|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
witam, przez jakiś czas udzielalam się na wątku, potem zniknęła i widze, że u Was też już nie ma mnie na liście mam...
Chciałam się pochwalić, że od prawie 11 dni jestem szczęśliwa mama pięknej księżniczki ![]() Gratuluję wszystkim narodzin pociech a mama w dwupaku szczęśliwego rozwiązania!
![]() |
#4442 | |
Mama Land
|
Cytat:
Kejka: Pokłady cierpliwości! ![]() Smarrita: ![]() ![]()
![]() |
#4443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie nie mogę narzekać bo czysta i nie chrapie, jak przychodzi rodzinka do niej to dyskretnie i nie za długo i wychodzą do pokoju innego... spoko jest ![]()
![]() |
#4444 | |
Mama Land
|
Cytat:
Ja z nudów czytam pierwszą cześć wątku ![]() Czekamy na info, z przyjemnością dopiszę Cię na pierwszą stronę ![]() Opowiadaj, co się u Was działo, że Cię tyle nie było ![]()
![]() |
#4445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana nie denerwuj się tylko bardzo wizyta teściowej, choć wiem ze będzie trudno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
Margueri gratulacje...
Ja w koncu wracam do zywych.. przeziebienie w koncu odpuszcza.. nareszcze... I moge dalej prasowac. Tym bardziej ze szwagierka doslala mi ciuszki ...
#4447 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czekamy na więcej informacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
Margueri
Gratuluję! Napisz coś więcej na temat porodu ![]()
#4450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja córeczka zrobiła sobie i nam niespodziankę pojawiając się na świecie w 37 tc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie Niunia jest bardzo grzecznym i pogodnym dzieckiem ![]()
![]() Edytowane przez margueri Czas edycji: 2016-03-26 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 |
Raczkowanie
|
Gratulacje dla świeżo upieczonych mam!
![]() ![]() faktycznie, póki co pięknie i sprawnie wszystko się odbywa - oby tak dalej! Nadreptałam się dzisiaj i teraz już nawet na leżąco wszystko mnie boli. Na szczęście na świąteczny obiad wybieramy się do mamy. Ale mam ambitny plan przygotować śniadanko dla męża jak wróci z kościoła. Zobaczyłam gdzieś wśród wielkanocnych przepisów takiego zajączka z jajka więc koniecznie muszę zrobić ![]() A, no i teściowa sobie o mnie przypomniała. Zapytała męża, czy "chcemy KIEDYŚ przyjechać na obiad." Ponoć minę miała dziwną i nieokreśloną kiedy jej powiedział, że mam zakaz wyłażenia z łóżka, ledwo po domu się przemieszczam, a co dopiero wydrapać się na czwarte piętro. Tak jakby nie wiedziała, że mam przymus leżący i to od paru miesięcy... ach, przyzwyczaiłam się już do tego ![]() ![]()
#4453 |
Raczkowanie
|
Gratulacje dla mamuś i zdrówka życze dla dzieciaczków
![]() Karmienie po cc U mnie to wyglądało tak że po wyjęciu dają na chwile na "przywitanie sie" i zabierają.Dziecko wiozą na oddział dać na chwile tatusiowi i albo do inkubatora dogrzać albo prosto do tego ich łóżeczka. Jak leżałam po cc to przynosiły dziecko na prawdę często i same główkę przystawiały żeby possało.Na brak pokarmu nie mogłam narzekać bo nie miałam długiej przerwy między karmieniami. A jak wstałam to przynieśli dziecko i było już ze mną do wyjścia. Swięta Byliśmy na święconce,zrobiliśmy sałatki,teraz jajka faszerowane i koniec.Czuje sie ciężka i zmęczona i mam już dosyć wszystkiego.Mam skurczyki ale na spokojnie czekam do wtorku na wizyte. Spokojnych świąt wam życze ![]()
#4454 |
Mama Land
|
Margueri: Dopisane
![]() Czy Twoja szwagierka spodziewa się dziecka? Teściowa zaakceptowała Wasze Maleństwo? Jak Ci idzie obsługa niemowlaka? ![]()
#4455 | |
Zakorzenienie
|
Ecia to dobrze ze była szybka reakcja i Nikola cała i zdrowA
![]() Cloche Gratulacje ![]() Cytat:
![]() angeletta,margueri Gratulacje ![]() teraz troche o sytuacji u mnie ![]() Wczoraj nie wiadomo skad dostalam garączki rosła dsłownie w oczach az do 39.7 drgawki, myślałam ze zejde z tego swiata. Dobrze ze maz był przy mnie CRP 5.7 norma do 5 dziś mają powtórzyć KTG nie fajne mala miala tetno nawet do 280. nie spalam cała noc adrenalina burza mózgu i mierzenie goraczki czekanie na karzde musniecie córki ![]() wynik 66 takze rosnie antybiotyk wdrozony nadal we wtorek maja powtorzyc CRP. Popoludniu KTG było juz ok brak skurczy tetno w normie ufffff.... ja słabo sie czuje ale mysl ze dojde do siebie. wybaczcie ale pisac nie mam sił bede Was podczytywac........
![]() |
#4456 | |||
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widziałyście wózek pakowany do torebki? ![]() https://www.facebook.com/thisisinsid..._id=2392950137 Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2016-03-26 o 18:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Margueri pamiętamy Cie
![]() ![]() ![]() Padłam po całym dniu w kuchni, niby tylko dla nas dwojga robiłam jedzonko, ale sporo tego wyszło... Dwa ciasta, jajka faszerowane na dwa sposoby: jedne z pieczarkami i drugie z awokado, sałatka, zupa krem chrzanowy ![]() ![]() Ale tu cisza dzisiaj ... Poli przeszła Ci głowa? GGI co za niepokojące wiadomości ![]() ![]()
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2016-03-26 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję ślicznie !! Kolejna dziewczynka ![]() Jak się córezka nazywa? Ja pamiętam, że pisałaś a potem zaginęłaś ! ![]() Fajnie, że się odezwałaś, że wszystko u was dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() ale pytana no ... w dechę. seriously ? ![]() No wariatka ![]() Cytat:
![]() A z jaką wagą się urodziła? Czemu w ogóle było CC i czemu was zatrzymali w szpitalu?
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Wtajemniczenie
|
Margueri gratuluje!!!!
![]() ![]() Justyna, ona przyjezdza do moich rodzicow na obiad+ciasto i kawa a do mnie na kolacje (choc mam nadzieje ze wczesniej pojada ![]() Cloche to jest dobre nie? Przeciez jak dostaje leki to chociaz powinna sie zamknac z szacunku do Ciebie, bo to ze boli to wiadomo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4460 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymajcie się tam !!! Co to za choróbka się przypalętała ![]() Cytat:
A cisza bo dziewczynki świętują hehe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A głowa zmalała, ale odsunęłam komputer, wyciągnęłam wafle ryżowe herbatkę i kindla i poczytałam coś chwilę to zrelaksowała się moja głowa. Ale dziś tak cały dzień mam: przechodzi i wraca, przechodzi i wraca. Oby teraz nie wróciło już bo jest DOBRZE! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- mnie to w ogóle ciekawi co u: Bertolindy, Magdaji i jej bliźniaczek, Nunus89, Trzydziestki i Neocleo
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poli łącze sie z Tobą w bólu głowy mam dokładnie tak samo jak Ty od rana dlatego zaraz kłade sie spać.
![]() |
#4462 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj to miałaś stracha ![]() ![]() ![]() Cisza straszna! Albo wszystkie rodzą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wesołego jajka kobietki! Rodzinnych Świąt! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Matka Smoka
|
GGI - trzymaj się dzielnie
![]() Malos - z czego ta zupa chrzanowa? ze słoika czy z prawdziwego chrzanu? ostra? Poli - dla mnie bardziej naturalne jest czytanie pierwszych wątków ,,naszych" niż z innych miesięcy :P To takie sentymentalne. Ja do Was kukałam w pierwszym wątku i trochę tak z przerażeniem i z zazdrością czytałam, że już traktujecie te ciąże jako pewnik, a ja taka cała w strachu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wraca właśnie coś więc zmykam z laptopa. Cytat:
![]() ![]() Ja nie tykam starego wątku bo wtedy miałam mdłości i samo wspomnienie września/października jest bleeech okropne.
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z rana czułam sie strasznie a teraz znacznie lepiej ![]() ![]() Cytat:
Byle tylko wytrwać do terminu i koniec z tabletkami i stresem o dziecko jak mu tam w brzuchu jest ![]() Ide na filmek, a Wam życzę WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH I BARDZO MOKREGO DYNGUSA ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Winter is coming
|
margueri gratulacje
![]() ![]() ja też jestem ciekawa, co u pozostałych zaginionych, niektóre się naprawdę sporo udzielały ![]() cloche ale masz współlokatorkę ![]() ![]() GGI strasznie ci współczuję ![]() a w weekendy to zawsze jest spokojniej na wątkach, w święta to już w ogóle. Ja jutro znikam na cały dzień, bo jadę do babci ![]()
#4467 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Wtajemniczenie
|
Ineso mysle ze nie traktowalysmy naszych ciaz jako pewnik, bo wiekszosc sie w srodku trzesla ze strachu. Ale pewnie te co pisaly na poczatku juz (w tym ja np.) potrzebowaly wsparcia i "zapewnienia" od innych ze wszystko bedzie dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() GGI badz silna ![]() ![]() ![]() ![]() Poli bidulko ![]() Ja sie boje ze mi wraz z rozwiazaniem wroca migreny ![]()
#4469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dzi za gratulacje i ponowne przyjęcie ![]() Moja Księżniczka ma na imię Karolinka, trochę nie modne imie jak na dzisiejsze czasy ![]() Urodziła się z waga 3 kg i 51 cm długości, ale to taka drobnica, że wszystkie ciuszki, nawet 50 są za duże, bodziaki np kończą się w połowie ud 😁😁😁 teraz po 5 dniach w domu nabiera troszkę ciałka ![]() Poszlam na rutynowa wizytę do lekarza, oczywiście mierzenie ciśnienia i w gabinecie miałam podwyższone, ale u mnie to syndrom białego fartucha, bo w domu mam niskie...w tym dniu czulam jakieś dziwne ruchy, nie takie typowe kopniaczki tylko jakby przesuwanie, co później okazało się, że Niunia chciała się obrócić głową w dół...od ok 30 tc była odwrócona główka w dół, musiała przekręcić się i w 37 tc była ułożona miednicowo... Od lekarki dostalam skierowanie do szpitala na konsultacje, miałam podjechać do innego szpitala, bo tam nigdy nie ma ludzi, na szczęście pojechalam do szpitala, w którym chciałam rodzić...smialam się, że to skierowanie wydane jest na wyrost, ale dziś cieszę się, że pojechalam ![]() Na ip połączyli mnie pod ktg, sprawdzili ciśnienie, wypisali skierowanie na mocz i dali leki w razie w gdyby ciśnienie mi podskoczyło...już wychodzilam, ale taka mloda lekarka stwierdziła, że zróbi mi usg z przeplywami....okazało się, że coś dzieje z przeplywami i postanowili mnie przyjąć na oddział...na szczęście miałam torbę w samochodzie ![]() Chodziło przy mnie trzech lekarzy, nikt nie wiedział co się dzieje, w końcu przyszedł szef-lekarz jak określili, który stwierdził "czy zgadza się pani na przerwanie ciąży czy czekamy, ale nie wiemy jak to się może skończyć"....decyzja nie była trudna ![]() Mieli problemy z wyjęciem malutkiej...przed północą moja cora byłą już na świecie ![]() ![]() W szpitalu nas trzymali z powodu żółtaczki, jestem zła na lekarza, bo gdy zapytałam czy nie ma, uslyszalam, że jest ok a nie było... Radzimy sobie całkiem nieźle, karmimy się piersią, w szpitalu mieliśmy mieszany system w domu tylko kp ![]() O rodzinie tz nie będę się wypowiadała, bo nie chce się denerwowac... U mnie w szpitalu po cc dziecko dają jak już matka jest po pionizacji, czyli po ok 6 h po cc
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Winter is coming
|
ja pamiętam, że na początku każde wejście do kibla to był stres, czy nie ma jakieś krwi, plamień itd... tym bardziej, że mnie tylko bolały cycki i koniec objawów. Więc jak bolały mniej to też się denerwowałam. Potem też psychicznie bywało tak sobie, bałam się, że urodzę wcześniaka przede wszystkim. W zasadzie na każdym etapie znajdzie się coś stresującego
![]() ![]() ![]() margueri o kurcze, to dobrze, że trafiłaś w takim momencie do szpitala. Na tym etapie lepiej zakończyć ciążę niż gdyby coś się miało stać nie tak.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-26 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.