Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-25, 18:59   #931
Aniol1985
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
wiem wiem..też czytałam

dzięki.. uwielbiam tą moją córcie do szaleństwa już teraz..powiem Wam

Anioł - jak Twój pasztet??
A dzięki wyszedł smaczny , w sumie nei wydziwiałam z przyprawami sól . pieprz, zioła prowansalskie świeży czosnek . Dałam zproszkowanych suszonych grzybów i one dały dużo smaku . Jedyne co jest lekko na minus to śliwki dałam wcale nie dużo a bardzo mocno pasztet nimi przeszedł i ma tyc za słodki jak dla mnie posmak, ale z szczypiorem czy ogóraskiem kiszonym jest całkiem smaczny, Ogólnie czuć grzyba i śliwkę i nie brakuje mięsa. Myśle że jak bym komuś zaserwowała to by myślał że normalny mięsny ze śliwką . Troszke też mnie irytuje konstystencja mógł by być tyć twardszy bo niewygodnie się kroi , raczej do smarowania się nadaje, ale jak na pierwszy w życiu pasztet mojej roboty to jestem zadowolona

Gratulacje Dziewczynki !!!

Dziewczyny , 3majcie się cieplutko szcześliwych podróży , spokoju na drodze, smacznych dań w gronie najbliższych i dużo radości . Wesołych Świąt !!!

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-03-25 o 19:06
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 19:07   #932
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
A dzięki wyszedł smaczny , w sumie nei wydziwiałam z przyprawami sól . pieprz, zioła prowansalskie świeży czosnek . Dałam zproszkowanych suszonych grzybów i one dały dużo smaku . Jedyne co jest lekko na minus to śliwki dałam wcale nie dużo a bardzo mocno pasztet nimi przeszedł i ma tyc za słodki jak dla mnie posmak, ale z szczypiorem czy ogóraskiem kiszonym jest całkiem smaczny, Ogólnie czuć grzyba i śliwkę i nie brakuje mięsa. Myśle że jak bym komuś zaserwowała to by myślał że normalny mięsny ze śliwką . Troszke też mnie irytuje konstystencja mógł by być tyć twardszy bo niewygodnie się kroi , raczej do smarowania się nadaje, ale jak na pierwszy w życiu pasztet mojej roboty to jestem zadowolona
dlatego ja niebardzo przepadam za żurawiną czy śliwką, zawsze można wydłubać..po nocy w lodówce zawsze trochę zmienia się konsystencja, choć taki który można rozsmarować lekko też lubię..fajnie,że próbujesz nowych smaków
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 19:25   #933
czarna1985
Raczkowanie

A ja już z góry życzę Wesołych

Informując przy tym iż dzisiaj dowiedziałam się że najprawdopodobniej będzie dziewczynka... dokładne potwierdzenie dostanę 05 kwietnia na połówkowym ale mój lekarz od razu powiedział że nie ma siusiaka a między nóżkami było widać taką "bułeczkę"...
Stary 2016-03-25, 19:28   #934
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość

Informując przy tym iż dzisiaj dowiedziałam się że najprawdopodobniej będzie dziewczynka... dokładne potwierdzenie dostanę 05 kwietnia na połówkowym ale mój lekarz od razu powiedział że nie ma siusiaka a między nóżkami było widać taką "bułeczkę"...
Brawo, gratuluje dziewczynki czekam na potwierdzenie

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 19:50   #935
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
a co stwierdzili z pęcherzem? jakiś stan zapalny?
biedna..mam nadzieję, że już będzie dobrze

aaa i u mnie jeszcze - mała jest w położeniu miednicowym poprzecznym-wg lekarza 40x dziennie to położenie się zmienia, więc dziewczyny , które też usłyszały podobnie - spokojnie

Najlepsze w tym wszystkim że wyniki moczu miałam dobre,tylko miałam parcie strasznie na sikanie a nie mogłam zrobić i może stąd te bóle.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 20:40   #936
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Gratuluje wizyt śliczne brzuszki macie

Życzę Wam już dziś zdrowych , radosnych Świąt Wielkanocy spedzonych w gronie najbliższych

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 21:10   #937
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Ja planuje pracować do końca czerwca ciekawe jak wyjdzie w praniu, bo termin mam na 28.07 :-P
Tak z ciekawości, gdzie pracujesz? Bo mam termin na 18 sierpnia i juz w lutym uciekłam z pracy, ale to market budowalny i średnio miałam ochotę na kasie się wyginać :P No i dodatkowo jak się za dużo nachodzę to mnie strasznie w pachwinie rwie i klienci są delikatnie mówiąc stresotwórczy, więc odpuściłam (bo ogólnie planowałam jeszcze w marcu pochodzić).

A tak w ogóle to się witam, jako kolejna sierpnióweczka
Ponoć chłopak, ale ja jakoś tak biorę delikatną poprawkę na widoki z usg - pomimo, że wypiął się kuprem i zdjęcie z ostatniej wizyty mamy tyłka i rozkraczonych nóżek z pomiędzy których "coś" wystaje

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 21:30   #938
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja planuje pracować do końca czerwca ciekawe jak wyjdzie w praniu, bo termin mam na 28.07 :-P[COLOR="Silver"]
Też miałam taki plan, tzn tak do +/-15 w pracy, potem 2 tygodnie urlopu i koniec. trochę się pozmieniało i w grę wchodzi zwolnienie od poczatku czerwca, może z końcem maja.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 22:10   #939
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
dziękuj,ę

dziś jest 18tydz 5d, to już było połówkowe właściwie, prosiłam ostatnio lekarza, że chciałabym przed świętami, żeby się nie stresować..a cieszę się niesamowice, bo po tych ostatnich smutnych..bardzo smutnych wieściach od Aguś strasznie się stresowałam..

o to podobny start wagowy miałyśmy..ile masz wzrostu? u mnie widać kg po twarzy, ale w spodnie xs wchodzę bez problemu

dziękuję

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

jasne..te emocje pojawiają się na różnym etapie u każdego..ja oszalałam..mąż też...
Tak plus minus 164 cm
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 22:20   #940
pati0090
Zakorzenienie

Wesołych i spokojnych świąt mamuśki i przyszłe mamuśki

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 22:57   #941
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Florencee, wczensiej myslalam ze popracuję chociaż do początku lipca, ale teraz widzę ze chyba nie bedzie takiej opcji przeczekam jescZze kwiecień a w maju zobaczę nie bede z siebie robic bohaterki, bo jeszcze moj groszek na tym ucierpi

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Ja także życzę Wam i Waszym rodzinom Spokojnych Świat, przede wszystkim duzo wypoczynku i leżenia z brzuchami na lewym boku jak najwiecej
Pewnie, groszek najważniejszy, a robota poczeka.
Ja się waham czy wracać w ogóle do pracy, czy całą ciążę już przesiedzieć na zwolnieniu, początkowo miałam plan pracować do czerwca, ale mój organizm zadecydował inaczej. A praca też taka, że 8h przy komputerze albo i więcej, i jeszcze dłuuugi dojazd do niej tylko i wyłącznie autem, więc mało zachęcające.

Cytat:

w sprawie alergii na pocieszenie powiem Ci,że gin mówił, że w ciązy często objawy są mniej nasilone ze względu na immunocośtam
co robiłas dobrego? chrzan robisz zwykły starty czy jakiś sosik?
Tobie i Wam wszytskim dziewczyny również spokojnych, a przede wszystkim rodzinnych tych i tak już wyjątkowych Świąt z bąblami w brzucholach..smakowitości

dokładnie, nie ma co zgrywać superhero..bierz zwolnienie jak najszybciej i wypoczywaj..
Fajnie by było, co prawda na dłoniach ta egzema mi wariuje, ale może chociaż katarek będzie mniejszy.
Zrobiłam białą kiełbasę w cieście, mazurek, pisanki. Chrzan do tej kiełbasy będzie z żółtkami, miałam trzeć korzeń, ale mi się odechciało i kupiłam gotowy starty w słoiczku. O, i żur jeszcze jutro zrobię na szybko, mieliśmy do teściów jechać jutro i w niedzielę, ale jutro jednak zostajemy w domu ( bo mi się nie chciało) i jakiś obiad się przyda.

Cytat:

Gratuluję córeczki.

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Tak z ciekawości, gdzie pracujesz? Bo mam termin na 18 sierpnia i juz w lutym uciekłam z pracy, ale to market budowalny i średnio miałam ochotę na kasie się wyginać :P No i dodatkowo jak się za dużo nachodzę to mnie strasznie w pachwinie rwie i klienci są delikatnie mówiąc stresotwórczy, więc odpuściłam (bo ogólnie planowałam jeszcze w marcu pochodzić).

Ponoć chłopak, ale ja jakoś tak biorę delikatną poprawkę na widoki z usg - pomimo, że wypiął się kuprem i zdjęcie z ostatniej wizyty mamy tyłka i rozkraczonych nóżek z pomiędzy których "coś" wystaje
Hej!
Fajnie, że wygląda na chłopaka, ja też mam taką fotę tyłeczka z wystającym ewidentnie czymś.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 23:02   #942
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Super, super gratulacje za córcię

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Pewnie, groszek najważniejszy, a robota poczeka.

Ja się waham czy wracać w ogóle do pracy, czy całą ciążę już przesiedzieć na zwolnieniu, początkowo miałam plan pracować do czerwca, ale mój organizm zadecydował inaczej. A praca też taka, że 8h przy komputerze albo i więcej, i jeszcze dłuuugi dojazd do niej tylko i wyłącznie autem, więc mało zachęcające.

Fajnie by było, co prawda na dłoniach ta egzema mi wariuje, ale może chociaż katarek będzie mniejszy.

Zrobiłam białą kiełbasę w cieście, mazurek, pisanki. Chrzan do tej kiełbasy będzie z żółtkami, miałam trzeć korzeń, ale mi się odechciało i kupiłam gotowy starty w słoiczku. O, i żur jeszcze jutro zrobię na szybko, mieliśmy do teściów jechać jutro i w niedzielę, ale jutro jednak zostajemy w domu ( bo mi się nie chciało) i jakiś obiad się przyda.

Gratuluję córeczki.

Hej!

Fajnie, że wygląda na chłopaka, ja też mam taką fotę tyłeczka z wystającym ewidentnie czymś.

Ja bym juz teraz na pewno nie wróciła do pracy jakbym posiedziała dłużej na zwolnieniu na początku ciąży praca nie była dla mnie problemem, nic mi nie było (oprocz senności) i nic nie bolało nawet po 8-9 h siedzenia przy kompie i intensywnej pracy ale teraz to ja dziekuje, bolą plecy, nogi i czasem brzuch....
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 06:51   #943
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

superow o..jakie imię będzie?
Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Najlepsze w tym wszystkim że wyniki moczu miałam dobre,tylko miałam parcie strasznie na sikanie a nie mogłam zrobić i może stąd te bóle.
to ja miałam podobnie..bolał mnie brzuch i plecy, po mocnym nawodnieniu,przepłukaniu jest sto razy lepiej więc też podejrzewam pęcherz albo nerki

Cytat:

hej
Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Tak plus minus 164 cm
o to mamy podobne gabaryty..i wagowo i wzrostowo..pokażesz brzuszek czy przegapiłam

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Gratuluję córeczki.

Hej!
też liczę na mniejszy katar
o to podziałałaś..chrzan chyba robię podobny jak Ty
fajnie,że zmiana planów co do świąt jest po Twojej myśli, nie ma co się męczyć

ja nie śpię od 5tej, miałam uchylone okno i od bladego świtu ptaki daja taki koncert
Stary 2016-03-26, 07:56   #944
Origa
Rozeznanie

Obudziłam się o 07:00 na siku i już nie mogę spać

Agnieszka257 dobrze, że już wszystko ok, ale wyobrażam sobie, że strachu się musiałaś najeść

Cytat:
ja po wizycie.. u Małej , bo już lekarz mówi, że na 100%dziewczynka wszytsko w porządku.. badanie trwało z 30 minut, lekarz posprawdzał wszytskie parametry jak przy połówkowym poza serduszkiem, bo na to za szybko, za trzy tygodnie je sprawdzi i da pełen opis... sprawdzał wargi - czy nie ma rozszczepu, podniebienie - podobnie, oczy - czy nie ma zaćmy,żuchwę - pod kątem przodożuchwia,kręgosłup, wszytskie kości, kończyny, obwody, nerki, jelita czy nie w pępowinie, żołądek, żyły, aorty, przyczep pępowiny, komory i przestrzenie w mózgu, płyny czy nie wodogłowie, ciało modzelowate i jego naczynia krwionośne pod kątem opóźnień w rozwoju..nie pamiętam co jeszcze bo dużo tego, ale wszystko jest ok..zalecił mi toxo , przeciwciała powtórzyć i cytomegalię - rozbiłyście/macie zrobić?
pytałam o rower - nie ma przeciwwskazań, jedynym problemem może być upadek i wiadomo nie jazda wyczynowa..
pytałam też o alergię - powiedział, że zaleca tylko wapno i wit c, leki jedynie jakbym się dusiła, bo wszystkie są z kat. c (??) czyli zakazane w ciązy.pytałam też o fotoalergię - nie poleca żadnych filtrów, bo żadne nie są zbadane na ciężarnych - najlepiej znaleźć najbezpieczniejszy i stosować w sytuacji koniecznych a pzoa tym unikać słońca
sprawdził szyjkę pierwszy raz - ma 3,7cm..a u Was?
dla Małej

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Dziewczyny co za wyznania
Mi tak brakuje wina! Boże, jak bym się czerwonego wytrawnego wina napiła!
Ja też...wieczorami mam taką ochotę na lampkę Reszta alko może dla mnie nie istnieć

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ja z alkoholu tylko szampan, miód i cydr reszta może nie istnieć
Odebrałam spodnie i spódniczkę ciążowe od krawcowej
meega wygodne z tym pasem
Piękny brzuszek

Cytat:

Cytat:

Witaj

Mam wrażenie, że na wątku na początku byli sami chł0pcy, bo moja 70% dziewczynka po genetycznym była jedną z nielicznych, a teraz się to chyba bardzo wyrównało, jeśli nawet dziewczynki nie górują

Co do pracy, to ja miałam zamiar do końca czerwca być aktywna, z tym, że maj przepracować z domu, ale coraz bardziej skłaniam się ku myśli o zwolnieniu już w maju. Mam już osobę na zastępstwo, przez kolejne 3 tyg. zamierzam intensywnie wdrażać i przedstawić wszystkim klientom, a potem rzucę się w szał ciążowych zakupów
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:44   #945
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Też miałam taki plan, tzn tak do +/-15 w pracy, potem 2 tygodnie urlopu i koniec. trochę się pozmieniało i w grę wchodzi zwolnienie od poczatku czerwca, może z końcem maja.
Mamy z mężem własną działalność, ale musimy prowadzić ja razem jeżeli ja pójdę na l4 to niestety on sam sobie nie poradzi i działa to trochę w druga stronę. Tak mamy podzielona prace od 5 lat
Ja pracuje wyłącznie przy komputerze ok. 6-7 godzin dziennie z przerwami :-P "na życzenie" :-P

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

I witam się w 22 tygodniu i 0 dniu :-D :-D :-D
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:56   #946
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Co do pracy, to ja miałam zamiar do końca czerwca być aktywna, z tym, że maj przepracować z domu, ale coraz bardziej skłaniam się ku myśli o zwolnieniu już w maju. Mam już osobę na zastępstwo, przez kolejne 3 tyg. zamierzam intensywnie wdrażać i przedstawić wszystkim klientom, a potem rzucę się w szał ciążowych zakupów
Super plan

Cytat:
ja po wizycie.. u Małej , bo już lekarz mówi, że na 100%dziewczynka wszytsko w porządku.. badanie trwało z 30 minut, lekarz posprawdzał wszytskie parametry jak przy połówkowym poza serduszkiem, bo na to za szybko, za trzy tygodnie je sprawdzi i da pełen opis... sprawdzał wargi - czy nie ma rozszczepu, podniebienie - podobnie, oczy - czy nie ma zaćmy,żuchwę - pod kątem przodożuchwia,kręgosłup, wszytskie kości, kończyny, obwody, nerki, jelita czy nie w pępowinie, żołądek, żyły, aorty, przyczep pępowiny, komory i przestrzenie w mózgu, płyny czy nie wodogłowie, ciało modzelowate i jego naczynia krwionośne pod kątem opóźnień w rozwoju..nie pamiętam co jeszcze bo dużo tego, ale wszystko jest ok..zalecił mi toxo , przeciwciała powtórzyć i cytomegalię - rozbiłyście/macie zrobić?
pytałam o rower - nie ma przeciwwskazań, jedynym problemem może być upadek i wiadomo nie jazda wyczynowa..
pytałam też o alergię - powiedział, że zaleca tylko wapno i wit c, leki jedynie jakbym się dusiła, bo wszystkie są z kat. c (??) czyli zakazane w ciązy.pytałam też o fotoalergię - nie poleca żadnych filtrów, bo żadne nie są zbadane na ciężarnych - najlepiej znaleźć najbezpieczniejszy i stosować w sytuacji koniecznych a pzoa tym unikać słońca
sprawdził szyjkę pierwszy raz - ma 3,7cm..a u Was?
Wspaniałe wiadomości
Odnośnie szyjki nadal nic nie wiem, dawno nie miałam wizyty i odliczam dni.
Toxo i cytomegalię robiłam tuż przed zajściem w ciążę, a z przeciwciał w kierunku chorób
- różyczkę przed zajściem w ciążę
- HCV w grudniu
- odczyn Wassermanna w grudniu
- wyniki z HIV odbierałam wczoraj

___

Wczoraj z mężem zdecydowaliśmy że nasza córka będzie miała na imię Tosia jeszcze niedawno mąż był średnio przekonany do tego imienia, ale czuje że już je polubił i jest szczęśliwy że w końcu wybraliśmy Bardzo słodko w jego ustach brzmi te imię
Chyba na wątku jest już jakaś mama Tosi?

Wesołych świąt! i jak najwięcej przyjemnych kopniaczków lecę robić sernik (z nowego przepisu, mam nadzieję że nie opadnie za bardzo).
Trzymajcie się!

Edytowane przez Babygirl1990
Czas edycji: 2016-03-26 o 08:58
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:57   #947
slo_nk_o
Raczkowanie

Dzień dobry

Piękna pogoda, za oknem słoneczko świeci od rana od razu inny dzień

Kobitki wszystkiego dobrego na te święta
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 08:58   #948
gosiaczkam
Raczkowanie

Dziewczyny życzę zdrowych, wesołych i spokojnych Świąt Wielkanocnych. Cieszmy się naszymi brzuszkami. Kolejne Święta będziemy spędzać już z naszymi Maluszkami
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:00   #949
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Piękna pogoda, za oknem słoneczko świeci od rana od razu inny dzień

Kobitki wszystkiego dobrego na te święta
Słonko u Ciebie świeci a u nas na południu nic :-( pełne zachmurzenie :-P

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Super plan

Wspaniałe wiadomości
Toxo i cytomegalię robiłam tuż przed zajściem w ciążę, a z przeciwciał w kierunku chorób
- HCV w grudniu

___

Wczoraj z mężem zdecydowaliśmy że nasza córka będzie miała na imię Tosia jeszcze niedawno mąż był średnio przekonany do tego imienia, ale czuje że już je polubił i jest szczęśliwy że w końcu wybraliśmy Bardzo słodko w jego ustach brzmi te imię

Wesołych świąt! i jak najwięcej przyjemnych kopniaczków lecę robić sernik (z nowego przepisu, mam nadzieję że nie opadnie za bardzo).
Trzymajcie się!
Super, że imię wybrane
Miłego pieczenia ja wypieki zostawiam Mamie i teściowej :-D

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Badania, które wymieniłas również mam już za sobą
cudzie trwaj
Stary 2016-03-26, 09:09   #950
tija93
Zakorzenienie

Przyszłam złożyć życzenia świąteczne To są nasze drugie święta z maluchami w brzuszkach Żeby tę święta były spokojne i rodzinne

Przy okazji gratuluję nowych tygodni, poznania płci i pozytywnych wizyt!

My dzisiaj jedziemy do znajomych, potem do babci

Leżaczek i laktator odebrane Leżaczek w idealnym stanie, laktator trochę mniej, ale mogę części za małe pieniądze powymieniać. Cieszę się, bo spory wydatek nas ominie. Dostałam nową dostawę ciuszków od bratowej, przejrzałam już co zabieram żeby nie targać niepotrzebnych worków do domu.

Wesołych!
Stary 2016-03-26, 09:13   #951
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Słonko u Ciebie świeci a u nas na południu nic :-( pełne zachmurzenie :-P

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Super, że imię wybrane
Miłego pieczenia ja wypieki zostawiam Mamie i teściowej :-D

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Badania, które wymieniłas również mam już za sobą
To przesyłam swoje słoneczko do Ciebie. U mnie poprzednie dni cały czas było brzydko i padało.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:42   #952
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Hmmm to nie jestem jedyna moj TZ ostatnio sobie palił i tak mi brakowało ale oczywiście nic. Zastanawiałam sie tylko czy to moze miec jakiś wpływ na dziecko ale czytałam i raczej nie powinno... Gorzej z innymi narkotykami twardymi ale takich nie zażywałam
jak masz inhaltor i olejek to się inhaluj bo to nie jest szkodliwe . albo dostęp do medycznej bo wreszcie jest legalna inaczej z blantem, bo tam substancje smoliste są bardzo. to już lepsze by było bongo, jeszcze z podwójna filtracja albo z lodem to by się smoliste zatrzymały trochę. albo rób ciasteczka albo masełko z haszu, mniaaaaam

witam się świątecznie, czekam, aż tż wróci z pracy i będziemy ogarniać trochę chatę, no i zrobimy bigos dzisiaj mamy 20 tydzień a wczoraj dostałam tak solidne kopniaki, że aż czasem mnie to bolało
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 10:16   #953
DobraDusza88
Zakorzenienie

Witam się świątecznie

U nas brzydka pogoda, nawet kropi Może później się rozpogodzi My za niedługo będziemy się ogarniać, trzeba lekko posprzątać mieszkanie i idziemy jajka święcić. Później na 14 do moich rodziców na obiad

Ja zrobiłam tartę cytrynową i ciasto bez pieczenia na spodzie z sucharków i nutelli (z warstwą śmietankową i galaretką ze zblendowanymi truskawkami). A jutro będę piekła jeszcze jedną tartę z rana, żeby zabrać do teściów
Stary 2016-03-26, 10:17   #954
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
To przesyłam swoje słoneczko do Ciebie. U mnie poprzednie dni cały czas było brzydko i padało.
:-* łapie
cudzie trwaj
Stary 2016-03-26, 10:30   #955
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
jak masz inhaltor i olejek to się inhaluj bo to nie jest szkodliwe . albo dostęp do medycznej bo wreszcie jest legalna inaczej z blantem, bo tam substancje smoliste są bardzo. to już lepsze by było bongo, jeszcze z podwójna filtracja albo z lodem to by się smoliste zatrzymały trochę. albo rób ciasteczka albo masełko z haszu, mniaaaaam

witam się świątecznie, czekam, aż tż wróci z pracy i będziemy ogarniać trochę chatę, no i zrobimy bigos dzisiaj mamy 20 tydzień a wczoraj dostałam tak solidne kopniaki, że aż czasem mnie to bolało
Gratulacje !U mnie też dzisiaj 20t0d jupiiii , tak wiec Lasecki stawiam soczek moj men już wyciska świeży
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 10:35   #956
Talantea
Zakorzenienie

Dziendoberek

U mnie piekne słoneczko, ptaszki spiewają. Uchyliłam sobie okno i jem śniadanie.

Obudziłam sie tez o 7 na siku , a pozniej znowu zasnęłam.

Zyczę wam wszystkim Spokojnych i Wesołych Swiąt Wielkanocnych
Smacznego jajka

Tez wczoraj sobie uswiadomiłam, ze to juz drugie świeta z maluszkami

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 10:57   #957
TinkerrBell
Zadomowienie

Ahoj

U nas wieje, pada i jest szaro buro za oknem. Wysłałam TZ po resztę zakupów, babcia pod prysznicem więc nadrabiam

W środę wynalazlam jeszcze inny sklep z wózkami i zmieniła nam się koncepcja chyba jednak zmieniamy zdanie i z designerskiego stawiamy na bardziej praktyczny w terenie.
Jesteśmy aktywnymi osobami, dużo chodzimy zwłaszcza po tutejszych lasach i różnych ścieżkach i znaleźliśmy wózek z podwoziem offroad

Nie jest tak ładny jak ten wcześniej ale dużo lepszy w teren. Jedynym dla mnie minusem jest mały kosz na zakupy.
http://sklep-jane.pl/jane-crosswalk-...ay-p-1170.html
Stary 2016-03-26, 11:30   #958
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

I witam się w 22 tygodniu i 0 dniu :-D :-D :-D

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Super plan

Wspaniałe wiadomości
- HCV w grudniu

___

Trzymajcie się!
dzięki za info
mi , a w sumie nam marzyła się Tosia, ale chwilę przed zajęsciem w ciązy zmieniliśmy koncepcje i mąż już nie chce odpuścić..będzie Matylda
kciuki za serinik, ja też się zabieram za sernik, a przed chwilą wyjęłam pierwszą babkę i ją połamałam..dobrze, że druga już w piekarniku..
Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość

za 20 t.c i za kopniaczki
Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Gratulacje !U mnie też dzisiaj 20t0d jupiiii , tak wiec Lasecki stawiam soczek moj men już wyciska świeży
juhuuu
Stary 2016-03-26, 12:00   #959
agnszp
Rozeznanie

Dziewczyny, mam takie pytanie, moze któraś z Was bedzie w stanie mi pomoc bo juz wariuje :/
Chcemy kupic z tż mieszkanie, nie jestemy małżeństwem, i cześciowo zapłacilibyśmy za niego darowizna od mojego taty a cześciowo musielibyśmy wziac kredyt. I teraz pytanie, czy mozemy tak zrobic i nam skarbowy nie każe płacić podatku od tej darowizny? Czy lepiej żebyśmy byli małżeństwem? I czy to w ogole cos zmieni w naszej sytuacji pod wzgledem kupna mieszkania z darowizny od mojej rodziny?
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 12:29   #960
scoiatael86
Rozeznanie

Ja też poproszę o trochę słoneczka bo u mnie pochmurno i pada co chwilę na szczęście jutro ma być ładnie.

Jestem w trakcie robienia pasztetu właśnie, a potem czas na keksa W sumie fajnie tak mało robić na Święta :P

Kochane, wszystkiego najlepszego z okazji tych wyjątkowych dla nas Świąt Niech będzie pięknie, rodzinnie i spokojnie i nie obżerajcie się za bardzo bo potem brzuchy będą boleć :P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości