|
|
#1171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowanki dla dorosłych - co WY na to?
|
|
|
|
|
#1172 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja ostatnio kupiłam w Carrefourze, mają naprawdę duży wybór. Oto prawie dokończona
Mam nadzieje, że kolejny będą lepsze
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Konto usunięte
|
a ja po krótkim kryzysie wracam do kolorowania co mnie cieszy bardzo bardzo
|
|
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1175 |
|
Przyczajenie
|
Jakiś czas temu moja 13-letnia córka zaraziła mnie tymi kolorowankami, kiedy kupiłam jej "Tajemny Ogród". Zaczęło się od pokolorowania kilku kserówek z tej książki. Później kupiłam sobie kolorowankę "Inspiracje Koty" wyd. Olesiejuk. Poniżej jeden z moich ulubionych rysunków z tej książki. Mam jeszcze książeczkę "Inspiracje Kwiaty" z tej samej serii, ale jeszcze nie zaczęłam jej kolorować. Do kolorowania używam cienkopisów. Uwielbiam te metaliczne i brokatowe, ale niestety szybko się kończą. Udało mi się ostatnio kupić komplet 25 kolorów cienkopisów Stabilo. Są fajne, bo mają po kilka odcieni koloru zielonego czy niebieskiego. Niestety, trochę przebijają na drugą stronę. Słyszałam, że cienkopisy Staedtler Triplus Fineliner są lepsze, ale niestety do najtańszych nie należą. Do kredek jeszcze się nie przekonałam, chociaż moja córka uważa, że są lepsze ze względu na możliwość cieniowania.
Kolorowanie rzeczywiście działa na mnie odprężająco. Jest bardzo wciągające, ale nie zawsze mogę dokończyć kolorowanie, co trochę mnie denerwuje (ogólnie nie lubię zostawiać niedokończonych rzeczy). Pod tym względem lepsze jest łączenie kropek, bo nie wymaga aż tyle czasu. Skończyłam już książkę "Natura od kropki do kropki", a zaczynam "Podróże od kropki do kropki". Polecam, bo także pozwala skupić się na czymś innym niż codzienne problemy. Edytowane przez gaguss Czas edycji: 2016-03-22 o 14:03 |
|
|
|
|
#1176 |
|
Konto usunięte
|
Dostałam tą kolorowankę i jest słaba. Obrazki jak dla dzieci, napisy juz nie
Tak czy siak pomaluje ale nie warta nawet wydanej kasy, przynajmniej nie ta. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Konto usunięte
|
No słaba ale juz mam wiec zostawię.
|
|
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, ale wynalazek :P
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego, co widziałam na żywo, to wszystkie te kolorowanki z brzydkimi wyrazami właśnie podobnie wyglądają. Zakladam, że chodzi o kontrast. Tlo takie sielskie-anielskie a w środku wulgaryzm.
Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
|
|
|
#1182 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
ja to bym takie pokolorowane obrazki rozdawała koleżankom z byłej pracy
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Monia Kowalczyk w stokrotce widziałam mini relaks, ornamenty, w koronach drzew i kalejdoskop. Pojawiają się tam kolorowanki jak w Biedronce. Co jakiś czas coś.
Zamówiłam sobie 45 bruynzeelkow i komnatę czasu. A tu jeszcze królewna śnieżka i doodle fusion bodajże i jeszcze i jeszcze i jeszcze... Bankructwo mnie czeka.
|
|
#1185 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam, jeśli można
Przeczytałam cały wątek, wynotowałam mnóstwo tytułów kolorowanek i nazw różnych urządziów do kolorowania. Teraz to wszystko chcę ![]() Dzisiaj przyszło mi 'Crazy drawings'. Aż się boję, że ze swoim pseudotalentem namażę tam coś pasztetnego. W ogóle nie wiem czy przypadkiem od kolorowania i rysowania też (przez te kolorowanki zachciało mi się wracać do dawnego hobby) nie wlazło mi coś w szyję i już tydzień wyjść nie chce Także mam przymusową przerwę. |
|
|
|
|
#1186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Papaverynkę z pyralginką raz prosze "
|
|
|
|
#1187 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z UK, w paperchase widzialam dzisiaj postery (po co ja tam wchodzilam!), w dwoch rozmiarach, do kolorowania. Znalazlam na stronie, ale w sklepie tych mniejszych bylo chyba z 6 wersji. Nie mialam czasu zbadac papieru, ale sam pomysl mi sie spodobal, jedna z wersji byla bardziej geometyczno-ornamentowa, niz komiksowo dziecieca, takze ktos z talentem i wizja jak pokoloruje, to moze na scianie zostawic
obok byly rowniez kieszonkowe 'mapy' europejskich miast do pokolorowania.Dobrze, ze urodziny mi sie zblizaja ![]() http://www.paperchase.co.uk/catalogs...louring+poster |
|
|
|
|
#1188 |
|
Konto usunięte
|
Nie miałabym co z tym potem zrobić
![]() Przez przypadek kliknęłam kup teraz na amazon zamiast dodaj do koszyka na pózniej i będę miała kolejna kolorowankę niedługo, a kolorowanie u mnie ostatnio stoi w miejscu |
|
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po 2 tygodniach przerwy wracam do kolorowania i proboje dokończyć stronę, która te dwa tygodnie temu zaczęłam... Nawet się wciągnęłam, więc może ją wreszcie skończę... Grrr
Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się pochwalę nowymi
|
|
|
|
|
#1191 |
|
Zadomowienie
|
A ja kupiłam nowe kredki, już ponad dwa tygodnie temu i tylko trochę wypróbowałam, nie mam zupełnie czasu kolorować... Ale kredki polecam, Astra 24/48 bardzo fajne i cena super
|
|
#1192 |
|
MUSEarka
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;57921971]Nie miałabym co z tym potem zrobić
![]() Przez przypadek kliknęłam kup teraz na amazon zamiast dodaj do koszyka na pózniej i będę miała kolejna kolorowankę niedługo, a kolorowanie u mnie ostatnio stoi w miejscu Mam podobnie - za każdym razem jak jestem w sklepie/empiku to przeglądam kolorowanki. Ale na szczęście jestem dość wybredna w tej materii i mało co mi się podoba
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyscie nowe kolorowanki "pokoloruj Warszawę" i "Alicja w krainie czarów" i jeszcze " królewna śnieżka "?
Na szczęście mnie ciągnie tylko Alicja, bo kasy brak i miejsca na to wszystko. A jeszcze się pochwalę, zakupiłam bruynzeelki 45 z żółwiami
wymiana Edytowane przez Funieczka Czas edycji: 2016-03-26 o 07:28 |
|
|
|
|
#1194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mogłam się doczekać Animorphi i Oceanu, a jak zobaczyłam na żywo to mnie nie zachwyciły i odłożyłam. Ostatnio dostałam na blogu dziwny komentarz nt. kolorowania. I do dzisiaj nie mogę uwierzyć, jak ludzie potrafią być ograniczeni.
|
|
|
#1195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak kredki? ładnie się ze sobą łączą? Zastanawiałam się nad nimi
|
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
MUSEarka
|
Cytat:
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na fb widziałam filmik z warszawy kredek jeszcze nie testowałam, nie mam czasu przed świętami, ale opinie mają dobre i zaryzykowałam, dam znać co i jak ladylukier bez obrazy, nie wyobrażam sobie matki kupującej dziesiątą parę szpilek, żeby lansować się w piaskownicy, bo i takie dizle spotkałam . Co kto lubi.
wymiana Edytowane przez Funieczka Czas edycji: 2016-03-26 o 18:28 |
|
|
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie dużo bardziej rozumiem mamę po zęby uzbrojoną w kredki i kolorowanki- jak mamie się znudzi, to dziecko będzie miało używanie ![]() Mam wrażenie, że ludzie patrzą z politowaniem na kolorowanie, bo to wydaje się infantylnym hobby. Nikt nie patrzy w taki sposób na chodzących po górach (po co im kolejne nowe buty, lepszy plecak), ani na łowiących ryby (a po co takie fikuśne spławiki). Edytowane przez DariaKom Czas edycji: 2016-03-26 o 20:53 |
|
|
|
|
|
#1199 | |
|
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() A to mój pierwszy obrazek z Crazy drawings Darujcie, że nieco zamazany, ale ciemno jakoś :P
|
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Rzadko koloruję, ale wczoraj aby nie myśleć o chorobie plus bólu zębów, wydrukowałam lisa. Pokolorowane zwykłymi kredkami.
P.S. I mam jeszcze pytanie. Jak sobie radzicie z garbieniem w trakcie kolorowania? Ja ogólnie strasznie się garbię, ale znajomi mówią, że przy kolorowaniu to już w ogóle.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2016-03-29 o 11:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

Mam nadzieje, że kolejny będą lepsze 

obok byly rowniez kieszonkowe 'mapy' europejskich miast do pokolorowania.