Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. X - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-24, 22:27   #4321
Atavish
Zakorzenienie

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. X

Cytat:
Napisane przez shantai Pokaż wiadomość
Rozumiem
Tak z ciekawości pytałam, bo sama nie staruję do korpo, właśnie ze względu na języki :P
Akurat w dwóch korpo, w któych pracowałam kompletnie nie były potrzebne I w sumie właśnie dlatego postanowiłam zmienić branżę i korpo

Cytat:
Przecież biorę udział w rekrutacji na takie stanowiska, na których odpowiadam wszystkim wymaganiom, a jednak... czegoś mi brakuje. Może tych 'legendarnych' umiejętności miękkich, albo podczas rozmowy sprawiam wrażenie osoby głupiej.
A czemu "legendarne"?
Atavish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 22:59   #4322
201611240917
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
Akurat w dwóch korpo, w któych pracowałam kompletnie nie były potrzebne I w sumie właśnie dlatego postanowiłam zmienić branżę i korpo
Ale żeby się dostać trzeba super znać.
201611240917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-24, 23:16   #4323
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie w tych dwóch o których wspomniałam - nie Bo to polskie korpo były i branża też tego nie wymagała. (tzn. gdzieś tam w czeluściach tych firm czaiły się stanowiska dla osób z językami, ale to był naprawdę drobny odsetek).
Stary 2016-03-25, 09:47   #4324
weronika9999
Zadomowienie

atavish, natash88 - dzięki za odpowiedzi no nic, pozostaje mi chyba tylko zacisnąć zęby i przetrwać jeszcze rok, może mnie awansują, chociaż z tego, co widzę, to na stanowiskach wyżej robi się dokładnie to samo tylko za lepszy hajs W międzyczasie będę wysyłać CV i postaram się rozeznać, w których korpo naprawdę korzysta się ze swoich umiejętności językowych...
natash88, mogę wiedzieć, czym się teraz zajmujesz? (możesz mi napisać w PW jeśli chcesz ).

Cytat:
Napisane przez shantai
U mnie teoretycznie w wymaganiach jest biegła znajomość min. 2 języków obcych (w tym angielski), a w praktyce, tak jak już pisałam, praktycznie się ich nie używa (oprócz tego, że całe oprogramowanie itp. jest po angielsku, codziennie wyślę kilka maili, komunikacja z menadżerami jest w j. angielskim ale to wszystko...).
weronika9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 10:35   #4325
blue3
dead & alive

Cytat:
Ja w trakcie studiów magisterskich pracowałam w niemieckiej korpo, prawie wcale nie znam angielskiego w mowie i dostałam się, chociaż w wymaganiach była "komunikatywna znajomość języka angielskiego" Znam angielski w piśmie (wiem, że to troszkę paradoks) i niemiecki na C2 + używałam wiedzy technicznej.
Porównując moją pracę i pracę znajomych, którzy pracowali dla polskich korpo to nie wiem ile musieliby mi zapłacić, żebym zgodziła się pracować dla polskiej firmy, u mnie prawie nie było nadgodzin, o 16 wyłączałam komputer i nic mnie nie interesowało. TŻ w tym samym czasie pracował dla polskiej firmy i nawet w niedzielę musiał być pod telefonem. Różnica w benefitach też była dosyć istotna.
blue3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 10:46   #4326
kejtiCe
Zakorzenienie

Zaczęłam szukać też ogłoszeń do 30 km od mojego miejsca zamieszkania.. i jest mnóstwo! żeby tylko ktoś się odezwał..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 11:10   #4327
201611240917
Konto usunięte

Jakoś myślałam, że do korpo nie dopuszczają ludzi bez super rozmowy po angielsku :P
Ja rozumiem, przeczytam, ale mówić już gorzej. Jak się nie używa..
Muszę podszkolić się.

Nie dzwoni coś kobieta od mojego stażu. Niby mnie wzięła, do up miała jechać, ale cisza.
Mieszkam z TŻ od niedawna w Warszawie. Tu jest dużo pracy niby, ale też i duża konkurencja.
TŻ jest programistą, wiec problemu nie ma. Ja mam jedynie doświadczenie w pracy biurowej.
Zazdroszczę wam umysłów technicznych

Edit: zadzwoniłam w sprawie tego stażu w kancelarii, po świętach mam zacząć. Zawsze coś.

Edytowane przez 201611240917
Czas edycji: 2016-03-25 o 11:33
Stary 2016-03-25, 11:41   #4328
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue3 Pokaż wiadomość
Porównując moją pracę i pracę znajomych, którzy pracowali dla polskich korpo to nie wiem ile musieliby mi zapłacić, żebym zgodziła się pracować dla polskiej firmy, u mnie prawie nie było nadgodzin, o 16 wyłączałam komputer i nic mnie nie interesowało. TŻ w tym samym czasie pracował dla polskiej firmy i nawet w niedzielę musiał być pod telefonem. Różnica w benefitach też była dosyć istotna.
O kurczę. To ja mam kompletnie inne doświadczenia. Najlepsze benefity jakie spotkałam to właśnie w polskim korpo. Aktualne też ma świetne, ale w porównaniu z tym poprzednim i tak wypada kiepskawo... Widać kwestia samego korpo, a nie pochodzenia

Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-03-25, 11:42   #4329
blue3
dead & alive

Ja nie miałam nigdy umysłu technicznego, skończyłam inżynierię mechaniczno- medyczną i o ile z przedmiotów medycznych byłam bardzo dobra (nawet dostałam się na studia doktoranckie) to z przedmiotów mechanicznych zawsze kulałam i leciałam na 3.0-3.5. Ale już w szkole średniej wymyśliłam, że szybciej znajdę pracę jako przeciętny inżynier niż jako dobry humanista i do tej pory się to sprawdza, bo nikt nawet nie patrzy na średnią ze studiów.

Teraz też mieszkam z TŻtem w Warszawie i tutaj dochodzi sprawa kosztów utrzymania. Żeby w ogóle opłacało mi się wyjść z domu to muszę zarabiać minimum 4000 zł, bo tyle jestem w stanie dorobić na korkach siedząc spokojnie w domu, a mało firm jest w stanie zapłacić tyle na okresie próbnym
Stary 2016-03-25, 12:08   #4330
201611240917
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie miałam nigdy umysłu technicznego, skończyłam inżynierię mechaniczno- medyczną i o ile z przedmiotów medycznych byłam bardzo dobra (nawet dostałam się na studia doktoranckie) to z przedmiotów mechanicznych zawsze kulałam i leciałam na 3.0-3.5. Ale już w szkole średniej wymyśliłam, że szybciej znajdę pracę jako przeciętny inżynier niż jako dobry humanista i do tej pory się to sprawdza, bo nikt nawet nie patrzy na średnią ze studiów.

Teraz też mieszkam z TŻtem w Warszawie i tutaj dochodzi sprawa kosztów utrzymania. Żeby w ogóle opłacało mi się wyjść z domu to muszę zarabiać minimum 4000 zł, bo tyle jestem w stanie dorobić na korkach siedząc spokojnie w domu, a mało firm jest w stanie zapłacić tyle na okresie próbnym
No niestety, koszty mieszkania w stolicy są jakie są.
Jakby nie TŻ, to bym tu sama nie przyjechała (chociaż samo miasto bardzo lubię i zawsze chciałam tu mieszkać).

W końcu znajdziesz
Stary 2016-03-25, 13:12   #4331
kasia5266
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Zaczęłam szukać też ogłoszeń do 30 km od mojego miejsca zamieszkania.. i jest mnóstwo! żeby tylko ktoś się odezwał..
A gdzie mieszkasz?
kasia5266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:13   #4332
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia5266 Pokaż wiadomość
A gdzie mieszkasz?
Północna wielkopolska
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-25, 13:17   #4333
201611240917
Konto usunięte

W UP w Warszawie maja kase na staze dla osob do 30 roku zycia w ramach projektu unijnego.
Jakby ktoras byla zarejestrowana tu.
Stary 2016-03-26, 01:14   #4334
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika9999 Pokaż wiadomość
atavish, natash88 - dzięki za odpowiedzi no nic, pozostaje mi chyba tylko zacisnąć zęby i przetrwać jeszcze rok, może mnie awansują, chociaż z tego, co widzę, to na stanowiskach wyżej robi się dokładnie to samo tylko za lepszy hajs W międzyczasie będę wysyłać CV i postaram się rozeznać, w których korpo naprawdę korzysta się ze swoich umiejętności językowych...
natash88, mogę wiedzieć, czym się teraz zajmujesz? (możesz mi napisać w PW jeśli chcesz ).

U mnie teoretycznie w wymaganiach jest biegła znajomość min. 2 języków obcych (w tym angielski), a w praktyce, tak jak już pisałam, praktycznie się ich nie używa (oprócz tego, że całe oprogramowanie itp. jest po angielsku, codziennie wyślę kilka maili, komunikacja z menadżerami jest w j. angielskim ale to wszystko...).

Obecnie - robię wolontariaty pod swój zawód - psychologię.

A żeby się utrzymać - pracuję jako nauczyciel języka angielskiego (w placówce publicznej i prywatnej). Stąd też od lipca jestem bezrobotna oficjalnie, koniec roku szkolnego, koniec umów Rozważę powrót do korpo tylko jeśli od lipca w 2 miesiące nie znajdę jakiejś nowej pracy (najlepiej w psycho, albo może i w nauczaniu nadal, na przetrzymanie).

Ja w korpo używałam 2 języków (gł. do pisania maili, które mogłabym w gruncie rzeczy codziennie przeklejać, zmieniając dane ).

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 11:34   #4335
Takion94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika9999 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, udzielałam się w tym wątku na początku roku, sama mając problemy ze znalezieniem pracy. Pracę znalazłam, wydawać by się mogło "wymarzoną", niestety teraz po dwóch miesiącach mam na ten temat już inne zdanie i poważnie rozważam szukanie czegoś innego. Niewątpliwym plusem tej pracy są super ludzie i stosunkowo dobra kasa, ale praca jest wyjątkowo mało rozwojowa, jeszcze na samym początku było super, bo uczyłam się nowych rzeczy,ale od jakiegoś czasu nie robię nic nowego, non stop te same procesy i niestety nie zapowiada się, żeby to się zmieniło. Dodam, że zgłosiłam fakt, że chciałabym dostać jakieś nowe obowiązki, ale niestety nic z tego nie wyszło. Jestem osobą dosyć ambitną, więc praca, którą mogłaby wykonywać średnio rozgarnięta małpa potrafiąca obsługiwać komputer nie do końca mi odpowiada. Drugą kwestią jest to, że miała to być praca, w której wykorzystuje na co dzień jeden z języków, który z nam biegle+angielski. Niestety w praniu wyszło, że tak naprawdę głównie posługuję się...polskim, angielskim - w bardzo niewielkim stopniu, a tego drugiego języka w ogóle nie uzywam. Nie ukrywam, że jest to dla mnie spory minus, generalnie mam teraz wrażenie, że przez tę pracę delikatnie cofam się w rozwoju Znajomi mówią, że przesadzam, i że taka jest specyfika korpo, że taki typ pracy jest średnio rozwojowy. Dziewczyny pracujące w korpo: czy tak jest rzeczywiście wszędzie (pracuję w finansach)?
Nie rozumiem takich ludzi. Masz świetną atmosferę w pracy( co moim zdaniem jest najważniejsze) i przede wszystkim dobrą kasę i chcesz zrezygnować, bo praca jest "mało rozwojowa"? Serio? Niektóre wizażanki szukają latami jakiekolwiek pracy i nie mogą jej znaleźć a ty chcesz zrezygnować z pracy, bo jest "mało rozwojowa" i to jeszcze po 2 miesiącach? Nie uraź się, ale będziesz tak co miesiąc zmieniała pracę tylko dlatego, że wykonuje się w niej ciągle to samo?
Takion94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 12:04   #4336
blue3
dead & alive

Cytat:
Napisane przez Takion94 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem takich ludzi. Masz świetną atmosferę w pracy( co moim zdaniem jest najważniejsze) i przede wszystkim dobrą kasę i chcesz zrezygnować, bo praca jest "mało rozwojowa"? Serio? Niektóre wizażanki szukają latami jakiekolwiek pracy i nie mogą jej znaleźć a ty chcesz zrezygnować z pracy, bo jest "mało rozwojowa" i to jeszcze po 2 miesiącach? Nie uraź się, ale będziesz tak co miesiąc zmieniała pracę tylko dlatego, że wykonuje się w niej ciągle to samo?
Ja z drugiej strony nie rozumiem jak latami można szukać jakiejkolwiek pracy, siedząc latami w domu można zrobić kursy, uprawnienia, nauczyć się języka i startować z dużo lepszej pozycji. Ostatnio przeglądam często ogłoszenia o pracę w regionie moich rodziców (małe miasteczko) i non stop szukają tam ludzi do sklepów i na produkcję. Może nie jest to praca marzeń, ale gdybym nie miała kwalifikacji to wolałabym to niż siedzenie przez lata w domu.
Stary 2016-03-26, 12:15   #4337
201611240917
Konto usunięte

Cytat:
Haha no tak, stary argument: bo inni mają gorzej, więc siedź cicho i nie narzekaj.
Stary 2016-03-26, 12:20   #4338
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
naprawde kwestia osobowosci i priorytetow. W moim przypadku mialam bardzo obnizony nastroj ze wzgledu na poczucie bezsensu wykonywanej pracy. Okazalo sie, ze kasa mniejsza, a zajecie bardziej sensowne jest zbawienne dla mojego stanu.

poza tym, co to za zalozenie, ze nie mozna miec i kasy i fajnych ludzi i ROBIC TEGO, CO SIE CHCE?

to, ze inni szukaja dlugo nie powinno byc powodem do wzbudzania w Autorce poczucia winy.
Najwyrazniej ma takie kwalifikacje, cechy osobowosci etc., ktore jej zmieniac prace pozwalaja. Sorry, ja np. nie bede przepraszac za to, ze prace w korporze dostaje ot tak, ale z niej mimo wszystko rezygnuje na razie, bo jest dla mnie bezsensowna. Najwyrazniej 'kupuja' mnie na rynku pracy. Btw, jak kilka osob niekompatybilnych z korpo opusci taka robote, to bedzie wiecej miejsca dla tych, co szukaja, a nie znajduja i kazdy syty

Edytowane przez natash88
Czas edycji: 2016-03-26 o 12:21
Stary 2016-03-26, 12:23   #4339
20160901857
Konto usunięte

Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. X

Cytat:

Jej życie, jej sprawa, a rozwój w pracy też jest ważny.

Edytowane przez 20160901857
Czas edycji: 2016-03-26 o 12:26
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 12:34   #4340
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet jeśli by zmieniała pracę co miesiąc, to co Ci do tego? Jeśli nie ma problemu z tym aby co miesiąc ją zmieniać - bo jest dla pracodawcy cennym nabytkiem, to przecież droga wolna. I to, że innym się nie udaje, to nie jest argument za tym aby samemu stać w miejscu i być niezadowolonym z pracy. Chcesz czy nie, praca jest ważnym elementem Twojego życia (1/3 dnia w pracy), więc czemu na siłę się ma ktoś unieszczęśliwiać spędzając te 8h bezproduktywnie? Przecież takie coś się przekłada na ogólną jakość życia.
Stary 2016-03-26, 13:12   #4341
Takion94
Zadomowienie

Cytat:
Haha no tak, stary argument: bo inni mają gorzej, więc siedź cicho i nie narzekaj.
Ma dobrze płatną pracę i jest świetna atmosfera więc w czym widzi problem? W obowiązkach? I co w ciągu roku będzie po n razy zmieniała pracę, bo jest mało rozwojowa? Jeszcze bym zrozumiał jakby pracowała tam kilka lat a nie 2 miesiące...
Stary 2016-03-26, 13:15   #4342
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ma dobrze płatną pracę i jest świetna atmosfera więc w czym widzi problem? W obowiązkach? I co w ciągu roku będzie po n razy zmieniała pracę, bo jest mało rozwojowa? Jeszcze bym zrozumiał jakby pracowała tam kilka lat a nie 2 miesiące...
Ty zazdroscisz czy o co chodzi? Bo ograniczenie mentalne w postrzeganiu pracy, ktora zajmuje 1/3 zycia to masz niezle.

Stary 2016-03-26, 13:27   #4343
Takion94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
Nawet jeśli by zmieniała pracę co miesiąc, to co Ci do tego? Jeśli nie ma problemu z tym aby co miesiąc ją zmieniać - bo jest dla pracodawcy cennym nabytkiem, to przecież droga wolna. I to, że innym się nie udaje, to nie jest argument za tym aby samemu stać w miejscu i być niezadowolonym z pracy. Chcesz czy nie, praca jest ważnym elementem Twojego życia (1/3 dnia w pracy), więc czemu na siłę się ma ktoś unieszczęśliwiać spędzając te 8h bezproduktywnie? Przecież takie coś się przekłada na ogólną jakość życia.
Człowiek napiszę jedną opinię to zaraz rozpęta się fala hejtu, bo ktoś ma inne zdanie od reszty. Ja bym zacisnął na jej miejscu zęby choć nie wiem w czym skoro atmosfera w pracy jest super kasa jest super to nawet nie ruszałbym się z takiej pracy. Pójdzie do następnej pracy i stwierdzi, że praca jest rozwojowa, ale ludzie są fałszywi w następnej pewnie powie, że praca rozwojowa ludzie na prawdę super, ale kasa kiepska. Gdyby tak podchodzić to ludzie musieliby dosłownie co miesiąc zmieniać pracę, bo coś zawsze by im nie pasowało.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez natash88 Pokaż wiadomość
Ty zazdroscisz czy o co chodzi? Bo ograniczenie mentalne w postrzeganiu pracy, ktora zajmuje 1/3 zycia to masz niezle.
Tak zazdroszczę, bo wiele bym zrobił żeby trafić w pracy na ludzi, którzy cię szanują a nie pomiatają i jeszcze mało nie zarobisz. A ktoś narzeka, bo praca mało rozwojowa dziwne żeby w ciągu 2 miesięcy awansowała na stanowisko dyrektorskie. Niektórzy na rozwój muszą pracować latami...ale co ja tam wiem

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Ja z drugiej strony nie rozumiem jak latami można szukać jakiejkolwiek pracy, siedząc latami w domu można zrobić kursy, uprawnienia, nauczyć się języka i startować z dużo lepszej pozycji. Ostatnio przeglądam często ogłoszenia o pracę w regionie moich rodziców (małe miasteczko) i non stop szukają tam ludzi do sklepów i na produkcję. Może nie jest to praca marzeń, ale gdybym nie miała kwalifikacji to wolałabym to niż siedzenie przez lata w domu.
To temat rzeka. Jak ja byłem na bezrobociu to doszkalałem się z języków. Tyle, że na bezrobociu byłem 1,5 miesiąca a nie latami, ale staram się zrozumieć ludzi, którzy szukają przez długo czas pracę, bo bardzo im zależy na jakiekolwiek a nie mogą znaleźć.Cóż tak bywa. Z kolei irytują trochę ludzie, którym nic w pracy nie brakuje a chcą zmieniać, bo jest monotonna...
Stary 2016-03-26, 13:28   #4344
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Takion94, nie bierzesz jednej rzeczy pod uwagę. Jak utkniesz w mało rozwojowej pracy na lata, to później baaardzo trudno będzie coś znaleźć innego. Co napiszesz w CV? Pierdzenie w stołek przez 8 h dziennie? Trzeba też trochę perspektywicznie myśleć, prawdaż
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 13:34   #4345
Takion94
Zadomowienie

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;57979416]Takion94, nie bierzesz jednej rzeczy pod uwagę. Jak utkniesz w mało rozwojowej pracy na lata, to później baaardzo trudno będzie coś znaleźć innego. Co napiszesz w CV? Pierdzenie w stołek przez 8 h dziennie? Trzeba też trochę perspektywicznie myśleć, prawdaż [/QUOTE]

Jakbym miał pierdzieć w stołek i całkiem nieźle zarobić to z takiej pracy bym się nie ruszał. I pracował latami.
Stary 2016-03-26, 13:36   #4346
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym miał pierdzieć w stołek i całkiem nieźle zarobić to z takiej pracy bym się nie ruszał. I pracował latami.
Ale nikt Ci nie gwarantuje, ze ta praca jest na zawsze ;-)
malootka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 13:36   #4347
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty bys tak - a ona nie.

Skad wiesz ile ona pracowala na swoj sukces? Bo moze wlasnie latami - uczenie sie dwoch jezykow, plus moze jakies finansowe studia, kursy to tez lata.

Stary 2016-03-26, 13:42   #4348
Takion94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natash88 Pokaż wiadomość
Ty bys tak - a ona nie.

Skad wiesz ile ona pracowala na swoj sukces? Bo moze wlasnie latami - uczenie sie dwoch jezykow, plus moze jakies finansowe studia, kursy to tez lata.
Nie znam osoby, która po 2 miesiącach dostała awans, ale co ja tam wiem. Niech robi z resztą co chcę jej życie i jej sprawa, ale w cv też ładnie nie wygląda jak ktoś co miesiąc zmienia pracę, bo liczy na to, że w ciągu miesiąca zostanie dyrektorem. A ja zdania nie zmienię.
Stary 2016-03-26, 13:51   #4349
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie znam osoby, która po 2 miesiącach dostała awans, ale co ja tam wiem. Niech robi z resztą co chcę jej życie i jej sprawa, ale w cv też ładnie nie wygląda jak ktoś co miesiąc zmienia pracę, bo liczy na to, że w ciągu miesiąca zostanie dyrektorem. A ja zdania nie zmienię.
a o kim mowisz z tym awansem po 2 miesiacach bo chyba nie doczytalam?

nikt nie mowi o pozycji dyrektora - pozycja dyrektora moze byc takze bezsensowna jesli nie odpowiada czyjejs osobowosci.

Nie znam do konca Twojej sytuacji w tej chwili, ale za bardzo chyba przez jej pryzmat oceniasz Autorkę. Nie rób z niej fochowatej rozkapryszonej księżniczki - ludzie różne rzeczy wolą, żeby być szczęśliwymi - niektórzy kase, niektórzy ludzi, a niektórzy poczucie sensu.
Ja zostawiłam robotę, która miałam punkt 1 i 2, a nie miałam (DLA MNIE) 3 - bo w ramach moich priorytetów życiowych to było nieznośne. Wolę mniej kasy, mało kontaktu z 'fajnymi' ludźmi (takich mam prywatnie wokół siebie), a przynajmniej poczucie, że to co robię nie służy jakimś mitycznym międzynarodowym korporom, ale ludziom. Jestem bardzo zadowolona.

Powodzenia w szukaniu pracy.

EOT

Edytowane przez natash88
Czas edycji: 2016-03-26 o 13:52
Stary 2016-03-26, 13:51   #4350
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym zacisnął na jej miejscu zęby choć nie wiem w czym skoro atmosfera w pracy jest super kasa jest super to nawet nie ruszałbym się z takiej pracy.
Ale niektórzy są bardziej ambitni.

Cytat:
Pójdzie do następnej pracy i stwierdzi, że praca jest rozwojowa, ale ludzie są fałszywi w następnej pewnie powie, że praca rozwojowa ludzie na prawdę super, ale kasa kiepska. Gdyby tak podchodzić to ludzie musieliby dosłownie co miesiąc zmieniać pracę, bo coś zawsze by im nie pasowało.
Tak jak napisałam wyżej - jeśli mogą zmieniać, bo i tak pracodawcy ich chcą, to droga wolna.

Cytat:
A ktoś narzeka, bo praca mało rozwojowa dziwne żeby w ciągu 2 miesięcy awansowała na stanowisko dyrektorskie. Niektórzy na rozwój muszą pracować latami...ale co ja tam wiem
Opcja "mało rozwojowa", "obowiązki, które nie wymagają nic od Ciebie" etc, to nie to samo co "ojej, już dwa miesiące minęły, a ja ciągle nie jestem dyrektorem, czas olać". Rozwój w pracy to nie tylko awans. A po 2 miesiącach jest się w stanie wyczuć czego się można spodziewać po pracodawcy.

Cytat:
To temat rzeka. Jak ja byłem na bezrobociu to doszkalałem się z języków. Tyle, że na bezrobociu byłem 1,5 miesiąca a nie latami, ale staram się zrozumieć ludzi, którzy szukają przez długo czas pracę, bo bardzo im zależy na jakiekolwiek a nie mogą znaleźć.Cóż tak bywa. Z kolei irytują trochę ludzie, którym nic w pracy nie brakuje a chcą zmieniać, bo jest monotonna...
Tylko rzecz w tym, że im brakuje w tej pracy pewnych rzeczy - wyzwania i używania mózgu. Gnicie przez 8h nie każdemu pasuje.

Cytat:
Żeś się uparł tego awansu, kiedy tu nie o awans po 2 miesiącach chodzi, a o nudę, brak wyzwań, monotonię i brak perspektywy na to, że się to zmieni, bo specyfiką korpo jest to, że przez 8h robisz to samo.
Cytat:
I dlatego uważasz, że warto "wchodzić" na kogoś, kto jest bardziej ambitny? Bo sam nie jesteś?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości