|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II
Taika, u nas zostały rajtuzki z duzych-te fajtycznie barachło, ale te małe fajne.
A gdyby były u ciebie jeszcze rajtuzki na 80,86 i skarpetki z abs to ja chetnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Zadomowienie
|
Dzieki za zyczenia zdrówka.
Nina Golas super. U nas też podobnie w przychodni ale czasem sie dlugo czeka i ja zostawiam Olafka w body. Gajka super włoski! Ja po kąpieli zawijam Olafka w ogromny recznik i ide z nim do pokoju. Kiedys załatwialam wszysko na pralce ale przestałam nad nim panowac i chodzimy no łóżko. Odnośnie rajstop, to takie moje zboczenie, ale ja nigdy Olafkowi jeszcze nie ubrałam. Nie lubie. Tzn pod spodnie tak ale zeby tylko rajstopki to nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Rozeznanie
|
no ja akurat kupilam zuzi rozowe ogrodniczki takie jak byly w gazetce bo tylko te byly w jej rozmiarze...ale dla chlopakow byly extra takie granatowe z grubszego sztruksu
no babka w lidlu mowila ze od 8 rano kolejka byla jak za komuny
#3034 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A dla dziewczyn ktore mają problem z przewijaniem dzieciakow szczerze polecam Pampers Let's go! Są strasznie drogie, za 36 pieluch zaplacilam 45 zł, ale przynajmniej oszczędzamy sobie nawzajem szarpaniny i płaczu przy zmianie pieluchy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziękuję za gratulację ![]() Fibian, na codzień w ogóle nie pamiętam, że jestem w ciąży, za dużo spraw pochłania moją uwagę, w tym najbardziej Tymon. Najgorzej było w I trymestrze, teraz czuje się bardzo dobrze ![]() Gajka, świetną fryzurę ma Twój maluch. Taika, fajne zdjęcia Też używam pampersów let's go i bardzo je lubię, chociaż na noc się nie nadają...traadycyjne są bardziej chłonne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Raczkowanie
|
Sohf ale miałam dzisiaj sen
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Konto usunięte
|
a ja odwrotnie
![]() ![]() ![]() Ale za to nie lubię jeansów dla dziecka, unikam ich zakupów i w domu nie załozyłabym ..... sztywne, nie wygodne. Bawełniane czy sztruksowe ogrodniczki uwielbiam! Zakryte plecki, cipło i z przodu i z tyłu ![]() Rozmawiałm własnie z kolezanką, pracuje w firmie obuwniczej i poleca dla dzieci buty EMU: http://allegro.pl/item269671145_buty...hi_ruby_m.html CUDNE! Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2007-11-16 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Zadomowienie
|
Dziś w nocy Ciutka obudziła się tylko raz o 5.30 na karmienie , a potem spała do 8 - SUKCES! Nareszcie się wyspałam.
Sprawdziłam wyniki konkursu gerbera - wygrałam bluzę. W następnym etapie mozna wygrac czapeczkę i bandankę, może też mi się uda. Maszko - Ty tez wygrałaś?
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
Czyli fibian - może mój system lżejszego jedzonka przed spaniem zadziałał? laurka tez dziś rewelacyjnie spała - od 22 do 7,30 rano bo musiałam ją obudzić bo zawoziłam Julię do przedszkola a TŻ był w pracy....Teraz też od godzinki ślicznie śpi ale coś słoneczko wyjrzało i widzę, ze ostro świeci jej w łóżeczko pomimo zasunięcia baldachimem więc pewnie niedługo oczka otworzy. Ściągnęłabym jej roletę ale za głośno chodzi...A swoją drogą gratuluje wygrania bluzy. Ja wysłałam teraz na czapkę i apaszkę ale jakbym wygrała to nie wiem w sumie po co mi ona...
taika - diabełek super! Tylko dziewiątek w dacie brakuje hihi. A w czym ty robisz takie fajne ramki? Ja czekam na specjalny program do robienia takiego typu rameczek od koleżanki, która mieszka 5minu drogi ode mnie i coś się doczekać nie mogę....
#3043 |
Zadomowienie
|
Sohf ja też ciągle jak katarynka : nie wolno i nie wolno.....
Adriano jakos przeoczyłam twój post! Oczywiscie ja też gratuluje! Marzy mi sie córka. I śliczne imiona, szczególnie Lena.....Też takie chciałam dla córki ale kuzyn tak dał swojej córce. No i trzebaby miec córke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ja na chwile.net mi padl jutro wyjazd potem jak przyjad ewielkie przygotowania do chrztu wiec pewnie nie bede miala jak zajrzec
![]() ![]() wogole to jestem zalamana laura ma taka duza stope ze nie moge nigdzie dostac butow do sukienki ![]() ![]() ![]() aha chcialam jeszcze dodac ze mamy 2 "2"na gorze i lacznie juz 8 zabali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o lżejsze żarełko przed snem to przypomniałam sobie wczoraj dopiero jak ją karmiłam przed snem. Więc może jak te cholerne ząbki już się wyrżnęły to bedzie lepiej spać? A swoją drogą i tak jej zamienię te posiłki jak radziłas, nie bedzie taka przejedzona przed snem
![]() |
#3046 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3047 |
Raczkowanie
|
Czesc
A my własnie wrociłysmy z miasta,i kupiłysmy skarpetki dla Jasia niestety rajtuzek juz nie było,sa jeszcze ogrodniczki sztruksowe (ładne),i bluzeczki tez ładne. Elu wybierz które chcesz bo ja nie mogłam sie zdecydowac obydwa wzory sa ladne,a tych co nie bedziesz chciala jutro zwroce do sklepu 1i2 zd.-jed 3i4zd-drugi komplet |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Konto usunięte
|
Taika, wielkie dzięki!!! Wezmę wszystkie , są od 10-22?? Kolezanka mnie prosiła zeby jej tez kupic, to 2 pary odstąpie jej.
Podaj na PW ile i gdzie mam przelać. Wyrałam bluzę polarową ![]() fibian, oby tak zostało z tym spaniem, ale Jasio na kolacje je zawsze to samo, a bywa róznie... jedna pobudka... zero... dwie a czasem i trzy |
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3050 |
Raczkowanie
|
Elu-oznaczenie jest 19-22 9-12 miesiecy ale sa wieksze maja 13-14 cm-na stópce,ja Marysi kupiłam i sa za duże.Jak bys chciała wiecej to napisz i dokupie jeszcze było pare par
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Konto usunięte
|
a rajstopek nie było juz? skarpetek chyba mi styknie, bo mam tez i inne
|
![]() ![]() |
![]() |
#3052 |
Raczkowanie
|
były ale dla dziewczynki różowe w rozm74-80,dla chłopców juz nie było sa jesze ogrodniczki sztruksowe dla chlopcow i bluzki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Konto usunięte
|
ogrodniczki widziałam, ale w spodniach mam juz zapas do rozmiaru 110
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3054 |
Zakorzenienie
|
Elu - to jaś ma niezłą "spodniową" wyprawkę! Od razu mi się moja jedna koleżanka przypomniała jak od razu po swoich "18" urodzinach zaczęła za zaoszczędzone kieszonkowe kupować rzeczy na swoją slubną wyprawkę (taki u nich w rodzinie był zwyczaj). Myślałam, ze padnę...no ale przez 4 lata - czyli do czasu ślubi obkupiła sie nieźle. Cały czas się nabijamy jak się raz na rok spotkamy, ze jej mąż na tę wyprawkę poleciał!
Dziewczyny załamałam się..Laura wstała po spanku - patrzę a jej po porannym spacerze całe policzki usiały popękane naczynka!!!! ![]() ![]()
#3055 |
Zadomowienie
|
Aranko - może to nie są naczynka tylko zwykły rumień? Moja Anielka też ma czasem jak wstanie. Ja smaruję kremem nivea "na każdą pogodę" albo linomagiem plus
#3056 |
Zadomowienie
|
Aranko, ja też używam Nivea na każda pogodę. Z resztą u mnie tylko kosmetyki Nivea, poza darowanym plynem do kąpieli J&J "na dobry sen". Wczoraj tak zadziałał, że Wiktoria jeszcze 3 godziny po kąpieli nie mogła zasnąć.
![]()
#3057 |
Zadomowienie
|
Hej kobietki
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za życzenia. Wczoraj w domu miałam taki maraton że jak się wieczorem na moment położyłam to w momencie zasnęłam A dzisiaj u nas baaardzo zimowo do wczoraj stopniał ten poprzedni śnieg i wczoraj po południu zaczęło sypać i nasypało... ponad 20cm śniegu. Fibian, Maszko i Elu gratuluję wygranej, z gerbera my mamy kpl. czapkę i rękawiczki, dostaliśmy po urodzeniu Asi od chłopaka siostry no i teraz mamy jak znalazł Gajko Patryczek ma czadreskie włosicha Taiko świetne zdjęcia diablika Aranko ja narazie kremuję kremem ochronnym bambino, ale zamierzam kupić krem na każdą pogodę nivea Adriano to gratuluję parki Dużo zdrówka dla przeziebionych mamuś i zasmarkanych dzieciaczków (Asia znowu ma lekki katarek) Co do jedzenia, to Asia nie zje zmiksowanej zupki, rozdziabuję jaj tylko trochę widelcem, a do rączki dostaje: chrupki, precelki, herbatniki, kawałek jabłka, banana A z rajtuzami to u nas różnie bywa, jak jej zakładam cieniutkie spodnie to zakładam rajtuzy, a jak grubsze spodnie to tylko skarpetki a to zdjęcia z dzisiejszego spacerku: na 4 zdjęciu Asia stoi w śniegu Edytowane przez zaba21_22 Czas edycji: 2007-11-16 o 14:42 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Raczkowanie
|
Ja kremuję Malwinę Nivea krem ochronny, jest tłusty i świetnie chroni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Raczkowanie
|
Aranko-ja tez uzywam Nivea na kazda pogode,tak jak dziewczyny pisaly fajnie natluszcza skore
zaba21_22-sliczne zdjecia,ale duzo sniegu juz macie,wyjazd wózkiem na spacer to katorga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.