Mamy marzec 2016 - część 12 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-28, 13:10   #4351
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - część 12

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Aha jeszcze jedno pytanie. Czy jak np. będę mieć dużo odciągniętego pokarmu i malutka nie wypije z butelki od razu wszystkiego to czy może się dossać do butelki drugi raz w ciągu tych 6 godzin, kiedy mleko będzie w temperaturze pokojowej czy trzeba wyparzać smoczek?
Ja pokarm trzymam w kubeczkach do pokarmu albo w butelce z laktatora i przelewam do karmienia do innej.

Umyc smoczek mozesz to nie koliduje z picie tego mleka ponownie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 13:12   #4352
monikmi
Zadomowienie

Sloneczko, Malinka ja podaję Marcelowi Bobotic Forte o 6, 11, 14 około a potem jeszcze ok 19 razem z BioGaia i jest w porządku. Wprawdzie czasem muszę pupę pomasowac jak się męczy z kupa ale to jest rano i już wiem o co mu chodzi jak się tak pręży i to jest moment i po krzyku.

Mojego Szkraba też wysypalo na buzi, ma kilka potowek na tym policzku co śpi zazwyczaj ale też ma taki jakby piasek na buzi, nie widać go ale czuc jak dotykam buzki. Na dodatek jaderko jedno spuchniete przez wodniaka nadal nic się nie poprawiło ale jutro o 9 wizyta i wypytam o wszystko, Doktorka będzie miała mnie dość ale skoro place to wymagam

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 13:16   #4353
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
u nas od kilku dni wysypka na buzi i nie wiemczyto potówka czy trądzik niemowlęcy czy uczulenie na coś
u nas to samo.. ale raczej obstawiam trądzik z opisu dr Google na to wygląda, bo jest tylko na buzi, czole, nie jadłam też nic nadzwyczajnego, smaruje lekko sudocremem buzke
Stary 2016-03-28, 13:28   #4354
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja pokarm trzymam w kubeczkach do pokarmu albo w butelce z laktatora i przelewam do karmienia do innej.

Umyc smoczek mozesz to nie koliduje z picie tego mleka ponownie
misia i podajesz z butli? Igor potem nie protestuje przy cycku?
Moja sierotka nie umie jeść z butelki..
Stary 2016-03-28, 13:29   #4355
milenujdka
Wtajemniczenie

Misia- trochę Cię jeszcze pomęczę. Podejrzewam, że w czasie, kiedy mnie nie było na forum temat był podejmowany setki razy. Czytałam blog hafiji, ale jakoś tak wolę, kiedy ktoś mi jasno wytłumaczy

Gdzie trzymasz ten pokarm w kubeczkach? W zamrażarce? Bo w lodówce można do 48 godzin tak? I później podgrzewasz w kąpieli wodnej?
Jak jesteś w domu karmisz piersią, a ten pokarm zostawiasz dla kogoś jak sama masz wyjście?
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 13:35   #4356
Olgietka
Zakorzenienie

Ja jestem dziś wyspana. Spałam na kanapie w salonie
Ja wystawiałam tylko cycki co trzy godziny, a potem Helkę zabierała moja mama do odbicia, kładła do leżaczka i młoda zasypiała. Tylko raz miała jakieś obiekcje... Za to teraz od półtorej godziny się wierci, gramoli i nie może usnąć

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Sloneczko, Malinka ja podaję Marcelowi Bobotic Forte o 6, 11, 14 około a potem jeszcze ok 19 razem z BioGaia i jest w porządku. Wprawdzie czasem muszę pupę pomasowac jak się męczy z kupa ale to jest rano i już wiem o co mu chodzi jak się tak pręży i to jest moment i po krzyku.

Mojego Szkraba też wysypalo na buzi, ma kilka potowek na tym policzku co śpi zazwyczaj ale też ma taki jakby piasek na buzi, nie widać go ale czuc jak dotykam buzki. Na dodatek jaderko jedno spuchniete przez wodniaka nadal nic się nie poprawiło ale jutro o 9 wizyta i wypytam o wszystko, Doktorka będzie miała mnie dość ale skoro place to wymagam

A jak go masujesz? Używasz jakiś gadżetów do tego? Bo u nas od wczoraj tylko jedna kupa była I sama nie wiem.. bo niby jak dziecko karmione na piersi to może i tak być, że jedna kupa na dwa dni. Ale też zastanawiam się, że może faktycznie Heli to przeszkadza?

Co do krostek na buzi - ja zauważyłam, że jak zjem czekoladę to Helce coś na buzi wyskakuje.. ... a mam taki dobry sernik z polewą czekoladową
Stary 2016-03-28, 13:38   #4357
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Misia- trochę Cię jeszcze pomęczę. Podejrzewam, że w czasie, kiedy mnie nie było na forum temat był podejmowany setki razy. Czytałam blog hafiji, ale jakoś tak wolę, kiedy ktoś mi jasno wytłumaczy

Gdzie trzymasz ten pokarm w kubeczkach? W zamrażarce? Bo w lodówce można do 48 godzin tak? I później podgrzewasz w kąpieli wodnej?

Jak jesteś w domu karmisz piersią, a ten pokarm zostawiasz dla kogoś jak sama masz wyjście?

ImageUploadedByWizaz Forum1459165069.684128.jpg tak mam na rozpisce z ulotki laktatora
Stary 2016-03-28, 13:43   #4358
monikmi
Zadomowienie

Olgietka jak Hela nie płacze ani się nie pręży, nie kopie nóżkami to chyba brak kupy nie powinien jej przeszkadzać
Ogrzewam rękę i na palca trochę oliwki i normalnie odbyt masuje tak jakbym nacierala go ta oliwka potem jak jest poślizg już to kupa idzie tak mnie uczyli w szpitalu, bo chociaż wtedy był też na mleku z piersi to kupy nie wychodziły.

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 14:04   #4359
magda16262
Zadomowienie

Mira -'jak ja cie rozumiem moja tez kup nie robila, a.ma teraz juz 3 mleko i dalej bolacy brzuszek mialam cala noc to samo. Piszesz i czytam ,,jej to o mojej" jest masakra z tym mm i chyba zrobie tak jak mi radzi kokezanka 3dzieci w rodzinie dostaje babydream i zadnych problemow, ona tez podawala i zachwala. Skusze sie chyba i ja bo u nas nawet bebilon pepti nie dziala i mam juz dosyc. A kup nie robika do czasu dostaje bio gaie i kupa jest kazdego dnia , wczoraj nawet 4byly. Mecza nas wzdecia okropne mamy rurki doodbytnicze zalecone przez pediatre jak juz jest ciezko to mamy ja odgazowac troche. Czopek tez juz kiedys dostala..
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 14:13   #4360
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Co do krostek na buzi - ja zauważyłam, że jak zjem czekoladę to Helce coś na buzi wyskakuje.. ... a mam taki dobry sernik z polewą czekoladową
u mnie raczej nie czekolada, bo jem ja odkąd wyszlysmy ze szpitala, oczywiście w minimalnych ilościach, nie mogę się oprzeć..
Stary 2016-03-28, 14:30   #4361
milenujdka
Wtajemniczenie

Olgietka-dziękuję za informacje!
Właśnie zamówiłam sobie na gemini m.in.podkłady do przewijania dziecka,flanele są w domu, ale te przydadzą się na wyjazdy i dodatkowo zamówiłam woreczki do mrożenia pokarmu. Mam nadzieję, że dziecka nie otruję ;-)
Stary 2016-03-28, 14:31   #4362
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A probowal ja karmic ktos inny? Moja odemnje butli tez nie chce.

Ze spaceru nici. Dziecko na cycku, kot miauczy bo bawic sie chce. Zapakowałam dwojke i wywiozłam do ogródka. Tośka śpi jak aniołek, kot ma frajdę, a ja siedzę na lezaku i mysle jak fajnie bedzie jak bedzie cieplej, mozna bedzie pol dnia siedziec w ogrodzie z tą moją ferajną

Milenujdka
podkladow wez od razu mega pakę
u nas duzo ich idzie. Na przewijak i na lozeczko jak lezy i wietrzy pupę.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2016-03-28 o 14:33
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 14:32   #4363
_polly_
Zakorzenienie

A my dostaliśmy zaproszenie do Tż rodziców. I kurde nie wiem, młoda niedawno zasnęła. i tak bardzo chce mi się wieczorem do nich jechać z noworodkiem.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 14:46   #4364
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A probowal ja karmic ktos inny? .

Tak, Tż i moja mama robili podejścia. Ona po prostu nie kuma o co chodzi.
Stary 2016-03-28, 14:58   #4365
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, Tż i moja mama robili podejścia. Ona po prostu nie kuma o co chodzi.
Są jakieś smoczki polecane dla takich antybutelkowców. Ale za nic w swiecie nie przypomnę marki. Chyba na grudniowkach kiedys o nich pisaly, moze zapytaj?

Moja pomimo tego, ze byla pierwsze 3 dni glownie na butelce + teraz dostaje butlę srednio 2x w tygodniu to niechetnie do niej podchodzi. Pewnie kwestia smoczków.
Stary 2016-03-28, 14:58   #4366
milenujdka
Wtajemniczenie

Olgietka-też się boję tego, że moja mała nie będzie kumała o co chodzi z butelką. W szpitalu dor.lakt. mówiła, że dziecko do kp i mm musi ułożyć inaczej język, więc Twoja córka może mieć z tym problem. Ja moją będę jutro testować.

Mooniaa-zamówiłam 25szt. One będą na wyjazdy,w domu leży na przewijaku i flaneli. Jak długo wietrzysz jej pupę? Jest przykryta jakimś kocykiem?
Stary 2016-03-28, 15:05   #4367
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Olgietka-też się boję tego, że moja mała nie będzie kumała o co chodzi z butelką. W szpitalu dor.lakt. mówiła, że dziecko do kp i mm musi ułożyć inaczej język, więc Twoja córka może mieć z tym problem. Ja moją będę jutro testować.

Mooniaa-zamówiłam 25szt. One będą na wyjazdy,w domu leży na przewijaku i flaneli. Jak długo wietrzysz jej pupę? Jest przykryta jakimś kocykiem?
Ja na przewijak klade podkład. Flaneli bym nie nadazala prać. czasami przy zmianie pampersa zrobi siku albo znienacka druga turę kupy z wystrzałem a po kupach i tak zapieram ubranka jak pobrudzi mydełkiem odplamiajacym bo biały jeleń mi ich nie dopiera. Zwariowalabym z flanela :P
pupe wietrzy tyle ile chce ale srednio 30min, lezy sama w lozeczku, wlaczam karuzelke, jak nie mialam to robilam cos w pokoju i spiewalam, zeby była spokojna. Lezy bez kocyka, tylko body podciagniete.
Stary 2016-03-28, 15:08   #4368
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
pupe wietrzy tyle ile chce ale srednio 30min, lezy sama w lozeczku, wlaczam karuzelke, jak nie mialam to robilam cos w pokoju i spiewalam, zeby była spokojna. Lezy bez kocyka, tylko body podciagniete.
Do tej pory też wkładałam podkład na przewijak. Na flanelę jeszcze nic nie zrobiła, ale faktycznie zdarzały się wystrzały i zalewajki ;-)

A od którego tygodnia wietrzysz jej pupkę? Wtedy ona śpi czy się patrzy?
Stary 2016-03-28, 15:20   #4369
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Polly ja czekam pelna nadziei na ten dzwiek. Nic wiecej mi do szczescia nie potrzebne. Niech sie usra nawet po szyje. Bede najszczesliwsza osoba na swiecie

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
Boże mam to samo! Czekam aż sama zrobi kupkę i tracę nadzieję, że kiedyś to nastąpi

Kiinga to miało być do Olgietki ale mój telefon oczywiście wie lepiej ale dziękuję za odpowiedź
Stary 2016-03-28, 15:23   #4370
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
No normalnie podaje z butli. Np jak chcemy gdzies wyjsc na dana godzine z malym to odciagam i daje z butli wtedy jest szybciej i wiem ile zjadl :p
Z cycka pije normalnie na szczescie

Cytat:

W lodowce. Jeszcze nie mrozilam.
Tak podgrzewam w kapieli wodnej

Czasem podaje jak mi sie nie chce karmic np w nocy :p

W lodowce nie 48 h tylko do 4 dni moze stac. A w temperaturze pokojowej optymalnie 4 h. Najdluzej 6

Stary 2016-03-28, 15:29   #4371
milenujdka
Wtajemniczenie

Misia,32,Olgietka-dziękuję! Nie wiedziałam, że temat odciaganego mleko jest tak bardzo wciągający ;-)
Stary 2016-03-28, 15:42   #4372
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Nieznajoma, jak u Ciebie dzisiaj? Dały Ci trochę odetchnąć?
Stary 2016-03-28, 15:52   #4373
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Do tej pory też wkładałam podkład na przewijak. Na flanelę jeszcze nic nie zrobiła, ale faktycznie zdarzały się wystrzały i zalewajki ;-)

A od którego tygodnia wietrzysz jej pupkę? Wtedy ona śpi czy się patrzy?
Gdzies od 4 może? Odkad wlasnie potrafi polezeć sama i podziwiac świat. Jak śpi nie wietrzę. Boję sie, ze sie obudzi

Kiwi
bierz sie za rodzenie bo kolejka zablokowana!
Stary 2016-03-28, 16:00   #4374
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Mira -'jak ja cie rozumiem moja tez kup nie robila, a.ma teraz juz 3 mleko i dalej bolacy brzuszek mialam cala noc to samo. Piszesz i czytam ,,jej to o mojej" jest masakra z tym mm i chyba zrobie tak jak mi radzi kokezanka 3dzieci w rodzinie dostaje babydream i zadnych problemow, ona tez podawala i zachwala. Skusze sie chyba i ja bo u nas nawet bebilon pepti nie dziala i mam juz dosyc. A kup nie robika do czasu dostaje bio gaie i kupa jest kazdego dnia , wczoraj nawet 4byly. Mecza nas wzdecia okropne mamy rurki doodbytnicze zalecone przez pediatre jak juz jest ciezko to mamy ja odgazowac troche. Czopek tez juz kiedys dostala..
Ja dawałam Babydream starszemu synkowi. Zmieniłam po bebiku i nan około 4 tygodnia od razu skończyły się problemy brzuszkowe.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 16:34   #4375
Abii84
Rozeznanie

witam sie po obiadku. Byliśmy z małą na kontroli w szpitalu, pani gr powiedziała, że jest poprawa, kazała brać antybiotyki do piątku a gdyby jeszcze jakieś objawy zostaly to odrobinę dłużej. Ważne, że możemy się leczyć w domu

miłego popołudnia
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 17:06   #4376
Olgietka
Zakorzenienie

słoneczko jesteś?
Dopiero przeczytałam Twoje pytanie o sab simplex... Kochana, nie podaję jeszcze, bo jeszcze nie dotarł. Póki co wspomagam się espumisanem - beka po nim jak szalona.. Do tego mam dicoflor.
Espumisan staram się podawać 2 razy dziennie (może powinnam więcej?) x 4 kropelki.

Skoro już jesteśmy w temacie kropelek.. Czy jednocześnie mogę podać witaminę D w kroplach i np ten espumisan?
Stary 2016-03-28, 17:06   #4377
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja dawałam Babydream starszemu synkowi. Zmieniłam po bebiku i nan około 4 tygodnia od razu skończyły się problemy brzuszkowe.
Magda Monicca..wasze dzieciaczki mialy problem tylko ze zrobieniem kupki czy robily ja na twardo? Bo moja nie dosc ze nie moze sie zalatwic to robi kupke na twardo. Udalo jej sie 2 godz temu zrobic ale twardziocha. Pospala troche a teraz znowu sie prezy
Mleko zmienialyscie pod kontrola lekarza czy same? Ja zmienilam na mleko ktore bylo polecane przez lekarza i przez francuskie mamy na problemy z brzuszkiem. I dupa.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-28, 17:13   #4378
_polly_
Zakorzenienie

Byliśmy u TŻ rodziców. Jak szybko tam weszłam, tak jeszcze szybciej chciałam się stamtąd ulotnić.

Stary 2016-03-28, 17:37   #4379
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Byliśmy u TŻ rodziców. Jak szybko tam weszłam, tak jeszcze szybciej chciałam się stamtąd ulotnić.
Dlaczego?

Stary 2016-03-28, 17:48   #4380
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dlaczego?
Bo były komentarze, że za lekko ją ubrałam, czy dobrze ją trzymam, co chwilę chciała ją przykrywać kocykiem. Ale słabo mi się zrobiło, jak poszłam sobie na osobnosc młodą nakarmić. To przyszła, usiadła naprzeciwko i patrzyła.

I od TŻ siostry młoda dostała leżaczek.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości