|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wieczny bałagan w domu - cz.2
Przed wyjazdem do rodzinki zostawiliśmy mega burdel w mieszkaniu. Strach wracać hahaha
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.makecookingeasier.pl/bez-...owo-cytrynowa/ Wszystkie składniki były w temp pokojowej a nawet ciut wyższej bo jajka, jogurt lekko ogrzałam w cieplej wodzie. Piekarnik mam OK jak i inne rzeczy, przeciez pisałam że wszytkie inne ciasta mi wychodzą. Teraz oprócz tego chlerstwa upiekąłm 2 piekne baby drozdzowe (wyszły jak malowane ), + białkowiec z makiem który przełozyłam kremem z wiórkami (bardzo dobre wyszło swoją drogą, sam białkowiec to tam taka zapchajdziura, ale w postaci blatu do przkąłdania nawet OK)Umiem piec. Tylko ciasta jogurtowego nie umiem, żadnego. czy babka jogurtowa, czy placek jogurtowy z owocami (no uwielbiam!!!!) zawsze zakalec i jak chcę zjeśc, to muszę... kupić. ![]() Chętnie spróbuję sparwdzony przez Was przepis.
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zrobilibyśmy to samo. Dzis wracamy do tego bałaganu, miło nie bedzie
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
|
|
|
#544 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ogarnialiśmy dziś odrobinę ogródek. Psy szczęśliwe, że pani rzucała piłkę, wyrósł szczypiorek i tymianek widzę, że przeżył. Przycięłam go, bo zdrewniał i liczę, że urosną mu świeże gałązki. Jedna róża puszcza pąki, ale druga jakoś słabo wygląda i obawiam się, że mogła nie przeżyć
|
|
|
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się tylko mąka połączy, to przestań.2. nie ma żadnego składnika spulchniającego. ja bym się pokusiła o dwie łyżeczki sody oczyszczonej, rozprowadzonej najpierw w mące. 4 jajka i olej to ciężkie ciasto, małe szanse, żeby samo ładnie urosło - no chyba, że te jajka z cukrem będziesz godzinę (tak, godzinę) ubijać do idealnej, puszystej masy (tak torty robię... mordęga). 3. temperatura pieczenia jest niska - ja bym wstawiła na 180st, z termoobiegiem, pośrodku piekarnika/ nieco niżej. tak robię co lato babki jogurtowe, wylewam na blachę i posypuję owocami - zero zakalca. poeksperymentuj z tymi metodami, może wyjdzie następna ![]() Cytat:
jogurt to szczegół, bo w większości to woda. jajka i olej w składzie są mega ciężkie, nic dziwnego, że jak nie ma spulchniacza / jajek ubitych na mus, to opada.
|
||
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kahko, tam sa 2 łyzeczki proszku do pieczenia. IMo, na ta ilość składników to jest OK. Resztę robiłąm jak pisałaś. Piekę w na ogół wyższej temp niz podawana, było ze 180 stC a ciasta tez pieke raczej "od dołu, to znaczy stawiam nizej żeby dopiekły się od spodu a nie tylko z wierzchu. No po prostu klatwa jakaś. Ale nie upadam na duchu, za jakiś czas znów spróbuję.
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj z sodą. i podstawą takiej babki jest dobrze zmiksowanie jajek z cukrem i stosunkowo szybkie dodanie mąki. 2 łyżeczki czy proszku, czy sody powinny wystarczyć. a jak pieczesz 'od dołu', to włączasz górę piekarnika i termoobieg?
|
|
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się otrząsnę z porazki to znów spróbuję. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to ze za dlugo ubijałam masę z mąką. Spróbuje krócej nastepnym razem
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jogurtowe mieszam widelcem i robie na odwal wtedy wychodzą. Ale moj obecny piekarnik to tragedia - temperatura w nim skacze wiec ryzyk fizyk
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to wtedy, gdy chodzi o placek, czyli mniej jajek. jak ma być wysoko-jajeczna baba, to wtedy ubijam jajka.
|
|
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ wiem i nawet sie czailam na niektóre ale próbuje minimalizować przedmioty dookoła mniej problemów przy przeprowadzce (mam nadzieje)
|
|
|
|
#555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kłaki zbierają się w jedną kulkę
|
|
#556 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj wróciliśmy i zaczęliśmy sprzątać - ja powiedziałam co mąż ma zrobić i w sumie się uwinęliśmy szybko. Jest czysto, haha.
|
|
|
|
#557 |
|
Raczkowanie
|
U nas balagan robi sie sam. W sobote wieczorem byl idealny porzadek, a dzis juz taki syf o mamo. Nadmienie ze w swieta nie mielismy gosci tylko my chodzilismy w gosci i to w zasadzie od rana do nocy nas nie bylo, a w tym czasie jakies ktosie nabalaganily😂
|
|
|
|
#558 | |
|
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
|
|
#559 |
|
Przyczajenie
|
A ja przed wyjazdem na święta wszystko wypucowałam
Zastanawiałam się czy ma to sens ale patrząc po poprzednich postach to nie żałuję Ale jakiś bałagan w jednym z pokojów i tak się znajdzie...
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dziś wolne, załatwiłam kilka spraw od rana i od 12 siedzę i wpatruję się w bałagan. Szkoda, że sam nie chce zniknąć...
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w salonie bałagan pt. "rzeczy do przejrzenia, posegregowania i część do wyrzucenia", ale tak mi się nie chce za to brać, że wsadzę do dwóch skrzyń, które stoją puste. Jak mi się zachce to wezmę taką skrzynię w obroty, a póki co mnie nie będzie po oczach kłuło
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gdzie kupię dobre kule do prania zbierające sierść?
I czy polecacie jakiś model mopa parowego dobry do paneli? Bo chyba muszę nabyć taki sprzęt. Moje koty przeżyły 3 dni same i nawet nie zrobiły zbyt dużej demolki. Ale po powrocie sprzątaliśmy przez godzinę non stop. A teraz góra prania. Chyba dziś i jutro będę prać aż do północy .
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Kule zbierające sierść? I ja o tym nic nie wiem...
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe ja też nie. Aktualnie nie mam psiaka i chyba jestem do tyłu z takimi wynalazkami ☺ Myślę jednak, że zakonna czy lexie bedą napewno w temacie i poradzą ☺
Lexie pytanie do Ciebie jeszcze, jaki masz ten odkurzacz do okruchów i ile dałaś? Możesz linka podesłać? Mój narożnik wygląda dramatycznie... |
|
|
|
#565 |
|
on tired little feet
|
Nienawidzę tego bałaganu!! Do tego pochrzanilam rozmiary pizzy przy zamawianiu i musiałam zapłacić 65zl (!) przy odbiorze, perfekcyjna pani domu no żesz ku#%@
|
#566 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Szczotkę mam z viledy, a odkurzacz z phillipsa. Co do kulek zbierających sierść z prania, to nie polecam raczej, bo zbierają niewiele. W paczce kupiłam ich 6, a żeby był jakiś widoczny efekt musiałabym mieć ich chyba ze 20
|
|
|
|
|
#567 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja nie miałam nigdy takich kulek. Ubrania mam podzielone na domowe i wyjściowe. Domowe są zakłaczone cały czas, nie walczę z tym. A wyjściowe oporządzam rolką przez wyjściem. Kule do prania wydają mi się zbędne.
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
A ma któraś tą małą parownicę karchera z dynksem do podłóg?
|
|
|
|
#569 |
|
on tired little feet
|
Szprotko ja kiedyś miałam parownice ogólnie straszne dziadostwo (a to była jedna z lepszych,niestety nie pamiętam firmy), niczego toto nie czyscilo :/
|
#570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie kojarzę nigdzie, żeby na przemysłową skalę coś czyszczono samą parą wodną. namydlić powierzchnię i wtedy grzać, albo umyć i dezynfekować - to tak. ja właśnie do dezynfekcji bym chciała, bo mam nieco jobla na tym punkcie.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

co nieco o pieczeniu wiem, może wyłapię, gdzie jest błąd w sztuce 

...65,5kg.. .60
nie kojarzę nigdzie, żeby na przemysłową skalę coś czyszczono samą parą wodną. namydlić powierzchnię i wtedy grzać, albo umyć i dezynfekować - to tak. ja właśnie do dezynfekcji bym chciała, bo mam nieco jobla na tym punkcie.