Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-25, 10:38   #4231
Anastazja_91
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Ineso, u mnie też zaczyna się nad pępkiem i wydaje mi się, że jest mały, ale na pewno zauważalny. Staram się podnosić z łóżka "bokiem" i ogólnie nie angażować tych mięśni, ale nie zawsze się udaje A jest jakiś powód, dla którego u jednych te mięśnie po porodzie wracają do normy a u innych nie?
Przed ciążą miałam raczej dość mocne mięśnie brzucha, brzuch nie urósł do monstrualnych rozmiarów, a wręcz wg gin jest dość mały jak na ten tydzień (35+0, ok 86 cm w najszerszym miejscu). Jak obejrzałam kilka zdjęć jak takie rozejście wygląda to trochę się przeraziłam.
Anastazja_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 10:40   #4232
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Rzucam kontrowersyjny temat dla mamuś dziewczynek

Co myślicie i czy będziecie przebijac uszy przed 1rż?
NIE.
Po 1. mi ropiały okrutnie - no przebiję takiej malocie i będą jej robieć to prze cudownie. Tak wiem - są te antyalergiczne i ze złota, ale mi i tak przy nich ropiały. Dopiero po jakimś czasie uszy się przyzwyczaiły.
Po 2. przebijane miałam przed komunią - to było jak jakieś świeto, nie mogłam się doczekać, byłam z mamą wybierać kolczyki, po prostu szalałam z radości, troszkę się bałam, ale było to niesamowite doświadczenie.
Od babć dostałam złote kolczyki na komunie ! Były piękne takie malutkie kółeczka
I tak chcę zrobić córce - pójdzie do podstawówki to zaczniemy ten temat

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
A ja snu nie miałam za to naszła mnie refleksja podczas nocnej wyprawy do kibelk...
Że Poli i Kejka są cyborgami i ich umysły są połączone z klawiaturą komputera i nie muszą pisać tylko sobie pomyślą i już jest nowy post na forum!! haha...
Płakam ....

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Aha przekrecalam sie dzisiaj po raz enty z oczywistym jękiem i wstawalam siku a tz.. Rodzisz? No myslalam ze go zabije wrrr
]
dobry mężu

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
No to zapisali mnie na 13 kwietnia, ale cięcie nie tego dnia tylko później. Trochę szkoda, bo spodobała nam się data 13tego i się ucieszyłam, że mogę ten termin, a tu po zapisie niespodzianka, że wtedy mnie tylko przyjmą i będą przygotowywać.
No więc będzie 14.04.2016 też ładnie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
My przez ten skurcz zapisany na porannym ktg zostajemy do jutra. Maja dac jeszcze jedna kroplowke z magnezem.
Oho, oby jutro już było wszystko ładnie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Tak, i koleżanka ma rację. Duży masz, tzn. na jaką długość? Mnie się zaczyna trochę nad pękpiem i w górę idzie - fizjoterapeutka powiedziała, że to dość mały. W większości przypadków to zanika po porodzie, ale trzeba kontrolować i ćwiczyć, najlepiej pod okiem fizjoterapeuty. Po porodzie po napięciu jest dziura, w którą wchodzą palce.
Od razu po porodzie trzeba zacząć ćwiczyć mięśnie kegla, to pomaga najpierw. Nie wolno robić klasycznych brzuszków. I w ciąży uważać - żadnych ruchów angażujących te mięśnie czyli zero mocnych wygięć, skłonów, skrętów w bok. Wstajemy zawsze podtrzymując się na rękach, nie siłą brzucha.
Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią rękami i nogami hihi
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 10:41   #4233
MaLoS
Rozeznanie

Co rano odpalam wątek i szybko patrzę czy któraś sie rozpakowała a tu taka cisza... Myśle, ze jak sie posypiemy to jedna za druga od kwietnia

Kalpana--- sernik urośnie zabieram sie za mój właśnie

Synio mi sie dziś tak wybija wszystkim co sie da, chyba juz chce wyjsć

Kolczyki u dziewczynek--- mi sie podoba, słodko to wyglada taka mała dama ale co bym zrobiła to nie wiem, jak urodzę kiedyś dziewczynkę to będę myślec

Poli--- niezłe sny

Kejka--- współczuje sytuacji rodzinnej... Na pewno ma to duży wpływ na Twoje samopoczucie, postaraj sie zdystansować

Kopycio--- moze tylko źle piesio nadepnął, moze przejdzie mu samo... Biedna łapka

RoseLady i Linaewen---- fajnie, ze sie odezwałyście

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 10:42   #4234
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anastazja_91 Pokaż wiadomość
Ineso, u mnie też zaczyna się nad pępkiem i wydaje mi się, że jest mały, ale na pewno zauważalny. Staram się podnosić z łóżka "bokiem" i ogólnie nie angażować tych mięśni, ale nie zawsze się udaje A jest jakiś powód, dla którego u jednych te mięśnie po porodzie wracają do normy a u innych nie?
Przed ciążą miałam raczej dość mocne mięśnie brzucha, brzuch nie urósł do monstrualnych rozmiarów, a wręcz wg gin jest dość mały jak na ten tydzień (35+0, ok 86 cm w najszerszym miejscu). Jak obejrzałam kilka zdjęć jak takie rozejście wygląda to trochę się przeraziłam.
Teraz już nic z tym nie zrobisz (oprócz uważania na to wstawanie na wprost).
Po ciąży poproś lekarza w szpitalu by sprawdził czy masz rozejście, jak nie sprawdzi to leżąc próbuj tak lekko się unieść jak do brzuszka, wlóż palce między mięśnie - (tylko tak powiedzmy po 3 dniach, najlepiej nawet po tygodniu jak już sama to sprawdzasz) i jeśli się zeszły to elegancko, nie wsadzisz między mięśnie palucha, jak nie to trzeba ćwiczyć skośne brzuszki itp.
Dużo jest stron z ćwiczeniami na ten temat
21 tc córeczka
Stary 2016-03-25, 10:43   #4235
Anastazja_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
tez myslalam ze to normalne. Robi mi sie tak jak chce wstac i napina sie brzuch. To zle? Nie strasz!
Haha, nie chcę nikogo straszyć, sama myślałam, że to normalne, dopóki koleżanka mi nie powiedziała o tym rozejściu, dlatego pytam jak to u Was wygląda Mam nadzieję, że po porodzie wszystko wróci do normy bez większych problemów
Stary 2016-03-25, 10:45   #4236
Ineso
Matka Smoka

Anastazja, nie oglądaj zdjeć - też tak miałam trzy msc temu i przerażona byłam Trochę mnie fizjoterapeutka uspokoiła. Ciężko stwierdzić czemu to się komuś robi - bo mocne mięśnie często oznacza mało elastyczne, więc wtedy się rozchodzi, jak słabe mięśnie to też źle - bo szybciej się rozchodzi. Ja bym siebie przed ciążą umiejscowiła gdzieś pośrodku i też mi się zrobiło. W dodatku ja takie dobre nawyki z wstawaniem miałam już przed ciążą (aczkolwiek zgadzam się z Tobą, że nie zawsze się da/pamięta i mam grzeszki na sumieniu, również teraz jak uważam). Fizjoterapeutka powiedziała, że jak się uważa w miarę w ciąży, ćwiczy mięśnie dna miednicy to w większości przypadków to wraca do normy. Jak nie to trzeba się skonsultować z fizjoterapeutą i on wytłumaczy jak ćwiczyć efektywniej. U mnie stan tych mięśni po porodzie ocenia też położna środowiskowa.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 10:50   #4237
Anastazja_91
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny no nic już nie zrobię. Żałuję tylko, że od początku tego nie wiedziałam, bo bym na pewno bardziej uważała na te mięśnie. Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Nawet gdyby coś, to tak jak piszecie, da się to pewnie potem wyćwiczyć
Stary 2016-03-25, 10:54   #4238
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
No naprawde nie wesoło z ta tesciowa, jestem w szoku ze tak szybko to postąpilo, ale moze faktycznie szpital to jedyne rozsądne dla niej wyjście, chyba mocno przezyla te kochankę, mimo ze okazywala ze ją to nie rusza..

Pewnie Ci niedobrze z nerwow?
Ja już dawno mówiłam, że mają ją ogarnąć, bo dla mnie to nie jest zdrowe. Wg mnie (a nie widziałam jej od 27 stycznia) po rozmowach i smsach dało się zauważyć, że coś z Nią nie halo. Ale poszła do psychiatry, dostała leki. Ale czy je brała? Szczęście, że tak się to rozegrało, a nie np. łyknęła jakieś tabsy albo jeszcze coś gorszego. Niby ona sama chce żeby ją odwieźć na dziekankę w Gnieźnie, no ale... aktualnie jest z Nimi w domu...

A niedobrze z nerwów na pewno...podświadomość działa...

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ale to nie można jakoś o bardziej ludzkiej godzinie? Na przykład do 12, byłoby perfekcyjnie... Mam alergię na szpitale... Wczoraj najpierw zrobiłam TŻtowi aferę o ustawienie suszarki na pranie a potem wpadłam w półgodzinną histerię, że się boję...
Pewnie można, ja mam przyjść do szpitala 31.03 wieczorem, a około 10-11 będę mieć cięcie następnego dnia Ale z tą aferą i histerią...hehe...: cmok: spokojnie

Cytat:
My przez ten skurcz zapisany na porannym ktg zostajemy do jutra. Maja dac jeszcze jedna kroplowke z magnezem.
Oby Cię na święta wypuścili

Cytat:
Dziewczyny, jak leżycie na plecach i napniecie mięśnie brzucha to pojawia Wam się taki "stożek" na brzuchu? Bo mi tak i od początku myślałam, że to w ciąży normalne, ale ostatnio koleżanka coś napomknęła o rozejściu mięśni prostych w ciąży i po ciąży i się trochę przestraszyłam
U mnie się robi taki "namiot" jak się zapomnę i wstaję z wanny nie tak jak trzeba, ale się nie przejmuję za bardzo, bo gdyby było rozejście to wyglądałoby to trochę inaczej jednak.

KOLCZYKI
Ja jestem zdecydowanie na nie, bo uważam to za bezsensowne posunięcie u takiego dziecka. Mało tego, jako 7 latka miałam przebite uszy i nie kojarzy mi się to wcale dobrze, zwłaszcza jak babcia wyjmowała kolczyki lecznicze, żeby założyć złote. Wyjęła i już nie nałożyła jak dziś to pamiętam...cała klatka mnie pewnie słyszała po latach zrobiłam sobie sama..tzn poszłam do kosmetyczki oczywiście, bo ja z tych co się za DIY nie biorą Mamy koleżanka z pracy przebiła uszy swojej córce, bo ją wszyscy pytali jak chłopiec ma na imię ....głupota ludzka nie zna granic...

SEN
Śniło mi się, że urodziłam, wyszłam ze szpitala na 2 dzień i pojechałam z mężem do galerii. Z Mikołajem!! Spotkaliśmy znajomych i koleżanka zaproponowała, że się zaopiekuje, a my mamy sobie na spokojnie kupić co nam potrzeba. I co zrobiłam? Oddałam jej wózek z Mikołajem!! Następnie spotkałam tam swoją rodzinkę i tak sobie gadamy, ja mówię, że urodziłam...a na to moja ciotka, jak to, przecież masz brzuch i faktycznie miałam taki jak teraz. Wpadłam w panikę, zaczęłam dzwonić do koleżanki a ona nie odbierała...Obudziłam się zlana potem, a 2 minuty później mąż mi powiedział, że mama jest w szpitalu...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 10:55   #4239
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Co szpital to inaczej. W jednym kaza byc na 8 wtedy mega koleji sa w innych nie. Ja moge na spokojnie sniadanko w domu zjesc wysxykoeac sie i jechac na 10-11:p

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Patulinka to oby Cie jutro wypuscili na święta

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

U nas tez tak jest, dlatego ja mam zgłosić się dopiero na 13. Ale musze zapytać o skierowanie

KOLCZYKI

Mnie póki co to nie dotyczy, ale na pewno bym się nie spieszyła. Z reszta nie podobają mi się malutkie dziewczynki z kolczykami. Poczekałabym do 3 lat

Linaewen 14 kwietnia to super data

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-03-25 o 10:57
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 11:02   #4240
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
A ja snu nie miałam za to naszła mnie refleksja podczas nocnej wyprawy do kibelk...
Że Poli i Kejka są cyborgami i ich umysły są połączone z klawiaturą komputera i nie muszą pisać tylko sobie pomyślą i już jest nowy post na forum!! haha...
To pewnie dlatego, że z nas top spamerki. Ale!! Jeśli to możliwe to chcę mieć taką opcję bo leżąc strasznie źle mi się pisze na lapku, a na telefonie z kolei ile można siedzieć

Mikołaj <3
Stary 2016-03-25, 11:03   #4241
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, jak leżycie na plecach i napniecie mięśnie brzucha to pojawia Wam się taki "stożek" na brzuchu? Bo mi tak i od początku myślałam, że to w ciąży normalne, ale ostatnio koleżanka coś napomknęła o rozejściu mięśni prostych w ciąży i po ciąży i się trochę przestraszyłam

KOLCZYKI

Ja, gdybym miała mieć córkę, raczej nie zdecydowałabym się na przebicie jej uszu poniżej roku. Może tak koło 2 r.ż. wzwyż. Ja sama miałam przebite uszy jak byłam niemowlakiem i nigdy nie miałam z tym problemu, nawet się cieszyłam, że nie musiałam sama o tym decydować, podczas gdy mojej kuzynce ciocia nie przebiła uszu i ta, mimo że chciała mieć kolczyki dużo wcześniej, to zdecydowała się na przebicie dopiero w okolicach szkoły średniej. I tak jej się spodobało, że teraz nosi tunele
Stozek robi mi się jak wstaje z pozycji na plecach. Dlatego zawsze przy wstawaniu czy siadaniu staram się zawsze najpierw przekręcic na bok.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 11:03   #4242
Ineso
Matka Smoka

kejka - to co opisujesz to jest właśnie rozejście
Stary 2016-03-25, 11:03   #4243
Polinezyjka
Zakorzenienie

No w końcu jakiś dzień z energią!
Wczorajszy cały przespałam!!
Teraz jakoś się czuję wypije herbatkę i lecę sprzątać póki ta energia sie utrzymuje!

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
SEN
Śniło mi się, że urodziłam, wyszłam ze szpitala na 2 dzień i pojechałam z mężem do galerii. Z Mikołajem!! Spotkaliśmy znajomych i koleżanka zaproponowała, że się zaopiekuje, a my mamy sobie na spokojnie kupić co nam potrzeba. I co zrobiłam? Oddałam jej wózek z Mikołajem!! Następnie spotkałam tam swoją rodzinkę i tak sobie gadamy, ja mówię, że urodziłam...a na to moja ciotka, jak to, przecież masz brzuch i faktycznie miałam taki jak teraz. Wpadłam w panikę, zaczęłam dzwonić do koleżanki a ona nie odbierała...Obudziłam się zlana potem, a 2 minuty później mąż mi powiedział, że mama jest w szpitalu...
O kurcze męczący sen !

Ja z mamą do kosmetyczki poszłam pistoletem przebiła, nie pamiętam bólu. Tylko potem to ropienie.
21 tc córeczka
Stary 2016-03-25, 11:09   #4244
Anastazja_91
Raczkowanie

Cytat:
U mnie się robi taki "namiot" jak się zapomnę i wstaję z wanny nie tak jak trzeba, ale się nie przejmuję za bardzo, bo gdyby było rozejście to wyglądałoby to trochę inaczej jednak.
U mnie też dokładnie coś takiego. Też się nie będę przejmować, bo i tak na to wpływu nie mam, a może faktycznie po porodzie wszystko wróci do normy.

Cytat:
KOLCZYKI
Ja jestem zdecydowanie na nie, bo uważam to za bezsensowne posunięcie u takiego dziecka. Mało tego, jako 7 latka miałam przebite uszy i nie kojarzy mi się to wcale dobrze, zwłaszcza jak babcia wyjmowała kolczyki lecznicze, żeby założyć złote. Wyjęła i już nie nałożyła jak dziś to pamiętam...cała klatka mnie pewnie słyszała po latach zrobiłam sobie sama..tzn poszłam do kosmetyczki oczywiście, bo ja z tych co się za DIY nie biorą Mamy koleżanka z pracy przebiła uszy swojej córce, bo ją wszyscy pytali jak chłopiec ma na imię ....głupota ludzka nie zna granic...
Ja, gdy miałam jakieś 11-12 lat to zamarzyłam sobie drugiego kolczyka w uchu. Zapytałam rodziców, czy mogę iść do salonu, żeby kosmetyczka mi zrobiła drugą dziurkę. Rodzice się nie zgodzili, więc ja sobie tak logicznie wymyśliłam, że rodzice nie wyrazili zgody, żeby iść do salonu, ale nie powiedzieli wprost, że ja sobie tej dziurki zrobić nie mogę. Tak więc z tego co pamiętam, wyparzyłam igłę, przemyłam ucho i igłę niezawodnym amolem i sama dziurkę przekłułam. Na szczęście moje "cierpienie" nie poszło na marne i rodzice pozwolili kolczyk zostawić. Teraz mam 4 w lewym uchu i od kilku lat już mnie nie ciągnie, żeby tę ilość powiększać
Stary 2016-03-25, 11:19   #4245
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
kejka - to co opisujesz to jest właśnie rozejście
pewnie sobie wyobraziłaś wielki namiot, a mnie się pod skóra podnosi i broń boże nie mam stożka ani nic takiego, tylko lekko nierówny brzuch...może na 3-4 mm się podnosi na samym środku Pytałam o to gina i to nie jest rozejście. Wszystko zależy od tego co kto nazywa namiotem

Mikołaj <3
Stary 2016-03-25, 11:30   #4246
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
pewnie sobie wyobraziłaś wielki namiot, a mnie się pod skóra podnosi i broń boże nie mam stożka ani nic takiego, tylko lekko nierówny brzuch...może na 3-4 mm się podnosi na samym środku Pytałam o to gina i to nie jest rozejście. Wszystko zależy od tego co kto nazywa namiotem
3-4 mm? i Ty to jesteś w stanie zauważyć?
Stary 2016-03-25, 11:38   #4247
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
3-4 mm? i Ty to jesteś w stanie zauważyć?
No jasne, że tak. Brzuch wtedy nie jest taki okrąglutki jak normalnie. Każdą "deformację" na brzuchu zauważam, bo mam skórę bardzo napięta W miejscu w którym idzie mi linea nigra leciutko się skóra podnosi Także nie straszcie się tu nawzajem, bo dla jednej stożek albo namiot to zupełnie inny widok, niż dla drugiej
Mi się robi "namiot" wg mnie, a rozejścia nie mam

Mikołaj <3
Stary 2016-03-25, 11:57   #4248
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Rzucam kontrowersyjny temat dla mamuś dziewczynek

Co myślicie i czy będziecie przebijac uszy przed 1rż?

(dodam, że ja jestem na nie, Paulina na chrzest dostała kolczyki od chrzestnego- teściowa oczywiście zachwalała jak to takie dzieci ładnie w kolczykach wyglądają sratatata. Ja uznaję zasadę, że jeśli będzie chciała przebic uszy to sama przyjdzie i powie, więc póki co kolczyki leżą i czekają na odpowiedni moment)
Ja miałam przebite jako roczne dziecko. Nosiłam do trzeciej klasy podstawówki, kiedy zaczęłam je ściągać na wf (dużo wtedy ćwiczyłam i przestałam nosić).
Potem w liceum miałam loty, że bym chciała wrócić, więc przebiłam jeszcze raz, ale mi okrutnie ropiały. Nie nosiłam i nie noszę.
Przebiłam więc pępek (prezent od mamy na któreśtam urodziny :P, ale ze dwa lata temu kolczyk wypadł. A że tam też ropiało, to zanim wróciłam do domu, to już nie mogłam włożyć (śrubka się poluzowała i "wypłynął" kolczyk).
Byłabym więc okrutną hipokrytką, robiąc to córce, a sama nie nosząc z estetyką tego - każdy ma swoje zdanie. Mi to ni grzeje, ni ziębi.

Kejka: Boski podpis Dopiero na kompie go widzę

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
witam z rana i znowu żadna nie urodziła. Ja też nie, na całe szczęście, chłop ma jelitówkę, więc by mnie nawet nie mógł zawieźć do szpitala. Ja się czuję ok, może mnie nie dopadnie
Kolczyki - ja jestem na nie. Sama miałam przebijane uszy jakoś w okolicy pójścia do podstawówki/komunii i tak jest ok, po co młodszemu dziecku kolczyki? Kolczyki bardzo lubię, mam 3 dziurki w lewym uchu, w prawym 1.
tabaska a ty tego syna nie bądź taka pewna, mój chłop ma dwa kolczyki
Lin to dobrze, że już znasz termin. Może przyspieszą u ciebie tak jak u gosiaczka? jej cc zrobili jednak w dzień przyjęcia. Symuluj skurcze czy coś
kejka masakra z tą twoją teściową, ale jak o niej pisałaś to już od dawna mi się wydawało, że ona ma coś nie tak z głową. Mam nadzieję, że cała ta sytuacja jakoś się rozwiąże... jeszcze w takim momencie takie rzeczy
Podpisuję się rękami i nogami. Swoimi i Maluszkowymi

Miałam dziś jechać na miasto, ale nie chce mi się :P:
Rano upiekłam już ciasto, potem sprzątanie - wszystko z przerwami, bo słabnę co chwila. Poza tym, nie wiem jak stąd jeżdżą autobusy
Szczeniak nie odstępuje mnie na krok
Więc stwierdziłam, że zostanę w mieszkaniu, zrobię Tacie tłumaczenie docierania tarcz hamulcowych, a pierdoły załątwię po świętach (w tym Urząd Skarbowy )

Ja tam przyśpiewki nie przeczytałam w obawie, że będę później powtarzać cały dzień :P:
Stary 2016-03-25, 12:13   #4249
Iwoncia81
Zakorzenienie

Mnie sie stożek robi jak mam skurcze.
A na plecach leżeć nie moge bo bym sie udusiła.
Brzuch to mi z ponad 5kg waży chyba jak nie więcej
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 12:35   #4250
Polinezyjka
Zakorzenienie

Przypomniało mi się:
najlepsza parodia jaką w życiu widziałam
https://www.youtube.com/watch?v=uwfdFCP3KYM
(tematyka HP to dla tych co lubią ) mogłyście widzieć bo to stare, ale nooo genialne !
21 tc córeczka
Stary 2016-03-25, 12:56   #4251
patulinka94
Zadomowienie

Co tu taka cisza?
Dziewczyny kończcie ten wątek bo ja chcę rodzić dopiero w kolejnym :P
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 12:58   #4252
Avlis
Raczkowanie

kolczyki
Póki co nie planuję przebijać uszu córce. Bałabym się, że wyrwie sobie kolczyki lub zahaczy nimi o ubranie, zabawki. Zastanowię się, gdy sama zacznie zgłaszać potrzebę takiej biżuterii (szkoła). Miałam przebijane uszy przed komunią i to był dobry czas, bo rozumiałam, co się dzieje. Nie gorszą mnie niemowlaki z kolczykami, ale póki co nie czuję potrzeby.

Ineso
Ty masz termin po mnie, ale córkę przenosiłam 10 dni, więc jest szansa na spotkanie w szpitalu. Ale byłoby zabawnie
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:08   #4253
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Patulinka tez sie zastanawiam dlaczego tu taka cisza .... dziewczyny pewnie gotuja, prasuja, sprzataja...ale na pewno nie rodza

Mikołaj <3
Stary 2016-03-25, 13:13   #4254
velika
Winter is coming

ja byłam na chwilę na mieście pooglądać firanki, ale wszystkie brzydkie ;]
dostałam pierwszą wypłatę z l4 i już 130 zł jestem w plecy... dobrze, że pracowałam tak długo. Już się boję pierwszego macierzyńskiego kurde przyzwyczaiłam się do dobrego wynagrodzenia i teraz mi ciężko będzie

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:13   #4255
patryska0804
Zadomowienie

Iwoncia ale jak masz cc to nie ma się czego bać
Lucy mój też wariowal jak jeździliśmy samochodem ale teraz cisza. .
Kopycio a jakiego masz psiaka?
Asia na liczyłam dzisiaj 4.. ale za to w nocy mi szaleje. .
Patulinka no no jaka decyzja
Czkawka
Mój też często ma.
Kejka ale Ty masz akcje z ta teściowa. .
Linaewen super ze termin umówiony

Sen
Dostałam dzisiaj w gębę od męża i to nie z placka a z pięści! 2 razy! Kurde coś mu się śniło ze się bił jak 3 raz leciała reka w moim kierunku to się akurat obudziłam i odsunelam

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:15   #4256
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Lepiej z nią idź do weterynarza żeby gorzej nie było.
Miałam psa kiedyś i ona była tak głupiutka za moim mężem że jak przychodził z pracy to skakała z radości i któregoś dnia źle skoczyła i złamała tylną nogę. Operacja, jakieś metalowe coś musieli jej w nodze założyć i do gipsu. Miała dwie takie operacje. Koszmar to był...

Wiesz co może płytkami już robi sie wcześniej ale preparaty które sie tam w te testy wkrapla są nowsze i jakoś szybciej reagują. Bez przyczyny by nie mówił że nowość Zresztą, ważne że negatywny

Poli Ty to dobra jesteś

Dziękuje

No właśnie zaczynam wierzyc że przez to słodkie tak z wagą poleciało a miałam faze ostatni miesiąc na czekolady jak nigdy w życiu musze przyhamować zdecydowanie

O, w poniedziałek zacznie sie lanie wody z góry i z dołu ale tylko dla tych co chcą

No to witaj w klubie
Najgorzej rodzić główkę, potem już leci - podobno

No to możemy sobie pogdybać obie bo identycznie będe mieć. Mnie sie wydawało że badania przed cc można zrobić w jeden dzień a na drugi ciąć, a tu co? Ile mnie będą kurna przygotowywac 3 dni? I ja mam na 7:30 już na IP sie pokazać... jeszcze po urodzeniu kolejne 3 doby o ile wszystko będzie dobrze.
Jeszcze bym zrozumiała, gdyby to miało być na czczo, dlatego tak rano, ale nie....

Vel, chyba zacznę od 1 kwietnia wyganiać małą, niech się samo zacznie wcześniej
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:15   #4257
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej zostac nie ma co. Magnez w żyłde to nie tabletka. który masz tc?
Stary 2016-03-25, 13:21   #4258
madziara889
Zakorzenienie

Padam. Bylam na ktg, nie dość, ze czekałam dwie godz, bo było tyle osób, to jeszcze musiałam mieć robione dwa razy, bo za pierwszym pid koniec puls u Ewki skakał od 120 do 280 Pierwsze robili mi 20 min, drugie prawie godzinę, na innym sprzęcie, nowiutkim, którego dopiero uczą się obsługi.
Na 10 babek, 3 odesłali na porodówkę.

Kolczyki
Kiedyś myślałam, że przekłuje przed roczkiem ale teraz stwierdzam, że wolę później. Siostrzenica miała przekłuwane w wieku 4 lat ale sama chciała, sama wybrała kolczyki i mimo, że się popłakała to wszystkim później się chwaliła, że już jest duża, bo ma kolczyki.

Lin, Ty jesteś zakochana w Tygrysku to patrz co my mamy uploadfromtaptalk1458908459065.jpg
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:27   #4259
ania_mala
Zadomowienie

Cytat:
Patulinka tez sie zastanawiam dlaczego tu taka cisza .... dziewczyny pewnie gotuja, prasuja, sprzataja...ale na pewno nie rodza
Otóż to! Ja nie gotuję, ale reszta ciężko mi wychodzi, bo sił brak. Chyba sobie odpuszczę, tym bardziej,że na święta jedziemy na gotowe

KOLCZYKI
Pozwolę młodej, kiedy będzie starsza i bardziej świadoma.

KEJKA współczuję sytuacji z teściową Ale pamiętaj,że dobro maluszka jest teraz najważniejsze
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:34   #4260
kropcia007
Wtajemniczenie

Lin ja tez mam być dzien wcześniej na 8 na ginekologii i Niechwiej na jaki ch...

Kolczyki
Nawet o tym nie myślałam ale uważam jak Agata ze jak mała bedzie juz kumata to sama zadecyduje i bedzie miała frajdę

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości