Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-25, 22:51   #3301
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Ech zaraz się okaże że pól watku na diecie bezmlecznej jedzie. Ja przeżyłam załamanie jak weszłam do sklepu i co bym do ręki nie wzięła to ma cholerne białko w składzie nawet ogórki kiszone i proszek do pieczenia.

Marcia te kupy mogą być po szczepieniu. Dopoki nie ma sluzu i krwi to bym sir nie martwiła, podajesz Małej jakiś probiotyk?

U małej dzisiaj 2 kupy- żółte i wodniste :| i stęka okropnie, a jak się napnie po jedzeniu to ulewa okropnie. I takie cuda tylko w dzień, jak je w nocy to tak nie ma :/

Ja mam w nosie takie święta, w domu burdel na kółkach, ciasto miałam piec i stwierdziłam ze jutro. Tyle co wstawiłam chleb do wyrośnięcia. Nie mam ochoty nigdzie iść ale obiecałam babci i teściowej że na obiady się zjawię...

Chyba że Młody rozłoży się na dobre bo coś mi zagorączkował dzisiaj i kurował się po południu w łóżku

Niech żyje Wielkanoc i całe to żarcie na które mogę co najwyżej popatrzeć
wytrwalosci kochana. Odbijemy sobie na Boze narodzenie, glowa do gory
I zdrowka dla synka, oby szybko przeszlo!

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
A bola od noszenia jakos :-\ w ogole od znieczulenia do cc mam problemy z plecami tak mi sie wydaje.

Ola trzymaj sie..

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Nie daje ale mam biogaie..
Dzieki

Ja podawalam biogaie i w sumie nie widzialam roznicy, a jak podalam dicoflor to kupy zaczela robic bez stekan napiec i prezen. Nie wiem czy to przypadek i tak sie zbieglo w czasie, ale dokladnie po kilku dniach od dicofloru lepiej bylo

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Dobra, uporzadkowalam zdjecia na kompie, poczytalam chwile net, zaspamowalam was fotami w k. i ide sie ogarnac jakos bo wyglądam jak upiór a jutro jade do ludzi
Dobrej nocy mamuśki, oby dzieci dały nam wypoczac
Jesli nie uda mi sie zajrzec do Was to Wesołcyh Świąt!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 00:50   #3302
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Wszystkie śpią ?

Tylko ja nie śpię

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 01:03   #3303
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Twoja synowa przy temp. 37 stopni drze się jakby ją kto ze skóry obdzierał. A dzisiaj przy 35.5 było ok. Nerw i ryk był dopiero jak doszłam do mycia główki... i przy wyjęciu z wody. A to i tak mega postęp jak na nią.

Tż zawiedziony bo chciał nagrać te darcia.. a tu taki postęp dzisiaj hahaha
Ale ciekawe czy to tylko tak dzisiaj czy w końcu polubi się z wodą ?

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

A co Ci się stało w plecy?

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Biedne te nasze dzieciaczki z tymi problemami brzuszkowymi :/

Polubi wodę

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Generalnie ona ma problem z zaparciami odkad wprowdzilismy pokarmy stale. Ale to bylo tak ze postekala pol dnia i poszlo raz na 2 maks 3 dni. Bez placzu, bez bolu. Jakies 5 miesiecy temu mielismy wszyscy jelitowke, ona bardzo slabo ją przeszla - lekka biegunka przez jedną noc. I od tej pory zaczal sie koszmar z zatwardzneiami. Pilnujemy diety, ale wystarczy ze raz cos odpuscimy i jest kaplica. A czasem nawet mimo diety. I teraz dochodzi do tego ze jak bolalo ją jak robila kupe to boi sie i wstrzymuje specjalnie i problem narasta. Troche zatwardzenia nawykowe. Niestety bardzo duzo dzieci w wieku 2,3,4 lata to spotyka. Koszmar.. A ostatni miesiac to jest w ogole horror. Ona placze a ja nie umiem jej pomoc i placze razem z nią (jak nie widzi). Ale w srode najblizsa idziemy wreszcie do gastrologa (czekalam na termin ponad miesiac mimo ze prywatnie..) wiec mam nadzieje ze nam pomoze. Badania usg brucha, krew mocz etc wszystko robila i ma w normie..

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

W ogole Lilka z reguly prawie nie placze. Placze jeszzcze mniej niz Pola a Pola byla mega spokojna I dzisiaj, Pola sie wywrocila na Lilke niechcący i uderzyła ją w główke i rączke. Boziu jaki ryk! Wyła chyba z 3 minuty tak przerazliwym piskiem ze sie mocno przerazilam.. Pola tez sie mocno przestraszyla ze zrobila jej krzywde. Ale na szczescie nic nikomu sie nie stalo

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Dziewczyny spią już dłuższą chwile a ja padam na pysk z tych nerwow z ostatnich dwoch dni. Opadl mi stres i jestem wykonczona. Zamiast isc spac siedze na necie brawo
Oj oby ta wizyta pomogła Poli udanych świat

U nas cycanie i oby do 5 dał pospać

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 01:10   #3304
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
To może zacznij podawać, na kupy na pewno pomoże My na takie wodniste dajemy Dicoflor, bo jak Figa pisala Biogaia zawiera białko krowie i Zuza wyła po tym jak upiór.

Zresztą nasz pediatra stwierdził że po cc obowiązkowo powinno sie probiotyk dawać żeby jelitka zasiedlić.
A widzisz moja pediatra powiedziala ze przy kp nie jest to koinieczne.. Podam jej znow jakis czas ale ona sie tak drze przed kazdym karmieniem ze ja zapominam o bozym świecie :-\
Stary 2016-03-26, 01:12   #3305
Aagaciorek
Zadomowienie

Hejo, pozdro, my stolujemy sie po raz drugi

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-03-26, 01:26   #3306
esor
Mamusia Luty 2016

Ja bardzo smutne co piszesz o Poli i domyślam się jaki to może być straszny ból patrzeć jak Twoje dziecko tak cierpi. Ja czasem rycze jak Hania płacze i boję się że ja coś boli a co dopiero jakbym miała pewnośc że ja boli... Dużo sił dla Ciebie życzę i zdrówka dla Poli. Dobrze, że Lila grzeczna.

U nas tż śpi, Hania śpi od 22, a ja nie mogę spać

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Cytat:
A widzisz moja pediatra powiedziala ze przy kp nie jest to koinieczne.. Podam jej znow jakis czas ale ona sie tak drze przed kazdym karmieniem ze ja zapominam o bozym świecie :-\
Ja mam to samo, w sensie wielkie plany o przemywaniu oczek buzi pipki kropelki srelki ale jak dziecko się budzi przed karmieniem i krzyczy to zapominam o wszystkim i byle nakarmić.

Marta jak z tż sytuacja?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 06:43   #3307
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Ja bardzo smutne co piszesz o Poli i domyślam się jaki to może być straszny ból patrzeć jak Twoje dziecko tak cierpi. Ja czasem rycze jak Hania płacze i boję się że ja coś boli a co dopiero jakbym miała pewnośc że ja boli... Dużo sił dla Ciebie życzę i zdrówka dla Poli. Dobrze, że Lila grzeczna.

U nas tż śpi, Hania śpi od 22, a ja nie mogę spać

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Ja mam to samo, w sensie wielkie plany o przemywaniu oczek buzi pipki kropelki srelki ale jak dziecko się budzi przed karmieniem i krzyczy to zapominam o wszystkim i byle nakarmić.

Marta jak z tż sytuacja?
A przyjechał wczoraj i narazie jest progres okaże się potem:-P

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Srw2dnia noc.. Nic nie odpoczelam masakra
Stary 2016-03-26, 08:19   #3308
kaaasi
Zakorzenienie

Marciar odpocznij dziś daj tz niech się zajmie mała

Stary 2016-03-26, 08:40   #3309
NanaR
Zadomowienie

Kurde dziewczyny jak się wkurzył am tż pojechał odebrać tort i nie dość ze jest inny niż miał być to nie napisali imienia tylko chrzest święty. No taka firma sieć cukierni ma a taki feler zrobili.

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

A nawet niema miejsca żeby dopisać imię.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:07   #3310
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny jak się wkurzył am tż pojechał odebrać tort i nie dość ze jest inny niż miał być to nie napisali imienia tylko chrzest święty. No taka firma sieć cukierni ma a taki feler zrobili.

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

O kurde. A ja widziałam jak na torcie imię było na takich patyczkach,moze to lizaki... Może cos takiego spróbować? Jak znajde to podesle foto
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:28   #3311
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:

Mega słabo. A tż nie wiedział jak tort powinien wyglądać? Chociaz jakis rabat by mogli dać

U nas po ciazkim i długim wieczorze całkiem fajna noc, ale poranek tragiczny. Od 3 dni te kilka godzin nad ranem strasznie sie męczy biedaczek

Edytowane przez wykalacka
Czas edycji: 2016-03-26 o 09:36
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:43   #3312
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
O kurde. A ja widziałam jak na torcie imię było na takich patyczkach,moze to lizaki... Może cos takiego spróbować? Jak znajde to podesle foto
Super

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 09:48   #3313
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

Juz któryś raz słyszę ze cukiernia zrobiła inaczej niż zamawialo się nic nie poradzisz nie bardzo jest czas by zmienić lub zamówić gdzie indziej

Stary 2016-03-26, 09:58   #3314
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Mega słabo. A tż nie wiedział jak tort powinien wyglądać? Chociaz jakis rabat by mogli dać

U nas po ciazkim i długim wieczorze całkiem fajna noc, ale poranek tragiczny. Od 3 dni te kilka godzin nad ranem strasznie sie męczy biedaczek

U nas tez zawsze nad ranem brzuszek doskwiera. Ale juz jest mega poprawa niz na początku a moja niewiele starsza od Twojej

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Nana ale chała.. Wez tam upomnij sie o jakas zniżkę albo co skoro taki fakap z ich strony

Stary 2016-03-26, 09:59   #3315
marciar7
Zakorzenienie

Nana zal..
No dzis tz sie zajmuje bo ja w kuchni mamie pomagam. Wiec z odpoczynku nici :-P
Stary 2016-03-26, 10:33   #3316
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
U nas tez zawsze nad ranem brzuszek doskwiera. Ale juz jest mega poprawa niz na początku a moja niewiele starsza od Twojej
a u nas żadnej poprawy, od wczoraj zaczęłam dawać 5x dziennie bobotic, bo tak dawałam 3x
Stary 2016-03-26, 10:49   #3317
marciar7
Zakorzenienie

U nas narazie kupy sie unormowaly
Stary 2016-03-26, 11:38   #3318
Zakorzenienie

Cytat:
a u nas żadnej poprawy, od wczoraj zaczęłam dawać 5x dziennie bobotic, bo tak dawałam 3x

U nas tak od półtora tyg dopiero poprawa. Tzn wczesniej tez nie było jakoś tragicznie ale teraz jest naprawdę dobrze.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
U nas narazie kupy sie unormowaly

Super!

Stary 2016-03-26, 11:46   #3319
lamia12344
Rozeznanie

Wiecie co ja odwołuję święta... Moi mężczyźni ponad godzinę temu pojechali do świecenia i do tej pory ich nie ma. Zuza marudzi jak 150, ja ganiam w piżamie. Z przygotowaniami jestem nawet nie w lesie tylko w dżungli amazońskiej A oni pojechali i ich wsysło. A do kościoła 3 minuty

Nana to nieźle z tym tortem. Ale nam podobny numer wycieli w zeszlym roku, jak zamawialiśmy tort na 30 urodziny dla chrzestnej Michała. Co innego na wzorze co innego wyszło. Nawet kolory sie nie zgadzały...

Marcia super ze z kupami lepiej. U nas nadal płynne ale bez śluzu tylko czy to zasługa Dicofloru czy diety bezmlecznej :-o

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-03-26 o 11:49
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 11:58   #3320
Lola2828
Zadomowienie

Marcia dobrze że jest poprawa u Zosi Nana lipa z tym tortem ja bym się tam przeszła ... Lamia ja też jestem w dżungli ale kawe pije i mam to gdzieś a może nosidełko dla twojej małej albo chusta żebyś mogła coś zrobić ? Ona z tych przytulińskich ?
Stary 2016-03-26, 12:20   #3321
wykalacka
Zadomowienie

Witam również z dżungli - babkę miałam robić i zonk... goscie będą z godzinę a ja w sklepie za kajzerką stoję do mielonego na obiad
Stary 2016-03-26, 12:23   #3322
marciar7
Zakorzenienie

Za szybko pochwalilam kupy.. A dupa taka czerwona od nich..
Stary 2016-03-26, 12:31   #3323
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bobotic odstawiłam bo miałam wrażenie, że po nim gorzej. Od wczoraj daję tylko delicol. Zobaczymy jak będzie.

Ten bobotic ma smak malinowy i jest bardzo slodki, więc nie do końca jestem przekonana, że nadaje się dla takich maluszków :/

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Marcia dobrze że jest poprawa u Zosi Nana lipa z tym tortem ja bym się tam przeszła ... Lamia ja też jestem w dżungli ale kawe pije i mam to gdzieś a może nosidełko dla twojej małej albo chusta żebyś mogła coś zrobić ? Ona z tych przytulińskich ?
Moją też ciężko odłożyć w ciągu dnia.
Wiem, że temat był już wałkowany, ale wtedy się nie interesowałam, bo nie sądziłam, że bedzie potrzebna.
Jakie chusty do noszenia polecacie? Tylko taką żeby tż mógł założyć.

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 12:37   #3324
wykalacka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;amp;l t;3

Cytat:
Ja bobotic odstawiłam bo miałam wrażenie, że po nim gorzej. Od wczoraj daję tylko delicol. Zobaczymy jak będzie.

Ten bobotic ma smak malinowy i jest bardzo slodki, więc nie do końca jestem przekonana, że nadaje się dla takich maluszków :/
.
Tonący brzytwy się chwyta. Bobotic dostaje od tygodnia. Dam mu tydzień jeszcze, a potem zmienię na delicol jeśli nie będzie poprawy
Stary 2016-03-26, 12:47   #3325
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
A przyjechał wczoraj i narazie jest progres okaże się potem:-P

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Srw2dnia noc.. Nic nie odpoczelam masakra
To dobrze ze jest lepiej. Powinien Ci dużo pomagać i obciążać jak tylko może skoro nie ma go ciągle przy Was.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 12:58   #3326
lamia12344
Rozeznanie

Lola wlaśnie ostatnio włączył jej się tryb noście mnie bo sie obudzę i będę wyć... Myślałam o chuście ale dziś juz za późno raczej

Marcia u nas dupka tez czerwona byla ale pasta tranowa ze szpitala dala rade w 3 h...

Wrocili wwięc zdazylam wstawic ciasto i ugotować budyń na mase... Trudno powstrzymac odruch próbowania jak sie gotuje bądź piecze :-o

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-03-26 o 13:10
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 13:22   #3327
Lola2828
Zadomowienie

Lamia mój tz stwierdził że jak nie jem tego co mu gotuje to super smakuje to nie był komplement Tu specem od chust jest Figa wysłała mi fajna stronę ale nie dodalam jej i mi zaginęła ale chusty różnią się chyba wielkością ewentualnie jakością
Stary 2016-03-26, 13:44   #3328
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Tonący brzytwy się chwyta. Bobotic dostaje od tygodnia. Dam mu tydzień jeszcze, a potem zmienię na delicol jeśli nie będzie poprawy
Mi pediatra mowił, że jak po 3 dniach podawania boboticu nie bedzie poprawy to mam zacząć dawać delicol.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Lamia mój tz stwierdził że jak nie jem tego co mu gotuje to super smakuje to nie był komplement Tu specem od chust jest Figa wysłała mi fajna stronę ale nie dodalam jej i mi zaginęła ale chusty różnią się chyba wielkością ewentualnie jakością
No to uśmiechamy się do Figi

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 14:03   #3329
marciar7
Zakorzenienie

Jeju dziewczyny wodnisye i zielone te lupy :-( czasem ze sluzem. Ale czasem bywaja i normalne. Pije je goraczki nie ma nie jest apatyczna wysypka zniknela.. Tylko te glupie kupy:-( nie chce panikowac i leciec na ip bo co. Poloza mnie do szpitala a jej nic nie jest poza tymi kupami. Nie wiem moze panikuje za bardzo ale boje sie :-\ mama jej poprzyginala nozki tontyle bakow poszlo z wodnista kupa.. Moze zagazowana jest nie wiem.. Mysle zd jak przez swieta nie minie to pojde do pediatry.. Mam glukoze w domu jak cos zd szpitala jak zechce pic to moge jej dac... Ech zwariuje
Stary 2016-03-26, 14:13   #3330
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Mi pediatra mowił, że jak po 3 dniach podawania boboticu nie bedzie poprawy to mam zacząć dawać delicol.
.
Serio juz po 3 dniach powinien być efekt? A pamiętasz ile dawałaś?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości