeskoczyła niefortunnie. Popatrzę na nia wyjde na spacer, ewentualnie pojedziemy do weta. Boje sie ze to stawy, wtedy czeka operacja
Lepiej z nią idź do weterynarza żeby gorzej nie było.
Miałam psa kiedyś i ona była tak głupiutka za moim mężem że jak przychodził z pracy to skakała z radości i któregoś dnia źle skoczyła i złamała tylną nogę. Operacja, jakieś metalowe coś musieli jej w nodze założyć i do gipsu. Miała dwie takie operacje. Koszmar to był...

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Rozumie ze o ta kijowa w kolko odtwarzaną piosenkę w mojej glowie w czasie snu
Uwierz mi jest to męczące śpiewały mi w glowie kobiety a mężczyźni po nich powtarzali

No:

Pójdę do młyna ...

Potem faceci: Pójdziesz do młyna ....

Bleeee

Cytat:
No nie powiedziałabym, że to nowośc, bo sama tak już 2 lata temu miałam badany gbs Gdyby Ci wyszedł pozytywny to byś i tak musiała do labu leciec;p Moj gin zrezygnował chyba z tego sposobu bo teraz od razu do laboratorium odsyła
Wiesz co może płytkami już robi sie wcześniej ale preparaty które sie tam w te testy wkrapla są nowsze i jakoś szybciej reagują. Bez przyczyny by nie mówił że nowość Zresztą, ważne że negatywny

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Madziara to nie napisałam jeszcze jednej zwrotki ktora śpiewają sami faceci :

Twoja uroda po świecie chodzi, i żadnych chłopców, i chłopców ładnych, i żadnych chłopców za sobą wodzi
Poli Ty to dobra jesteś

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Iwoncia81 gratulacje udanej wizyty i ustalenia terminu! Dzidzia juz naprawdę duża!
Dziękuje

Cytat:

OMG myślałam, że one już tak szybko nie rosną, jeśli mój tyle przybrał to kaplica. A skoro dziewczyny mówią, że od słodkiego nabiera masy to mój z 5 kg będzie miał

Lany poniedziałek i odejście wód
No właśnie zaczynam wierzyc że przez to słodkie tak z wagą poleciało a miałam faze ostatni miesiąc na czekolady jak nigdy w życiu musze przyhamować zdecydowanie

O, w poniedziałek zacznie sie lanie wody z góry i z dołu ale tylko dla tych co chcą

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Iwoncia u mnie się podobny klocek szykuje, tydzień temu mial 3300, aż sie boje jak ja go wycisnę..
No to witaj w klubie
Najgorzej rodzić główkę, potem już leci - podobno

Cytat:

Byłam wczoraj w szpitalu :, ale tylko po to, żeby zapisać się na CC. Mój lekarz zmienił zdanie, mam nie czekać na akcję tylko się umówić. No to zapisali mnie na 13 kwietnia, ale cięcie nie tego dnia tylko później. Trochę szkoda, bo spodobała nam się data 13tego i się ucieszyłam, że mogę ten termin, a tu po zapisie niespodzianka, że wtedy mnie tylko przyjmą i będą przygotowywać. To po kiego grzyba mam być na 8mą?
No to możemy sobie pogdybać obie bo identycznie będe mieć. Mnie sie wydawało że badania przed cc można zrobić w jeden dzień a na drugi ciąć, a tu co? Ile mnie będą kurna przygotowywac 3 dni? I ja mam na 7:30 już na IP sie pokazać... jeszcze po urodzeniu kolejne 3 doby o ile wszystko będzie dobrze.

Edytowane przez Iwoncia81
Czas edycji: 2016-03-25 o 10:28
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 10:27   #4229
kopycio
Rozeznanie

Cytat:

Tez bedzie u mnie chłopak, ale jestem zdecydowanie na nie. Nie podoba mi sie to, dziwnie wyglada taka mała dziewczynka z kolczykami, nienaturalnie.. Sama miałam przebite przed komunia, bo chciałam. Pamietam, ze razem ze mna przebiła sobie mama kolczyki uwielbiam, najlepiej duże i kolorowe!

Cytat:
Jestem, żyję, nadal w dwupaku. Chociaż czasu na forum jak na lekarstwo, albo śpię, albo jem, albo spędzam czas z rodziną, albo oglądam jakieś filmy, żeby oderwać się od rodziny...

Byłam wczoraj w szpitalu , ale tylko po to, żeby zapisać się na CC. Mój lekarz zmienił zdanie, mam nie czekać na akcję tylko się umówić. No to zapisali mnie na 13 kwietnia, ale cięcie nie tego dnia tylko później. Trochę szkoda, bo spodobała nam się data 13tego i się ucieszyłam, że mogę ten termin, a tu po zapisie niespodzianka, że wtedy mnie tylko przyjmą i będą przygotowywać. To po kiego grzyba mam być na 8mą?

Gorzej, że przed zapisem zrobili mi KTG i kazali leżeć na lewym boku. A lewy mam chory i na własnym łóżku nie mogę leżeć na nim dłużej niż 10-15 minut bo zaczyna boleć. Po 40 minutach na lekarskiej kozetce nie mogłam stanąć prosto, tak mi zdrętwiały mięśnie, że nie miałam właściwie czucia poniżej kostki i same mi łzy leciały z bólu... Także to był jakiś prawdziwy dramat A i tak nie wiem, co tam wyszło, bo pielęgniarz jak mnie ściągnął z kozetki to poleciał z wynikiem do pani doktor i jak do niej dokuśtykałam to już wpięła wynik w dokumentację i wyciągała kalendarz, żeby umówić termin. A mi jakoś nie w głowie było dopytywać...

Z tym 13 jeszcze nie przesadzone. Moga Ci wieczorem zrobic cc
Kurczę, tak czytam o Waszych ktg, macie tak dluga a u nas to 15 minut i nastepna

Cytat:
Napisane przez Anastazja_91 Pokaż wiadomość
tez myslalam ze to normalne. Robi mi sie tak jak chce wstac i napina sie brzuch. To zle? Nie strasz!
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 10:38   #4230
beth007
Zadomowienie

Ja przebije córce uszy. Ale no może na roczek czy chwile po.

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości