Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-26, 14:09   #4411
annihilate
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Lucy już dawno dołączyłam do tej grupy jak Poli (chyba) ja tu polecała, we 3 już chyba jestem

Velika no to brawa dla niego, że sam zaczął temat ciekawe czy mój tż też będzie nosił, choć wątpię bo mój Miki to synek tatusia i pewnie będzie wtedy na maksa zazdrosny... ja bym chciała chustować bo liczę, że w góry pojedziemy, Mały do chusty a Duży do nosidełka turystycznego

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 14:16   #4412
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Iwoncia, ale to powinni Ci pożyczyć w szpitalu. Moja położna mówiła, że potem jest dużo ciężej. Opadną Ci hormony więc to mleko już nie będzie takie gotowe.
Nie wiem jak jest teraz, ale 3,5 roku temu nie mieli lakatorów i trzeba było mieć swój. Dzieciak jak sie nie najadł z piersi to dokarmiany mm.
Niby moja bratowa wieki temu jak rodziła przez cc to nie miała mleka wcale a sie okazało po dwóch tygodniach jak jej sie wyrobiło to leciało jak z butelki no nic, zobaczymy jak to będzie. Niech chociaż bedzie tak jak poprzednio to będe zadowolona

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Iwoncia a nie macie systemu rooming on? Dzieci leza na "noworodkach" a nie przy mamie?!

U mnie dziecko caly czas lezy w swoim wyrku obok mamy, polozne przychodza przewijac poki nie wstaniesz, daja do lozka mamie zeby mogla sie przytulac i przystawic co 1.5-2h do piersi. Mozesz "oddac" jak dziecko marudne a Ty nie dajesz rady uspokoic...ale tak to loozik. W zyciu bym nie rodzila w szpitalu w ktorym ne daja dziecka do matki po CC, bo to paranoja jakas. Malo tego, mam prawo prosic o to, zeby po wyciagnieciu malego zabrali go od razu do taty na kangurowanie, a nie ze sobie lezy gdzies tam i kwili.
U nas jest sala dla noworodków w innym korytarzu całkiem i tam je sie zostawia po cesarce własnie. Tam są przewijane itp. Dziecko dostajesz na chwile po cesarce (już umytego )w sensie póki nie czujesz sie bardzo zmęczona. Początkowo leży sobie przy maminym cycu, potem je zabierają by mama mogła dojsc do siebie i sie troche przespać. Po 12 godzinach masz juz wstać (bo inaczej ochrzaniają) i wtedy dzidzia leży sobie w tym swoim takim wyrku , a jak masz ochote bierzesz sobie go do siebie do łóżka. Jak już chodzisz to masz dziecko cały czas przy sobie
Wybacz jak coś pisze niezrozumiale ale kurde ja dziś żyje na oparach

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Zobaczysz, że będzie dobrze. Poza tym możesz się domagać, żeby dostać dziecko wcześniej - takie są obecne standardy opieki. W razie czego to zostaje laktator. Pamiętaj, że laktacja siedzi w głowie, najważniejsze jest nastawienie. Jeśli bardzo chcesz karmić, to na pewno dasz radę.
Dzięki, licze na to że sie uda bo nie widze inaczej tak jak pisałam wyżej, póki nie wstane na nogi to go nie dostane ale myśle że uda mi sie tym razem wcześniej wstać niż po 12 godzinach.
Mam dół tak obolały w kilku miejscach że może rana bedzie mniej bolesna heheh

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Kalpana ale jaja tam masz
Plotkary same a sie zdziwią jak urodzisz
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 14:19   #4413
Trisdom
Zadomowienie

Angeletta- gratulacje dajece mi nadzieję, że drugi poród szybszy i łatwiejszy

Martini- nie zazdroszcze wizyty tesciow, trzymaj sie kochana.

Święconka- byliśmy z córą w polskim Kosciele, niestety dziecko w drodze powrotnej nie zasnęło w samochodzie, wiec byla histeria po powrocie i wlasnie tz probuje ja ubic w wozku na spacerze. Bedzie hardcore z dwojka... annihilate, nie wiem jak sobie radzisz z jeszcze mlodszym dzieckiem...
U nas dzis jest ladnie, ale za to jutro ma padac. Mam nadzieje, ze chociaz pol dnia bedzie ok.

Kalpana -twoja tesciowa to dopiero ma problemy...

Trzymam kciuki za dzisiejsze porody dla tych, ktore chca sie rozpakowywać.

Zdrówka dla chorujących
Stary 2016-03-26, 14:45   #4414
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dziecko caly czas lezy w swoim wyrku obok mamy, polozne przychodza przewijac poki nie wstaniesz, daja do lozka mamie zeby mogla sie przytulac i przystawic co 1.5-2h do piersi. Mozesz "oddac" jak dziecko marudne a Ty nie dajesz rady uspokoic...ale tak to loozik. W zyciu bym nie rodzila w szpitalu w ktorym ne daja dziecka do matki po CC, bo to paranoja jakas. Malo tego, mam prawo prosic o to, zeby po wyciagnieciu malego zabrali go od razu do taty na kangurowanie, a nie ze sobie lezy gdzies tam i kwili.
Ale ekstra tam macie!!!

Wiesz co nie wiem jak jest u mnie w szpitalu czy w ogóle w Krk, bo się nie interesowałam - nie brałam pod uwage CC.
Ale moja kuzynka miała cesarke w Rzeszowie- i tam jak ją cieli o 9 rano, to przyłożyli dziecko do policzka i zobaczyła ponownie dziecko na następny dzień po obchodzie rannym!
I ona mi tłumaczyła tak jak jej tłumaczyli:
Że to dla dobra jej, bo ma odpocząć i się wyspać.
No i potem nie dała rady karmić - bo mleka zero, mleko popłynęło w 3 dobie ale to tylko dzięki laktatorowi bo jak dawała małej pierś to dziecko po prostu ryczało na widok piersi!!

Więc no - Ta opcja o której Ty piszesz jest genialna!

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
W ogóle nie dalej jak kilka dni temu chłop mi gadał, że musimy kupić chustę, bo jego kolega poleca a ja mu nic wcześniej o chustach nie mówiłam. Zadziwił mnie
Dobry mężu !!

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Lucy już dawno dołączyłam do tej grupy jak Poli (chyba) ja tu polecała, we 3 już chyba jestem
A mi się wydaje, że nas tam więcej na tej grupie chustowej hehe
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 14:48   #4415
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Iwoncia u mnie po CC jak juz jestes na swojej sali i jest ktoś przy Tobie tz czy położna to dawają juz dziecko nie trzeba czekać kilka/kilkanaście godzin. U Gosiaczka było tak samo bo opisywała poród. Zapytaj jak jest u Ciebie w szpitalu.

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2016-03-26 o 14:49
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 14:51   #4416
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Iwoncia u mnie po CC jak juz jestes na swojej sali i jest ktoś przy Tobie tz czy położna to dawają juz dziecko nie trzeba czekać kilka/kilkanaście godzin. U Gosiaczka było tak samo bo opisywała poród. Zapytaj jak jest u Ciebie w szpitalu.
Wszystkiego dowiem sie na miejscu 12tego. Ja opisywałam jak było 3,5 roku temu przy mojej pierwszej cesarce
Stary 2016-03-26, 15:03   #4417
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Oby to tak było

Nawet do 12 godzin nie dadzą bo po 12 godzinach zaczynać trzeba wstawać z wyra i chodzić. Jak w końcu wstane kilka razy to wtedy przyniosą już.
Mam nadzieje że faktycznie sie uda bez laktatora bo nawet nie mam.

lulka jak ciśnienie?
U mnie szaleć zaczęło

O a jakie masz? u mnie standard. W dzień ok 140/90 lub mniej a na wieczór 150/100. Tabletki już chyba nie działają

Cytat:
Iwoncia a nie macie systemu rooming on? Dzieci leza na "noworodkach" a nie przy mamie?!

Też tak uważam, tak właśnie powinno wyglądac po CC
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 15:18   #4418
annihilate
Rozeznanie

Poli mi chodziło o to że ja już do 3 grup chustowych dołączyłam

Trisdom ja też się czasem zastanawiam jak ja daję sobie radę Mam ogromną pomoc ze strony męża. Od mojego mniej więcej drugiego symestru głównie to on w domu sprzątał, ja mu tylko troszkę pomagałam. Teraz na tej końcówce to już dużo więcej w domu robię. Ale i tak dużo rzeczy olewam po prostu, jak czegoś nie muszę robić na zaraz. Najważniejsze dla mnie żeby Mikołaj był nakarmiony i przewinięty. Jak on ma drzemkę to ja też wtedy. No i dużo zależy od niego jaki on ma akurat dzień. Najgorzej wtedy jak wpada w histerię i za nic nie ma w nim cierpliwości.

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 15:23   #4419
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Poli, Lulka no mnie sie w ogole wydaje ze to powinno byc standardem w dzisiejszych czasach. Mam na mysli oczywiscie to, zeby dziecko mialo mame przy sobie, a mama zeby mogla rozchulac laktacje. Owszem, po CC organizm jest obciazony, brak mozliwosci ruchu normalnego, ale to nie powinno wykluczac sie nawzajem, bo jak ma sie ta wiez zawiazac u nas mozna oddac noworodka poloznym, a nie, ze mozna go od nich zabrac z wielka łaska. I prawda jest taka (z punktu widzenia mojej poloznej), ze kiedy mamusia ma dziecko obok siebie mozliwie najszybciej, bez przerw, tak juz na stale, to ma wieksza motywcje w zbieraniu sil one przebieraja i przychodza na kazdy placz maluszka. Jedynym mankamentem jest u nas "skin to skin" jesli chodzi o CC...bo o ile trafilabym na Kinge to mialabym Mikolaja od razu, ale ze bede miec CC w piatek rano to jej nie bedzie bo jest w poradni na dole inne polozne daja do polika na calusa i zabieraja...dostane dziecko dopiero jak wroce na swoja sale, dlatego chce walczyc o kangurowanie u tatusia wiadomo ze w kazdej chwili moze sie wszystko zmienic, to operacja...moga dziac sie rozne rzeczy i decyzje moga byc zupelnie inne Ale wazne jest chyba wiedziec, jakie sa mozliwosci

Ciesze sie w ogole ze bede miec CC w piatek bo caly dzien bedzie ze mna maz, tak samo z rana w sobote a pozniej zamieni sie z moja mama i bede mogla pospac, odpoczac, ogarnac sie a oni beda czuwac nad małym w tygodniu juz mialabym wiekszy problem..

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 15:37   #4420
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
O a jakie masz? u mnie standard. W dzień ok 140/90 lub mniej a na wieczór 150/100. Tabletki już chyba nie działają
142/92 jak mierzyłam kilka minut temu.
W zasadzie to sie tak trzyma. Jak pochodze i zaraz po tym zmierze to 150/100
Masakra jakaś. Ciekawe co z tym jest że tabletki już nie działają...
Stary 2016-03-26, 15:38   #4421
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Ehh no jakoś muszę dac rade. Plus taki, że wszytko posprzątali, gotują obiady.

Wczoraj zrobiłam sobie post, to dzis z rana czaekałam aż wyjdą, żeby sie najeść. Ajak wróca to kawa z sernikiem jeszcze padnie

Wrócili...
Przecierpisz ich, a jak pojada to bedzie Ci brakować obiadkow fajnie, ze nie jestescie sami na święta. Ja bym niebem potrząsnęła, zeby cała moja rodzina była razem na święta, ale cóż..

Cytat:

Choroba mnie jednak rozłożyła na amen.
Spałam w nocy 2x po 30min i jak nie zgaga co chwila to nos zatkany albo cieknie z niego ciurkiem. Głowa mi pęka no to pomarudziłam
Kurczaki niedobrze. Wiem jakie to upierdliwe, sama niedawno sie wyleczyłam. Na katar polecam inhalacje z sody i majeranku i okładanie zatok rozgrzana sola w sciereczce

Cytat:
jowitazz to prawda, tylko po cesarce dadzą mi bobaska na chwile, a potem zabiorą na naście godzin więc go nie przystawie. Poprzednio też miałam malutko mleka mimo przystawiania, a siary miałam dużo w ciąży
U mnie w szpitalu na SR mówili, ze po cesarce do policzka mamy dają bobasa i potem na neonatologie jedzie. I powinny zaraz przywieźć do mamy, jednak jesli tego nie zrobią to jak juz bedziesz na normalnej sali to masz prawo sie domagać, a one musza Ci przywieźć, żebyś mogła nakarmić i w tym Ci pomoc, bo inaczej sa problemy z pokarmem.

Pochwalilam sie rano, ze sie dobrze czuje to tak mnie więzadła ciągną, ze położyć sie nie moge siła rzeczy ciagle chodze chałupa ogarnięta, tz wszystko poprasowal dla Młodego. Musze tylko poukładać i finito.

U mnie na obiad ryba. Tradycja jest u nas, ze w sobotę poscimy, a mięsko dopiero na śniadaniu wielkanocnym
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 15:40   #4422
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Rzucam kontrowersyjny temat dla mamuś dziewczynek

Co myślicie i czy będziecie przebijac uszy przed 1rż?

(dodam, że ja jestem na nie, Paulina na chrzest dostała kolczyki od chrzestnego- teściowa oczywiście zachwalała jak to takie dzieci ładnie w kolczykach wyglądają sratatata. Ja uznaję zasadę, że jeśli będzie chciała przebic uszy to sama przyjdzie i powie, więc póki co kolczyki leżą i czekają na odpowiedni moment)
Mam takie samo podejście. Nie podobają mi się kolczyki u takich maluchów z resztą. Ja sama do mamy przyszłam przed komunią z pytaniem czy mogę. Świadoma decyzja i przygotowanie na ból i pielęgnację - a nie widzimisię mamusi!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 15:55   #4423
duchaa123
Wtajemniczenie

Hej no i nastepna rozpakowana teraz pewnie co sie zaloguje to bd nowy dzidzius gratki dziewczyny no i porody marzenie '.

A ja nie mam sily spac mi sie chce ogarnelam , bylam na zakupach , dopakowalam torbe do szpitala na tip top i juz sobie czeka . Zaraz po swietach chce za nia chwycic i pedzic do szpitala .

Wlasnie dzwonila do mnie siostra tz i nasza wspolna znajoma urodzila dzis o 10.55 coreczke waga 2900 i 53 cm dlugosci , a wczoraj jeszcze mi wysylala foty jak z cora nakleja drzewko na sciane , a dzis juz sie rozpakowala no nic nie jest do przewidzenia he no i tez poszlo jej szybko uwinela sie w 2 h no i wcale ciezko nie bylo . Mam nadzieje ze tez tak mi pójdzie ekspresowo

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 15:55   #4424
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Przecierpisz ich, a jak pojada to bedzie Ci brakować obiadkow fajnie, ze nie jestescie sami na święta. Ja bym niebem potrząsnęła, zeby cała moja rodzina była razem na święta, ale cóż..

Kurczaki niedobrze. Wiem jakie to upierdliwe, sama niedawno sie wyleczyłam. Na katar polecam inhalacje z sody i majeranku i okładanie zatok rozgrzana sola w sciereczce

U mnie w szpitalu na SR mówili, ze po cesarce do policzka mamy dają bobasa i potem na neonatologie jedzie. I powinny zaraz przywieźć do mamy, jednak jesli tego nie zrobią to jak juz bedziesz na normalnej sali to masz prawo sie domagać, a one musza Ci przywieźć, żebyś mogła nakarmić i w tym Ci pomoc, bo inaczej sa problemy z pokarmem.

Pochwalilam sie rano, ze sie dobrze czuje to tak mnie więzadła ciągną, ze położyć sie nie moge siła rzeczy ciagle chodze chałupa ogarnięta, tz wszystko poprasowal dla Młodego. Musze tylko poukładać i finito.

U mnie na obiad ryba. Tradycja jest u nas, ze w sobotę poscimy, a mięsko dopiero na śniadaniu wielkanocnym
Dokładnie. A potem dziwią się, że dziecko płacze i dokarmiają mm, bo dziecko nie może zassać piersi. Mogli nie zabierać na tyle czasu... U nas zabierają na noc, żeby mama mogła sobie odpocząć - jak dla mnie bez sensu i będę z tym walczyć
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 15:56   #4425
AsiaPo
Mama Land

Ależ mnie dziś brzuch boli chyba z nudów, bo mi Mama nie pozwala nic zrobić W sumie i tak byłoby mi ciężko ogarnąć zasady panujące u moich rodziców - ja sprzątam zupełnie inaczej

Jak spina mi się brzuch to tak jakby się szyjka skraca?? Kurcze nie pamiętam
Dziś 36t0d, więc nie ma sensu jeść magnezu niech się wszystko pięknie rozpulchnia

Same "przyjemne" i szybkie porody się tu odbywają oby dla wszystkich wystarczyło tego dobrodziejstwa

Edytowane przez AsiaPo
Czas edycji: 2016-03-26 o 15:57
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 16:16   #4426
Polinezyjka
Zakorzenienie

Łep mi dziś odpadnie ......

21 tc córeczka
Stary 2016-03-26, 16:20   #4427
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość

Tez wydaje mi się ze wg standardów opieki około porodowej po cc mamy pełne prawo mieć dziecko przy sobie. Gosia dostała Antka ☺
Gdyby się zdarzyło ze będę miała cc będę się domagać żeby Leon był przy mnie a tak jak mówisz obowiązkiem położnej jest pomoc przy karmieniu i przewijaniu.

Podobnie zamierzam walczyć o kontakt skóra do skóry z tata jeśli ja bym nie mogła.
Mamy do tego pełne prawo i nikt nam łaski nie
robi.

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Ależ mnie dziś brzuch boli chyba z nudów, bo mi Mama nie pozwala nic zrobić W sumie i tak byłoby mi ciężko ogarnąć zasady panujące u moich rodziców - ja sprzątam zupełnie inaczej

Jak spina mi się brzuch to tak jakby się szyjka skraca?? Kurcze nie pamiętam
Dziś 36t0d, więc nie ma sensu jeść magnezu niech się wszystko pięknie rozpulchnia

Same "przyjemne" i szybkie porody się tu odbywają oby dla wszystkich wystarczyło tego dobrodziejstwa
Spinanie to raczej skurcze przepowiadajace. Klucie w szyjce to chyba skracanie.

Tez uważam ze nie ma co ich już wyciszac magnezem. No chyba ze są bardzo często

Odpocznij póki możesz a nie do roboty się wyrywasz ☺
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 16:40   #4428
AsiaPo
Mama Land

Lucy, dzięki Od jakiejś 12 nic nie robię, bo skończył się mój przydział więc się nudzę. Staram się odciągnąć swoją uwagę od tego brzucha szukając pediatry - o masakra! Same stare wypowiedzi w internetach Chciałam podpytać mamę dwuletniej córy, ale okazuje się, że nie jest zadowolona z opieki w jej przychodni.

A to jedno z ostatnich przedporodowych zagadnień do ogarnięcia Pakowania torby nie liczę, bo na to mam czas i nie jest absorbujące (wszystko już skompletowane, ale porozrzucane po całej chacie - dobrze, że mieszkanie takie małe )
Stary 2016-03-26, 16:41   #4429
lulka19
Zakorzenienie

AsiaPo mogłabyś na 1 stronie ponumerować dziewczyny, które już urodziły? tak będzie lepiej

Rozpisałam się, i wszystko się skasowało. O nie

Iwoncia ja myślę, że to ciśnienie w końcówce ciąży to chyba automatycznie jest większe, i dlatego leki już nie dają rady...

Kejka pisałam, że bardzo fajnie masz z mamą i mężem, mam nadzieję, że i u mnie tak będzie. Moim zdaniem położne powinny nam pomagać, ale dzieci powinny być z nami, oczywiście o ile jest to możliwe. Spotkałam się tez z opiniami, że po cesarce dziewczyny są zostawione same sobie, i nie mają jak zajmować się dziećmi, a położne mają to gdzies...

Kangurowania u mnie nie ma

Poli kuruj się

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-03-26 o 16:47
Stary 2016-03-26, 16:49   #4430
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
AsiaPo mogłabyś na 1 stronie ponumerować dziewczyny, które już urodziły? tak będzie lepiej
Gotowe!

Z ciekawości policzyłam, ile Mamuś jeszcze nie urodziło i jest nas 50 sztuk Co jest dziwne, bo przed pierwszym porodem było 51, a mamy 5 dzieciaczków
Stary 2016-03-26, 16:51   #4431
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Poli kuruj się
Nie wiem jak heh może jutro przejdzie

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Gotowe!

Z ciekawości policzyłam, ile Mamuś jeszcze nie urodziło i jest nas 50 sztuk Co jest dziwne, bo przed pierwszym porodem było 51, a mamy 5 dzieciaczków
Hmmmm to ciekawe
21 tc córeczka
Stary 2016-03-26, 17:01   #4432
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Gotowe!

Angeletty i Eci nie ma na tej wątkowej liście
Stary 2016-03-26, 17:16   #4433
velika
Winter is coming

angeletta była na liście, bo nawet dzisiaj sprawdzałam z ciekawości jaki miała tp
widocznie rozmnożyłyśmy się jakoś

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 17:35   #4434
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
angeletta była na liście, bo nawet dzisiaj sprawdzałam z ciekawości jaki miała tp
widocznie rozmnożyłyśmy się jakoś
Tak, bo tp miała jak ja. Mój tż dziś trochę wymiękł po tych porodach wątkowych i z niepokojem pytał czy na pewno powinien jechać we wtorek na jednodniową delegację

Kangurowanie/karmienie po cc

U mnie ostatnio położne mówiły, że jak cc to ojciec nie może kangurować, bo dziecko czeka w sali operacyjnej a ojciec nie może tam wejsć. Dziecko dają matce zaraz po wywiezieniu jej z sali porodowej. Ale wiem z pewnego źródła, że ostatnio w tym szpitalu było kilka sytuacji, że tata dostał. Więc myślę, że to kwestia: uporu ojca, podejścia położnej, może kwestia wolnej sali porodowej, żeby miał to gdzie zrobić.

Wydaje mi się, że to ja szybko matka dostaje dziecko może też zależeć od warunków jakie akurat są w szpitalu. Pisałam Wam kiedyś, że mojej kuzynce dali bardzo późno, bo nie było miejsc na salach poporodowych i leżała 24h na sali pooperacyjnej a tam ze względów higienicznych dzieci nie wwożą. Mój szpital jest bardzo nastawiony na kp, więc liczę że tam bardziej kombinują, żeby nie było takich akcji.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 17:47   #4435
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Ecia byla w zaginionych chyba nie?moze dlatego nie pasuje?

Poli postaraj sie polozyc, zasnac z dala od bodzcow i najlepiej zeby bylo jak najciemniej. A przed tym wypij kawke bol glowy powinien przejsc

Lulka kangurowac tez nie zawsze sie da, bo czesto dzieciatko trzeba np podgrzac w lozeczku po CC no ale, jesli powalczysz o szybkie przekazanie Ci dziecka na sale jak juz bedziesz po, to bedzie niecala godzinka (u mnie jesli CC robi ginekolog to max 30 minut, jak gin zajety to chirurg i wtedy godzinka) wiec spokojnie bez kangurowania sie da wazne zeby tatus, o ile moze byc z Toba w szpitalu wtedy, byl przy maluszku jak Ciebie jeszcze nie ma ja juz sie nie moge doczekac
za tydzien moj maz bedzie sobie pewnie juz popijał ( )na pepkowym a Miki bedzie ze mna

Dostalam smsa...tesciowa jutro przyjezdza

Mikołaj <3
Stary 2016-03-26, 17:52   #4436
velika
Winter is coming

kejka cierpliwości
kurde ja też chcę urodzić za tydzień

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-03-26 o 17:59
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 18:11   #4437
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

współczucia

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

DO nas na szczęście teście ani dziś ani jutro nie przyjadą ani w poniedziałek, bo jutro mają gości i na poniedziałek drugiego syna na obiad zaprosili więc do nas się nie zwalą i zaś wyszło, ze jednego syna na święta zaprosili (na boże narodzenie też) a drugiemu ani mru mru
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-26, 18:22   #4438
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Smarrita porabani są :pała:

Dzieki za wspolczucie, jakos wytrzymam

Velika wszystko jest mozliwe przeciez w tym calym przerabanym CC jedno jest fajne...ze wiadomo ile jeszcze czasu zostalo do przywitania maluszka️ jakos nie mysle o tym wszystkim co sie bedzie dzialo ze mna

Swoja droga ciekawe jak u Gosi z karmieniem nie? mam nadzieje ze idzie dobrze

Mikołaj <3
Stary 2016-03-26, 18:22   #4439
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:

Poli postaraj sie polozyc, zasnac z dala od bodzcow i najlepiej zeby bylo jak najciemniej. A przed tym wypij kawke bol glowy powinien przejsc

Właśnie wypiłam wczesniej - myślałam, że może mam niziutkie ciśnienie.
Próbowałam się drzemknąć też nico.
Ech niewiarygodne - u mnie to naprawdę rzadkość takie bóle głowy. A niunia szaleje dziś w brzuszku co mnie cieszy bardzo bo wczoraj leniwa była niezmiernie

och to będą jaja z teściówką!
21 tc córeczka
Stary 2016-03-26, 18:26   #4440
justyna_fli
Zadomowienie

Kejka masakra! Nie dość że ona w takim stanie to Wam się na glowe zwala teraz :-/

Ja bylam z koszyczkiem, potem z koleżanka na kawie (espresso z lodami waniliowymi, niebo w gebie mowie Wam) a teraz wracam do domku. Wieczorem kosciol chyba ze maz nie da rady bo przeziębiony na maksa :-/ dzisiaj widzę grzeczne jesteście i nie rodzicie za moimi plecami haha bo podczytuje caly czas nauczona wczorajszym doświadczeniem ;P
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości