Wszystko o Oriflame - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-16, 16:31   #2311
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh
Dot.: nowości Oriflame cz. II

Cytat:
Napisane przez kasia280 Pokaż wiadomość
ja to bym zaproponowała podkład Perfect Wear od konkurencji..... długo utrzymuje mat na skórze, nie świeci się buzia, dobrze kryje....

Pamiętam jak kilka lat temu na dyskotekach szalałam i jak koleżanki zazdrosciły mi, ze sie nie święcę, że nie widać ani kropleki potu..... Ale to było kilka lat temu.... wspaniałe czasy...hmmm......

Ale do tej pory jak tylko mam okazję to go zamawiam Tylko trzeba dobrze wybrać kolor do cery , bo jak nie to maska gwarantowana !!!
potrweirdzam. juz od dawna szukam czegos dobrego z oriflame, ale zawsze wracam do tego podkladu. jak dla mnie nr 1. dobrze kryje, jest trwaly, nie wysusza ale sie przez 6 godzin nie blyszcze...
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 16:36   #2312
BRAVIA
Raczkowanie

korektor moim zdaniem lepszy był z visions niż flawless. kończę flawless i nie jestem zadowolona, bo nie krył za dlugo i po okolo godzinie wszystko bylo widac
BRAVIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 16:38   #2313
lemonka
Zakorzenienie

no wlasnie mialam zawsze vision i nawet ok.. teraz pomylkowo wzielam flawles i wydaje mi sie ciezki jakis..

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 16:42   #2314
BRAVIA
Raczkowanie

tyle, ze visions ma słabe kolory, ciemny jest dla mnie za jasny
Stary 2007-11-16, 16:57   #2315
lemonka
Zakorzenienie

ja bladzicha...wiec jasny jest dla mnie idealny..

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 17:01   #2316
BRAVIA
Raczkowanie

ja to mam zawsze problem, bo mam cerę trochę ciemniejszą, ale nie taka latynoską.
w dodatku mam raczej żółtawy odcien niz różowy, a korektory z visions sa raczej z tych różowych.
flawless kupiłam identyczny odcień co mam podkład i jednak kolory się różniły. bo najpierw nakładałam korektor, póxniej nakładałam podkład ( przy zcym korektor zawsze sierozmazywał i już go nie było widać), a później jeszcze raz nakładałam korektor i odróżniał się od podkładu. na szczęście już nie potrzebuję tak bardzo korektora i skończę ten i będę próbowała ten nowy, podwójny.mam nadzieję, że będzie lepszy
Stary 2007-11-16, 17:03   #2317
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Ja kupuję teraz ten nowy korektor, wersję żółtą. Zobaczymy czy będzie ok. Może da radę moim wiecznie popuchniętym i podkrążonym oczom.

A na skindividual na pewno się kiedyś skuszę, tylko słabo z kasą na razie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-16, 17:09   #2318
BRAVIA
Raczkowanie

jakby mnie ktoś zobaczył rano w łazience to by padł, pod oczy używam podkładu z max factor, pozniej maskuję korektorem co trzeba na twarzy, później podkład, znowu korektor. rozświetlacz , cienie, liner, tusz, róz... błyszczyk.. a to wszystko w 5 minut
Stary 2007-11-16, 17:15   #2319
aneczka_1984
Wtajemniczenie

O kurczę! U mnie też tych kosmetyków jest sporo ale w 5 min nigdy mi się nie udało
Stary 2007-11-16, 17:17   #2320
BRAVIA
Raczkowanie

a moze to tylko dla mnie jest 5 minut?? w każym razie nie mogę sobie poradzić gdzie mam przetrztmywać te tony kosmetyków. a może zrobimy sobie tutaj wystawę naszych kosmetyków z oriflame?? tak "pokaz co masz"??
Stary 2007-11-16, 18:01   #2321
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Napisane przez gos88 Pokaż wiadomość
U mnie jak narazie JESZCZE jest
Cytat:
Napisane przez BRAVIA Pokaż wiadomość
teoretycznie nie ma jej w brakach we wrocławiu
Cytat:
Napisane przez lemonka Pokaż wiadomość
teoretycznie..
Cytat:
ale widac, ze raczej wszedzie są. chyba coś Cie ta konsultantka buja, bo próbowałam zrobić zamówienie i nie wyskoczyło mi jako produkt niedostępny
no to mnie pocieszyłyście-ciekawe tylko czemu moja konsultantka wciska mi kitkrem żurawinowy dostałam a szminka w "brakach"chyba trzeba się rozejrzeć za kimś bardziej kompetentnympoc zekam do poniedziałku bo ma mi wtedyy dać odpowiedź kiedy mogłaby się ta szmninka pojawić
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-16, 19:08   #2322
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
a może zrobimy sobie tutaj wystawę naszych kosmetyków z oriflame?? tak "pokaz co masz"??
Eeej niegłupi pomysł Tylko teraz pytanie - te kosmetyki, których używamy, czy wszystkie jakie mamy w domku, łącznie z tymi dla klientów? Która pierwsza? ;P
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 19:26   #2323
Ines-ka
Zakorzenienie

Jutro jak będzie mi się chciało to zrobię fotki.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 19:31   #2324
Cdz
Zakorzenienie

o matko mi to nawet nie chce sie tego wszsytkiego znoscic w jedno miejsce... a co gorsze.. odnosic. w zyciu..

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 19:52   #2325
kasia280
Raczkowanie

a ja wczoraj użyłam żurawionowy scrub do twarzy i.... zadowolna jestem choć deobinki powinno ich być nieco wiecej, ale godny polecenia !!!!

Użyłam równiez do kąpieli olejek lawendowy i tu miła niespodzianka dałam nieco wiecej kropel niż napisane na opakowaniu, ale ładnie mi zapachniało w łazience, a poza tym długo, długo moja skóra była nawilżona jakbym się solidnie posmarowała balsamem do ciała.
Również polecam !!!

To co biorę z kolejnego katalogu to niewiele, wyjątkowo
1). lakier z droninkami brokatu,
2). pomadka perłowa, biała Power Shine,
3). krem tender care cold .

zastanawiam się natomiast nad nowymi cieniami białymi, perłowymi ( Shimmer eye powder). Polecacie ? oraz nad jakimś fajnym kolorkiem z brązów pomadki do ust.
U nas promocja na pomadki Gordanii Gold.... w oko wpadł mi kolor warm chestnut, golden decadence i rose seduction (z różu).
Mam Baby Beige , ładny kolorek, ale nieco za jasny.... szukam jeszcze czegoś nieco, ale nieco mocniejszego....
Co polecacie ?
Dziękuję i pozdrawiam
kasia280 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 20:54   #2326
lafaza
Raczkowanie

jak uzywacie tonizujaca wode ta rozana ?
lafaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 20:56   #2327
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lafaza Pokaż wiadomość
jak uzywacie tonizujaca wode ta rozana ?
Jak tonik. Miałam ją kiedyś. Raczej nic szczególnego. Ładny zapach chemicznych róż.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 21:11   #2328
renekmgb
Raczkowanie

Cytat:
Hej pisałam już o działaniu na dłonie. Uzyłam go jeszcze na twarz, choc nie ukrywam że stasznie sie bałam, bo mam bardzo przez duże B, wrażliwą skórę:kwa sny:. I efekt zadziwiający, skóra gładziutka, w pelni nawilżona. W połączeniu z podkładem adaptacyjnym Giordani Gold super. Co prawda na początku się bardzo świeci, ale po nałożeniu podkładu, piękna nawilżona twarzyczka Naprawde polecam wszystkim. Muszę kupic co najmniej jeszcze 2 słoiczki.
No to chyba sobie go kupie Też mam podkład adaptacyjny ale jak dla mnie słabo kryje i jest troche tłusty ( zauważyłam to przy mojej suchej cerze )
Mam jeszcze pytanie. Chciałabym sobie zamówić podkład korekcyjny z 17 katalogu str.72 ale zupełnie nie wiem jaki kolor wybrac Zastanawiam się nad odcieniem natural beige albo sand, tylko nie wiem czy ten sand nie będzie za ciemny a znowu natural beige wydaje się jasny jak dla mnie Może doradzicie? Podkład adaptacyjny mam w odcieniu natural beige i ten jest własnie taki jak kolor mojej skóry więc nie wiem który odcień podkładu korekcyjnego wybrac? Mam nadzieje że nie namieszałam w wypowiedzi
renekmgb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 21:15   #2329
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

witam was dziewczyny mam pytanko

czy któraś testowała kapsułki Radiance energy? ja dopiero dwie kapsułki uzyłam i ciekawa jestem co to daje? jakich efektów sie spodziewac?
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-16, 21:26   #2330
ainoh7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lemonka Pokaż wiadomość
Abigail..

interesuje mnie miedzy innymi balsam spa, ten megatrwaly blyszczyk, elektryczna zalotka i wiele innych..
ja mam pytanie odnosnie tej zalotki elektrycznej... ona jest raczej tania w oriflame widziałam taka jedna z panasonica . myslicie ze jakosc tej z oriflame bedzie ok? nie poniszczy rzesek?
i ksiązki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983

: D
ainoh7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 21:57   #2331
di_86
Raczkowanie

GG do di_86

Hmm pomysł ze zdjęciami kosmetyków ciekawy, ale się zebrać żeby sfotografować... Ostatnio zauważyłam, że prawie wszytskie mazidła do ust mam z Oriflame i ogólnie większość moich kosmetyków jest z Ori tak to jest jak się zostało konsultantką
A co do nowego podwójnego korektora: ja mam ten jasny odcień i jestem bardzo zadowolona dobrze kryje i tak nawet jakby krostki były mniejsze polecam

- I love you Honey-Bunny...
- I love you Pumpkin...
di_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 22:37   #2332
ananke_2
Rozeznanie

A ja mam pytanie do kasia80. Czy dobrze sie domyslam, ze jestes konsultantka Ori w UK? Niedawno zostalam konsultantka tu, w Irlandii i bardzo mnie rozczarowala informacja, ze minimalna wartosc zamowienia to €80 (wedlug cen katalogowych, nie konsultanckich, na szczescie). Lubie Ori i zapisalam sie glownie z mysla kupowania dla siebie, ale taki wydatek miesiac w miesiac srednio mi sie usmiecha. Tutaj przeczytalam, ze w Polsce nie ma wartosci minimalnej zamowienia. I tak sie zastanawiam, czy rzeczywiscie zamowienie ponizej tej kwoty nie zostanie zrealizowane? Moze ten limit jest tylko po to, zeby zapewnic firmie wieksze zyski? Jak to jest w UK?
ananke_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-16, 23:47   #2333
kasia280
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ananke_2 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do kasia80. Czy dobrze sie domyslam, ze jestes konsultantka Ori w UK? Niedawno zostalam konsultantka tu, w Irlandii i bardzo mnie rozczarowala informacja, ze minimalna wartosc zamowienia to €80 (wedlug cen katalogowych, nie konsultanckich, na szczescie). Lubie Ori i zapisalam sie glownie z mysla kupowania dla siebie, ale taki wydatek miesiac w miesiac srednio mi sie usmiecha. Tutaj przeczytalam, ze w Polsce nie ma wartosci minimalnej zamowienia. I tak sie zastanawiam, czy rzeczywiscie zamowienie ponizej tej kwoty nie zostanie zrealizowane? Moze ten limit jest tylko po to, zeby zapewnic firmie wieksze zyski? Jak to jest w UK?

To nie jest tak .... Nie ma minimalnego zamówienia, każde zamówienie, nawet gdy zamówiesz jedną rzecz MUSI być zrealizowane. Tylko z rabatami jest troszeczkę inaczej, ponieważ minimalna kwota abyś Ty uzyskała rabat to jest faktycznie 80 euro lub 50 Ł. Od zamówienia powyżej tych kwot Ty jako konsultantka otrzymujesz 23% zysku od sprzedaży kosmetyków.
I tu niestety są te progi.... W PL 30 % mamy bodajże od każdego zamówienia, tu nie.....

Faktycznie, nie bardzo więc będzie Ci się opłacało, jeżeli tylko myślisz o zakupach dla siebie, każdego miesiąca 80 euro ? Widzisz, a może pomyślisz o tworzeniu grupy ? Wówczas tak jak ja , niezaleznie od wartości zamówienia dostaję 30 % , czasem jakiś prezent wpadnie, jestem zwolniona z opłaty za pakowanie paczki i wygrałam wycieczkę w lipcu do Barcelony ( ale mnie mąż nie puścił ..... )......
Robiąc zamówienie wpisz kod 56 ( cena 2.35 euro) to jest książeczka o budowaniu grupy w UK.
Może taki sposób Co do zysków to fakt, że ori w UK jest nastawione na zysk, na szkoleniu mówią tylko : więcej rekrutów, więcej nowych rekrutów.....
Stary 2007-11-17, 00:03   #2334
ananke_2
Rozeznanie

Czyli jesli zamowie produkty za, powiedzmy €20, to musze zaplacic cale €20, tak? A nie €15.40, jakby bylo po odliczeniu 23% rabatu. Dobrze rozumuje?
Jesli tak to ok. Mi po prostu chodzi o mozliwosc kupienia Ori, najlepiej z rabatem, ale bez rabatu tez przezyje Zreszta dopiero 1 zamowienie za mna, w pracy zostawilam nowe katalogi, moze bedzie mi sie udawac skladac wieksze zamowienia, jesli pare osob sie skusi. Chodzilo mi tez o mozliwosc kupna samych katalogow, kiedy na przyklad z aktualnego nic nie zamowie, a chce miec nastepne. Fajnie, ze tak mozna.

Jesli moge Cie zapytac o jeszcze jedna rzecz. Czy mozna zamowic zestawy probek zapachow, szminek, podkladow? W newsletterach nie ma o tym slowa. Jakie sa kody?

Nawet myslalam o zostaniu konsultantka w Pl (taniej!!!), ale zakupy musialyby sie odbywac za posrednictwem mojej mamy. A lepiej, zeby nie wiedziala ile ja kosmetykow kupuje

Dzieki wielkie za pomoc!

Edytowane przez ananke_2
Czas edycji: 2007-11-17 o 00:04 Powód: literowki
ananke_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-17, 00:14   #2335
kasia280
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ananke_2 Pokaż wiadomość
Czyli jesli zamowie produkty za, powiedzmy €20, to musze zaplacic cale €20, tak? A nie €15.40, jakby bylo po odliczeniu 23% rabatu. Dobrze rozumuje?

Tak , płacisz 20 Ł gdy zamówienie jest na 20 Ł.

Jesli tak to ok. Mi po prostu chodzi o mozliwosc kupienia Ori, najlepiej z rabatem, ale bez rabatu tez przezyje Zreszta dopiero 1 zamowienie za mna, w pracy zostawilam nowe katalogi, moze bedzie mi sie udawac skladac wieksze zamowienia, jesli pare osob sie skusi. Chodzilo mi tez o mozliwosc kupna samych katalogow, kiedy na przyklad z aktualnego nic nie zamowie, a chce miec nastepne. Fajnie, ze tak mozna.

Pisz na customercare@co.uk zeby Ci przysłali nowy katalog. jak się do nich napisze to przysyłają, czasem jedna baba odpisze Ci że dzis w office nie mają , więc pisz jutro i tak do skutku.... Trzeba je czasem pognić, przysyłają za free...

Jesli moge Cie zapytac o jeszcze jedna rzecz. Czy mozna zamowic zestawy probek zapachow, szminek, podkladow? W newsletterach nie ma o tym slowa. Jakie sa kody?

Jak zapisujesz się to płacisz opłatę rejstr. , u Ciebie to 24 euro. Ta kwota jest dopisywana do Twojego pierwszego zamówienia, czyli gdy robisz pierwsze zamówienie to jak dostaniesz paczkę z kosmetykami to w paczce będzie fa za kosmetyki + ta właśnie opłata rej. W tej opłacie powinnaś dostać : 10 szt katalogów, torbę i kosmetyczkę ori oraz wszystkie próbki. Jezeli nie dostałaś w pierwszym zamówieniu to dzwoń do baby która Cie zapisywała i pytaj : co jest !!!! Musisz to dostać , to jest cały starter ! Dziwne.....

Nawet myslalam o zostaniu konsultantka w Pl (taniej!!!), ale zakupy musialyby sie odbywac za posrednictwem mojej mamy. A lepiej, zeby nie wiedziala ile ja kosmetykow kupuje

Dzieki wielkie za pomoc!
Polecam się na przyszłość.... Nawet gdybyś miała jakiś problem pisz na london1@onet.eu ( kilkanaście razy dziennie zaglądam na skrzynkę ).
Buziaczki
Dobrej nocki wszystkim
Stary 2007-11-17, 00:24   #2336
kasia280
Raczkowanie

o matko wypisałam ci wszystkie kody i cos kliknęłam - nie ma nic.....
Jutro skrobnę..... dzis już nie mam sił.....
kurde mole
Stary 2007-11-17, 07:56   #2337
gos88
Raczkowanie

Smile Dot.: nowości Oriflame cz. II

Próbował ktoś wode Giordani Gold white ?? Możecie powiedzieć coś o trwałości tego zapachu??
gos88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-17, 08:40   #2338
Anusia : )( :
Zadomowienie

Cytat:
Próbował ktoś wode Giordani Gold white ?? Możecie powiedzieć coś o trwałości tego zapachu??
Ja mam tą wodę, trwałość ma zbliżoną do złotej GG, ja i tak się zawsze jeszcze psika w ciągu dnia, ogólnie sobie chwale : ) Powiedzmy - 5-6 godzin.

Anusia : )( : jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-17, 09:30   #2339
gos88
Raczkowanie

Smile Dot.: nowości Oriflame cz. II

Cytat:
Napisane przez Anusia : )( : Pokaż wiadomość
Ja mam tą wodę, trwałość ma zbliżoną do złotej GG, ja i tak się zawsze jeszcze psika w ciągu dnia, ogólnie sobie chwale : ) Powiedzmy - 5-6 godzin.

Hm... no to całkiem całkiem.... Może się skusze....
gos88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-17, 09:47   #2340
Mrowina
Zadomowienie

Witam

Poszukuję konsultantki ori z Łodzi.
Mrowina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości