|
|
#481 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Wieczny bałagan w domu - cz.2
Cytat:
U mnie dokładnie tę samą funkcję ma mój 2-letni spaniel... Babkę z zakalcem dałam TŻtowi do pracy aby nakarmił kolegów, bo mimo zakalca była bardzo smaczna i zeżarliśmy sami jedną trzecią wczoraj Uznałam, że nie ma się co opychać i trzeba się jej pozbyć z domu, bo jak tu z nią zostanę sam na sam, to zeżrę Psy mi linieją. Futro wszędzie fruwa. Znów dziś odkurzałam, chyba będę codziennie lecieć z odkurzaczem po mieszkaniu, przynajmniej pobieżnie, bo inaczej jest katastrofa na podłodze i kłęby sierści w kątach. ![]() I wyjęłam schab z zamrażarki do pieczenia, ciekawe ile się będzie rozmrażał... I mam dziś upiec ciasto, którego jeszcze nigdy nie robiłam. Ciekawe czy wyjdzie
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2016-03-25 o 09:55 |
|
|
|
|
#482 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#483 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No fakt, taki samobieżny, bardzo ekologiczny odkurzacz.
Ja też taki mam. Bardzo skuteczny w sprzątaniu wszelkich odpadków pochodzenia organicznego.
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Leci trzecie pranie....
W pokoju, który odgruzowywaliśmy zostały tylko puste pudła, zapasowe panele i dwa krzesła, które mąż właśnie rozkręca z rzeczy do wyniesienia. Zostanie tylko kanapa na razie (docelowo do wyrzucenia) i meble balkonowe, które czekają na lepszą porę roku. Jestem zadowolona z rezultatów. Teraz musze ogarnąć syf który powstał w salonie
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera. i po co ja tu włażę?
upiekłąm babkę jogurtową i mi zawsze w jogurtowych zakalec wychodził a ta wyglada nawet dobrze. Ale boję się rozkroić i sprawdzić. To teraz boję sie jeszcze bardziej. ![]() I co teraz?
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Więęęęęc. Jutro wyjeżdżam, a w niedzielę przyjeżdżają właściciele mieszkania. Wniosek - wszystko musi być na błysk...
Na razie byłam w Rossmanie, gdzie kupiłam odświeżacze powietrza (i przy okazji parę innych bardzo potrzebnych rzeczy - w tym dwudziesty trzeci żel pod prysznic do kolekcji, najgorsze jest to, że ja je zużywam, ale jakoś tak kolekcja stale się powiększa... ) i zaraz, już niedługo zabieram się za robotę.A piszę tu, żeby oddalić tę okropną chwilę... A u mojej mamy w domu zawsze tak pięknie pachnie czystością. |
|
|
|
#487 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#488 |
|
Konto usunięte
|
U mnie 2 zakalcowate babki. Czy to może być wina nowego robota kuchennego? Wcześniej nie miałam z tym problemu (no, chyba że biszkopt).
|
|
|
|
#489 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sporo pieke i w 95% wypadkow wina lezy w skladniku, ktory byl ten sam w obu ciastach. Albo maka jak mowi gosiaczek, albo cos innego z tej samej partii?
|
|
|
|
#491 |
|
Konto usunięte
|
Tak, ale zawsze robię z takiej samej.
|
|
|
|
#492 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
|
|
|
#493 |
|
Biała Dama
|
Wow ja dziś ostatnią partię sprzątania odwaliłam, kolejno zmyłam plamy na wykładzinie, powiesiłam zasłonki, wyszorowałam łazienkę, poprasowałam wszystkie obrusy, wyczyściłam fronty szafek w kuchni.
Zrobiłam dwa prania czyli ogarnęłam wszystkie swoje brudne ciuchy. Poza tym upiekłam 3 placki: babkę, sernik i mazurek. Babka jest podejrzanie mała, a mazurek za bardzo się spiekł ale mam to gdzieś, i tak się zeżre. Jutro będę przekładać i robić sałatki No i ogłaszam że mam już święta |
|
|
|
#494 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja sprzątanie mam totalnie w lesie. Burdel na kółkach po prostu. Upiekłam sernik dzisiaj i orzechowiec. I ugotowałam warzywa na sałatkę. Nic mi się nie chce, mam takiego doła, że masakra.
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos nie halo, czy tak o, z niczego? Babaki nie rozkroiłam. Wolę zyć nadzieją, że w końcu mi ten rodzaj ciasta wyszedł. Polukruje jutro i bede się cieszyć. A moze zakalca własnie ze nie ma. Cały dzień gotowałam. Syf tragiczny w kuchni. Ale z drugiej strony, meble kuchenne umyłam jakies 3 tygodnie temu?, okna i firany umyte/poprane tydzień temu. Dziś uprałam obrusy, pościele pozmieniane . dziecko dziś zagoniąłm, pół dnia siedziała wsiedlisku szatana czyli garderobie, wszytko w kosteczke poskładane (pewnie do jutra rana Się odkurzy, kuchnię jutro ogarne jak skończę kończyć gotowanie i co mnie obchodzi? ![]() BTW, Co do zakalca. Moja babka twierdziła, że zakalec w cieście to sie robi, nie od tego, czy tamtego, tylko od złego charakteru. ![]() Tak ze tego, juz tak nie zwalajcie na mąkę czy inne. Wyszło szydło z worka.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2016-03-25 o 22:46 |
|
|
|
|
#496 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Mam powód do doła. Więc tak sobie chodzę i robię to co muszę, ale zupełnie mechanicznie, nie mam serca ani energii do czegokolwiek.
Ja jutro muszę posprzątać porządnie bo już naprawdę syf niedługo wynajdzie koło i stworzy nową cywilizację.
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
hej- moja prababcia i mama mówią,że jak się ma okres to nie wychodzą ciasta i włosy- farbowanie, kiedyś trwała itp.
|
|
|
|
#498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz może zwierzęta? Sprawiłabym sobie irobota ale boje sie ze sie zapcha od kociej sierści. Cytat:
Nieprawda
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-..._wysokieobcasy
Uśmiałam się trochę, bo wątpię że ci panowie co w domu robią nic nagle przy aplikacji zaczną, może jedynie ci co nie zdają sobie sprawy z tego ile jest prac domowych do zrobienia, że wydaje im się ze robią dużo a tak naprawdę nie...?
|
#500 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#502 |
|
Konto usunięte
|
A ja na święta będę mieć tylko sernik i babkę ze sklepu. Tak sobie myślałam, czy nie kupić jeszcze czegoś, ale mi się nie chce iść.
|
|
|
|
#503 |
|
BAN stały
|
a ja nawet mazurka upiekłem, pierwszy raz sam
![]() ![]() |
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo, tak jak mówisz, jak ktoś się nie garnie i nie ma potrzeby sprzątania w ogóle, to nie wydaje mi się żeby aplikacja coś tu pomogła. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Jak was czytam to zazdroszczę. Chciałabym umieć piec. Dotąd nie wyszło mi nigdy jeszcze nic, za co się zabrałam i się obraziłam na piekarnik. Trzymam go tylko na lasagne i mrożoną pizzę. |
|
|
|
|
#505 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Wcześnie pieczecie te babki. Nie czerstwieją Wam? Ja babkę na jutro będę piekła dziś późnym wieczorem, żeby była jak najświeższa świąteczne śniadanie.
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Plus, może to komuś uświadomić, że choć sądził, że robi dużo, to jednak niekoniecznie jest to prawda.
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyszło mi właśnie na myśl, żeby to wypróbować z ciekawości. |
|
|
|
|
#507 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie sprzątałam bo w sumie pojechaliśmy do rodziców, ale sama świadomość tego że zostawiłam burdel w domu...
|
|
|
|
#508 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas partner sprząta . Ja tego nienawidzę. Jest przed świętami w delegacji i muszę chatę ogarnąć - co mnie wkurza. Skutecznie psuje mi to humor. Niektórzy ludzie nie zdają sobie sprawy że prowadzenie domu jest zajęciem dość czasochłonnym i wymaga wykonania wielu czynności. Dla uświadomienia takiego delikwenta może taka aplikacja przyda się. Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2016-03-26 o 12:24 |
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja też zrobiłam mazurka, nawet 2 sztuki, tylko dekoracja mi pozostała do zrobienia
|
|
|
|
#510 |
|
Konto usunięte
|
Nigdy w życiu nie jadłam mazurka... Może zrobię na następne święta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

Ja też taki mam. Bardzo skuteczny w sprzątaniu wszelkich odpadków pochodzenia organicznego. 
) i zaraz, już niedługo zabieram się za robotę.