|
|
#2221 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopadowe 2015
Cytat:
Cytat:
U nas z zasypianiem problemu nie ma. Po prostu jak widze, ze jest zmeczona to wkladam ja do lozeczka, przykrywam kocykiem, daje przytulanke, smoka i po chwili usypia. |
||
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się chyba za szybko pochwaliłam, że mi mala ładnie noce przesypia.
Dzisiejsza noc to była masakra, dawno takiej nie było. Całą noc wierzgała, kręciła się, otwierała oczy, pila tyle co wcale. Ciekawe co było powodem skok? zęby? Masakra. Znów mi tak Malo je, że laktator poszedł w ruch. Dziś mamy wizytę pielęgniarki środowiskowej. Też miałyście taki patronaz? Ciekawe na czym to polega. |
|
|
|
|
#2223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja chcialam znalezc jakiś sposob na usypianie wiec sprobowalam, bo byl z tym problem. A nie chcialam zostawiać go w lozeczku zeby sie 'wyplakal' i zasnal. No ale nie udalo sie. Po pewnym czasie spania tylko na rekach odlozylam go samego i okazalo sie ze po problemie. Cytat:
U nas pobudka przed 6 i ryki od rana, nie wiem o co kaman ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Za to nic zacna ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- *noc
|
|
|
#2224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
NOVAKIA tak dzwoniła, że chce przyjść.
Jak sklada się deklarację do pediatry to deklaruje się też wybór położnej i pielęgniarki środowiskowej. I ta ostatnia robi wizytę patronażową. Już była, wizyta trwała może 10 minut, zapytała czy wszystko ok i takie tam. Kurczę i zauważyła to co ja, ze mala może mieć alergię na coś. Tylko cholerka nie mam pojęcia na co. Ma lekko zaczerwienione policzki i bródkę nigdzie indziej nic nie ma i już sama nie wiem. No chyba, że jak wcinała marchewką to od tej marchewki jak była ubrudzona tak się zrobiło.. |
|
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
Olilina u mnie byla pielegniarka srodowiskowa. Ale to byla jakas masakra. Wypelnila ankiete, czy mieszkamy w bloku czy domu, ile jest pokoi, czy dziecko ma odparzenia, jak jest karmione, jakie witqminy je. Nawet nie obejrzala malej. A na moje pytanie od czego zaczac rozszerzac diete i w jakich ilosciach powiedziala zebym poczytala w internwcie...
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde przed taka wizyta trzeba wysprzatac chate a u mnie haszcze jak już mam chwile czasu to wole spedzic czas bawiac sie z małym, lub z mężem:pOlilina a Ty te mleka co mówiłas to masz w saszetkach w proszku do zrobienia czy jak?
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś pięknie cudownie tylko jedna pobudka na karmienie
wiec na szybko cycek i pojechałam, wróciłam i spowrotem cycek, odciągnęłam z drugiego cycka jeszcze przy okazi 170ml (!) bo po całej nocy to myślałam, że eksploduje. I byłam właśnie z Tżtem za drzwiami patrzeć, ale cholera podnieśli cenę i mam rozkminę czy zamawiać czy szukać coś innego..
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja bym chciała choć 50 bez problemu sciagnac... Zycie jest niesprawiedliwe ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Kupilam malemu gryzak a ten jak sie rzucil! I kąsa namietnie, moze i u nas zeby ida
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
AASIK ta moja nawet spoko była, nie wypytywała za bardzo , tak sobie luźno pogadałyśmy. Ale o odparzenia też pytała wiec chyba to u nich standardowe pytanie.
Ja mieszkam niestety w dzielnicy, w której sporo patologii, więc dobrze że są te wizyty, bo zawsze taka osoba może coś wychwycić. NOVAKIA no mnie się właśnie wydaje, że to nie alergia tylko prędzej wrażliwa skóra i marchewka na buźce takie plamy porobiła. Te mleka miałam w takich małych buteleczkach już gotowe chyba 70i 90ml. Nie wiem czy zauważyłaś, ale pisałam że niestety przeterminowane już były :/ CZEKOLADA wow, niejedna z nas pewnie Ci zazdrości takiej ilości odciąganego mleka. Mnie się kiedyś z całej nocy udało 120ml ściągnąć po karmieniach ale to były dawne czasy :P NOVAKIA moja tez wcina namiętnie gryzaki a zębów ani śladu. Właśnie wróciłyśmy ze spacerku. Porobiłam zakupy a mala nawet na chwilę oka nie zmrużyła. Leżała i obserwowała. A teraz właśnie ćwiczy głos bo nauczyła się piszczeć. Edytowane przez olilina Czas edycji: 2016-03-24 o 14:11 |
|
|
|
|
#2231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wieczorem ściągam 160ml z dwóch
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Olilina moja też od pewnego czasu już nie śpi na spacerach. A dzisiaj to w ogóle nie śpi, do tej pory miała tylko jedną drzemkę 10 minutową
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Ja probuje wstrzelic sie ze spacerem w drzemke ale tez coraz krócej spi. No a dzis znowu nieskonany spac nie chce
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
novakia to przybij piątkę... Myślałam, że dzisiaj coś posprzątam na święta, ale gdzie tam, muszę siedzieć i małą zabawiać.
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
O wlasnie padl, a ile ryku do tego. Oby na dluzej niz 3minuty
Ej moze dzieci czuja wiosenne przesilenie?![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- W ogole dobrze ze zaraz zmiana czasu bo nie usmiecha mi sie wstawac z nim o 5-6:| a my jeszcze sypialnie mamy od wschodu i od rańca daje i jasno jak nie wiem
|
|
#2236 |
|
Rozeznanie
|
Mi polozna mowila ze jest jakas wizyta patronazowa jak dziecko ma 3-4 miesiace. Mala ma 4,5 i nie bylo do tej pory.
|
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
A jak wczoraj Twoje wyjście? Jak mala sie zachowywała?
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Wonderko jaki Ty masz stroj do plywania dla malej taki calosciowy? Bo my tylko spodenki kurcze a gore chcielismy kupic, ale nigdzie nie moge znalezc takiego malego romiaru tylko od roczku w gore :/ a my wlasnie w drodze na urlop i tam pewnie nic nie znajde. Nie wiem czy mu za zimno nie bedzie.
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
nie wyszłam w końcu, tzn poszłam razem z młodą do sklepu.
|
|
|
#2240 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałam mu po prostu trochę urozmaicić dietę, bo widzę, że ciekawy nowego jedzonka. Kupiłam na razie czystą kaszkę ryżową. Na etykiecie piszą, że można robić na wodzie, mm lub mleku matki. Cytat:
W takim razie spróbuję trochę odciągnąć, zobaczę ile tego wyjdzie. Jak mi nie będzie szło z odciąganiem, to najwyżej na wodzie będę robić, a jak będzie kręcił nosem, to spróbuję mu dodawać do owocków, jak już je wprowadzę. Moja starsza córeczka bardzo lubiła takie deserki z owoców z dodatkiem kleiku ryżowego.Na razie zwykłą ryżową. Gluten w postaci kaszy manny wprowadzę jakoś po skończonym piątym miesiącu. |
||
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajna noc u nas, pobudka o 3 i 7 na karmienie mmm
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
U nas czuć ząbka pod palcem😀 i widać jak dwa prześwituja z dziąseł 😁 pewnie dlatego mała od ponad miesiąca tak często budzi się w nocy, a ostatnio nawet z rykiem póki cyca nie dostanie.
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
O super
a ktory zabek wychodzi?
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Dolna jedynka😀
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Jestem w szoku ze tak szybko, synek miał pierwszego ząbka w 7 albo 8 msc juz teraz nie pamiętam dokładnie
|
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
Cynamon gratuluje pierwszych zabkow!
Novakia super noc Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też dziś fajna noc. Wczoraj pewnie mala była wyspana bo w dzień spala ponad 4h. Tyle, że dla mnie fajna noc jest jak mala dobrze je, niekoniecznie jak ja jestem wyspana
![]() W dzień znowu biedna nie chce pić z piersi, bo zaraz jej się cofa. Zauważyłam, że po warzywach tak jej się nie cofa. Teraz na tapecie brokuły, póki co wcina, to dobrze, bo ja uwielbiam brokuły 😃 |
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też dziś fajna noc. Wczoraj pewnie mala była wyspana bo w dzień spala ponad 4h. Tyle, że dla mnie fajna noc jest jak mala dobrze je, niekoniecznie jak ja jestem wyspana
![]() W dzień znowu biedna nie chce pić z piersi, bo zaraz jej się cofa. Zauważyłam, że po warzywach tak jej się nie cofa. Teraz na tapecie brokuły, póki co wcina, to dobrze, bo ja uwielbiam brokuły 😃 |
|
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamon gratki
moja wczoraj się tak awanturowala na wieczór, ze tez podejrzewałam zęby, ale jeszcze nic nie idzie.U nas nocka tez spoko, poszła spac o 22:30, wstała o 6 na sniadanko i zasnęła i śpi do tej pory Olilina fajnie, że mała je ze smakiem może zna smak brokula jeszcze z czasów kiedy siedziala w brzuszku Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
A moj po godzinie od wstania juz sie miotał, miotał sie jak szatan haha
i sam nie wie czy chce spac czy nie, czy bawicn czy na rece czy sam lezec, czy smoka czy cyca - w koncu padl - na zawrotne pol godziny
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/0...erzanie-diety/
Tutaj coś na temat rozszerzania diety. Kurczę powiem Wam, że sceptycznie podchodziłam do pomysłu mojej pediatry, żeby rozszerzać już w 5 miesiącu, bo wiadomo, że od warzywek i tak dziecko nie przybierze więcej niż na piersi. Z drugiej strony jak ktoś chce wprowadzać warzywa pojedynczo tak jak ja to zajmuje to bardzo dużo czasu. Teraz dopiero będę dawała zupki. Ciągle mam wątpliwości czy nie za wcześnie zaczęłam rozszerzać. Pociesza mnie jedynie fakt, że mala je chętnie. Dzisiaj robiłam przegląd szafy Lilki. Mam już dwa wielkie kartony za małych rzeczy. Długie to moje dziecko. Body powoli wyrastamy z 62, a pajace i śpiochy wchodzimy w 74, 68 są już przykrótkie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

jak już mam chwile czasu to wole spedzic czas bawiac sie z małym, lub z mężem:p

wiec na szybko cycek i pojechałam, wróciłam i spowrotem cycek, odciągnęłam z drugiego cycka jeszcze przy okazi 170ml (!) bo po całej nocy to myślałam, że eksploduje. I byłam właśnie z Tżtem za drzwiami patrzeć, ale cholera podnieśli cenę i mam rozkminę czy zamawiać czy szukać coś innego..