|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Hihi zawsze bliżej niż dalej
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie a wybieracie się maluchami na święta czy w domku zostaje cie ?
|
#3273 |
|
Mamusia Luty 2016
|
My jeszcze zostajemy. Na następne pojedziemy
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
Gdyby od tygodnia nie męczył się z tymi kupkami to złoty chłopak
Ja chciałam jechać, a Tz nie. Problem się rozwiązał, bo ojciec ma zapalenie oskrzeli, a brat temperaturę |
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanko mam. Jak długo po kąpieli zostawiacie czapeczkę na głowie?
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
Ja w ogóle nie zakladam
|
|
|
|
#3278 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Moja panna dzisiaj zaakceptowała wodę o temp.35.5 stopnia. Ciekawe czy następnym razem nie zmieni zdania i nie będzie się złościć.
|
|
|
#3280 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.dziewczyby ale masakra dzjs :-( :-( :-( :-( :-( drze sie jak opetana. Kasi my sie wybieramy 1 dnia do wujka ale on mieszka obok a 2 dnia niby mielismy do tz siostry ale slabo ja to widze ...
|
|
#3283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zakładam a czuprynę ma bujna ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Wspolczuje i trzymam kciuki za popraweSent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- U mnie ostatnie dni to hardcore. Mamy problem z pola i zaparciami. Koszmar powiem wam ze wszystkie problemy wieku niemowlęcego z którymi miałam styczność to nic w porównaniu z tym co jest teraz. Nir ma nic gorszego jak patrzę na własne dziecko ktore płacze purpurowe z bolu i tupie nogami bo nir moze kupy zrobic albo co gorsza nie chce bo boi sie ze bedzie bolało.. Na szczęście dzisiaj sie udało wreszcie po kilku dniach horroru.. Za tydzien idziemy do gastrologa bo tak sie dłużej juz nie da zycSent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Lilka na szczęście jest łaskawa. Spi ładnie w nocy. Czasem brzuszek pobili ale niebardzo. W dzien ma 1-2h aktywności przeplatane z drzemkami nawet do 3h. Juz jej sie uregulowały pory spania mniej wiecej. Jak nie spi to sobie leży i oglada swiat a po pol godz trzeba jej pomachać grzechotka czy cos bo sie zaczyna nudzić. Ogólnie jest super ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#3284 |
|
Zadomowienie
|
Ja to super ze Lilka grzeczna. Biedna Pola oby problem sie rozwiązał szybko.
Marcia widzę z kupami juz ok mówisz ze drze się mała może taki dzień mój też dziś don wieczora niespokojny był nie wiem czemu ale teraz słodko śpi jeszcze kąpiel go czeka tylko ja nic już w ctckach nie mam bo on je już coraz więcej i 2 cyce wyciąga a jak za mało zje to w ryk cwana bestia
|
#3285 |
|
Wtajemniczenie
|
My też na Delicolu jesteśmy
I powiedzcie ile dajecie?? Mi lekarka powiedziała 3x2.5lm i dzis kolka wróciła... Dałam Kubuli 10 kropel Espunisanu i pomogło. Słyszałam od znajomej że dawka poniżej 5ml mija się z celem Dawać więcej?? Można to dolać do mleka, pozbyłam się a z łyżeczki czy kubeczka tyle mu nie wleję bo się jeszcze zachłyśnie... My ten Delicol dostaliśmy głównie na ulewanie... U nas wszystko super Kubunia nie płacze, pięknie je i śpi Nudy, nie ma co pisać... Dziś piekliśmy muffiny i ciasta na święta. Jedziemy do Teściów i Rodziców ![]() Kochane Mamusie wszystkim życzymy wesołych i spokojnych świąt
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
Aninis super że mała oswaja się z wodą
ja oby Poli szybko przeszło ... Ciocia całuje Marta mam nadzieję że ekscesy kupowe za wami u nas dzisiaj była taka kupa że lezaczek do prania całe plecy w kace :P matka się dzisiaj zajechala z gotowaniem i sprzątaniem padam na pysk a tu jeszcze trzeba robaczka wykąpać jeść i spać mam nadzieję
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3288 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak napisałam, że to efekt po szczepionce bo u mnie przy pierwszej przy Małgosi było dokładnie to samo- nie chciałam nic sugerować- może to zwykły zbieg okoliczności. Duże ciemnozielone, błyszczące (?!) kupy o takim dziwnym zapachu. Też wtedy piłam mleko więc nie mogę jednoznacznie stwierdzić czy było tak po szczepionce czy jednak to mleko szkodziło i były zielone kupy. U mnie po mleku to aż w tych zieloonych kupach była krew...tak ją urządziłam więc teraz naprawdę nie przeżywam, że nie jem nabiału. Na końcówce ciąży codzień piłam ok 1 l więc myślę, że są jeszcze jakieś zapasy i nie zrobię sobie dużej krzywdy tą dietą.U nas teraz po tym espumisanie są wodniste, czasem jest tylko kilka tych grudek. Cytat:
Moje drogie- jedne problemy się skończą a inne się zaczną Teraz można zwalić na kłopoty brzuszkowe a potem będzie rozkmina czemu się budzi kilkanaście razy w nocy...Niedziela w domku, w poniedziałek może zaliczymy pierwszą wizytę u rodziców. Cytat:
U nas Mała robi 3-4 mega kupy dziennie więc nie mogę sobie wyobrazić coby było gdyby w niej to siedziało i nawarstwiało się przez kilka dni. Kciukam, żeby lekarz coś Poli pomógł Aninis- my też bez czapeczki po kąpieli. Ale wiesz...u mnie 25'C i tylko ja marzne przy tej temperaturze... ![]() Nie byłam na spacerze... Przespałam się. Zjedliśmy obiad. Potem Mały zaczął marudzić ale TŻ zaczął odkurzać i Niunio sie zrelaksował i odpłynął Potem znów walka z gazami, dicoflor na dobranoc i śpi....A ja idę dokończyć mój obiad, który od 3 godzin stygnie
|
|
|
#3289 |
|
Zadomowienie
|
My też nie zakładamy czapeczki po kapaniu ☺ Słuchajcie, jest progress. Artus dzis po raz pierwszy nie płakał po kąpieli w trakcie wycierania ręcznikiem i ubierania
W ogóle dziś cały dzień nad wyraz spokojny jest. Głównie spał, co do niego niepodobne, a w chwilach aktywności nie domagał się specjalnie uwagi Nie mieliśmy z TŻ nic specjalnego do roboty, bo chałupa ogarnięta, więc udało nam się obejrzeć film, odcinek Wikingów i 3 odcinki House of Cards ![]() Ja a gdybyś tak zapodala Poli czopka glicerynowego? Jest bezpieczny, nawet maluszkom można aplikowac. Marciar Oby te kupy to coś tylko przejściowego było!
|
#3290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Dobrze że chociaż Lilka taka grzeczna, to możesz więcej czasu Poli poświęcić. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
Mi lekarz kazał 5 kropli do każdego karmienia. I codziennie zwiększać o 1 kroplę... aż dojdziemy do 15 kropel. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
To mowisz badzia ze lepiej nie bedzie?
:-P U nas byla normalna kupa a teraz znow jasnozielona wodna.. Mama mowi zebym sie nie stresowala bo pije więc sie nie odwodni i zeby obserwowac. I ze nawet od mojego stresu to byc. Oby nie jakis wirus :-\ darla sie so tej pory narazie spi. Oby pare h pospala. Brzuch na pewno jej nie boli bo jakk wlaczam suszarke to spokoj... Ech
|
#3292 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale to za zimno jej w takiej temperaturze? Ojej ja nigdy nie mam więcej ![]() moja synowa wybredna Cytat:
Ojej co się z nią dzieje wykończyć mamę Cytat:
Ola a podejrzewa sz od czego tak Pola może mieć ? biedna Cytat:
ile Delicolu? ??? Dziękujemy wzajemnie ![]() Cytat:
to się popisał a z kupa a taki ładny leżaczek miała
|
|
#3293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dalam cyca, ale to ewidentnie te gqzy go męczą i co chwilę widzę jak walczy i poplakuje
|
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Miekki..
Ola biedna Pola :-( ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- A plecy to mnie tak juz bola ze nie dalam rady nalac wody z czajnika do kubka :-(
|
#3296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż zawiedziony bo chciał nagrać te darcia.. a tu taki postęp dzisiaj hahaha Ale ciekawe czy to tylko tak dzisiaj czy w końcu polubi się z wodą ? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jak nie widzi). Ale w srode najblizsa idziemy wreszcie do gastrologa (czekalam na termin ponad miesiac mimo ze prywatnie..) wiec mam nadzieje ze nam pomoze. Badania usg brucha, krew mocz etc wszystko robila i ma w normie..---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- W ogole Lilka z reguly prawie nie placze. Placze jeszzcze mniej niz Pola a Pola byla mega spokojna I dzisiaj, Pola sie wywrocila na Lilke niechcący i uderzyła ją w główke i rączke. Boziu jaki ryk! Wyła chyba z 3 minuty tak przerazliwym piskiem ze sie mocno przerazilam.. Pola tez sie mocno przestraszyla ze zrobila jej krzywde. Ale na szczescie nic nikomu sie nie stalo ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Dziewczyny spią już dłuższą chwile a ja padam na pysk z tych nerwow z ostatnich dwoch dni. Opadl mi stres i jestem wykonczona. Zamiast isc spac siedze na necie brawo
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Rozeznanie
|
Ech zaraz się okaże że pól watku na diecie bezmlecznej jedzie. Ja przeżyłam załamanie jak weszłam do sklepu i co bym do ręki nie wzięła to ma cholerne białko w składzie
Marcia te kupy mogą być po szczepieniu. Dopoki nie ma sluzu i krwi to bym sir nie martwiła, podajesz Małej jakiś probiotyk? U małej dzisiaj 2 kupy- żółte i wodniste :| i stęka okropnie, a jak się napnie po jedzeniu to ulewa okropnie. I takie cuda tylko w dzień, jak je w nocy to tak nie ma :/ Ja mam w nosie takie święta, w domu burdel na kółkach, ciasto miałam piec i stwierdziłam ze jutro. Tyle co wstawiłam chleb do wyrośnięcia. Nie mam ochoty nigdzie iść ale obiecałam babci i teściowej że na obiady się zjawię... Chyba że Młody rozłoży się na dobre bo coś mi zagorączkował dzisiaj i kurował się po południu w łóżku ![]() Niech żyje Wielkanoc i całe to żarcie na które mogę co najwyżej popatrzeć |
|
|
|
#3299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola trzymaj sie.. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
|
#3300 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
To może zacznij podawać, na kupy na pewno pomoże
My na takie wodniste dajemy Dicoflor, bo jak Figa pisala Biogaia zawiera białko krowie i Zuza wyła po tym jak upiór.Zresztą nasz pediatra stwierdził że po cc obowiązkowo powinno sie probiotyk dawać żeby jelitka zasiedlić. Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-03-25 o 22:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

a jak Janek ?

i trzymam kciuki za poprawe
wszystkim życzymy wesołych i spokojnych świąt
Ślub 

więc teraz naprawdę nie przeżywam, że nie jem nabiału. Na końcówce ciąży codzień piłam ok 1 l więc myślę, że są jeszcze jakieś zapasy i nie zrobię sobie dużej krzywdy tą dietą.