|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Moja koleżanka w nocy urodziła... Miała termin na 7.04
![]() Miałam dziwna noc, mały kręcił sie nerwowo, jakies skurczyki sie pojawiły, wzięłam dwie nospy i jakoś przespałam, dzisiaj jest ok, póki co... Ale wiadomo ze w każdej chwili moze sie dziać! Agnessa uciekaj z tego szpitala i od tego lekarza, jeśli nie masz spokoju to szukaj go gdzieś indziej, przecież musza być inne placówki, w których poczujesz sie bezpiecznie! TŻ A WIZAŻ--- mój tez mówi " zapytaj dziewczyny", a "a dziewczyny co mówią?" "Urodziła któraś?" "A inne TŻ-ty co mówią" ️![]() przyzwyczaił sie do Was! Kropcia--- do wanny raz!!!
|
|
#4622 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Kropcia nie szalej
Maja chce byc o 2 dni szybsza niz lekarz zaplanowal?![]() Malos no to niezla nocka moze cos sie dziac zaczyna w koncu dzis juz 28 marca a tu tak malo maluszkow Co do Tżtów (choć niecierpie tej nazwy ) to moj codziennie rano pyta czy mam juz jakies kolejne malenstwo zeby mu pokazac![]() no i oczywiscie "co u dziewczyn", "a one co mysla na ten temat" itp takze chlopaki tez sie pryzwyczaili Ja właśnie wlazłam do wanny bo tez skurcze mi sie pojawily...od wczorajszego wieczora dziwnie sie czuje, ale licze ma to ze maly poczeka. Choc smiejemy sie z mezem ze jak bedzie mial charakterek "za mama" to wyjdzie w swieta, bo moj lekarz w razie czego przyjechac nie moze wiec zaoszczedze sporo kasy Aaaa...moj maz ma etap w stylu: a czy Miki bedzie umial ssac piers, bo jak nie to go naucze? a czy Miki bedzie czesto robił kupke? A jak czesto bedzie plakal? A bedzie mial Twoje czy moje oczy, co myslisz? A urodzi sie z burza wlosow jak Ty czy bez wlosow jak ja? A on na poczatku bedzie tylko mruzyl oczka nie? Nie bedzie od razu mial takich okraglych i duzych? Takze no...etap dwulatka
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-28 o 09:33 |
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Lulka
tak tak uwielbiam to 💖 teraz jeszcze mam stopy gdzies kolo żeber wiec chyba jest główka w dol dalej - i to takie słodkie czuc pod dłonią jak sunie stopa 💖Cloche aaaaa hihihi chcial cyca rozbawil mnie maly agencik ![]() A opis tulenia i zapachu mmmmm 😍 niedoczelam sie Danika współczuję biedactwo, no ja się kompletnie nie znam kuruj sie ![]() Cloche jak wygląda test sluchu? Kopycio na bank !! Ja się śmiałam w sklepie bo mijaliśmy pare i kobieta probowala namówić faceta do zapytania sie a ten ze nie bo znajdzie sam😃 chichralam sie z pare minut ![]() Kejka tez nie cierpie tego TZ :P nie lubię tego skrótu A to ciekawe co Miki i Maja kombinują dzień porodu ustalony a oni chca moze sami wybrac hehehe ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Doczytalam o mężowych pytaniach jahahha genialne 😎
|
|
#4624 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sensie brat z żoną. co do pieska to nic nie je i nie pije. Dostał rozwolnienia i zamiast kupy była żywa krew. Po zastrzyk ach nieco lepiej ale dalej jeść nie chce.. Cytat:
Witam się po nieprzespanej nocy. Jeszcze byle do soboty i ja chętnie urodze bo juz mam dość :-P
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
Cloche jak zwykle rozczulilas mnie swoim opisem <3 uściski dla Was dziewczyny i dla Flo ☺ Agnessa ja podzielam zdanie dziewczyn i tez bym uciekała z tego szpitala i szukała jakiegoś innego. Młody jest teraz najważniejszy. Kropcia, kejka co to za alarmy ☺ czyżby następne małe uparciuszki się szykowały do wyjścia... Malos o kurczę, koleżanka miała termin tylko dzien wcześniej niż my. U nas tez juz maluchy w każdej chwili mogą się pojawić, choć ha czuje ze mój nie będzie się spieszył. Dziś dosłownie na minutę złapał mnie bol jak na okres ale teraz cisza. |
|
|
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
Agnessssa nie czekaj tylko się wypisz i jedz gdzie indziej!
|
#4627 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie juz spokoj, mam nadzije ze u Kropci tez
![]() W ogole to najchetniej poszlabym z samego rana w piatek do szpitala, to bym jeszcze ostatni seks przed pologiem zaliczyla o 6 rano. A tak to dzien wczesniej z rana sie nie zdecyduje z tym moim rozwarciem i zakazem cholipka
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie mogę doczekać porodu, bo to będzie już tylko krok by zobaczyć mojego synka
U mnie Bartek wypina się z lewej, i z prawej. Nie wiem jak on to robi, ani czym ![]() Chloe opis absolutnie boski. na pewno skorzystam z twoich rad |
|
|
|
#4629 |
|
Rozeznanie
|
Ja już podjęłam decyzję jutro wypisuję się ze szpitala i jadę do małego szpitala pod Lublinem di Świdnika.... muszę znaleźć na szybko lekarza co się mną zajmie jak najszybciej i podejmie jakąś decyzję. Od jutra ciaza jest donoszona więc już na spokojnie. Ledwo laze ale muszę coś sama dzialac bo tym sposobem zamecza dziecko...
|
#4630 |
|
Zadomowienie
|
WYPINANIE
mój ciągle się z jednej albo z drugiej wypina tak ze nawet przez pas od spodni i bluzkę widać krzywy brzuch ☺ ostatnio tak mi zmasakrował zebra ze nie ma szans żebym choć chwile na prawym boku poleżała Kejka współczuję tego opierania się głową o zebra bo coś czuje ze te kopniaki przy tym to nic takiego ☺ FORUM ostatnio jak Asia wyciagnela temat zerknelam do naszych pierwszych postów, ale to było dawno... trudno mi teraz sobie wyobrazić jakby to było bez forum. Szczególnie przy pierwszym dziecku jest kopalnia wszelkiego rodzaju porad. Fakt ze rujnuje finansowo ☺ ale z drugiej strony nie kupiłam tez paru rzeczy które dziewczyny tu odradzaly. Tak jak Poli pisała mamy tu takie bogactwo tematów ze nie potrzebuje już innych wątków ☺ Mąż też się interesuje co u Was. Jak tylko siedzę przy tablecie to pyta czy są jakieś nowe dzieci ☺ w ogóle mam wrażenie ze zmienił zdanie o forach bo do tej pory twierdził że jest tam tylko wszelka patologia opisywana i żebym broń boże nie czytała (nie wiem w ogóle skąd ma tak tragiczne doświadczenia :p ) teraz z zaciekawieniem słucha jak o czymś z forum opowiadam, ba kiedyś nawet stwierdził że fajnie tu mamy ze tak się zzylysmy i możemy sobie o wszystkim pogadać |
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Opryszczka mi sie robi na wardze (juz wola ta na wardze niz jak ostatnio w nosie!!)
Posmarowalam moze się uda powstrzymać zanim wyjdzie :O Wiec faktycznie cos jest z tymi moimi wynikami - pokazywaly chorobę zanim organizm mi pokazał ze cos jest nie tak :O WYPINANIE To w ogóle chyba taki etap ciąży ze dzieci juz nie kopia a właśnie się rozciągają i wypinaja - tez macie to wrażenie ze maja juz tak Malo miejsca tam?
|
|
#4632 |
|
Zadomowienie
|
O kurcze Poli masz sie z ta opryszczka
działaj od razu, może dziadostwo się nie wykluje Co do miejsca zw brzuszku, z pewnością maluchy mają go mało przez co te ruchy są dla nas czasem dość bolesne |
|
|
|
#4633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodam jej zdjęcia w załącznikach ![]() Tak w ogóle gratuluję 38 tygodnia! patulinka Widocznie malutka jest już gotowa do przyjścia na świat, więc nie ma sensu jej tego zabraniać tabaska Ja też spuchłam, szczególnie na stopach, przerażona jestem A ustępują Ci te obrzęki po nocy ? Słyszałam teorie, że jak się tak puchnie to znaczy, że organizm się przygotowuje do porodu - może coś w tym jest Też w środę mam gina - liczę na to, że coś się ruszy... Agnessssa Dobrze, że podjęłaś decyzję. Mam nadzieję, że w drugim szpitalu Ci pomogą. W tamtym mogło się to wszystko skończyć źle. danika Rosół, czosnek, pij wodę z miodem i cytryną (tylko miód musi być rozpuszczony w chłodnej wodzie wieczorem, a rano dociśnij sok z cytryny) kropcia czekamy na info. |
|
|
|
|
#4634 |
|
Matka Smoka
|
Zaczynam dziś 38 tc!
cloche - ale cudowny klimat, zazdraszczam Trzymajcie się ciepło i zdrowo.
|
|
|
|
#4635 |
|
Wtajemniczenie
|
Ineso gratki za 38tc
![]() Lucy mysle jednak ze kopniaki w żebra sa gorsze niz wbijanie głowki, bo jednak kopniak moze pojsc konkretny a glowa to tylko przepychanki. Co nie znaczy ze to mile..chol. boli ale jescze tylko 4 dni ️Poli Ty to sie masz z ta opryszczka ![]() Jowita sliczny kotek ️ ️ ️
|
#4636 |
|
Rozeznanie
|
Wypinanie
Moja też tak się wypina, szczególnie z prawej strony chyba pleckami a z lewej jeździ stopą? Kolanem? Tak jak Poli opisuje ![]() Cloche Jak czytam to już nie mogę się doczekać, taki zapach bobasa hmmm coś pięknego :-PDanika Przychodzą mi do glowy tylko naturalne sposoby, czosnek, miod, cytryna. Na goraczke to chyba tylko paracetamol i kołderka :-* Malos Ja mam termin na 7.04 poki co cisza ![]() Agnessa ja też bym stamtad uciekła, jedź do Świdnika mam nadzieję że tam Ci naprawde pomogą, a Twój doktorek brak słów, tylko kasa się liczy... Puchniecie ja czuję że zaczynam puchnac, stopy najbardziej i wczoraj po raz pierwszy miałam problem zdjąć obrączkę. Forum Mój mąż też jak siedzę z laptopem czy tel pyta co tam na forum :-P dopytuje czasem jak dziewczyny czy któraś urodziła
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2016-03-28 o 10:53 |
|
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
Jowitazz jak potrzymam nogi w gorze to ustępują, po nocy ręce mialam spuchnięte i aż piekly, takie jakies rozgoraczkowane. Nogi tez raczej byly spuchnięte ale nie tak mocno jak po całym dniu. Staram sie pic duzo wody, ale to na końcówce juz raczej nic nie pomoże.
Mojemu tz pokazywałam zdjęcia naszych bobaskow i widac ze byl rozczulony tym widokiem, często mu opowiadam albo streszczam różne ciekawostki z naszego forum, dzieki temu on tez jest bardziej w temacie i przygotowuje sie do swojej roli Maly mi pod zebra wchodzi non stop, do tego stopnia boli, ze dzis mi łzy poleciały.. Biedactwo juz sie tam nie miesci
|
#4638 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Jowitazzz--- ale boski kocieł
![]() a kłaczy? Bo mój bryt strasznie teraz na wiosnę ![]() Akinomka--- w każdej chwili może się coś zacząć dziać trzeba być czujnym ![]() Na mojego TŻ działają czasem Waszych działania np mowię mu ze inne TŻ-ty juz dawno foteliki ogarnęli albo ze łóżeczka skręcili albo że nie piją od marca, bo są w gotowości i to bardzo na niego wpływa, zaraz sie za robotę bierze, nie chce być gorszy hehe i ze skrótu TŻ sie śmiejemy, ale ogólnie on lubi ten skrót i ja tez
![]() Edytowane przez MaLoS Czas edycji: 2016-03-28 o 11:08 |
|
|
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też chciałabym ją tulic i wachac. To prawda że niemowlaki mają taki piękny, wyjątkowy zapach Fajnie że masz pokarm i że synek może Was odwiedzac ![]() Agnessa dobrze że w końcu coś postanowilas i mam nadzieję że w końcu się wami ktoś porządny zajmie. Kejka dobrze że skurcze przeszły Kropcia mam nadzieję że u Ciebie też się uspokoi. |
|
|
|
|
#4640 |
|
Winter is coming
|
witam po fatalnej nocy
Ineso gratuluję 38 tc ![]() Agnessa dobrze robisz, uciekaj stamtąd, bo to jakaś kpina. kropcia jak tam sytuacja? może jednak wcześniej powitasz Maję ![]() jowita prześliczny kotek! moja siostra ma ragdolla, przywiozła go na święta, słodziak na maksa co do forum, to ja z dziewczynami ze ślubnego piszę już 4 lata
|
#4641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi w ogóle nie ustępują... Też staram się pić dużo, ale wiadomo że teraz ciało obrywa najmocniej, nerki są obciążone itp... Mi jeszcze kilka dni do terminu zostało, mam nadzieję, że coś się wydarzy ![]() kejka dziękuję w imieniu Keiry Malos Oj bardzo, ale cóż - kotki muszą zrzucić trochę zimowego futra A Ty jakiego masz kotka ?velika ragdolle są cudowne, ja jak swoją na ręce biorę to faktycznie fajnie się rozluźnia i "zwisa"
|
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brytyjskiego liliowego chłopca juz tu sie nim chwaliłam na forum, ale wrzucę Ci foto jeszcze raz mój teraz strasznie kłaczy, muszę go porządnie wyczesywać na dworze! Śliczny ten Twoj pieszczoch ![]() ![]() ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1459158387.642553.jpg
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no szydera, w ciagu chwili zaczelo mnie rozkladac ! No mięśnie , osłabienie i bol głowy. Chrzanie wszystko nie czekam na noc, jem owoce, druga szklankę Wit C i wiąże pod kołdrę i koc i sie wygrzeje juz.
Nadrobię potem
|
|
#4645 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyszłam z wanny i skurcze przeszły także znów fałszywy alarm
![]() Avlis, kopycio, Jowitazz sprawdzcie skrzynki i dajcie znać czy doszło PW ode mnie
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poli moj mąż również traktuje wizaż już jak czlonka rodziny ![]() Agnessa To są chyba faktycznie jakies jaja! olweka totalna. Przeciez dziecko wszystko czuje a taka ilość ckl to za mało dla Was dwójki
|
|
|
#4647 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 -wg część VI
Wg terminu om 37.0 wg pierwszego usg 36.0
Aktualnie wg usg termin jak z om i niby tego mam się trzymać...
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 -wg część VI
Agnessssa uciekaj stamtąd jak najszybciej. Ja bym się jeszcze dzisiaj wypisała, bo po co czekać do środy? Co to zmieni? Znajdź innego lekarza i inny szpital, w którym się Tobą zajmą jak należy.
Mój mąż nie wie że piszę na forum. On nie rozumie jak można pisać o swoich prywatnych sprawach z obcymi ludźmi
|
|
|
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
Dopiero wstalismy bo był wczoraj nasz przyjaciel a później sobie lezelismy chichralismy się z mężem no i w końcu było Cloche ale Ty pięknie opisujesz ![]() Wypinanie Mój się z każdej strony wypina ![]() Agnessssa miałam Ci pisać o szpitalu w Świdniku. . Dobra decyzja.
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

️
przyzwyczaił sie do Was! 

Maja chce byc o 2 dni szybsza niz lekarz zaplanowal?
moze cos sie dziac zaczyna
w koncu dzis juz 28 marca a tu tak malo maluszkow
uwielbiam to 💖 teraz jeszcze mam stopy gdzies kolo żeber wiec chyba jest główka w dol dalej - i to takie słodkie czuc pod dłonią jak sunie stopa 💖
kuruj sie 

).

pomógł Ci się wyciszyć wyluzować
️

mój teraz strasznie kłaczy, muszę go porządnie wyczesywać na dworze!