Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-27, 21:51   #1021
Talantea
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Zanim zaszłam w ciążę na pewno bym się tym nie przejęła ale wiecie ja czekałam z zajściem w ciążę do 30 bo nigdy nie czułam jakiejś wielkiej potrzeby bycia mamą. Zawsze czułam, że ciąża da mi popalić, wiem, że nie ma dla mnie nic gorszego niż siedzieć w domu, nie znoszę obowiązków domowych. Kocham swoją pracę, dobrze zarabiam ale też dużo pracuję. Mój mąż mnie wyręcza w domowych obowiązkach bo sobie tego nie krzywdzi a ma więcej wolnego niż ja). W końcu się zdecydowałam zostać matką nie bez obaw, czy podołam itd. Pokochałam to maleństwo całą sobą i dlatego tak mnie boli jak ktoś zasugeruje, że będę gorszą matką bo nie chce do 3rż siedzieć z dzieckiem. Babcia nie chciała źle ja o tym wiem. sama mnie później przepraszała ale jak ktoś mi mówi, że nie muszę pracować, że możemy żyć z jednej pensji przecież (moi rodzice nam pomogą bo mają takie mozliwości ) a ja sobie bede sobie w domu z dzieckiem to mnie szlag trafia. Jestem nauczona, ze mogę sobie zapracować na wczasy, lepsze auto czy coś innego a poza tym spelniam się zawodowo i to mnie cieszy... Wiem, że będę kochać swoje dziecko niesamowicie ale nie stanę się nagle inną osobą...
Zadowolona mama to zadowolone dziecko. Takze jestem zdania, ze powinnas robic tak zebys ty sie czula dobrze bez poczucia winy.
Inni ludzie naprawde potrafią dobić. Niektórym po prostu cięzko zrozumieć czyjś punkt widzenia.

Tez lubie byc niezależna i mieć własne pieniądze. Jak nie pracowalam przez jakis czas i zylismy z jednej pensji to czulam sie z tym po prostu zle.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 21:53   #1022
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Wiecie co usłyszałam dzis na dzien dobry wchodząc do rodziny? Nie jedz juz tyle w te święta(reakcja na brzuch). Miało byc zabawne.
o rany, ale głupi komentarz
ja ciągle słyszę jedz jedz przecież jesz za dwoje i na siłę wciskanie jedzenia

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 21:57   #1023
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ostatnie trzy dni jestem bardzo rozdrazniona i niekoniecznie czyimkolwiek zachowaniem. Chyba mnie hormony atakują

Mój TZ byl wychowywany przez niankę i zlobek bo tesciowa szybko wrócila do pracy.
Jedynie czego ona żaluje, ze spędzila z malutkim dzieckiem za malo czasu.

Ja podziwiam matki, które tak szybko wracaja do pracy i potrafią pogodzić pracę z dzieckiem

Ja na ten moment bede z dzieckiem w domu, pewnie po jakims czasie tez bede szukala pracy, przynajmniej pół etatu lub weekendy.

Lepiej chyba sie nie dzielić z rodziną takimi planami, szczególnie tak bardzo wybiegającymi w przyszlość.
Ja nie wiem czy muszę wrócic na cały etat. Planuję na 6h, mój mąż pracuje na zmiany więc defakto niania byłaby potrzeba co drugi tydziń bo tak to się możemy wymieniać opieką ale i tak to wszystko strasznie zabolało, bo poczułam się jak jakaś wyrodna matka :/
Pewnie gdybym nie była w ciąży nie podeszłabym do tego tak emocjonalnie .... no a teraz cóż wszystko mnie albo wku**wia albo doprowadza do łez... eh błogosławiony stan

A planami myślałam, ze moge się podzielić z osobami które same całe życie pracowały. Zawsze byłam dumna, ze moja babacia tak się realizowała zawodowo ...
Liczyłam na jakieś dobre słowo a nie taka krytykę ... cóż lepiej już nic nie będę mówiła głośno ...
dobrze, że moja mama wstawiła się za mną i na pytanie babci: "o co ty płaczesz teraz" (ja nie byłam w stanie mówić) powiedziała : "no pewnie temu, że poczuła się jak gorsza matka po tym komentarzu ..."

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
o rany, ale głupi komentarz
ja ciągle słyszę jedz jedz przecież jesz za dwoje i na siłę wciskanie jedzenia
wszyscy wszystko wiedzą lepiej nawet ile jedzie potrzebuje nasz organizm
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 21:57   #1024
emenyx
Zadomowienie

Dziś rozpoczął sie 21 tydzień ruchy czuje coraz częściej
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 21:59   #1025
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem czy muszę wrócic na cały etat. Planuję na 6h, mój mąż pracuje na zmiany więc defakto niania byłaby potrzeba co drugi tydziń bo tak to się możemy wymieniać opieką ale i tak to wszystko strasznie zabolało, bo poczułam się jak jakaś wyrodna matka :/
Pewnie gdybym nie była w ciąży nie podeszłabym do tego tak emocjonalnie .... no a teraz cóż wszystko mnie albo wku**wia albo doprowadza do łez... eh błogosławiony stan

A planami myślałam, ze moge się podzielić z osobami które same całe życie pracowały. Zawsze byłam dumna, ze moja babacia tak się realizowała zawodowo ...
Liczyłam na jakieś dobre słowo a nie taka krytykę ... cóż lepiej już nic nie będę mówiła głośno ...
dobrze, że moja mama wstawiła się za mną i na pytanie babci: "o co ty płaczesz teraz" (ja nie byłam w stanie mówić) powiedziała : "no pewnie temu, że poczuła się jak gorsza matka po tym komentarzu ..."
Pomoc od niani od czasu do czasu to nie koniec swiata
Przynajmniej Twoja mama byla w porządku na koniec.

Ciaza odkrywa w nas ukryte emocje

emenyx

Brawo

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-03-27 o 22:00
Stary 2016-03-27, 22:01   #1026
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Pomoc od niani od czasu do czasu to nie koniec swiata
Przynajmniej Twoja mama byla w porządku na koniec.

Ciaza odkrywa w nas ukryte emocje
Taaa, ja przeważnie zachowuje się jak facet, predzej wybucham wściekłością niż płaczem a tu w tym stanie becze na zawołanie ;p

o i jeszcze rymuje hehehe

Super, że tu jesteście, człowiek przynajmniej może się wyżalić na każdy temat
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-27, 22:04   #1027
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Orange_tree1 tez rozważamy opcję, że roczne Bobo trafi do żłobka. Jedna pensja to za mało byśmy w 3 się utrzymali.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 22:04   #1028
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Wychowałam sie pod Wrocławiem 60 km od miasta a potem tam mieszkałam kilka lat. Nigdy nie słyszałam o takiej tradycji wkładania jajka do ust ... Nikt z nich znajomych tez nigdy czegoś takiego nie opowiadał , hmmmm
Ja jestem z okolic Bielska-Białej i też nikt nikomu nic w usta nie wkłada
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-27, 22:04   #1029
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Taaa, ja przeważnie zachowuje się jak facet, predzej wybucham wściekłością niż płaczem a tu w tym stanie becze na zawołanie ;p

o i jeszcze rymuje hehehe

Super, że tu jesteście, człowiek przynajmniej może się wyżalić na każdy temat
Normalnie wierszem pojechalas

W pierwszy trymestrze to prawie codziennie plakalam z byle powodu. Teraz jest nieco lepiej na szczescie.

Stary 2016-03-27, 22:08   #1030
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Orange_tree1 tez rozważamy opcję, że roczne Bobo trafi do żłobka. Jedna pensja to za mało byśmy w 3 się utrzymali.
Ja jak trzeźwo o tym pomyślę, to wiem, że mam rację ale wiesz boli jak ktoś blisko daje Ci odczuć, że wie lepiej jak Twoje życie powinno wyglądać

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Normalnie wierszem pojechalas

W pierwszy trymestrze to prawie codziennie plakalam z byle powodu. Teraz jest nieco lepiej na szczescie.
się ma te talenty
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-27, 22:09   #1031
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
też jestem ciekawa, bo niby teraz taki dobry sprzęt a jednak wciąż zdarzają się pomyłki
na razie intensywnie myślimy podoba nam się Hania, Natalka, Marysia, Jagoda a jakby jednak została chłopcem to będzie Aleksandrem lub Piotrem

Na 1 strronie wyczytałam, że Wy będziecie mieć chłopca to już pewne ? i jak będzie miał na imię?

Tak, juz podobno na 100% chłopak <3 juz w 9 tygodniu nam tak chyba pani ginekolog powiedziała i teraz jest podtrzymane bedzie Maksymilian
Marysia i Jagoda <3 tez mam te imiona na liście dla przyszłej córci
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 22:09   #1032
emenyx
Zadomowienie

Ja tez planuje po roku dać dziecko do żłobka i pracować na 70% etatu. W Niemczech to normalka, chyba ze ktoś ma babcie w domu, ale rzadko kiedy kobieta jest dłużej niż rok na wychowawcZym, przynamniej w mojej firmie
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 22:09   #1033
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak trzeźwo o tym pomyślę, to wiem, że mam rację ale wiesz boli jak ktoś blisko daje Ci odczuć, że wie lepiej jak Twoje życie powinno wyglądać
Wiem.
Niby glupoty ale mam ochotę czasami komuś powiedziec xxxxxxxxx!
Dziś było nie dotykaj brzucha jak sie przestraszysz bo dziecko będzie miało ślad. Siedziałam na dloniach zeby nie popukac się w czoło.
Stary 2016-03-27, 22:10   #1034
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Wiecie co usłyszałam dzis na dzien dobry wchodząc do rodziny? Nie jedz juz tyle w te święta(reakcja na brzuch). Miało byc zabawne.

Nienawidzę takich żartów....ani to śmieszne ani na miejscu
Stary 2016-03-27, 22:11   #1035
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Wiem.
Dziś było nie dotykaj brzucha jak sie przestraszysz bo dziecko będzie miało ślad. Siedziałam na dloniach zeby nie popukac się w czoło.
Cudny tekst hahaha
Gdyby głupota umiała latać ....
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-27, 22:14   #1036
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem.
sluchanie głupawych przesądów, chyba nikt tego nie uniknie.
Jedyne co mozna to ignorować.

Stary 2016-03-27, 22:14   #1037
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Ja planuje dac swojego bobo do żłobka po około 8 miesiącach....bo na nianię nas nie stac a do pracy wrócic musze
Stary 2016-03-27, 22:17   #1038
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Ja planuje dac swojego bobo do żłobka po około 8 miesiącach....bo na nianię nas nie stac a do pracy wrócic musze
Czyli nie jestem jedyną wyrodną matką
Widzę, że jest nas więcej
Pocieszające ...
Dziewczynki dzieki za wsparcie, idę ułożyć się spania, tej nocy nie było mi dane się wyspać, może maluszek na dobranoc da mamusi kopniaczka to będę z uśmiechem na ustach zasypiać
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-27, 22:22   #1039
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Chyba nawet wygrana w lotto nie "uchroni" Bobo przed zlobkiem. Nie widzę sie w domu przez 3-4 lata.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Cudny tekst hahaha
Gdyby głupota umiała latać ....
...to by odleciała i nie wymyslala takich rzeczy.
Stary 2016-03-27, 22:31   #1040
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Czyli nie jestem jedyną wyrodną matką
Widzę, że jest nas więcej
Pocieszające ...
Dziewczynki dzieki za wsparcie, idę ułożyć się spania, tej nocy nie było mi dane się wyspać, może maluszek na dobranoc da mamusi kopniaczka to będę z uśmiechem na ustach zasypiać

Ja jestem chyba najbardziej wyrodna bo chce go oddać juz po 8 miesiącach....
Żłobki maja swoje plusy poza tym
Tez sobie nie wyobrażam siedziecc z mym dzieciem w domu przez lata
Stary 2016-03-27, 22:33   #1041
florencee
Zadomowienie

Hej. Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni.

Cytat:
Wszyscy poszli na spacer, ale mi sie tak bardzo nie chciało, ze nie poszłam. Jakos jestem negatywnie nastawiona do wszystkiego i wszystkich ostatnio :/
Bardzo brakuje mi TZta. ehh

Mam pytanie, czy u was w domach dzielicie sie jajkiem ze wkladacie drugiej osobie jajko do buzi? Pierwszy raz sie spotkalam z tym dzisiaj i jestem zdziwiona. U nas takiej tradycji nie było. Tak samo jak dzielenie sie życzeniami.
U nas po prostu najstarszy w rodzinie rozkladal swieconke na talerze i to tyle.
Jestem pierwszy raz u tesciow na Wielkanocy, a oni mi jajko wpychaja do ust Bylam w szoku i powiedzialam, ze nie bede sie w ten sposób dzielić.
Ja też się z czymś takim nie spotkałam osobiście, chociaż słyszałam o takiej tradycji. U nas każdy sobie sam jajo bierze.

Cytat:
Hej dziewczyny
chciałabym do Was dołączyć, mogę?

mam termin porodu na 27/28.08 więc jeszcze łapię się do sierpnióweczek chociaż kto wie czy jednak nie urodzimy we wrześniu.
Wczoraj skończony 18 tydzień

Przyjmiecie mnie ?
Cytat:

Ja mam 25 lat i jeszcze jestem narzeczoną a w maju już będę żoną. Dzidziuś na razie jest domniemaną dziewczynką ale jeszcze nie mamy pewności. 9.04 idziemy na badanie połówkowe, to już mam nadzieję, że wszystko się okaże a dzidzia pokaże, że jest zdrowa jak rybka (oby!)

Poczytywałam troszkę Wasz wątek i widzę, że macie już całkiem spore wyprawki. Też muszę powoli się za to zabierać, bo na razie mamy tylko 1 misia dla dzidziusia, którego kupiłam z okazji skończenia 1 trymestru
Witaj. Gratuluję córeczki domniemanej! Ja też mam małą wyprawkę na razie. I też jestem z końcóweczki miesiąca i ciekawi mnie czy będzie jednak wrzesień.

Cytat:
Witam świątecznie !!

U mnie święta rozpoczęte pracowicie bo sprzątania miałam 3/4 soboty ale w końcu udaliśmy się do kościoła i wieczorem przyszła rodzina. Było fajnie do momentu kiedy babcia z ciotką usłyszały, że gdy maleństwo skończy rok pojdzie do złobka lub wynajmę Panią do pomocy. Tak na mnie naskoczyly (mimo że babcia pracowała jak miała małe dzieci), że się aż poryczałam :/
Ehh te hormony Poczułam się jak wyrodna matka ...
Przebeczałam pare godzin w łóżku.
Dziś rano nadal miałam podły nastrój ale jakoś w ciągu dnia przeszlo ...
Nie sądziłam, ze czyjeś zdanie może mnie tak zaboleć
Szczególnie babci która bardzo dużo pracowała całe życie, zawodowo do 76lat, a i z żadnym ze swoich dzieci nie siedziała po 3 lata tylko szybko wracała do pracy ... mimo, że dziadek dobrze zarabiał a mój mąż niestety tak nie zarabia i to ja przynoszę do domu lwią częśc dochodu... prędzej to on by mógł zostać ale zapewne już w czasie tego pierwszego roku będzie musiał iść na tacierzyńskie i nie wiem czy da radę być tatą na cały etat dłużej niż poł roku ...
Ojej, mi też byłoby przykro. :/ A sama mam podobny plan ze żłobkiem. Nie przejmuj się nic, to Twoja decyzja i nie ma w niej nic strasznego. Życzę spokoju i miłych kopniaczków od dzidziusia.

My wczoraj wieczorem byliśmy w kościele, wszystko tam trwało prawie do północy, a dzisiaj rano mieliśmy jechać do teściów. Trochę zajęło nim się zebraliśmy i jeszcze ta zmiana czasu, zmulona byłam. U teściów większość dnia spędziliśmy, razem z nimi byliśmy też u cioci męża, pospacerowaliśmy i ogólnie było miło i zabawnie, ale jestem strasznie zmęczona i cieszę się, że jutro zostajemy znowu w domu.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 22:34   #1042
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez planuje po roku dać dziecko do żłobka i pracować na 70% etatu. W Niemczech to normalka, chyba ze ktoś ma babcie w domu, ale rzadko kiedy kobieta jest dłużej niż rok na wychowawcZym, przynamniej w mojej firmie
ja też podobnie, w marcu planuję pójść do pracy tylko nie w pełnym wymiarze godzin.

także melduje się kolejna zła matka

dziewczyny, jak ginekolodzy Wam mierzą długość szyjki? mój do tej pory ani razu nie powiedział nic o jej długości i nie wiem czy to się sprawdza oddzielnie na usg przez pochwę czy na tym usg przez brzuszek też widać?

Stary 2016-03-27, 22:34   #1043
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze tesciowa ma dziwne tradycje Fajnie było jak była w szpitalu. Cisza w domu i brak jej idiotycznego ględzenia, ze az wywracam oczami
Caly czas powtarza jak to teraz mlodzi ludzie nie maja sakramentu malzenstwa i zyja bez blogoslawienstwa. Ten temat wraca naprawde bardzo często. Mam juz dosyc.
Slub cywiliny jej nie satysfakcjonuje chociaz oboje jej synowie maja tylko taki
Narzeka na synową bo nie chce koscielnego wziąść i nie wiadomo jeszcze z chrzcinami. Synowa jest wyznania prawosławnego.
Pewnie za plecami tez mnie obgaduje
Zagorzała katoliczka z niej ehh.
Na szczescie tylko 3 tygodnie i wracam do domu

scoiatael86

Ladne zdjęcie

Moja teściowa nie krytykuje negatywnie naszych decyzji zyciowych , ale mówi np. że chciała by żebyśmy wzieli ślub kościelny ze wzglęgu na błogosławieństwo boże. Myśle że w ramach kompromisu bedzie usatysfakcjonowana że w ogóle weźmiemy ślub cywilny w przyszłości. Ogólnie super kobita nic złego o niej nie moge powiedziec bo bardzo stara się dla nas wszystkich i utrzymuje takie prawdziwe rodzinne ognisko. Za to dzisiaj babcia mojego mena mnie zirytowała , my i szwagrowie spodziewamy się mniejwięcej w tym samym czasie dzieci oni 2 tyg po nas ok. No i babcia zaczeła do szwagierki mówić weźcie ślub , czemu jeszcze nie wzieliście to szwagierka mówi że mają taki plan żeby na raz zrealizowac chrzest dziecka i ślub bo zapraszają tylko najbliższą rodzine i mają zamiar wziąść ślub a później cos w rodzaju uroczystego obiadu gdzieś , tak załatwią 2 okazje na raz. Skończył się temat ślubu szwagrów i od razu do nas a wy kiedy ? To mówie nie wiemy na pewno nie w najbliższej przyszłości i babcia zaczela odrazu krytykowac że "aj takie życie to nieładnie , że jesteśmy para tak długo, że już dawno powinniśmy być po ślubie , że tak nie wypada , że ona z mężem żyła 56 lat wspólnie po ślubie" to jej powiedziałam że chwała im za to i gratulacje że tak im sie udało szczęśliwie przeżyć , ale że my weźmiemy ślub kiedy bedziemy sami chcieli a nie kiedy nam każą i koniec tematu. Widziałam że babcia była wręcz zdegustowana ale mam dosyć tego że inni ludzie chca mi życie układać...
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 22:36   #1044
florencee
Zadomowienie

Cytat:
ja też podobnie, w marcu planuję pójść do pracy tylko nie w pełnym wymiarze godzin.

dziewczyny, jak ginekolodzy Wam mierzą długość szyjki? mój do tej pory ani razu nie powiedział nic o jej długości i nie wiem czy to się sprawdza oddzielnie na usg przez pochwę czy na tym usg przez brzuszek też widać?
Mi ostatnio zmierzył za pomocą USG przez pochwę, a potem zrobił przez brzuch jeszcze tak ogólnie oględziny dzidziusia, więc chyba trzeba było dowcipnie tę szyjkę obadać.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 22:43   #1045
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Mi ostatnio zmierzył za pomocą USG przez pochwę, a potem zrobił przez brzuch jeszcze tak ogólnie oględziny dzidziusia, więc chyba trzeba było dowcipnie tę szyjkę obadać.
to chyba go jednak na kolejnej wizycie poproszę żeby tak zrobił, bo ostatnio rano wymacałam, że na poziomie wzgórka łonowego jest twardo, brzuch ogólnie jest mięciutki, ale właśnie tam nisko jest jakiś czas twardawy i oczywiście internetowe poszukiwania skończyły się niepokojem

Stary 2016-03-27, 22:44   #1046
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Moja teściowa nie krytykuje negatywnie naszych decyzji zyciowych , ale mówi np. że chciała by żebyśmy wzieli ślub kościelny ze wzglęgu na błogosławieństwo boże. Myśle że w ramach kompromisu bedzie usatysfakcjonowana że w ogóle weźmiemy ślub cywilny w przyszłości. Ogólnie super kobita nic złego o niej nie moge powiedziec bo bardzo stara się dla nas wszystkich i utrzymuje takie prawdziwe rodzinne ognisko. Za to dzisiaj babcia mojego mena mnie zirytowała , my i szwagrowie spodziewamy się mniejwięcej w tym samym czasie dzieci oni 2 tyg po nas ok. No i babcia zaczeła do szwagierki mówić weźcie ślub , czemu jeszcze nie wzieliście to szwagierka mówi że mają taki plan żeby na raz zrealizowac chrzest dziecka i ślub bo zapraszają tylko najbliższą rodzine i mają zamiar wziąść ślub a później cos w rodzaju uroczystego obiadu gdzieś , tak załatwią 2 okazje na raz. Skończył się temat ślubu szwagrów i od razu do nas a wy kiedy ? To mówie nie wiemy na pewno nie w najbliższej przyszłości i babcia zaczela odrazu krytykowac że "aj takie życie to nieładnie , że jesteśmy para tak długo, że już dawno powinniśmy być po ślubie , że tak nie wypada , że ona z mężem żyła 56 lat wspólnie po ślubie" to jej powiedziałam że chwała im za to i gratulacje że tak im sie udało szczęśliwie przeżyć , ale że my weźmiemy ślub kiedy bedziemy sami chcieli a nie kiedy nam każą i koniec tematu. Widziałam że babcia była wręcz zdegustowana ale mam dosyć tego że inni ludzie chca mi życie układać...
Nie maja sie czym zajmować to sie interesuja zyciem innych. Niestety przy tym uprzykrzaja zycie i w ogóle nic zlego w tym nie widzą.

Starsi ludzie czesto nie rozumieją, ze czasy sie zmieniły. W dawnych czasach bylo o wiele wieksze parcie na zawarcie malzenstwa koscielnego, im szybciej tym lepiej.

My bysmy wzieli koscielny, nie mialabym nic przeciwko, ale narazie raczej nie zanosi się ze względów organizacyjnych i finansowych.
Moze jak dziecko podrosnie.

Stary 2016-03-27, 22:48   #1047
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny
chciałabym do Was dołączyć, mogę?

mam termin porodu na 27/28.08 więc jeszcze łapię się do sierpnióweczek chociaż kto wie czy jednak nie urodzimy we wrześniu.
Wczoraj skończony 18 tydzień

Przyjmiecie mnie ?
Witam nową Mamę, życzę dużo zdrowia dla Ciebie i Maluszka i szczęśliwego rozwiązania .
Stary 2016-03-27, 22:49   #1048
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Usg dopochwowo mi gin zawsze na koniec badania mierzy.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-27, 22:52   #1049
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
U mnie to samo też 21 tydzień i ruchy częstsze ale również mocniejsze mój men akurat miał okazje raz tylko ale zawsze to coś wyczuć kopniaka bo był mega mocny
Stary 2016-03-27, 22:57   #1050
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
U mnie to samo też 21 tydzień i ruchy częstsze ale również mocniejsze mój men akurat miał okazje raz tylko ale zawsze to coś wyczuć kopniaka bo był mega mocny
Ja dzisiaj siedzialam z komórka i trzymalam dlonie oparte na brzuchu. Maluch mnie tak kopnal ze az mi reka podskoczyla.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości