|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Ineso, u mnie też zaczyna się nad pępkiem i wydaje mi się, że jest mały, ale na pewno zauważalny. Staram się podnosić z łóżka "bokiem" i ogólnie nie angażować tych mięśni, ale nie zawsze się udaje
Przed ciążą miałam raczej dość mocne mięśnie brzucha, brzuch nie urósł do monstrualnych rozmiarów, a wręcz wg gin jest dość mały jak na ten tydzień (35+0, ok 86 cm w najszerszym miejscu). Jak obejrzałam kilka zdjęć jak takie rozejście wygląda to trochę się przeraziłam. |
|
|
|
#4232 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 1. mi ropiały okrutnie - no przebiję takiej malocie i będą jej robieć to prze cudownie. Tak wiem - są te antyalergiczne i ze złota, ale mi i tak przy nich ropiały. Dopiero po jakimś czasie uszy się przyzwyczaiły. Po 2. przebijane miałam przed komunią - to było jak jakieś świeto, nie mogłam się doczekać, byłam z mamą wybierać kolczyki, po prostu szalałam z radości, troszkę się bałam, ale było to niesamowite doświadczenie. Od babć dostałam złote kolczyki na komunie ! Były piękne takie malutkie kółeczka I tak chcę zrobić córce - pójdzie do podstawówki to zaczniemy ten temat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobry mężu ![]() Cytat:
też ładnie Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#4233 |
|
Rozeznanie
|
Co rano odpalam wątek i szybko patrzę czy któraś sie rozpakowała
a tu taka cisza... Myśle, ze jak sie posypiemy to jedna za druga od kwietnia ![]() Kalpana--- sernik urośnie zabieram sie za mój właśnie ![]() Synio mi sie dziś tak wybija wszystkim co sie da, chyba juz chce wyjsć ![]() Kolczyki u dziewczynek--- mi sie podoba, słodko to wyglada taka mała dama ale co bym zrobiła to nie wiem, jak urodzę kiedyś dziewczynkę to będę myślec ![]() Poli--- niezłe sny ![]() ![]() Kejka--- współczuje sytuacji rodzinnej... Na pewno ma to duży wpływ na Twoje samopoczucie, postaraj sie zdystansować ![]() Kopycio--- moze tylko źle piesio nadepnął, moze przejdzie mu samo... Biedna łapka RoseLady i Linaewen---- fajnie, ze sie odezwałyście ![]() ![]()
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po ciąży poproś lekarza w szpitalu by sprawdził czy masz rozejście, jak nie sprawdzi to leżąc próbuj tak lekko się unieść jak do brzuszka, wlóż palce między mięśnie - (tylko tak powiedzmy po 3 dniach, najlepiej nawet po tygodniu jak już sama to sprawdzasz) i jeśli się zeszły to elegancko, nie wsadzisz między mięśnie palucha, jak nie to trzeba ćwiczyć skośne brzuszki itp. Dużo jest stron z ćwiczeniami na ten temat
|
|
|
#4235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że po porodzie wszystko wróci do normy bez większych problemów
|
|
|
|
|
#4236 |
|
Matka Smoka
|
Anastazja, nie oglądaj zdjeć - też tak miałam trzy msc temu i przerażona byłam
Trochę mnie fizjoterapeutka uspokoiła. Ciężko stwierdzić czemu to się komuś robi - bo mocne mięśnie często oznacza mało elastyczne, więc wtedy się rozchodzi, jak słabe mięśnie to też źle - bo szybciej się rozchodzi. Ja bym siebie przed ciążą umiejscowiła gdzieś pośrodku i też mi się zrobiło. W dodatku ja takie dobre nawyki z wstawaniem miałam już przed ciążą (aczkolwiek zgadzam się z Tobą, że nie zawsze się da/pamięta i mam grzeszki na sumieniu, również teraz jak uważam). Fizjoterapeutka powiedziała, że jak się uważa w miarę w ciąży, ćwiczy mięśnie dna miednicy to w większości przypadków to wraca do normy. Jak nie to trzeba się skonsultować z fizjoterapeutą i on wytłumaczy jak ćwiczyć efektywniej. U mnie stan tych mięśni po porodzie ocenia też położna środowiskowa.
|
|
|
|
#4237 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
no nic już nie zrobię. Żałuję tylko, że od początku tego nie wiedziałam, bo bym na pewno bardziej uważała na te mięśnie. Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Nawet gdyby coś, to tak jak piszecie, da się to pewnie potem wyćwiczyć
|
|
|
|
#4238 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A niedobrze z nerwów na pewno...podświadomość działa... Cytat:
Ale z tą aferą i histerią...hehe...Cytat:
Cytat:
KOLCZYKI Ja jestem zdecydowanie na nie, bo uważam to za bezsensowne posunięcie u takiego dziecka. Mało tego, jako 7 latka miałam przebite uszy i nie kojarzy mi się to wcale dobrze, zwłaszcza jak babcia wyjmowała kolczyki lecznicze, żeby założyć złote. Wyjęła i już nie nałożyła ![]() jak dziś to pamiętam...cała klatka mnie pewnie słyszała po latach zrobiłam sobie sama..tzn poszłam do kosmetyczki oczywiście, bo ja z tych co się za DIY nie biorą SEN Śniło mi się, że urodziłam, wyszłam ze szpitala na 2 dzień i pojechałam z mężem do galerii. Z Mikołajem!! Spotkaliśmy znajomych i koleżanka zaproponowała, że się zaopiekuje, a my mamy sobie na spokojnie kupić co nam potrzeba. I co zrobiłam? Oddałam jej wózek z Mikołajem!! Następnie spotkałam tam swoją rodzinkę i tak sobie gadamy, ja mówię, że urodziłam...a na to moja ciotka, jak to, przecież masz brzuch i faktycznie miałam taki jak teraz. Wpadłam w panikę, zaczęłam dzwonić do koleżanki a ona nie odbierała...Obudziłam się zlana potem, a 2 minuty później mąż mi powiedział, że mama jest w szpitalu...
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez tak jest, dlatego ja mam zgłosić się dopiero na 13. Ale musze zapytać o skierowanie ![]() KOLCZYKI Mnie póki co to nie dotyczy, ale na pewno bym się nie spieszyła. Z reszta nie podobają mi się malutkie dziewczynki z kolczykami. Poczekałabym do 3 lat ![]() Linaewen 14 kwietnia to super data
Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-03-25 o 10:57 |
|
|
|
|
#4240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4242 |
|
Matka Smoka
|
kejka - to co opisujesz to jest właśnie rozejście
|
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
No w końcu jakiś dzień z energią!
Wczorajszy cały przespałam!! Teraz jakoś się czuję wypije herbatkę i lecę sprzątać póki ta energia sie utrzymuje! ![]() Cytat:
męczący sen ! Ja z mamą do kosmetyczki poszłam pistoletem przebiła, nie pamiętam bólu. Tylko potem to ropienie.
|
|
|
#4244 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4245 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4246 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4247 |
|
Wtajemniczenie
|
No jasne, że tak. Brzuch wtedy nie jest taki okrąglutki jak normalnie. Każdą "deformację" na brzuchu zauważam, bo mam skórę bardzo napięta
W miejscu w którym idzie mi linea nigra leciutko się skóra podnosi![]() ![]() Mi się robi "namiot" wg mnie, a rozejścia nie mam
|
#4248 | ||
|
Mama Land
|
Cytat:
Potem w liceum miałam loty, że bym chciała wrócić, więc przebiłam jeszcze raz, ale mi okrutnie ropiały. Nie nosiłam i nie noszę. Przebiłam więc pępek (prezent od mamy na któreśtam urodziny :P , ale ze dwa lata temu kolczyk wypadł. A że tam też ropiało, to zanim wróciłam do domu, to już nie mogłam włożyć (śrubka się poluzowała i "wypłynął" kolczyk).Byłabym więc okrutną hipokrytką, robiąc to córce, a sama nie nosząc z estetyką tego - każdy ma swoje zdanie. Mi to ni grzeje, ni ziębi.Kejka: Boski podpis Cytat:
![]() Miałam dziś jechać na miasto, ale nie chce mi się :P: Rano upiekłam już ciasto, potem sprzątanie - wszystko z przerwami, bo słabnę co chwila. Poza tym, nie wiem jak stąd jeżdżą autobusy ![]() Szczeniak nie odstępuje mnie na krok Więc stwierdziłam, że zostanę w mieszkaniu, zrobię Tacie tłumaczenie docierania tarcz hamulcowych, a pierdoły załątwię po świętach (w tym Urząd Skarbowy )Ja tam przyśpiewki nie przeczytałam w obawie, że będę później powtarzać cały dzień :P:
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie sie stożek robi jak mam skurcze.
A na plecach leżeć nie moge bo bym sie udusiła. Brzuch to mi z ponad 5kg waży chyba jak nie więcej
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się:
najlepsza parodia jaką w życiu widziałam https://www.youtube.com/watch?v=uwfdFCP3KYM (tematyka HP to dla tych co lubią ) mogłyście widzieć bo to stare, ale nooo genialne !
|
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
Co tu taka cisza?
Dziewczyny kończcie ten wątek bo ja chcę rodzić dopiero w kolejnym :P
|
|
|
|
#4252 |
|
Raczkowanie
|
kolczyki
Póki co nie planuję przebijać uszu córce. Bałabym się, że wyrwie sobie kolczyki lub zahaczy nimi o ubranie, zabawki. Zastanowię się, gdy sama zacznie zgłaszać potrzebę takiej biżuterii (szkoła). Miałam przebijane uszy przed komunią i to był dobry czas, bo rozumiałam, co się dzieje. Nie gorszą mnie niemowlaki z kolczykami, ale póki co nie czuję potrzeby. Ineso Ty masz termin po mnie, ale córkę przenosiłam 10 dni, więc jest szansa na spotkanie w szpitalu. Ale byłoby zabawnie
|
|
|
|
#4253 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Patulinka tez sie zastanawiam dlaczego tu taka cisza ....
dziewczyny pewnie gotuja, prasuja, sprzataja...ale na pewno nie rodza
|
#4254 |
|
Winter is coming
|
ja byłam na chwilę na mieście pooglądać firanki, ale wszystkie brzydkie ;]
dostałam pierwszą wypłatę z l4 i już 130 zł jestem w plecy... dobrze, że pracowałam tak długo. Już się boję pierwszego macierzyńskiego kurde przyzwyczaiłam się do dobrego wynagrodzenia i teraz mi ciężko będzie
|
#4255 |
|
Zadomowienie
|
Iwoncia ale jak masz cc to nie ma się czego bać
![]() Lucy mój też wariowal jak jeździliśmy samochodem ale teraz cisza. . Kopycio a jakiego masz psiaka? Asia na liczyłam dzisiaj 4.. ale za to w nocy mi szaleje. . Patulinka no no jaka decyzja ![]() Czkawka Mój też często ma. Kejka ale Ty masz akcje z ta teściowa. . Linaewen super ze termin umówiony Sen Dostałam dzisiaj w gębę od męża i to nie z placka a z pięści! 2 razy! Kurde coś mu się śniło ze się bił jak 3 raz leciała reka w moim kierunku to się akurat obudziłam i odsunelam
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vel, chyba zacznę od 1 kwietnia wyganiać małą, niech się samo zacznie wcześniej
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej zostac nie ma co. Magnez w żyłde to nie tabletka. który masz tc?
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Padam. Bylam na ktg, nie dość, ze czekałam dwie godz, bo było tyle osób, to jeszcze musiałam mieć robione dwa razy, bo za pierwszym pid koniec puls u Ewki skakał od 120 do 280
Na 10 babek, 3 odesłali na porodówkę. Kolczyki Kiedyś myślałam, że przekłuje przed roczkiem ale teraz stwierdzam, że wolę później. Siostrzenica miała przekłuwane w wieku 4 lat ale sama chciała, sama wybrała kolczyki i mimo, że się popłakała to wszystkim później się chwaliła, że już jest duża, bo ma kolczyki. Lin, Ty jesteś zakochana w Tygrysku to patrz co my mamy uploadfromtaptalk1458908459065.jpg |
|
|
|
#4259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() KOLCZYKI Pozwolę młodej, kiedy będzie starsza i bardziej świadoma. KEJKA współczuję sytuacji z teściową Ale pamiętaj,że dobro maluszka jest teraz najważniejsze
|
|
|
|
|
#4260 |
|
Wtajemniczenie
|
Lin ja tez mam być dzien wcześniej na 8 na ginekologii i Niechwiej na jaki ch...
Kolczyki Nawet o tym nie myślałam ale uważam jak Agata ze jak mała bedzie juz kumata to sama zadecyduje i bedzie miała frajdę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

a tu taka cisza... Myśle, ze jak sie posypiemy to jedna za druga od kwietnia 
zabieram sie za mój właśnie 

tez myslalam ze to normalne. Robi mi sie tak jak chce wstac i napina sie brzuch. To zle? Nie strasz!
Trochę mnie fizjoterapeutka uspokoiła. Ciężko stwierdzić czemu to się komuś robi - bo mocne mięśnie często oznacza mało elastyczne, więc wtedy się rozchodzi, jak słabe mięśnie to też źle - bo szybciej się rozchodzi. Ja bym siebie przed ciążą umiejscowiła gdzieś pośrodku i też mi się zrobiło. W dodatku ja takie dobre nawyki z wstawaniem miałam już przed ciążą (aczkolwiek zgadzam się z Tobą, że nie zawsze się da/pamięta i mam grzeszki na sumieniu, również teraz jak uważam). Fizjoterapeutka powiedziała, że jak się uważa w miarę w ciąży, ćwiczy mięśnie dna miednicy to w większości przypadków to wraca do normy. Jak nie to trzeba się skonsultować z fizjoterapeutą i on wytłumaczy jak ćwiczyć efektywniej. U mnie stan tych mięśni po porodzie ocenia też położna środowiskowa.

Na przykład do 12, byłoby perfekcyjnie... Mam alergię na szpitale...
Wczoraj najpierw zrobiłam TŻtowi aferę o ustawienie suszarki na pranie a potem wpadłam w półgodzinną histerię, że się boję...

)