|
|
#931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
![]() Gratulacje Dziewczynki !!! Dziewczyny , 3majcie się cieplutko szcześliwych podróży , spokoju na drodze, smacznych dań w gronie najbliższych i dużo radości . Wesołych Świąt !!! Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2016-03-25 o 19:06 |
|
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..po nocy w lodówce zawsze trochę zmienia się konsystencja, choć taki który można rozsmarować lekko też lubię..fajnie,że próbujesz nowych smaków
|
|
|
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
A ja już z góry życzę Wesołych
![]() ![]() Informując przy tym iż dzisiaj dowiedziałam się że najprawdopodobniej będzie dziewczynka... dokładne potwierdzenie dostanę 05 kwietnia na połówkowym ale mój lekarz od razu powiedział że nie ma siusiaka a między nóżkami było widać taką "bułeczkę"...
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo, gratuluje dziewczynki czekam na potwierdzenie
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze w tym wszystkim że wyniki moczu miałam dobre,tylko miałam parcie strasznie na sikanie a nie mogłam zrobić i może stąd te bóle. |
|
|
|
|
#936 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje wizyt śliczne brzuszki macie
Życzę Wam już dziś zdrowych , radosnych Świąt Wielkanocy spedzonych w gronie najbliższych
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to się witam, jako kolejna sierpnióweczka ![]() Ponoć chłopak, ale ja jakoś tak biorę delikatną poprawkę na widoki z usg - pomimo, że wypiął się kuprem i zdjęcie z ostatniej wizyty mamy tyłka i rozkraczonych nóżek z pomiędzy których "coś" wystaje
|
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam taki plan, tzn tak do +/-15 w pracy, potem 2 tygodnie urlopu i koniec. trochę się pozmieniało i w grę wchodzi zwolnienie od poczatku czerwca, może z końcem maja.
|
|
|
|
#939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych i spokojnych świąt mamuśki i przyszłe mamuśki
|
|
|
|
#941 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się waham czy wracać w ogóle do pracy, czy całą ciążę już przesiedzieć na zwolnieniu, początkowo miałam plan pracować do czerwca, ale mój organizm zadecydował inaczej. Cytat:
![]() Zrobiłam białą kiełbasę w cieście, mazurek, pisanki. Chrzan do tej kiełbasy będzie z żółtkami, miałam trzeć korzeń, ale mi się odechciało i kupiłam gotowy starty w słoiczku. O, i żur jeszcze jutro zrobię na szybko, mieliśmy do teściów jechać jutro i w niedzielę, ale jutro jednak zostajemy w domu ( ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że wygląda na chłopaka, ja też mam taką fotę tyłeczka z wystającym ewidentnie czymś.
|
||||
|
|
|
#942 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, super gratulacje za córcię ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Ja bym juz teraz na pewno nie wróciła do pracy jakbym posiedziała dłużej na zwolnieniu na początku ciąży praca nie była dla mnie problemem, nic mi nie było (oprocz senności) i nic nie bolało nawet po 8-9 h siedzenia przy kompie i intensywnej pracy ale teraz to ja dziekuje, bolą plecy, nogi i czasem brzuch....
|
||
|
|
|
#943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() superow o..jakie imię będzie?Cytat:
Cytat:
o to mamy podobne gabaryty..i wagowo i wzrostowo..pokażesz brzuszek czy przegapiłam ![]() Cytat:
o to podziałałaś..chrzan chyba robię podobny jak Ty fajnie,że zmiana planów co do świąt jest po Twojej myśli, nie ma co się męczyć ja nie śpię od 5tej, miałam uchylone okno i od bladego świtu ptaki daja taki koncert
|
||||
|
|
|
#944 | |||||
|
Rozeznanie
|
Obudziłam się o 07:00 na siku i już nie mogę spać
Agnieszka257 dobrze, że już wszystko ok, ale wyobrażam sobie, że strachu się musiałaś najeść Cytat:
dla MałejCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam wrażenie, że na wątku na początku byli sami chł0pcy, bo moja 70% dziewczynka po genetycznym była jedną z nielicznych, a teraz się to chyba bardzo wyrównało, jeśli nawet dziewczynki nie górują ![]() Co do pracy, to ja miałam zamiar do końca czerwca być aktywna, z tym, że maj przepracować z domu, ale coraz bardziej skłaniam się ku myśli o zwolnieniu już w maju. Mam już osobę na zastępstwo, przez kolejne 3 tyg. zamierzam intensywnie wdrażać i przedstawić wszystkim klientom, a potem rzucę się w szał ciążowych zakupów
|
|||||
|
|
|
#945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeżeli ja pójdę na l4 to niestety on sam sobie nie poradzi i działa to trochę w druga stronę. Tak mamy podzielona prace od 5 lat ![]() Ja pracuje wyłącznie przy komputerze ok. 6-7 godzin dziennie z przerwami :-P "na życzenie" :-P ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- I witam się w 22 tygodniu i 0 dniu :-D :-D :-D
|
|
|
#946 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odnośnie szyjki nadal nic nie wiem, dawno nie miałam wizyty i odliczam dni. Toxo i cytomegalię robiłam tuż przed zajściem w ciążę, a z przeciwciał w kierunku chorób - różyczkę przed zajściem w ciążę - HCV w grudniu - odczyn Wassermanna w grudniu - wyniki z HIV odbierałam wczoraj ![]() ___ Wczoraj z mężem zdecydowaliśmy że nasza córka będzie miała na imię Tosia jeszcze niedawno mąż był średnio przekonany do tego imienia, ale czuje że już je polubił i jest szczęśliwy że w końcu wybraliśmy Bardzo słodko w jego ustach brzmi te imię Chyba na wątku jest już jakaś mama Tosi? Wesołych świąt! i jak najwięcej przyjemnych kopniaczków lecę robić sernik (z nowego przepisu, mam nadzieję że nie opadnie za bardzo).Trzymajcie się! Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-03-26 o 08:58 |
||
|
|
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Piękna pogoda, za oknem słoneczko świeci od rana od razu inny dzień ![]() Kobitki wszystkiego dobrego na te święta
|
|
|
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny życzę zdrowych, wesołych i spokojnych Świąt Wielkanocnych. Cieszmy się naszymi brzuszkami. Kolejne Święta będziemy spędzać już z naszymi Maluszkami
|
|
|
|
#949 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() Miłego pieczenia ja wypieki zostawiam Mamie i teściowej :-D---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Badania, które wymieniłas również mam już za sobą
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam złożyć życzenia świąteczne
To są nasze drugie święta z maluchami w brzuszkach Przy okazji gratuluję nowych tygodni, poznania płci i pozytywnych wizyt! My dzisiaj jedziemy do znajomych, potem do babci Leżaczek i laktator odebrane Leżaczek w idealnym stanie, laktator trochę mniej, ale mogę części za małe pieniądze powymieniać. Cieszę się, bo spory wydatek nas ominie. Dostałam nową dostawę ciuszków od bratowej, przejrzałam już co zabieram żeby nie targać niepotrzebnych worków do domu. Wesołych!
|
#951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie poprzednie dni cały czas było brzydko i padało.
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. albo dostęp do medycznej bo wreszcie jest legalna witam się świątecznie, czekam, aż tż wróci z pracy i będziemy ogarniać trochę chatę, no i zrobimy bigos dzisiaj mamy 20 tydzień |
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się świątecznie
U nas brzydka pogoda, nawet kropi Może później się rozpogodzi My za niedługo będziemy się ogarniać, trzeba lekko posprzątać mieszkanie i idziemy jajka święcić. Później na 14 do moich rodziców na obiad ![]() Ja zrobiłam tartę cytrynową i ciasto bez pieczenia na spodzie z sucharków i nutelli (z warstwą śmietankową i galaretką ze zblendowanymi truskawkami). A jutro będę piekła jeszcze jedną tartę z rana, żeby zabrać do teściów
|
#954 |
|
Wtajemniczenie
|
:-* łapie
|
|
#955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
U mnie piekne słoneczko, ptaszki spiewają. Uchyliłam sobie okno i jem śniadanie. Obudziłam sie tez o 7 na siku , a pozniej znowu zasnęłam. ![]() Zyczę wam wszystkim Spokojnych i Wesołych Swiąt Wielkanocnych Smacznego jajka ![]() Tez wczoraj sobie uswiadomiłam, ze to juz drugie świeta z maluszkami
|
|
|
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
Ahoj
![]() U nas wieje, pada i jest szaro buro za oknem. Wysłałam TZ po resztę zakupów, babcia pod prysznicem więc nadrabiam ![]() W środę wynalazlam jeszcze inny sklep z wózkami i zmieniła nam się koncepcja chyba jednak zmieniamy zdanie i z designerskiego stawiamy na bardziej praktyczny w terenie. Jesteśmy aktywnymi osobami, dużo chodzimy zwłaszcza po tutejszych lasach i różnych ścieżkach i znaleźliśmy wózek z podwoziem offroad ![]() Nie jest tak ładny jak ten wcześniej ale dużo lepszy w teren. Jedynym dla mnie minusem jest mały kosz na zakupy. http://sklep-jane.pl/jane-crosswalk-...ay-p-1170.html
|
|
#958 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi , a w sumie nam marzyła się Tosia, ale chwilę przed zajęsciem w ciązy zmieniliśmy koncepcje i mąż już nie chce odpuścić..będzie Matylda kciuki za serinik, ja też się zabieram za sernik, a przed chwilą wyjęłam pierwszą babkę i ją połamałam..dobrze, że druga już w piekarniku.. Cytat:
za 20 t.c i za kopniaczkiCytat:
|
||||
|
|
|
#959 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam takie pytanie, moze któraś z Was bedzie w stanie mi pomoc bo juz wariuje :/
Chcemy kupic z tż mieszkanie, nie jestemy małżeństwem, i cześciowo zapłacilibyśmy za niego darowizna od mojego taty a cześciowo musielibyśmy wziac kredyt. I teraz pytanie, czy mozemy tak zrobic i nam skarbowy nie każe płacić podatku od tej darowizny? Czy lepiej żebyśmy byli małżeństwem? I czy to w ogole cos zmieni w naszej sytuacji pod wzgledem kupna mieszkania z darowizny od mojej rodziny? |
|
|
|
#960 |
|
Rozeznanie
|
Ja też poproszę o trochę słoneczka bo u mnie pochmurno i pada co chwilę
na szczęście jutro ma być ładnie. Jestem w trakcie robienia pasztetu właśnie, a potem czas na keksa W sumie fajnie tak mało robić na Święta :PKochane, wszystkiego najlepszego z okazji tych wyjątkowych dla nas Świąt Niech będzie pięknie, rodzinnie i spokojnie i nie obżerajcie się za bardzo bo potem brzuchy będą boleć :P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

wiem wiem..też czytałam

czekam na potwierdzenie 

z pomiędzy których "coś" wystaje 

przeczekam jescZze kwiecień a w maju zobaczę 

moj TZ ostatnio sobie palił i tak mi brakowało
ale oczywiście nic. Zastanawiałam sie tylko czy to moze miec jakiś wpływ na dziecko ale czytałam i raczej nie powinno... Gorzej z innymi narkotykami twardymi ale takich nie zażywałam
1.09.2012