|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
|
|
#4202 |
|
Zadomowienie
|
Iwoncia81 gratulacje udanej wizyty i ustalenia terminu! Dzidzia juz naprawdę duża!
Oj poli proszę nie strasz haha. Ja do kwietnia trzymam dzidzie w brzuchu ! Nie ma innej opcji ![]() Noc dziś nie przespana. .. eh. To idę z psem na spacer bo mnie już podgryza a potem jakieś ciasto piec trzeba
|
#4203 |
|
Wtajemniczenie
|
Rzucam kontrowersyjny temat dla mamuś dziewczynek
![]() Co myślicie i czy będziecie przebijac uszy przed 1rż? (dodam, że ja jestem na nie, Paulina na chrzest dostała kolczyki od chrzestnego- teściowa oczywiście zachwalała jak to takie dzieci ładnie w kolczykach wyglądają sratatata. Ja uznaję zasadę, że jeśli będzie chciała przebic uszy to sama przyjdzie i powie, więc póki co kolczyki leżą i czekają na odpowiedni moment) |
|
|
|
#4204 | |||||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czasu potrzebują, jak wyjdzie pozytywnie bo muszą zrobić posiew i sprawdzić na co jest wrażliwy, wtedy się dłużej czeka. Angeletta - też biorę zastrzyki, i to od początku - miło nie jest, ale da się przeżyć. Do końca ciąży już masz zalecone? Liście malin Masakra na kogo trafiacie. Proponuję kolejnej, która trafi na taką minę, zapytać panienkę z okienka o konkretne argumenty - na czym opiera swoje przekonanie i jak dokładnie działają te liście. A jak wymięknie to jej powiedzieć, żeby się nie wypowiadała na tematy, na których się nie zna. Potem cała kolejka słucha bzdur i plotka w miasto idzie, że przyszła ciężarna i chciała poronić. ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
Jestem bardzo przeciw. Wg mnie wcale to ładnie u takiego malucha nie wygląda. Ale ważniejsze, że jest niebezpieczne - takie maluchy mogą sobie rękami zerwać, zjeść kolczyk i jeszcze ileś tam rzeczy wymyślić. Ja miałam przebite gdzieś na koniec przedszkola. Ale kolczyki jako prezent na chrzest mi się podobają - ale z zamysłem, żeby to było do założenia na komunię. |
|||||
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Temat faktycznie kontrowersyjny :P |
|
|
|
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
I kolejna spokojna noc bez porodów. Nawet te szatanskie maliny na nas nie działają.
W kwietniu chyba codziennie będziemy witać jakiegoś malucha. Kejka współczuję sytuacji z teściowa I to jeszcze teraz przed samym porodem. Wiem ze tak sie nie da ale spróbuj choć trochę uciec od tego myślami. Iwoncia no ładnie Młody przypakowal. Czym Tu go dokarmiasz? ☺ super ze gbs negatywny. Poli miażdżysz tymi swoimi snami 😊 przyśpiewki nie znam a już coś tam zaczęłam sobie nucic KOLCZYKI mimo że będę mama chłopca to się wypowiem. ☺ nie rozumiem w jakim celu przebijać uszy maleńkiemu dziecku. Nie dość ze niebezpieczne jeśli dziecko się o coś zaczepi czy pociągnie za kolczyki to jeszcze może z wiekiem wcale nie będzie chciało nosić kolczyków. Uważam że tu dziecko samo powinno zdecydować czy chce. |
|
|
|
#4208 |
|
Rozeznanie
|
A ja snu nie miałam za to naszła mnie refleksja podczas nocnej wyprawy do kibelk...
Że Poli i Kejka są cyborgami i ich umysły są połączone z klawiaturą komputera i nie muszą pisać tylko sobie pomyślą i już jest nowy post na forum!! ![]() ![]() haha...##Uszy## Ja przebije jak sama będzie chciała..bo wtedy będzie miała większą frajde...i będzie podjarana,ze juz jest dużą i może nosić kolczyki:p
|
#4209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z czkawka maluszka od rana :P
Kejka co dokladnie sie stalo teściowej ze aż do szpitala musiala trafić? Ja nie przebijam, bo chłopiec w kolczykach to tak nie bardzo ciesze sie ze będę miala chłopca- duzo dylematów juz na startcie z Glowy ![]() Iwoncia u mnie się podobny klocek szykuje, tydzień temu mial 3300, aż sie boje jak ja go wycisnę.. Weszłam z nadzieja ze jakiś poród tu sie odbył a nadal nic.. Poczekamy moze do tego 1 kwietnia... Ja znając moje szczęście to przenoszę do 13tego.. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Aha przekrecalam sie dzisiaj po raz enty z oczywistym jękiem i wstawalam siku a tz.. Rodzisz? No myslalam ze go zabije wrrr
|
#4211 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I nie wiem jak spać w kolczykach, ja nie mogę, zawsze mnie gniota ale to ja :-P wiem że ludzie (kobiety) śpią. Ja miałam przebite po komuni, jak dostalam pierwsze kolczyki. Moja siostra jest kosmetyczka i często przychodzą matki z małymi dziewczynkami, ostatnio była z 10 miesięczna, bardzo płakała przy przebijaniu.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2016-03-25 o 09:10 |
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
nikt nie rodzi? my z córcią dopiero po śniadanku, młoda sie bawi i-padem a matka się obija ![]() ale zaraz się bierzemy za odkurzanie i może w ramach spaceru zajrzymy na chwilę do kościoła tak koło południa, na razie zimno chociaż słoneczko piękne Cytat:
moja nie ma przebitych, teraz mówi że chciałaby bo kuzynka ma i koleżanki mają (ma 4,5 roku). wytłumaczyłam jej, ze teraz nie możemy przebić bo chodzi na basen, ale w wakacje jak bedzie chciała nadal to przebijemy i sobie wybierze kolczyki. u nas w przedszkolu nie wolno dzieciom nosić takich wiszących kolczyków innych niż wkrętki, na basen też muszą dziewczynki ściągać. ja nie mam ciśnienia bo sama nie noszę kolczyków, miałam przebite ale ponosiłam może ze 3 miesiące, wkurzało mnie to TESTY NA PACIORKOWCA (GBS) podejrzewam, ze to są takie jak na anginę testy paskowe. jakoś kurcze wolę posiew mój gin ostatnio mówił, ze na zachodzie się odchodzi od tych badań bo nie stwierdzono istotnego wpływu leczenia GBS na spadek zakażeń okołoporodowych u dzieci. |
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, żyję, nadal w dwupaku. Chociaż czasu na forum jak na lekarstwo, albo śpię, albo jem, albo spędzam czas z rodziną, albo oglądam jakieś filmy, żeby oderwać się od rodziny...
Byłam wczoraj w szpitalu ![]() Gorzej, że przed zapisem zrobili mi KTG i kazali leżeć na lewym boku. A lewy mam chory i na własnym łóżku nie mogę leżeć na nim dłużej niż 10-15 minut bo zaczyna boleć. Po 40 minutach na lekarskiej kozetce nie mogłam stanąć prosto, tak mi zdrętwiały mięśnie, że nie miałam właściwie czucia poniżej kostki i same mi łzy leciały z bólu... Także to był jakiś prawdziwy dramat Cytat:
TŻ w ogóle nie lubi kolczyków, więc tutaj mam wsparcie przed ewentualnym atakiem babć i prababć
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
Maz pojechal o 7 a ja sie troche przespalam. Mdli mnie strasznie jak na poczatku ciazy, zoladek boli. Mam nadzieje ze Mikołaj nie zechce robic niespodzianki.
Co do tesciowej- maz wlasnie dojechal do domu. Gada z bratem. Poki co wiem tyle, ze w nocy poszla do syna do pokoju ze spakowana torba i blagala go o to zeby zawiozl ja do szpitala bo slyszy glosy, jak probowal ja uspokoic to zaczela prosic zeby zadzwonil po jej mame..ktora nie zyje prawie 20 lat. Wiec sie skapnal ze cos jest nie halo...byla zamroczona i nieobecna. Gapila sie w jeden punkt a lzy lecialy strugami po policzkach. Wiec no jeszcze w srode podobno latala po chacie, trzaskala wszystkim, szukala czegos, ale Damian myslal ze robi na zlosc mezowi bo wrocil z nocki a ona wieczorem (dzien przed tym) dowiedziala sie ze ma ta realna kochanke co Wam pisalam. Niestety ja bylam swiadoma ze tak to sie skonczy, pisalam mgra na temat roznych rodzaji depresji itp., wrecz prosilam zeby postawili ja do pionu, zeby cos zrobili. Ale wiecie jak to z facetami...oni twierdzili ze wyolbrzymiam. Ze matka zawsze byla impulsywna itp. Wiec ja mam swiadomosc, ze zamkna ja w zakladzie na jakis czas...i to niestety jest dla Niej jedyne rozsadne wyjscie, ale ja sie nie odzywam, zeby zle mnie nie zrozumieli. Moze beda chcieli zabrac matke do domu i Damian sie nia zajmie...nie mam pojecia. Jak sie troche ogarne, bo zaraz ma przyjsc polozna, to Wam napisze swoj smieszny sen ktory swoja droga skonczyl sie przez ten telefon w nocy... Poli, rozwalasz system
|
#4215 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym będą Ci chcieli pewnie badania porobić.
|
||
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka współczuję przebojów z teściową.. akurat teraz gdy masz rodzić wszystko się skomplikowało. Oby jakoś się to ułożyło
![]() ja czuję ruchy praktycznie non stop. Młody jeździ mi po brzuchu, zaczyna od lewej i kończy po prawej, dziwne uczucie. A brzuch mi tak faluje, że można na yt nagrać |
|
|
|
#4217 |
|
Zadomowienie
|
No naprawde nie wesoło z ta tesciowa, jestem w szoku ze tak szybko to postąpilo, ale moze faktycznie szpital to jedyne rozsądne dla niej wyjście, chyba mocno przezyla te kochankę, mimo ze okazywala ze ją to nie rusza..
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
No naprawde nie wesoło z ta tesciowa, jestem w szoku ze tak szybko to postąpilo, ale moze faktycznie szpital to jedyne rozsądne dla niej wyjście, chyba mocno przezyla te kochankę, mimo ze okazywala ze ją to nie rusza..
|
#4219 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie Ci niedobrze z nerwow? ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Tapatalk sie psuje, sory
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na przykład do 12, byłoby perfekcyjnie... Mam alergię na szpitale... Wczoraj najpierw zrobiłam TŻtowi aferę o ustawienie suszarki na pranie a potem wpadłam w półgodzinną histerię, że się boję...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4221 |
|
Zadomowienie
|
My przez ten skurcz zapisany na porannym ktg zostajemy do jutra. Maja dac jeszcze jedna kroplowke z magnezem.
|
|
|
|
#4222 |
|
Wtajemniczenie
|
Co szpital to inaczej. W jednym kaza byc na 8 wtedy mega koleji sa w innych nie. Ja moge na spokojnie sniadanko w domu zjesc wysxykoeac sie i jechac na 10-11:p
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Patulinka to oby Cie jutro wypuscili na święta Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4223 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem mamą chłopców, ale co do kolczyków to się wypowiem. Ja bym nie przebijała takim małym dzieciom uszu. Jak widzę mojego Mikołaja, to nie wyobrażam sobie takiego małego brzdąca z kolczykami. Moim zdaniem to niebezpieczne. Mój Miki wszędzie te paluchy wsadzi i takie kolczyki na pewno takie małe dziecko by zainteresowały
|
#4224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama przebilam sobie dopiero na swój ślub i nie wiem nawet po co bo teraz tyko mnie wkurzaja chwile nie noszę to zaraz mi zarastaja dziurki masakra |
|
|
|
|
#4225 |
|
Winter is coming
|
witam z rana
Kolczyki - ja jestem na nie. Sama miałam przebijane uszy jakoś w okolicy pójścia do podstawówki/komunii i tak jest ok, po co młodszemu dziecku kolczyki? Kolczyki bardzo lubię, mam 3 dziurki w lewym uchu, w prawym 1. tabaska a ty tego syna nie bądź taka pewna, mój chłop ma dwa kolczyki ![]() Lin to dobrze, że już znasz termin. Może przyspieszą u ciebie tak jak u gosiaczka? jej cc zrobili jednak w dzień przyjęcia. Symuluj skurcze czy coś ![]() kejka masakra z tą twoją teściową, ale jak o niej pisałaś to już od dawna mi się wydawało, że ona ma coś nie tak z głową. Mam nadzieję, że cała ta sytuacja jakoś się rozwiąże... jeszcze w takim momencie takie rzeczy
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-25 o 10:13 |
|
|
|
#4226 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak leżycie na plecach i napniecie mięśnie brzucha to pojawia Wam się taki "stożek" na brzuchu? Bo mi tak i od początku myślałam, że to w ciąży normalne, ale ostatnio koleżanka coś napomknęła o rozejściu mięśni prostych w ciąży i po ciąży i się trochę przestraszyłam
KOLCZYKI Ja, gdybym miała mieć córkę, raczej nie zdecydowałabym się na przebicie jej uszu poniżej roku. Może tak koło 2 r.ż. wzwyż. Ja sama miałam przebite uszy jak byłam niemowlakiem i nigdy nie miałam z tym problemu, nawet się cieszyłam, że nie musiałam sama o tym decydować, podczas gdy mojej kuzynce ciocia nie przebiła uszu i ta, mimo że chciała mieć kolczyki dużo wcześniej, to zdecydowała się na przebicie dopiero w okolicach szkoły średniej. I tak jej się spodobało, że teraz nosi tunele
|
|
|
|
#4227 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Od razu po porodzie trzeba zacząć ćwiczyć mięśnie kegla, to pomaga najpierw. Nie wolno robić klasycznych brzuszków. I w ciąży uważać - żadnych ruchów angażujących te mięśnie czyli zero mocnych wygięć, skłonów, skrętów w bok. Wstajemy zawsze podtrzymując się na rękach, nie siłą brzucha. |
|
|
|
|
#4228 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam psa kiedyś i ona była tak głupiutka za moim mężem że jak przychodził z pracy to skakała z radości i któregoś dnia źle skoczyła i złamała tylną nogę. Operacja, jakieś metalowe coś musieli jej w nodze założyć i do gipsu. Miała dwie takie operacje. Koszmar to był... Cytat:
Cytat:
Zresztą, ważne że negatywny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
musze przyhamować zdecydowanie ![]() O, w poniedziałek zacznie sie lanie wody z góry i z dołu ale tylko dla tych co chcą Cytat:
Najgorzej rodzić główkę, potem już leci - podobno Cytat:
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2016-03-25 o 10:28 |
||||||||
|
|
|
#4229 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kolczyki uwielbiam, najlepiej duże i kolorowe!![]() Cytat:
Kurczę, tak czytam o Waszych ktg, macie tak dluga a u nas to 15 minut i nastepna ![]() Cytat:
tez myslalam ze to normalne. Robi mi sie tak jak chce wstac i napina sie brzuch. To zle? Nie strasz!
|
|||
|
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
Ja przebije córce uszy. Ale no może na roczek czy chwile po.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

jeszcze w srode podobno latala po chacie, trzaskala wszystkim, szukala czegos, ale Damian myslal ze robi na zlosc mezowi bo wrocil z nocki a ona wieczorem (dzien przed tym) dowiedziala sie ze ma ta realna kochanke co Wam pisalam.
śpiewały mi w glowie kobiety a mężczyźni po nich powtarzali
musze przyhamować zdecydowanie
kolczyki uwielbiam, najlepiej duże i kolorowe!