|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
a teraz starego chłopa coś nauczyć to dupa bo jednym uchem wlatuje a drugim wylatuje gosiaczek z kotem to "niespodzianka" że hej. Też bym ryczała z nerwów bo tyle przygotowań żeby mieć czysto i ładnie a tu same łajno w pokojach itd... No ale co, kot też musi gdzies to zrobić a że ze stresu zapomniał że robi sie do kuwety... ![]() Cytat:
![]() No to fajnie że Cie jednak wziął Ja to do porodu już nigdzie nie ide. Kurde 2 tygodnie ale potem to mnie w domu wcale nie bedzie
|
||
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
36Gosiaczekk oj budulko no nie udał sie ten przyjazd do domu tak jak chciałas ale faktycznie biedny kot niczemu winny.
czekam na wiesci jak dzieciaki zareagowały na Antosia. Wizyta Powtórzono mi CRP z 66 spadło na 40 wiec jest dobrze. mocz i jonogram równiez oj uffffff. Jednak zartwiło mnie to bo Dr powiedział ze przekrocze 36 tc i sciagaja cegły odstawiaja luteine i zmniejszaja magnez mam panike czy nie za wczesnie.
|
|
#4683 |
|
Rozeznanie
|
Poli
Niedobrze, kuruj się, oby szybko przeszło :-* Kropcia Maja znowu Cię straszy :-P Martinix Marzec nie jest taki zły :-P ja jestem z marca i nie narzekam jutro czekamy na info ze szpitala. Oby było po Twojej myśli.Patulinka Kciuki zebye wszystko było wporzadku i też czekamy na informacje. Kajaja A jakie macie typy co do imienia? My też nie możemy się ostatecznie zdecydować :-P Koty Średnio lubię, jakoś wolę psy, wydają mi się bardziej przyjazne człowiekowi. Patryska No ciekawe co tam w szpitalu powiedzą, z tego co pamietam idziesz tam skąd Agnessa ucieka? Ale chyba nie macie tego samego lekarza? Pogoda U mnie było dziś 16 stopni i też wyszliśmy na słoneczko :-D Ja jutro też do szpitala na kontrole do mojej gin, mam mieć ktg, zbada, zobaczy jak wyglada sytuacja.
|
#4684 | ||
|
Zadomowienie
|
Melduję się po zdjęciu krążka. Mamy 1 cm rozwarcia. No i na ktg skurcze regularne. Nie wiadomo kiedy się rozkreci, lekarz radzi się położyć wcześniej żeby się wyspać :P
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
meza typy to Fabian NATAn Ksawery a córki Antos
|
|
#4686 |
|
Winter is coming
|
patulinka kciuki!! pewnie niedługo przywitasz córeczkę
![]() gosiaczek masakra z tym kotkiem, no ale to nie jego wina... ja dzisiaj się nie ruszam z łóżka, chłop się źle czuje, więc leżymy cały dzień ;] ale przynajmniej nie musieliśmy iść do teściowej na żarcie hehe
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
gosiaczek
I jak obudziłaś Antosia? A kot no ... kocham i uwielbiam Koty - ale już wiem, że na Twoim miejscu był tak samo zareagowała! HORMONY no nowy level w moim hormonowym życiu. Chyba coraz więcej ich mam bo bez jaj płakać z TAKICH powodów 1. Oglądam w telewizji "Faceci w Czerni 2", Agent Jay pojechał po Agenta Kay i wchodzą do głównego budynku gdzie każdy się obraca i mówi do Kay - Witaj Kay, dobrze Cie widzieć, każdy do niego podchodzi itp itd. I CO? I się rozpłakałam jedząc ziemniaki i kotleta. Myślałam, że mój mąż padnie ze śmiechu -dzięki czemu płakałam i się śmiałam. 2. Poszłam do sklepu po soczek. Takie piękne malutkie pączki są na drzewach, niektóre już rozkwitły i no .... rozpłakałam się bo tak ślicznie jest i ciepło i słonecznie... 3. cd... spaceru... uświadomiłam sobie, że za bardzo bardzo niedługo będę szła na spacer z moją małą córeczką ... wiec kolejne łzy 4. Ledwo się mieściłam w sklepiku między półkami i ludźmi, czułam się taka ciężka, zmęczona, bolał mnie brzuch - taki twardy i ciągnie jak chodzę, w ogóle tak chodzę jak kaczuszka i czuję się taka ociężała i ciężko mi się oddycha sapię jak idę - i z tego powodu w sklepie ledwo powstrzymałam łzy. 5. I widzę jak ludzie na mnie patrzą, przyglądają się bo pierwsze idzie brzuch potem ja - to też powoduje w jakiś głupi sposób moje łzy. No.... urodzę i może przejdzie
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4689 |
|
Zadomowienie
|
Patulinka to trzymam kciuki
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Poli jesteś wielka!!!
Tekst pielegniarki dzis do mnie "pani to wyglada jakby połkła iłkę"
|
|
#4691 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki :-* no to mozesz byc nastepna I pewnie juz niedlugo Zosia bedzie z Toba ![]() moj typ dla synka to Kacper smieje sie ze jak bedzie niespodzianka przy porodzie to wlasnie Kacper :-PCytat:
Mysle ze po porodzie przejdzie bo rozumiem ze przed ciaza nie bylas takim placzkiem? :-P
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
Jak tam po swietach dziewczynki? U nas wczoraj obiad ze znajomymi udal sie super, a dzis odpoczywamy. Zrobilismy sobie mini sesje brzuszkowa, jutro sobie obrobie te fotki to Wam pokaze. Nic specjalnego, ale pamiatke mamy
Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach i te co sie wybieraja. Bedzie dobrze a i dzieciaczkow nam lada chwila przybedzie Gosiaczek wspolczuje sytuacji z kotem... Tez bym sobie oczy wyplakiwala, masakra jakas
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
cloche
dzięki za wyjaśnienie o tym słuchu to trzymam kciuki by kolejne podejście się udało jowitazz Ja chciałam przygarnąć rasowego a mąż dachowca wiec najchętniej wzięłabym 2 - jeden dachowiec drugi rasowy i ta rasa Twojego niesamowicei mi się podoba akinomka o to dwie jesteśmy jutro na wizytę ! Ale jak dobrze pamiętam to ktoś też jutro ma wizytę? No i Kropcia jutro do szpitala już jedzie ? Będzie ważny dzień jutro ja się doczekać nie mogę noooo!!!patulinka Fajny lekarz! Faktycznie lepiej się wyspać póki możesz ![]() czujesz te skurcze? akinomka Pewnie, że tak nie miałam! W ogóle ja bardzo rzadko płakałam, no nie wiem ostatnio na pogrzebie mojej babuni, tak to nigdy przede wszystkim nigdy nie płakałam przy kimś - przy mamie, przyjaciółce czy kimś bliskim - nie potrafiłabym się rozpłakać - tym bardziej przy obcych. No a w ciąży to szok wzruszam się jak głupia bo kwiatki rosną Idę do wanny i chyba pod kocyk kołdrę czytać książkę lub nie wiem grzać się dalej.
|
|
#4694 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pyszności, jakoś szybko minęło ![]() Cytat:
SKURCZE Odczuwam takie w miarę bolesne spinanie się brzucha, bóle podbrzusza i krzyży. Ale da się wytrzymać ☺ |
||
|
|
|
#4695 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Patulinka Czasami jutro Zosia się przywita z tym światem ![]() GGI Faktycznie wcześnie,ale chyba wiedzą co robią ![]() Poli Ja kulam z tych twoich wzruszeń Mam nadzieję,że Sara nie będzie płaczką
|
|
|
|
#4696 |
|
Mama Land
|
Patulinka:
Myślę że Zosia będzie kolejnym dzieciaczkiem 😍Gosiaczek: Mam kota domowego i jak mu czasami nie posprzątam kuwety/zapomnę / nie chce mi się / żwir nie dojdzie na czas :P: No i Gut narobi obok Kuwejtu, zakopie to pod dywanik i heja. Płacze wtedy z bezsilności, bo dałby radę skitrać się do środka, ale nie Dobrze, że się na niego już nie gniewasz :-* Jak postępy z Antkiem? ![]() Poli: Wymiatasz z tym płaczem ❤ nad ziemniakami mnie rozwalił 😎
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4698 |
|
Wtajemniczenie
|
Patulinka no to kciuki za Was
![]() GGI dobrze ze Crp spada. Co do luteiny to ona na tym etapie podobno juz nie dziala wiec sie nie denerwuj ![]() Kajaja ja bym dala Antos z tych wszystkich... Poli mam nadzieje z Sara nie bedzie taka płaczka jak Ty
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Pati bedzie oki
|
|
#4700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() patulinka to może już jutro będziesz tulić dzieciątko poli To będę czekać na zdjęcia kotków, jak się zdecydujecie z mężem
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=jowitazz;58042496]Po 36 tygodniu zmniejsza się już magnez, nie bój się
![]() ok ale skończonym czyli 36 i 6 dni i odstawiaja czy jak skoncze 35 i 6?
|
|
#4702 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=GGI;58042876]
Cytat:
|
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=jowitazz;58043201]to strach w oczach. no ale chyba wiedza co robia. Jeszcze musza zabic to cos we mnie niby spada crp no ale pewnie z 5 dni antybiotyk jak nic. tylko wiesz zabiora luteine zabiora cegły magnezu polowe to mam male obawy...
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Jejjju już nawet w wannie mi się ciężko leży!
Tak mi się trudno oddycha, kiedy ten brzusio opadnie w dół!!! Do tego pamiętacie to moje kłucie w brzuchu i plecach równolegle? Przybrało na sile ostatnio. Do tego wczoraj w nocy Sara wpakowała tam nogę i od tamtej pory to jakoś boli mnie i kłuje nieustannie- a to znów powoduje, że cała skóra nad tym mnie pobolewa i piecze. Leżenie na lewym boku jest niemożliwe przez to. siedzenie tak wyprostowana też nie możliwe, muszę być odchylona bo kuje mnie i piecze od razu skóra. Jutro zapytam gin czy to aby na pewno normalne Cytat:
![]() Hah sama się zdziwiłam że na Men in Black można się popłakać hahha![]() Och tak ! oby nie była ![]() Oj to chwile potrwa mam nadzieję, że dalej będziemy wtedy ze sobą pisać - bo z mężem ustaliliśmy, że koty przygarniemy dopiero jak dziecko będzie na tyle duże, że zacznie nas męczyć o zwierzątko i my "łaskawie" się zgodzimy - a tak naprawdę to dla siebie weźmiemy kiciusie
|
|
|
#4705 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej no swieta przetrwalam , wiec jutro moge rodzic
. Kurde tak sie najadlam przez te swieta ciekawe ile mam kg na + hehe jutro mam wizyte wiec sie dowiem ;0 . Mysle ze teraz bede miala wiecej czasu na wizaz i bede sie wiecej udzielac , a tak wogole 38 tc juz tuz tuz i pewnie ostatnie foto brzuszkowe
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Poli biedna Ty
ogólnie dolegliwosci coraz wieksze..... brzuch opada tak ok 2 tyg przed porodem.ducha brzuch piekny a Ty co tak pchasz sie na czołówke listy sa jeszcze przed Toba :P
|
|
#4707 |
|
Wtajemniczenie
|
Poli jak opadnie to bedziesz narzekala na cos innego
raczej Cie nie pociesze, ja mam od 2 tygodni nisko i lepiej sie wcale nie oddycha a ze maly coraz wiekszy to jeszcze jak sie wypina to juz w ogole z oddychaniem ciezko wczoraj wieczorem plakalam mezowi ze plecy bola i zebra z obu stron, do tego spojenie, glowa i ch. wie co jeszcze! A ten do mnie..jeszcze 5 dni
|
#4708 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=GGI;58043541]
Cytat:
Zawsze dla spokoju możesz zapytać lekarza czemu odstawiają, w końcu on jest od tego, żeby Ci pomóc ![]() poli haha no to ładnie A co jak dziecko nie będzie chciało kota? ;o
|
|
|
|
|
#4709 |
|
Matka Smoka
|
Dołączam do notorycznie spuchniętych. W tym tyg. zdjęłam już obrączkę, bo palce od rana jak serdelki. Nogi to samo. Chodzę, daję nogi wyżej, nic nie pomaga. Teraz w ogóle nie mam wewnętrznej kostki
Normalnie pani ogrowa Za to się pocieszam, że stąd te kg na wadze Ale piękna pogoda dzisiaj Bilans kaloryczny świąt: + milion kcal Jeszcze na jutro mam trochę ciasta. Jutro planuję leniwy dzień bez aktywności - tż wyjeżdża na cały dzień, więc nie mogę rodzić |
|
|
|
#4710 |
|
Wtajemniczenie
|
GGI bo juz chce miec to za soba ogolnie czuje sie ok , tylko caly czas mam skurcze ale nieregularne i juz mnie to meczy , a co najgorsze to jestem cala opuchieta najgorzej rece i stopy masakra czuje sie jak olbrzym ...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

a teraz starego chłopa coś nauczyć to dupa bo jednym uchem wlatuje a drugim wylatuje

ale potem to mnie w domu wcale nie bedzie 

ja się doczekać nie mogę noooo!!!
Myślę że Zosia będzie kolejnym dzieciaczkiem 😍

Normalnie pani ogrowa